פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרכבת פאזלים
    שרית
    24/04/2012

שלום
    בני בן השלוש ושלושה חודשים אינו יודע להרכיב פאזלים רק את הפשוטים ביותר איך אפשר ללמד אותו בדרך הנכונה והמהירה כיצד להרכיב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרכבת פאזלים

הוספת תגובה

• מקפיצה

שרית
    25/04/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרכבת פאזלים - תגובה

26/04/2012

שרית שלום,
    מנסים להסביר לילד איך יודעים שחלקים מסויימים מתחברים : בעאיקר - לפי צבע, או לפי צורה של שני חלקים קרובים.
    מתחילים עם דברים פשוטים, ועולים בהדרגה : פאזלים מעץ, של תבניות פשוטות, כמו חיות, או פירות, עם מעט חלקים.
    חשוב לבחון בעזרת הפאזל, אם לילד אין קושי בתפישה חזותית : אם הוא מבחין בין למעלה-למטה, ימין-שמאל, וכד'.
    אם הקושי נראה רחב יותר, כדאי להתייעץ עם מרפאת בעיסוק.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרכבת פאזלים וגמגום

שרית
    16/05/2012

ראשית תודה על העצות הנהדרות, לאחר שבועיים של עבודה בני כבר מרכיב פאזלים של 12 חלקים וכמובן שנמשיך עמו הלאה.
    בזמן האחרון (שבוע) בני בן השלוש וארבעה חד' התחיל לחזור על ההבהרה הסופית למשל - רינתתתתתת במיוחד כשזה נמצא באמצע מילה. בלי שום קשר התפתחות השפה שלו הייתה מאוחרת והוא מטופל כבר שלושה חד' אצל קלינאית תקשורת אך הגמגום התחיל רק עכשיו. מה ניתן לעשות? האם לתקן אותו? להניח לו לסיים את המשפט שלו? אשמח לעצתכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרכבת פאזלים וגמגום - תגובה

18/05/2012

שרית שלום,
    אם את בטיפול של קלינאית תקשורת, הרי חשוב שתתייעצי איתה ! ייתכן שמדובר בתופעה של "אי שטף" שאופיינית לגיל, וזה חולף.
    חשוב שלא להלחיץ את הילד, אלא להשלים את המשפט עבורו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, אני רוצה לברר משהו...
    ניקול
    22/04/2012

יש לי אחיין עוד מעט יהיה בן שנתיים והמרפס הקידמי שלו לא נסגר באופן מלא. הוא גבוה 80ומשהו סמ בערך...חלש ואוכל מעט. כשהוא רץ מיד נופל כמה פעמים. לפעמים יש לו חום עולה ויורד מאז שהוא נולד והיה לו דלקת ריאות בתחילת השנה הזו. אולי קשור לתזונה?בלוטת התירס?או מסיבה אחרת?מודאגת הדודה... אודה לך אם תוכלי לענות בהקדם האפשרי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, אני רוצה לברר משהו...

הוספת תגובה

• שלום, אני רוצה לברר משהו... - תגובה

מיכל בר-נס
    23/04/2012

היי לימור,
    בתור דודה אני מבינה את דאגתך, אני לא מכירה את מערכות היחסים בתוך משפחתך.
    יתכן שהילד במעקב וההורים החליטו מסיבה כל שהיא לא לדבר על זה בפורם המשפחתי הרחב.
    תנסי לברר, ואם נראה לך שאינם מטפלים תמצאי דרך עדינה להציע להם לפנות לרופא ולהתייעץ איתו.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי...

ניקול
    25/04/2012

שלשום שוחחתי עם אחותי על זה והיא תברר עם הרופא לילדים מה צריך לעשות... מקווה שאחייני יהיה בסדר. בכל אופן תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי... - תגובה

מיכל בר-נס
    25/04/2012

היי לימור,
    גם אני מקווה שהכל בסדר.
    תודה.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול בלילה
    ריקי
    21/04/2012

היי בני בן 2 ו5 חודשים הוא גמול מטיטולים במהלך היום למעט בשעה שהוא יושן בצהריים ובלילה .איך גומלים אותו מטיטול בשעות הלילה כי בשנת הצהריים הוא לפעמים לא עושה פיפי בטיטול אלא קם לעשות .אשמח לתשובה תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטול בלילה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול בלילה - תגובה

22/04/2012

ריקי שלום,
    את מבקשת פתרון שאין לנו. השליטה בצרכים היא עניין מורכב, שתלוי בתהליך של הבשלה נוירולוגית ופיזיולוגית ושכלית. במצב שינה, השליטה היא עוד יותר מורכבת, ולכן מתפתחת גם יותר מאוחר. אין דרך לאמן את הילד לכך, וצריך להמתין עד שהבשלות הזו מושגת בתהליך הטבעי.
    הדרך היחידה שאפשר לעזור, היא להוריד את כמות השתייה של הילד בשעתיים שלפני השינה, וכן - להקפיד שיתרוקן לפני שמשכיבים אותו לישון.
    חכו בסבלנות, מדובר בילד צעיר מאד, צעיר במיוחד. הוא ייגמל. עוד כמה חדשים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת שנה ושלושה חודשים
    נגב
    20/04/2012

בתי בת שנה ושלושה חודשים ואני פונה אליכם בגלל תופעה חדשה ומאוד מדאיגה..... בתי עדיין לא עומדת/הולכת ואינה זוחלת. מתיישבת בכוחות עצמה... מאוד ורבלית ערנית וחביבה בדר"כ. לפני 6 שבועות לערך התחלנו בטיפול פזיוטרפי בהמלצת רופאת הילדים , על מנת לעזור לבתי להתקדם פיזית. ואכן בעקבות הפזיוטרפיה אנו חשים כי אכן התקדמה מאוד... מצליחה להתיישב לבדה וכן הרבה יותר חזקה בישיבתה. הבנתי בטיפולים כי יש לה גמישות יתר. אנחנו מקבלות תרגילים לביצוע בבית וכתלמידות טובות אכן מבצעות. החל מיום שלישי האחרון סיפרו לי על התופעה והערב חוויתי אותה באופן אישי, לפתע הברך של בתי מתחילה דפיקות/זריקות לא רצוניות למספר שניות. אני מצליחה לתאר את זה כמו עין שקופצת.... אז כך הברך. היא מגיבה בהתבכיינות קלה בזמן שזה קורה. זה נמשך מספר שניות ומפסיק. זה קרה הערב מספר פעמים בשתי הרגליים אך בימנית יותר. היא כבר נרדמה וזה כנראה גם מעיר אותה משינה. היא מתמתחת ואני מחזיקה אותה בידי ומרגישה את הדפיקות האלה מדי פעם. יצויין כי היום אחה"צ זה התחיל לאחר שעשינו קצת פזיוטרפיה במשחק אחה"צ. אני מאוד לחוצה שמה משהו לא בסדר נוירולוגית. היתכן? מה אני אמורה לעשות? לרוץ לרופא? איך לעזור לה להתגבר? האם יתכן שאנו מעמיסים על השרירים שלה יתר על המידה? אולי זה פתאום משהו מסוכן? אני ממש לחוצה ואשמח להדרכה? או לייעוץ .... תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• בתי בת שנה ושלושה חודשים - תגובה

מיכל בר-נס
    21/04/2012

נגב שלום,
    אני מציעה לך לפנות לרופא ילדים ולהתייעץ איתו. הטוב ביותר הוא שתוכלי להראות לו בדיוק איך זה נראה, אולי אפילו לנסות לצלם בטלפון בזמן אמת.
    יתכן שזה נובע ממאמץ גדול מדי ואז השריר פשוט רועד, ואז אולי להוריד קצת מדרגת המאמץ.
    בכל אופן הטוב ביותר לפנות לרופא וגם לפיזיותרפיסטית המטפלת.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות ללימודים
    מאיה
    19/04/2012

שלום.

אני גננת בעלת תואר ראשון ושני בחינוך. ברצוני ללמוד לתואר שני נוסף , בהתמקדות בגיל הרך.

מה דעתכן על התכנית של התפתחות הילד באוניברסיטת חיפה ?

אשמח לחוות דעת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות ללימודים

הוספת תגובה

• התייעצות ללימודים - תגובה

20/04/2012

מאיה שלום,
    אני מניחה שאת מתכוונת לתואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית באונ' חיפה.
    זו תכנית מצויינת, שמובילים אותה מרצים מצויינים כמו פרופ' אבי שגיא, פרופ' דוד אופנהיים, פרופ' יהודית הראל ועוד.
    אני בטוחה שתהני ותתפתחי מאד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות...
    לילי
    18/04/2012

שלום רב,
    בני בן שנה ועשרה חודשים (נולד פג בשבוע 33).
    קיים אצלו קצת עיכוב מבחינת השפה, אבל לא מאוד משמעותי ואנחנו גם מטופלים אצל קלינאית תקשורת.
    לאחרונה התחיל לבדוק גבולות ולעשות הרבה "דווקא". למשל - הוא עולה על הספה ומסתכל עלינו בחיוך, כי יודע שאנחנו לא מרשים... דוגמא נוספת - הוא זורק אוכל למרות שיודע שאנחנו כועסים....
    בכל המקרים הללו הוא גם מסתכל עלינו לבדוק את תגובתנו.
    רציתי לשאול בעניין זה:
    1. האם זה אופייני לגיל?
    2. איך הכי כדאי להגיב?

(מדובר בבן יחיד).

בתודה מראש,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות...

הוספת תגובה

• מס' שאלות... - תגובה

20/04/2012

לילי שלום,
    בנך מתקרב לגיל שנתיים, הידוע כ"גיל שנתיים האיום", "גיל המרד הראשון", או "גיל העצמאות" כפי שהוא מוגדר בפסיכולוגיה. זה שלב התפתחותי נורמטיבי, שבו הילד נאבק על עצמאותו וזהותו, בודק את גבולות היכולת שלו והסביבה כל הזמן.
    צריך למצוא את שביל הזהב בין התעלמות, כשהדברים נסבלים, לבין תגובה של כעס, כשהילד עושה דברים יותר קיצוניים. צריך לדבר אליו בתקיפות, ובטון כועס, כדי שיבין שההתנהגות שלו לא רצוייה.
    אין טעם בעונשים, הם אינם מקשרים הרבה בגיל זה.
    טוב שזו תקופה שחולפת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני שנה ו7 שכמעט ולא מדברים
    שרון
    18/04/2012

שלום, יש לי תאומים בני שנה ו7 הם ממש בקושי מדברים, הם כן מג'ברשים, מצביעים על חפצים, עושים את הקולות של חיות אבל יש להם כ 5 מילים וגם הן לא נאמרות בצורה מלאה אלא יותר כהברה - מה (מיים), אבא, ננה (בננה) וכדומה.
    האם לקחת אותם לאיבחון ? האם יש דרך לעזור להם ?
    האם זה נחשב לעיכוב התפתחותי ?
    תודה על העזרה
    שרון

הוספת תגובה

• תאומים בני שנה ו7 שכמעט ולא מדברים - תגובה

20/04/2012

שרון שלום,
    לפי תיאורך, אינני מבחינה באיחור. זה תקין שבגיל זה הילדים מבטאים רק חלקי מלים. העיקר הוא ההבנה. האם הם מבינים הוראות ??
    ידוע גם, שתאומים באמת מאחרים מעט בהתפתחות הדיבור, כיוון שהם אולי חשים פחות צורך בתקשורת מילולית האחד עם השני. לכן, ממליצים להפריד בין הילדים, ולשבץ כל ילד בכיתת גן אחרת.
    מכל מקום, אינני רואה שום סיבה לדאגה, ואין צורך לדעתי לפנות לאבחון מקצועי כרגע.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    מורן
    16/04/2012

שלום רב,
    בתי בת 2.9,דו לשונית,דיברה עד עכשיו יפה מאוד.לעתים,בעיקר כשהתרגשה, החלה לגמגם מעט-חזרה על מילה מסויימת כמה פעמים ואז השלימה את המשפט.הגננת אמרה שזה נפוץ (המחשבות רצות מהר מדי) ואכן, זה עבר וחזר בזמנים של לחץ (בעיקר בזמן אזעקות). לפני שבועיים היתה כאן אזעקת שווא.הילדה חזרה מהגן בסדר אבל מאז מגמגמת גמגום שונה-לא מצליחה לבטא את המילה עצמה: א-א-א-א-א-א-א-א-אמא. הגננת אמרה שגם זה נפוץ אבל אני רואה עד כמה היא מתסוכלת שאינה מצליחה לבטא את עצמה.מישהו מכיר? התמודד עם זה בעבר? למי כדאי לפנות קודם? ק.תקשורת?פסיכולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום - תגובה

17/04/2012

מורן שלום,
    כ-30 אחוז מהילדים בין גיל 2-5 עוברים תקופה של "גמגום", שמוגדרת מקצועית כ"אי-שטף". ההסבר לכך הוא פיזיולוגי-התפתחותי : מצב של אי-התאמה בין התפתחות החשיבה, להתפתחות יכולת הדיבור. זה חולף תוך כמה שבועות, ואין צורך לעשות כלום. אל תהיי לחוצה, ואל תלחיצי את הילדה. השלימי את המילים עבורה והמשיכי הלאה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מורן
    17/04/2012

ד"ר יוכי תודה רבה ,
    אציין כי היו לה תקופות של גמגום קל שעברו (בהן חזרה על מילה מס פעמים).הגמגום הזה שונה וחריף יותר.היא ממש מתקשה להתבטא-נתקעת בהברות ולעתים לא משלימה מילה. יש לציין כי היום שמתי לב שהמצב מחריף כאשר היא מפחדת (כאשר עובר מטוס לדוגמא-ואצלנו עוברים הרבה כאלו). האם עדיין לתת לזמן לעשות את שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

18/04/2012

מורן שוב שלום,
    בוודאי שמתח או חרדה משפיעים, ומחריפים את המצב.
    אני מעריכה שגם הדו-לשוניות אינה תורמת לילדה מבחינת תהליך השימוש בשפות.
    כרגע, בגיל זה, ככל שידוע לי, לא מקובל לטפל, ובהחלט ייתכן שהאי-שטף יחלוף ויחזור בתקופה הקרובה.
    כפי שאמרתי, העיקר הוא לתת לילדה בטחון, לשדר לה רגיעה. לא להתייחס לאי-שטף בתשומת-לב רבה, להשתדל להתעלם ולהמשיך הלאה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום

שולה
    07/05/2012

נכון מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מוטרדת
    ענת
    14/04/2012

בני בן חודש וחצי נולד בשבוע 36- הוא ילד מאוד עירני מסתכל על אנשים ועל הסובב אותו, הוא ער כמעט כל שעות היממה, עוקב במבטו מגיב לקול, מרים את הראש שהוא נמצא על הבטן ולכאורה אין כל סיבה לדאגה

הוא נולד עם שתי מערבולות בשיער ולאחר שהסתכלתי באינטרנט ראיתי שזה מאפיין לעיתים ילדים אוטיסטים או בעלי בעיה נוירולוגית, מאז איני יכולה להירגע, אני מוצאת את עצמי עוסקת בזה כל שעות היממה

כאילו כבר אמרו לי שיש בעיה כלשהי, הוא אינו מחייך עדיין חיוך סביבתי- אני יודעת שהדבר עוד מוקדם אך זה מוסיף לדאגות שלי

שאלותיי ן האם באמת נמצא קשר בין צורת צמיחת השיער לאוטיזם ?
    מתי התינוק אמור לחייך לאור העובדה שנולד לפני הזמן בשבוע 36?
    איך אוכל להירגע מכל החרדות הללו אודות מצבו ההתפתחותי של בני?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד מוטרדת

הוספת תגובה

• מאוד מוטרדת - תגובה

מיכל בר-נס
    16/04/2012

היי נועה,
    עצתי לך לפנות לנירולוג ילדים ולשאול אותו את כל השאלות שמטרידות אותך.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מוטרדת - תגובה

17/04/2012

ענת שלום,
    אין ספק ששנות החיים הראש/ונות בגידול ילד, השנתיים הראשונות בוודאי, הן "מפחידות".
    אבל אינך לבד : יש רופא ילדים שמלווה אתכם, ואחות טיפת-חלב. אלה אנשים מקצועיים, מנוסים, והם יוכלו לחזק אותך.
    ובנוסף - למה לא להיות אופטימית ? הרי ילדים הם הסימן והסמל שלנו לעתיד טוב יותר, ובדרך כלל זה כך.
    נסי לא להיות חרדה מדי, זה משפיע לרעה על הילד. ואם את מרגישה שההתמודדות קשה לך, הרשי לי להציע לך, וברצינות, לגשת לייעוץ פסיכולוגי בעצמך. לשנות צורת חשיבה, ללמוד להרגע.
    מאחלת לך כל טוב !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות
    עינת
    14/04/2012

אני אמא לילד בן שנתיים ו-5 חודשים. חיה עם בני בנפרד מבעלי מזה כיותר משנה (נמצאים בהליכי גירושין). האב מתראה עם בנו באופן שוטף מאז פרדתנו בכל סוף שבוע, שבוע אחד בשישי לכמה שעות ולאחר מכן בשישי הבא לסוף שבוע הכולל שינה.(שישי-שבת). עד כה כאשר האב היה מגיע הילד היה הולך אליו בשמחה. מפעם קודמת חלה תפנית והילד שמדבר כבר שוטף אמר במפורשות שאינו רוצה ללכת לאביו. וכל דבר שהצעתי לו מיד אמר רק עם אמא. השבוע שוב כאשר הגיע אביו לקחתו, סירב הילד ללכת אליו ובעודי מחזיקה אותו עלי, נצמד אלי בחוזקה ושב ואמר לא רוצה ללכת אל אבא. האבא אמר שעלי במקרה זה להתעלם מדבריו של בני ולהושיבו בכסא של האוטו, כחלק מהצבת גבולות שאני מציבה לו ולומר לבני על אף שמתנגד- עכשיו נוסעים עם אבא. כמובן שקשה לי לעשות זאת בראותי את התנגדותו של בני. אשמח להמלצתכם כיצד עלי לנהוג במקרה המתואר?

לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות

הוספת תגובה

• הצבת גבולות - תגובה

14/04/2012

עינת שלום,
    אני מבינה שזה מצב קשה, ומעורר דילמה, והרבה פעמים היא יוצר מתח בין ההורים, כל אחד מסיבותיו.
    זה בדיוק המצב שבו ההורים צריכים להתגבר על הקונפליקטים ביניהם ולנסות לדבר, כדי להבין מה מפריע לילד, ומה הדרך הנכונה להתנהג איתו, כזוג הורים בהסכמה : האם לוותר, ולא לשלוח אותו לאבא, או להתעקש ולשלוח אותו, גם אם הוא בוכה וצורח ?
    אין תשובה אחת, וזה בהחלט תלוי בכמה גורמים. כדאי לנסות ולבדוק ביחד מה הכי קשה לילד כשהוא אצל אבא : האוכל?, השינה? הבילוי?
    מה אפשר לעשות ? כמה פתרונות : להכין את הילד יומיים מראש, להגיד לו שמחרתיים - מחר הוא ילד לאבא. אפשר לספר לו מה יעשה אצל אבא. בדרך כלל האבות משתדלים לבלות עם הילד, והילדים נהנים מאד.אפשר להבטיח לו, שאמא תטלפן והוא ידבר איתה.
    לפעמים עוזר, כשאבא עולה לדירה של אמא, ולוקח את הילד לאחר רבע שעה-עשרים דקות ביחד (במקום שהאמא מורידה את הילד לרכב של אבא).
    נסו. ובהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת דאון
    אלה
    11/04/2012

האם יתכן כי תינוק יוולד עם תסמונת דאון ולא יאובחן תוך חודש חודשיים?

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת דאון

הוספת תגובה

• תסמונת דאון - תגובה

12/04/2012

אלה שלום,

תסמונת דאון מאובחנת בבדיקת מי שפיר, שרוב הנשים עושות כיום בהריון. אם לא - זה בדרך כלל מאובחן לאחר הלידה, בבדיקות בביה"ח, כיוון שהסימנים די בולטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    רונית
    10/04/2012

הי,
    בתי בת שנתיים וארבעה חודשים. היא מתעוררת יבשה משנת לילה וצהריים מזה זמן מה וכן מודיעה בעת שעושה צרכים. אתמול התחלתי גמילה. הורדתי את הטיטול והיא עשתה את תחילת השתן הראשון של הבוקר בסיר אך הפסיקה באמצע וקמה. לאחר מכן נתנה שתן על הרצפה עוד מספר פעמים כאשר בכל פעם עצרה את עצמה באמצע. ולאחר מכן היא התאפקה במשך 7 שעות עד ששמתי לה טיטול וגם אז לקח כשעה לאחר שעשתה. יציאה לא הייתה לה. הבוקר המשכתי שוב ואותו הדבר קרה. לאחר שהתאפקה הכנסתי אותה למקלחת שם נתנה שתן. היא פשוט לא מוכנה לשבת על הסיר או על האסלה. ונראה שפוחדת לעשות אפילו במקלחת, גם שם היא עצרה עד שעודדתי אותה בלי סוף. ניסיתי להעמיד אותה מעל האסלה כי חשבתי שהבעיה היא בישיבה אך גם לזה היא לא מוכנה. וגם היום היא עדיין לא עשתה יציאה. חשוב לציין שהיא סובלת מעצירות ועל כן מקבלת נורמלקס כל יום ובמידה ולא נותנת עלינו לבצע חוקן ולכן חשובה לי יציאה מדי יום ואני לא יודעת מה לעשות. אודה על עצה ועזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

11/04/2012

רונית שלום,
    איך אומרים ? "כל ההתחלות קשות". במיוחד כשמדובר בילדה שהיא צעירה, ואולי לא לגמרי בשלה לגמילה. הרבה ילדים מסוגלים לשלוט בצרכים, אבל פוחדים לשבת על האסלה. במיוחד כדי להוציא את הצואה. זה פחד ידוע ומוכר, לצערנו. כנראה שהאסלה איננה המצאה כל כך טובה.
    נסי לתת לה סיר. לפעמים סיר נוח יותר לילד, כי הוא יציב יותר, יושב על הרצפה, ונותן לילד תחושת בטחון.
    אם לא יצליח - בעיני לא יקרה כלום אם תמתיני עוד זמן-מה ותחזירי לה את הטיטול. בתהליך ההתפתחות, לפעמים חדשיים-שלושה עושים הבדל ענק.
    כל טוב ובהצלחה! והעיקר - הרבה סבלנות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי
    רינה
    05/04/2012

שלום בני בן השנה וחודשיים לא מדבר אפילו מילה אחת עם משמעות אלא רק גיבריש עם הברות וגם זה בלי כוונה מסוימת. הוא לא יודע לשחק איתנו עם הכדור , הוא לא מצביע ולא מושיט דברים ביד שאני מבקשת (ספר , כדור ). הוא כן לוקח ממני דברים כמו כדור בקבוק ומוצץ . הוא כן יוצר קשר עין ומחייך אלינו וכולם שמסביבתו , הוא יודע לחפש ספר וכדור כששואלים אותו איפה זה ולהחזיק אותם ביד . הוא יודע לקפוץ בלול כשמבקשים , הוא יודע להסתכל על אור ולמחוא כפיים ולשים ידיים על הראש כשמבקשים . הוא משחק איתנו קוקו ומוריד לי את הידיים שאני שמה על הפנים ומסתירה אותם . בנוסף הוא ילד סקרן שאוהב להסתכל על הכל ולחקור הכל . הוא יודע לזחול ובמהירות ולעמוד וללכת עם תמיכה . האם את חושבת שיש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי - תגובה

מיכל בר-נס
    05/04/2012

רינה שלום,
    לפי התאור שלך את בנך נראה שמתפקד בהתאם לגילו.
    תמשיכי להנות ממנו.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    04/04/2012

ברצוני לשאול לגבי בתי הבכורה בת השנתיים וחודשיים. היא מנטלית מפותחת לגילה- נבונה ביותר, וורבלית מאוד עם אוצר מילים עשיר שנבנה מגיל קטן, מגלה סקרנות רבה, יודעת לשחק עם אחרים ועוד. בנוסף, התפתחותה המוטורית היא בהתאם לגילה.
    אני שומעת מהסביבה שהתנהגותה ודיבורה מעבר למצופה בגילה אך העניין הוא שבגן היא מרבה לשחק לבדה ויכולה לבלות כך זמן רב ונראה כי היא מעדיפה זאת על פני משחק עם ילדים אחרים. הגננות הפנו את תשומת ליבי לכך בטענה שלעיתים צריך לשדל אותה רבות כדי שתסכים להשתתף אך לדעתן זה האופי שלה וכו' והן מניחות לה לנפשה. מכיוון שהדפוס ממשיך שאלתי היא האם זה בסדר? האם עלי להתערב בכך? אציין שהיא הייתה אצל מטפלת עד גיל שנה ובאותה תקופה גם נכנסתי להריון שני. בבית היו לנו תקופות קצת קשות של עומס וקשיים בזוגיות, האם אלו תרמו למצב זה? אציין שעם בני משפחתה הגדולים והקטנים היא נהנת מאינטראקציה ממושכת ואף נמצאת לרוב במרכז העניינים וכן יש פער גדול בין התנהגותה עם אנשים מוכרים כמשפ' לבין אנשים מחוג פחות קרוב שם היא יכולה למעט בדיבור ולהצמד אלי או לאביה.
    שאלה נוספת- בני הקטן בגיל חצי שנה ואינני מצליחה למנוע מבתי להציק לו ולנסות להחטיף לו כל הזדמנות. ניסיתי דברים רבים אך ללא הועיל. במקרה האחרון היא שרטה אותו בעין ומאז אינני מתירה לה להתקרב אליו כלל ואני חוששת שאני מדירה אותה ותורמת לתסכול שלה, מה לעשות??
    תודה על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

06/04/2012

קרן שלום,
    ייתכן שמדובר בילדה מופנמת,אולי חסרת-בטחון במעגל החברתי, אשר עולמה הפנימי עשיר, ולכן היא יכולה להעסיק עצמה יפה, וכך היא מעדיפה להימנע מתחרות עם אחרים ולהיות עם עצמה.
    בהחלט ייתכן שפרט לכך, היא גם חשה מודרת בבית, גם עקב הלחצים שאת מציינת, וגם עקב הרגישות לתחרות עם אחיה הקטן, המביאה אותה להציק לו.
    אפשר לעשות כמה דברים, כדי לעזור לה להיפתח מבחינה חברתית,] אף שצריך לדעת שזה תהליך איטי : אפשר לשוחח עם ה גננת, ולבקש ממנה להשתדל ולשלב אותה בפעילות עם עוד ילדה דומה לה.
    בבית - חשוב שתזמיני לה חברה אחת לשבוע, כדי שיהיו יחד, במקום מוכר ובטוח עבורה, וכך תלמד ליצור קשרים חברתיים ממקום נוח יותר.
    מבחינת התחרות עם האח - דברי איתה, דובבי אותה, למדי אותה לבטא את הרגשות באופן מילולי. אפשר שגם לתת להם לגיטימציה, בתנאי שלא תהייה התנהגות תוקפנית.
    נסי לתת לה זמן "נטו" שלה, רק את והיא, ואז תדגישי את הייחוד שלה, כך שתרגיש פיצוי-מה.
    נסי להיות סבלנית, ולא לכעוס.
    חג שמח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לשאול
    מיכל אהרון
    03/04/2012

שלום רב !!!

ביתי בת 3 חדשים, כשנולדה שקלה 2730, כיום שוקלת 4735. פעם היא היתה אוכלת 7 ארוחות של סימילאק (היא לא יונקת), כלומר גם בלילה ולפנות בוקר, לאחרונה לא נותנת לה בלילה, מניחה לה לישון, יוצא שהיא אוכלת חמישה ארוחות ביום של 120 מ"ל סימיליאק , כלומר 600 מ"ל ליום, האם זה מספיק להתפתחות תקינה ?

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לשאול

הוספת תגובה

• רציתי לשאול - תגובה

04/04/2012

מיכל שלום,
    עניתי לך בפורום אחר. ראי את תשובתי שם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה