פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן 1.7 ועדיין לא מדבר
    דוד
    15/05/2012

שלום רב,
    בני נולד לידה רגילה אנו דוברים שפה אחת בבית הוא בן שנה ושבעה חודשים
    מבחינה מוטרית התקדם כראוי בונה מגדלים רץ המון ללא הפסקה .
    מבחינה קוגנטיבית הוא לא מדבר מלבד גיבריש ולעיתים חוזר על מילים
    נראה לי שהוא לא מקשיב כשאני קורא בשמו, הוא לא מסתובב .
    הוא לעיתים עושה שלום עם היד ואף שולח נשיקה ולעיתים לא
    הוא אוהב שקוראים סיפורים ואף מבין מתי מתפוצץ הבלון ומכה ביד
    (לא מביא את הספר אליי אלא פותח לעצמו)
    רואה טלוויזיה ומצטרף לשירים בללה אפצ
    מדאיג אותי שהוא לא מסתובב שאני קורא בשמו הוא תמיד מרוכז במשהו אחר כאשר הוא שומע במבה הוא כן שומע
    וכאשר הוא רואה טלוויזיה או משחק הוא מרוכז אך ורק בדבר שהוא עוסק
    במשפחתון הוא צוחק ומתקשר עם הילדים
    מה דעתכם לתשובה מקצועית אודה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 1.7 ועדיין לא מדבר

הוספת תגובה

• בני בן 1.7 ועדיין לא מדבר - תגובה

15/05/2012

דוד שלום,
    אתה מתאר תופעה שהיא באמת מטרידה בפני עצמה, אך לעומתה כל התיאור שאתה מוסר הוא של ילד תקין : חברותי ומבין לפי גילו. גם הג'יבריש שאתה מתאר הוא נורמלי לגילו.
    אני בכל זאת מציעה שתבדקו את השמיעה. ייתכן שכשקוראים לו ממרחק, אינו שומע טוב, ולכן אינו מסובב את הראש.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5
    אלה
    14/05/2012

שלום,
    בני בן 4.5 הולך לגן פרטי, בו שתי קבוצות, שרוב הזמן נמצאים ביחד
    יש לו אפשרות לשחק עם 20 ומשהו ילדים, אך בחודש האחרון הוא משחק אך ורק עם ילדה אחת מהקבוצה שלו. ילדים אחרים רוצים לשחק איתו, אך הוא לא רוצה. הגננות מעירות לו אך הוא לא מקשיב. זה הגיע למצב שאם היא הולכת לשירותים, הוא מחכה בחוץ עד שהיא תבוא.
    אם היא לא משחקת איתו, הוא פשוט לא משחק.
    בבית הוא מדבר על הילדה כל הזמן ואומר שהוא מאוד אוהב אותה, ורוצה לשחק רק איתה ולא עם אף אחד אחר
    הגננות מוטרדות מזה, וגם אני.
    האם צריך לעשות משהו או להניח לו?

תודה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5 - תגובה

15/05/2012

אלה שלום,
    אינני רואה שום סיבה לדאגה. יש שלבים בחיי ילדים, וגם בחיינו המבוגרים, שנוח לנו עם דבר מסויים, ואנחנו רוצים רק אותו : אם זה ספר מסויים, או קלטת מסויימת,או אוכל מסויים, או גם חבר מסויים. ילדים אוהבים שגרה וקביעות לפעמים עד קיצוניות.
    עד שנמאס !!
    לדעתי - פשוט הניחו לו, ובקשו גם את הגננת להניח לו. מותר, וזה בסדר. זה ישתנה בהמשך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5
    אלמונית
    13/05/2012

יש לי ילדה בת 3.5 חכמה ומקסימה. בבית היא מציירת ואוהבת ליצור, משחקת עם אחותה הגדולה 6.8 ועם חברותיה (אפילו לעיתים נדחפת לתוך המשחק להם) ובגן לעומת זאת היא לא אוהבת להפגין את יכולותיה החברתיות או המוטוריות. היא לא מציירת או פועלת, רק אם הגננת קוראת לה לבוא לשולחן וגם אז לדברי הגננת לא תמיד מעוניינת והבעיה הקשה יותר בעיני היא שהילדה לא משחקת עם אף אחד. הגננת אמרה לי שגם אם היא מנסה לחבר אותה עם חברה אחרת המשחק לא מחזיק מעמד והזוגיות מתפרקת תוך כמה דקות. כמו כן, היא לעיתים מסרבת ללכת לשחק עם אחרים ומעדיפה לעמוד להתבונן סביבה או לשבת ליד הגננת. אני לא יודעת מה לעשות? האם לגשת לאבחון או לחכות. עצה בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 - תגובה

14/05/2012

שלום אלמונית,
    נראה לי שבתך ילדה ביישנית במיוחד, או אולי יש לה מה שנקרא "חרדה חברתית" : אלה ילדים נבונים, שבבית, בחיק המשפחה, מתפקדים מצויין, אך בחברה הם מופנמים מאד, פסיביים ונמנעים מפעילות שחושפת אותם לביקורת.
    בשלב זה אין הרבה מה לעשות : לא ללחוץ, אלא לעודד בעדינות. בקשי את הגננת להניח לה. מאידך, כן כדאי להמשיך לחבר אותה עם עוד ילדה שקטה, כדי שתתרגל. כדאי גם בבית, אחה"צ, להזמין לה חברה, כדי שתתרגל למישהו אחר, ולא תהייה כל הזמן עם אחותה.
    אם המצב לא ישתפר, כדאי סביב גיל 5 לפנות לפסיכולוגית ליעוץ. יש גישות טיפוליות שמסייעות לשפר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הילד
    Si
    13/05/2012

היי שלום רב יש לי תינוק בן שנה ותשעחודשין הוא עדיין לא הולך בכוחות עצמו אבלכאשר הוא רוצה הוא הולך לבד עדיין לא מרחק אבל עוזב ידיים והולך לבד כבכלומר שהוא רוצה הוא הולך השאלה האם צריכים להתחיל לדאוג הוא מטופל בפיזוטרפיה ומה צריך לעשות בנוגע למצב בתודה מראש הודה לך עם תענו לי

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הילד

הוספת תגובה

• התפתחות הילד - תגובה

מיכל בר-נס
    13/05/2012

שלום,
    אני מבינה שהוא כן הולך מספר צעדים בכוחות עצמו-אם הבנתי נכון אז הכל בסדר.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3
    נועה
    11/05/2012

בני בן השלוש ילד רגיש וחמוד, עדיין לא מצליח לספור, אולי עד שלוש (הכוונה היא לא לדקלום מספרים אלא ממש לספור) שמתי לב שבני גילו כבר יודעים לספור ומבינים את הקונספט. עדיין תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3

הוספת תגובה

• ילד בן 3 - תגובה

15/05/2012

נועה שלום,
    בגיל 3, אמורים להבין עד כמות 3. לא יותר. הבן שלך בהחלט בנורמה. אל תדאגי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתכנות של בעיות התפתחותיות -שכליות
    טניה
    10/05/2012

שלום רב!
    אני בהריון בשבוע 30. מבדיקת צ'יפ גנטי (לאחר ביצוע מי שפיר) שערכתי נמצא ממצא גנטי שככל הניראה חסר משמעות (אציין שבדיקת מי השפיר וחלבון עוברי אצלי נמצאו תקינות לחלוטין), אך מתוך אחד המחקרים על הממצא מהצ'יפ עולה היתכנות שאינה מוכחת חד משמעית, לבעיות התפתחותיות או מגבלות שכליות שונות בדרגות קל עד בינוני. כעת נעשה בירור משפחתי שרוצה לאשר ממי מהוריי אני ירשתי את הגן כיוון שמבחינה גנטית אני האחראית להעברת הממצא. מלבד זאת, קיימת במשפחתה של אימי אחיינית בעלת פיגור שכלי, אך אבחנתה המדוייקת איננה ידועה לי או למשפחתי. מה שידוע הוא שבהריון של ילדה זו התקבלה בדיקת חלבון עוברי תקינה, ועל כן, האם ויתרה על ביצוע מי שפיר. כמו כן לא לגמרי ידוע לי אם אימה של הילדה הזו ערכה בדיקות לנשאות מחלות גנטיות (אני מאמינה שלו הייתה נבדקת ונמצאת נשאית גן מסוים , אזי כן היו ממליצים לה לעשות מי שפיר, לכן מסקנתי המתבקשת היא שאימה לא ידעה שהיא נשאית למשהו ומאחר ולא עשתה מי שפיר גם לא ידעה אם ביתה יכולה ללקות במחלה גנטית, שעוברת דרך נשאות האם לביתה).
    שאלתי היא: האם רק תסמונת איקס שביר הנגלית במי שפיר יכולה להצביע על פיגור שכלי או שקיימות תסמונות נוספות המעידות על פיגור?
    האם מדובר בתסמונת הקשורה לפיגור קשה ולא בינוני?
    מהם הסימפטומים ההתנהגותיים של ילדה עם איקס שביר? (הילדה מוכרת בפסיכיאטריה ובחינוך המיוחד וידוע לי שהיא משתוללת כאשר רואה הרבה אנשים ורעש וכן אינה מתקשרת עם סביבתה כלל)
    בנוסף,לאחי יש ADD, עד כמה ניתן לזהות קשר גנטי לכך בבדיקות שלי בהריון ?

הוספת תגובה

• היתכנות של בעיות התפתחותיות -שכליות - תגובה

11/05/2012

טניה שלום,
    לצערנו, יש הרבה תסמונות גנטיות שיש להן ביטוי נפשי ו/או שכלי, לא רק X שביר.
    לגבי ADD, ככל הידוע לי, אין עדיין זיהוי גנטי מוגדר של הבעייה.
    את מתארת מצב שבו יש במשפחה ילדה עם ליקוי, לא ברור, ואת בוודאי חרדה להריון שלך, אבל קשה לי לתת לך ייעוץ בדרך זו.
    אני בטוחה שאת נמצ את בידיים מקצועיות, הר ופא ייקח את עץ המשפחה שלכם, והוא רואה את תוצאות הבדיקה הגנטית, ומכל הנתונים יחד, ידע לתת לך את התמונה הנכונה, ככל שהמדע יודע לענות. יש הרבה דברים שעדיין איננו יודעים, ואין להם מענה.
    אני מקווה עבורך ועבור משפחתך שתקבלו תשובות ככל שניתן, שתוכלו לקבל החלטה נכונה לגבי ההריון, ושיהיה בסדר.
    מאחלת לכם הרבה כוחות נפש לעבור את התקופה הקשה וההתלבטויות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה לילד בן שנה ו-10 חודשים
    לילי
    09/05/2012

שלום רב,
    אני לא לגמרי בטוחה שפורום זה עוסק בשאלתי - אבל אני אנסה...
    עד כה בני בן השנה ו-10 חודשים מתקלח איתי באמבטיה.
    ברצוני לדעת עד שלב זה נחשב "תקין"...? מתי כדאי שיעבור להתקלח לבד?
    הפחד שלי הוא שבמקלחת לבד יש לי פחות שליטה עליו והוא עלול ליפול...
    תודה,
    לילי

נ.ב. אם זה לא הפורום המתאים - אשמח שתפנו אותי לפורום מתאים. תודה.

הוספת תגובה

• אמבטיה לילד בן שנה ו-10 חודשים - תגובה

11/05/2012

לילי שלום,
    יש הורים שמאפשרים רחצה משותפת איתם עד גיל 5, או אף יותר. לעומת זאת, יש הורים שאינם מוכנים גם בגיל צעיר. אין כאן תקין או לא. זה תלוי בנוחות של ההורה, ובגישה שלו לחשיפה לעירום.
    מבחינת הפחד שלך לגבי נפילה - לא ברור לי. הרי גם אם יתרחץ לבד, את תהיי לידו ! תחזיקי בו. להיפך, זו הדזמנות ללמד אותו להיזהר, לשבת באמבטיה/מקלחת, לקום בזהירות, וכד'. יש גם כיום מתקנים, כמו ידיות אחיזה, שאפשר להתקין והן עוזרות להתייצב.
    נראה לי שאת מגזימה, ומשום כך עדיף שתשני את ההרגל.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב לפרקים
    שולה
    07/05/2012

שלום רב !!
    ביתי כרגע בגן טרום חובה בת 4.4 שנים השבוע הייתה לי שיחה עם הגננת שטענה שהילדה "מרחפת" טיפה במיפגשים ,לא מיישמת הוראות מורכבות מכמה סעיפים אם לא יושבים איתה באופן פרטני הדבר חד יותר בפעילויות עם כל הקבוצה יש לציין ששאר הקבוצה בגילאים יותר גדולים מביתי אולם הגננת טוענת שהיא הייתה אמורה לבצע .
    היא מרגישה שיש לה הפרעת קשב לפרקים האם קיים דבר כזה?
    צריך "לפרק" לה את ההוראות או לחזור עליהם בצורה פרטנית .

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב לפרקים

הוספת תגובה

• הפרעת קשב לפרקים - תגובה

08/05/2012

שולה שלום,
    ייתכן שהילדה באמת חולמנית, וייתכן גם, מאחר שאת מציינת שיתר הילדים בקבוצה יותר גדולים ממנה, שהחומר הוא ברמה גבוהה עבורה ולא מתאים לה.
    אפשר לנסות לפרק לה הוראות מורכבות לכמה הוראות אחת אחרי השנייה.
    ייתכן , שכדאי לבקש אבחון של קלינאית-תקשורת, שתבדוק את הדברים באופן מקצועי, כדי לבחון אם הגננת צודקת, ואולי בכל זאת יש בעייה קלה ואפשר לעזור.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 4.5
    שולה
    06/05/2012

שלום רב
    ביתי בת 4.5 עברה גמילה ביום בגיל שנתיים וחצי בקלי קלות .גמילה בלילה התעכבה מאוד ונמשכה עד לפני חודשיים בערך שבהם הייתה מתעוררת יבשה לחלוטין חשבנו שזה נגמר עד שזה חזר שוב בשבוע האחרון חזרה להרטיב לאחר שכמעט חודשיים לא היה שום דבר.איך זה יכול להיות ????
    הדבר מוזר ביותר לא היה שום מצב טראומטי שאני יודעת עליו .
    איך זה קורה האם עצם העובדה שהייתה גמולה במשך חודשיים אומר שהיא לא מיועדת להיות ילדה מרטיבה או שמא צריך לטפל בה כילדה מרטיבה
    אנא תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת 4.5

הוספת תגובה

• ביתי בת 4.5 - תגובה

06/05/2012

דליה שלום,
    ההתפתחות איננה קו ישר קדימה, והרבה פעמים יש נסיגות, במיוחד בתחילת תהליך.
    ילד מוגדר כ"גמול" אם הוא יבש 6 חדשים. כלומר, ביתך עדיין בשלב מעבר, שבו ילדים לפעמים חוזרים להרטיב. לפעמים משום שהילד מרגיש לא טוב, ולפעמים - ללא סיבה ברורה לנו.
    אין מה לדאוג, ברור שהיא בהתקדמות. סבלנות, גם הגמילה המלאה תגיע.
    בינתיים, אל תכעסי עליה, שלא תרגיש תסכול או כשלון. להיפך, עודדי אותה.
    אפשר, כדי לעזור לילד, להפחית את כמות השתייה לקראת הערב והשינה.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות ילד
    דימה
    02/05/2012

שלום,
    הבת שלי בת שנה וחצי היא עדיין לא מדברת היא כן אומרת אמא אבא אבל לא בצורה ברורה יש מילים שאחרי למידה של שבוע היא כן אומרת אותם אבל רק פעם אחת והיא לא חוזרת על זה היא ילדה חייכנית חברתית משתפת פעולה במשחקים מאוד אוהבת לשחק בכדור שומרת על קשר עין ,אבל לפעמים אנחנו קוראים לה ולא עונה לנו ולפעמים מפעם ראשונה היא עונה לנו ,היא עדיין לא מצביעה על הדברים ולא מבקשת דברים,למשל אם רוצה לשתות מים היא הולכת למטבח ולוקחת כוס מהארון ומביאה לי אותו או שהיא רואה שיש על השולחן בקבוק מים אז היא מביאה לי אותו ואז אני מבינה שהיא רוצה לשתות ,הרבה משימות פשוטות היא לא מבינה אותום היא מבינה תסגרי את הדלת אבל רק כשאנחנו ליד הדלת אם אני אבקש שתלך לסגור את הדלת היא לא תעשה את זה כנ"ל לגבי כיבוי האור!ואם אני אבקש שתתן נשיקה ולא משנה למי היא כן תתן נשיקה ,חשוב לי לציין שהבת שלי לא הייתה בגן היא הייתה אצל מטפלת פרטית ובלי עוד ילדים ולפני חודשיים העברתי אותה לגן ואני רואה שמצבה כן משתפר מיום ליום ,השאלה שלי האם לעשות אבחון להתפתחות הילד ?? אני אשמח שתענו לי בהקדם תודה מראש
    1

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות ילד

הוספת תגובה

• התפתחות ילד - תגובה

מיכל בר-נס
    03/05/2012

דימה שלום,
    על פי התאור שלך את בתך היא ממש בסדר.
    תני לה את הזמן שלו היא זקוקה ותמשיכי להנות ממנה.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

דימה
    03/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת ושיער
    תמי
    01/05/2012

הי,
    ביתי המתוקה בת שנה וחודש. זה כבר מס' חודשים שהיא נרגעת רק אם משחקת בשיער שלה או שלי. כל פעם שרוצה לישון - חייבת לשחק בשיער. זה משהו שהתפתח אצלה ב4 חודשים האחרונים בערך.
    כמו כן היא נורא אוהבת למשוך בשיער לי, לאחיה ולכל הסובבים.
    אנו אומרים לה שזה אסור ואף יש לה בובה שלה אני 'מרשה' למשוך בשיער
    האם זו תופעה מוכרת? איך מפסיקים אותה?
    תודהת

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת ושיער

הוספת תגובה

• תינוקת ושיער - תגובה

02/05/2012

תמי שלום,
    זו תופעה נפוצה : יש משהו נעים בסלסול קווצות שיער, והתנועות המונוטוניות מרגיעות ועוזרות להרדם.
    הפתרון הוא במציאת חלופות עבור הילד : חיתול, סדין קטן, בובה רכה. כל דבר שילד יכול לחבק והוא רך ונעים למגע.
    בדרך כלל זה הרגל שחולף.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה של ילדים
    תותית
    01/05/2012

היי
    יש לי 2 ילדים בן 9 ובת 6 אנחנו עתידים להעתיק מקום מגורים באמצע שנת הלימודים הבאה באותו איזור אך נצטרך בית ספר חדש בשנת הלימודים הבאה.
    הבת הקטנה עתידה להתחיל כיתה א והגדול עתיד יהיה להתחיל כיתה ד ואנחנו מתלבטים אם להתחיל את השנה בבית הספר החדש או שמא להישאר לשנה הקרובה באותו בית הספר
    אם נישאר בבית הספר הנוכחי יוצא מצב שהקטנה שלנו תצטרך לעבור שני מעברים לא פשוטים האחד מהגן לכיתה א והשנייה בשנה שלאחר כיתה א והמעבר לב' בה כבר נצטרך להיות בבית הספר החדש לגדול שלנו מאוד לא פשוט המעבר והוא אינו מוכן לשנות בית ספר!
    מה עצתכן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה של ילדים

הוספת תגובה

• מעבר דירה של ילדים - תגובה

02/05/2012

תותית שלום,
    אני מסכימה איתך שקשה לעשות שני מעברים בתכיפות. מאידך, זה מצב שבו צריך להסתכל על המכלול, כמו הנוחות להביא את הילדים לבי"ס מרוחק, המרחק מילדים אחרים בכיתה, וכד'.
    ההחלטה היא בסופו של דבר שלכם, ההורים, ויהיה עליכם לשכנע את הילדים ולעבוד איתם על השינוי כפי שתחליטו.
    למשל : אפשר לארגן ביקור בביה"ס החדש, אפילו כמה פעמים.
    אפשר לבקש טלפונים של ילדים מביה"ס, וליצור איתם קשר מוקדם, כדי שלילד ייווצרו חברים עוד לפני תחילת הלימודים
    אפשר לבקש מביה"ס להסדיר פגישה בין הילד לבין המורה שלו בעתיד.
    בקיצור - ליצור מצב שהילד מכיר כבר מורים וילדים עוד לפני כניסתו לביה"ס, וכך לא ירגיש זר, וההסתגלות תהייה קלה יותר.
    בהצלחה ובשעה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ! עזרת לי מאוד

תותית
    03/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבחנה חשובה
    ליאורה
    29/04/2012

רציתי לשאול שאלה חשובה- מהי ההבחנה שעושים בין ילד שיש לו בעיה בויסות התחושתי, כגון רגישות למגע ורעשים לבין ילד שנמצא על הספקטרום? קראתי 10% מכלל הילדים סובלים ליקוי בויסות התחושתי אך איך יודעים שהם לא נמצאים על הרצף?

לקביעת תור
    סגירה
    הבחנה חשובה

הוספת תגובה

• הבחנה חשובה - תגובה

30/04/2012

רינת שלום,
    ילד שנמצא בספקטרום האוטיסטי, מבטא סימנים רבים אחרים, בנוסף לרגישות תחושתית : התחום הפגוע שלו הוא בעיקר התחום הבינאישי והחברתי : הוא ממעט בקשר-עין, הוא לא יוצר תקשורת הדדית עם בני גילו, או שהתקשורת מוגבלת (למשל : שיחה), הוא לא מעוניין במשחקים משותפים, ממעט לבטא רגשות. הרבה מהילדים האלה הם בעלי שפה דלה, יש התנהגויות חריגות, חוזרות על עצמן, תחומי העניין מצומצמים, ועוד סימנים.
    כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע
    חן
    27/04/2012

שלום,
    בתי בת 4 ושבעה חודשים החלה למצוץ אצבע בחודש האחרון ביום ובלילה, אני ממש מודאגת מזה ולא יודעת איך להפסיק זאת (היא לא מצצה מוצץ).
    הסברתי לא שזה יפגע בשיניים שלה אך זה לא הועיל, אתמול נתתי לה עונש ברגע שראיתי אותה מוצצת (לא לקבל ממתק באותו יום).
    איך ניתן לגמול אותה? ומדוע זה קרה בגיל מאוחר?
    תודה,
    חן

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• מציצת אצבע - תגובה

28/04/2012

חן שלום,
    יש כמה גישות ביחס להתנהגויות כאלה : יותר מחמירות ופחות מחמירות, ואינני בטוחה מה "נכון" באופן מוחלט.
    אני בגישה יותר "רכה", לפחות בגיל זה. אינני יודעת מדוע זה התחיל עכשו, אבל בדרך כלל זה מסמן מצב רגשי "חלש" של הילד, אולי בעקבות מחלה, או מתח בבית, או שינוי כלשהו בחיים, כמו מעבר דירה, או מעבר גן, או לידת אח, וכד' וכד'.
    הייתי מנסה למצוא קודם כל את הסיבה. הייתי חושבת על מה קרה בבית, הייתי מדברת עם הגננת, כדי לבדוק איתה אם לא קרה משהו בגן ? אולי מישהו העליב אותה ? אולי כשלון במשהו ?
    אני נמנעת מעונשים במצב כזה, בעיני - זה רק מחמיר את חווית הנסיגה של הילד.
    הייתי מניחה לה לזמן-מה, בוחנת מתי היא מוצצת, ואז מחפשת דרך של תחליף (למשל : אם זה לפני השינה, אפשר לתת לה דובי/בובה רכה לחבק).
    סבלנות !
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מופסדת או מורווחת
    שיר
    25/04/2012

שלום
    בתי נולדה בחודש אוקטובר.
    האם היא מופסדת או מורווחת בכניסה לגן,בי"ס.....
    ז"א הולכים לפי ספטמבר-תחילת שנה או לפי ינואר?

לקביעת תור
    סגירה
    מופסדת או מורווחת

הוספת תגובה

• מופסדת או מורווחת - תגובה

26/04/2012

טל שלום,

התאריך נקבע ע"י משרד החינוך, בדרך כלל אי-שם בסוף דצמבר. כלומר : ילד יכול להיכנס לגן או לכתה א' גם אם הוא יליד נובמבר או תחילת דצמבר. ( בגיל רבע ל....).
    כשיש ספק אם הילד בשל, מבקשים לערוך לו אבחון פסיכולוגי, וקובעים לפיהו.
    בשנים האחרונות דווקא יש נטייה להשאיר ילד עוד שנה, שייכנס מאוחר יותר.
    העיקר שיהיה בשעה טובה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה