מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הגנות מפני קרינה סלולאריתערן15/12/2010
שלום,
אילו פתרונות הגנה מקרינה סלולארית יש (לויטרינה בסלון שלי) ?
הבנתי שאת הפתרונות יש ליישם רק על חלונות, כי דרך קיר בדר"כ הקרינה לא עוברת, האם זה נכון ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגנות מפני קרינה סלולארית - תגובה
רם דישון15/12/20101. רדיד נגד קרינת שמש וקרינה סלולרית, ליישום על החלונות.
2. רשת מתכתית נגד חרקים, כנ"ל.
3. קירות מנחיתים חזק את הקרינה, רק 10% עוברים. החלונות שקופים לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטמנת קווי מתח באדמהערן15/12/2010
שלום,
רציתי לשאול האם יש תועלת בהטמנת קווי מתח באדמה, שהרי מה שעושים זה רק להוריד את הגובה שלהם. האדמה אצמה לא חוסמת את הקרינה מהם, אז בעצם מה עשינו - קירבנו את קווי המתח לאלו הנמצאים נמוך יותר.
אז מה התועלת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטמנת קווי מתח באדמה - תגובה
ד``ר דני וולף15/12/2010נכון מאוד מאוד!!!!!
עשינו המון: הרחקנו את כבלי החשמל מהעין, וכיוון שלשדה המגנטי ( או האלקטרומגנטי) אין ריח,אין טעם, והוא לא ניתן למישוש "עשינו הרבה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משקע טלפון ומשקע חשמלאמא15/12/2010
המיטה של התינוק שלנו ממוקמת כשראשו ליד שקע חשמל בקיר (שאין בו כלום) ושקע לטלפון (שמחובר לטלפון קוי). האם שקעים אלה פולטים קרינה?? ואם כן, האם חלילה יכול להיגרם נזק כלשהו בשל כך??? האם להזיז את המיטה למקום אחר בחדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה משקע טלפון ומשקע חשמל - תגובה
ד``ר דני וולף15/12/2010לא לא פולטים שום קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעת מוסיקה מהסלולריגיל14/12/2010
האם שמיעת מוסיקה מהסלולרי באמצעות אוזניות חוטיות מסוכנת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעת מוסיקה מהסלולרי - תגובה
ד``ר דני וולף15/12/2010מסוכנת בוודאי שלא. קרינה מזערית וזניחה. בקיצור, אפשר.אך מומלץ לא לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמיאלה14/12/2010
ביתי בת השמונה התבקשה מהאורטודנט לעבור צילום פנורמי לשניה.
הבנתי שבצילום זה יש קרינה רבה.
האמנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי - תגובה
ד``ר דני וולף15/12/2010יש קרינה מייננת אך היא לא רבה, וזה חיוני. גם שני הילדים שלי עברו את אותו הדבר כשהיו בני 12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוק "פומיס"אלה14/12/2010
האם ידוע אם מבלוק "פומיס" יש קרינה מיוחדת?
האם מומלץ לבניה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוק "פומיס" - תגובה
רם דישון15/12/2010על פי מה שידוע ממקורות מהימנים, אכן בלוקי ה"פומיס" מקרינים. לא מומלצים, למרות מה שתשמעו מבעלי מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוקי פומיס
עודד פיקוח17/12/2010אכן קורנים הן קרינת גמא הנפלטת בהתפרקות של טוריום ושל אשלגן והן קרינת רדון הנפלטת מהתפרקות של רדיום.
מכון התקנים הישראלי הוציא את תקן 5098 הדן בערכים המקסימליים המותרים לשימוש בבלוקי בניה וקירות ולפי הערכים הללו רוב בלוקי הפומיס בישראל אינם עומדים בתקנים.
לצערינו , לא מעט קבלנים ממליצים על בלוקים אלו לבניה וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוק פומיס
תמי06/11/2011אנחנו בנינו את הבית מבלוק פומיס מאחר ולא ידענו על הקרינה שלו כפי שאתם מציינים אלא ידענו שהוא מבודד טוב יותר.
השאלה כרגע אחרי שכל השלד בנוי מה ניתן לעשות?
האם ישנה אפשרות בעזרת טיח צבע גבס או משהו כזה להפחית את רמות הקרינה.
והיכן ניתן לראות מאמרים בנושא הקרינה המדוברת.
תודה תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוקי פומיס מקרינים קרינה רדיואקטיב
מהנדס קרינה20/12/2010צודק הכותב האחרון, בלוקי פומיס מקרינים קרינה רדיואקטיבית על סף התקן המאושר. הם אמנם עומדים בתקן אולם על סף התקן, ולכן הם משויכים בחוק כ"עיסוק".
אני לא הייתי בונה את החניה של העוזרת שלי מבלוקי פומיס. למה להגדיל קרינה רדיואקטיבית בבית רק בגלל המחיר ????? שגם הוא בטל בשישים לעומת מחיר הבית???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודד קרינהסלעית14/12/2010
שלום ברצוני לקנות מודד קרינה לבית שלי לבדוק את עוצמת הקרינה מודד קרינה רק לקרינה סלולארית ושהיה קל להפעלה חשוב לי שיזהה קרינה מאנטנה סלולארית בצורה טובה על מה הייתם ממליצים לי יש משהו לא יקר וטוב ? מאיפה רוכשים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודד קרינה - תגובה
רם דישון14/12/2010כללי הפורום אינם מאפשרים פרסום מידע כזה.
פני במייל פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא קרינהaa14/12/2010
האם ברזל מוליך קרינה או סופג קרינה סלולארית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנושא קרינה - תגובה
רם דישון14/12/2010ברזל אינו מוליך ואינו סופג. ברזל מחזיר את הקרינה. בלשון ציורית- הוא משמש כראי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ברכבמוטי14/12/2010
שלום
בזמן הנהיגה אני משעין את רגל ימין לדופן המכונית ,האם בגלל היצמדות הרגל לדופן
המכונית הרגל שלי חשופה ליותר קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ברכב - תגובה
רם דישון14/12/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצםאבירן13/12/2010
שלום רב ,
עקב בעיה בקרסול התבקשתי לעבור מיפוי עצם\ואו מפרק SPECT לקרסול ,כמה קרינה יש בפעולה זו ?
האם עדיף להתעקש על MRI או שגם בזה יש קרינה ? במי יש יותר קרינה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצם - תגובה
ד``ר דני וולף14/12/2010אני מניח שלא תקבל MRI לפני מיצוי ההדמיות האחרות, וגם אם כן זה ייקח חודשים. מבחינת קרינה ברור שעדיף MRI אולם אין אפשרות לעשות עבור כל צילום MRI, כך שמעשית עדיף לעשות מיפוי עצמות ספקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במקלטאסף ז'אנה13/12/2010
היי,
משרדי נמצא במקלט שיש לו יחידת טיהור אויר ובנוסף הדלת של המקלט פתוחה תמיד
רציתי לדעת האם גם במקרה כזה אני חשוף לקרינה ולגז ראדון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עבודה במקלט - תגובה
רם דישון13/12/2010עם פרטים כה מעטים לא ניתן לענות על השאלה. אם אתה חושש- דאג להזמין מודד מקצועי שימדוד, ואז על סמך התוצאות נוכל לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ברכב רגילמוטי13/12/2010
שלום
ברצוני לדעת האם יש סכנה לקרינה ברכב רגיל?(לא מכונית חשמלי או היברדית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ברכב רגיל - תגובה
ד``ר דני וולף13/12/2010יש מכוניות רבות שהקרינה בהן אפילו חזקה יותר מאשר היברידית. קשה לדעת מראש בלי למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרתף וגז רדון - דחוף, תודהא13/12/2010
שלום,
אני מתלבטת האם לעבור לגור בדירת מרתף בה חדר השינה הוא גם ממ"ד.
חשוב לציין שישנם חלונות בדירה אך הם מצויים לאורך קיר אחד של המבנה ואין בדירה שני כיווני אויר. כמו כן, בערך מטר מהחלונות קיים קיר שמתנשא מעל הגובה של המרתף וזהו פתח כניסת האויר.
אני מבינה שניתן לשאוב את הרצפה כל יום על מנת להקטין את הסיכון לראדון, אבל האם השאיבה מפצה על הבעיה הפוטנציאלית באוורור הדירה (כשאין שני כיווני אויר)?
האם הפעלת מזגן תחמיר גם כן את הבעיה (כמו שהפעלת מאוורר גורמת)?
כיצד הייתם ממליצים לחמם את הדירה אם כן?
והאם עדיף יהיה להימנע ממגורים בדירת מרתף שאין להם שני כיווני אויר ככלל?
תודה רבה,
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרתף וגז רדון - דחוף, תודה - תגובה
ד``ר דני וולף13/12/2010לישון במרתף שהוא גם ממ"ד לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדירה עברה בדיקה קצרה , האם מספיק?
א13/12/2010תודה רבה על התגובה המהירה!
האם העובדה כי הדירה נמצאת באזור נתניה וכי נבדקה בבדיקה קצרה לפני שלוש שנים (לפני אכלוס הבית) משנה את התמונה?
וגם - האם כדאי ככלל גם להימנע ממגורים בדירות מרתף שאין בהן שני כיווני אוויר מחשש לראדון?
תודה רבה,
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדירה עברה בדיקה קצרה , האם מספיק? - תגובה
ד``ר דני וולף14/12/2010לא כדאי לישון בממד שהוא במרתף, אולם אם הדירה עברה בדיקה, לא אמורה להיות בעיה השאלה איזו בדיקה, לא מובן מהכתוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאכול מכלי פלסטיק שהתחממושי12/12/2010
מהאוכל או השתייה שבתוכם ?
לדוגמא:
כל יום ארוחת צהריים אני אוכל מרק מכלי פסטיק, או חד פעמי, האם הבעיה היא כשהמרק ממש רותח או אפילו אם הוא רק חם ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לאכול מכלי פלסטיק שהתחממו - תגובה
ד``ר דני וולף13/12/2010לא נראה לי שיש בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת RFIDיובל12/12/2010
מה המרחק שיש לשמור מקורא שבבים (הבנתי שמדובר בקרינת RFID)?
האם יש לשמור מרחק מהקורא עצמו (מהכרטיס שבו יש את הצי'פ)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינת RFID - תגובה
רם דישון12/12/2010בלבלת בין הכרטיס לקורא:
יש לשמור מרחק של 60 ס"מ מהקורא, ורק בכיוון הכרטיס.
אם בכרטיס אין סוללה (זהו המצב בדרך כלל)- אין צורך לשמור מרחק ממנו. הוא משדר הספק זעיר שבזעירים, וגם זה בזמן קצר מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת RFID
יובל13/12/2010האם יש להקפיד על מרחק של 60 ס"מ גם כאשר על מנת שהקורא יקרא את הכרטיס, יש להצמיד לגמרי את הכרטיס לקורא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינת RFID - תגובה
רם דישון13/12/2010אינני מכיר את המערכת עליה אתה מדבר.
המרחק בו נקבתי מבוסס על הערכת עוצמת השידור של הקורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)