מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעת קרינה סלולרית על תינוקיורם27/12/2010
שלום
רציתי לדעת איזה השפעה יש, אם בכלל ,על תינוק הישן בבית שנמצא כ 10 מטר (בקו אווירי) מגג שיש שם אנטנות סלולריות וכן אנטנות שנראות כמו תוף.
בברכה
,יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת קרינה סלולרית על תינוק - תגובה
ד``ר דני וולף27/12/2010אם רואים את האנטנות בעין ממיטת התינוק, ואם הקו האוירי הוא 10 מטרים זה לא טוב. צריך להעביר את התינוק לחדר אחר, או למגן את החלון ולהשאירו סגור כל הזמן.
אנטנת התוף היא אנטנה עם קרינת עיפרון ממוקדת מאוד וכנראה לא מזיקה. הכי טוב זה למדוד עוצמת קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיליגאוסיובל26/12/2010
האם שהייה של תינוק / ילדים קטנים בסביבת 1 מיליגאוס עלולה להוות סכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיליגאוס - תגובה
ד``ר דני וולף26/12/2010לפי המקובל בספרות ולפי הידע שנצבר אין סכנה, אולם אם אפשר כדאי להקטין את עוצמת השטף המגנטי מתחת 1 מיליגאוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיליגאוס
יובל26/12/2010ואם זה לכשעה שעתיים ביום? (שאר היום 0.3-0.6)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיליגאוס - תגובה
ד``ר דני וולף27/12/2010אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה חשמליתריקי26/12/2010
שלום,
לפני כשנה רכשתי בית שבגלל היותו קרוב (מרחק 30-40 מטר) לחדר שנאים של חברת החשמל ערכתי בדיקת קרינה חשמלית והתוצאות היו טובות - בתוך הבית ובסביבתו היתה רמה של מתחת ל1.1 מיליגאוס.
בינתיים רכשתי מכשיר trifield. להפתעתי, במדידות שערכתי, כאשר מכשירים חשמליים כבדים פועלים כמו מזגן/ רדיאטור/דוד חשמלי, בחדר הדרומי שפונה ליציאה ובחצר הקדמית נמדדת רמת קרינה של 10-15 מיליגאוס שיורדת עם כיבוי המכשירים. יש לציין שבתוך החצר הקדמית תלוי שנאי שכנראה הוא פולט את הקרינה. בשאר הבית רמת הקרינה נשארת נמוכה כם גם הפעלת המכשירים החשמליים.
שאלותי הן:
1. האם זוהי התנהגות נורמלית שזה כך עולה ויורד או שזה משהו שצריך לטפל? החדר הדרומי הוא חדר המחשב והלימודים בו שוהים ילדי כשלוש שעות ביום.
2. האם זה אומר שבעת הפעלת מכשירים חשמליים לא ניתן לשהות בחדר הדרומי ובחצר הקדמית?
3. מדוע אין הנחייה שבבדיקות הקרינה שעורכים חברות יש להפעיל את כל המכשירים החשמליים הכבדים בבית כדי שיהיו נתוני אמת?
תודה, ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה חשמלית - תגובה
רם דישון26/12/20101. קשה לדעת ללא בדיקה במקום. ייתכן שהחווט של מערכת החשמל אינו אידיאלי (מוליכי האפס והפאזה לא מחווטים יחד). רצוי לא להפעיל את כל המכשירים יחד כאשר הילדים שוהים בו.
2. ראי לעיל.
3. אין תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ריקי26/12/2010תודה.
מה ניתן לעשות על מנת לצמצם את הקרינה?
אם ברשותי מכשיר מדידה האם אני יכולה לבצע בדיקות נוספות שיכולות להצביע אם הקרינה היא ממקור נקודתי (ארון חשמל, קופסת סעף) או מחיווט ?
האם יש חברות המייעצות בקשר לפתרונות מקרינת רשת החשמל ולא רק מודדות את הקרינה ?
האם חשיפה של שעתיים שלוש ביום ל-10mg נחשבת מסוכנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון26/12/2010צריך למדוד בצורה יותר קפדנית מהי הסיבה לשדה הגבוה יחסית. אני מסופק אם תוכלי לעשות זאת לבדך.
חפשי מומחים באינטרנט.
לגבי השאלה השלישית- איש אינו יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניתי מיקרוגל חדששניר23/12/2010
שלום,
קניתי מיקרוגל חדש והצלחת של המיקרוגל היית בתוך תא המיקרוגל עצמו .
לא הצלחתי להוציא אותה מהתא והחלטתי לחתוך את האריזה של הצלחת כשהיא עדיין בתוך התא של המיקרוגל.
לקחתי מספרים קטנים ודחפתי אותם לתוך האריזה כדי לחתוך אותה.
אך לא שמתי לב והמספריים חתכו את האריזה, יצאו בצד השני וחדרו לתוך דופן התחתון של תא המיקרוגל עצמו.
כתוצאה מכך נוצר חור לעומק של 5 מילימטר במקום שבו חדרו המספריים לדופן התא (אולי פחות, קשה להגיד כי קוטר החור יחסית קטן) .החור הוא בדופן התחתון של תא המיקרוגל. מהחור הזה נמשכת שריטה שהיא נראת לי פחות עמוקה מהחור עצמו שאותה גם עשו המספריים . אורך השריטה הוא כחצי סנטימטר.
בנוסף כשרציתי למדוד את אורך השריטה כדי להתייעץ ,מד-מטר שלי (שהוא מעיין סליל מתכתי מגולגל שברגע שאני משחרר\עוזב אותו הוא נע במהירות רבה ומנסה לחזור לצורתו המגולגלת בחזרה)השתחרר מהיד והבליטה המתכתית שנמצאת בתחילת הסליל המגולגל הזה(מעיין "מדף" כזה שנמצא בתחילת מד מטר) פגעה בחוזקה רבה בדופן הימנית של תא המיקרוגל(שנמצאת מול הדופן השמאלית של המיקרוגל שבו יש את החור שממנו יוצאת הקרינה). אך לא שמתי לב לנזק כלשהו שנגרם לדופן, אבל אולי יש נזק או איזשהו שקע בדופן המיקרוגל שנגרם כתוצאה מהמכה מכיוון שהיא היית מאוד חזקה ,ורק שאני לא שמתי לב עליו...
האם יש סיכון כלשהו ולו המינימלי ביותר שכתוצאה מכך נפגם הבידוד המונע מהקרינה לצאת מהמיקרוגל ויש סיכון כלשהו ולו הקטן ביותר לבריאותי כשאני עומד 2 מטר מהמיקרוגל והמיקרוגל עובד ב100 אחוז מעוצמתו?
(אני רוצה לחזור ולהדגיש שלא מדובר פה בפגיעה חיצונית אלא פגיעה פנימית!! בדופן התחתון של תא המיקרוגל),
אם יש סיכון, עד לאיזה מרחק הייתם ממליצים לי להתרחק במקרה הגרוע ביותר שבו אכן נפגם בידוד המיקרוגל בשתי התקריות הנ"ל ויוצאת ממנו קרינה מסוכנת?
שאלה שניה, ראיתי שיש איזשהו מכסה על החור שממנו יוצאת הקרינה במיקרוגל(מעיין פלסטיק כזה), הסרתי אותו.
עכשיו אני חושב שאולי המכסה הזה מונע קרינה ובכך חשפתי את עצמי לקרינה מסוכנת.
האם יש רגליים לדבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קניתי מיקרוגל חדש - תגובה
רם דישון24/12/2010ראשית, החזר חזרה את המכסה ממנו יוצאת הקרינה. אין צורך להסיר אותו. למרות זאת, לא נגרם שום נזק או קרינה יתירה- תפקידו למנוע כניסת לכלוך ותו לא.
בקשר לחור בתחתית חלל התנור- אני הייתי מדביק עליו ניר אלומיניום ובזאת פותר את הבעיה. דאג לשולים של ניר האלומיניום ביד רחבה- 2 ס"מ מכל הצדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, רק עוד שאלה
שניר24/12/2010אם מה להדביק את נייר האלומיניום ? עם דבק סלוטייפ זה טוב? כי אין לי רעיון אחר..
ובאופן כללי, שאלה היפוטתית, אם נפגם הבידוד במיקרוגל בשני התקריות שציינתי בהודעה הקודמת(התקרית עם המספריים והתקרית עם מד-מטר שהשתחרר לי מהיד והקצה שלו עם "המדף" המתכתי פגע בחוזקה רבה בדופן השמאלי של חלל המיקרוגל), האם הקרינה הנפלטת ממנו יכולה לגרום נזק ולו המינימלי ביותר אם אני עומד במרחק של 2 מטר מהמיקרוגל? אם כן, אז איזה מרחק יעלים את הקרינה לחלוטין במקרה שכזה(אני כמובן מדבר על מיקרוגל שלא כיסיתי בו עדיין את החור בנייר האלומיניום אלא החור חשוף והקרינה יוצאת דרכו אל מחוץ למיקרוגל )?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, רק עוד שאלה - תגובה
רם דישון24/12/2010הייתי מדביק עם סופר-גלו.
לשאלתך השניה- לא ניתן לדעת מרחוק. חייבים למדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,רק עוד שאלה
שניר24/12/2010אני השתמשתי במיקרוגל הזה עם החור בשבוע האחרון בצורה הבא:
ביום שני-5 דקות
ביום שלישי-5 דקות
ביום רביעי- פעמיים חמש דקות, בסה"כ 10 דקות.
ביום חמישי-5 דקות
כלומר בסה"כ בשבוע הזה השתמשתי במיקרוגל 25 דקות.
בכל פעם שמרתי 2 מטר מהמיקרוגל,
האם יש חשש ולו הקטן ביותר שהיה יכול להגרם לי נזק כלשהו ולו הקטן ביותר בשבוע הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה,רק עוד שאלה - תגובה
רם דישון24/12/2010קרוב לוודאי שלא, אבל את האמת רק השוכן במרומים יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אם אפשר עוד שאלה
שניר26/12/2010חוץ מסרטן איזה עוד נזקים לגוף המצב המתואר היה יכול לגרום?
אם יכול להיות שנגרמה לי נזק מינמלי ביותר לאינטלגנציה כתוצאה מכך?
תודה, אם אפשר עוד שאלה - תגובה
רם דישון27/12/2010מתקופה כה קצרה- שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שניר27/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודד מוסמך או מכשיר פשוט?נעמה23/12/2010
שלום,
קראתי שכדאי להזמין מודד מוסמך עם מכשיר מכויל למדידת קרינה מקו מתח גבוה, האם זה נכון או שאני יכולה להסתפק במכשיר פשוט ולעשות את הבדיקה בעצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודד מוסמך או מכשיר פשוט? - תגובה
ד``ר דני וולף24/12/2010את יכולה בהחלט להסתפק במכשיר הכי פשוט שיש. למדוד בכול הסביבה ובשעות שיא העומס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה23/12/2010
בתי בת שנתיים וחצי. עברה שני צילומי חזה בגלל חשש לדלקת ריאות. בדיעבד לא היה צריך לעשות לה את הצילומים האלה. האם יכול להגרם נזק משני צילומי חזה- אחד מקדימה והשני מהצד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר דני וולף24/12/2010זניח מכול הבחינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בדיבורית באוטוגלעד23/12/2010
שלום,
קראתי שכאשר אני מטעין את הטלפון הסלולרי עם מטען הקרינה גוברת ורצוי לא
להיות באותו חדר שבו נמצא המכשיר.
רציתי לדעת האם כשאני משתמש בדיבורית באוטו שגם מטעינה את המכשיר הסלולרי
אני חשוף לאותה קרינה? ואם כן מה ניתן לעשות כדי להמנע ממנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש בדיבורית באוטו - תגובה
רם דישון23/12/2010בתום הרכב אתה חשוף בעיקר לקרינה של הטלפון עצמו ולא לזו של המטען (עוצמת הקרינה תלויה בסוג הדיבורית). המטען של הרכב אינו קורן כמעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטען של טלפון נייד
שחר25/12/2010כאשר אתה מטעין טלפון נייד ה"קרינה" שלו אינה גוברת. היא נשארת בדיוק כפי שהיתה כשהמכשיר אינו בטעינה.
ה"קרינה" (ביטוי שגוי, למעשה מדובר בשדה אלקטרומגנטי) הנוספת בעת הטענת טלפון נייד היא זו שבוקעת מהמטען.
המטען שניזון ממתח החילופין ברשת החשמל הביתי מכיל בתוכו שנאי. רשת החשמל הביתית, חוטי החשמל שבקירות והשנאי שבמטען - כולם מיצרים סביבם שדה אלקטרומגנטי בתדירות 50 הרץ, תדירות רשת החשמל הביתית. בשונה מתדרי המכשירים הסלולריים, שאין כל הוכחה מדעית לנזק שנגרם כתוצאה מחשיפה להם, תדרי רשת החשמל הביתי הוכחו כמזיקים, לכן רצוי להימנע משהות בקרבת כבלי חשמל חשופים או שנאים.
לגבי המטען ברכב: מערכת החשמל ברכב פועלת בזרם ישר, לא בזרם חילופין. לכן שימוש במטען ברכב, כזה שניזון ממערכת החשמל של הרכב דרך שקע המצית, בטוחה לחלוטין לשימוש ואינה יוצרת סביבה שדה אלקטרומגנטי שתדירויות שיש להן השפעה כלשהיא על גופנו.
אגב, גם כבלי החשמל בקירות הבית מסוכנים לבריאותנו. למעשה הם מסוכנים פי כמה מהמכשירים הסלולריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - רדיו - קרינהנעמה22/12/2010
צהריים טובים,
אני מבקשת לשאול לגבי אימי, בת 71 שנוהגת להקשיב לרדיו מזה שנים רבות עם אוזניה
במשך הלילה, (כשהרדיו מונח על מדף בראש המיטה בגובה הראש לפני הכרית )
היום אימי סובלת מכאבים בצוואר - עורף שמאל .
כבר עשינו בדיקת MRI שמראה האדרה במקום אך הרופאים לא יודעים למה לשייך את זה .
האם יכול להיות לזה מהשימוש ברדיו במשך שנים ?
מה ניתן לעשות ?
יש לציין שמפריע מאד לאימי לדבר בטלפון נייד ובטלפון הנייד שבבית, גם להיות בקרבת הטלויזיה מפריע לה מאד באיזור הצוואר, היא מרגישה שזה כתוצאה מהקרינה של הרדיו.
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - רדיו - קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף22/12/2010רדיו לא מקרין. כל מכשיר על סוללות לא מקרין.
אין קרינה, אין קשר לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקום התקינה לי רפיטר בביתיעל22/12/2010
האם זה מגביר את הקרינה ? כי הם טוענים שדווקא מנמיך !
תודה טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלקום התקינה לי רפיטר בבית - תגובה
ד``ר דני וולף22/12/2010אם אני מבין היטב מדובר במגבר והוא מקרין ועוד איך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריפיטר מעלה ומנמיך...
לירן03/09/2013מצד של הפלאפון עצמו (הרי שהוא מוציא קרינה) הוא מנמיך את הפליטה, בגלל שהפלאפון לא מתאמץ לחפש קליטה...
אך מהצד של הריפיטר מן הסתם שיש קרינה מאוד חזקה כי היא מגבירה את האות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הריפיטר מעלה ומנמיך... - תגובה
רם דישון03/09/2013שמרי על מרחק של מטר מהרפיטר לבני הבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטות סולריותיובל20/12/2010
האם פלטות סולריות על גג פולטות קרינה אלקטרומגנטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטות סולריות - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א21/12/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל האינברטר שמחבר בינן לבין הרשת-
רם דישון21/12/2010כן מקרין. יש להתרחק ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטות סולריות
יובל21/12/2010מהו מרחק המינימום שיש לשמור מהאינברטר? האם יש לשמור מרחק גם מהצינור / כבל המקשר בין הפלטות הסולריות לאינברטר?
השאלה עולה היות ואנו גרים בדופלקס (ולכן חולקים גג משופע עם השכנים).
הפלטות ממוקמות בגג של השכנים אך למעשה נמצאות גם סנטימטרים בודדים מהגג שלנו, ומשום מה, בכל נקודה של התקרה בה מדדנו (כאמור, היא משופעת היות וזו עליית גג), המד הראה כ 3-4 מיליגאוס. מדובר בשטח של כ 30 מ"ר.
רק לציין ש -
1) סביר להניח שלא מדובר בקרינה הנובעת מקווי מתח היות והם מוטמנים מתחת לאדמה והבעייה הנ"ל אינה קיימת בקומת הקרקע או בקומה הראשונה.
2)כאשר מרחיקים את המד מקסימום כ 30- 40 ס"מ מהתיקרה הקרינה יורדת ל 2 מיליגאוס או פחות.
3) בנקודות שבהן יש קרינה של 3-4 מיליגאוס, המד מראה גם קרינה חשמלית (electric) שמגיעה עד 35-50 על פי ה Trifield
4) בשאר חלקי הבית הקרינה נעה בין 0.2 ל 0.6 מיליגאוס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פלטות סולריות - תגובה
רם דישון22/12/2010השאלה ממש לא הגיונית.
אם יש לך מודד- וודא שבני המשפחה אינם נמצאים בנקודות בהן השדה עולה על 2 מיליגאוס. אין משמעות למרחק אם יודעים מהו השדה.
הקרינה והקרינה החשמלית (שנמדדת ע"י ה- trifield) הן היינו הך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטות סולריות
יובל22/12/2010למעשה, בהרבה מקרים אין קוראלציה בין הקרינה החשמלית (ה VOLT) לבין הקרינה האלקטרומגנטית.
נתקלתי בהרבה מקרים שבהם היתה קרינה של כ 30 מיליגאוס אך קרינה חשמלית אפסית ולהפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם תוכל להאיר את עיני
רם דישון22/12/2010מהו ההבדל בין קרינה חשמלית (Volt) לבין קרינה אלקטרומגנטית?
אתה כותב: נתקלתי בהרבה מקרים שבהם היתה קרינה של כ 30 מיליגאוס אך קרינה חשמלית אפסית.
איך מדדת קרינה של 30 מיליגאוס?
איך מדדת קרינה חשמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
יובל22/12/2010את שתיהן מדדתי ב Trifield וכאמור לא תמיד יש קוראלציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה - תגובה
רם דישון22/12/2010אני חושב שהבנתי.
מדדת שתי תופעות שונות לגמרי, כך שאין מה לחפש קורלציה ביניהן.
בנוסף, רגישותו של ה- Trifield לקרינה סלולרית אינה משביעה רצון. היא נמוכה מדי לטעמי. לידיעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
יובל22/12/2010לא מדדתי קרינה סלולרית.
לצורך זה אני משתמש ב CORNET ED6
המדידות היו של - MAGNETIC FIELD (מיליגאוס) ושל ELECTRIC FIELD (וולט למטר)
השאלה היא אם מקור הקרינה בכל עליית הגג יכול להיות קשור לפנלים הסולרים של השכנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה - תגובה
רם דישון22/12/2010כן, יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנות סלולריותרות20/12/2010
נאמר לי במשרד לאיכות הסביבה שהם לא עושים בדיקות לרמות קרינה אלא נסמכים על הממצאים של חב' חיצונית שבודקת זאת פעם בשנה. מול בריכת גורדון על מסעדה במרחק כ-70 ישנה אנטנה סלולרית גדולה, בצד השני על מלון קרלטון עוד אנטנה מוסבית בצורה מתוחכמת, אני שוהה בבריכה בין שעתיים לשלוש כל יום, האם אני מסכנת את עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאנטנות סלולריות - תגובה
רם דישון20/12/2010קרוב לוודאי שלא, אבל עד שלא נמדוד לא נדע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
רות20/12/2010כמה עולה בדיקה שכזו?
קרינה - תגובה
רם דישון20/12/2010חפשי מודדים ברשת ובררי אצלם. הפורום אינו מתיחס לשאלות מסחריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממאייד של מזגן מפוצלעופר20/12/2010
ברשותי מזגן מיצובישי, בו ההזנה היא ישירות למעבה ואילו המתח למאייד בלבד עובר מהמעבה למאייד. המאייד ממוקם 60 סמ' מתחת לחדר של בני בקומה העליונה.
האם יש בעיה למקם מיטה מעל למיקום המאייד (המרחק הסופי בין המיטה למאייד הוא מעל 1 מטר).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממאייד של מזגן מפוצל - תגובה
רם דישון20/12/2010אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!
עופר20/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייפון בתור רווטריצחק נתן20/12/2010
אם אני מכניס כרטיס סים לאייפון או לכל מכשיר כל שהוא והופך אותו לרווטר אלחוטי ומתחבר אליו ווירלס(הכל בתוך הבית) האם יש קרינה ואם כן מאיפה(ומה גודל הסכנה) באה הקרינה האם מהרווטר או מהמכשירים שאני מתחבר וייפי לרווטר הנל? ומה האמצעי זהירות שאני צריך לנקות.
בתודה יצחק נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אייפון בתור רווטר - תגובה
רם דישון20/12/2010כאשר האייפון משמש כראוטר, שמור מרחק של מטר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
יצחק נתן20/12/2010תודה רבה על העזר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה הקודמתיצחק נתן20/12/2010
ליתר דיוק אני גר בבית פרטי והאנטנה היא על הקיר החיצוני של הבית מבחוץ בגובה של כ 4-5מ' . האם יש סכנת קרינה בחצר?
בברכה מראש יצחק נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לשאלה הקודמת - תגובה
רם דישון20/12/2010בחצר קרוב לוודאי שאין בעיה. בתוך הבית שמור על מרחק של מטר מהאייפון כאשר הוא מתפקד כראוטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 0.6-0.8 מיליגאוסיובל19/12/2010
האם 0.6-0.8 מיליגאוס בחלקים מסוימים בבית עלול להוות סכנה לתינוקות (ברוב הבית הקרינה היא 0.2-0.3 מיליגאוס אך באזור של ספת החלון הקרינה בשעות השיא הינה 0.6-0.8 מיליגאוס (היות והספה צמודה לחלון). האם יש להמנע מלשבת עם התינוקת שלי באזור זה, או לפחות לצמצם זמן ישיבה ככל האפשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 0.6-0.8 מיליגאוס - תגובה
ד``ר דני וולף20/12/2010אין סכנה בשום מקרה, אלא, אם התינוקת תישן על אדן החלון
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)