פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים מפחד היסטרי מהאמבטיה מחשש
    מורן
    02/09/2012

שלום רב,
    בתי בת שנתיים וחודשיים החלה לפחד פחד היסטרי מהאמבטיה וזאת אך ורק מאחר והיא מפחדת שיברח לה קקי/פיפי. לפני כשבוע היא הייתה מודעת לפיפי שירד לה בזמן האמבטיה ומאותו היום היא בצרחות היסטריות כל משך האמבטיה עד כדי הכחלה.
    היא לא מוכנה להיכנס מיוזמתה (מה שבעבר היה הפוך והיא היתה מאוד אוהבת אמבטיה) וכל התהליך נעשה בכוח כשהיא עומדת ותופסת את ישבנה וצורחת:קקי קקי.
    אציין כי כל ניסיונתיו למשחקים, הסחות דעת, הסבר שלא יברח וכו’, אינם עוזרים.
    חשוב להדגיש כי לא נעשתה אף פעולה לגמול אותה כי היה ברור לי שהיא לא מוכנה (קנינו סיר והיא לא הסכימה לשבת בו) ולכן עזבתי את הנושא. כמו כן, התרחיש קורה אך ורק בזמן אמבטיה
    אני ממש אובדת עצות
    אודה לעזרתך בהקדם
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שנתיים מפחד היסטרי מהאמבטיה מחשש - תגובה

03/09/2012

מורן שלום,
    זה אמנם מקרה נדיר, אבל זה קורה, שילד מתחיל לפתע לפחוד ממשהו באופן קיצוני, ללא סיבה "הגיונית" לנו. נסי מספר דרכים : להציע לה לעשות פיפי לפני האמבטיה, נסי להכניס סיר יחד איתה לאמבטיה ולהושיב אותה על הסיר, אולי זה אפילו יעזור לקדם את ההרגל שלה לשבת על הסיר. אם לא יעזור, פשוט התעלמי מהצרחות, קלחי אותה מהר ככל שאפשר, והוציאי אותה. אפשר לצפות שבתוך כמה ימים היא תרגע, והתגובות הסוערות יחלפו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מורן
    03/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנת הוראות
    אתי
    30/08/2012

הבן שלי בן 10 וחצי חודשים ואני מאוד מאוד מוטרדת מהתפתחותו.
    אינו מבצע שום הוראה או בקשה או חיקוי כלשהוא, לא ביי ביי, לא כפיים או כל תנועות ידיים, לא תן לי, לא ראש לראש לא שים ראש וכו'. דיי לא בעניין כשאני מנסה ללמדו.
    כן מקיש בחפצים אחרי שאני מקישה, וכן מחקה קולות שיעול כאילה של אחיו.

מצד שני כן מבין איפא חפצים שאני מדברת אליהם בבית ומסובב ראש, (כמו: בלון, ליצן, פרח, שעון וכו') כך גם לבני משפחה אחים שלו וכו'.
    גם עושה רושם שמבין בוא אליי ומושיט ידיו, כשאני אומרת לא או אסור ישר מסתכל על פניי בבחינה אבל די לא מציית.
    מבין אם כי לא תמיד מבצע איפא בולבול (ישר מנסה לתפוס אותו) איפא לשון מצביע לי עליו, או אוזן ואפילו אוזן שנייה.
    כמו כן מחייך וצוחק בקול לפעמים, מביט ומסתקרן מאנשים חדשים, די ערני לסביבה ולכל רחש ודיבור מסביבו ויש לו קשר עין טוב.
    במוטוריקה די איטי, זוחל על גחונו ומתיישב לבד על הטוסיק ועל הברכיים (יש לו גמישות יתר וטונוס נמוך).
    מקשקש הברות ומצביע על תמונות בספר להנהתו ועל דברים במרחב שמעניינים אותו וממש מדבר אליהם (כאילו מסביר לעצמו מה הוא רואה).
    אני מוטרדת כי אני יודעת מילדיי הקודמים (ויש לי עוד שלושה) שעשו את כל זה בגיל שלו והיו יותר קשובים לבקשות שלי ויותר, וזה מאוד מטריד אותי.
    האם בכל הכנות, ולאור נסיונך הרב יש אמת בחששותיי ואני צריכה ללכת לאבחון?
    אשמח לדעת תשובה כנה גם היא לא טובה. ל דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    הבנת הוראות

הוספת תגובה

• הבנת הוראות - תגובה

31/08/2012

ליאת שלום,
    לפי תיאורך, בנך מפותח יפה לפי גילו, ובהחלט תואם את הצפוי לילד בן 10 ח', גם מבחינת הבנה. אינני רואה סיבה לדאגה שלך, ואני מציעה לך להרגע ולהינות ממנו. שרק ימשיך להתקדם כך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספוסים
    הדס
    29/08/2012

שלום רב, בני בן שנתיים ושלושה חודשים גמול גם ביום וגם בלילה כבר ארבעה חודשים תהליך הגמילה היה פשוט ונעים ולא ארך הרבה זמן. כעת התחלנו גן חדש ביום שני וההסתגלות בינתיים טובה מהמשוער
    הילד לא בכה בגן רק לעיתים שאל איפה אמא, משחק ומשתתף בכל הפעילויות ובסה"כ נראה נינוח ומרוצה מהשינוי רק דבר אחד הילד החל לפספס פיפי במהלך שעות היום דבר שלא קרה קרוב ל3 חודשים. יש לציין שלא פספס בלילה ולא פספס קקי. בנוסף אם בתהליך הגמילה כשהיה בורח לו היה מרתיע על כך כעת הוא פשוט נותן לפיפי לצאת ואינו מראה שזה מפריע לו או מנסה לרוץ לשירותים כמו שהיה בעבר.
    אני תוהה איך להגיב לבריחות האלו ברור לי שמדובר בתגובה שהיא נורמלית וטבעית לשינויים אבל כיוון שכבר אין לנו אפילו חיתולים בבית איני יודעת כיצד לנהוג ולהגיב.
    אשמח לכל עצה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פספוסים

הוספת תגובה

• פספוסים - תגובה

30/08/2012

הדס שלום,
    מדובר בילד מאד צעיר, ומעבר לכך - הגמילה נחשבת שלמה, רק כאשר היא במשך חצי שנה. כלומר : ייתכן שאצל הבן שלך מדובר ב"נסיגה", שהיא טבעית לתהליך גמילה שעדיין איננו מושלם, ואפילו לא תלוי בגן החדש שהוא נכנס אליו. בהחלט ייתכן גם, שהילד עסוק עכשו בחוויות החדשות שהוא עובר, ולכן איננו שם לב לאובדן השליטה על הסוגרים.
    צריך להגיב ל"בריחות" בדרך של פתרון פרקטי, ופירושו שבמידת הצורך, יש להחזיר את החיתול, אפילו לתקופה מסויימת באופן קבוע, עד שתהייה לילד שוב שליטה. אין זה נכון לכעוס על הילד או להעיר לו. הדבר היחיד : ככל שניתן, לקחת אותו מיוזמתכם, או מיוזמת הגננת לשרותים, כל שעתיים לערך, על מנת שיתרוקן, ואז הסיכוי ל"בריחה" קטן יותר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספוסים המשך

הדס
    30/08/2012

אינני מבינה כל כך את ההצעה להחזיר לילד את החיתול מה בדיוק זה אמור לעשות לבטחון העצמי של הילד? אחרי 4 חודשים בלי חיתול פספסת כמה ימים ועכשיו נחזיר לך את החיתול כי אתה לא מצליח במה זה שונה מלכעוס איזה מסר זה מעביר לילד בדיוק.
    משתמע מדבריך שהסיבה לפספוסים הוא גילו של הילד אך יש לבחון כל מקרה לגופו פה מדובר בילד בוגר שהיה מוכן לגמילה כבר הרבה לפני גיל שנתיים . ילד שגמול בלילה ויותר מ11 שעות מצליח להתאפק הוא כנראה ילד שלפחות פיזיולוגית מוכן לכך. כיוון שהפספוסים החלו ביום שהוא החל את הגן אני כן נוטה להניח שיש קשר בין סביבה חדשה והפספוסים.
    בכל אופן תודה על התגובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספוסים המשך - תגובה

31/08/2012

הדס שלום,
    אינך חייבת לקבל את ההצעות שעלו כאן, או כל הצעה אחרת, וטוב שאת אם דעתנית והחלטית. מנסיוני הארוך, החזרת החיתול לילדת אינה פוגעת בבטחון העצמי שלו, ואינה מעבירה מסר של כשלון. אפילו יותר מזה - יש ילדים שיש להם צורך בנסיגה : רוצים להרגיש "קטנים" שוב ! הרגישי חופשית לנהוג לפי האינטואיציות שלך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפתית
    רומן
    29/08/2012

שלום לכולם.
    ילד בן שנתיים וחודש, ילד יחיד במשפחה, נולד פג (שבוע 32), ילד שממלמל המון, שר שירים (מנגנות) אך עדיין לא מדבר. בנוסף ילד לא במסגרת (בבית עם סבתא), ילד שומע 2 שפות. גם לפעמים שומעים ממנו מילים (פרפר) רק לא בטוח עם יש הבנה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפתית

הוספת תגובה

• התפתחות שפתית - תגובה

30/08/2012

רומן שלום,
    כדאי שתבקשו הפנייה לאבחון של קלינאית תקשורת. היא תתרשם מהילד, ותוכל להדריך אתכם מה לעשות כדי לעזור לו להתקדם בשפה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חד
    אור
    28/08/2012

שלום

רציתי לשאול באיזה גיל אפשר לשנות את זווית העגלה מ180 מעלות?
    ובאיזה גיל אמורים להתחיל להתהפך, ומה מצופה מתינוק בן 4 חד'?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חד

הוספת תגובה

• בן 4 חד - תגובה

29/08/2012

אור שלום,

אפשר לשנות את זווית העגלה בכל גיל, אבל לא באופן קיצוני, ולא לאורך זמן, כל עוד הילד אינו מתיישב בעצמו.
    כיום, ילדים מתחילים להתהפך בטווח הגילאים 4-6 ח'.
    תינוק בן 4 ח' צפוי להיות חביב, חייכני, ליצור קשר עין, להיות סקרני לסביבה, להפיק קולות, להושיט יד לנגוע בחפצים ששמים סביבו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    יונית
    26/08/2012

ילדה בת שלוש שנה שלישית בגן
    לא יודעת לצייר עיגול וקו
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

27/08/2012

יונית שלום,
    בגיל 3, ילד כבר אמור לדעת לחקות קו ישר, וכן לצייר עיגול, או מעין עיגול. צריך לראות מה קורה עם הילדה כשהיא מתבקשת לצייר : האם היא נרתעת בכלל מאחיזת עפרון ? אולי קשה לה לאחוז עפרון ? או האם קשה לה לחקות את מה שמראים לה ?
    איך היא בפעילויות אחרות, כגון : בנייה בקוביות, התאמת צורות, הרכבת פאזל ?
    ייתכן שיש לה בעיות של קואורדינציה יד-עין, וכדאי שתראה אותה מרפאת-בעיסוק.
    התייעצי עם הגננת שלה. היא בוודאי תדע לומר לך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור בנוגע להתפתחות שפתית
    אמא
    24/08/2012

שלום

בני בן שנתיים ושלושה חודשים פלוס . יש לו אחות גדולה בת תשע ואחות בת חמש וחצי .
    מדבר משפט בין שתי מילים גג שלושה אך קצרים כמו אמא קחי, אמא בואי , אבא כנס
    , אמא מים חמים , בנוסף עם אומרים לו משפט הוא חוזר על המילה בסוף כסימן שאלה .
    לא מרחיב משפטים. אם רוצה לשתות אומר מים אני מלמדת אותו להגיד אני רוצה מים משפט מלא הוא אחרי כל מילה חוזר אחרי לפי בקשתי אך לא מיישם זאת ומבקש במשפט שלם .
    ברצוני לדעת האם ההתפתחות לפי גילו תקינה והוא לא מאחר - מבחינה שפתית ואם יש סיבה לדאגה .

תודה רבה

הוספת תגובה

• בירור בנוגע להתפתחות שפתית - תגובה

24/08/2012

אמא יקרה שלום,
    בגיל שנתיים ורבע, נראה לי שהילד בהחלט עומד בממוצע הסביר. חשוב בעיקר כמה הוא מבין : האם מזהה חפצים, והאם מבין הוראות שנותנים לו, כגון : לך תביא... קח משהו, שים..... וכד'.
    חשוב להיות בטוחים, שהשמיעה תקינה. הרי זה הבסיס ללמידת שפה.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי
    יעל
    22/08/2012

בתה של אחותי בת שנה וחצי, נולדה בשבוע 34.

היא אומרת מספר מילים, אבל לדיברי הרופא ההתפתחותי, עצם העובדה שהיא יודעת להגיד מים כשהיא רואה מים בבריכה אך לא אומרת מים כשהיא רוצה לשתות אלא רק בוכה, מעידה על בעיה.

האמנם זו בעיה? ואם כן - על מה זה מעיד?

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי - תגובה

23/08/2012

הדר שלום,
    אינני יודעת לאיזו בעייה הרופא מתכוון, ומן התיאור שלך אין כל דרך לעשות אבחנה לגבי הילדה.
    מן הספרות אנחנו יודעים, שאחוז גבוה מן הילדים בגיל שנה וחצי רק מתחילים לדבר, ואכן יודעים רק כמה מלים בודדות. יש להדגיש שלמעשה האחיינית שלך נולדה על גבול הפגות, ולכן ייתכן שיש אצלה עיכוב קל בכל ההתפתחות (ואולי לכך הרופא מתכוון!). כמו כן, בגיל זה, ילד לא מקשר בין המים בבריכה, לבין המים שהוא שותה. (בדרך כלל ילד מבקש "בקבוק"), כך או כך, בכי הוא הרבה פעמים הדרך לבקש דברים, כשעדיין אין ביטוי מילולי.
    אני מציעה שתחכו עוד כמה חדשים, ותעקבו אחר ההתפתחות בעזרת הרופא, ובעזרת אחות טיפת-חלב, ייתכן שהכל בסדר ואין צורך לדאוג. בכל מקרה, כשרופא אומר שיש לדעתו בעייה, הוא מסביר זאת, ואם לא - מותר לכן לבקש ממנו הסבר ברור.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה
    אביה
    22/08/2012

שלום,

בני נולד בשבוע 34 להריון. ההתפתחות המוטורית שלו מבחינת זחילה על גחון, על שש והליכה היתה איטית (ומובנת). הוא החל לזחול על גחון בערך בגיל שבעה חודשים, על 6 מעט לפני גיל שנה. ישיבה ועמידה החל בערך באותו שלב, גם כן לקראת גיל שנה.
    היום הוא בן שנה ושלוש ועדין לא הולך באופן עצמאי, אלא עם עזרה. ניסיתי מספר פעמים לעזוב את ידיו, והוא נעמד מספר שניות לא מבוטלות ללא תמיכה ומיד התיישב. כנ"ל לגבי הליכה וכמובן הכל תוך כדי חיזוקים חיוביים והתלהבות.
    אני מרגישה שאין לו מספיק ביטחון כדי לעזוב את התמיכות (של הקיר, שלי) וזוחל המון.
    אני מנסה עד כמה שניתן ללמד אותו שאם הוא רוצה להגיע ממקום למקום - עושים זאת בהליכה, אבל נראה שהוא מתעכב מאוד בשלב הנ"ל.
    לקחתי אותו לאורטופד, לא ראה בעיה מיוחדת המעכבת הליכה.

האם ישנן דרכים שאוכל לחזק את הביטחון שלו להתחיל ללכת לבד?
    האם יש משהו אחר שאוכל לנסות?

תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהליכה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה - תגובה

25/08/2012

אביה שלום,
    כיום מקובל לחשוב, שטווח גיל הליכה נורמלי הוא שנה וחצי, כלומר, הבן שלך בהחלט בתחום הנורמה לגילו, ואין סיבה לדאוג. לפי תיאורך, נראה ברור שהוא לקראת הליכה עצמאית. מרכיב חשוב בתהליך הוא קבלת הבטחון בתנוחה הזקופה, וזה אופייני לכל הילדים.
    לכן, אין צורך לעשות שום דבר. תני לילד להתקדם בקצב שלו, גם אם הוא טיפה איטי ממה שאת מצפה. סבלנות, זה יגיע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה רגשית אצל תאום בן 5 וחצי
    אמיר
    20/08/2012

יש לנו תאומים בנים בני חמש וחצי. בחודשיים האחרונים אחד מהם מראה שינויים בהתנהגות הכוללים עשיית צרכים במכנסיים (הוא נגמל בעצמו לפני גיל שנתיים), כסיסת ציפורניים, ביטוי של פחדים, צורך נרחב במגע וחיבוקים. הוא מתעקש לשחק תינוק במשחקי תפקידים שהוא יוזם.

מדובר בילד בריא ונבון במיוחד, עם דמיון מפותח. בחודשים האחרונים אחיו התאום מראה פריחה בתחומים רבים כמו התחום החברתי, ספורט וכו'. יכול להיות שזה גרם אצלו לתחושת נחיתות מסוימת, למרות שיש תחומים שבהם הוא המוביל ואנחנו כמובן מנסים להדגיש ולהעצים אותם ואותו.

אנחנו מתוסכלים ומרגישים שאנו זקוקים לעזרה מקצועית, אך לא בטוחים באיזה כיוון. נשמח להמלצתכם.

הוספת תגובה

• נסיגה רגשית אצל תאום בן 5 וחצי - תגובה

21/08/2012

אמיר שלום,
    גיל 5 ידוע כגיל של פחדים, הנולדים בעקבות התפתחות שכלית והבנות שהילד מגיע אליהן. בהחלט ייתכן שתחושות הפחד התגברו לאחרונה, ואולי מדובר בילד שמלידה הוא יותר חרד ורגיש באופיו, יחסית לילדים אחרים, ויחסית לאחיו התאום, אלא שעכשו זה הפך בולט יותר.
    מאידך ייתכן, שמדובר בתגובה לארוע מסויים שהילד עבר, אולי בקייטנה, שחידד את התגובות, והן יחלפו בעוד תקופת-מה.
    בוודאי שהתאומות, וההשוואה כל הזמן, של הילד עצמו לאחיו, תמיד מחדדת ומקשה.
    לדעתי, א. המתינו מעט. אולי זה יחלוף מאליו. ב. נסו לשוחח עם הילד : עודדו אותו לדבר על רגשות שלו, במיוחד פחדים. שאלו אותו באופן ישיר אם יש דברים שהוא פוחד מהם, ומה אפשר לעשות כדי לעזור לו. ילד נבון ישתף אתכם בעולמו הפנימי, ואולי יאפשר לכם להבין טוב יותר. עצם הדיבור, ועצם ההתעניינות שלכם - בוודאי יעזרו לו.
    רק אם עוד חדשיים-שלושה לא תראו שיפור, פנו לפסיכולוגית לייעוץ.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר!

אמיר
    21/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים
    רוני
    19/08/2012

בני הקטן החל להצביע, מצביע על תמונות בספר וממלמל אליהם, מצביע לנו על איברים בפנים שלנו סתם ככה, מצביע על חפצים שרואה לפעמים וממלמל אליהם.
    לא מצביע לבקש משהו (למשל כשרוצה ורואה את המים שלו).
    ולא מצביע אם אני שואלת איפא חפץ מסויים בבית כמו: (אור, שעון, קוף וכו') אלא רק מפנה מבטו אליו.
    האם תקין???
    מתי מתרחשת הצבעה שכזו??

לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים - תגובה

20/08/2012

רוני שלום,

נראה לי שברור שהילד בתהליך למידה ! לנו המבוגרים, הכל נראה פשוט ומובן מאליו, אבל עבור תינוק, כל למידה היא למעשה הבנה של חוק, על קשר בין דברים, שלעתים הוא מורכב ומגוון. למשל : קל להבין הצבעה על תמונה, יותר קשה להבין הצבעה על חלק גוף, או על חפץ מרוחק, שעומד על השולחן ממול, כמו בקבוק או שעון..... לכן, התהליך נעשה בשלבים, והשלב הראשון הוא התמונות שבספר. היתר יבוא בהמשך. סבלנות !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תקשורתית 11 חודשים
    דנה
    19/08/2012

ב"ה

שלום רב,
    בתי בת 11 חודשים. מבחינה מוטורית מתפתחת היטב.
    מבחינה תקשורתית חברתית עד עתה התפתחה יפה. צוחקת בקולי קולות כשמשחקים איתה, אוהבת מגע, כשרוצה אותי - צועקת לעברי ומסתכלת עלי, מוחאת כפיים. מושיטה ידים שאקח אותה. עד לפני 4 ימים כשהייתי שרה לה עשר אצבעות הייתה עושה את התנועות. כנ"ל גם לגבי ידים למעלה וכו'...בימים האחרונים בכלל אינה משתפת איתי פעולה- אני בחרדות איומות. חייבת לציין עדין לא מפנה מבט באופן קבוע כששואלים אותה איפה אמא, אבא, וכו' (רק מידי פעם) ויש תחושה שאולי היא לא מבינה מה שאומרים לה וזה מאוד מדאיג אותי!!
    יחד עם זאת בימים האחרונים אלו התחילה משהו חדש לנופף לשלום כאשר אומרים לה ביי ביי.
    האם הדבר לגיטימי או שכדאי לפנות להתפתחות הילד?

אמא מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• חשוב להוסיף

דנה
    19/08/2012

ממלמלת המון המון עדין לא אומרת מילה משמעותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה דחוף
    אירה
    19/08/2012

שלום רב,
    יש לנו ילד בן 4. כבר שנה וחצי הוא מטופל במכון להתפתחות הילד עקב עיכוב שפתי.
    עבר אבחון של פסיכולוג התפתחותי+ ריפוי בעיסוק+ רופא התפתחות הילד+ טיפול של חלונאית תקשורת עם התקדמות יפה.
    לפני חודשיים עשינו מברק אדוס, מכיוון שהוא לא הכיר את הבודקים, לא רצה לשתף פעולה, בקושי דיבר ולא רצה לשחק.
    התוצאות יצאו שאכן נמצא בתוך הספקטרום האוטיסטי, אך ההרגשה של הצוות שבעיה העיקרית היא שפה.
    הוא ילד מקסים, בגן מהילדים המובילים, יש לו חברים, הוא יוצר קשרים.
    יש בעיה שפתית, מדבר המשפטים קצרים ולפעמים גם מתבלבל בין המילים.
    יש לנו מחר ועדת השמה, ההמלצה של הצוות במכון התפתחות הילד, זה גן טיפולי שפתי.
    הפחד הגדול שלי, זה שבועדת השמה יחליטו לשים אותו בגן של אוטיסטים, וזה יזיק לו עוד יותר.
    אני לא יודעת מה לעשות.
    אשמח לקבל חוות דעת.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה דחוף

הוספת תגובה

• ועדת השמה

דנה
    19/08/2012

אמא יקרה,
    אינני עונה לך כאשת מקצוע בתחום הפסיכולוגי, אלא כאשת חינוך.
    ועדת השמה יכולה להחליט מליון ואחת החלטות! אתם ההורים אלו שמחליטים לבסוף מה נכון לילד שלכם!
    שיהיה בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

אירה
    19/08/2012

המון תודה לך על התשובה.
    השאלה שלי האם ועדת השמה מחליטה לשייך אותו לגן אוטיסטים, האם אני עדיין יכולה לשים אותו באיזה גן שאני רוצה? או שאין לי כבר.זכות בחירה ואני חייבת ללכת לפי החלטה שלהם?
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה דחוף - תגובה

20/08/2012

אירה שלום,
    אי אפשר לכפות על ההורים כיום לשים את הילד שלהם בגן, אם אינם מסכימים לכך.
    אני מקווה שבדו"ח של המכון, נכתבו הספקות, וההתלבטות בין גן שפתי לגן של ילדי PDD.
    ויש סיכוי טוב, שהוועדה תכניס את הילד לגן שפתי, ואז הצוות יוכל לדווח לשרות הפסיכולוגי. מוכרים לי מקרים כאלה.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס, 11 חודש האם בר ריפוי?
    יעל
    15/08/2012

שלום רב,
    בכל מקום בו אני קוראת רשום על חשיבות טיפול בטורטיקוליס בזמן.מה הכוונה??
    בני היה אצל פיזיותרפיסטית באופן לא רציף כשחשבנו שהמצב השתפר הפסקנו ללכת ונראה כי יש נסיגה והמצב חוזר אציין כי לצערי ביקשה לעשות תרגילים בבית בתקופת הטיפול אך מאחר שלא הצלחנו לבצע את התרגילים מחשש לפגוע עקב תנועה לא נכונה ולאחר שניסינו מס' פעמים ללא הצלחה הטיפול התבצע אחת לכמה שבועות אצל הפיזיותרפיסטית בלבד.בחודשים הראשונים אוזן ימין שלו הייתה קרובה מאוד לכתף והמבט מסובב לשמאל.עכשיו רואים זאת במנח הראש, לא יכול לסובב מעבר ל-90 מעלות ימינה וששוכב בעגלה או סל קל זה יותר בולט....כשזוחל גחון משתמש רק ביד ורגל אחת. אציין כי לאחרונה זוחל לפחות 50 אחוז על שש.אודה לתשובה לשאלה:
    מה המשמעות של טורטיקוליס בגיל 11 חודשים שהילד כבר עומד ומתחיל צעדים ראשונים, האם עדיין בר ריפוי?
    מודאגת.............
    תודה,
    יעל

הוספת תגובה

• טורטיקוליס, 11 חודש האם בר ריפוי? - תגובה

16/08/2012

יעל שלום,
    עם ילדים, הדברים הם תמיד אופטימיים, שכן יש מקום לשיפור, גם אם לא במאה אחוז.
    יחד עם זאת, אם את רואה הבדלים בין הצדדים של הגוף , פני לרופא הילדים, כדאי שהוא ישקול הפנייה למומחה, אולי לנוירולוג ילדים.
    כל טוב, הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס

יעל
    12/12/2012

ימית אני ממש מצטערת, משום מה רק עכשיו קיבלתי את התשובה במייל מהפורום, למרות ששלחו אותה ממש מהר...אם זה עדיין רלוונטי, נדבר בשמחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות וחששות
    רוני
    13/08/2012

שלום רב,
    בני הקטן והחמוד עוד מעט בן 10 חודשים, ואני מודאגת לגבי התפתחותו.
    אנסה לתאר את התפתחותו הכללית, סליחה מראש על האורך.
    מבחינת מוטוריקה גסה:
    מתהפך בחופשיות לשני הצדדים, מסתובב סביב ציר, זוחל גחון חופשי בבית, שוכב על הצד מידי פעם כשהוא על הבטן (כמו בחוף הים) מטפס עליי כשאני על הרצפה ונעמד על ברכיו לאחרונה, לא מתיישב בעצמו, לא מיישר ידיו בשכיבה על הבטן ואולי בגלל זה לא נעמד עד 6 לבד, רק אם אני מעמידה אותו על 6, שכן ברגע שאני מעמידה אותו על ברכיו ישר מתנדנד ומתיישב לבד יפה, כמובן עדיין לא נעמד.
    מבחינת מוטוריקה עדינה ותקשורת:
    אוחז אחיזת פינצטה יפה, מושיט יד למשחקים, קשר עין נראה תקין, מחייך, צוחק בקול, אומנם לא הרבה אבל כשעושה זאת זה מכל הלב, די סקרן, מסתכל על אנשים זרים בסקרנות ולפעמים מחייך, לא מפחד מזרים כלל, ולעיתים אף מושיט ידיו אליהם (האם מוזר?) לא בוכה כשאני הולכת (לא קרה הרבה, רוב הזמן איתו) וכשאני חוזרת הוא מסתכל ובוחן די בהלם.
    מבחינת מחוות והוראות:
    לא עושה שלום, לא מוחא כפיים, לא נותן דברים (אולי קרה פעמים ספורות), לא מניח ראש כשאני מבקשת, לא שירי ידיים. (כמובן עובדת איתו המון על הכול)
    כן מחקה בתיפוף כשאני מראה לו למשל איך אני מקישה על הסיר עם הכפית, בא ולוקח אותה ועושה זאת גם, לעיתים לא תמיד חוזר אחרי קולות שיעול וצעקה.
    מבחינת הבנת שפה:
    לאחרונה מסובב ראש לחפצים בבית שאני שואלת (לא מצביע), איפא אור? איפא בלון, מזגן, אורגן, מובייל, שעון, ציפור, וכו'. וכן ניראה שמתחיל לזהות איפא אבא? ואחיו הקטן (מחפש ומסתכל)
    כן מבין, רוצה מים?( זורק את המוצץ עוד לפני שראה את הבקבוק) בוא אליי (משיט ידיו) רוצה במבה? כפית, עוגיה (פעם אחת אכל עוגיה וכשנפלה לו שאלתי איפא עוגיה? וישר חיפש אותה.
    מצביע על הצעצועים, תמונות בספר עם אצבע המורה ומדבר, לוחץ על כפתורים.
    ממלמל הברות חוזרות, נה נה נה, מה מה מה, דה לעיתים מערבב הברות יחד.
    שוב סליחה על האורך פשוט אנני יודעת אם להיות מוטרדת לאור התפתחותו, שכן אני יודעת שאסור להשוות אבל האינדיקציה היחידה לדעת הוא ילדי הבכור בן ה-4 שעשה המון המון ויותר בגילו מבחינת הכללל ואולי אפילו יותר, הצביע על המון תמונות בספר ששאלתי, על חלקי גוף, חפצים, משפחה מורחבת, ביצע המון הוראות וניראה שהבין יותר והיה הרבה יותר קל ללמדו ממש קלט הכל במהירות, ומבחינת מוטורית מצויין.
    חשוב לי לציין (ואני לא יודעת אם יש קשר) שהילד בחודשיים האחרונים חולה המון בדלקות אוזניים כרוניות, חום הולך ובא, חוסר שקט ביום ובלילה המון על הידיים בשל כך, נראה די חלש, פחות מחייך מפעם, (היה הרבה יותר חייכני) ניסינו כמה סוגי אנטיביוטיקה במהלך החודשיים שאולי החלישו אותו ולא עזר, עכשיו שוב על אנטיביוטיקה מאוד חזקה אוגמנטין, הפיתרון הבא אם לא יעזור ניתוח כפתורים.
    אנא אודה לתשובתך באם יש נכון בחששי?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות וחששות

הוספת תגובה

• סילחה שאני קטנונית

yael
    13/08/2012

אבל אני רק רוצה להזכיר שאסור לתת במבה לפני גיל שנה.

(וחוץ מזה הילד שלך נשמע לי בסדר גמור).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות וחששות - תגובה

14/08/2012

אמא יקרה שלום,
    נראה לי שלמזלכם, הילד מתפתח ממש יפה בכל התחומים, אפילו למרות המחלות, ודלקות האוזניים, והאנטיביוטיקה.
    ממש אין סיבה לדאגה.
    מאחלת לכם הרבה בריאות, ושרק ימשיך ככה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה היא די מרגיעה אבל...

רוני
    14/08/2012

האם מבחינת מוטוריקה גסה הוא מתפתח יפה??? שכן נראה לי שהוא ממש מאחר, מרבית בני גילו זוחלים על 6 יושבים ועומדים.
    ולגבי מחוות ידיים שעדיין לא בכיוון לבצע????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה היא די מרגיעה אבל... - תגובה

15/08/2012

אמא יקר ה,
    לפי "הספר" שלי, אחרי 38 שנות נסיון, הילד בהחלט בנורמה, גם אם איננו זריז במיוחד.כיום, מאז שמשכיבים ילדים על הגב, הרוב מתחילים זחילה בסביבות גיל 9 ואף 10 ח', כנ"ל לגבי ישיבה, עמידה לקראת גיל שנה.
    גם מחוות ידיים מתחילות לקראת גיל שנה. המתיני עוד קצת בסבלנות. לדעתי, הילד בסדר, ואין צורך "לדחוף".
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רוני
    15/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה