פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלמול ומחוות
    קרן
    09/07/2012

שלום
    יש לי תינוק בן 8 וחצי חודשים, מקסים חייכני ומתוק.
    רק בשבוע האחרון החל לזחול יפה על הגחון, כי אובחן כבעל גמישות יתר ביריכיים מסתובב יפה סביב צירו, ומשחק יפה בצעצועים על הבטן, מילמל מאוד יפה הברות כמו דה דה דה, בה בה בה, נה נה נה וצעקות למינהם אבל בשבוע האחרון זה פסק כמעט לחלוטין ובקושי שומעים אותו.
    (אני לא יודעת חשבתי אולי הוא משקיע את כל כולו במאמץ בזחילה עכשיו כי למד משהו חדש)

מעבר לזה הוא לא עושה שום מחווה או חיקוי תנועות, לא שלום, לא כפיים ולא מצביע לכיוון דברים על אף שאני מנסה ללמדו כבר הרבה מאוד זמן.
    אני גם מנסה ללמדו איפא אור? מצביעה לכיוון כל פעם מחדש ומחכה שיסתכל לעיתים הוא עושה זאת ולעיתים לא, כך שאני לא יודעת אם הוא הבין אותי כי זה לא עיקבי.
    כך גם לגבי אחותו, אני שואלת איפא יעל? לעיתים מגיב ומסתכל עליה ולעיתים ממש לא בכיוון.
    כן מצביע לי עם האצבע על אברי הפנים, כמו על האף הפה והלשון, אבל לא כי שאלתי סתם מתעניין בתחושה לדעתי.

אני פשוט זוכרת משני ילדי הקודמים שכבר הגיבו במחוות ובהוראות יותר ובעיקביות.
    האם הדאגה שלי מוצדקת לאור מה שכתבתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלמול ומחוות

הוספת תגובה

• מלמול ומחוות - תגובה

09/07/2012

אמא יקרה שלום,
    בהתפתחות, קורה פעמים רבות שיש נסיגה לתקופה קצרה, ואח"כ ההתפתחות ממשיכה.
    לגבי המחוות - הם צפויים בעיקר מגיל 9 ח' ואילך, כך שאולי עוד מעט יופיעו אצל בנך.
    אינני רואה סיבה לדאגה כרגע, אבל חשוב להמשיך לעקוב, ונקווה שהכל יהיה בזמן ובסדר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו3 חודשים
    זהבית
    04/07/2012

בני בן שנה ו3 חודשים. יש לו אח בן שנתיים ו4 חודשים והדינמיקה ביניהם מצויינת.
    אך כשבני בן השנה ו3 על הרצפה ומשחק עם דברים אחיו הגדול בא לעיתים ולוקח לו מהיד את הדבר שהוא מחזיק או משחק אז הקטן מתעצבן מתחיל לבכות נעמד על 6 ודופק את המצח ברצפה לעיתים פעם אחת ולעיתים מספר פעמים. זה קורה לו גם שהוא רוצה לעיתים קרובות שיקחו אותו בידיים או שיתנו לו ידיים והוא ינסה ללכת(דבר שהוא מאוד אוהב ורוצה כל הזמן). עומד הרבה זמן אך טרם התחיל ללכת. ולא עושים לא את זה באותו זמן שהוא רוצה. כל שאר הדברים הוא מפותח בסדר גמור.
    רציתי להבין מה זו התופעה הזו ומה עלי לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו3 חודשים

הוספת תגובה

• בן שנה ו3 חודשים - תגובה

05/07/2012

זהבית שלום,
    הדפיקה של הראש בקיר או ברצפה או ברהיטים היא אחת הדרכים של ילד צעיר לבטא את עצמו, בעיקר בשלב שלפני תחילת הדיבור. ייתכן שזה ביטוי של תסכול בעצם, או כעס. אבל נראה לנו, שהילדים לומדים מהר מאד שצורת התגובה הזו מעוררת את ההורה, וההורה ממהר להגיב. לכן, הרבה פעמים הילדים מרבים להשתמש בהתנהגות זו כדי למשוך תשומת לב.
    ההנחייה המקובלת היא לא להגיב להתנהגות זו, והטוב ביותר - לצאת מהחדר. כמובן שכאשר אפשר למנוע את הסיבה להתנהגות זו, כמו : לקחת את הילד ולעזור לו ללכת, זה הטוב ביותר.
    בכל מקרה, זה חולף כעבור כמה חדשים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית
    הילה
    03/07/2012

שלום,
    יש לי ילד בן 3.5 שכבר שנה יש לו בעיה עם בגדים.זה התחיל בחורף שהיה לו מכנס אחד עם גומי למטה והוא היה מרים אותו והולך איתו כאילו הוא מכנס קצר,וממשיך בקיץ גם עם כל מיני בעיות כמו:חולצה שנופלת לו אם היא קצת גדולה עליו,תחתונים שפתאום לא נוחים לו וכו'.העניין הוא שכל פעם זה משהו אחר כלומר יתכן והוא היה לובש תקופה תחתונים מסויימים ופתאום ביום בהיר אחד הם לא נוחים לו וכנ"ל לגבי חולצות.חשוב לי לציין שהוא לא אובחן עדיין עם רגישות תחושתית פשוט הפזיכולוגית של הגן אמרה לי שכנראה זה העניים כי הוא גם רגיש לרעש,מפחד מרעשים של מיקסר,פן וכו'. אני רוצה לדעת מה עליי לעשות,האם זה באמת רגישות תחושתית ואם כן מדוע זה צץ בתקופות.אציין עוד שכאשר זה קורה הוא פשוט לא מפסיק לבכות.האם זה יכול לנבוע ממשהו אחר ?
    אודה לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות תחושתית

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית - תגובה

04/07/2012

הילה שלום,
    התופעה מוכרת לנו, אצל ילדים הסובלים מרגישות תחושתית, והיא בהחלט בולטת יותר בתקופות מסויימות, אולי כמו אלרגייה.
    כאשר הרגישות היא במספר תחומים, כפי שאת מציינת : קול (רעשים), מגע וכד', בהחלט כדאי לטפל בכך, כדי שלא יתפתחו תגובות רגשיות קיצוניות, כמו הבכי או פחדים.
    זכותך לבקש הפנייה למרפאת בעיסוק, והיא תדריך אותך בגישה הנכונה. יש להן גם הצעות לטיפולים שונים, כדי להפחית בהדרגה את רמת הרגישות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה בהפכים
    אמא מרכז
    03/07/2012

שלום , בני בן ה 4 מתקשה בהבנת ההפכים במשפט שבו עליו לומר חם הוא יאמר קר וכך הלאה... מלבד זה הוא מפותח מאד בהבנה ובהתנהגות (בן שני שמחקה את אחיו הבכור).
    האם זה נורמלי?? לבני הבכור לא היתה בעיה כזאת,ומלבד זה אין התנהגות חריגה נוספת.
    תודה,
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה בהפכים

הוספת תגובה

• מתקשה בהפכים - תגובה

04/07/2012

אמא יקרה שלום,
    ייתכן שהמושג "ההיפך" עדיין לא נהיר לו. זה סביר בגיל 4, והילד בוודאי יבין זאת לקראת גיל 5.
    כל טוב! בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות התנהגות?!
    ש
    02/07/2012

שלום . יש לי ילד מקסים בן שנתיים ו10 חוד
    הוא איתי גדל איתי בבית עם אחות שהתווספה לו לפני חצי שנה ב"ה.
    (הוא מסתדר נורא יפה איתה .ההתחלה הייתה קצת קשה אבל עברה מהר)
    בשנתיים הראשונות שלו היה לי משפחתון קטן בבית ככה שהוא נורא חברותי אך השפה אצלו התחילה ממש לקראת גיל שנתיים ושלוש חוד בערך +-
    הוא עדיין לא מדבר ממש וברור..הוא אומר לי מה הוא רוצה (לאכול לשתות) הוא נגמל נורא יפה ומהר מתיתול אך לא מהמוצץ שהוא נורא מכור אליו .
    הדיבור אצלו קצת מדאיג ואני לא רוצה מצד אחד להלחיץ אותו או שהמסגרת שבטיפת חלב תלחיץ (הרבה פעמים אמרו דברים שלא הסכמתי איתם)
    הם טענו שיש לו הפרעות אכילה ואני חושבת שהתקופה שהייתה לו עם בעיות אכילה נבעה ממני שעברתי הריון קשה בשמירה ולא הצעתי תפריט ובישולים , הוא אומנם לא אוהב מוצרים חלב אבל הוא אוכל קציצות בשר/דגים ..
    הם אומרים גם שיש לו בעיות התנהגות ..מזה? הוא נורא ביישן אבל נגיד בגן שעשועים הוא נורא מתלהב ורץ לילדים מצטרף משחק ומקשקש איתם
    אך בחברת מבוגרים הוא נורא ביישן לא מדבר בכככככככככללללל ונורא מחבק ומתחבר אליהם אבל לא מוציא הגה כאילו הוא חס וחלילה אילם ואנשים חושבים שיש לו "בעיה"
    אבל הוא לא ככה בבית ובטח שלא בפארק או בטיולין וכו
    אנייודעת שכתבתי הרבה ולאבחן אותו ככה אי אפשר ..הוא כמו כל ילד צורח לפעמים שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה ויודע גבולות ומה שאומרים
    אבל המשפחה הרחוקה שרואה אותו לפעמים מטפטת לי הערות שאני חושבת עליהם וחושבת שזה בעיקר בגלל שהוא ביישן .. מסכימה שאתן לו דחיפה עם קלינאית תקשורות אבל בעיות התנהגות? הייתכן.?

תודה רבה רבה וסליחה על אורך ההודעה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות התנהגות?!

הוספת תגובה

• הפרעות התנהגות?! - תגובה

04/07/2012

ש' שלום,
    ברור שיש לילד עיכוב בהתפתחות השפה, והוא איננו ברמה הצפוייה לגילו. ייתכן, שבגלל זה, או בעיקר בגלל זה, הוא גם חסר-בטחון במגע שלו עם מבוגרים, ולכן הוא נמנע מדיבור או אף נמנע מתקשורת. אולי הוא גם ביישן בטבעו.
    מכל מקום, כדי שהבעייה תיפתר, כדאי להתחיל טיפול שפתי, ולא לחכות. בטיפול עם קלינאית תקשורת, היא גם מתייחסת באופן טבעי לתקשורת החברתית של הילד, וכך הטיפול יחזק את הבטחון העצמי של הילד, ועשוי לעזור לו מבחינה חברתית.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה !!!
    רמי
    01/07/2012

שלום,
    יש לנו ילד כמעט בן 3 (עוד חודשיים) , ילד מאוד חכם שכבר מדבר בצורה שותפת , ומתפתח בצורה טובה. בן יחיד בינתיים. הוא הולך לגן כבר שנה וגם בגן הכל בסדר. יש לו חברים והמטפלות אומרות שהוא ממש בסדר גמור מכל הבחינות. יש לו חברים והוא מאוד פעיל. אך אנחנו שמים לב לתופעה מדיאגה שהוא מאוד נסגר במצבים מסויימים. כאשר אנחנו באים למקום חדש או לא חדש (כמו סבתות) שהוא כבר מכיר לוקח לו הרבה מאוד זמן להסתגל ולהיפתח. גם כאשר באים אלינו אשים חדשים הוא נסגר ונצמד אלי. כאשר אנחנו (אני ואישתי) לא נמצאים בסביבה זה יותר טוב והוא מסתגל יותר מהר כנראה כי אין לו ברירה. סה"כ אני רואה שהוא די פחדן , ומאוד קשה לו אם חוויות חדשות ובמיוחד אנשים חדשים. מה שמטריד אותי זה שהוא נסגר גם עם אנשים שהוא כבר מכיר טוב מאוד כמו סבים וסבתות או חברים שלנו שהוא ראה כבר המון פעמים.
    אשמח לעצה האם נדרש אולי טיפול פרטני , האם המצב מצריך התיעצות נוספת ?
    האם יש עצות איך להקל ונסות לפתור את הבעיה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה !!!

הוספת תגובה

• שאלה !!! - תגובה

04/07/2012

רמי שלום,
    מוכרים לנו ילדים כאלה. יש לכך אפילו כמה כותרות מקצועיות כמו : EXTREME SHYNESS, או SLOW TO WARM UP = ילדים ש"מתחממים" לאט. פירוש הדבר שהילד זקוק לתקופה ארוכה יותר של יצירת קשר עם אדם אחר, ושל נתינת אמון. זו נחשבת תופעה שהיא בתוך הנורמה, ולא מדאיגה, ובדרך כלל משתפרת ככל שהילד גדל.
    חשוב לתת לילד כזה את הזמן הנדרש לו, לא ללחוץ ולא לכעוס. חשוב שמישהו שהוא מכיר יהיה לידו כשהוא פוגש אנשים זרים, וחשוב לעודד אותו כשהוא "שובר את המחסום" ויוצר קשר עם אדם חדש.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות
    אור
    28/06/2012

בהמשך להודעה הקודמת, רציתי לשאול כיצד ממגרים התנהגות של צעקות. ביתי בת השנה ועשר נוטה לצעוק או יותר נכון לצרוח כאשר אינה מקבלת מה שרוצה, אני איני מחזקת התנהגות זו, ומסבירה לה שכך איני מקשיבה לדבריה כי זה לא נעים לי,ואקשיב רק כאשר תדבר בנועם. אך התנהגות זו ממשיכה . כיצד ניתן להפחיתה ?

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות

הוספת תגובה

• צעקות - תגובה

30/06/2012

אור שוב שלום,
    ילדים בגיל זה אינם "מבינים" הסברים מן הסוג שאת נותנת.
    הדרך היעילה יותר היא להתעלם. פשוט כך : כשהיא צועקת, לסובב את גבך, ואפילו לצאת מהחדר !!! זו התגובה שילדים מבינים טוב יותר. היא יותר "שקופה".
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת שינה
    אור
    28/06/2012

שלום רב.
    יש לי בת בת שנה ועשרה חד' , מקסימה, מדברת נהדר ומסבירה את עצמה היטב. כאשר מגיע הזמן לישון הרגלנו אותה שאני או בעלי יושבים לידה עד שהיא נרדמת, דבר שלוקח בין שעה לשעה וחצי.(המון זמן). על אף שיש לה טקס מסודר לפני השינה: מקלחת , סיפור ושני שירים ומשתדלים שלא לדבר ולפתח עוד שיח אחרי, אלא לאפשר הירדמות. שנינו מעונינים לשנות הרגל זה וללמד אותה להירדם גם ללא נוכחותנו לידה. לאחר הסיפור שנצא מהחדר, ותירדם בכוחות עצמה ללא בכי. לפני כחודשיים נולד לי בן נוסף, אני תוהה האם זה זמן רגיש מידי לעשות שינוי זה? וכיצד עושים את השינוי באופן רגיש?
    בנוסף רציתי לשאול כיצד מתחילים גמילה מטיטולים? היא מבקשת לשבת על האסלה מיוזמתה, אומרת שמציק לה הטיטול כאשר הו מלא, נראה לי שאלה סימנים שמצביעים על מוכנות?

לקביעת תור
    סגירה
    שעת שינה

הוספת תגובה

• שעת שינה - תגובה

30/06/2012

אור שלום,
    פשוט צאו מהחדר כעבור כ-10 ד' ! גם אם הילדה תביע התנגדות ותמחה, מו תר לכם לומר לה באסרטיביות שהזמן נגמר, ועכשו צריך לישון. אם תבכה בצורה קיצונית, אפשר להפעיל את שיטת ה"5 ד'" ולהיכנס כל כמה דקות להגיד לה שאתם פה, שהיא לא לבד, והיא צריכה לישון. זה לוקח כשבועיים, אבל הילד לומד!!
    לגבי הגמילה - לפי תיאורך, התהליך התחיל, אף שלא ברור אם הילדה באמת כבר בשלה לגמילה. את יכולה לנסות : אפשר להושיב אותה על האסלה, או עדיף על סיר, ולתת לה להתרוקן. אפשר לשאול אותה מידי פעם אם יש לה פיפי או קקי, ואז לקחת אותה לאסלה ולהושיב אותה.
    מבחינת התגובה ללידת האח - ייתכן שיש קנאה מסויימת, אבל זה לא נראה דרמטי לפי תיאורך. לפעמים זה מגיע מאוחר יותר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחצפות
    ש
    26/06/2012

לד"ר יוכי שלום רב:
    יש לי ילד בן ארבע שנים ושמונה חודשים ,שאלתי היא :כיצד עלי לנהוג במצב שהבן שלי מתחצף אלי בפני חברו לגן ואף מחקה אותי ?
    האם עלי לכעוס עליו בפני החבר ואף להענישו או שעלי לקחת אותו לצד ולהסביר לו ?
    אשמח אם תגידי לי כיצד לנהוג ומה לומר ,והאם כן או לא לעשות זאת בפני החבר.
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    התחצפות

הוספת תגובה

• התחצפות - תגובה

27/06/2012

שגית שלום,
    טוב לערוך עם הילד שיחה, במצב רגוע. ראשית צריך לברר, שהוא מבין מה זה "התחצפות". לא תמיד הילדים מבין את הגבול בגיל זה, ולא תמיד ברור להם שהם פוגעים . לעתים צריך להסביר להם מה מעליב, ומה לא מקובל.
    צריך להסביר לילד מדוע הפגיעה עוד יותר קשה, כשהוא אומר אותה כלפייך בנוכחות החבר שלו. חשוב גם לתת לו דוגמה כיצד יש לדבר אלייך, איך לבקש דברים, וכד'.
    בשלב הבא, אפשר לעשות הסכם עם הילד, כיצד יתנהג בנוכחות אנשים מחוץ למשפחה, ובשלב זה, אפשר גם שתחליטי על אמצעי עידוד מול אמצעי ענישה.
    בהמשך, בסוף כל יום, תוכלי לסכם את התנהגות הילד, ולציין אם היתה נכונה או לא,ואם הוא זכאי לעדוד, או מגיע לו עונש.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים
    שואלת
    26/06/2012

הבן שלי מוצץ אצבע בשינה.. ואני מודאגת שזה יישאר לו גם שיגדל.. איך אפשר לגרום לו להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנתיים

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים - תגובה

26/06/2012

אמא יקרה שלום,
    אינני רואה בסיס לדאגה שלך. בהחלט סביר, כמו רוב הילדים, שגם הבן שלך ייגמל ממציצה בגיל 3-4.
    האם כדאי לך להיאבק בו עכשו ? ?? נסי לתת לו מוצץ במקום אצבע. אולי תצליחי.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים
    מורן
    18/06/2012

היי,

התינוק שלי בן 8 חודשים. מחייך חיוך חברתי וצוחק. פעמים רבות הוא מחייך לעצמו ועושה קולות של "מבסוט" או למשהו שנדמה שהוא רואה.
    הדבר נראה קצת מוזר? האם תקין?
    אם כן עד איזה גיל לערך?

אלפי תודות

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים - תגובה

19/06/2012

מורן שלום,
    מצויין. כנראה שמדובר בילד ערני ומגיב יפה לגרויים בסביבתו. אין מה לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים עם חבר מהגן
    שבלול
    15/06/2012

שלום,

בני בן 3 ו-10 חודשים, כרגע בגן פרטי. יש לו בגן חבר בגילו (אנחנו ההורים גם חברים של הוריי הילד).
    הם משחקים הרבה ביחד, אבל מאז ומתמיד היה בינהם מתח- הם רבים הרבה, מרביצים אחד לשני וכועסים אחד על השני. זה קורה גם בגן וגם כשנפגשים אחרי הצהריים.
    מתוך 27 ילדי הגן- יש רק 5 ילדים בגיל הזה (3 וחצי עד 4), והשאר בני שנתיים וחצי עד 3 וחצי

שניהם גם יחסית מפריעים בגן, אולי משתעממים...

האם יש דרך לגשר בינהם? לכוון אותם לכך שילמדו להסתדר בינהם טוב יותר...?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ריבים עם חבר מהגן

הוספת תגובה

• ריבים עם חבר מהגן - תגובה

16/06/2012

אמא יקרה שלום,
    מה שאת מתארת מוכר, ולא נורא ! ילדים גם "לומדים" על יחסים מתוך ריב, ולומדים על עצמם.
    לפי תיאורך, אין להם ברירה בגן, אלא לשחק אחד עם השני, ובוודאי שהיה טוב, אם היו עוד ילדים בגילם, ולכל אחד מהם היתה אלטרנטיבה להתחבר עם ילדים נוספים. אני מקווה שבהמשך, אכן יהיו להם חברים נוספים מתאימים.
    כרגע - אין צורך להיבהל מן הריבים. פשוט הניחי להם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ותשע עוד לא מדבר
    חגית
    14/06/2012

שלום רב,

בני מעוכב התפתחות בשל אירועים נוירולוגיים שעבר (בעל רקע של אינפנטל-ספאזם)
    מטופל על ידי צוות פרא-רפואי מגיל חודש.

עשה התקדמות משמעותית בכל תחומי ההתפתחות למרות שעדיין מעוכב במרבית התחומים ומוגדר בעל עיכוב התפתחותי קל (ישנם תחומים בעיקר בעולם הריפוי והעיסוק שבהם הוא טוב מבני גילו כגון הרכבת פזלים)

העיכוב המשמעותי ביותר של בני הוא בתחום השפה - הוא אמנם אומר מספר מילים (אמא, אבא, איפה, הנה, דובי, סבתא ועוד...) אך אינם מבטא אותם בצורה רהוטה ומתקשה לחבר שני מילים יחד (מחבר אותם למילה אחת - לדוגמה במקום איפה אבא הוא אומר: אי-אבא), הוא מצליח להביע את עצמו בדרכים אחרות (מצביע, מראה וכד') בנוסף חשוב לי לציין שאין כל עיכוב בחלק של ההבנה והוא מבין את כל מה שנאמר ואף מבצע הוראות.

הייתי מעוניינת לדעת האם יש דרך לדעת האם יוכל להתגבר על העיכוב הזה באופן מלא ולדבר בעתיד בצורה טובה או שיתכן שהקושי בדיבור ישאר.

הוספת תגובה

• בן שנתיים ותשע עוד לא מדבר - תגובה

16/06/2012

חגית שלום,
    בוודאי שאפשר לעזור לילד להתקדם !!! זהו תחום הטיפול של קלינאיות התקשורת. בקשי הפנייה אליהן. לא ניתן להבטיח לך שהאיחור ייסגר לחלוטין, אבל בוודאי שיהיה שיפור ניכר.
    ויותר מזה - לפי גילו, הוא יכול להיכנס בספטמבר לגן שפתי, שם יקבל התייחסות משמעותית בתחום השפתי.
    לשם כך, את צריכה לפנות למכון להתפתחות הילד, לעבור אבחון ולקבל דו"ח ובו המלצה למסגרת חינוכית מטפלת. עם ההמלצה עלייך לפנות לעיריה/מועצה שלכם.
    כל טוב! בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ותשע עוד לא מדבר

חגית
    16/06/2012

תודה רבה על התגובה.
    בני מטופל על ידי קלינאית תקשורת החל מגיל שנה במסגרת תוכנית פשוש (כמו גם בפזיוטרפיה וריפוי בעיסוק)
    היות והוא זקוק לתמיכה בכל שלושת התחומים הוא עבר ועדת השמה ושנה הבאה יכנס לגן של חינוך מיוחד עבור מעוכבי התפתחות (מה גם שאנו גרים בבאר שבע וכאן לצערי, אין גן שפתי)

האם לדעתך ישנו משהו נוסף שניתן לעשות על מנת לעזור לילד.

בנוסף, הקלינאית תקשורת המליצה להכין עבורו לוח כרטיסיות בטענה שזה יעזור לו לדבר כאשר לי ה נראה כמו פתרון קל שיפתור עבורו את הצורך להביע את עצמו ולכן ידחה יותר את הדיבור. מהי המלצך בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ותשע עוד לא מדבר - תגובה

17/06/2012

חגית שלום,
    ראשית, חשוב גם לעבוד עם הילד בבית, בהתאם להנחיות המטפלות שלו בגן, כדי לחזק את הלמידה ככל האפשר. העבודה בבית עם ההורה היא בעלת משמעות רבה, ומאד מקדמת את הילד.
    לגבי הכרטיסיות - אני בהחלט בעד, כאשר כל כרטיסיה מלווה באמירה של ההורה את המילה, כך שהילד רואה את התמונה ושומע את המילה, וכך הלמידה יעילה ביותר. אין כאן עניין של "דרך קלה". חשוב לאפשר לילד לבטא את רצונותיו (ע"י השימוש בתמונה) כל עוד קשה לו לבטא את המלים. ברגע שיוכל להתבטא במלים, מבחינת בשלות התהליך במוח,הדיבור יופיע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוקים חייוביים
    אמא
    14/06/2012

שלום רב,
    בני בן שנתיים ועשר ,שמתי לב שאני יושבת לשחק איתו בפאזל או לצייר או כל משחק אחר הוא משחק כדי לרצות אותי אם הוא מרכיב חלק נכון בפאזל ישר מסתכל עליי ומחכה שאני ימחא כפיים ויעודד אותו אני מרגישה שהוא לא מתעניין באמת במשחק יותר מתעניין בתגובה שלי האם יש פה משהו רגשי לילד רק אציין שלבני יש עיכוב בדיבור והרבה פעמים כועס ומתרגז שלא מבינים אותו מטופל אצל קלינאית תיקשורת,תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוקים חייוביים

הוספת תגובה

• חיזוקים חייוביים - תגובה

16/06/2012

אמא יקרה שלום,
    מה שאת מתארת הוא תקין ונורמלי. בגיל זה, הרבה פעמים הילד פועל לא מתוך מוטיבציה פנימית, אלא כדי לקבל את תשומת-לב האם, היחס שלה, העידוד שלה, וכד'. לכן אנו מדגישים את חשיבות הזמן של הילד עם ההורה : כדי שיקבל את הערכים הרגשיים מן ההורה, ולא רק ילמד להרכיב פאזל.
    ייתכן שאת צודקת, בכך שאת מקשרת זאת לעיכוב השפתי שלו. אולי הוא רגיש במיוחד לתמיכה שלך, בגלל הקושי שלו להיות מובן. ואולי הוא גם ילד רגיש במיוחד באופיו : חסר-בטחון ? חששן?.
    מכל מקום, המשיכי להיות איתו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת שנה וחודש ועדיין לא הולכת
    אורטל
    13/06/2012

צהריים טובים בתי בת שנה וחודש ועדיין לא הולכת ולא עומדת לבד רק זוחלת על 6 ושאני מעמידה אותה היא עומדת כמה דקות ועוד 3 חודשים והיא אמורה להיכנס למעון ויש לי עוד שאלה שהא רואה אנשים ואפילו קרובים היא מתפרצת בבכי עד דמעות ולא מסכימה לאף אחד להרים אותה תודה רבה לכם

הוספת תגובה

• בתי בת שנה וחודש ועדיין לא הולכת - תגובה

מיכל בר-נס
    13/06/2012

אורטל שלום,
    טווח הזמן להתחלת הליכה הוא עד 18 חודש, כך שבתך מתפתחת כמצופה.
    בקשר לבכי גם זה בנורמה.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה