פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק אומר אמא ואבא
    שירי
    20/10/2012

שלום

באיזה גיל תינוק מבין מה זה אמא ואבא?

יש לי בן שהוא בן שנה והוא אומר הרבה אמא ואבא אבל הוא אומר אותם הרבה ובלי הקשר אלינו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק אומר אמא ואבא

הוספת תגובה

• תינוק אומר אמא ואבא - תגובה

20/10/2012

שירי שלום,
    זה תהליך הלמידה הטבעי : בתחילה יש שימוש במלים, אבל במשמעות רחבה יותר, ולא מדוייקת. למשל : אבא הוא הכינוי לכל גבר. בהמשך הילד לומד את השימוש המדוייק. זה יגיע, עוד חדשיים-שלושה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ דחוף
    אורלי
    20/10/2012

היי שמי אורלי אני אמא לתאומים בני 4 שאחד מהם הולך על קצות האצבעות עדין מזה יותר משנה שמעירים לו הוא מסוגל לדרוך על כל כף הרגל אבל אחרי כמה דקות הוא שוב הולך על קצות האצבעות חשבתי שהבעיה תיפתר ברגע שהוא יגדל ואני רואה שהיא לא נפתרת מעצמה והוא עדין הולך על קצות האצבעות מה עליי לעשות וכיצד אני בוחרת לו נעליים שיתאימו לו שילך טוב איתם ולא ירים את הרגליים ברצוני לציין שאנחנו בודקים מידי פעם אצל רופא את הגיד של הרגל כרגע הגיד בסדר אבל אני לא יודעת מה לעשות האם הוא צריך טיפול מיוחד לזה או פיזותרפיה תעזור לו ואיך אני גורמת לו לדרוך במהלך היום על כל כף הרגל אודה לכם מאוד עם תיעצו לי ותעזרו לי כי אני אבודה עם הנושא הזה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ דחוף

הוספת תגובה

• המשך ליעוץ דחוף

אורלי
    20/10/2012

ברצוני לציין שזה ילד שהוגדר שיש לו אוטיזם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ליעוץ דחוף - תגובה

20/10/2012

אורלי שלום,
    זו תופעה מוכרת לנו, גם אצל ילדים רגילים, אבל בהחלט בשכיחות יותר גבוהה אצל ילדים שאובחנו בספקטרום האוטיסטי.
    אינך צריכה להתמודד עם כך לבד. פני לרופא הילדים ובקשי הפנייה לפיזיותרפיסטית. היא תדריך אותך בתרגילים שחשוב לעשות עם כפות הרגליים, כדי שלא יווצר קיצור של גיד אכילס בעקב.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלןת חשובות מבחינתי
    ש
    19/10/2012

לד"ר יוכי שלום רב :
    קודם כל ברצוני להודות לך על התשובות המהירות שלך ואני חייבת לומר שהפורום מבחינתי הוא מדהים ותומך כל כך .
    זה משהו שהיתי חייבת לציין ,בלי קשר לזה רציתי לשאול שני דברים :
    1. הבנתי שקשה מאוד לדעת אם יש בעיות שקשורות להתפתחות קוגנטיבית ,הפרעות קשב וריכוז ואוטיזם לילד קטן בגילאי שנה עד שלוש ,שאלתי היא {כנראה שאני סתם אמא לחוצה אבל עדיין חשוב לי לדעת }איך ניתן לזהות עדיין עם כל הקושי בעייה שקשורה למה שרשמתי לעיל ?
    2. שאלה נוספת שאינה קשורה למה שרשמתי ,יש לי בן בן חמש שנמצא בגן חובה ,אני נוהגת לשאול אותו כל יום כשמגיע מהגן שאלות כמו-איך היה בגן ,מה עשיתם וכדומה .
    בזמן האחרון הוא מתאר מצב שבו מספר ילדים מציקים לו בגן כמו מורידים לו את הכובע {כשהם יוצאים לחצר הוא יוצא עם כובע } ,כמובן שיידעתי את הגננת על כך ,אבל לא נראה שהיא עושהמשהו בנידון,שאלתי היא -מה אני כהורה צריכה לומר לילד שנתקל במצב כזה ?{כשהוא לא רואה עזרה מצד הגננת },חשוב לי לציין שאני רוצה שהבן שלי יהיה ילד שיודע להתמודד עם סיטואציות כאלה ,גם בלי "עזרה "מצידי או מצד הגננת ,הרי הוא יתקל בכך גם בכיתה א'.
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלןת חשובות מבחינתי

הוספת תגובה

• שתי שאלןת חשובות מבחינתי - תגובה

20/10/2012

שגית שלום,
    ראשית, תודה על המחמאות. אני שמחה לדעת שאני עוזרת, וזה התגמול שלי !
    לשאלותייך :
    1. איש מקצוע , כמו רופא או פסיכולוג התפתחותי יכול לדעת גם בגיל שנה אם ילד מתפקד בתורה תואמת, או נראה עיכוב בהתפתחות. לכל גיל יש מבדקים, ויש נורמות, שלפיהן ניתן לקבוע. לפעמים זה לא ברור, משום שלילד יש בעיית שמיעה, או הילד חולה וכד', אבל אנחנו עוקבים ובודקים כיצד הילד מתקדם, ולפי זה מגבשים דעה.אינך צריכה להתמודד עם ספקות. לשם כך יש רופא ילדים, או אפילו אחות טיפת-חלב, שרואים מאות ילדים, ויכולים לזהות חריגות. במידת הצורך, יפנו אותך למכון להתפתחות הילד, לבדיקה מעמיקה יותר.
    2. לגבי הבן הגדול - כדי לבדוק שוב עם הגננת. ייתכן שהילד קצת מגזים בעניין, כדי לקבל תשומת-לב מצד הגננת או מצידך, וזה לא באמת קורה. בכל מקרה, חשוב שהגננת תתייחס לכך, במעקב אחר הילדים, או בשיחה נפרדת עם הבן שלך. חשוב שהילד ירגיש, שמתייחסים ברצינות לדיבוריו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שבקושי מחייך
    נועה
    19/10/2012

שלום,
    בני בן 7 שבועות ובקושי מחייך, לפני שבוע חייך לראשונה חיוך חברתי מלא ומאז פעמיים מעין חצי חיוך. אנו חוששים מכיוון שמס' שעות לאחר הלידה עבר אירוע של מחסור בחמצן שהתבטא בשינוי צבע הפנים לאפור (בבדיקת אקו לב גילו שהיה מום קל במחיצות הלב שתוקן לבד אחרי יומיים וגרם למחסור קל במעבר החמצן בדם) הילד התאושש מהאירוע לבד לאחר שהוצאה מהעריסה והחל לבכות ולא נזקקה להנשמה אלא הועשר במעט חמצן וטופל כשבוע בפגיה למעקב וניטור (נולד בשבוע 39). בנוסף בבדיקת השמיעה שנערכה לא עבר באוזן ימין את בדיקת "ברה המקוצרת" (בקרוב יעבור בדיקת ברה המורחבת). הילד עולה יפה במשקל וישן רוב היום ובשעות העירנות המועטות נראה חיוני-מתעניין בצעצועים ובד"כ יוצר עימנו קשר עין ומגיבה כשאנו מדברים אליו מקרוב (נראה שמנסה לתקשר-משמיע קולות ועושה תנועות בשפתיים) אך כאמור כמעט שלא מחייך כתגובה חברתית. לטענת הרופאים שטיפלו בו בבית החולים האירוע היה קל ומניסיונם בד"כ לא גורם לנזקים כלשהם ובדיקת השמיעה כנראה לא קשורה למקרה שעבר אך אנו מאוד חוששים וחרדים.
    ידוע לנו שעדיין מוקדם לדעת אך אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בנושא, תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שבקושי מחייך

הוספת תגובה

• תינוק שבקושי מחייך - תגובה

20/10/2012

נועה שלום,
    דאגתך בהחלט מובנת וברורה. לגבי החיוך, המתיני עוד שבוע-שבועיים, וזה עשוי להגיע. אנו מדברים על תחילת חיוך חברתי בטווח הגיל של 6-8 שבועות. לאור הקשיים והמצוקות שהילד עבר, ייתכן מאד שיהיה עיכוב קל בהתפתחות. אני מקווה אתכם שבהמשך ההתפתחות תהייה תקינה. הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להתייעץ לגבי ילד דחוי ?
    אמא שלו
    17/10/2012

בני בכתה ב. לפני יומיים חבריו למסגרת החינוכית תכננו ובצעו לו מארב שכלל אלימות פיזית ומילולית. האם זה המקום להתייעץ?

הוספת תגובה

• האם אפשר להתייעץ לגבי ילד דחוי ? - תגובה

18/10/2012

אמא יקרה שלום,
    אולי זה אינו הפורום שעוסק בכך, אך מנסיוני כפסיכולוגית של ילדים, עסקתי גם במקרים כאלה. עלייך לגשת לביה"ס, ולשוחח עם המחנכת ועם יועצת ביה"ס, ולבקש מהן שיקיימו שיחה עם הכיתה כולה, כדי להסביר לילדים עד כמה התנהגות זו כלפי חבר היא חמורה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשב וטלוויזיה
    לוי
    17/10/2012

שלום פרופסור שחר.

האחיינית שלי הינה פגה שבוע 25. שטף דם במוח - IVH דרגה 4 , אטרופיה צרבלית וציסטה פורנצפלית בצד השמאלי של המוח.
    כיום היא בת שנתיים וחצי.
    שאלתי הינה האם השהות שלה מול טלוויזיה ומול המחשב וצפייה בתוכניות שם , לא פוגעת בהתפתחות שלה?

לקביעת תור
    סגירה
    מחשב וטלוויזיה

הוספת תגובה

• מחשב וטלוויזיה - תגובה

18/10/2012

שלום,
    ברצוני להפנות את תשומת ליבך כי טעית, ואינך פונה במקום זה לפרופ' שחר, כפי שרצית.
    מאחלת לך כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי תקשורתיות
    נועה
    17/10/2012

שלום,
    ביתי בת שנתיים עדיין לא מדברת כראוי-אומרת כ-30 מילים (כאשר את רובן לא הוגה בצורה מדוייקת) ולא קוראת לנו "אבא" ו"אמא" על אף שיודעת להגיד את המילים ואת משמעותן. יש לציין שניכר שהיא מבינה טוב כל מה שאומרים לה.הגננת טוענת שבגן כלל אינה מדברת.הילדה תמיד הייתה תקשורתית וידידותית מאוד אך לאחרונה החלה להתנהג בצורה לא יפה לילדים שמגיעים אלינו הביתה-נכנסת למתח המתבטא בכעס ובכי כשמשחקים לה בצעצועים.הגננת טוענת שבגן היא משתפת פעולה במפגשים אך פחות מתעניינת בילדים.בגן שעשועים היא כן יוצרת קשר עם ילדים יותר גדולים ומשחקת איתם יפה.אציין שנכנסה לגן בגיל שנה ו-7 ולפני חודש נולדה לה אחות והיא מקבלת אותה יפה מאוד-לא מביעה קנאה או כעס.אשמח לתגובתכן בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי תקשורתיות

הוספת תגובה

• שאלות לגבי תקשורתיות - תגובה

19/10/2012

רותם שלום,
    אני מתרשמת שיש איחור קל בהתפתחות השפתית, ואולי זה עוצר את הילדה גם ביצירת הקשרים החברתיים : קשה לה להתבטא, והיא נמנעת, אולי. ייתכן גם שיש כאן תגובה להולדת אחותה, למרות שנדמה כי היא מקבלת אותה יפה.
    אני מציעה שבכל זאת, תקבעי תור להערכה של קלינאית-תקשורת. כדאי לטפל בכך, לפני שהילד צובר תחושות תסכול בשל הקושי לבטא עצמו ולתקשר עם ילדים אחרים, שכבר מדברים יותר בגיל זה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה האם התפתחות תקינה
    ש
    16/10/2012

שלום רב :
    יש לי ילד בן שנה ושבעה חודשים ,הוא לא מדבר הרבה מילים ,הוא מבין כל מה שאני אומרת לו ,והוא לא מוכן ללכת לבד {הוא הולך רק עם אצבע },הוא מרבה לזרוק הרבה דברים שנמצאים סביבו {זה נראה כאילו זה תמיד מפריע לו },האם התנהגות זו תקינה לגילו ?
    דבר נוסף האם יש דרך לאבחן אם יש בעיה כלשהיא בגילו ?ואם כן לאן אפשר לפנות ?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה האם התפתחות תקינה

הוספת תגובה

• בדיקה האם התפתחות תקינה - תגובה

17/10/2012

שגית שלום,
    מה שאת מתארת הוא בגדר התקין לגיל הילד, כולל ההליכה. אני מניחה שממש או-טו-טו גם ילד לבד.
    בדיקה התפתחותית נעשית במכונים להתפתחות הילד, הקיימים בכל בית-חולים וגם בקהילה. התייעצי עם רופא הילדים שלכם, ואם יחשוב לנכון - יפנה אתכם למכון שבמקום מגוריכם, לפי הקופה שאתם שייכים אליה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי ספרות
    מיכל
    16/10/2012

בני בן 3 וחמישה חודשים אינו מזהה ספרות. באיזה גיל אמורים לזהות ספרות?

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי ספרות

הוספת תגובה

• זיהוי ספרות - תגובה

17/10/2012

מיכל שלום,
    זיהוי סימנים כתובים, אותיות ומספרים, והבנת משמעותם כסמל חזותי למושגים, מתחיל סביב גיל 4, ולקראת גיל 5.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 לקראת ניתוח

בתנו בת 3 והיא לקראת ניתוח בעיניים.
    היא ילדה שמבינה פחות או יותר אך אינני בטוח שתבין אם אומר לה על מה מדובר.
    האם עלינו להכין אותה לקראת ואיך?
    אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 לקראת ניתוח

הוספת תגובה

• בת 3 לקראת ניתוח - תגובה

16/10/2012

גיל שלום,
    בהחלט חשוב להכין ילד לקראת הניתוח, יום-יומיים קודם לארוע. חשוב לספר לו למה הוא חייב לעבור את הניתוח, במה זה יעזור לו, ובעיקר - מה יהיה : ילבישו אותו פיז'מה, ישכיבו אותו במיטה, רופא יתן לו תרופה שהוא יישן, ולא ירגיש כלום. חשוב להדגיש שאתם תהייו איתו. אפשר לעשות זאת בליווי הדגמה על בובה.
    בידקו, אם אין הכנה מסודרת לילדים במקום שבו יתקיים הניתוח. כיום מקובל, שבכל בית-חולים יש מישהו מהצוות (פסיכולוג רפואי, אחות) המכינים את הילדים.
    בהצלחה ! הרבה בריאות !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עושה שלום
    דגנית
    15/10/2012

יש לי בן שנתיים וחודשיים מדבר לפי גילו מבצע הוראות ומאוד תקשורתי.
    שמתי לב שקשה לו לעשות שלום עם היד (בעבר היה עושה (אם כי לא הרבה)
    אומר ביי ביי ללא נפנוף,גם שירים של הפעלה עם הידיים לא מבצע באופן שוטף
    חשוב לציין שמצביע ואומר מה שרואה בעזרת הצבעה
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    לא עושה שלום

הוספת תגובה

• לא עושה שלום - תגובה

16/10/2012

דגנית שלום,
    לא כל הילדים משלבים תנועות ידיים ודיבור, אולי מתוך חוסר מודעות למשמעות תנועות הידיים. אבל אם הילד אומר שלום (ביי) הרי הוא מבין את אקט הפרידה, והכל בסדר. אין סיבה לדאגה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתחות פיזית - האם בגדר הנורמה?
    כלנית
    12/10/2012

שלום, הבת שלי בת 7 וחצי בכתה ב'

בערך מסוף כתה א' התחילו לה שערות בערווה. כמו כן בלוטות הזיעה שלה מפרישות ריח רע מבית השחי (בדומה לאדם בוגר) כשהיא מזיעה.
    יש לציין שהיא נראית גדולה לגילה, וחושבים שהיא בכתה ג',ד'

1. האם התפתחות פיזית זו נורמלית?
    2. האם לדעתך יש קשר ישיר בין התפתחות זו לבין הזנה בתקופת הינוקה באמצעות בקבוקים שהכילו ביספינול A?
    3. האם על סמך התפחות כזו אפשר לצפות את גיל המחזור שיגיע?

תודה מראש על התשובה

כלנית

הוספת תגובה

• הפתחות פיזית - האם בגדר הנורמה? - תגובה

14/10/2012

כלנית שלום,
    הסימנים שאת מתארת בהחלט מצביעים על התפתחות מואצת, וככל הנראה גם המחזור עשוי להגיע מוקדם מהצפוי. אני בהחלט מציעה לך לדווח על כך לרופא הילדים שלכם, ולהתייעץ איתו לגבי הפנייה לבירור עם מומחה לגדילה (אנדוקרינולוג-ילדים). זה חשוב במיוחד כדי לאפשר לילדה לצמוח לגובה במידה סבירה, ולפעמים יש לעצור את ההתפתחות המינית כדי שזה יקרה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לכיתה א'
    קיילי
    09/10/2012

שלום!
    בני בן 5 (יליד ספטמבר) עכשיו נמצא בגן פרטי (13 ילדים)
    ברקע קשיים חברתיים, חרדות, קשיי שפה והיגוי, לא דיבר עד גיל 2.5 בכלל
    טופל שנה וחצי אצל קלינאית תקשורת ושנה שעברה היה כל השנה בגן עם משלבת
    המצב השתפר אומנם, אבל עדיין אני ובעלי רואים שהוא לא מוכן לכיתה א' שנה הבאה
    הינו במכון להתפתחות הילד, האבחון שלהם לא קובע שהוא לא מוכן, למרות שמצאו כמה קשיים.
    אנחנו באופן חד משמעי רוצים להשאיר אותו עוד שנה בגן. הוא גם קטן פיסית, גם קטן בגיל, ויש לו עדיין חרדות וחששות, מאוד ביישן, מאוד מאוד רגיש, פשוט לא ראו את זה באיבחון אפילו שהסברנו להם
    למי אנחנו יכולים לפנות כדי לקבל אישור להשאיר אותו עוד שנה בגן?
    תודה מראש,
    קיילי

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן לכיתה א'

הוספת תגובה

• לא מוכן לכיתה א' - תגובה

10/10/2012

קיילי שלום,
    לדעתי, עדיין מוקדם לקבוע אם הילד מוכן לכיתה א' או לא. נהוג לעשות אבחון בסביבות ינואר-פברואר ואז לשקול (וגם זה מוקדם לדעתי, כיוון שיכולים להיות שינויים בגיל זה בתוך תקופה קצרה!). מי שקובע הוא השרות הפסיכולוגי של העיריה, דרך המלצת הגננת והפסיכולוגית של הגן. בדרך כלל, הגננת בעצמה יוזמת את הדיון הזה, יחד עם פסיכולוגית הגן, בשיחה עם ההורים. מאחר שהילד שלך נמצא בגן פרטי, תצטרכי לגשת לשרות הפסיכולוגי של העיריה, ולהתייעץ איתם. אני גם מקווה, שלאור הקשיים שאת מציינת, הילד מקבל טיפולים פרא-רפואיים מתאימים.
    אני מציעה לך להמתין עוד כ-3 ח', ולראות איך הילד מתפקד בגן השנה. ייתכן שגם המטפלים שלו יצטרכו לכתוב מכתבי הערכה והמלצה, כך שכולם יחד יעזרו לכם לעשות את ההחלטה הנכונה.
    מאחלת לכם שנה של התקדמות, כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה!

קיילי
    10/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    שלומי
    02/10/2012

שלום אני ילד בן 16.5 הגובה שלי הוא 1.80 בערך.
    עכשיו אבא שלי הוא 1.92 ואחי התאום הוא 1.88.
    רציתי לדעת כמה סנטימטרים בערך אוכל לגבוה ?
    והאם אני נחשב גבוה או נמוך לגילי?
    והאם כדאי ללכת לרופא גדילה בעניין או שזה תקין לחלוטין שאחי גבוהים יותר ממני ב כ 7 סמ

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות - תגובה

03/10/2012

שלומי שלום,
    בכל מקרה, אתה גבוה מאד לגילך ! הגדילה מתמשכת, יש אומרים היום עד גיל 25, אמנם באיטיות, אבל תוכל להוסיף עוד 4-6 סנטימטר. אין טעם שתלך לרופא גדילה, אתה כבר בגיל שאי אפשר לטפל, ולמעשה, זה גם לא מוצדק, כי הרי הגובה שלך ממש מרשים.
    אני רוצה לאחל לך הרבה בריאות, והצלחה בדרך. צריך ללמוד לשמוח אם מה שיש לנו, ולהשלים אם מה שאין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות ילד בן 9 חודשים
    קרן
    02/10/2012

שלום, יש לי ילד בן 9 חודשים מבחינה פיזית הוא זוחל (מעט לאחור) עושה תנועות עם האגן קדימה ואחורה (בעמידת 6) הוא עדיין לא יושב... כמו כן הוא ממלמל ועדיין לא אומר את המילה אמא/אבא...
    לעומת זאת יש לי שתי חברות שילהם כבר בשלבי הליכה ראשונים (באותו גיל)..
    האם אני מגזימה? האם יש דרך לבדוק? אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות ילד בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות ילד בן 9 חודשים - תגובה

03/10/2012

קרן שלום,
    תמיד אומרים, שלכל ילד יש הקצב שלו, ואסור להשוות !!! ויש בכך אמת רבה. מעבר לכך, בגיל 9 ח', הילד שלך בהחלט בתוך טווח הנורמה : הוא אולי טיפה מאחר בתחום המוטורי, צפוי שיתיישב, וכנראה יעשה זאת בקרוב ממצב של עמידת 6, אבל הוא לא צפוי ללכת, זה מוקדם מאד, ואפילו לא רצוי, וגם לא לדבר,, גם לא להגיד אמא/אבא. לדעתי אין לך סיבה לדאגה. גם הילד שלך יתקדם ויגיע, בדיוק כמו הילדים של החברות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה