מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תינוק בן שנהאיילת13/06/2012
שלום
הבן שלי בן שנה (ילד רביעי במשפחה) על פניו ההתפתחות הרגשית נראית תקינה אך ישנם מספר דברים שמדאיגים אותו בהתפתחות התקשורתית שלו. הוא יוצר קשר עין אך מאבד ענין למשל כאשר אני שרה לו ידיים למעלה על הראש. הוא אינו מסוגל לשבת ולהתרכז בספר חיות שאני מראה לו אך הוא כן מדפדף בדפי הספר בלי התמקדות מסויימת בתמונות. הוא אינו מחקה אותי עדין. הוא אינו מוחה כפיים. כאשר אני בונה לו מגדל של קוביות הוא מיד יבוא ויהרוס אותו נראה כאילו אינו מסוגל לראות שום מבנה.... הוא משחק בקוקו ומחפש אותי מתחת לשמיכה אם אתחבא אך כאשר אני קוראת בשמו הוא לא תמיד נענה ולפעמים עונה רק לאחר מספר קריאות. הוא ממלמל ומקשקש וכאשר הוא רוצה בקבוק הוא ילך למטבח ויעמוד ליד זה ויקשקש לפעמים גם יצביע כאשר רוצה משהו. שוב אני מציינת זה יותר ענין של תחושה וייתכן שזה רק הלחץ שלי. אך אשמח לשמוע את חוות דעתך.
כמו כן אני גרה בחול ומגיעה לארץ ביולי ואשמח לדעת האם את מקבלת ילדים לבדיקה מסוג זה באופן פרטי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תינוק בן שנה - תגובה
מיכל בר-נס13/06/2012איילת שלום,
התינוק שלך נשמע מקסים וכמצופה מגילו.
תהני ממנו, במיוחד כילד רביעי.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשיםשני11/06/2012
שלום רב,
יש לי תינוק בן 7 חודשים- חמוד, חייכן, צוחק, אוהב סיפורים.
יחד עם זאת מספר דברים מדאיגים אותי:
-הוא מסתכל הרבה למעלה כאילו הוא רואה משהו ומחייך הרבה לעצמו או לחפצים
-הוא לא מספיק מגיב לקול שלי או של מטפלים אחרים למרות שבדיקת ברה לשמיעה תקינה. בכלל הנוכחות שלי או אי הנוכחות שלי לטעמי לא ממש משנה לו. קרי- הוא לא "מחפש" אותי בבית, לא מסתכל על מה אני עושה. רק אם אני אסב את תשומת ליבו הוא יסתכל- ולא באיזה אופן "סקרן" או ממושך.
-הוא ממלמל רק "אה..או"- לא אומר הברות ולא "קורא" לי או מנסה להסב את תשומת ליבי. לא עושה "צווחות" של תינוקות
-מוטורית הוא סביר- עושה פיזותרפיה
אני מודאגת..תוהה האם מדובר בעיכוב, במזג או בהתחלה של הפרעה תקשורתית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7 חודשים - תגובה
12/06/2012שני שלום,
לפי תיאורך, התמונה נראית לי תואמת להתפתחות תקינה של גיל 7 ח'.
אני מציעה שתהיי בקשר קבוע עם טיפת חלב, או רופא ילדים, שיכירו את הילד, יראו אותו באופן ישיר, ויוכלו לומר לך אם התפתחותו תואמת לגילו.קשה להעביר תמונה מהימנה דרך האינטרנט, ויש צורך בהסתכלות ובהיכרות ישירה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בהתפתחות?שירה10/06/2012היי,
ביתי בת שנה וארבעה חודשים ואני מעט מודאגת מהתפתחותה.
היא תינוקת פעילה וסקרנית, עדיין לא הולכת (התחילה לאחרונה ללכת איתי כשאני מחזיקה בידיה), לא מדברת (לא אבא, לא אמא..) כן מפיקה קולות וצלילים וג'יבריש, אבל חוץ מזה - כלום.
היא תינוקת נוחה עד מאוד, מעסיקה עצמה לבד לאורך זמן, צוחקת וחייכנית בעיקר איתנו.
היא מגיבה לשמה ויוצרת איתנו קשר עין איכותי.
היא מגיבה לצליל מפתח בדלת ולרחשים למינהם.
היא בונה מגדל כוסות לפי הגודל, משחילה טבעות, מעיינת בספרים, נהנית וזזה לצלילי מוזיקה, נותנת לי את המוצץ מפיה כשאני מבקשת, מראה על עצמה איפה ראש, אף ופה ככשואלים,
מביאה את לחיה כשאני מבקשת נשיקה, משחקת איתי בכדור, עושה לכלבה "טובה" כשאני מבקשת..אוכלת ללא בררנות כמעט (עדיין בידיים, ללא כפית) ועוד דברים קטנים שבטח שכחתי.
מה שמדאיג אותי לאחרונה זה עניין הדיבור (אין מילה ולו אחת), היא מתנהגת שונה בבית ובחוץ (ביישנית, שקטה יותר ובקושי מפיקה צלילים, משפילה מבט כשמסתכלים עליה, קשוחה יותר), לאחרונה היא יכולה גם לתת לי מכה בפרצוף אם אני מתקרבת מדיי ומבקשת נשיקה, אם משהו לא מצליח לה היא מתעצבנת ומסוגלת לבכות, היא יכולה לזוז מצד לצד לאורך זמן כשהיא בלול וצופה בטלוויזיה, כשאבא שלה נכנס הבייתה וקורא לה לבוא אליו, לאחרונה היא בורחת ודי מתעלמת ממנו, כל החלפת חיתול היא סיוט..
אני קוראת על אוטיזם וכל הדברים המלחיצים האלה, ורציתי לדעת האם אני אכן צריכה להיות מודאגת מהתנהגויות מסויימות כפי שציינתי ומחוסר הדיבור בגילה, והאם יכול להיות מצב שמצד אחד היא כל הדברים שציינתי שהיא כן עושה ומצד שני יכולה עדיין להיות על הספקטרום האוטיסטי?
האם התפתחותה תקינה לגילה ובעצם כל העניין הוא לתת לה זמן?
אשמח לתשובה מפורטת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב בהתפתחות? - תגובה
12/06/2012שירה שלום,
קשה לעשות אבחנה ברורה מתוך התיאור שלך. לא ברור כמה הילדה מבינה, כמה היא מסוגלת למלא הוראות בשפה, כמו : בואי, תביאי, קחי וכד'.
מאידך, אולי החשש שלך מאוטיזם מוגזם : ייתכן שיש בעיית שמיעה, ייתכן שמדובר בילדה ביישנית ומפנמת, שתיפתח בהמשך ויהיה בסדר.
לשם כך יש טיפת-חלב, ואני מקווה שאת במעקב במסגרת זו. שוחחי עם האחות, או עם הרופא, והתייעצי איתם, תוך בדיקה ישירה של הילדה. במידת הצורך, ידעו להפנות אותך למרכז להתפתחות הילד.
כל טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילאי ילדים בגןאורלי08/06/2012בני בן שנתיים ו3 חודשים נמצא כרגע בגן פרטי שבו שכבת הילדים היא מגילאי 3 חודשים עד גיל 3. השנה היו מספר ילדים בגילו בערך 5. הוא נכנס לגן שהיה בן שנה וחצי. אציין שאני מאוד מרוצה מהגן מבחינת היחס והחמימות שהוא מקבל ומבחינת הכל. רשמתי אותו גם לשנה הקרובה. ולפתע גיליתי שרוב הילדים בגילו לא ימשיכו בשנה הבאה בגלל שאין מספיק ילדים בגיל זה.
אציין שזה ילד ראשון שלי והוא ילד מאוד פיקח וסתגלתן .ואני חוששת שהוא יהיה רק עם ילדים קטנים. יכנס בגיל שנתיים וחצי עד שלוש וחצי. יש רק 2 ילדים חוץ ממנו בגיל זה שישארו שאחד מהם הוא לא מסתדר איתו. והשאר גילאי שנתיים ומטה.
האם דבר כזה עלול לפגוע בהתפתחות שלו?
מה לעשות האם לחפש לו גן אחר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגילאי ילדים בגן - תגובה
09/06/2012אורלי שלום,
העובדה שאין עוד ילדים בגיל של בנך לא תזיק להתפתחות שלו, אבל זה לא רצוי. בגיל זה ההבדלים גדולים, ובהחלט חשוב שהילד יהיה בקבוצה עם עוד ילדים בגילו. מצד שני, לא קל להעביר את הילד לגן אחר, במיוחד ששנה אחרי זה שוב יעבור גן, לגן עיריה.
אני מציעה לך לבדוק את האפשרות של גן אחר, שיהיה גם טוב, שיהיה קרוב לבית וכד', אולי בכל זאת כדאי. אבל אם לא תמצאי, ותחליטי להשאיר את הילד באותו הגן - לא נורא, זה לא אסון. אם הגננת טובה, היא תדע לתת לו את מה שהוא צריך לפי גילו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 9שולה30/05/2012שלום,
בני בן ה- 9 הבכור במשפחה ל- 2 אחים בני 6 ו-1.8 שנים.
הוא בכיתה ב' ובבי"ס הוא ילד טוב, ממושמע, מרוכז בשיעורים ומצטיין בלימודים. המחנכת מרוצה ממנו. לעומת זאת בבית הוא לא רגוע, משתולל, מגיב בהתפרצויות כעס כלפי חפצים בבית, מעיף דברים באוויר ובועט בהם אם הוא כועס או לא מקבל מה שהוא רוצה, מציק לאחיו, מרביץ לאחותו בת ה-6. מאז שהיא נולדה הוא עויין כלפיה ומקנא בה.
אנחנו כל הזמן משוחחים איתו שהוא צריך להרגע ולהיות ממושמע להוריו ולא לעשות מה שהוא רוצה ומסבירים לו שזה לא מקובל ולא ראוי להתנהגות כזו.
הוא יוצא מהבית ללא רשות או שאם מרשים לו הוא לא חוזר בזמן. הוא מקבל עונשים על כך אבל זה לא עוזר. מאותו רגע שהוא נכנס הביתה מביה"ס הוא לא יושב לרגע. חייב להיות בפעילות, בועט כדורים בבית, פותח את המקרר כל מס' דקות בכדי לאכול, מטפס על השיש ומחטט בארונות מטבח בכדי לקחת חטיף. עלי לציין שהוא אוכל צהריים בצהרון של ביה"ס והוא ילד רזה ללא בעיות של השמנת יתר.
מה ניתן לעשות במצב הזה? האם צריך אבחון פסיכולוגי? האם כדאי לפנות לפסיכולוג קליני? יכול להיות שיש לו בעיית קשב וריכוז מהסוג של ADD בגלל שהוא טוב בלימודים? או הפרעה התנהגותית או רגשית?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 9 - תגובה
01/06/2012שולה שלום,
ילדים רבים, ובעצם - גם מבוגרים, מגיבים באופן שונה בחוץ ובבית. בחוץ פוגשים ילד טוב, שקט וממושמע, אך בבית הוא מוחצן ואף פרוע או כעוס, כפי שאת מתארת. לפעמים זה נובע מכך שבחוץ משלימים עם לחצים, ואח"כ פורקים אותם בבית. ולפעמים - זה נגרם מלחצים שהילד חש בבית, מול המשפחה. למשל, כשיש ילד קטן יותר, ויש קנאה, או תחושה של קיפוח.
נסי לדבר עם הילד. לשקף לו את ההתנהגות שלו ולשאול אותו מה מפריע לו, מה היה רוצה לשנות בבית או במשפחה.
אם את מרגישה שאינך מצליחה, כדאי ללכת להתייעצות עם פסיכולוגית. היא תוכל כנראה "לגלות" את הסיבה, ולהדריך אתכם מה לעשות.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכישת מושגים שוניםפ.28/05/2012שלום,
בני בן 5 בדיוק. כבר תקופה ארוכה ארוכה שאני מנסה בכל דרך אפשרית (חוברת עבודה, משחקים במחשב, תוך כדי שיחה ומשחק) ללמד אותו מושגים בסיסיים כמו צבעים, ספרות, צורות, אך ללא הצלחה. הילד עובר אבחונים בהתפתחות הילד שמסתיימים ב"אינטליגנציה תקינה" עם פער בין היכולות וציון ממוצע. לילד יש בעיית קשב וריכוז שבינתיים לא מטופלת תרופתית. השנה הוא טופל אצל קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, גננת שי"ח וכמובן גננת רגילה שניסתה מאוד. קלינאית תקשורת עבדה איתו על בניית משפטים, אוצר מילים וכד' וטוענת שילד נבון עם חשיבה לוגית טובה וגם מבחינה שפתית בסדר גמור רק לא מיישם זאת וצריך להוציא את זה ממנו. מרפאה בעיסוק טוענת שלילד יש אינטליגנציה תקינה ללא ספק, שיש לו יכולת הבנה טובה והיא עבדה איתו בעיקר על הרגלי עבודה, ריכוז, מוטוריקה. גם בגן מסכימים שילד מבין דברים, ילד סקרן, חשיבה טובה והגיונית. בשנה הבאה הילד יעבור לגן שפתי מוטורי ואני מקווה שהם יצליחו ללמדו מושגים שונים.
מצד אחד, אני מבינה שידיעת צבעים זה לא העיקר בחיים וכך גם לזהות ספרות ועוד. ומצד שני אני משתגעת למה אם באמת "יש לו אינטליגנציה תקינה" הוא לא מסוגל ללמוד דברים כל כך בסיסיים שילדים בני 3 יודעים בלי שמישהו לימד אותם? יש לציין שמשחקים כמו הרכבת קוביות, פאזלים, בניית דגמים לפי תמונה, צביעה, יצירה ושאר דברים שנורא אוהבים הורים וגננות לא מדברים אליו בכלל והוא לא מוכן לשתף פעולה בהם. לעומת זאת הוא נורא מתלהב ממשחקי דימיון עם כלי עבודה, כלי מטבח, בובות, מפתחות ודברים שיש להם תוצאה לפעולה (כמו לסובב גלגל ולראות איך המים עולים בו ונשפכים לתעלה, לזרוק כדור במן מבוך ולראות מאיפה הוא יצא).
מה אפשר לעשות? ויותר מדויק, מה כל כך מפריע לו בלמידה?
אנו לקראת החופש הגדול והוא יהיה חודשיים בבית וכבר קניתי לו חוברות, הוא קיבל "המחשב הראשון שלי" עם מלא משחקים דידקטיים, ויש מספר אתרים שנראים לי נחמדים ומתאימים לנושא ואני מתכננת כל יום לשבת איתו חצי שעה על לימודים בצורה מסודרת כדי ליצור אצלו הרגל ללמידה וחשיבות של למידה. אבל עכשיו ברגע של ייאוש אני חושבת האם כל זה באמת כדאי לעשות? או שאולי עדיף לתת לו בחופש מנוחה ל"מוח" מכולנו ולזרום עם מה שירצה לעשות? מה כדאי לעשות איתו בקיץ?
סליחה על האורך, השאלה העיקרית בסיפור היא מה מומלץ לעשות איתו בקיץ (להקדיש כל יום חצי שעה ללמידה או להתנתק מזה לחלוטין ולזרום עם רצונות שלו)?
תודה רבה רבה רבה על כל עיצה.
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררכישת מושגים שונים - תגובה
29/05/2012שלום אמא יקרה,
לפי תיאוריך, הילד מטופל נכון, ובמסלול הנכון. חבל שישנם הליקויים שאת מציינת - ככל הנראה מדובר בקשיי-למידה ספציפיים, המקשים עליו להבין מושגים מופשטים יותר.
לפי נסיוני, הכניסה לגן שפתי תקדם אותו מאד, ובוודאי גם את תדקבלי הדרכה להמשך עבודה בבית. כל זה יחד עם ההתפתחות הטבעית, יקדמו אותו. אני מאמינה שהטיפול התרופתי בבעיית הקשב בהמשך, גם הוא יעזור לשפר את יכולת הלמידה שלו.
בקיץ, כדאי להמשיך בלמידה, כחצי שעה כל יום, לא יותר, כדי לא להעמיס על הילד, ולא להמאיס עליו את החומרים. חשוב לעשות את הלמידה ברוח טובה, ממקום של מוטיבציה של הילד. ואם הוא מעדיף לשחק - "שחררי" אותו. שיהנה. כשייכנס לגן השפצי יספיק ללמוד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון ילד בן 3עינת28/05/2012שלום רב,
ילדי בן ה-3 נמצא במעקב בהתפתחות הילד. הוא התחיל לזחול בגיל שנה, ללכת בגיל שנה ו-11 חודשים. מעוכב מבחינת מוטוריקה עדינה. הילד שומע 2 שפות, מבין את שתיהן ואומר משפטים בשתיהן. עדיין אינו מדבר באופן שוטף.הולך לגן רגיל וכמובן שרואים פער בינו לבין הילדים בגילו. רציתי להתייעץ בקשר להתנהגות. הוא ילד שמח שאוהב מאוד בעלי חיים. כאשר הוא רואה ברחוב כלב או חתול הוא מתחיל לרוץ אחריהם וכאשר עומד מולם הוא מתרגש מאוד, מוחה כפיים ומכניס ידיים לפה. מהצד התנהגותו נראית מוזרה מאוד, אבל כך הוא מגיב רק במקרה של בעלי חיים. בשום מקרה אחר איננו מבחינים בהתנהגות מוזרה. לפני כמה ימים הוא ראה כלב והגיב כך ובעל הכלב שאל אותי אם הילד מאובחן. נורא נפגעתי. הרי אלפי רופאים ראו אותו, הייתכן שמשהו לא בסדר ואיש לא הבחין? אני מפחדת מאוד שמדובר בפיגור כלשהו. האם ראית התהגות כזו אצל ילדים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון ילד בן 3 - תגובה
29/05/2012עינת שלום,
כפי שאת מתארת, ההתנהגות יוצאת הדופן של הילד מתרחשת רק מול בעלי-חיים. לכן, לא הייתי מרחיקה במסקנות. והרי יש גננות שרואות אותו יום-יום ואינן מתלוננות על משהו חריג.
מאידך, אם אינך רגועה, את יכולה לבקש שפסיכולוגית מהמרכז להתפתחות הילד תאבחן את הילד, והיא תוכל לומר לך, בסמכות מקצועית, את דעתה. אולי יותר מאשר רופאים בעניין זה.
מאחלת לכם כל טוב, והתפתחות תקינה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת התפתחות מדאיגהיפית27/05/2012שלום,
בני בן שנתיים וחצי (היום), כמובן שמקסים וחכם ואח לש' אחותו התאומה.
היינו השבוע בבדיקת התפתחות בטיפת חלב ואני מעט מוטרדת. י' היה מאוד בעולם שלו במהלך הבדיקה (ובכלל), שקוע במשחקים עם חפצים שהאחות הראתה לו ושאלה לשמם או הנחתה לתת לי. (ז"א מבין ומכיר את החפץ ומיישם את הייעוד שלו - שותה עם הכוס ומרכיב את המשקפיים), אבל דווקא בחלק התקשורתי - מעט מאוד קשר עין (השתפר מעט בהמשך הבדיקה), ומעט שיתוף פעולה.
מעבר לבדיקה, אנחנו מוטרדים מעט מהתקשורת שלו עם ילדים ומבוגרים אחרים (מגיע לגן ומיד משחק עם מכונית לבד על השטיח, בעוד ילדים אחרים משחקים יחד בשולחנות עם משחקים שונים), אני רואה אותו בחצר בגן משחק בעיקר לבד. בנוסף הוא מאבד סבלנות מאוד מהר ועובר לצעקות, וקשה לו במעברים או במקומות רועשים. מרגיש סוער ומעט "היפר".
אני משתדלת מאוד לא להשוות בינו לבין אחותו, אבל הפער התקשורתי /התנהגותי די גדול. מפרידה איפה שמתאים (לדוג' היא החלה גמילה והוא ממש לא בעניין אז הנחתי לו).
השאלה - מה עושים? האם יש משהו שמצביע על בעיה אפשרית? הפנו אותנו בטיפת חלב לרופאת מעקב של הטיפה ואולי בהמשך ללכת להתפתחות הילד. האם מהתאור יש השערה מה קורה לילד שלי?
ושאלה קטנה נוספת - מאיזה גיל רלוונטי להיעזר בקלינאית תקשורת? יש לו מעט שיבוש על פי האחות ועל פי חברה שהקשיבה לו, אבל נראה לי מאוד מוקדם להתחיל טיפול בגילו, האמנם?
תודה רבה מראש!
יפית, אמא מדי מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרליועצות ומנהלות - אשמח לקבל תשובה !
יפית30/05/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת התפתחות מדאיגה - תגובה
מיכל בר-נס31/05/2012יפית שלום,
אני ממליצה לך ללכת לרופא ומשם לפעול לפי המלצתו.
אני יודעת שאת רוצה תשובה כאן ועכשיו אבל יש מקרים (וזה אחד מהם) שצריך סבלנות לעשות את המבדקים ולחכות למסקנות.
ישנם במרכזי ההתפתחות אנשי מקצוע טובים שידעו לתת תשובות.
מקווה שהדברים יסתדרו. מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל.
יפית31/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדיםשגית26/05/2012לד"ר יוכי שלום רב :
יש לי שני ילדים אחד בן שנה וחודשים ושני בן ארבע וחצי .
בשבועיים האחרונים הבן שלי שבן ארבע וחצי מפחד מכל מיני דברים ,ללכת לישון לבד למרות שיש לו אור ,להכנס לחדר לבד ,,בקיצור הילד מפחד להיות לבד ,כששאלתי אותו ממה הוא מפחד הוא אמר שהוא מפחד מכל מיני דברים שהוא רואה בטלויזיה {הילד רואה רק הופ ילדות ישראלית אני לא חושפת אותו לסרטים אחרים שלא לגילו },אך לאחרונה יצא לו לשמוע קצת דברים שקורים במדינה -גל האלימות שהיה, דבר שקרה עקב שיחה שלי עם בעלי כשהוא נמצא .{דבר שכמובן לא יקרה יותר }.
שאלתי היא : איך גורמים לו לחוש שוב בטחון ושיפסיק לפחד ?
ודבר נוסף -איך מתייחסים לאמירות שונות של הילד כאשר הוא מספר לי דברים שלא מוצאים חן בעיני לגבי התנהגות של חברים שלו לגן כמו למשל דברים שחבר שלו לקח מהגן בלי רשות ,חשוב לי שהוא לא יתנהג כך ואני מקפידה מאוד בבית, אך איך אדאג שלא יחקה את חבריו לגן ?מה לומר ?{אני כמובן אומרת ומסבירה אבל חשוב לי לדעת מה את אומרת ע"מ לוודא שאני פועלת נכון }
תודה רבה
וחג שמח ,שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחדים - תגובה
27/05/2012שגית שלום,
פחדים מופיעים אצל ילדים בעקבות התפתחות שכלית, הגורמת להם להבנה של דברים, שלא היתה קודם. גיל 4-5 הוא גיל התפתחות הדמיון, וגם לכך השפעה רבה על תחושות פחד : הילד מדמיין דברים שונים, אמתיים ולא אמיתיים שעלולים לקרות, פעמים רבות, באמת, בעקבות סרטים שראה, או סיפורים שמספרים ילדים אחרים בגן.. "למזלנו", זו תקופה, והיא חולפת. חשוב לחזק בילד את הבטחון שהוא מוגן : שהבית חזק, שאתם לידו ושומרים עליו. יש ילדים המבקשים לעשות "סיור" בבית לפני השינה, כדי לבדוק שהכל סגור ובטוח.
מבחינת כללי התנהגות חברתיים : את בהחלט פועלת נכון, ואין דרך אחרת. חשובה מאד הדוגמה של הבית, ובגיל זה, זו עיקר ההשפעה על הילד. כדאי גם לשוחח עם הגננת על המקרים שהילד מספר מהגן, ולהשתדל שגם בגן זה יהיה אחרת. לא תמיד זה קורה, אבל חשוב לנסות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבורחני19/05/2012ביתי בת שנה וחודשים ואינה מוציאה מהפה אפילו לא הבהרה אחת כמה שמנסים ללמד אותה לומר אבא או בי או מילים קלות נוספות זה לא הולך דא"ג בכל שלבי התפתחותה היא לא הצליחה להוציא כל הברה האם יש סיבה לדאגה ומה ניתן לעשות כיצד ניתן לבדוק
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיבור - תגובה
20/05/2012חני שלום,
רוב הילדים מתחילים לחקות הברות, או לומר מלים, סביב גיל שנה וחצי. מה שחשוב לבדוק בגיל ביתך הוא שהיא מפיקה את צלילי השפה : מלמול (בה, גה וכד').
אם היא ממלמלת, זה בסדר.
אם לא - בקשי הפנייה לקלינאית תקשורת. וכן - חשוב לבצע בדיקת שמיעה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות בגיל שנהחני18/05/2012ביתי בת שנה וחודש היא כמעט לא אומרת הברות ובקושי מדברת לא אבא לא אמא
אף מילה מלאה. כמו כן כמה שמנסים ללמד אותה להרכיב או להשחיל טבעות היא אינה מתייחסת ואף לא מסוגלת לבצע את הפעולה האם יש סיבה לדאגה ולאן עלי לפנות
כעת היא בשלב שהיא עומדת ומנסה ללכת סביב שולחן היא הולכת חופשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות בגיל שנה - תגובה
19/05/2012חני שלום,
מה שאת מתארת מתאים לגיל שנה, ואינני רואה סיבה לדאגה. כרגע, הילדה "מושקעת" בלמידה ללכת וזה בסדר. בשלב הבא, תהייה פנוייה להתיישב ולשחק בכל מיני חפצים, כמו הרכבת טבעות, פאזל פשוט וכד'.
נסי בכל יום לשבת ולשחק איתה כמה דקות, אין צורך יותר מ-5-6 דקות. היא תלמד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד ילד בן 4.5...yael16/05/2012בני בן 4.5, ולפעמים בורח לו קקי בתחתונים (בעיקר כשמשחקים בגינה).
אני לא מצליחה להבין ממנו אם הוא לא מרגיש שהוא צריך לשירותים או שהוא מתאפק יותר מידי, ולצערי גם לא נראה שזה נורא מפריע לו.
אני לא רואה ילדים אחרים בגן שלו שזה קורה להם.
האם זה נורמלי בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרועוד ילד בן 4.5... - תגובה
18/05/2012יעל שלום,
זה קורה, וזה נורמלי לגיל. זה יכול לקרות או מאיפוק-יתר, או מכך שילד בגיל זה עדיין לא רגיש ומודע מספיק לצורך להתרוקן.
חשוב שתזכירי לו, בכל פעם לפני שאתם יוצאים, ללכת לשרותים. כך ילמד לא לחכות עד הרגע האחרון, ובוודאי שגם תחסכי תקריות לא נעימות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4.5אורית15/05/2012שלום רב,
בני בן 4.5 נמצא בגן עיריה בסוף טרום חובה. הוא מתפתח סה"כ יפה - יש לו חברים ובגן הוא בסדר גמור שם.
מפריע לנו שהדיבור שלו עדיין לא מספיק טוב - הוא מתקשה בחיבור משפטים ארוכים ולפעמים לוקח לו כל כך הרבה זמן להגיד משפט שהוא עצמו מאבד עניין ומלמל את סופו.
הוא ילד שמבחינה מילולית התפתח לאט - לא הצביע עד גיל שנה ובאופן כללי היה לו עיכוב בהתפתחות השפה. הייתי לפני שנה אצל קלינאית תקשורת והיא אמרה שנראה לה שזה עניין של הבשלה ושהוא פשוט קטן ובאמת כשהכנסנו אותו לגן עיריה הוא פיתאום השתפר מאוד בדיבור.
עדיין אני רואה הבדלים גדולים בינו לבין ילדים בגן ויתכן שזה מפריע לו בתקשורת. כמו כן מדי פעם יש לו התפרצויות זעם שאנחנו חושבים שקשורות לקשיים בתקשורת ולכך שקשה לו לבטא את עצמו.
מה צריך לעשות? לחכות שיגדל וזה ישתפר מעצמו או ללכת איתו לקלינאית תקשורת? אם כן, האם יש תוכלי להמליץ על מישהי באזור ת"א?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 4.5 - תגובה
16/05/2012אורית שלום,
לדעתי, אין מקום ולא נכון להמתין יותר. גם מבחינת ההכנה של הילד לקראת למידה, בגיל ביה"ס, וגם מבחינת מניעה של תסכול אצל הילד, עקב קשיי ההתבטאות שלו.
פנו לקלינאית תקשורת שתאבחן אותו ותטפל בו, לפי תחומי הקושי שלו.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות נער.נעה15/05/2012שלום רב.
אני מקווה שזהו הפורום הנכון לשאלה שלי...
הילד שלי הוא בן 14, גובהו 145 ומשקלו 39 ק"ג. אנו מודעים לכך שהוא נמוך יחסית לגילו. (בגיל צעיר יותר היינו במעקב של המחלקה האנדוקרינולוגית,כיום כבר לא.)
רציתי לשאול לגבי משקלו- האם משקלו תקין?! האם יש מקום לבדיקה נוספת בשל גובהו?
אודה לתשובתכן
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות נער. - תגובה
16/05/2012נעה שלום,
אין זה תחום המומחיות שלי.
אני ממליצה לך לפנות שוב לאנדוקרינולוג ילדים, למעקב גדילה .
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות תינוקת בת 5 חודשיםנועה15/05/2012שלום רב, יש לי תינוקת מקסימה בת חמישה חודשים, ויש לי 3 שאלות ברשותכם:
1.היא מתהפכת יפה מאוד מהגב לבטן,לפני יותר מחודש התהפכה מס' פעמים מהבטן לגב (מזה התחילה..) והיום לא מתהפכת שוב מהבטן לגב, רק הפוך. כיצד אוכל ללמד אותה לחזור לגב כשרוצה? היא מנסה והיד שלה "תקועה" למעלה.
2.התחלנו לפני כחודש טעימות ירקות ופירות, במשך שבועיים-שלושה, אכלה יפה ואפילו הגדילה את הכמות יפה.. ובשבוע/שבוע וחצי האחרון מסרבת לאכול, אוכלת ממש מעט,בקושי פותחת את פיה הקטנטן כדי לאכול ולפעמים גם מצמידה היטב את שפתיה שהכפית לא תיכנס. (עם ההנקה/בקבוק, אין בעיה ב"ה).מה עושים??
3.לגבי שינה, אנו מנסים להרגילה להירדם עצמאית, היא בוכה מס' דק' במיטה ונרדמת (כמובן אחרי טקס שינה) היא היתה ישנה כך 5 שע' בערך,מתעוררת לאכול, ישנה 3ש', וחוזר חלילה. בשבוע האחרון היא ישנה בערך 4ש' ומתעוררת במהלך הלילה כל שעה-שעתיים לאכול.. מה אפשר לעשות?
מקווה שלא שאלתי יותר מידי..
הרבה תודה,
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתהפכות תינוקת בת 5 חודשים - תגובה
18/05/2012נועה שלום,
ראשית חשוב לדעת, שההתפתחות אינה תמיד רק קדימה. יש לעתים נסיגות וצעדים אחורה, וזה חוזר. מדובר בתהליך טבעי, ואין צורך "ללמד" ילד. הכל מגיע כשהילד בשל לכך.
לגבי האכילה - התופעה יכולה להיות תלוייה בשינויי מזג-אוויר, בהצטננות קלה, בשינויי טעם. גם אנחנו המבוגרים משתנים בצרכים וברצונות שלנו. איננו אוטומטים.
כנ"ל גם לגבי שינה. נראה שיש נסיגה לדפוס שינה מוקדם יותר. זה קורה, וזה חולף.
בעניין זה מומלץ לנסות, לתת לילד מנה גדולה יותר, או עשירה יותר (למשל, להוסיף דייסה מסמיכה) כדי שהילד יהיה שבע זמן ארוך יותר.
צריך להבין, שבשנת החיים הראשונה המוח נמצא בתהליכי הבשלה, וכל ההתפתחות היא מאד דינמית ומשתנה.
מילת המפתח היא "סבלנות"!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)