פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות.
    לי
    05/11/2012

שלום, ילדי בן ארבע סובל מקושי בויסות החושי ואיחור קל מאוד בדיבור. אני בהריון בחודש מתקדם וגם לאחרונה עברנו לעיר אחרת. גן חדש ודירה חדשה (שלושה חודשים). שאלתי היא מאוד ספציפית- עד לפני שבועיים שלושה הילד שאל הרבה יותר שאלות, של למה בעיקר ובזמן האחרון אני שמה לב שהוא ממעט לשאול. הוא כן שואל "מה עושים" ולאן הולכים" אבל שאלת הלמה שלו די נעלמה. האם זו איזשהיא רגרסיה? האם זה מדאיג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות.

הוספת תגובה

• שאלות. - תגובה

06/11/2012

חדווה שלום,
    יש תקופות שונות אצל ילדים, והשינויים שהם עוברים אינם רגרסיה. כרגע הילד עסוק ב"ארגון" : של המקום, של הזמן, של הפעילות. הכל מאד הגיוני מול כל השינויים בסביבה שהילד עובר. זה בהחלט סביר ותקין.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה או עזרה ממש מצב מדאיג
    ציונה לוזון
    04/11/2012

שלום רב,
    אני אמא לילד בן שנה ועשרה חודשים, ילדתי אותו בשבוע 34 לאחר רעלת קשה, פג במשקל 1,980 חשוב לי לציין שבני לא היה מונשם אולם היה כשלושה ימים בפגייה ,הוא נולד עם מנח ידיים סגורות במעקב להתפתחות הילד נעשה לו באופן אינטנסיבי פיזיותרפיה, וזה הסתדר נאמר לי מתחילת הדרך שילדי מעוכב התפתחותית . כל ארבעה חודשים אני מפעילה לחץ על התפתחות הילד במעקב האחרון התעקשתי שפסיכולוגית התפתחותית תאבחן אותו עם כל הפנל, הממצאים הינם מדאיגים כמו עיכוב התפתחותי מוטורי שפתי, וכו' אבל בתפקוד הקוגניטיבי הוא 70% שנאמר לי זה מתחת לממוצע ואין לי מה לעשות אלא לחכות מספר שנים כדי לדעת מה הלקות שלו. ראשית סליחה שהלאיתי אותך בפרטים רבים ואשמח לקבל ממך חוות דעת ולשמוע מה אתה ממליץ. תודה מראש ציונה לוזון (אמא שמודאגת מאוד שלא יודעת מה ההשלכות של זה בעתיד)

לקביעת תור
    סגירה
    עצה או עזרה ממש מצב מדאיג

הוספת תגובה

• עצה או עזרה ממש מצב מדאיג - תגובה

05/11/2012

ציונה שלום,
    לצערי, איננו יכולים לתת תשובה לגבי העתיד. ברור לנו שהיתה פגיעה בהתפתחות בזמן ההריון, ולכן כיום ההתפתחות איננה בקצב התקין. אבל יש ילדים שמתאוששים, ומתקדמים יפה. חשוב שהילד יהיה במעקב, ויקבל טיפולים שונים שיגרו את המוח להתפתחות טובה יותר : בפיזיותרפיה, בריפוי-בעיסוק, אולי טיפולים של קלינאית תקשורת, כדי שהשפה תתפתח יותר. חשוב גם שכל איש מקצוע ידריך אתכם איך לעבוד עם הילד בבית, כל יום.
    ייתכן גם, שכדאי לשקול לשלב את הילד בגן טיפולי, שם יש קבוצה קטנה של ילדים, ואנשי-מקצוע מגיעים לגן לטפל בהם. הטיפולים חשובים מאד ומנסיוננו - מאד עוזרים.
    איננו יכולים להבטיח להורים תיקון של 100 אחוז, אבל חשוב לנו לעודד את ההורים להיות אופטימיים. יש שיפור עם הזמן.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...
    מימי
    04/11/2012

מבחינה מוטורית: החלה להתהפך בטן גב בגיל שבעה חודשים ובגיל שמונה חודשים גב בטן. בגיל שמונה וחצי חודשים החלה לזחול גחון ולאחרונה החלה להיעמד על שש. כשמושיבים אותה היא עדיין לא יציבה. אינה מנסה להיעמד לבד, אינה זוחלת על שש. בטיפת חלב הרופאה ההתפתחותית אמרה לחכות עד גיל 11 חודשים. אך גם הזחילה שלה לא להיט. היא זוחלת ממש מעט ונראה כי אין לה כוח להתאמץ. היא יכולה להיות על המזרון הרבה זמן במנוחה בלי לזוז ובלי להתעסק עם הצעצועים ( כשאני צמודה אליה כמובן ). למרות שבשבוע האחרון התחלתי לשים אותה בחדר שלה עם צעצועים על השטיח ואני הייתי בסלון. היא כמובן החלה לצרוח וזה נמשך כעשרים דקות לערך כשמידי פעם אני קוראת לה לבוא, אך לא וויתרתי וכשהיא הבינה שאין לה ברירה היא זחלה יפה מאד מהחדר שלה עד לסלון וכשהיא הגיעה לזרועותיי, היא התחילה לחייך ולקשקש כאילו לא קרה דבר. כשבאים אלינו תינוקות בני גילה, אני צריכה כל רגע להרים משהו כדי שהם לא יגעו ורק היא בקושי מזיזה את עצמה.
    מבחינה קוגנטיבית: עושה ביי ביי עם כל היד לא תמיד כשמבקשים ממנה, אלא מתי שבא לה ומתי שרואה את עצמה במראה. כשאני מושיטה אליה ידיים, היא מושיטה חזרה. באה אלי כשאני אומרת לה לבוא. החלה לתת נשיקה באוויר לפני יומיים והפסיקה. מעבירה צעצועים מיד ליד אך לא מקישה בצעצועים בשתי ידיים. אני מנסה כבר חודש ללמד אותה לעשות כפיים, ידיים למעלה. היא לא עושה. אני כבר חודש מלמדת אותה אברי פנים, לזהות חיות – אינה מראה כאילו מזהה. כשאני שואלת איך עושה כלב/ חתול היא מתלהבת ומתחילה לצחוק. כשאני שואלת איפה אבא/ כדור/ אור מפנה מבט אך לא תמיד. כשאני מצביעה על משהו לעיתים מסתכלת על הדבר ולעיתים גם לא. אומרת אבא, אתזה, מקשקשת המון. כששומעת את החתול שלנו מיילל, היא עונה לו בחזרה וצועקת לו אה, בה וכו'. כשהיא רגועה היא מחייכת המון ולכולם. אנשים ממש מתפעלים ממנה וכל הזמן אני שומעת כמה הילדה שובת לב.
    מיותר לציין שהמצב בבית הפך להיות בלתי נסבל. גם האיחור ההתפתחותי שלה מדאיג אותי וגם ההתנהגות שלה גורמת לנו לתסכול רב ולעצבים. אני על סף התמוטטות מהתלותיות שלה בי ומחוסר היכולת שלה להעסיק את עצמה. אין לי יותר כוחות להכיל בכי וצרחות ואני מרגישה שאני חייבת עזרה כי ההתנהגות הזו שלה גורמת לי להתרחק ממנה ולא להנות ממנה... האם באמת יש בעיה ניראת לעין או שאולי הבעיה היא בכלל אצלי?? אולי אני עושה משהו לא נכון? אולי אני דואגת יותר מידי ומעבירה לה את זה? האם את מזהה אצלה בעיה או שהכל אצלי בראש? רציתי לקבוע תור למכון להתפתחות הילד אך התורים לשם ארוכים ובינתיים אני ממש זקוקה לעזרה כדי לא לאבד את שפיותי...
    המון תודה וסליחה שוב על האורך...

לקביעת תור
    סגירה
    המשך...

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

04/11/2012

שירה שלום,
    ברור שקשה לך : גם מדובר בילדה קשה (גם בשפה מקצועית מגדירים ילד כזה בתור DIFFICULT CHILD) וגם את בהריון ועומדת ללדת........
    לפי תיאורך, אינני רואה שום סימן לאיחור התפתחותי, בשום תחום : לא התחום המוטורי, ולא התחום הקוגניטיבי. ממש לא ! גם מבחינה מוטורית הילדה בהחלט תואמת את הצפוי לגילה, ואין שום סיבה לדאגה.
    מדובר בילדה עם מה שנקרא "מזג קשה", מאד תלותית בך, ומגיבה בעוצמות כשאיננה מקבלת את רצונה. אבל כפי שאת בעצמך נוכחת לדעת, כשהיא עם אנשים אחרים, היא לומדת להיות מרוצה !!!
    לו היית שואלת בעצתי, הייתי ממליצה לך להכניס אותה עכשו למשפחתון, לפני שיוולד הילד השני שלכם (שיהיה בשעה טובה !), וגם אם יהיה קשה בהתחלה, היא בסופו של דבר תתרגל להתרחקות ממך. כך תישמר השפיות שלך, וגם לילדה זה יעזור להתפתח ולהתגמש ולהתמודד טוב יותר עם אנשים אחרים. זה תלוי בך, ובהחלטיות שלך, אבל אין סיבה שתרגישי אשמה. להיפך, חשוב שתביני, שטוב להרגיל ילד למגוון אנשים סביבו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 7 חוד'
    ליטל
    01/11/2012

היי, הבן שלי מהיום שהוא נולד עם פה פתוח גם כשהוא היה יושן. היום בשינה הוא לא תמיד פתוח.
    לפי מיטב ידיעתי אין לו בעיה לאכול מבקבוק הוא אוכל בלי הפסקה או מוצץ.
    רציתי לדעת אם זה משהו שכדאי לבדוק בהתפתחות הילד כי רופא א.א.ג אמר שזה יכול להיות בעיה התפתחותית של שרירי הלסת.
    בנוסף יש לי כמה תמונות שתפסתי אותו עם לשון בחוץ ובגלל שהפה פתוח כל הזמן יוצא לו כמויות אדירות של רוק-אני צריכה לשים לו ממש סינר.
    אשמח אם תענו לי על כל אחד מהדאגות שלי.
    תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 7 חוד'

הוספת תגובה

• תינוק בן 7 חוד' - תגובה

02/11/2012

ליטל שלום,
    פה פתוח נגרם בדרך כלל משתי סיבות : ראשית, רפיון של שרירי הלסת (ולפעמים גם של חגורת הכתפיים!). לצורך טיפול, חשוב לפנות לפיזיותרפיסטית.
    הסיבה השנייה : חסימה במעברי הנשימה (כמו שקד שלישי, פוליפים באף). במצב כזה חשוב להיות במעקב של רופא אף-אוזן-גרון.
    כל טוב, הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתיבה
    ענת
    01/11/2012

בני בן 6.5 בכיתה א'. טרם אובחן אבל נראה שיש בעיית קשב וריכוז, ויש לו בעיה מוטוריקה עדינה בכתיבה ובאחיזה. העניין הוא שהוא קורא טוב מאוד ומכיר את האותיות. אולם כאשר אני מכתיבה לו מילה מוכרת בכתיבה בעיפרון על נייר הוא משנה לגמרי את המילה ונראה מבולבל, אולם כאשר אני נותנת לו פלסטלינה והוא יוצר את המילה הוא עושה זאת ללא טעות ובמדויק. פניתי לטיפול בעיסוק ונוירולוג דרך קופת חולים אולם עד שיטופל כראוי שאלתי היא הכיצד?? בעיפרון הוא לא מצליח ובפלסטלינה שיותר קשה לבצע זאת הוא מצליח? וכיצד אפשר לעזור לו בהכתבות כרגע האם רישום על לוח מחיק או באופן אחר יעזור לו? בברכה ענת

לקביעת תור
    סגירה
    כתיבה

הוספת תגובה

• כתיבה - תגובה

02/11/2012

ענת שלום,
    מה שאת מתארת הוא תופעה מוכרת לנו, גם אם אין לנו הסבר מדעי ברור. מדובר בפעולות, שכל אחת מהן מערבת כישורים אחרים, וחלקים אחרים של המוח. הקריאה מצריכה זיהוי של צורות, והתאמה בין צורה וצליל (של כל אות). כתיבה בעפרון, מצריכה תנועות של אצבעות הידיים עפ"י דפוס מסויים, קטן, מאד מדוייק.. לעומת זאת "פיסול" האותיות בפלסטלינה מערב תנועות גסות יותר, במרחב גדול יותר, ולכן פעולה זו כנראה קלה יותר לילדים מסויימים. לכן גם, אנחנו מתרגלים את הכתיבה עם ילדים כאלה או ע"י עיצוב בפלסטלינה, או ע"י כתיבה בטוש עבה או בגיר עבה על לוח מחיק. בהדרגה, הילד מפנים את תנועות כף היד, ומסוגל לעבור לפעילות העדינה יותר בעזרת עפרון.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מישהי
    30/10/2012

שלום
    בתי בת 3 וחצי, ישנה צהרים בגן בערך שעה וחצי כל יום.
    בערב יש את הטקס הרגיל של ארוחת ערב, מקלחות וכ.
    אנחנו נוהגים להשכיב אותה לישון ב 8 וחצי בערב לאחר סיפור.
    בזמן האחרון לא רוצה לישון צהרים בסופי שבוע, (כשהיא לא בגן כמובן)
    ומסרבת ללכת לישון בערב,
    מנסים להסביר לה, אבל כלום לא עוזר, מתחילה לבכות בצעקות ואני פוחדת שתעיר לי את בתי הקטנה יותר..
    איך אפשר כן לדובב אותה ללכת בשעות נורמליות לישון ולא לקראת 10 בערב.?
    האם ככל שהיא גדלה היא תרדם מאוחר יותר?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

30/10/2012

מישהי שלום,
    סביב גיל 3, מתחיל להתפתח הדמיון אצל הילד, ויחד איתו - גם פחדים שונים. אחד הפחדים הבולטים הוא הפחד משינה, שקשור לפרידה מההורה, אולי לחוויות של חלומות רעים, אולי אפילו (כפי שפרויד חשב) לפחד מהמוות. לכן הבכי והצעקות.
    נסי לעשות את הטקס בערב נעים ככל האפשר, אולי קצת יותר ארוך, אבל אל תוותרי, וגם אם הילדה בוכה, השכיבי אותה במיטה ותני לה להבין, שהיא חייבת לישון. אולי יעזור אם תשימי מוזיקת רקע שקטה, אולי תשאירי אור קטן במסדרון. חשוב לשים גבולות ולהקפיד על השינה במיטה של הילד, בזמן סביר. אם תהייו עקביים ונחושים, הילדה תפנים את הגבול ותרדם. ובכל מקרה - זו תקופה שחולפת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מישהי
    31/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאום בן 5,"פחד"מצבעי גועש
    אורלי
    28/10/2012

שלום אני מעוניינת לברר מה יכולה להיות סיבה מהתאום בן ה5 שלי ל"פחד"להתלכלך מהגועש?כלומר אין לו בעיה עם דברים אחרים כמו חול טושים או אוכל,אבל כשמבקשים ממנו לצייר בגועש יש לו פחד להתלכלך למרות שאני מסבירה לו שזה בסדר וזה יורד במים עם סבון או אפילו אם הבגד מתלכלך אני שמה במכונה ומנקה.ממש כלום הוא שומע לעבוד בגועש ישר עיניים בוכות.אשמח לקבל ייעוץ בנושא ממה יכולה לנבוע הרתיעה הזו וכיצד לעזור לו.

לקביעת תור
    סגירה
    תאום בן 5,"פחד"מצבעי גועש

הוספת תגובה

• תאום בן 5,"פחד"מצבעי גועש - תגובה

29/10/2012

אורלי שלום,
    אינני יודעת לומר לך. יש ילדים שנרתעים ממגע עם חומרים מסויימים, כיוון שאינם נעימים להם, אבל בדרך כלל זה כולל מגוון של חומרים, כמו דבק, וכד'. אולי קרה משהו עם צבעי גואש, שגורם לו להרתע מהם באופן ספציפי. מכל מקום, אין זה כל כך חשוב ששווה לעסוק בזה. הניחי, ואני מעריכה שזה יחלוף.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה? מוזרה
    אולגה
    28/10/2012

ביתי בת 7 חודשים. טופלה ברצועות פאבליק במשך כ-3 חודשים, וסיימה את הטיפול לפני כחודש וחצי. היא עושה נסיונות זחילה שנראים לי קצת מוזרים - עולה על 4, על קצות האצבעות, בפוינט, מהמצב הזה קופצת עם 2 הרגליים לכיוון החזה עד שהרגליים מתקרבות לידיים, ואז עוזבת את הידיים ו"מפילה" את עצמה על הבטן (לפעמים ממש שומעים חבטה). מהמצב הזה עולה שוב, וחוזר חלילה. כך היא מתקדמת לכיוון צעצועים שמונחים לפניה. יש לציין כי אינה מתהפכת כמעט. האם ניסיונות הזחילה האלה תקינים?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה? מוזרה

הוספת תגובה

• זחילה? מוזרה - תגובה

29/10/2012

אולגה שלום,
    כל נסיון של הילד להתקדם בתנועה הוא חיובי, ומעיד על מוטיבציה ואינטליגנציה תקינים. כנראה שצורת התנועה עדיין לא סטנדרטית, אולי בגלל התקופה שהילדה היתה מוגבלת עם החגורות. חשוב שתהיו במעקב של פיזיותרפיסטית אחת לכמה שבועות, לפחות עוד חצי שנה, כדי שתוודא שהילדה מתקדמת .
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    דינה
    28/10/2012

בתי בת שנתיים וחצי.
    לפני כחודש התחלנו טיפול אצל קלינאית תקשורת שלטענתה יש לבתנו PDD / כרגע אנחנו עדיין בתהליך איבחון בהתפתחות הילד.
    במהלך השלושה חודשים האחרונים מאז התחלנו את האיבחון יש שיפור רב בכל המדדים- היא רוכשת יותר ויותר מילים ומשתמשת בהם , היא יוצרת קשר עין ארוך. בחודש האחרון מאז התחלנו את הטיפול אצל הקלינאית -היא נגמלה מטיטולים בעצמה תוך יום הפסיקה להשתמש בטיטולים גם ביום וגם בלילה . היא החלה להראות את מה שהיא עושה ומצפה שנשבח אותה , כשאני או אביה נעלמים מעיניה היא בוכה ומחפשת וקוראת לנו. היא משמשת בשפה - במילה או שתיים - עדיין לא שונת עם שלוש מילים .
    שאלתי- האם ייתכן ש"טיפול ועבודה מכוונת" עם הילדה במשך חודש יכולה להביא לשיפור כל כך מהיר או שמדובר באיבחון שגוי של הקלינאית מלכתחילה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה - תגובה

02/11/2012

דינה שלום,
    בגיל הרך של בתך, יכול בהחלט להיות אבחון שגוי. קורה לעתים, שהילד סובל מעיכוב כלשהו בהתפתחות, בעיקר בתחום השפה, אולי בגלל מחלות שעבר, אולי בגלל שמיעה לקוייה (דלקות/נוזלים באוזניים) והתמונה המתקבלת בהתנהגות דומה ל-PDD. אם השינוי הוא כל כך מהיר,, זה בוודאי נותן מקום לאופטימיות רבה. המשיכו, ונקווה שהשיפור ימשיך ובאמת, כפי שקורה לעתים, בעוד כמה חדשים הילדה תהייה תקינה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה
    לרה
    25/10/2012

בוקר טוב,
    יש לי ילדה בת שנה ושבועיים,
    התפתחות תקינה ואפילו בגן הגננת אומרת שהיא בוגרת מהגיל.
    עכשיו אנחנו בשלב שהיא נעמדת אבל היא מפדחת אם היא נעמדת בתמיכה של ריהיטים אבל אם פתאום קולטת שהיא נעמדת לבד מתחילה לבכות ומתיישבת,היא אוכלת עם עזרה אם מחזיקים אותה והיא אפילו לפעמיים לא מחכה שמישהו יחזיק אותה היא הולכת (הבעיה שהיא עדיין לא יציבה ומיד נופלת), בהליכה שלה אם לא מחזיקים אותה בשתי ידיים היא לא מוכנה ללכת.
    מה אפשר לעשות כדי לתת לה ביטחון? ושהיא תתחיל לעמוד לבד... באיזה גיל הם אמורים כבר לעמוד לבד? ללכת יש עוד זמן אבל לעמוד...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה

הוספת תגובה

• בת שנה - תגובה

26/10/2012

לרה שלום,
    את מתארת תהליך טבעי, שאופייני להרבה ילדים : הילד מבין פתאום את השינוי במצב הגוף שלו, ונבהל ! חשוב שאנחנו לידו נהייה רגועים, נחייך אליו, ואז הילד יירגע. חכי בסבלנות! עוד שבוע-שבועיים והילדה תתרגל ותהייה בטוחה יותר. היא תעמוד, ובהמשך גם תלך. אין מה לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת .3 עם איחור התפתחותי מרביצה לאמא
    הגר
    24/10/2012

שלום לך יש לי ילדה יחידה ראשונה בת 3.3 חודשים עם עיכוב התפתחותי רב תחומי.
    מזה 3 חודשים לערך נפרדתי פיזית מבעלי, ובתי ואני עברנו לעיר אחרת כמובן שהרבה שינויים נלקחים בחשבון בין היתר בתי לא מדברת רק מילים בודדות וסובלת מאסטמה
    אביה בתמונה רק באופן חלקי היא רואה אותו אחת לשבוע ואצלו סוף שבוע ארוך מחמישי עד מוצאי שבת.
    לאחרונה נעשתה אגרסיבית באופן קיצוני מרביצה ללא סיבה לכאורה צורחת ואי אפשר להרגיעה אלא אם נרגעת מעצמה התקפי הזעם האלה מופיעים בתדירות גבוהה בשבועיים האחרונים כל 10 דקות בערך אין לה דחיית סיפוקים בכלל. ורציתי גם לציין שבגן היא לא מתנהגת ככה היא רגועה שקטה ( אולי בגלל שזה מקום חדש באופייה היא שקטה וביישנית) . ידוע לי שבגן היא יותר משתפת פעולה בכל מיני פעילויות בעוד שאיתי לרוב לא מסכימה ואם כן מתלקחת מהר ואין עם מי לדבר.
    עם האבא אין שיתוף פעולה מלא הרבה חוסרי הסכמה ואי קבלה של המצב של בתנו דבר שמקשה עלי להתמודד לבד ניסיתי לערב את הגן שבו נמצאת(גן טיפולי) אין להם כרגע פסיכולוגית . ניסיתי להיות אסרטיבית רכה ומכילה עד אין קץ, לחזק הרבה וכלום לא עוזר ניסיתי לשים בחדר בעונש מהר הבנתי שזה לא עובד היא יוצאת מהחדר בצרחות
    לחבק מאחור כשהיא בטירוף כזה ואני לא מצליחה להחזיק אותה. תוכלי לעזור לי ?

הוספת תגובה

• בת .3 עם איחור התפתחותי מרביצה לאמא - תגובה

25/10/2012

הגר שלום,
    לפי תיאור העוצמות של ההתקפים, אני מבינה שזו בהחלט בעייה קשה עבורך. מאידך, את מציינת שבגן דווקא היא שקטה. נסי לחשוב מה מפריע לילדה בבית : או בארגון של הבית, בחדרים, או בסדר-היום שלכן : כמה את נמצאת איתה, מה אתן עושות יחד, באיזה מצבים הילדה שקטה גם בבית.אולי יש רעש מסויים שמפריע לה ? אולי תאורה מסויימת ? נסי להבין מה חסר לה, למה היא מגיבה בהתקפי הזעם.
    אם המצב לא ישתפר, ייתכן שכדאי לך להתייעץ עם נוירולוג-ילדים, ואולי להיעזר בטיפול תרופתי. אצל ילדים עם עיכוב התפתחותי רב-תחומי יש לשער שהבעייה היא בתפקוד המוח, וייתכן שההתקפים נובעים מכך.
    מאחלת לך הרבה כוח וסבלנות, ומקווה שיחול שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תגובתך

הגר
    25/10/2012

תודה לך על תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפן הנוירולוגי

הגר
    25/10/2012

בהתאם לתגובתך רציתי לציין גם כמה בדיקות שעשיתי לבתי : בדיקת EEG שהראתה פעילות רקע עשירה בגלי דלתא זיזים דיפאזים באיזור צנטרלי פריאטלי ללא פעילות אליפטית(עבורי סינית)
    וMRI מח: הרחבה קלה של הקרניים האוקציפיטליות של החדרים הלטרלים (תוצאות )
    התחילו גם בעיות בשינה מתעוררת הרבה בלילה נסערת ורועדת ומתחילה להרביץ ולצרוח זה יכול להיות פעמיים בלילה וזה התגבר בשבועיים שלושה האחרונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפן הנוירולוגי - תגובה

26/10/2012

הגר שלום,
    ככל הנראה לפי תיאורך, יש לילדה חריגות גם במבנה המוח, וגם בתפקוד החשמלי. הסבר מדוייק ייתן לך הרופא, ואני מאד מקווה שהרופא גם יציע דרכים לעזור לילדה ולכם להתגבר על הקשיים ההתנהגותיים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3

הילדה לאחר ניתוח בעין.
    אנו צריכים לשים לה טיפות 5 פעמים ביום והיא מתנגדת בכל הכח ועושה סקנדל.
    אנו ממש מותשים ואובדי עצות איך להתמודד.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3

הוספת תגובה

• בת 3 - תגובה

24/10/2012

גיל שלום,
    טוב שהניתוח כבר מאחוריכם, ואני מקווה שהצליח !
    לגבי הטיפות - בגיל 3 אין לי פתרון טוב עבורכם. זה גיל שבו עדיין אין הפעלה של ההגיון, ולכן אי אפשר לדבר אל הילד ולשכנע אותו. נסו להסיח את דעתה ככל שאפשר ע"י תמונה, או צעצוע. עוד כמה ימים, וזה יסתיים.
    הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3
    אמא
    23/10/2012

בני בן 3 בדצמבר. הגננת אמרא לי היום שיש לו בעיות תיקשורת כי הוא לא מזהה צבעים. האמת שלא לימדתי אותו צבעים במיוחד וזה שנה ראשונה שלו בגן. הוא מבין 2 שפות וחוץ מזה ילד מאוד חכם. יש לו גם 2 אחים בני 7 ו5. לא ממש יודעת מה לעשות . הרגשה פנימית אומרת חי שהוא בסדר גמור ואין לו בעיה...

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3

הוספת תגובה

• בן 3 - תגובה

24/10/2012

אמא יקרה שלום,
    ייתכן מאד שאת צודקת, והילד בסדר גמור ! זה ממש לא נורא אם בגיל 3 הילד עדיין איננו משיים צבעים. זה בוודאי ובוודאי לא מצביע על בעיית תקשורת !!! ייתכן שהגננת מגזימה, אולי היא צעירה ולא מנוסה ? ואולי היא מנסה לעשות עלייך רושם ??
    אינני רואה סיבה לדאוג או לעשות משהו כרגע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    אני
    22/10/2012

שלום רב,

בי בן שנתיים ועשרה חודשים מסרב שיחתלו אותו אך מנגד כל הזמן טוען שאין לו פיפי ועל כן לא ניגש לאסלה או שבמידה והוא אכן ניגש הוא קם אחרי כמה דקות בטענה "שאין לו פיפי".
    היו מקרים לפני כן שהוא עשה "בעמידה" אך לצערי זה לא חזר על עצמו ...
    מה ניתן לעשות ??

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

23/10/2012

אמא יקרה שלום,
    נראה כי הבן שלך עדיין איננו בשל לגמילה, גם אם היו מספר מקרים שעשה כבר באסלה. זה קורה בהרבה תהליכים התפתחותיים, ואנו צריכים להיות סבלניים, עד ששלב הבשלות מגיע.
    אני מציעה לך להמשיך לחתל אותו, למרות סרובו, ולנסות להציע לו ללכת לשרותים כל שעתיים בערך, כדי שילמד להתרוקן. אולי במקום טיטול, נסי להציע לו את תחתוני הגמילה, כך שבכל זאת ירגיש "גדול" יותר מתינוק.
    זה שלב מעבר וכשיסתיים, בוודאי תגיע הגמילה המלאה. סבלנות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו...

אן
    23/10/2012

תודה על המענה המהיר..
    הבעיה היא שהוא כבר אינו מוכן לשום סוג של חיתול.
    אני מרגישה שהוא מאוד מודע ומבין וזה הפך לסוג של
    דרך למשוך תשומת לב (שלא חסרה לו)הוא מאוד נבון ופיקח .
    גם בלילה הוא הוריד את החיתול מעליו בהתמדה .

האם תוכלי להציע לי דרך נוספת לנסות ???
    איידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו... - תגובה

24/10/2012

אן שוב שלום,
    בדרך כלל אפשר לשכנע ילדים ללבוש את תחתוני הגמילה.
    אין לי רעיון אחר....
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תןדה

נמדר
    18/06/2013

1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון לגשת למבוגר
    אמאל'ה
    21/10/2012

שלום רב,
    בני עוד מעט בן 6 הוא ילד סנדוויץ ולומד בגן חובה. כבר מגיל קטן ראינו אצלו קושי לגשת לאדם הוא מבוגר ולדבר איתו אפילו שמדובר בסבא וסבתא דודים חברים שלנו וקרובים ועד שהוא אוזר את הביטחון לדבר איתם בקושי שומעים את דבריו. בגן יש לו המון חברים והוא אהוב, מדבר עם הגננת אך לעיתים גם בקול חלוש מאוד.
    האם זה נובע מבעיה רגשית?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון לגשת למבוגר

הוספת תגובה

• חוסר בטחון לגשת למבוגר - תגובה

22/10/2012

אמא יקרה שלום,
    יש ילדים ביישנים, וחסרי-בטחון, שמתקשים לדבר עם אחרים. לפעמים הקושי הוא עם מבוגרים, ולפעמים הקושי הוא דווקא עם חברים-ילדים.
    אפשר להמתין עוד שנה-שנתיים אפילו, ולפעמים המצב משתפר. אם זה נראה לכם שמאד מפריע לילד, וגם לכם, אפשר לפנות לייעוץ פסיכולוגי. יש טיפולים קוגניטיביים-התנהגותיים, שאינם ארוכים ויקרים, ומסייעים לילד להתגבר על מצבי הביישנות או חוסר-הבטחון.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה