פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות של ילד בן שנה וחצי
    ש
    01/10/2012

לד"ר יוכי שלום רב :
    בני בן שנה וחצי ,רציתי לדעת כיצד עלי לנהוג כאשר הוא זורק דברים באויר על ילדים אחרים שיושבים מולו ,ומכה ילדים אחרים שמפריעים לו או סתם ככה .
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן שנה וחצי - תגובה

01/10/2012

שגית שלום,
    זו תופעה שנקראת אלימות טרום-דיבור, ומוסברת בכך שהילד עדיין מתקשה להתבטא באופן מילולי, ולכן נוקט בהתנהגויות תוקפניות.
    מקובל להמליץ על שתי דרכים להגיב : האחת, לתפוס את שתי ידייו, מעין אחיזה חזקה, כדי שתהייה לו חווייה של תגובת כעס פיזית. במקביל, התגובה השנייה היא להביט עליו בפנים רציניות ולומר לו "לא", "אסור", בטון חריף. חשוב שיבין שאנחנו כועסים, וזו התנהגות לא מקובלת. לא תמיד זה עוזר, אבל בכל מקרה זו תקופה שחולפת לאחר זמן קצר.
    כל טוב, שנה טובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 עם פחדים
    לילי
    29/09/2012

שלום. בני בן 4 וארבעה חודשים. ילד מקסים, חברותי וכו. לפני כארבעה חודשים נולד לו אח קטן. מאז שנולד האח הוא כמובן מקנא קצת בכל מיני סיטואציות, מצד שני הוא מאוד אוהב אותו ודואג לו... אציין כי מאז שנולד האח אני ואביו מוצאים את עצמנו צועקים הרבה יותר על הגדול... בגלל סיטואציות שונות בהם הוא עושה דברים מוגזמים ליד התינוק וכו... ולא סתם אני מספרת את זה- בחודשים האחרונים הגדול הפך להיות מאוד פחדן/ביישן/תלותי. אפילו עם אנשים שהוא ממש קרוב אליהם ומכיר אותם , הוא לא מוכן ללכת אם אני או אבא שלו לא מתלוים אליו, גם אם מדובר על חברים שיש להם ילד שהוא חבר טוב מאוד שלו מאז היו תינוקות והם דלת לידנו....
    יש לו חבר מהבניין שגם אליו הוא רוצה ללכת רק אם אני באה איתו.... אפילו אצל הסבתא הוא לא רוצה להיות בלעדינו. גם כשאני יורדת איתו לגן שעשעועים הוא רוצה שאגש איתו לכל מתקן.... וזה מוגזם. אציין כי הוא ילד מאוד מפותח לגילו וחכם. מאוד וורבלי וחם ואהוב על חבריו. בגן הוא בסדר גמור. אציין שגם התחיל גן חדש- עירוני- לא מזמן , אחרי שהיה בחממה שנתיים בגן פרטי.גם בבית לעיתים הוא מפחד בסיטואציות מסויימות , הוא פתאום רץ אליי ואומר אמא יש מפלצות וכדומה....
    אני מרגישה באופן כללי שיש לו המון חרדות ופחדים. אני לא יודעת אם זה קשור רק ללידת האח ועל כל המשתמע מזה.... הוא הפך להיות מאוד תלותי בי וביישן ומפחד מכל דבר כמעט... וזה לא היה אופייני לו בכלל. מה תוכל לייעץלי בעניין? האם זה מצריך בירור יותר מעמיק? אציין כי הוא גם צועק המוןןןןןן, לא תמיד עם סיבה נראית לעין, הוא פשוט צועק המון.. ועושה המון פרצופים מפחידים לנו ולעצמו .ודבר נוסף, חשבתי בהתחלה שוהא צריך זמן אמא כי הוא רואה שאני מניקה הרבה את הקטן ומקדישה לו המון זמן אבל גם כשהוא עם אבא שלו הוא רוצה שהוא יילך איתו לכל מקום וכו
    אני מודה לך מראש ומתנצלת על האריכות..
    תודה

הוספת תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 עם פחדים

הוספת תגובה

• בן 4 עם פחדים - תגובה

30/09/2012

לילי שלום,
    אינני בטוחה שהילד שלך סובל מפחדים. לדעתי יש לו צורך בתשומת לב אישית שלכם, וזו דרכו לקבל אותה. וכפי שקורה עם ילדים - ככל שאתם מנסים "לדחוף" אותו להיות עצמאי, הוא יותר "יידבק" אליכם.
    נסו להגיע להסדר מסויים, שבו לכל אחד מכם יש זמן נטו לבילוי עם הגדול, כך שהוא יידע שאתם רק איתו. לעומת זאת חשוב שתסבירו לו, שאתם צריכים גם זמן לטפל באחיו הקטן. בהדרגה הוא יבין ויירגע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה
    אלמונית
    29/09/2012

יש לי ילד בן 4.3 שעדיין מרטיב במיטה בלילה. אני משתדלת לתת מעט מאד מים לקראת הערב שולחת כמה שיותר פעמים לשירותים לפני השינה אבל עדיין הילד מרטיב. הוא לא רוצה שאשים לו תחתוני (טיטול) לילה ומבטיח לי כל ערב שהוא לא יעשה... כמובן שהוא מרטיב. בבוקר כשהוא קם הוא מודיע שהוא לא הרטיב את המיטה וזה מישהו אחר... או שזה עיגול קטן...
    כואב לי עליו... הוא מאד רוצה אבל לא מצליח. מה לעשות? האם זה נורמלי בגיל הזה להרטיב בלילה? אולי חולשה בשרירי שלפוחית השתן? עזרה בבקשה!

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה - תגובה

30/09/2012

שלום אמא יקרה,
    הרטבה לילית מוגדרת רק מגיל 6, כך שהבן שלך עדיין בסדר.... בכלל, בנים במיוחד מאחרים בגמילה מהרטבת לילה, ויש כ-2% , שממשיכים להרטיב עד גיל ההתבגרות. זה עניין פיזיולוגי-נוירולוגי, ואין כרגע מה לעשות. מבחינה פרקטית, בוודאי כדאי לשכנע את הילד ללבוש תחתוני גמילה, כדי שלא תצטרכי להחליף את המצעים כל בוקר. טוב לדבר עם הילד, ולהסביר לו שזה הוא שמרטיב, זה הגוף שלו, שזו לא בושה, כי בלילה אין לנו שליטה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו10 חודשים
    דני
    29/09/2012

שלום רב,
    לפני 4 חודשים שבני היה בן שנה וחצי הבחנתי שהוא לא מגיב לשמו , לא מצביע, ולא מדבר.
    כיום הוא בן שנה ו 10 חודשים והוא קפץ קפיצה מדהימה בעבודה אישית (אחד על אחד) סגר את הפער שלו (לפי הקלינאית תקשורת והמרפאה בעיסוק) לא ראינו רופא התפתחותי הוא מבין הכול, חברותי עם ילדים , מדבר מעל 100 מילים אנחנו כבר לא סופרים, והחל לחבר 2 מילים .
    קשוב , ומשחק עם בובות צעצועים אוהב סיפורים מזהה חיות מכיר את כל איברי הגוף ומאוד חייכן וחברותי עם ילדים והסביבה.
    הוא ללא ספק סובל מוויסות חושי (בים תמיד לוקח לו זמן להתרגל לחול או למשחק עם בצק)
    מתי אני יכול להפסיק להיות מודאג?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו10 חודשים

הוספת תגובה

• בן שנה ו10 חודשים - תגובה

30/09/2012

דני שלום,
    כהורים, אנחנו אף פעם לא מפסיקים להיות מודאגים !!! הדאגה היא חלק בלתי נפרד מעמדתנו כהורים וכמבוגרים. כדי להרגיע את הדאגה צריך באמת לראות את ההתקדמות והשינוי בעניין הספציפי שלגביו דאגנו. במלים ברורות : אם דאגת שיש לך חלילה ילד אוטיסטי, או מפגר, הרי ברור לך עכשו שתודה לאל זה לא כך !!! תהייה אופטימי, ותקווה שהכל יהיה בסדר גם בהמשך הגדילה. מאחלת לכם מכל לב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות שונות
    ש
    29/09/2012

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי שני ילדים אחד בן חמש והשני בן שנה וחצי .
    יש לי שאלות שקשורות לבן הקטן יותר בן השנה וחצי ,הוא ילד מקסים אך מאוד פעלתן ,הוא אומר מילים בודדות בלבד אך מבין הכל ,הוא הולך בעזרת אצבע בלבד ולא מוכן ללכת לבד {הוא תמיד לקח את הזמן בפעולות שעשה כמו התהפכות מהגב לבטן עשה זאת בגיל שישה חודשים ,התהפכות מהבטן לגב בגיל ארבעה חודשים ובגיל קרוב לעשרה חודשים או אחד עשרה חודשים הוא החל לעמוד}
    השאלות שלי הם :
    1. הוא מרבה לזרוק דברים לאויר {סתם כי מתחשק לו או כשהו כועס },ולעבר אנשים שונים כמו דודים ,אח שלו וכדומה .
    כשאני עומדת מולו וכועסת עליו ומסבירה שאסור לזרוק ושזה מסוכן וכואב הוא צוחק וממשיך ,עד שאני רואה שאין ברירה ואני מושיבה אותו בעגלה עד שהוא נרגע ,אבל התנהגות זו לא משתנה ,כיצד עלי לפעול ?איך אני יכולה לשנות התנהגות זו ?
    2.הוא לא אומר הרבה מילים בגיל הזה ,הוא מבין הכל ורואים לפי התשובות שהוא עונה לשאלות שלי ,האם הדבר אומר משהו שעדיין הוא לא אומר משפטים או ממש מדבר ?או שעלי לפנות לגורם כלשהו ע"מ לבדוק את הנושא {כנ"ל לגבי הליכה }
    3.הבן שלי ממש שונה מבני הבכור ,אני יודעת שכל ילד הוא שונה מהשני אך הוא ממש שובב ,ולא ילד רגוע באופיו ,האם הדבר מרמז על בעיה של קשב וריכוז בעתיד ?או שאין קשר והתנהגות זו תשתנה בעתיד ?

תודה מראש על התשובה
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות שונות

הוספת תגובה

• שאלות שונות - תגובה

30/09/2012

שגית שלום,
    בגיל שנה וחצי, רוב רובם של הילדים עסוק בתנועה במרחב, בחוויית הגוף, ולכן אי אפשר לנבא בעיית היפראקטיביות להמשך. תצטרכי לחכות עד גיל שנתיים, וברוב המקרים, הילדים נרגעים בגיל זה. אין גם הרבה טעם לכעוס : זו דרך הילד ללמוד את העולם, ומצד שני, עדיין אין הקשר ההגיוני בין הכעס שלך, לשינוי ההתנהגות.
    לגבי הדיבור - לא צפוי שילד יתחיל לדבר כה מוקדם. רוב הילדים מתקדמים באוצר המלים לקראת גיל שנתיים. גם בעניין זה אני רק מציינת המתנה סבלנית.
    ולגבי האופי - כל אחד ואופיו, כל אחד ודפוס ההתפתחות שלו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימא מודאגת מאקטיביות של הפעוט
    ניקול
    27/09/2012

שלום רב!
    אני אימא לילד בן 1.6, ילד חכם מאוד,מפותח הן מהבחינה הפיזית והן מהבחינה השכלית (ברמה של ילד בן שנתיים+). הבעיה היא שהוא מאוד מאוד אקטיבי,הוא כל הזמן מתרוצץ, כמעט ולא רואים אותו יושב ומתעסק במשהו יותר מ-3-5 דקות (אלא אם כן זה ממש ממש מעניין אותו), כל הזמן בתנועה,מתפס,רץ,משתולל,אם מנסים לעצור אותו מתעצבן עד מאוד!!!
    שאלה 1: האם אקטיביות יתר בגיל זה בהכרח משמשת כרמז להיפראקטיביות בילדות ובהמשך? איך מתמודדים עם זה כי לפעמים הוא עושה דברים מסוכנים (כאילו נכנס לסוג של טרנס,משתולל ולא שומע את מה שאומרים לו!) ?
    שאלה 2: בעקבות ההתנהגות שלו ניסיתי כמה שיטות לעצור אותו ועצרתי בכך שאני עוצרת אותו בכוח, הוא מתחיל כמובן לבכות ולצרוח,אני אומרת לו ברוגע שיסתכל עליי, שואלת אם הוא רוצה להמשיך לבכות, לרוב הוא עונה לי שלא, אך כשעונה שכן אני אומרת לו שילך לפינה, יבכה שם ויגש אליי כשירגע,לאחר מכן הוא ניגש לפינה הקרובה, עומד כמה שניות, נרגע וכשאני רואה שהוא רגוע, אני שואלת אם הוא נרגע לגמרי וכשעונה לי שכן אני מבקשת לגשת אליי, נותנת לו חיבוק ומסבירה לו למה ביקשתי ממנו לעצור או עצרתי אותו בכוח וכן למה ביקשתי ממנו לגשת לפינה,אני ממש רואה שהוא מבין אותי, השאלה אם גישה זו נכונה ולא תגרום לו לעגמת נפש או להשלכות אחרות!?
    תודה מראש על התשובה וחג שמח!

הוספת תגובה

• אימא מודאגת מאקטיביות של הפעוט - תגובה

28/09/2012

ניקול שלום,
    בגיל זה, ההתרוצצות היא די נורמטיבית : הילד סקרן, עם מוטיבציה להרגיש את הגוף שלו, את התנועה במרחב, לחקור את העולם מסביב. טווח הקשב בגיל זה הוא באופן נורמטיבי לא יותר מ-5 דקות, כך שבהחלט ייתכן שעוד כמה חדשים, לקראת גיל שנתיים, תרגישי שהילד נרגע ומשתנה.
    לפי תיאורך, נראה לי שאת מתמודדת מצויין עם ההתנהגות של הילד, ועושה בדיוק מה שצריך.
    אני מאחלת לך הרבה סבלנות, תמשיכי !
    כל טוב, שנה טובה וגדילה מוצלחת !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלקס בילוד
    טל
    24/09/2012

שלום,

בני בן חודש. היינו אצל רופאת הילדים ובבדיקה הוא לא הגיב בכלל לרפלקס ה rooting, בנוסף הוא גם לא מחייך ולא מפנה את הראש כשאני מגרה אותו בלחייו או בשולי פיו כשאנו בבית.
    מלבד זאת, את "רפלקס ההליכה" הרופאה ראתה רק בקושי אחרי ששלוש פעמים לא הגיב וגם כששמים לו דבר מה בכף היד הוא לא סוגר אצבעותיו בחוזקה, או שבכללל לא.

יש לו גם טורטיקוליס בצואר, מניח ראשו על לחי ימין כל הזמן ולכן הרופאה שלחה אותנו גם לפיזיותרפיה.

בביהח לא אמרו לנו כלום... ברור לי שמשהו לא בסדר. על מה עשוי הדבר להצביע? לאיזה רופא לפנות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    רפלקס בילוד

הוספת תגובה

• רפלקס בילוד - תגובה

25/09/2012

טל שלום,
    אינך מציינת באיזה משקל בנך נולד ובאיזה שבוע של ההריון. ייתכן שיש לכך השפעה על התגובות. ייתכן גם שילד מגיב בצורה "חלשה" בבדיקה משום שהוא רדום. צריך להניח, שאם הרופאה המנוסה היתה מתרשמת ממשהו חריג, היתה מפנה אותך מיוזמתה לרופא מומחה. כרגע, כנראה שהתרשמותה היתה ממצב תקין, והיא בוודאי תעקוב בהמשך. אל תמהרי לדאוג.
    כל טוב, שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והוספת הפרטים

טל
    25/09/2012

שלום יוכי,

תודה לתשובתך.
    בני נולד בשבוע 40 במשקל 3.5 ק"ג, בלידת ואקום. אחרי הלידה לא היה עימי כמעט 4 שעות ושהה לבד בתינוקיה כי נשארתי להשגחה באזור חדרי הלידה.
    שנינו קיבלנו אנטיביוטיקה אחרי הלידה בגלל חום מיד לאחר לידה אצלי.

הבן יונק יפה אבל אין את רפלקס היניקה.

רופאת הילדים הפנתה אותנו רק להתפתחות הילד כדי לעשות פיזיותרפיה לצואר בגלל הטיית הצואר.

על מה היעדר רפלקס יניקה ורפלקסים חלשים אחרים עלול להראות?

תודה, ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

טל
    25/09/2012

אין את רפלקס החיפוש לא היניקה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והוספת הפרטים - תגובה

27/09/2012

טל שוב שלום,
    הרפלקסים הם סימן לבשלות נוירולוגית, של המוח ומערכת העצבים. מדובר בתינוק שנולד בזמן, ובגודל מרשים, אבל אולי הלידה היתה קשה, וזה קצת השפיע לרעה. אני מציעה שתסמכי על הרופאה שלכם, שתעקוב אחרי הילד כל שבוע-שבועיים, ותדע להפנות אתכם להתייעצות של מומחה בעת הצורך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתהפך בגיל 3 שבועות?
    טל
    19/09/2012

שלום,

בני בן חודש וכשאני מחזיקה אותו אני מרגישה שיש לו כוח רב- כשהוא לא מרוצה הוא בועט חזק מאוד וכמעט "קופץ" מהידיים. בנוסף, כשלא מקבל משהו שרוצה (לא תמיד אני יודעת מה רצונו.) יכול לבכות בצרחות אימה חצי שעה בלי להתעייף בכלל.

וגם, כבר מלפני שבוע וחצי יש פעמים שבהן אני מניחה אותו על הבטן (לא בכל פעם) ואם הוא לא מרוצה הוא מתהפך לגב. זה תקין או מעיד על בעיה כלשהי, כמו טונוס שרירים מוגבר, ויש צורך לגשת לרופא?

תודה!
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    מתהפך בגיל 3 שבועות?

הוספת תגובה

• מתהפך בגיל 3 שבועות? - תגובה

20/09/2012

טל שלום,
    ייתכן שלילד יש טונוס שרירים מוגבר מעט, אבל ייתכן שזה בתחום התקין, ואין מה לדאוג.
    התייעצי עם רופא הילדים שלכם, שיבדוק ויתרשם באופן ישיר. רק כך אפשר לדעת.
    כל טוב, שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טל
    20/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפורניים שלא גדלות
    מירי
    19/09/2012

לאחרונה הבחנתי כי ציפורני הידיים של בתי בת ה 6.5 כמעיט ואינם גדלים.אני גוזרת לה ציפורניים פעם במס' חודשים.ברגליים-זה צומח קצת יותר.
    גם השיער שלה יחסית דק.עלי לציין כי היא מקבלת כל יום מולטיויטמין, אוכלת יחסית בסדר.
    היא נמוכה לגילה אך מטפסת על האחוזון שלה.
    האם יש משהו שעליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפורניים שלא גדלות

הוספת תגובה

• ציפורניים שלא גדלות - תגובה

19/09/2012

מירי שלום,
    אין לי תשובה ברורה לשאלתך. ייתכן שמדובר בתכונות מולדות של הילדה, וזה בסדר.
    אני מציעה שתתייעצי עם רופא הילדים שלכם. הוא ישקול אם יש צורך בהתייעצות נוספת, אולי עם רופא עור.
    שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים וחצי
    ליטל
    18/09/2012

שלום, הילד שלי זוחל אחורה, מתהפך מהגב לבטן (היה מתהפך לצד ימין כל הזמן ואז לימדתי אותו להתהפך לצד שמאל ומאז הוא מתהפך רק לצד שמאל).
    הוא התהפך חזרה לגב רק פעמיים שלוש וזהו.
    הוא היום עולה לעמידת 6 מחזיק את עצמו משהו כמו 10 שניות בערך ומפיל את עצמו.
    קודם רציתי לדעת אם כל זה נחשב לתקין, האם ניתן/צריך לעשות משהו בנדון?!
    ודבר שני אני קצת לחוצה מזה שהוא יתחיל לזחול על 6 לפני שזחל גחון ולפני שהוא מתהפך לשני הצדדים ולשני הכיוונים.האם אני באמת צריכה לדאוג או שזה יבוא בזמן שלו.אני מצד אחד לא רוצה להאיץ בו אני רוצה שהוא יתפתח בזמן שלו רק אני רוצה להיות רגועה שזה יקרה.

שאלה נוספת:האם אני יכולה להושיב אותו עם תמיכה, ואם לא אז מתי כן אפשר.

תודה

יש לי סרטון שלו שהוא עומד על 6 אם תרצי לראות אני אשלח

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5 חודשים וחצי

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים וחצי - תגובה

19/09/2012

ליטל שלום,
    נראה שהילד שלך בהתחלת התהליכים, וזה תואם לגילו, אפילו קצת מוקדם מהצפוי : גם מבחינת זחילה, גם מבחינת ההתהפכות לשני הכיוונים, וגם מבחינת הישיבה. דבר תלוי בדבר. הכל נראה תקין, ובהחלט אין לך סיבה לדאגה. הניחי לו, חכי בסבלנות, הכל יגיע !!!
    לגבי הושבה - כל עוד הילד לא מתיישב בעצמו, מותר לושיב אותו בתמיכה רק לכמה דקות.
    שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים וחצי

ליטל
    19/09/2012

שנה טובה גם לך,
    טוב אז קודם את אכן הרגעת אותי, תודה!
    רק לגבי עניין ההושבה-כל הזמן שהמשפחה שלי הייתה לוקחת אותו הם תופסים אותו במצב של ישיבה ומשחקים איתו ומאוד פחדתי אז הייתי אומרת לא להושיב אותו.אז בעצם את אומרת שזה אפשרי כל עוד זה לכמה דקות?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות אצל ילד ב שלוש ועשרה חודש
    אליזבת
    18/09/2012

היי בני בן שלוש ועשרה חודשים, ילד מקסים, נבון, חייכן ומלא שמחת חיים. יש לו אחות בת שנתיים וחצי. כאשר הם משחקים יחדיו לעיתים הכל עובר בשלום והם משחקים נהדר יחד או צופים יחד בטלוויזיה, מקשיבים יחד לסיפור והכל נפלא. אך לעיתים קרובות כאשר הם משחקים יחד במשחק חופשי והבת שלי חוטפת לו צעצוע או אם היא לא "מקשיבה" לו במהלך המשחק, הוא ישר מתעצבן וכועס עליה ומרביץ. לרוב אני מתערבת ישר ומסבירה שאסור להרביץ ושינסה להסביר לה אך הוא ישר מתעצבן ומאבד את הסבלנות וכועס נורא ומתחיל להרביץ ולכעוס גם עליי ואומר בלי הפסקה "די אמא די". לרוב אני מניחה לו עד שירגע ( לוקח כמה דקות בערך) ואז הוא בה ומחבק אותי ומנשק אותי מיד ולפעמים אני מאבדת את הסבלנות ואומרת לו שהוא יענש אם ימשיך כך ("לא אקרא לך סיפור היום, לא תרד עם האופניים). אני יודעת שזה לא תקין ואני עובדת על זה.
    כאשר הוא נמצא לבד הוא מתנהג מאוד יפה, הוא מקשיב וקשוב מאוד. צופה בטלויזיה יפה, מבקש דברים יפה. עובד יפה ביצירה ובציורים (מאבד עניין בציור אחרי עשר דקות עד עשרים דקות). לעיתים קרובות קורה שאני מבקשת שיכנס למקלחת או לשים נעלים כי צריך לצאת לגן בזמן וזאת כאשר הוא צופה בטלויזיה או עסוק במשחק אזי יש את אותה תגובת התפרצות עד שאני כועסת עליו ואז הוא מבין.. כמובן שהכעס בגבולות (מרימה את הקול מעט ומסבירה שאני כועסת מאוד שהוא לא מקשיב). עכשיו נכנס לגן חדש, הוא בן הקטנים והגננת הודיעה לי שהוא מתפרץ על ילדים ומרביץ סתם כך (מנסה למצוא את מקומו בגן לטענת הגננת). כפי שאני מכירה אותו זה בדיוק כמו אחותו , לא מרביץ סתם אלא כי לקחו לו צעצוע או לא שחקו כפי שרצה. (אני לא מצדיקה, מבחינתי זה לא בסדר). איך אני עוזרת לו??????????
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• סליחה על ההודעה הארוכה

אליזבת
    18/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות אצל ילד ב שלוש ועשרה חודש - תגובה

18/09/2012

ליז שלום,
    כמו ברוב המקרים, שני גורמים משפיעים על ההתנהגות שלנו, גם כילדים וגם כמבוגרים : תנאי המצב והאופי שלנו (תכונות האישיות). נראה לי שהילד שלך מרגיש בתחרות, וזה מאיים עליו. הוא בתחרות מול אחותו הקטנה, והוא אולי גם בתחרות מול יתר ילדי הגן, דווקא משום שהוא הקטן יותר, ושוב - הוא מרגיש מאויים.בנוסף, ייתכן שהוא ילד חסר-בטחון, ולכן הוא מגיב בצורה יותר קיצונית, או - אולי הוא ילד אימפולסיבי/טמפרמנטלי, ומגיב כך בגלל "פתיל קצר". בכל מקרה, במקום לכעוס , או להעניש, אפשר לעשות כמה דברים אחרים :
    בבית - לחזק אותו, שגם ירגיש שהוא יותר גדול. להגיד לו, לתת לו תפקידים של גדול, לתת לו "בונוסים" שלא נותנים לאחותו. מצד שני, כשהוא מתפרץ, עדיף לדבר אליו בשקט, להגיד לו שאת מבינה שהוא כועס, אבל הוא צריך להרגע. שתהייה לו דוגמה של תגובה שקטה. אם את כועסת, זה מעודד למעשה תגובת כעס מצידו גם בהמשך.
    בגן - חשוב לדבר עם הגננת ולבקש ממנה, שגם היא תגיב בצורה מתאימה כשמתעורר ריב בין הילדים, ושגם היא תשתדל להרגיע אותו מול הילדים היותר גדולים, בדיבור, בשקט. יחד עם זה, חשוב שגם הגננת תחזק את הבטחון העצמי של הילד, בדרכים שמתאימות לגן.
    כל טוב, שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת תקשורת
    אמא
    13/09/2012

היי. אני אמא לילדה בת 3 ו4 חודשים שאובחנה בהתפתחות הילד עם עיכוב התפתחותי ובאופן פרטי עם אוטיזם לפני כשנה. הילדה לא מדברת כלל לא גמולה ולא משחקת בצורה פונקצינאלית. עכשיו החלה שנה שנייה בגן תקשורת ומלפני 3 חודשים יש לה תכנית ABAביתית. הילדה לא מתקדמת מאד להיפך היא כמעט ולא מתקדמת .אני שומעת על ילדים שבשנה הראשונה בגן תקשורת התקדמו מאד וכולם כל הזמן מתקדמים והבת שלי לאו. אם כן אז זה משהו שצריך לחפש מאד טוב כדי לראות . רציתי לדעת איך אפשר לדעת אם מדובר בפיגור מתי מאבחנים פיגור ואיך? ובעיקר האם זה שלא התקדמה עד עכשיו למרות שמטופלת מעיד בהכרח על מצבה ועל הפרוגנוזה שלה. תודהרבהו שנה טובה וריקה מדאגות לכולם.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת תקשורת

הוספת תגובה

• הפרעת תקשורת - תגובה

14/09/2012

אמא יקרה שלום,
    צר לשמוע את סיפורך. לצערנו, איננו יודעים לנבא את חומרת ההפרעה בגיל הרך, ולכן גם איננו יכולים לנבא שיפור והתקדמות בטיפול. רוב הילדים מתקדמים ומשתפרים, אך לא כולם.
    אין ספק שיש במצב זה גם פיגור, שפתי ושכלי, ואנו מאבחנים אותו בחלק מתהליך האבחון הכללי שהילד עובר, וגם עוקבים אחריו, כחלק מהמעקב ה כללי.
    עדיין מוקדם לומר לגבי המצב בהמשך. המוח מתפתח מאד עדיין, ובהחלט ייתכן שתהייה קפיצה בעוד שנה או שנתיים.
    אני מניחה שאתם בידיים מקצועיות נאמנות, שהילדה במעקב מסודר לפחות אחת לשנה, ויאמרו לכ מה קצב ההתקדמות שלה, ומה צריך לעשות כדי לעזור לה ככל שאפשר.
    מאחלת לכם כל טוב ובאמת, שתהייה שנה של שינוי לטובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטות
    אתי
    12/09/2012

הבן שלי בן 11 חודשים, מתוק אמיתי, סקרן למראה פרצופים חדשים ודי חברותי.
    מאז שגילה את ההצבעה מצביע המון, מצביע לבקש משהו, מצביע על דברים שמעניינים אותו ומדבר אליהם, ומצביע על חפצים ובני משפחה שאני נוקבת בשמם.

מבין הוראות תן וקח, שים ראש, בוא אליי (מושיט ידיו)
    מבין מילים כמו מים, מוצץ, כפית וכו'

אבל לא מוחא כפיים או עושה שלום עם היד כמה שמנסים ללמדו.
    ככל שהוא מתקרב לגיל שנה אני מוטרדת שלא עושה זאת, כי בטיפת חלב מלחיצים נורא, האם באמת עליי להיות מוטרדת???

לקביעת תור
    סגירה
    גסטות

הוספת תגובה

• גסטות - תגובה

14/09/2012

אתי שלום,
    לפי תיאורך, הבן שלך מפותח היטב, אפילו מעל לגילו, ואינני רואה שום סיבה לדאגה. אני בטוחה שגם הג'סטות יגיעו.
    כל טוב, שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מאי
    11/09/2012

תוכלו לומר לי את גיל החודשים המדוייק בו הילד צריך להתחיל לזחול?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

12/09/2012

מאי שלום,
    אין גיל "מדוייק", לשום תהליך התפתחותי. אנו מדברים על טווח גילאים, שבו ידוע כי רוב הילדים מגיעים להישג ההתפתחותי המדובר.
    לגבי למידת זחילה, מציינים את הטווח של 6-9 ח'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגנון דיבור ואוטיזם קל
    yael
    03/09/2012

האם סגנון דיבור שלפעמים הוא גבוה ומליצי (כאילו משפט שנאמר ע"י הגננת) אצל ילד שבקרוב יהיה בן 5 יכול להצביע על משהו אחר חוץ מספטרום ה PDD (לילד גם כישורים חברתיים נמוכים לגילו)?

לקביעת תור
    סגירה
    סגנון דיבור ואוטיזם קל

הוספת תגובה

• סגנון דיבור ואוטיזם קל - תגובה

04/09/2012

גליה שלום,
    את בעצם מתארת תכונה של חיקוי, או של שינון, שהילד בעצם מצטט מדברי אחרים.
    אם החיקוי הוא רלבנטי ולעניין, לא הייתי רואה בו שום קשר לאוטיזם כלל.
    ייתכן שמדובר בילד חסר-בטחון עצמי, חרד מבחינה חברתית, שמתקשה להסתגל באופן חברתי, ולכן נעזר בכל מיני התנהגויות של החברה כדי "להצליח".
    פעמים רבות אבחנה של PDD עלולה "להתבלבל" עם אבחנה של חרדה חברתית, אך מדובר בבעיות שונות מאד.
    אני מקווה שאתם נעזרים באנשי מקצוע טובים שיסייעו לילד ולכם באבחנה ובהדרכה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה