פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    מרב
    22/07/2012

שלום רב,
    בשבת האחרונה התחלנו הליך גמילה מחיתולים לביתי האמצעית בת שנתיים וחצי.
    באופייה הילדה קצת חוששת משינויים אבל הגיבה יפה לנושא הסיר (אמנם היו פספוסים, אבל גם הצלחות) עם זאת בשירותים לא מוכנה אפילו לנסות לשבת.
    פשוט רועדת מפחד.
    בשמחה ובששון הבאנו הבוקר את הסיר למעון אבל אז המטפלות סירבו לשתף פעולה ואמרו שישנה הנחייה ממשרד התמת שלא לאשר שימוש בסיר במעון אלא רק בשירותים.
    הבעיה היא שהילדה לא מוכנה בשום אופן לשבת בשירותים. לא בבית ולא בגן.
    מה עושים? חבל לי לעצור את התהליך החיובי אבל היא לא מוכנה לשבת בשירותים ומצד שני בגן לא מאפשרים לנו להביא סיר..
    מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

23/07/2012

מרב שלום,
    מה עושים ? "זורמים" עם מה שיש. לא נורא אם הילדה תמשיך להיות בגן עם טיטול, עד שתתרגל לשבת על האסלה. הרבה ילדים פוחדים בהתחלה, מכל מיני סיבות, אבל אי אפשר להכריח את צוות המעון לרוקן סירים ולנקות. זה לא פשוט.
    לא נורא, אולי נוח גם לילדה שתתרגל בהדרגה, קודם בבית. היא קטנה עדיין, לא צריך ללחוץ. זה לא יזיק לה, עד שתהייה מוכנה לשבת על האסלה ותוכלו לומר "שלום" לטיטול גם בגן.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלטול ראש מצד לצד
    לי
    18/07/2012

שלום לכן..
    בני בן 11 חודשים החל לטלטל ראשו מצד לצד ביומיים האחרונים..מס' פעמים ביום..
    לאוו דווקא כשהוא מסרב למשהו..
    עבר אבחון התפתחותי ויצא תקין..
    על מה זה יכול להעיד ?.

מודאגת..

לקביעת תור
    סגירה
    טלטול ראש מצד לצד

הוספת תגובה

• טלטול ראש מצד לצד - תגובה

19/07/2012

לי שלום,
    לילדים יש לפעמים תנועות לא רצוניות שמתפתחות לתקופת-מה, ונעלמות, וזה בסדר.
    חכי עוד שבוע. אם זה לא ייעלם - פני לרופא הילדים שלכם, והתייעצי איתו. אולי ישלח אתכם לחוות-דעת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי שהתחיל לנשוך
    שרית
    18/07/2012

שלום
    הים דווחתי ע"י הגננת שבני בימים האחרונים מרבה להשתולל בגן ואף לנשוך.
    שאלתי היא מהי הדרך הנכונה ביותר שניתן לשוחח איתו ולהסביר לו שאנחנו לא מסכימים שהוא ינשך?

בני ילד יחיד שבבית כשהוא לידי הוא תמיד משתולל ומרביץ אך בגן תמיד דווח שהוא ילד מקסים וחברותי. מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 וחצי שהתחיל לנשוך

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי שהתחיל לנשוך - תגובה

19/07/2012

שלום,
    ראשית, לא נורא ! זה קורה לפעמים לכל ילד. כדאי לברר אולי אם קרה משהו חריג, שגורם לילד להתנהג כך : אולי פגעו בו ? העליבו אותו? ואולי סתם חם לו, והוא עייף.
    בוודאי שחשוב להעיר לילד, גם בגן וגם בבית, שאסור לפגוע באנשים אחרים, שזה כואב וכו' וכו'. אבל אין צורך להגזים. זה בוודאי יחלוף.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבעה
    דורה
    18/07/2012

שלום,
    ברצוני לדעת באיזה גיל מתחילה ההצבעה עם אצבע המורה לכיוון דברים שנשאלים כגון: איפא אבא, איפא אמא, אור וכו'?

לקביעת תור
    סגירה
    הצבעה

הוספת תגובה

• הצבעה - תגובה

19/07/2012

דורה שלום,
    בערך בגיל שנה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

דורה
    20/07/2012

שלום רב,

בני הקטן בקרוב יהיה בן 9 חודשים, לאחרונה החל להישתמש הרבה באצבע שלו, (אצבע המורה)
    לוחץ על כפתורים, מכניס אצבע לחורים, מצביע לנו על האף,פה נוגע בכל מיני דברים עם האצבע וגם סתם ככה מצביע לאויר או על משהו ובוחן את האצבע שלו כשעושה זאת.
    לא משתמש באצבע למטרה תקשורתית כשאני שואלת נניח "איפא אור"?
    האם זו נחשבת תחילתה של הצבעה? או רק אחרי שיש בה שימוש תקשורתי נניח "רוצה משהו ומבקש בהצבעה" זו נחשבת הצבעה?

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה - תגובה

21/07/2012

דורה שוב שלום,
    אם הילד מצביע על האף והפה, כפי שאת מציינת, הרי שיש פה "הצבעה".
    ייתכן גם, שהילד למד להשתמש באצבע כדי לבדוק את העולם, במיוחד מקומות קטנים כמו חורים, שרק אצבע נכנסת לתוכם. הרי יש לנו כמה שימושים לאצבעות ! זו התחלה וזה בוודאי יתפתח לכמה כיוונים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה באכילה
    איריס
    17/07/2012

בס"ד
    שלום רב,
    ביתי בת שנתיים וחודשים עם איחור התפתחותי רב תחומי, בספטמבר שעבר החלה ללכת למעון שיקומי וב"ה הרבה קרה מאז.. שיפור ניכר כמעט בהכל.. מלבד אוכל.
    היא ניזונה מבקבוק (240 מ"ל) ומגרבר ובלנדר ירקות שאליהם גם במעון וגם בבית מוסיפים לה שקדיה טחינה וכד,
    אנחנו מעונינים לקדם את שאר סוגי המזון למרות שחושפים אותה ונתקלים בסירוב מוחלט.
    יש לכן רעיון?
    תודה מראש
    איריס

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה באכילה

הוספת תגובה

• בעיה באכילה - תגובה

18/07/2012

בס"ד
    איריס שלום,
    כרגע, כנראה שהילדה עדיין לא בשלה לקבל את כל המזונות, ואי אפשר להתקדם בקצב שאתם רוצים. זה מהיר מדי עבורה, ולא יהיה טוב. לכו בקצב שלה, בסבלנות !!!
    צריך להקפיד, שהילדה תקבל את הקלוריות שהרופא ממליץ, בכדי שהגוף יגדל ויתחזק, אבל בכל דרך שטובה לילדה, לא בלחץ. בע"ה, כפי שהיא מתקדמת בתחומים אחרים, היא תתקדם גם באכילה.
    נסו מידי פעם לתת לה כל מיני מזונות חדשים, אולי תתפתה לטעום. שימי על השולחן, שתראה את המשפחה אוכלת, בוודאי גם במעון היא רואה ילדים אחרים. בסוף - תנסה ותרחיב את המגוון. כשהגוף יהיה בשל לכך.
    כל טוב, הרבה בריאות !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה בגמילה
    זוהר
    17/07/2012

היי
    הבן שלי, בן 3,5 (אחד מתאומים, שני בנים).

לאחרונה נתקלנו במצב בו הוא עושה קקי במכנסיים, ומתנגד בכל תוקף לעשות בישרותים. הוא יושב בחדר משחקים, מתאמץ ורואים שהוא עושה קקי, אנחנו מבקשים ממנו ללכת לשירותים והוא מסרב וטוען שאין לו קקי. דקה אחר כך הוא עושה במכנסיים. כמו כן הוא מגיב בעצבנות כששואלים אותו אם הוא צריך קקי.
    יש לציין כי הוא גמול כבר כשנה וגם ישן ללא פמפרס.
    פעמיים הוא עשה קקי בגן בזמן השינה בצהריים.
    כאשר זה קורה בבית, אחרי פעם שניה (באותו יום) אנחנו פשוט לא שמים לו מכנסיים. הוא מתרגז, מבין שזה כתוצאה מכך שהוא עושה במכנסיים. בוכה קצת/הרבה. אבל לבסוף פשוט מסתובב בלי מכנסיים. לפעמים הוא מלכלך את הרצפה בחדר משחקים.

בשבועות האחרונים המצב המשפחתי "עדין" לנוכח מחלתה של סבתו. הוא יודע שהיא חולה, והם (הילדים) כמעט ולא פוגשים את הסבתא.

תודה
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה בגמילה

הוספת תגובה

• נסיגה בגמילה - תגובה

18/07/2012

זוהר שלום,
    ראשית, בכל תהליך התפתחותי עלולה להיות נסיגה בזמן מסויים, לתקופה מסויימת, וזה חולף. לפעמים הסיבה לא ברורה לנו. את מציינת בסוף ההודעה את המחלה של סבתא, וייתכן, שזו הסיבה ! הילד מוטרד אולי מהמצב, אולי דואג, אולי סבתא חסרה לו, אולי הוא מרגיש שמשהו בסדרי הבית השתנה, ומגיב באובדן שליטה. אולי הוא "עושה דווקא", כדי לקבל יותר תשומת-לב (בגלל שאת, אמא, נעדרת יותר ??). נסי לחשוב, מה השתנה בסדר-היום של הילדים, שמפריע לילד, ואולי תוכלי לשפר, ולהוריד מהילד את סיבת הלחץ.
    מכל מקום, נסי להיות סבלנית, גם אם קשה לך במצב הנוכחי. אל תכעסי עליו.
    כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה בגמילה - עוד שאלה

זוהר
    18/07/2012

תודה רבה על המענה!
    רציתי גם לשאול איך עדיף להגיב במקרים אלו: להסביר שלא עושים קקי בתחתונים והוא ילד גדול? לא להסביר ופשוט להחליף? כי ניסינו את השיטות האלה והן לא ממש עוזרות. אם אני רואה אותו מתאמץ ועושה קקי בתחתונים - האם להעיר לו? ולהגיד לו ללכת לשירותים? כי לפעמים מקרים האלה ההתעקשות שלנו גורמת לו דווקא לבכות ולסרב ללכת לשירותים...
    תודה
    זוהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה בגמילה - עוד שאלה - תגובה

19/07/2012

זוהר שוב שלום,
    בהחלט צריך לומר לילד שוב ושוב שקקי עושים בשרותים, כמו שאתם עושים, וכשהוא מתאמץ ועושה, טוב לומר לו, שאת רואה שהוא עושה עכשו קקי. אבל - לא לומר בכעס !! כשהילד מרגיש שכועסים עליו והוא אשם, אז מתחילות התגובות הבעייתיות.
    יחד עם זה, תצפי, שהוא לא יקבל מייד את ההסבר שלך, וייקח זמן עד שיפנים ויבשיל ללכת מיוזמתו לשרותים.
    כמו שאמרתי, מילת המפתח היא סבלנות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אור
    16/07/2012

שלום רב.

ביתי תחגוג גיל שנתיים החודש בעזרת ה'. לפני כחודש היא החלה לגלות עניין באסלה, וביקשה לשבת ולפני שנרדמה בלילה ביקשה להתפנות באסלה. אחרי שראיתי את הסימנים הנ"ל החלטתי להתחיל בגמילתה. השבוע הורדנו את החיתול בשעות היום פרט לזמן השינה. מה שקורה הוא שהיא מפספסת פיפי הרבה שזה טבעי, וקקי ברוב הפעמים מבקשת לעשות רק לפני שהולכת לישון בלילה, וביתר הזמן כשהיא בגן למשל מתאפקת עד ששמים לה חיתול לפני השינה ואז היא עושה. האם זה מעיד על כך שאינה בשלה? ההתאפקות מעידה על מודעות , אך היא אינה מבקשת מהגננת(יש לה גננת שמשתפת פעולה והיא מרגישה קרובה אליה מאוד). אשמח לקבל קצת מידע על תהליך הגמילה ועל חוו"ד על בשלותה של ביתי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

17/07/2012

אור שלום,
    תהליך הגמילה הוא מורכב, גם מבחינה פיזיולוגית, וגם מבחינה רגשית-שכלית, וגם מבחינת החיבור בין השניים.
    התהליך מתרחש בצורה מדורגת, ולאורך זמן. כאשר ההתחלה היא בדרך כלל - התעניינות של הילד באסלה.
    נראה לי שבתך רק בהתחלה ממש, ואין בכלל לחשוב על הורדת הטיטול עדיין. כשתלמד להודיע לכם שהיא צריכה פיפי או קקי, לפני שעשתה, אז תדעי שהיא בשלה.
    כרגע, לדעתי, הניחי לה. תני לה עוד זמן.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לגמילה

אור
    17/07/2012

היי בהמשך לתשובתך, היא כן מבקשת הרבה פעמים לפני ש/היא עושה וגם קורה שהיא מפספסת. (רק פיפי היא מפספסת). אך בלילה ובבוקר האחרונים ביקשה ללכת לאסלה,לפני .?????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לגמילה - תגובה

19/07/2012

צריך להבין, שהתהליך הוא לא "בקו ישר" : בדרך כלל זה צעד קדימה וצעד אחורה, ויש חוסר עקביות של הילד. זה בדיוק התהליך, עד שמגיע שלב, בו הילד מתייצב ונהייה עקבי.
    כשהילד מבקש מיוזמתו, כמובן שטוב ללכת איתו. אבל שוב : לא ללחוץ , ולהבין, שבהתחלת התהליך, יש הרבה פעמים שהילד נמנע, או מסרב, וצריך לקבל זאת.
    כל טוב, כפי שאני אומרת שוב ושוב : בסבלנות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות שונות
    ש
    16/07/2012

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי שני ילדים אחד בן שנה וארבעה חודשים והשני בן ארבע ושמונה חודשים .
    יש לי שתי שאלות שונות שכל אחת קשורה לילד אחר :
    1. לגבי הבן שלי בן השנה וארבעה חודשים הוא עדיין לא הולך לבד ,כאשר אני מנסה להוליך אותו הוא מוריד את עצמו על הרצפה {הוא הולך מצויין בן חפצים -שולחנות ,ספות ועוד },כאשר הוא אומר מילה מסויימת הוא אומר אותה פעם ,פעמיים וזהו ,הוא מבין כל מה שאני אומרת לו ,האם יש לי סיבה לדאוג ? האם יש משהו שאני יכולה לעשות שיכול לגרום לו לדבר יותר או להתחיל ללכת ?
    2. שאלתי הנוספת היא לגבי הבן שלי בן הארבע ושמונה חודשים ,הוא ילד מאוד רגיש ,אם אני כועסת עליו על משהו הוא לוקח את זה ממש קשה וחושב שאנחנו לא אוהבים אותו יותר {למרות שאני כל הזמן מסבירה לו שאנחנו תמיד אוהבים אותו גם כשאנו כועסים },ולפעמים הוא מתחבא ולא רוצה שיראו אותו כי הוא אומר שיצחקו עליו בגלל שהוא התנהג לא יפה .
    אני לא רוצה שיגדל עם חוסר בטחון ,איך אני אמורה להגיב במצבים כאלה ? מה אני אמורה לומר ?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות שונות

הוספת תגובה

• שאלות שונות - תגובה

17/07/2012

שגית שלום,
    - לגבי הילד הקטן, נראה לי שאת מנסה להקדים את המאוחר. בגילו, הוא בסדר גם לגבי ההליכה (היום הרוב מתחילים ללכת לקראת גיל שנה וחצי!) וגם לגבי הדיבור. חכי בסבלנות. אם הוא מבין, גם הדיבור יגיע.
    - לגבי הגדול , גם זה בסדר. יש ילדים שהם רגישים באופיים, ומתקשים לקבל ביקורת. אבל מאחר שאי אפשר בלי ביקורת, הרי חשוב לעודד אותם באופן כללי מצד אחד, ומצד שני - אפשר גם לנזוף בהם כשצריך, או אפילו לכעוס. אל תיבהלו מכך. הילד לומד להבין מהם הגבולות, ואף להפריד בין כעס ההורים לבין אהבתם. יש הטוענים (חיים עומר, למשל) שהילדים יודעים לקבל את הכעס שלנו כחוזק, וזה אף מקנה להם בטחון בנו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית

הילדה בת 3 .
    היא מאוד מאוד עקשנית ואנו צריכים להתמודד איתה על כל דבר. כך למשל:
    רק עכשיו סיימנו ויכוח שארך שעה עם בכי כי התעקשה ללבוש שימלה שהיית בכביסה.
    לא מוכנה לצחצך שיניים.
    לא נותנת לשים לה טיפות עיניים.
    לא מאפשרת לגזור ציפורניים.
    גם במעון היא מתעקשת ואם לא נראה לה אז עושה סקנדל.

אנו לא יודעים איך להתמודד עם העקשנות שלה זה פשוט מתסכל.
    מה עלינו לעשות?
    והאם מומלץ ללכת לייעוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עקשנית

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית - תגובה

16/07/2012

גיל שלום,
    ייתכן שלבת שלכם יש מצב שנקרא "רגישות יתר תחושתית" : זה מצב שבו הילד רגיש הרבה יותר מהרגיל למגע , ותחו שת המגע מרגישה כמו כאב, בעיקר כשמדובר בסירוק השיער, בגזיזת צפרניים, צחצוח שיניים, ועוד. יש ילדים שמתעקשים על בגדים מסויימים, כי המגע עם הבד נעים להם, לעומת בגדים אחרים.
    בקיצור - זו לא סתם עקשנות !!!
    אני ממליצה לכם לבקש הפנייה למרפאת-בעיסוק התפתחותית, כדי שתבדוק את הילדה, ותוודא שאכן זה המצב. אם כן - היא תיתן לכם הדרכה, ותטפל בילדה, כדי להקל על כולכם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוטוניה
    קרן
    15/07/2012

שלום, יש לי כמה שאלות ואשמח לקבל תשובה

האם מגלים היפוטוניה מיד אחרי לידה?
    או שאפשר לגלות אותה גם לאחר כמה חודשים?

האם העובדה שבני בן קרוב ל-9 חודשים זוחל על הגחון חופשי, אבל נשען רק על המרפקים ואינו מרים כלל את פלג גופו העליון על כפות ידיו מעידה בהכרח על היפוטוניה? והאם זה חריג?

איכן בודקים האם לילד יש היפוטוניה? רופא ילדים מספיק לזה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    היפוטוניה

הוספת תגובה

• המשך

קרן
    15/07/2012

כמו כן אינו מתיישב עדיין או עומד על 6
    אבל יושב יציב כשמושיבים אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוטוניה - תגובה

16/07/2012

קרן שלום,
    אפשר לגלות היפוטוניה כמה ימים לאחר הלידה, אבל גם כמה שבועות או אפילו חדשים אחרי הלידה. זה תלוי במקצועיות של המאבחן, ובחומרת ההיפוטוניה.
    היפוטוניה היא די שכיחה, אבל זה מצב לא רצוי, כיוון שהיא מעכבת את ההתפתחות המוטורית של הילד, כפי שקורה אצל הבן שלך.
    בדרך כלל, רופא ילדים יודע לאבחן היפוטוניה, אבל ההפנייה היא לפיזיותרפיסט/ית, והם בדרך כלל מדריכים את ההורים לתרגילים מסויימים, או ממליצים על טיפול שבועי בילד, כדי לשפר את המצב.
    בקשי גם את הפנייה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול

הילדה בת שלוש ועדיין עם חיתול.
    לפעמים היא מבקשת להיות רק עם תחתונים וכך לסרוגין.
    כשהיא יושבת באסלה היא לא עושה כלום, ובכלל היא מתאפקת כשהיא בלי חיתול ורק כשסמים לה חיתול היא עושה.
    נראה שהיא עדיין לא מוכנה אך רצינו לדעת איך אפשר לגמול אותה או להמתין שזה יבוא ממנה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול - תגובה

13/07/2012

גיל שלום,
    לפי הגישה שלי, עדיף לחכות, עד שהיוזמה לגמילה באה מצד הילד, ואז בטוח שהוא בשל לתהליך, וזה קורה מהר.
    לכן, אני מציעה לחכות עוד מעט. אני בטוחה שזה יגיע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    קרן
    12/07/2012

יש לי בן מתוק בן 8 וחצי חודשים.
    אני נוהגת לדבר אליו המון מאז שנולד ומסבירה לו כל מה שאני עושה,
    מראה לו דברים בבית מתמללת ומצביעה לעברם כל יום הרבה פעמים.
    בגיל קצת יותר מ-7 חודשים שמתי לב שכשאני שואלת איפא אור הוא התחיל להגיב ולהביט למעלה וגם לעוד כמה דברים בבית שנהגתי להראות לו.
    בשבועיים בערך האחרונים חלה נסיגה מסויימת וכבר לא מביט לאן שאני מבקשת,
    רק עם אני מצביעה לכיוון אז זורם אחרי אבל לא כשאני שואלת.
    הדבר די מטריד ומדאיג אותי מאחר וכבר ידע והבין פעולות אלא, האם זה נורמלי?
    האם אני צריכה לבדוק משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות - תגובה

13/07/2012

שלום,
    יש תופעות של נסיגה בתהליכי התפתחות, מסיבות שלא תמיד מובנות לנו. הילד מפסיק לעשות משהו, ואח"כ חוזר אליו כעבור זמן-מה. מעבר לזה, ההבנה של שמות חפצים, והפניית המבט לעברם, צפוייה מגיל 9 ח' ואילך. לכן, ייתכן שאולי היה לך אפילו נדמה. חכי עוד חודש, ותראי מה קורה. כרגע אינני רואה סיבה לדאגה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת מוזרה
    קרן
    11/07/2012

שלום רב
    ברצוני לשאול איך מזהים פיגור שיכלי בתינוקות בני פחות משנה?
    אני מודעת לזה שאין אבחון כזה עד גיל לערך 3 אם אני לא טועה.
    מניסיונך, כמובן בדיעבד האם יש תינוקות שבדקת שאובחנו עם פיגור שיכלי בגיל 3 שהיו להם סימנים מקדימים בינקותם ששמת לב אליהם?
    אני לא מדברת על תסמונות ולקויות שרואים על הפנים ותנועות גוף,
    אילא על ילדים שנראים רגילים לגמריי, יפים ומתוקים שנולדו בלי בעיות האם הם מתפתחים כמו כל תינוק אחר מבחינת קשר העין, המבט ,החיוך הסקרנות השמיעה?
    או שיש שוני בין תינוק רגיל לבין תינוק עם פיגור שיכלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת מוזרה

הוספת תגובה

• שאלה קצת מוזרה - תגובה

12/07/2012

גב' קרנינה שלום,
    בגיל שנה, עיקר הביטוי של הפיגור ההתפתחותי הוא מבחינה מוטורית, ומבחינת "הבנה" , או תהליך הלמידה של חיקוי. למשל : הילד לא מצביע, לא מושיט יד לקחת חפצים, לא מסתקרן, לא מסובב את הראש כשקוראים בשמו, וכד'.ילדים עם פיגור יכולים להיות מאד חייכניים ומאד חברותיים, כמו למשל שידוע על ילדים עם תסמונת דאון. אין סימן מובהק לילד שמתפתח עם פיגור.
    בכל גיל אפשר לאבחן פיגור, אבל בגיל צעיר, הרבה פעמים ילד "נותן קפיצה" והפער נסגר. לכן, אנחנו נוהגים להמתין עד גיל 3, בכדי להיות בטוחים שהפיגור קבוע, ולא משתפר.
    יש ילדים שנולדו עם מחלות מסויימות או תסמונות, שידוע שהן כוללות גם פיגור. במצב כזה, אפשר לצפות לפיגור מגיל מאד צעיר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה נמוך לילד בכיתה ו'
    אילה
    10/07/2012

הבן שלי עשה בדיקת גובה ומשקל. האחות התקשרה אלינו והודיעה לנו ללכת לבדיקה אצל הרופא ומיד משום שהבן שלנו הוא באחוזון 2.

עשינו לבן שלנו בדיקה וניראה כי הורמון הגדילה הוא גבולי.

מה עושים. הגובה שלי הוא 1,51 מ' והגובה של בעלי הוא 7,78.

מה אתם מציעים לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גובה נמוך לילד בכיתה ו'

הוספת תגובה

• גובה נמוך לילד בכיתה ו' - תגובה

11/07/2012

אילה שלום,
    יש רופאים מומחים בתחום זה, הנקראים אנדוקרינולוגים-לילדים או "מומחים לגדילה". בכל בית-חולים יש רופא כזה במח' הילדים, ואפשר לקבל הפנייה אליו, כדי שיבדוק את הילד, יזמין לו בדיקות נוספות אם צריך, וישקול מה אפשר לעשות כשי לשפר את הגדילה, אם צריך, ומתי. חשוב גם באיזה גיל אפשר להתערב, למשל - להזריק לילד תוספת הורמון גדילה.
    אני מציעה לך לבקש הפנייה מרופא-הילדים שלכם.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים - התפתחות הדיבור
    מאיה
    10/07/2012

שלום,
    אני אמא לפעוט בן שנתיים וחודשיים. לפני כמה חודשים החל לדבר ולאחרונה אף מרכיב משפטים של 3-4 מילים. שמתי לב שכאשר שואלים אותו שאלה שהתשובה עליה צריכה להיות "כן" , הוא לא אומר את המילה "כן" אלא חוזר על המילה האחרונה בשאלה.
    לדוגמא: אתה רוצה לאכול? הוא עונה "לאכול". אתה רוצה לשחק?, עונה "לשחק".
    אם לא רוצה, עונה "לא רוצה", אבל את מילת החיוב אף פעם לא שמעתי אותו אומר. חשבתי שזה משהו שיתפתח עם הזמן, אבל לאחרונה זה קצת מדאיג אותי.
    אשמח לחוות דעתכם.

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים - התפתחות הדיבור - תגובה

11/07/2012

מאיה שלום,
    זה בסדר גמור, וזה גם מאד הגיוני. אין סיבה לדאגה. לפי תיאורך, התפתחות השפה היא טובה וכדאי שתשמחי. שיימשך כך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה