מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוטון לבת שנתיים וחצידידי13/08/2012
יש לי שתי בנות- שנה וחצי ושנתיים וחצי. אנחנו עוברים כיום ישוב ומצאתי פעוטון שנראה לי עונה על כל הציפיות אבל יש שם קבוצה של שישה ילדים שכולם סביב שנה וחצי- שנה ועשר. לבת בגיל שנה וחצי זה מתאים בול אבל אני מתלבטת מאד לגבי הילדה בת השנתיים וחצי- היא כבר היתה בפעוטון עם ילדים בני גילה, רוב הזמן שיחקה לבד ורק בחודשים האחרונים התחילה לשחק עם ילדים. אני תוהה האם השהות עם ילדים צעירים ממנה לא תעכב אותה מלפתח כישורים חברתיים עם בני גילה או אפילו תגרום לרגרסיה מבחינה התפתחותית. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטון לבת שנתיים וחצי - תגובה
14/08/2012דידי שלום,
נראה לי שפער של כ-8-9 ח' בין הבת שלך לבין יתר הילדים הוא פער משמעותי, וחבל שהילדה תהייה עם קבוצת ילדים שהם קטנים ממנה. כך לא יהיה לה גרוי להתקדם, ללמוד ממנו, וכד', שהרי זו המטרה בשיבוץ ילד בקבוצת-גן.
אני מקווה שתוכלי למצוא לה סידור במקום אחר, בו תהייה עם ילדים בני גילה. חבל שלא.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמשחק הרבה לבדyael13/08/2012בני בן חמש (כמעט), מצד אחד חשוב לו מאוד להיות בחברת ילדים בני גילו,
ומצד שני, כשהוא משחק עם חבורת ילדים מהר מאוד הוא פורש מהמשחק הקבוצתי ומשחק לו במשחק משלו.
במשחק עם עוד ילד אחד בלבד הוא כן מתמיד, אבל בקבוצה הוא פורש למרות שחשוב לו להשתייך לקבוצה.
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד שמשחק הרבה לבד - תגובה
16/08/2012גלית שלום,
זה נורמלי, אבל ייתכן שהוא מרגיש חסר-בטחון במצב קבוצתי, אולי הדימוי העצמי שלו נמוך, ובהחלט כדאי לעשות מספר דברים כדי לתמוך ולעזור לו : להזמין לו חברים הבייתה, לדאוג שיהיה בקבוצות בחוגים, לבקש את הגננת לעודד אותו להשתלבות קבוצתית. ואם צריך - לפנות לפסיכולוגית לסיוע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא התפתחותי?sari09/08/2012בני בן שלוש. בעקבות גמישות יתר התחיל לזחול על 6 רק בגיל שנה (קודם זחל על גחון), וללכת בגיל מאוחר יחסית (לא זוכרת מתי בדיוק) (כל זאת בליווי טיפול פיזיותרפי). רק לאחרונה התחיל לקפוץ וגם זאת, בכבדות. הוא נופל לעתים קרובות אם כי נראה כי מאוד משתפר, מטפס על סולמות בגינה, ולא נמנע מפעילות.
רופא הילדים לא רואה צורך בטיפול מיוחד אם כי מסכים להפנות להמשך פיזיותרפיה בעיקר כדי שנקבל "טיפים".
הגננת אתמול הציעה שניקח אותו לרופא התפתחותי בגלל הקושי שלו במוטוריקה גסה. האם יש דבר כזה בכלל, רופא התפתחותי, להבדיל מרופא הילדים שלו?
ושאלה שניה ואחרונה - כשבני דורך על כפות רגליו, ניתן לראות שהוא דורך על חלקן הפנימי והן נוטות פנימה (כך גם העקב נוטה פנימה, לעבר כף הרגל השניה). הרופא לא היה מוטרד מכך ואמר שבהמשך הקשת של כף הרגל תתעצב וזה יסתדר. אני חוששת שאולי לא. לאיזה רופא כדאי לקנות בעניין זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררופא התפתחותי? - תגובה
09/08/2012שלום,
רופא התפתחותי הוא רופא שהתמחה בהתפתחות הילד, ועובד במכון להתפתחות הילד.
נראה לי שהגננת שלכם צודקת, ומדובר בילד מסורבל, שכדאי שיטופל ע"י פיזיותרפיסטית כדי לעזור לו להשתפר. ייתכן שהפיזיותרפיסטית תפנה אתכם לקבוצה של התעמלות טיפולית, וגם זה טוב.
מבחינת נטיית כפות הרגליים פנימה, זה כנראה קשור לסרבול של הילד, ובהחלט כדאי בגיל 3 לטפל בזה. נכון שבדרך כלל זה מסתדר עם הזמן, לבד, עד גיל שנתיים. אבל אם זה עדיין קיים בגיל 3, כדאי לטפל. גם זה חלק מהטיפול הפיזיותרפי, אין לדעתי צורך ללכת לאורתופד. אולי הפיזיותרפיסטית גם תמליץ לכם על סנדלים/נעליים מיוחדות שתומכות בכף הרגל.
לסיכום - בקשי הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ומה עושים אם אין תורים ...
sari09/08/2012מיד כשקראתי את תשובתך הרמתי טלפון לקבוע תור אבל מסתבר שלוקח לפחות חודשיים לקבוע תור. האם זה לא בעייתי ?
האם במצב כזה אין מנוס מללכת לרופא פרטי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא התפתחותי? - תגובה - תגובה
10/08/2012שוב שלום,
הצעתי שתפני לפיזיותרפיסטית, ואולי התור אליה יותר קצר. גם חדשיים המתנה לרופא במקרה שלכם איננו נורא. אפשר כמובן ללכת באופן פרטי, אבל אולי חבל על ההוצאה הכספית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חברתייםyael05/08/2012האם ילד שסובל מכישורים חברתיים לקויים בגיל 4 ושמונה חודשים (למשל: כאשר ביקש מילד לשחק איתו והילד לא רצה, הוא שאל את אמו אם הוא יכול לשחק עם הילד, כאילו לא מבין שהילד לא מעונין וזה לא תלוי באמא) - יתכן וזה רק איחור והוא יפתח את הכישורים האלה בהמשך, או שבגיל כזה זה כבר מעיד על בעיה לא-הפיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכישורים חברתיים - תגובה
06/08/2012תמר שלום,
לשמחתנו, רוב בעיות הילדות הן הפיכות, ולפחות ברות-תיקון. ככל שהילד גדל ומתפתח, הוא מבין יותר דברים, גם בשכלו, וגם מן הנסיון האינטואיטיבי ביחסים עם חברים.
נסי לעזור לו, ע"י הסברים, במיוחד במצבים נוחים, כמו בבית, או כשאתם בחבורה קטנה.
אם יש לו גננת טובה וגמישה, אפשרלשתף אותה בהתרשמותך, ולבקש גם אותה לעזור בכך, במצבים שונים בגן.
ייתכן שבעוד שנה-שנתיים, אם עדיין תרגישי אצל הילד קושי בהתנהלות חברתית, צריך יהיה לחשוב על התערבות מקצועית, כמו טיפול קבוצתי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם הלקות קיימת לא ניתן ללמוד
yael06/08/2012אם הלקות בכישורים חברתיים קיימת (כמו למשל באוטיזם בתפקוד גבוה) זה לא משהו שניתן לתקן. קבוצות לכישורים חברתיים מלמדות התנהגות במצבים מסוימים, אבל ילד שלא מסוגל ללמוד זאת באופן עצמאי לא ידע להשליך את מה שלמד על כל המצבים האפשריים.
לכן אני בכל זאת רוצה לדעת אם ילד בן 4 ושמונה חודשים שמראה חוסר חוסר הבנה של מצבים חברתיים (כנראה בעיה ב THEORY OF MIND) - עדיין יתכן שירכוש את הכישורים במשך השנה הקרובה (כלומר שזו רק התפתחות קצת מאוחרת) או שבגיל הזה הכישורים האלה כבר צריכים להתקיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם הלקות קיימת לא ניתן ללמוד - תגובה
07/08/2012תמר שוב שלום,
בגיל פחות מחמש, הכישורים החברתיים הם רק בתחילת התפתחותם, ולכן צפוי לדעתי, שבגיל 6-7 יהיה שיפור משמעותי. ואם לא - הטיפול בגיל 6-7 יהיה יעיל יותר. לכן כדאי להמתין.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביבסיטר בשעות הערברמי05/08/2012שלום,
בננו בן שנה וחצי. לעיתים הסב והסבתא עושים ביבסיטר בשעות הערב, כשאנו באים לאסוף אותו, התינוק ער סביב השעה 23:00- 24:00, אנחנו חלוקים בין שמירת העקביות בשינה (כפי שנהוג בביתנו) סביב השעה 21:00 או לאפשר לו מידי פעם ללכת לישון בשעות הלילה המאוחרות- זה קורה רק שהוא נמצא בחזקתם. לעיתים כתוצאה מכך קשה לא להירדם ולעיתים הוא ישר נרדם באוטו.
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרביבסיטר בשעות הערב - תגובה
05/08/2012רמי שלום,
תמיד עדיף לשמור על שגרה קבועה לילד, במיוחד בגיל זה, ובהחלט היה רצוי, שגם סבא וסבתא ישכיבו אותו לישון, אם אפשר בשעה שאתם נוהגים. נסו לשכנע אותם לעשות זאת, לטובת הילד, ולטובתכם.
עם זאת, ידוע לנו שלא תמיד זה אפשרי, ויש "מחיר" לבייביסיטינג של סבא וסבתא.לעתים אין ברירה. כל משפחה, והמאזן שלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות התינוקקורניני02/08/2012הבן המתוק שלי בן 9 חודשים +.
החל לזחול גחון בערך לפני חודש, זחילתו כפי שנראה לי לא השתכללה והוא זוחל זחילה א. סימטרי, לא מרים עצמו לעמידת 6, ובכלל כשהוא על הגחון לא ראיתי שמיישר ידיו (אולי כשהיה צעיר יותר).
אני מתרגלת איתו המון, וכשאני מעמידה אותו בעמידת 6 לאחרונה מתנדנד ודוחף עצמו אחורה כמו שצריך ומתיישב לבד ממש בצורה קלאסית.
לא תמיד מסכים לעשות זאת והרבה פעמים מחליק עצמו לגחון.
יש לציין שיש לו היכולת לעמוד 6 ולא נראה שיש לו קושי אבל בשום אופן לא עושה זאת בעצמו על אף ניסיונותיי הרבים ללמדו.
עברנו בדיקה אצל רופאה התפתחותית שאמרה שהטונוס תקין ומעט גמישות יתר ביריכיים, אמרה שלא מודאגת ולא צריך פיזיוטרפיה.
מבחינת שאר ההתפתחות, לא מוחא כפיים לא עושה שלום, כן מחקה תנועות תיפוף שלנו או שיעול, צעקה.
מקשקש קצת הברות, והחל באחיזת פינצטה לאחרונה.
לאחרונה מסובב ראש לחפצים בבית שאני שואלת כמו איפא בלון, שעון, אורגן, מזגן, מטאטא. (משום מה לא מסתכל על האור, אפילו שזו הייתה המילה הראשונה שהתחלתי ללמדו...מוזר, לא?
ניראה שמתחיל לזהות בני משפחה (אחים) מסובב ראש לחפש, אם כי לא תמיד בעיקביות. לא עושה רושם שמפחד מזרים, עם כי כן מסתכל עליהם בסקרנות.
נראה גם שמזהה כמה מילים כמו בוא אליי (מושיט ידיים),מים, כפית, תן לי (לפעמים).
משתמש בהצבעה רק על דברים קרובים, צעצועים, כפתורים ותמונות בספר, לעיתים נראה שמזהה מספר תמונות שאני שואלת.
האם התפתחותו בסדר? האם הוא מאחר התפתחותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות התינוק - תגובה
03/08/2012שלום אמא,
מבחינה קוגניטיבית, נראה שמדובר בהתפתחות תקינה, אפילו טובה לגילו. מבחינה מוטורית, נראה שיש קושי כלשהו, אבל לפי בדיקת הרופאה - הכל בסדר ואין סיבה לדאגה.
את מציינת שאת מתרגלת אותו הרבה, ולא סיפרת מאין את יודעת איזה תרגילים לעשות. אולי כדאי לך להתייעץ עם פיזיותרפיסטית התפתחותית, שתדריך אותך, ואז התרגול יהיה יעיל יותר.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, והמשך....
קורניני03/08/2012כן הייתי איתו אצל פיזיוטרפיסטית התפתחותית פרטית בדיוק לפני חודש, תרגלנו כשעה וחצי, ולמחרת כבר הילד התחיל לזחול גחון, ואפילו לאחרונה למד להתיישב כשאני מעמידה אותו בעמידת שש וזהו.
האם את חושבת שכדאי לפנות להתפתחות הילד בכדי לקבל פיזיוטרפיה עבורו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, והמשך.... - תגובה
04/08/2012אמא יקרה שלום,
אינני בטוחה שמוצדק לתת לו טיפול פיזיותרפי קבוע, פעם בשבוע. כמי שמכירה את המערכת אני יודעת, שהתורים עמוסים וארוכים, ולכן יש צורך לנצל את השרות לילדים יותר נזקקים. אבל - אולי כן כדאי שיראו אתכם פעם בחודש / פעם ב-6 שבועות למעקב, ויתנו לך כמה תרגילים לעשות כל יום . זה מקובל וזה מאד עוזר במקרים הקלים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות
קורניני04/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד מבתגר כשהוא מגיע לגןלילך01/08/2012שלום רב, בני הגדול בן שנה וחצי (יש לו אח בן 4 חודשים) והוא נכנס לגן לפני כחודשיים (באמצע השנה). תקופת ההסתגלות שלו היתה לא קלה, והיא לקחה קצת יותר מחודש. היום, הוא שמח ללכת לגן, והוא אפילו התחבר עם מספר ילדים, אבל הגננת כל הזמן אומרת שההתנהגות שלו משתנה בין הבחוץ לבפנים. כלומר, כשכל הילדים יוצאים לחצר, למתקנים, הוא רץ, משתולל, צוחק ומשחק, אבל כשנכנסים פנימה לתוך הכיתה הוא מתיישב על כיסא ומסתגר. הגננת מנסה לשלב אותו עם הקבוצה, אבל הוא לא משתף פעולה.
חשבתי לקחת אותו למרפאת התפתחות הילד, אבל התורים הם לפחות לעוד חצי שנה...
מה אני יכולה לעשות על מנת לגרום לו להיפתח יותר, ולהשתתף יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהילד מבתגר כשהוא מגיע לגן - תגובה
02/08/2012לילך שלום,
זה קורה לילדים מסויימים, אבל אין צורך להבהל מכך. אינני רואה צורך למהר עם הילד לאבחונים. ייתכן שהוא ילד רגיש יותר, או איטי יותר, ולוקח לו יותר זמן מהרגיל להסתגל לפעילויות מסויימות. תנו לו את הזמן הזה, וזה יחלוף. סבלנות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 4 חודשים בטיולוןןליטל01/08/2012שלום,
היום העברתי את בני לטיולון ורציתי לדעת אם מותר להרים את המשענת ל 45 מעלות או רק בשכיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק בן 4 חודשים בטיולוןן - תגובה
02/08/2012שלום,
אפשר להרים מעט, אבל לא להרבה זמן עפ"י המלצת פיזיותרפיסטים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחודש לא הולכת עצמאיתקתי31/07/2012בתי בת שנתיים וחודש. נולדה בשבוע 35. הריון ולידה תקינים. בכל התחומים של מוטוריקה עדינה, תקשורת, שפה, מתפתחת נהדר, מאד נבונה ומדברת 2 שפות בצורה טובה. במוטוריקה גסה הכל היה איטי: החלה לזחול בגיל 10 חודשים, גחון א-סימטרי, נעמדה רק בגיל שנה ושלושה חודשים, ואז גם החלה לזחול על 6 אבל עם רגליים מפוסקות. החלה ללכת עם תמיכה ברהיטים, החזקת ידיים או הליכון בגיל שנה וחצי ועושה זאת מהר, אפילו בריצה קלה. יש קריסה של הקרסוליים פנימה שמפריעה לה למצוא את היציבות. בשבועיים-שלושה האחרונים מצליחה לעמוד לבד לזמן קצר ולעשות 3-4 צעדים. היינו אצל אורטופד כשהיה איחור בעמידה, אמר שהכל בסדר. היינו אצלו שוב עכשיו וגם אצל נוירולוגית והתחלנו כעת פיזיוטרפיה במכון להתפתחות הילד. הנוירולוגית אמרה שאם אין שיפור תוך מספר חודשים יש לשקול mri מוח. בדו"ח שלה צויין GAIT PROBLEM, ובסימן שאלה רשמה diplegia - cp? אנחנו קצת מבולבלים. האם אפשר לשפוך קצת אור על המצב? האם זה משהו שניתן לפתור בפיזיוטרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנתיים וחודש לא הולכת עצמאית - תגובה
03/08/2012קתי שלום,
טוב שאתם נמצאים במעקב רפואי של נוירולוגית, ומטופלים ע"י פיזיותרפיסטית. זה מה שצריך לעשות.
אינני נביאה, ואינני יכולה לומר לך מה יהיה בהמשך. ילדים מפתיעים אותנו, בדרך כלל - לטובה.
תלוי מה הסיבה לקושי המוטורי. אולי ה-MRI ייתן תשובה, ואז אפשר יהיה לדעת טוב יותר מה תהייה הפרוגנוזה. אבל בכל מקרה, הפיזיותרפיה עוזרת ומקדמת את הילד.
מאחלת לכם כל טוב והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה בלילהאלמונית29/07/2012יש לי ילד בן 4 שעדיין הולך לישון עם טיטול לילה. הוא ביקש ממני לפני כחודש לישון עם תחתונים רגילות. הסכמתי להוריד וחשבתי שבגלל שהעניין בא ממנו הגמילה תהיה קלה. לצערי ולצערו, הוא כל לילה מרטיב. הוא מתעקש לא לשים טיטול לילה ולי כבר די נמאס להחליף מצעים באמצע הלילה. אני חייבת לציין שהוא לא תמיד מרגיש שהוא הרטיב וממשיך לישון, אם אני מתעוררת בלילה ובודקת אז אני מעירה אותו ומחליפה מצעים ואם לא הוא יכול לישון כך עד הבוקר. ניסיתי מס' לילות להעיר אותו בלילה אך הוא כועס מאד/בוכה/צועק כשמעירים אותו או מתוך שינה תוך כדי ניסיון להעיר אותו מרטיב. אני כבר חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות? לשכנע אותו לשים חזרה טיטול לילה או להמשיך ולנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה בלילה - תגובה
30/07/2012שלום אמא,
בדיוק בשביל מצבים כאלה יש תחתוני-גמילה. אפשר להגיד לילד שאלה תחתונים של גדולים, אבל בעצם הרי זה ריפוד של טיטול, והמיטה לא נרטבת.
אולי זה לא מנחם אותך, אבל יש ילדים כמו הבן שלך, שיש להם קושי להודות שהם מרטיבים. זה שלב מעבר, שהילד רוצה להיות גדול, אבל עדיין לא שולט לגמרי.
נסי לשכנע אותו ללבוש את התחתונים, ותהיי סבלנית. בעוד כמה חדשים זה בוודאי יחלוף.
עוד טיפ : אולי יעזור אם תגבילי מעט את השתייה שלו בערב, כשעתיים-שלוש לפני שהוא הולך לישון. נסי לצמצם את כמות השתייה, ואז השלפוחית תהייה פחות מלאה בלילה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לילה
אלמונית30/07/2012ואז במידה והתחתון לילה רטוב איך להגיב? בבקר אם הוא קם רטוב אנחנו מחליפים מצעים, נכנסים להתקלח, הוא מבין שיש לו ריח לא טוב ושהוא הרטיב את המיטה. בתחתוני לילה אין את כל הפרוצדורה הזו כי המזרון יבש והשתן נספג בריפוד של התחתון. איך להגיב? מה לומר לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לילה - תגובה
31/07/2012שוב שלום,
טוב לעמת ילד עם העובדות. להראות לו שהתחתון רטוב, וזה סימן ש"ברח" לו הפיפי. חשוב לדבר אל הילד לא בכעס, לא בזלזול, כדי שלא ירגיש אשם או מבוייש. אבל - בהחלט אפשר להסביר לו, שכנראה כשהוא ישן, הוא לא מרגיש עדיין שהשלפוחית מלאה, והוא צריך לרוקן אותה. אפשר להגיד לילד שכשישנים, יותר קשה להרגיש שצריכים פיפי, ואולי זה כי הוא ישן שינה עמוקה. שכשהוא יגדל עוד קצת, אולי עוד כמה חדשים, הגוף שלו ילמד להרגיש את השלפוחית, ואז הוא יתעורר. כך הוא יבין שהוא לא אשם, שהוא לא ילד רע, ושהשליטה תבוא, כשיגדל עוד קצת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות חברתית תקשורתית 10 חודשיםדנה26/07/2012בס"ד
שלום רב,
בתי בת 10 חודשים. ילדה עירנית, חייכנית,.
מבחינה מוטורית-זוחלת , יושבת, נעמדת. תוספת תפיסת צבט.
מוחאת כפיים- לפעמים כשרואה אותי (מחגה אותי או אנשים אחרים) לא תמיד מוחאת כפיים כשאני מבקשת ממנה אלא לפעמים. עדין לא עושה ביי ביי
יוצרת קשר עין, כשרוצה אותי צועקת לי ומסתכלת עלי. נרתעת מזרים, מאוד קשורה אלי, לאביה ולאחיה (מגיבה בשמחה לראות אותנו) אומרת הברות שונות.
ובכל זאת מה מדאיג אותי?
אני מנסה ללא הרף ללמד אותה היכן אור? היכן אבא? אמא? והיא לא מגיבה (לא מפנה כלל מבט)!! אני בטוחה שהיא אכן מזהה את משפחתה, אך חוסר התגובה שלה מאוד מדאיג אותי.
האם העובדה שאינה מגיבה צריכה אכן להדאיג או שמא היא עדין בתוך הטווח?
אשמח לתשובתך,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות חברתית תקשורתית 10 חודשים - תגובה
27/07/2012איילת שלום,
מה שאת מצפה מבתך מגיע בסביבות גיל שנה !
לפי תיאורך, הילדה תקינה ומתפתחת כצפוי. המתיני עוד חדשיים-שלושה, ותראי גם הצבעה על אור, אבא, אמא וכו'.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 3לי25/07/2012שלום,
בני בן 3, מאוד חכם, מדבר מדהים וברמה מאוד גבוהה, גמול מחיתולים יום ולילה כבר כ-9 חודשים ולאחרונה גמלנו גם ממוצץ בלילה.
שאלתי היא כזו -
למרות שהוא מאוד חברותי, אני רואה שבעיקר כשמדובר בסיטואציות חברתיות במקום שהוא לא מכיר אן עם ילדים שהוא פחות מכיר, קשה לו לחלוק את הצעצועים שלו. נגיד בבריכה אם יש לנו כמה דליים וחבר יקח דלי אחד הוא יבכה.
אחרי שנסביר לו ונבקש שהוא יבחר איזה דלי הוא נותן, הוא יתן בסוף וישחק יפה יחד.
זה קורה לו גם עם ילדים ספציפים בגן ועם בן דודו שאותם הוא כן מכיר, אך לא תמיד מוכן לחלוק איתם.
לעומת זאת יש ילדים וחברים רבים שהוא משחק איתם בשיתוף יפה מאוד, בעיקר כשאנחנו בבתים שלהם אך גם כשהם אצלנו.
הגננת אומרת שהילדים מאוד רוצים לשחק איתו אך הוא בוחר לשחק עם הילדים שהוא יכול לצפות את התגובות שלהם ולא ילדים שהם יותר משתוללים. ושיש לו קושי בהבנת סיטואציות חברתיות, שהוא מעדיף לשחק בקבוצות קטנות ולא בקבוצה גדולה. וזאת למרות שלמשל במפגשים בגן או בשיעור מוזיקה בגן הוא מאוד אוהב להשתתף יחד עם כולם וכמו שהיא מגידרה את זה הראשון להתייצב.
בנוסף, הוא יכול מאוד להעלב אם ילד אמר לו משהו, למשל אם אמר לו "לא רוצה".
האם יש צורך או דרך לטפל בכך בגיל הזה או שזה מותאם לגיל ויעבור לבד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 3 - תגובה
26/07/2012לי שלום,
מתיאורך את הילד עולה בי הרושם, שאת רואה שורה של תכונות שהן "נכונות" בעינייך, ואת מנסה לעצב את הילד שלך לפי זה. אבל בחיים אין זה כך : כל אחד מאיתנו נולד עם תכונות אישיות משלו, ומגיל צעיר מאד אנחנו רואים ילדים שהם יותר אגוצנטרים או יותר נותנים, ילדים שהם יותר חברותיים או יותר אינדיוידואליסטים, יותר מוחצנים או יותר מופנמים,יותר רגישים ונעלבים, או פחות איכפתיים. וכוו' וכו'.....
לטעמי, כל עוד זה בתחום הסביר, זה בסדר, ואינני חושבת שיש לנו צורך לשנות.בוודאי לא מוצדק טיפול. בדרך כלל, גם לא נצליח לשנות. במהלך החיים, יש כמובן למידה, ואם תכונה מסויימת היא קיצונית, ומפריעה, ילד ילמד למתן אותה.
לסיכום, לדעתי, הורה צריך ללמוד להכיר את הילד שלו, ככל שהילד גדל. את רוב התכונות אפשר לקבל ולהשלים איתן, כפי שאנחנו מקבלים את תכונות בן/בת הזוג שלנו. הרי אף אחד אינו מושלם ! אם יש תופעה חריגה, שיוצרת בעייה לילד ולסביבה, אפשר להתחיל לטפל בה סביב גיל 7-8., אבל לא נראה לי שזה המקרה אצלכם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 4 חודשיםליטל24/07/2012שלום,
הילד שלי בעוד כשבוע וחצי יהיה בן 4 חודשים ורציתי לדעת האם זה תקין שיש לו המון רוק, כל פעם שאני מחזיקה אותו אני חייבת להיות עם חיתול ביד כי נוזל לו רוק. דבר שני הוא מכניס הרבה את הידיים לפה (כל זה התחיל בערך בגיל 3 חודשים).
ודבר אחרון, אני שמה לב שהוא מוציא הרבה את הלשון שלו.
אשמח לתשובה מהירה
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק בן 4 חודשים - תגובה
25/07/2012ליטל שלום,
בהחלט כדאי שתפני את תשומת ליבו של רופא הילדים שלכם לכל מה שכתבת כאן, ותתייעצי איתו. ייתכן שמדובר בתחילת הצמיחה של שיניים, אך ייתכן שיימצה לנכון להפנות אתכם לרופא אף-אוזן-גרון להתייעצות נוספת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי תחושתידנה23/07/2012שלום רב, יש לי בת בת שנה וחצי מאוד חכמה וחברותית אך שמתי לב לרתיעה ממרקמים למשל, היא נרתעת מלגעת בבובות עם שיערות או פרווה - היא ממש זורקת אותם, לקחנו אותה לים (פעם ראשונה) היא לא הסכימה בשום פנים ואופן לגעת בחול לא משנה כמה אני שיחקתי בחול כדי למשוך אותה לשם והיא לא הסכימה כשאנחנו מקלחים אותה היא לא מסכימה לשבת בתוך המים אלא רק שנחזיק אותה ומתחילה לבכות כחופפים לה את השיער, אני מרגישה שיש לה קושי אך הסביבה אומרת לי שהיא נורא צעירה. האם נראה לך שיש באמת בעיה? ואם כן האם זה הגיל לטפל או שזה יחלוף בגיל מאוחר יותר? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקושי תחושתי - תגובה
25/07/2012דנה שלום,
בוודאי שמה שאת מתארת מצביע על רגישות תחושתית. אבל מבחינת טיפול - זו באמת שלאה, שאין לה תשובה ברורה בגיל זה. יש ילדים שהרגישות חולפת, או מופחתת במשך הזמן מאליה, בגיל 2-3. ויש ילדים, שהרגישות נשארת, ואנו מנסים לטפל בנושא, כדי שיהיה להם קל יותר.
היא בהחלט עדיין קטנה מדי, והייתי ממתינה עוד כחצי שנה לפחות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבחנת צבעיםמרב23/07/2012שלום רב,
ביתי בת שנתיים וחצי, לא יודעת צבעים.
אם אני מראה לה לגו ירוק למשל ושאאל אותה איזה צבע זה היא תאמר לי אדום וכדומה.
אם אני מבקשת ממנה להביא לי עוד לגו באותו צבע שאני מראה לה, זה גם לא תמיד מתקיים- לרב היא מביאה מכל הצבעים.
עם זאת, עשיתי איתה פאזל לאחרונה והיא ידעה יפה לשייך את החלקים (אני מניחה שלפי הצבעים), מבלי שאפילו הייתי צריכה לשאול אותה איזה צבע החלק.
לא ברור לי אם מדובר בזה שהיא לא מבדילה בין הצבעים, או שהיא מבדילה אבל לא יודעת לקשר בין הצבע לשמו.
צריך לטפל? אם כן, כיצד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהבחנת צבעים - תגובה
25/07/2012מרב שלום,
אם הילדה מסוגלת להבחין בין צבעים, למשל : לקבץ את כל הקוביות האדומות יחד, או כל הכחולות יחד, הרי שזה בסדר. את השמות של הצבעים היא תלמד מאוחר יותר, לקראת גיל 3.
אם אינני מסוגלת להפריד בין צבעים, כדאי לקחת אותה לבדיקת ראייה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)