פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מאנשים
    מזל
    01/04/2012

שלום רב,
    בתי בת השנתיים ילדה חכמה מאוד, עקשנית נורא נורא!! מתמיד זכורה לי כילדה שדורשת תשומת לב וקשורה אלי מאוד מאוד.
    לציין כי עד גיל שנה ושלושה חודשים הייתה עימי בבית עד אשר ילדתי את בני השני ורק אז רשמנו אותה לפעוטון, המעבר בין הבית לפעוטון ממש לא היה "קל" עבורה בלשון המעטה, ולמעשה במשך כחצי שנה ויותר ההליכה לפעוטון הייתה מלווה בבכי, צעקות וכיוצ"ב.
    לאחר התקופה הארוכה והקשה הזאת, היה נראה שהנה היא מסתגלת למצב וכשהייתי משאירה אותה בבוקר בגן היא הייתה נכנסת ללא בכי, הייתה אוכלת וישנה טוב.
    לציין כי היא ילדה שקשה לה מאוד לקבל שינויים, אנשים חדשים ובפרט להתחבר לילדים, היא בעיקר משחקת עם עצמה וכשילדים מתקרבים אליה היא נרתעת מאוד עד אשר היא מתחילה לבכות. (זה נראה כאילו הביטחון שלה מול אנשים ירוד ).
    בנוסף היא גם לא מדברת.. כלומר, היא אומרת מילים יחידות אולם היא לא מחברת אותם למשפטים שלמים וגם כשמנסים ללמד אותה (למשל: "תגידי כדור"..) היא מתעצבנת ומתחילה לצעוק כאילו לא מעוניינת שילמדו אותה..
    האמת שבשבועות האחרונים המצב נהייה ככ' גרוע שזה כבר בלתי אפשרי, היא לא מסוגלת לראות אנשים (גם אנשים שהיא מכירה ואפילו בני משפחה שהיא מכירה) היא פשוט עוצמת את עינייה ומתחילה לצרוח כאילו מפחדת מהם!!! דבר שמאוד מקשה עלינו כי היא לא מאפשרת לנו לצאת איתה לשום מקום וכמו כן אורחים לא יכולים לבוא אלינו הבייתה כי היא פשוט לא מאפשרת זאת!! היא בוכה וצועקת עד שהם לא הולכים.. היא לא ישנה טוב בלילה וקמה בבכי וצרחות, לא מעוניינת לישון במיטתה אלא רק איתי בלבד!! לא מוכנה בשום פנים ואופן לעזוב לי את היד כשהיא שוכבת לידי במיטה וכשהיא ישנה.
    בנוסף התחילה שוב לבכות בבוקר בגן ולא מוכנה להתחבר עם הילדים.
    לדבריה של הגננת לא קרה שום דבר בגן שהיה יכול להשאיר בה טראומה וגם בבית לא קרה שום דבר, אנחנו מעולם לא הרמנו עליה יד ואנו לא נוהגים לצעוק על ילדנו.
    כשהיא בוכה ו"זורקת" עצמה על הרצפה, אני מנסה להתעלם ולהשאר שקטה אך זה פשוט לא עובד! היא ככ' עקשנית והיא ממשיכה לבכות עד כדי כך שהיא מתחילה להקיא ולהשתעל שזה פשוט נורא!! אני חייבת לגשת אליה ולתת לה את מה שהיא רוצה.
    האם יכול להיות שזה נובע מזה שהיא לא מדברת והיא פשוט מתוסכלת מכך?? או שזה גיל כזה שהם דורשים תשומת לב?? ולמה היא עוצמת את עיינה ככ' חזק ומתייפחת בבכי כשהיא רואה אנשים??
    אני ממש לא מבינה מה קורה לה?? אני רואה שהיא נמצאת באיזשהו מצב מצוקתי אבל אני לא יודעת מאיפה זה נובע וכיצד לטפל...
    אני ממש אובדת עצות.. אשמח לקבל עזרה, הבנה ועצה טובה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מאנשים

הוספת תגובה

• פחד מאנשים - תגובה

02/04/2012

מזל שלום,

לפי תיאורך, כנראה שקודם כל מדובר באופי של הילדה : אולי היא מופנמת, מתקשה בחברה, מתקשה במעברים (כפי שאת מציינת), מתקשה להתמודד עם שינויים וגיוון, אולי היא באמת חרדתית וחוששת מדברים חדשים.
    בוודאי שהעיכוב בדיבור מקשה עליה, כיוון שאיננה יכולה לבטא את עצמה.
    ייתכן שיש לה קשיים בוויסות תחושתי ובוויסות רגשי. אלה ילדים שזקוקים ליציבות/חד-גווניות של הסביבה שלהם ושל הרגשות שלהם, ולכן היא מתפרצת בקלות.
    להערכתי, אינך יכולה ואינך צריכה לטפל בכך לבד.
    שוחחי עם רופא הילדים שלכם, ובקשי ממנו הפנייה לפסיכולוגית התפתחותית במכון להתפתחות הילד. לאחר שהיא תראה את הילדה, היא תוכל להדריך אותך ואת הגננת,
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי - ילד בן 3.5
    הדס
    27/03/2012

שלום רב,
    הייתי היום עם בני, בן 3.5 , באבחון אצל פסיכולוגית בהתפתחות הילד בשניידר. אנחנו שם במעקב מגיל לידה מאחר ונולד בשבוע 35 ושהה בפגייה.
    נאמר לי על ידי הפסיכו' שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז ואיחור התפתחותי של שנה וחצי (תואם גיל שנתיים). שאלתי אם ניתן לצמצם את הפער והיא ענתה שלא.
    אני מודאגת מאוד. האם כבר עכשיו אפשר לנבא מה יהיה עם הילד בהמשך? האם אין משהו שאפשר לעשות עבורו כדי לעזור לו?
    עליי לציין שהוא נמצא השנה בגן שפתי, ולאחרונה מאוד התקדם. בברכה, הדס

לקביעת תור
    סגירה
    איחור התפתחותי - ילד בן 3.5

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי - ילד בן 3.5 - תגובה

27/03/2012

הדס שלום,
    אני כ-38 שנה פסיכולוגית התפתחותית, ולמדתי להיות אופטימית. ראיתי שבדרך כלל ילדים מתקדמים, ואפילו מפתיעים אותנו לטובה.
    חשוב לטפל בילד, ללמד אותו, לעבוד איתו ולעודד אותו. חשוב גם שאת תאמיני בו, ותשדרי לו בטחון. אולי הפער לא ייסגר במלואו, אבל בהחלט אפשר שיצטמצם, ואפילו מאד.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

הדס
    29/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לנוירולוג התפתחותי
    שיר
    26/03/2012

שלום
    בתי בגיל 4 חודשים הופנתה לפיזיותרפיה בגלל טונוס שרירים נמוך. כשהיינו באבחון נאמר ע"י הפיזיותרפיסטית שהיא לא רואה מקום לדאגה ונקבע תור נוסף לאחר חודש וחצי.
    כעת (היא בת חמישה וחצי חודשים) נאמר לי שהיא מאוד רפויה, היא גם לא שיתפה פעולה כ"כ ובכתה כי הייתה עייפה. יש קושי בשכיבה על הבטן, למרות ששוכבת על הבטן. היא מתהפכת מהגב לבטן. אך מהבטן לגב - לא , בגלל הקושי בשכיבה על הבטן.
    הפיזיותרפיסטית אמרה שיש צורך בבדיקת רופא נוירולוג בגלל הרפיון. איך זה קשור לנוירולוגיה? מה יכולה להיות הבעיה של ביתי? מאוד הלחיץ אותי ולא הספקתי לשאול את השאלות שם...תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפניה לנוירולוג התפתחותי

הוספת תגובה

• הפניה לנוירולוג התפתחותי - תגובה

27/03/2012

טל שלום,
    טוב שהפנו אותך לנוירולוג. זה סימן שמדובר ביחס מקצועי ורציני.
    יש רפיון שרירים, שנובע מבעייה מרכזית, במוח, כי הרי העצבים הם שמפעילים את השרירים, לעומת מצב רפיון, שנובע מחולשה של השרירים עצמם.
    צריך לקוות, שזו באמת בעייה קלה, וניתנת לטיפול ע"י פיזיותרפיה, אבל טוב שנוירולוג יראה את הילדה, וירגיע אותך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות יתר ?
    יעל
    26/03/2012

שלום
    הבת שלי בת שנה וכמעט שמונה חודשים. נולדה בשבוע ה 30 והיתה בפגייה שישה שבועות. בגיל שנה וחודש - עד אז היתה איתי בבית- נכנסה למעון לתינוקיה וכעת בכיתת הבוגרים- כ18 ילדים מגיל שנה וחצי - שלוש. לפני מספר ימים המנהלת וכן הגננת אמרו שלדעתם יש לילדה בעיה של רגישות יתר. הן שמות לב שהיא נרתעת מקולות חזקים או כשילדים עוברים לידה או מתקרבים אליה כשהיא משחקת במשהו, היא נכנסת לאי שקט ועצבנות או כעס. הן לא יודעות לשים את האצבע על מה שנראה להם לא בסדר אך לא מתייחסות לזה כאל התנהגות שאופיינית לבני גילה. חשוב לי לציין שרק כעת היא מתחילה ללכת ומדובר בילדה אהובה, חברותית וחייכנית מאוד ! בשעות שאנחנו איתה בבית או עם משפחה\חברים, אני לא רואה התנהגות חריגה (אם ילד מתקרב אליה כשהיא משחקת במשהו ורוצה לקחת לה אז היא כועסת ולא מאפשרת, או בוכה כשהוא מצליח, אך לא חריג מזה ). אני לא יודעת למי לפנות או איזה בעיה התנהגות זו יכולה לעורר. אשמח לחוות דעת.
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר ?

הוספת תגובה

• רגישות יתר ? - תגובה

27/03/2012

יעל שלום,
    בהחלט סביר, שרגישות-יתר בולטת יותר בגן : הגן הוא מקום רועש, מלא גרויים מסוגים שונים, וילד רגיש, בוודאי מרגיש עצמו בתוך "מהומה". בבית, לעומת זאת, הרבה יותר שקט ורגוע.....
    אפשר לפנות למרפאת בעיסוק, שתדריך את הגננת מה לעשות, כדי להפחית את הגרויים סביב הילדה, ולתת לה חוויות טובות יותר מבחינתה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

יעל
    28/03/2012

קודם כל תודה !
    לדעתך ומנסיונך, יש מה לפנות למרכז להתפתחות הילד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

31/03/2012

יעל שוב שלום,
    כן. כדאי להיות בקשר עם איש מקצוע, ואז תהיי רגועה יותר והילד יקבל את הטיפול ככל שהוא צריך.

כל טוב וחג שמח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 - ש"נמרחת" כל הזמן
    דנה
    23/03/2012

שלום רב,
    בתי בת 4 ושלושה חודשים. עד היום כל ההתפתחות שלה היתה תקינה ובזמן הן במוטוריקה גסה והן בעדינה.
    בחודשים האחרונים החלה אצלה תופעה של "התמרחות" לא יודעת בדיוק איך להסביר את זה אבל זה כאילו שהיא אינה מסוגלת לשבת בצורה נורמלית בכלל. היא כל הזמן נשכבת וזזה אם זה על הריצפה או בכיסא האוכל או מול הטלויזיה או אפילו במשחק אחד על אחד.
    כמו כן, היא נוטה לשבת הרבה בישיבת W עד שמתקנים אותה.זה פשוט בלתי נסבל.
    נושא נוסף שאני לא יודעת אם הוא קשור או לא- היא עייפה קצת יתר על המידה.היא ישנה בלילה 20:00-06:45 לעיתים קמה לבד לעיתים צריך להעיר אותה - אבל הרבה פעמים היא נרדמת בצהריים בגן אפילו בישיבה ומאוד מאוד קשה להעיר אותה. בזמן העירות היא אנרגטית מאוד אבל פתאום "נכבית".
    עשינו בדיקות דם והכל יצא תקין. הרופט אמר שהיא פשוט זקוקה להשלמת שינה ושניתן לזה עוד כמה חודשים.
    אשמח לדעתכם בנושא, כמו כן, אם ישנה בעיה - לאיזה סוג רופא צריך לפנות.
    תודה רבה וסליחה על האורך...
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4 - ש"נמרחת" כל הזמן

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 - ש"נמרחת" כל הזמן - תגובה

מיכל בר-נס
    24/03/2012

היי דנה,
    מתאורך את ביתך נראה שהיא ילדה עם טונוס קצת נמוך. ילדים כאלה הרבה פעמים נמרחים וממעיטים בהוצאת אנרגיה כי כל מאמץ דורש הוצאה גדולה של אנרגיה.
    אני ממליצה לך להתייעץ עם פיזיותרפיסטית התפתחותית ולשמוע מה היא מציעה.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ולא אוכל מוצק
    ליאת
    22/03/2012

שלום, בני בן השנה לא אוכל מוצקים. אוכל מרוסק (פירות, מרק ירקות עם עוף וכו'), מצליח לאכול ביסקוויט, במבה ובננה שאני נותנת לו בחתיכות. הוא לא יודע לתת ביס (למשל מבננה) ולא יודע ללעוס. כאשר אני מנסה לתת לו משהו שאמור להתאים לגילו הוא נחנק יחד עם רפלקס הקאה עד שאני צריכה ממש לדחוף אצבע ללוע שלו ולהוציא. אני רוצה לציין שרק לפני חודשיים רופאת התתפתחות אמרה שיש לו לשון קשורה אבל במצב ממש לא חמור ושלא כדאי לעשות כלום בנידון. האם זה קשור? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ולא אוכל מוצק

הוספת תגובה

• אם אני לא בפורום הנכון אשמח אם תפנו

ליאת
    23/03/2012

אותי לפורום הנכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ולא אוכל מוצק - תגובה

מיכל בר-נס
    24/03/2012

היי ליאת,
    בעיות אכילה מסוג זה אני ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת שמתמחה בתחום.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ולא אוכל מוצק - תגובה

27/03/2012

ליאת שלום,
    קושי בנגיסה, לעיסה ובליעה בהחלט קשור למצב של "לשון קשורה". כדאי לבקש מהרופאה להפנות אתכם לרופא אף-אוזן-גרון, כדי שיעשה הערכה יסודית של מבנה הגרון והלוע, ויבדוק שהכל תקין ובסדר.
    בהתאם לחוודת-הדעת שלו, תוכלי ללכת בהמשך לקלינאית תקשורת, שתדריך אותך איך ללמד את הילד להפעיל את הלסת והלשון, כדי ללעוס בצורה טובה, ולבלוע מזון לעוס בצורה טובה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לכן על התגובות

ליאת
    27/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רציתי לעדכן..

ליאת
    02/04/2012

שהוא פתאום התחיל לאכול. הכל. מוזר אני יודעת אבל ככה זה קרה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רציתי לעדכן.. - תגובה

03/04/2012

ליאת שלום,
    זה לא מוזר. ילדים עוברים שינויים בשנות חייהם הראשונות, ולא תמיד הסיבה מובנת לנו. לכן אפשר לחכות זמן-מה כשיש שינוי, ולא לרוץ למומחה.
    כל טוב, חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושמונה חודשים לא קופץ
    נינה
    15/03/2012

שלום,
    בני שוקל 10.6 ק"ג וגובהו 85 ס"מ (BMI-14.9).
    הוא לא אוהב לאכול ולא אוהב לעשות פעילות גופנית.
    אני חייבת לציין שאני ובעלי ממוצעים בגובה (1.61ס"מ ו-1.75ס"מ) ולכן אין לכאורה סיבה גנטית לכך שהוא נמוך ורזה מהממוצע.
    שללנו צליאק והלכנו לאנדוקרינולוג שאמר שצילום כף היד מתאים לגילו ושזו לא בעיה אנדוקרינית. אנחנו אצל תזונאית אך גם זה לא עוזר. הוא פשוט לא רוצה לאכול יותר מכמה ביסים בארוחה.
    אני מוטרדת מכך שעכשיו הוא ישאר לעד נמוך (הבנתי שהגובה הסופי כבר די נקבע בגיל זה) ובעיקר חלש וחסר יכולות מוטוריות מפותחות (הוא לא מצליח לקפוץ גם כשמנסה ורץ ממש מעט ומסורבל ומתעייף מהר).
    ועכשיו השאלה: מה עוד אפשר לעשות??? (לא יכולה להכריח אותו לאכול וגם לא לבוא איתי למגרש המשחקים) אולי יש לו חלילה בעיה רפואית אחרת?
    אני פשוט לא יודעת למי עלי לפנות? (הרופא שלו חושב שאני היסטרית והחליט שהוא פשוט ילד נמוך ורזה ושעלי להשלים עם זה).
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושמונה חודשים לא קופץ - תגובה

17/03/2012

נינה שלום,
    לא הייתי אומרת שאת הסטרית, אבל את בהחלט מוטרדת יותר מדי מנושא שהוא שולי.
    חשוב שהילד יהיה בריא, קודם כל !!!
    ייתכן שיש חולשה מסויימת בשרירים, ואולי כדאי שיעבור הערכה של פיזיותרפיסטית התפתחותית. ומעבר לכך, בהחלט טוב שיהיה פעיל, בכל מקרה, וכדאי לנסות להפעיל אותו במקני שעשועים, או בג'ימבורי.
    לגבי הגובה, עדיין מוקדם מאד לדעת. צריך לעקוב אחר קצב הגדילה שלו ובעוד שנתיים-שלוש תדעו טוב יותר, וגם זה לא מוחלט : יש ילדים, בנים בעיקר, שנותנים "קפיצה" בגיל ההתבגרות, ומפתיעים.
    אני מציעה שתהיו במעקב של אחת לשנה, אבל אל תעשי מנושא זה "בעייה". זה עלול להשפיע על הילד לרעה. גם אם יהיה נמוך מעט, העיקר שיהיה בריא ומאושר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים
    נ
    13/03/2012

שלום רב,
    יש לי ילד בן 5 בעוד יומים ב"ה
    הוא לא ילד אמיץ , אבל לאחרונה אפילו לא רוצה ללכת באור יום לשירותים וכו' ממש דבוק אליי ברמות לאא ברורות , בלילה בא אליי למיטה, וכו' מה לעשות? איך עוזרים לו להיות יותר עצמאי הוא ילד חכם ושואל המון שאלות אבל בהחלט לא משוחרר

לקביעת תור
    סגירה
    חסרת אונים

הוספת תגובה

• חסרת אונים - תגובה

16/03/2012

שלום,
    נראה שמשהו קרה לו, שיוצר אצלו פחד יותר גדול מהרגיל, ולכן הוא מחפש חיזוק אצלכם.
    הייתי מנסה לדבר איתו, לשאול אותו על מה הוא חושב, ממה הוא חושש, מה יכול להיות שיקרה, וכד'.
    השיחה הגלוייה מאד עוזרת לילד.
    אל תכעסי ואל תראי לו שאתם מודאגים מכך. להיפך, עודדי אותו, תהיי סבלנית איתו. זה יחלוף.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן המשך
    סמר
    12/03/2012

בוקר טוב
    תודה לכם מכל הלב על תשומת לבכם והתשובה מיהירה.
    לגבי גן שפתי מדובר שנת הלימודים הבאב יכנס לגן שפתי זה מוסכם.
    אבל לא כאן הבעיה שאלתי הייתה עבור הזמן הנוכחי הוא נמצא באותו מעון מגיל 6 חודשים וכמו שהסברתי הוא לא מרוצה.שאלתי הייתה אם אני יכולה להעביר אותו לגן אחר שהוא קרוב אלי הבית רק לחודש מאי ויוני כלומר לעזוב את המעון הנוכחי שהוא נמצא בו ויעבור לגן בכפר שלנו והכוונה היא שיחסף לילדים יותר גדולים ממנו יכול שדבר זה ישפר את השפה שלו.לשנות מקום וגננת ובנוסף לשנות אווירה שהוא כבר התרגל עליה 3 שנים.אני לא התכוונתי להשאיר אותו בבית אצלי כל הזמן.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן המשך

הוספת תגובה

• מעבר לגן המשך - תגובה

13/03/2012

שוב שלום,
    לדעתי, לא כדאי להעביר ילד לגן אחר רק לחדשיים. עד שיתרגל לגן החדש הוא יצטרך לעזוב. זה משבר לילד, ואין טעם בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן
    סמר
    11/03/2012

בוקר טוב לכולם
    יש לי ילד שהוא עכשיו בדיוק בן 3 שנים.יש לו איחור בהתפתחות השפה והוא מטופל אצל קלינאי תקשורת.לא כאן הבעיה הוא נמצא באותו מעון כבר מגיל 6 חודשים .לאחרונה אני מרגישה שהבן שלי אינו מרוצה ללכת למעון.כל בוקר מתחיל לבכות ומסרב להיכנס לכיתה.דבר זה לא היה קודם.אני מרגישה בגלל האיחור שלו הוא לא מוצא את עצמו בכיתה.אני בקשר מתמיד עם הגננת והוא כל הזמן אומרת שהוא בסדר משחק טוב ומבסוט אבל אני לא רואה את זה.השנה הזאת בדיוק לא הרגשתי שהוא הפיק טועלת משהותו בהמעון כל מה שרכש מידע ומיומנויות במשחק זה בזכותי.אני מרגישה שהוא לא מקבל את תשומת הלב כמו שצריך.
    אני בהריון בחודש התשיעי.חשבתי אחרי הלידה ואחרי תקופת מנוחה להשאיר אותו אצלי בבית (כי בכל מקרה תהיה חופשת האביב) ומאחר החופשה חשבתי להעביר אותו (חודש מאי ויוני ) לגן שנמצא קרוב מאוד לבית שלי.
    אני א יודעת אם כך זה טוב עבורו אבל מה שכן אני מרגישה שבכלל הוא לא מרוצה.כל הכוונה שלי מהגן החדש הוא לשנות אווירה ומקום יכול להיות שדבר זה יעזור לו גם מבחינה השפה (ילדים יותר גדולים ומדברים יותר טוב) ויתר מכך אני מתיד שמה לב שהוא מעדיף לשחק עם ילדים יותר גדולים ממנו וכמובן אני לא משאירה אותו ליום לימודים ארוך בגן אני רוצה רק חהעביר קצת זמן.
    אני מאוד מפחדת מצעד זה שיהופך לרעה ולא לטובה לכן אני רוצה לקבל את חוות הדעת שלכם.
    **** הערה חשובה **** בחודש אפריל הוא מתחיל בטיפול של רכיבה או שחיה טיפולית (לא יודעת אם אפשר שניהם ביחד) ובוסף לכן הוא גם מקבל טיפול קלינאי תקשורת.זה בטח נראה עומס עליו.ויתר מכך הוא נמצא במסגרת שלא מרוצה ממנה לכן חשבתי על צעד זה.אני רוצה לנצל את זמנו בחברת אנשים חדשים וגם לשהות עוד קצת זמן בבית עם התינוקת החדשה ויתקרב אליה ולא ירגיש שמישהו לקח את המקום שלו בבית.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן

הוספת תגובה

• מעבר לגן - תגובה

12/03/2012

סמר שלום,
    אני בהחלט מבינה את הדאגה שלך, ויכול להיות שאת צודקת, והגן לא מתאים לילד. אולי היה עדיף שהוא יהיה בגן שפתי, שם יקבל יותר תשומת לב ויותר טיפולים.
    מצד שני, לא נראה לי שיהיה טוב אם תשאירי אותו בבית. גם להיות לבד בגיל זה לא טוב לילד. בגן הוא בכל זאת עסוק, ובעיקר - לומד, גם מהגננת וגם מהילדים האחרים.
    גם לך יהיה יותר קשה אם הוא יהיה בבית. ייתכן שבבית הוא יותר יקנא בתינוק.
    אני מציעה לך להשאיר אותו בגן, אבל להתייעץ עם מחלקת החינוק בעיריה - אולי להפנות אותו לגן אחר בשנה הבאה.
    כל טוב! שתהייה לך לידה קלה, ובהצלחה עם הילדים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    דנה
    09/03/2012

שלום רב,
    אני לא בטוחה ששאלתי שייכת לורום זה אבל ננסה-
    בתי בת שנה ו-3 חודשים החלה ללכת בסוף שבוע שעבר.(כמה צעדים רצופים).
    בתחילת שבוע זה, באחד הבקרים היא טיפסה ונפלה החוצה מהלול.
    מאז הנפילה(היא לא נבדקה ע"י רופא ) נדמה כי היא "מפחדת" לעמוד ועומדת הרבה פחות
    ממה שכבר עמדה ואף הלכה 5-6 צעדים רצופים, ועכשיו אמנם עומדת, אבל פחות ,והולכת 3-4 צעדים. בנוסף, לפני הנפילה היתה קמה ומנסה ללכת שוב ושוב ועכשיו כשנופלת ממשיכה את הדרך בזחילה.
    גם כשמנסים להעמיד אותה היא לא ככ מסכימה לעמוד.
    אציין כי מבחינה פיזית לא נראה שנגרם נזק חיצוני כלשהו, היא זוחלת, מטפסת ומשתוללת כרגיל, ולא בוכה בכי חריג שיכול להצביע על בעיה או כאב.
    האם ישנה בעיה שכדאי לבדוק בכל זאת??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה - תגובה

מיכל בר-נס
    10/03/2012

היי דנה.
    קורה לעתים שילד נופל ולוקח לו מספר ימים עד שרוכש חזרה את הביטחון.
    לפעמים יש מכה יבשה שגורמת לאי נוחות ולכן עושה פחות-גם לנו כמבוגרים זה קורה.
    אם בעוד מספר ימים לא יהיה שנוי אולי כדאי לפנות לרופא.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מדאיגה בילד בן 10 חודשים
    אור
    08/03/2012

שלום רב,

אנ רופאה, אמא לילד בן 10 חודשים. הריון ולידה תקינים. עד כה התפתחות תקינה-עומד והולך מסביב לשולחן. מדבר הברות, אומר א-ב-א, מ-א-מ-א, ברמרמ... וכו'
    לאחרונה שמנו לב לתגובה מדאיגה אצלו. כאשר הוא מתלהב מדברים או רואה אנשים שאוהב ששבו הביתה- הוא חושק את לסתותיו ורועד. אין מדוב בפרכוס. הקלטתי בוידאו והראתי לרופא הילדים-גם הוא אינו סבור שזה פרכוס/ בעיה נוירולוגית.
    מה פשר התופעה? מה עליי לעשות?
    מאד מודאגת וזקוקה לעזרה.
    תודה.

הוספת תגובה

• תגובה מדאיגה בילד בן 10 חודשים - תגובה

מיכל בר-נס
    09/03/2012

היי אור,
    יתכן שזה בטוי להתרגשות. אם את לא רגועה אני ממליצה לך להמשיך להראות את הוידאו לרופאים נוספים.
    בברכה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חכם?
    ליאת
    04/03/2012

יש לי שאלה בתור אמא , אני שומעת הרבה הורים שאומרים שהילדים שלהם חכמים , יש לי ילדה בת שנתיים ו10 חודשים , מפותחת בהתאם לגילה , אבל המושג הזה ילד חכם מה זה אומר בגילאים האלו....????? וכשאני רואה ילדים אז יש אחד שמדבר יותר טוב , אחד שהוא יותר חברותי , לא מובן לי כ"כ העניין של "החכם" ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חכם?

הוספת תגובה

• ילד חכם? - תגובה

05/03/2012

טלי שלום,
    כשעוסקים במקצוע אקדמי כמו פסיכולוגיה, יש מושגים מקצועיים, שיש להם הגדרה ברורה.
    לעומת זאת, בדיבור יום-יומי, לפעמים המובן של מילים איננו מדוייק. זה מה שקורה עם המילה "חכם". לכל אחד שמשתמש בה בשפת היום-יום יש משמעות קצת אחרת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס שרירים מוגבר
    לילי
    04/03/2012

היי,
    ביתי בת חודשיים וחצי והיא מאוד מתוחה בגוף, כל הזמן מיישרת רגליים וצוואר, כמעט לא מוכנה להתערסל, לא מניחה את הראש כשמרימים אותה, רק מחזיקה אותו בקשת אחורה. היא לא רגועה באופן כללי. חשבתי בהתחלה שמדובר בריפלוקס, אבל הרופאה בטיפת חלב אמרה שיש לה קצת טונוס שרירים מוגבר.
    מה כדאי לי לעשות?
    היא גם מתנגדת בזמן האחרון לציצי ורוצה רק בקבוקים, חשבתי שאולי זה קשור לזה שהיא רעבה, אבל גם כשהיא אוכלת מבקבוקים, היא מאוד מתוחה.
    היא לא ישנה הרבה במהלך היום, (הכי הרבה 20 דק'/ 30 דק' כל שינה)
    ומוכנה להירדם רק על הידיים תוך כדי הלכיה.
    למי כדאי לי לפנות? או מה לעשות הנידון? יש לזה השלכות לגבי ההמשך?

לקביעת תור
    סגירה
    טונוס שרירים מוגבר

הוספת תגובה

• טונוס שרירים מוגבר - תגובה

מיכל בר-נס
    04/03/2012

לילי שלום,
    טוב מאד שעליתם על העניין בגיל כל כך צעיר, כך ניתן לעזור מוקדם יותר ויותר קל להשפיע.
    אני ממליצה לך לפנות לפיזיותרפיסטית התפתחותית שתוכל להעריך את מצבו ולתת את המענה הנדרש.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור אצל בן שנתיים
    שאלה
    04/03/2012

שלום,
    בני עוד שבועיים בן שנתיים
    מבין הכל מצויין, מאוד תקשורתי וחברותי
    אומר הרבה מילים אך בצורה מאוד לא ברורה, כמו כחה (כחול) בה-קה (בקבוק) ודברים בסגנון
    לא אומר צירופי מילים, רוב המילים שלו לא מובנות
    האם בגיל שלו זה תקין או שכדאי לפנות לברירור?

תודה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור אצל בן שנתיים

הוספת תגובה

• דיבור אצל בן שנתיים - תגובה

05/03/2012

אלה שלום,
    בגיל שנתיים, היגוי משובש עדיין שכיח אצל הרבה ילדים.
    חכי עוד חצי שנה, ורק אז, אם חלילה לא ישתפר, כדאי לפנות לקלינאית תקשורת. לא נהוג לטפל לפני גיל 3.
    בכל מקרה - חשוב להקפיד בבדיקת רופא שהאוזניים בריאות ונקיות (בלי נוזלים ובלי שעווה) והשמיעה תקינה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה