מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנה סלולרית דחוך לפני רכישת דירהגילה29/01/2011
שלום רב,
אנו עומדים לרכוש דירה , מדובר בישוב קהילתי אשר מסביבו מספר אנטנות גדולות (על תרנים) אך כולן במרחק של כ-500 מ"ר מהדירה אשר תהיה בקומה ה-10 .
מצד שני דווקא לבית הספר שבו ילמדו ילדיי מדובר במרחק של כ-250 מ"ר.
אנו מאוד מתלבטים וחוששים לקחת אפילו סיכון קל לגבי בריאות הילדים .
האם במרחקים כאלו יש סכנת קרינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית דחוך לפני רכישת דירה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א29/01/2011אין לכם בעייה, לא מהאנטנות במרחק 500 ולא מאלה במרחק 250 מטרים.כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אנטנה ענקית על עמוד לפני רכישת
גילה29/01/2011תודה על התשובה .
אך אני רוצה לחדד את השאלות:
1.ראשית מדובר על 2 אנטנות ענקיות , מהסוג המוצב מחוץ לישובים ,על עמוד (לא אלו הקטנות שעל גגות בתים) - האם גם מאנטנות מסוג זה מרחק של 300 מ"ר נחשב כבטוח?
2.כשאומרים בטוח למה הכוונה ? סיכוי אפסי לקרינה ? זה אומר שמצבי הוא כמו של אדם שאין לידו כלל אנטנות? כי ראיתי שיש תקנים מחמירים שמדברים על 700 מ"ר .
פשוט לא נראה לי הגיוני שמרחק של 300 מ"ר בטוח באותה מידה כמו חוסר אנטנות כלל.
3.האם במרחק כזה האנטנה אמורה להוות שיקול עבורי לרכישת דירה , או שזה בטוח לחלוטין ושקול למצב של חוסר אנטנה?
אודה מאוד לתשובה מפורטת.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה סלולרית דחוך לפני רכישת דירה - תגובה
רם דישון29/01/2011קרוב לוודאי שאין סיכון, אבל אני ממליץ לרכוש מכשיר מדידה זול ולמדוד לבד בכל המקומות שהזכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה ענקית לפני רכשית דירה - תגובה
רם דישון29/01/2011קודם דיברת על 500 מטר, כעת על 300 מטר. מה הנכון?
בכל מקרה, מאחר ועצמת הקרינה יורדת בריבוע המרחק, במרחקים כאלו אין סיכון. עוצמת הקרינה יורדת לערך שלא ידוע שמהווה סיכון. קרינה קיימת, בעוצמה נמוכה, אחרת לא היתה תקשורת.
גובה התורן חסר משמעות- מה שקובע הוא הספק המשדר, שאותו ניתן רק להעריך.
מאחר ושאלתך כוללת מעט מאד נתונים (ראי בשאלות נפוצות), ומדובר בצעד משמעותי עבורך, המלצתי לרכוש מכשיר ולמדוד. אני לא הייתי נכנס לעיסקה של מאות אלפי שקלים על סמך תשובה ממעמקי כורסתו של מהנדס, יהיה מוכשר ככל שיהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממדאסתי27/01/2011
שלום רב
האם מותר לילדים לישון בממד שאינו עומד על הקרקע אלה בנוי על המחסן של הבנין ?
בברכה
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממד - תגובה
ד``ר דני וולף27/01/2011כן בתנאי שהממד מאוורר היטב מידי יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממד
אסתי30/01/2011היי
האם אוורור במשך היום ( כמה שעות) מספק ? מה קורה במשך הלילה בחורף שהחלון סגור ?
בברכה
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממד - תגובה
ד``ר דני וולף01/02/2011אם הממד יאוורר במשך היום לפחות כמה שעות ויישאב ממנו אבק, אפשר. רפואה זה לא מקצוע מדויק וקשה להגיד כמה שעות צריך לאוורר, ובאיזו אינטנסיביות לשאוב. כעיקרון הרדון נדבק על גרגירי האבק ושוקע בתחתית החדר, וכששואפים את הרדון לריאות הוא מקרין קרינה רדיואקטיבית בדיוק שם. הכמות מזערית, ואם מאווררים היטב ושואבים אבק זה סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת נוער Mdfיעל27/01/2011
הי,
האם יש בעיה עם מיטת נוער שעשויה Mdf ( האם זה נכון שהוא פולט רעלים )?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטת נוער Mdf - תגובה
ד``ר דני וולף27/01/2011אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר ניגודימאיה26/01/2011
שלום רב,
אוליזה אינו בהכרח האתר המתאים לשאלה אבל נראה לי שכבוד המומחים יודעים לענות על השאלה.
כמה זמן לאחר בדיקת מיפוי עצמות אשר בה מוזרק לנבדק חומר ניגודי רדיואקטיבי רצוי לא לחשוף לאותו אדם ילדים ותינוקות?
מדובר בסבתא שמחבקת את הנכדים כל הזמן ואם נפגשים אז זה תמיד חיבוקים ותמיד לחזיק על הידיים.
האם זה בסדר לחכות 48 שעות או שרצוי יותר?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר ניגודי
מאיה26/01/2011שלום רב,
עוד שאלה קטנה - האם הסבתא יכולה לבשל אוכל בזמן הזה או עדיף שלא תתעסק עם אוכל בינתיים? אם אסור - לכמה זמן מומלץ לא לגעת בבישול ובהכנת אוכל לאחרים?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר ניגודי - תגובה
ד``ר דני וולף27/01/2011אפילו 24 שעות מספיק, אין בעיה לבשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
מאיה27/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקול של אנטנה שלולרית בשכירת דירהצחי25/01/2011
באזור שאני רוצה לשכור דירה יש מקבץ של אנטנות סלולריות, מדדתי במפה מהמיום של הידרה למיקום של האנטנות 519 מטר, האם אפשר לגור שם?
בעבר כבר גרתי כ 200 מטר מאנטנה סלולרית, לצערי לא שמתי לב עד אחרי ששכרתי את הדירה ונאלצתי להיות מודאג שם במשך שנה שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה נוספת שלי העלתה
צחי25/01/2011כי יש מספר אתרים חיצוניים גדולים במרחק גם של 400 מטר מהדירה
וגם כמה זעירים גם 400 מטר
לצורך הדוגמה אתר אחד - 519 מטר מהדירה תורן על הגג עוצמה
עוצמת קרינה -מיקרו ואט לסמ"ר 7
וכו'
האם אפשרי לגור בדירה בלי לחטוף סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה נוספת שלי העלתה - תגובה
רם דישון25/01/2011כן. במרחקים כאלו אין שום סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקול של אנטנה שלולרית בשכירת דירה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א26/01/2011אתה יכול לגור שם בשקט, אין לך סיכון ממרחק כזה.
אבל תסתכל טוב, אם אין אנטנות מוסוות ליידך, בדודי שמש ללא קולטים, קופסא בגודל כ- 80X60X50 ס"מ, שזה נקרא מיתקן גישה, כיסוי מזגן גדול חדש, צנורות אנכיים עבים, וכיוב'.
מהם צריך להיזהר,
כל טוב,
זמיר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריות סמוך לגן ילדיםמירי25/01/2011
שלום רב,
הבת שלי בת שנתיים ונמצאת בגן של ויצו הנמצא סמוך לבית כנסת (מרחק 5 מטרים). על גג בית הכנסת (גג נמוך יחסית) עומדות 2 אנטנות סלולריות גדולות - אחת בצורת גליל מאורך והשניה בצורה לא ברורה - מעין פרח עם הרבה שלוחות.
חצר הגן בו הילדים משחקים - נמצא ממש קרוב לאנטנות.
ביקשנו מהנהלת הגן להזמין בודק מוסמך ע"מ לבדוק האם הקרינה מסוכנת לילדים. המנהלת הזמינה בודקים מטעם איכות הסביבה - ואמרה שהממצאים מראים שהכל בסדר (לא קיבלנו את הדוח).
אני רוצה בבקשה לדעת האם ניתן לסמוך על ה"ממצאים" של הבדיקה הזו?
האם הסטנדרטים שלהם לגבי רמת הקרינה נמוכים מהסטנדרטים/תקנים המקובלים במקומות אחרים? כתבנו מכתב מועד ההורים לראש העיר ע"מ שידאג לנו התושבים - אבל לא קיבלנו אפילו תשובה.
מה עושים??? האם יש סכנה ממשית לילדים??? מה הנזקים של הקרינה הזו??
נודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנות סלולריות סמוך לגן ילדים - תגובה
רם דישון25/01/2011עמדי על כך שיתנו לך עותק של הדוח, אחרת הזמיני אותם לבדיקה חוזרת מטעמך. את הדוח העבירי אלי בדוא"ל. הספים של המשרד להגנת הסביבה גבוהים ממה שמנהלי הפורום ממליצים, לכן תקבלי מאיתנו חוות דעת מחמירה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיח וניקוי יבשof_na24/01/2011
שלום רב,
יש לי כמה שאלות -
1. שטיח גדול שלנו חזר מניקוי יבש. האם ידוע לכם משהו על רמת הבטיחות/רעילות של החומרים הכימיים המשמשים לניקוי יבש? וכמה מהר מתנדפים? האם יש דרך להאיץ את ההתנדפות?
יש לי תינוקת קטנה שבאה במגע שוטף איתו - יושבת/משחקת/נוגעת/אוכלת וכו'... ונכון לעכשיו טרם החזרתי אותו למקומו.
2. גיליתי פה לראשונה שאל פסק מקרין חזק. האם רמת הקרינה תלוי בגודלו/סוג וכו'? האם הוא מקרין גם כאשר כבוי או שניתן לכבותו כל זמן שהמחשב כבוי? האם הצבתו ליד קיר מגבירה את הקרינה לצד השני?
3. האם שנת צהריים בלבד (כשעתיים) בממד עם חלון קטן (תת קרקעי שנפתח לחלל עם פתח עליון) היא בעייתית?
הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיח וניקוי יבש - תגובה
ד``ר דני וולף25/01/20111.לא שייך לפורום
2. ככל שהאל פסק חזק יותר, מקרין יותר. כשהאלפסק עצמו מכובה לא מקרין. מטר ממנו מרחק מספיק.
3. שינה בממד תת קרקעי אפילו שעתיים ביום עלולה להיות בעייתית, מדובר בקרינה מייננת. בעייתי בייחוד אם לא מאוורר כראוי ונשאב האבק היום יומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין מחלות לשינה בחדר ממ"דמיכל24/01/2011
שלום
אני רוצה להתייעץ לגבי שינת ילדים בחדר ממ"ד
לאחרונה (כמעט 3 חוד') הילדים בלי סוף חולים. ממש בלי הפוגה
רציתי לדעת אם יש קשר בין כך שהם בחדר ממ"ד - רוב הזמן עם חלון סגור וגם יש שם
פינת מחשב (למעשה צמוד למיטה של הילד)
האם יש קשר ? האם זה בעייתי ? אשמח להמלצות מה לעשות
האם ההשפעה על ילדים גדולה יותר מאשר על מבוגרים ? (לדוג' אם נחליף חדרים )
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין מחלות לשינה בחדר ממ"ד - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א24/01/2011הממ"ד אינו אמור לגרום בעיות שינה,
כדאי לבדוק את הקרינה שפולטים המחשב ואביזריו, אולי אל-פסק, מטענים, שנאים וכיוב'. אולי עובר קו חשמל בקיר או קרוב, מחוץ לבניין.
אוכל להשאיל לך מכשיר למדוד זאת לבד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת קרינה סלולריתמירי24/01/2011
שלום רב,
בעבר כתבתי אליכם בנוגע לקרינה מטלפון סלולרי הנמצא בקומת מרתף בה אני עובדת. מדובר בבחור העובד עימי ומדבר בסלולרי שלו במרחק 2.5 מטר ממני בקומת המרתף. רמות החשיפה לקרינה כפי שמדדתי במכשיר מדידה אישי היו - כ-30 מילווט למ"ר במרחק של מטר ממנו (במשך כל זמן השיחה), וכ-9 מילווט למ"ר מהמקום בו אני יושבת.
מאחר ואני בהריון ואני מעט חוששת - אני מעוניינת לדעת האם יש דרך לחסום את הקרינה המגיעה אלי?
הבחור מדבר הרבה (!!) במהלך היום, ואני חשופה לקרינה זמן ממושך.
האם כשאני מכסה את איזור הבטן - נניח בספר גדול - האם הקרינה נחסמת במעט?? אם לא, מה בכל זאת יכול לחסום/ להוריד את הקרינה?
זה חשוב לי מאד.
אנא תשובתכם בהקדם.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת קרינה סלולרית - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א24/01/2011אוכל לתת לך מישטח פלסטיק בולם קרינה סלולרית בערך 50X50 ס"מ, שמשמש לציפוי חלונות נגד קרינת על סגול, וקרינה סלולרית.
את גם יכולה להשתמש בנייר אלומיניום כמו שאת משתמשת לבישול, הוא בולם מעולה.
אם תרצי את הפלסטיק, אנא שלחי מישהו ואמסור לו.
נא לתאם קודם בטלפון, לא להשאיר הודעה.
035747527,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מירי25/01/2011האם הקרינה שנחשפתי אליה עד היום בהיותי בהריון (לפי רמות הקרינה שרשמתי קודם)- סיכנה את העובר?
אני חושבת שאשתמש בנייר אלומיניום כפי שהמלצת, אבל מה לגבי החשיפה לקרינה עד היום?? האם מדובר הרמת קרינה מסוכנת לעובר? מה הסכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
רם דישון25/01/20111. על מנת לעבור ממיליוואט למ"ר למיקרוואט לסמ"ר יש לחלק ב-10, דהיינו הערכים שציינת הם 3 ו-0.9 מיקרוואט לסמ"ר.
2. אלו הם ערכים נמוכים יחסית.
3. בנוסף, הקרינה אינה חודרת עמוק לתוך רקמות. (שימי לב שבזמן חימום במיקרוגל קורה לפעמים שהמזון בחוץ חם מאד ובפנים קר; זו בדיוק אותה תופעה). לכן לא סביר שנגרם לעובר נזק כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל חשמל "עמוס"ו.ב24/01/2011
יש לי כבל ארוך שמתפצל להרבה שקעים.
לאחד מהשקעים מתחבר המקרר הקטן שלי ולכל יתר השקעים לעתים אני מחבר מכשרי הטענה(כמו מחשב מחברת שלי,מכשיר הסלולרי,מברשת שיניים חשמלאית וכיוצא בזה).
פינת ההטענה הזאת מרוחקת ממני למעלה מ2 מטר כשאני ישן, המקרר הקטן שלי מרוחק למעלה ממטר וחצי כשאני ישן.
אך הכבל המתפצל הזה מתחבר לשקע שקרוב אלי כשאני ישן, ונמצא ממני במרחק גדול ממטר רק במקצת.
האם העובדה שיש חלק מהכבל המתפצל שהמרחק ממני אליו כשאני ישן הוא רק גדול במקצת ממטר יש בו כדי לסכן את בריאותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבל חשמל "עמוס" - תגובה
ד``ר דני וולף24/01/2011א. הכבל בכלל לא עמוס מאוד.
ב. מטר אחד מהכבל מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודם סלולרי ומחשב מחברתו.ב23/01/2011
שלום רב ,
ראשית,הודה לכל מומחי הפורום על העזרה המהירה והמאוד מקצועית שלכם.
אכן מעשה אדיר שאין כדגומתו.
אני קניתי מודם סלולרי של אורנג' .בשביל לחבר אותו למחשב קניתי כבל USB מאריך של 5 מטר, הוצאתי את המודם הסוללרי אל מחוץ לחלון וחיברתי את הNOTEBOOK שלי.
כך שיוצא שאני יושב כ3 מטר מהמודם הסוללרי והמודם נמצא בחוץ לחלון(והחלון פתוחה לרוחבו).
האם המצב המתואר משקף סכנה כלשהי לבריאותי?האם בימי גשם אפשר להכניס את המודם לחדר בתנאי שאני ממשיך לשמור 3 מטר ממנו ?
זהו מחשב קטן ואני נאלץ להתקרב מאוד למסך בשביל לראות משהו.
לכן אני רוצה לקנות מסך גדול יותר ולחבר אותו למחשב וגם מקלדת גדולה יותר וגם אותה לחבר למחשב.
האם עכבר ו\או מקלדת אל חוטית (בטכנולוגית BLUETOOTH או משהו דומה) כרוכים בסכנה כלשהי לבריאותי?
האם המצב הנוכחי שאני יושב מאוד קרוב למחשב הקטן הזה(כשהוא לא מחובר למטען או משהו כזה כמובן) מהווה סכנה כלשהי לבריאותי?
הודה מאוד אם תוכלו להתייחס ל2 השאלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודם סלולרי ומחשב מחברת - תגובה
ד``ר דני וולף24/01/20113 מ' ממודם מספיק בכול מקרה, ואין צורך להוציאו החוצה, שלא יקבל רגליים קרות.
אין בעיה בעבודה מול המחשב הקטן ואין בעיה עם האקססורים על בלוטוס, הקרינה נמוכה מאוד עד בטלה.
בקיצור אתה יותר דתי מהאפיפיור לפחות מבחינת הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקינקט יש קרינה ?ערן23/01/2011
שלום,
ישנו מוצר חדש של מיקרוספט, שהוא הלהיט התורן במשחקי וידאו.
זה חיישן שמחברים אותו ל- XBOX, והוא קולט את תנועות הגוף ולכן לא צריך joystick אלא משחקים ממש עם תנועות של הגוף.
האם הדבר הזה עובד ע"י קרינה ?
האם הוא מסוכן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם לקינקט יש קרינה ? - תגובה
רם דישון23/01/2011האם הוא מחובר עם כבלים למשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת כביסה מעבר לקירערן23/01/2011
שלום ,
בתי בת ה-5 ישנה במרחק מטר מהקיר.
מעבר לקיר הזה ישנה מכונת כביסה ומעליה מייבש כביסה שצמודים לקיר כך שהגב שלהם פונה לקיר.
האם זה בטוח, מבחינת קרינה להפעיל את אחד (או שניים) מהמוצרים האלה כשבתי ישנה ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכונת כביסה מעבר לקיר - תגובה
רם דישון23/01/2011רק מדידה תאפשר לענות בבטחון לשאלה זו.
מאידך קרוב לוודאי שאין סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלור בבריכה מסרטן ?ערן23/01/2011
שלום,
מה שרציתי לשאול די מתומצת בכותרת :
אני נוהג לשחות בבריכה מספר פעמים בשבוע , כבר שנתיים.
האם הכלור בבריכה מסרטן ? האם עדיף להימנע ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלור בבריכה מסרטן ? - תגובה
ד``ר דני וולף24/01/2011כלור בברכה בריכוז כזה לא מסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהגלעד23/01/2011
שלום,
יש לי מספר שאלות לגבי קרינה -
1. ישיבה רגילה (במרחק יד) מול מסך מחשב LCD - מה רמת החשיפה לקרינה ? מה ההשפעה על העיניים ?
2. אני יושב כשהמחשב קרוב לרגליים (הספק במרחק של חצי מטר בערך)- האם יש בכך סיכון של קרינה ?
3. בתקרה בעבודה - ישנן שלוש נורות פלורוסט ארוכות צמודות לאורכן-(כשאני יושב הן בערך שני מטרים מעליי )בנוסף מטר וחצי הצידה לכל כיוון (בתקרה) יש עוד שתי שורות של שלוש נורות) - סה"כ תשע נורות - האם הכמות של הנורות יכולה להיות גורם קרינה משמעותי על אף המרחק הגדול יחסית שלי מהן ?
4. מימיני יש ארון תקשורת במרחק של מטר וחצי -(HUB) האם זה מרחק סביר ממנו ?
האם ישנם מכשירים במחיר של עד חמש מאות שקלים המסוגלים למדוד רמות קרינה כגון אלו ששאלתי עליהם (ומקווי מתח) בצורה יחסית אמינה ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשאלה 4-
רם דישון23/01/2011יש סוחר מקומי שמוכר שני מכשירים (לתחום הסלולר והמיקרוגל, ולשדה מגנטי בתדר הרשת) במחיר יותר נמוך מזה שנקבת (לשניהם יחד). הדיוק איננו של מעבדה, אך מספיק לצרכינו. חפש ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוחר מקומי
קרן24/01/2011מוכר מכשירי מדידת קרינה שלא נמדדו בשום מעבדה, אף אחד לא משתמש בהם.
כשתמדוד בהם 2 מיליגאוס, תוכל לישון בשקט?
מחקרים מצאו ממצאים כבר בין 2-4 מיליגאוס. המכשירים האלה הם סכנה. עשויים להרגיע במצב שאי אפשר להרגע בו.
עדיף לשכור מכשיר שווה מאשר לקנות צעצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)