מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיסות עם ילדיםאדי23/04/2013
שלום רב,
אנחנו מתגוררים בארה"ב, ומאז שהילדים נולדו (בני 4 ו-2), אנו טסים איתם בממוצע שלוש פעמים בשנה לארץ לביקורים.
האם ה"מינון" הזה של הטיסות עבור ילדים קטנים גבוה מידי בשל הקרינה הקיימת במטוסים? האם הייתם ממליצים להפחית את כמות הטיסות בכדי להימנע מזנק אפשרי שיכול להיגרם להם, או שמדובר בכמות סבירה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסות עם ילדים - תגובה
ד``ר דני וולף24/04/2013לצערי, אין תשובה מדעית לשאלה ערכית כזו, פרט להצגת הנתונים שבשאלה 23 לשאלות הקבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אנסה לנסח את השאלה בצורה שונה..
אדי24/04/2013ברור לי שאין תשובה מדעית לשאלה שלי, אבל האם אתה, בתור רופא ילדים שמודע לסכנות שיכולות להיות טמונות בקרינה, היית טס עם הילדים שלך 3 פעמים בשנה לארה"ב? או שזה היה נראה לך יותר מידי?
דברים כמו צילומי חזה או מיפויים לצורך רפואי זה ברור ומובן, אבל טיסות, משהו שאולי אפשר לשלוט על המינון שלו, הייתי שמח לדעת אם זה מוגזם
תודה רבה! ובלי קשר, אני מאוד אוהב את הפורום שלכם, אתם תמיד עונים תשובות מלאות בסבלנות רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שינוי בתשובה
ד``ר דני וולף25/04/2013מחובתו של הצוות הרפואי לדווח, להציג ולהסביר למטופל את כל הסיכונים, והסיכויים שבכל פעולה, אולם, ובייחוד בשאלה כזו, שיקול הדעת, הבחירה, והאמונה בידי המטופל.
ו.....כן אני תמיד אומר למטופליי, באשר הם, את אותן עיצות והנחיות שהייתי נותן לעצמי, לילדיי, או להוריי ז"ל.
אני הייתי טס. האם זה משנה את יחסך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שכן, קצת... תודה רבה!
אדי26/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח משנאי בשכונת מגורים.רוני23/04/2013
שלום,
אנו בתהליך רכישת מגרש במושב בצפון הארץ. בדקנו כל מימי גורמי סיכון כמו אנטנות סלולריות וקווי מתח ועם זה אין בעיה באיזור. המגרש שהציעו לנו נמצא ממש לא רחוק ממבנה שנקרא במפה מבנה הנדסי . נאמר לנו שזה יכול להיות מבנה שבו יש טרנספורמטורים. המרחק מקצה המבנה לקצה של המגרש שלנו הוא 13 מטר ואני מניחה שלמרכז הבית שיבנה בעתיד יהיה בערך 20-25 מטר. האם מרחק זה בטוח? עוד לא רכשנו את המגרש וחשוב לנו לעשות את כל הבדיקות לפני. אני רוצה לגור במקום שבו אני מרגישה בטוחה.
תודה ואשמח לתשובתכם,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק בטוח משנאי בשכונת מגורים. - תגובה
ד``ר דני וולף23/04/2013אם אילו הם באמת שנאים, אז אמורים להגיע אליהם גם כבלי מתח גבוהה (לא עליון) גם אם הם תת קרקעיים ולא נראים.
לכן, לפני הקנייה ערכו בדיקה, זה הדבר הכי זול בקניית הדירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר שאלות
רוני23/04/2013תודה על תגובתך.
איך בודקים? האם צריך להעזר בחברה שעושה את זה? מי אמין? מהי העלות של הבדיקה?
המקום עדיין ברובו לא מיושב, כלומר רוב המגרשים עדיין ריקים. האם בכל זאת אפשר לבדוק את הקרינה שם?
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד מספר שאלות - תגובה
רם דישון23/04/2013נסי למצוא שכונה דומה שנבנתה בצורה דומה ומאוכלסת כבר, ולמדוד שם. ניתן למדוד ע"י מודד עצמאי או לרכוש מכשיר פשוט ולמדוד לבד. פרטים נוספים- בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן שימוש בסמרטפון בטוח לשימושש21/04/2013
א. קניתי גלאקסי, כמה זמן ניתן להשתמש בו ביום שלא יהווה בעיה בריאותית ? שעתייים, שלוש ? ואני שואל לא על שיחה אלא על שימוש סתמי, גלישה, סרט, משחק וכדומה ? ב. כמה זמן מותר לדבר שיחה ללא אוזניה ? ג. איזו אוזניה מומלץ לקנות ? הבנתי שיש לא טובות... תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן שימוש בסמרטפון בטוח לשימוש - תגובה
ד``ר דני וולף22/04/2013אין זמן קצוב, נניח חצי שעה, ומעל 31 דקות זה מסוכן.
להשתמש בסמארטפון לגלישה פחות בעייתי בתנאי שאתה מחזיק אותו 20-30 ס"מ מהגוף. לדבר בלי אוזנייה זה מאוד בעייתי. כל האוזניות מורידות את כמות הקרינה מאוד, לעומת דיבור בלי אוזנייה, אולם האוזניות עם צינור אויר (המוליך מהאוזנייה לאוזן) הן העדיפות קרינתם אפס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אם אפשר קצת הבהרות:
ש22/04/2013לא כל כך הבנתי במדויק את התשובה, אם תוכל בבקשה להסביר :
א. שימוש ללא שיחה (סרט גלישה מוזיקה וכדומה) בטוח לשימוש למרות שאני גולש בנגיעה עם הידיים, כל עוד הוא מורחק כ-30 ס"מ מהגוף ?
כי הבנתי שגם בלי שיחה יש קרינה בעייתית, ולכן עדיף שלא להניח אותו בנרתיק לצד הגוף...
שיחה מעל 30 דקות זה מסוכן, ו"שימוש סתמי" בטוח לשימוש ?
תקן אותי אם הבנתי לא נכון.
תודה ויום מעולה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אם אפשר קצת הבהרות: - תגובה
ד``ר דני וולף23/04/2013הבנת נכון. לדידי, יש הבדל אם את נוגעת בידיים, או שמה קרוב לאוזן, או בצד הגוף צמוד לגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוקים פולטי קרינהשאול21/04/2013
שלום,
כיצד אני יכול לגלות האם יש בדירה שאני מתכוון לרכוש בלוקים פולטי קרינה (אין ברשותי מכשיר שמודד קרינה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוקים פולטי קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף22/04/2013גם מכשיר קרינה לא יכול לבדוק נתון זה. האפשרות היחידה היא לוודא מאילו בלוקים הבית יוצר, ואם אין נתונים, אתה יכול "לחפור" בקיר ולראות באילו בלוקים מדובר, אם מדובר בבלוק לבן, שמבחינת קרינה הוא הטוב ביותר או מדובר בבלוק אפור, או חלילה בבלוק פומיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נינטנדושירלי21/04/2013
האם במשחק נינטנדו יש קרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נינטנדו - תגובה
ד``ר דני וולף22/04/2013זניחה, רק מהשנאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירלי22/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדון בחדריםרמי20/04/2013
ועוד שאלה בחדר בו לא ישנים/נמצאים נגיד כמו הממד שלנו שמשמש למחסן צריך לעשות בדיקה? האם הגז באם נמצא בכמות גבוהה בממד יכול לעבור לחדרים אחרים או שהוא נשאר בממ"ד ומספיק לבדוק את החדרים בהם אנו נמצאים?.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז ראדון בחדרים - תגובה
ד``ר דני וולף22/04/2013גז הראדון שיוצא מהממד, לחדרים המאווררים זניח לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדוןלילי20/04/2013
היי מקווה שזה הפורום לשאול לגבי זה אשמח לתשובתיכם המקצועית:
1. אנחנו גרים בדירת קרקע נמוכה במעלה אדומים. מחומר שקראתי ריכוז הרדון בארץ הוא הכי גבוה במעלה אדומים האם נכון??
2. האם צריך לבצע בדיקה קצרת טווח וגם ארוכה לדירות קרקע או מספיק הארוכה?
3. קראתי שהפעלת מאוורר מהחוץ לפנים יכולה לעזור מה הכוונה?
4. האם סגירת חלונות והפעלת מזגן יכולה להחמיר/להועיל לריכוז הרדון בבית?
5. קראתי שיש שמתקינים צינור לפליטת רדון האם זה נעשה רק בשלב הבנייה או גם אחרי?
6. מה עושים אם מוצאים כמות לא תקינה בבית יש מה לעשות?
רב תודות!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז ראדון - תגובה
ד``ר דני וולף22/04/2013הנתונים שסיפקת לא מעודדים כלל ועיקר. כעיקרון, גז הרדון ברובו נכנס מהקרקע לבית, וכיוון שהוא כבד מהאוויר הוא שוקע על הרצפה, "ומתלבש" של חלקיקי האבק שעל הרצפה. כל פעולה שתרחיק את האבק מהרצפה תקטין בהרבה את כמות הרדון בחדר (עד לפעם הבאה שאבק חדש יצטבר), אבל שימי לב, תרחיק את האבק לחוץ, לא תפזר אותו בחדר, כלומר צריך לשאוב את האבק החוצה ולא לטאטא אותו כי כך הוא מתפזר.
ובקיצור, כדאי קודם כל לפנות לחברות שעוסקות בזה, ולשאול אותם לפתרונות, ולדרכי מדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן סתומהשירה17/04/2013
שלום. כבר פעמיים קורה לי שכתוצאה מהצמדה של הטלפון הסלולרי בחוזקה לאוזן אני סובלת מתחושה של אוזן סתומה. בפעם הראשונה זה נמשך שבועיים וחצי ועבר. עשו לי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה. שלשום זה קרה שוב והאוזן סתומה ומציקה. האם הדבר מוכר? מה נומלץ לעשות? האם הדבר קשור להתפתחות סרטן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן סתומה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א17/04/2013יש לך נזק באוזן בגלל שאינך משתמשת באוזנית.
נזק זה עלול להתפתח עם הזמן לגידול על עצב השמע או במקומות אחרים בראש.
לכן, מומלץ מייד לרכוש אוזנית, רצוי אוזנית צינור אוויר, ולא לקרב יותר את הטלפון לראש.
עד שאת רוכשת אוזנית, כדאי שלא תדברי בטלפון, ואם זה הכרחי, אז רק ברמקול, כשהטלפון רחוק מהראש.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארונות חשמלרותי15/04/2013
קניתי בית חדש אני גרה בקומה רביעית באם אפשר לשים ילדים בממד אני שמה בגדים בשקיות בריצפה האם זה מסוכן כאשר לוקחים בגד לילבוש ובבתים החדשים יש כיום ארונות חשמל בתוך הדירה אנו ישנים וחיים בחדרים בקירבה לארונות האם יש סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מארונות חשמל - תגובה
ד``ר דני וולף15/04/2013אין בעיה לשים ילדים בממד. אין גם בעיה עם הבגדים.
לגבי ארונות החשמל, גם כן לא אמורה להיות בעיה במרחק מטר מהארונות. יחד עם זאת, גם המהנדסים הטובים ביותר, מופתעים כל פעם מחדש, ממקורות קרינה שלא חשבו עליהם קודם, או מהתקנה לא טובה של ההארקה, הגורמת לקרינה כזו או אחרת. כלומר, אין כמו למדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותלילי13/04/2013
1.האם מדפסת מקרינה בזמן הדפסה??באיזו מידה?
2.האם בבית קרקע חייב לעשות בדיקת גז רדון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות - תגובה
רם דישון14/04/20131. לא.
2. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרדון
לילי16/04/2013מתי מומלץ לעשות ב.גז רדון??
יש לנו ריח מוזר בבית קצת חנוק שנכנסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רדון - תגובה
רם דישון16/04/2013לרדון אין ריח. זה לא רדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי מחשב ניידלילי13/04/2013
הניד שלי מחובר קבוע למטען כי הסוללה שלו נדפקה. אני מרחיקה את השנאי ממני מרחק סביר והנייד עצמו מחובר למסך אחר. האם זה מקרין גם שהמחשב במצב סליפ-(שינה) או מכובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנאי מחשב נייד - תגובה
רם דישון13/04/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם כך
לילי13/04/2013כדי שלא יקרין כלל צריך לנתק את המטען שהוא כבוי?
מה המרחק לשמור מהשנאי?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנאי
לילי13/04/2013האם כדי שהשאני לא יקרין מספיק לנתק מטען מהמחשב או שחייב לנתק גם את המטען מהשקע???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שנאי - תגובה
רם דישון14/04/2013חשוב לנתק את המטען מהשקע או לשמור מרחק של מטר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב ניידלילי13/04/2013
1. הי האם יש קרינה ממחשב נייד שמחובר לwifi גם שלא נכנסים לאינטרנט אנל הwifi דולק?
2.האם בזמן שהמחשב בסליפ הוא לא מקרין כלל?
3.האם מדפסת ביתית מקרינה גם כשהיא אינה מדפיסה אך דולקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב נייד - תגובה
רם דישון13/04/20131. כן.
2. תלוי אם ה-WIFI פועל או לא.
3.לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לכבות את הwifi שלא בשימוש?
לילי13/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז לכבות את הwifi שלא בשימוש? - תגובה
רם דישון13/04/2013כן, מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית וגידולים שפיראני10/04/2013
שלום רב,
האם קיים קשר בין קרינה סלולרית לגידולים שפירים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה סלולרית וגידולים שפיר - תגובה
ד``ר דני וולף11/04/2013בהחלט ייתכן, בדיוק באותה מידה שייתכן מאוד קשר בין גידולים סרטניים לקרינה סלולרית. ודאות עדיין (בדגש על העדיין) לא הוכחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטיתאני10/04/2013
שלום רב. מס' שאלות, אודה לכם אם תוכלו לענות:
פניתי אליכם בעבר בנוגע ללוחות חשמל בתוך חדר בעבודה.
1-עשיתי בדיקה ונאמר לי שמטר משם זה לא מסוכן למבוגרים. הקרינה כן מאוד גבוהה אבל כשמתרחקים זה "בסדר". מה זה אומר?? האם לא יכולות להיות השפעות עתידיות על המצב הבריאותי של מי שנמצא בחדר? האם יש המלצה כמה זמן מותר להיות בחדר כזה?
2-במידה ועושים מיגון חוסם קרינה לארון עם הלוחות חשמל ובניית קיר מתאים בצד השני שגם מושפע מהקרינה, עד כמה זה באמת מגן?
3-בנוסף, באותו חדר יש מנגנון של מע' כריזה וכיבוי אש, האם יש חשש לקרינה גם ממקום זה?
אודה לכם מאוד על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה אלקטרומגנטית - תגובה
רם דישון14/04/20131. חשוב מה היתה התוצאה של המדידה ולא מה ש"נאמר".
2. אם מתקינים מיגון חוסם קרינה, יש לבדוק שוב לאחר ההתקנה (בדרך כלל זה מה שהחברה המתקינה עושה). אם חברה אמינה עושה זאת- זה אכן מגן.
3. מערכות כריזה וכיבוי אש אינן מסוכנות כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לרם דישון
אני05/05/2013שלום רב. נאמר לי שאם בדיקה נעשתה בבוקר לבדיקה קרינה אלקטרומגנטית לא תהיה זהה למצב הקרינה אחה"צ כאשר יש פעילות חשמלית של כל המקום (מזגנים, אורות וכד')- האם זה נכון וצריך לגרום לחשש? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך לרם דישון - תגובה
רם דישון05/05/2013זה נכון, אבל מניסיוני המזגנים פועלים כבר מהבוקר, והתרומה של התאורה הינה שולית, כך שההבדל אינו משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי קול + שקע + ממ"דמירית10/04/2013
1). רכשנו דוחה יתושים של חברת אלאדין, הפועל על שידור גלי קול. האם זה בטוח לשים בחשמל בחדר שבו ישנה תינוקת בת חודש?
2). האם שקע אליו מחובר תקע למזגן (השקע צמוד לעריסה של תינוקת) משדר קרינה?
3). האם זה בסדר שתינוקת קטנה תישן בחדר ממ"ד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלי קול + שקע + ממ"ד - תגובה
רם דישון10/04/20131. כן, זה בטוח.
2. לא, השקע אינו משדר.
3. זה בסדר. דאגו לאוורר אותו ולשאוב אבק לעיתים מזומנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רם
מירית11/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)