מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דו"ח גל סייףגלי פוקס07/01/2011
שלום רב,
אני גרה בקיבוץ כפר חרוב, כאן ממוקמת אנטנה של חברת פלאפון. קיומה של האנטנה מטריד אותי מאוד שכן בית משפחתי הוא במרחק 200 מ' בערך כמו בתים רבים אחרים. ביקשתי לקבל מהאחראי על האנטנה בקיבוץ דו"ח של בדיקות קרינה שנעשו (אם בכלל), הבנתי שיש לעשות בדיקה כל חצי שנה. הוא העביר אליי דו"ח מה22.2.2010 אך אני לא יודעת כיצד לפרש אותו. הדו"ח הוא של חברת גל-סייף, מאוד ארוך.
האם תוכלו לעזור לי? האם לסרוק אותו למחשב?
צירפתי, על כל פנים, את המסקנות:
1. בכל נקודות המדידה באתר שנמדד רמות הקרינה האלקטרומגנטית עומדות בתקני החשיפה, לציבור הרחב, של המשרד לאיכות הסביבה.
2. אנטנות חברת פלאפון עומדות בדרישות תמ"א 36 לבטיחות אדם.
3. על פי חישוב תיאורטי ומדידת הקרינה באתר עולה כי במידה והאתר ישדר בהספק המירבי, לא צפויות רמות קרינה מעל 1% מתקן ICNIRP
שאלה אחרונה- האם נראה לכם הגיוני שהקיבוץ יסכים למקם אנטנה של חברת פלאפון בהתחשב בכך שלקיבוץ עסקה עם חברת אורנג' וכמעט כל החברים הם עם פלאפון שלהם? האם זה רק בשל הרווח הכלכלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דו"ח גל סייף - תגובה
רם דישון07/01/2011הדוחות הללו הם כסת"ח של המשרד להגנת הסביבה, מכיוון שהסף אליו הם מתיחסים הוא ארכאי ולא עדכני. בנוסף, המשרד דורש למדוד עד מרחק של 50 מטר מהאנטנה, בשעה שאנו יודעים שקרינה חזקה יותר מהסף של מנהלי הפורום עלולה להמדד במרחק גדול יותר.
הטוב ביותר הוא לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד לבד. פני בפרטי ואתן לך כמה קישורים.
השיקולים של הקיבוץ בנוגע לעיסקות והרשאות עם חברות הסלולר הן מעבר לתחום של פורום זה. יחד עם זאת, אנו יודעים שבאישור להקמת אנטנה כרוך סכום כסף חודשי רציני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר מדגם TP-LINK 841- Nדנה06/01/2011
האם ביטול קליטה אל חוטית של הראוטר דרך הממשק מבטיחה 0 קרינה או שיש
צורך גם להרחיק את הראוטר למרחק של מטר מהילד
רציתי לשאול האם במוצרים שאפרט יש קרינה
מודם,תנור אפיה ,מפזר חום
ןמה המרחק שאפשר להיות לידם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר מדגם TP-LINK 841- N - תגובה
רם דישון06/01/2011ביטול הפונקציה האלחוטית מבטיחה אפס קרינה. בדק זאת ע"י חיפוש רשת אלחוטית המחשב.
אין צורך לשמור מרחק ממנו.
מודם כבלים או יס, תנור אפיה ומפזר חום קורנים מזערית. אין אתם בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית מדי קרינהדנה06/01/2011
שלום לכולכם!
רציתי לשאול מהיכן אני יכולה לרכוש מדי קרינה בתיים אם אפשר באיזור הדרום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קניית מדי קרינה - תגובה
רם דישון06/01/2011פני במייל פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דנה08/01/2011האם מדי הקרינה מודדים גם קרינה מיננת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה - תגובה
רם דישון09/01/2011לא. לכל סוג קרינה יש מודד משלו. מניסיוני, אלו שמודדים גם חשמל וגם סלולרי נחותיםב תחום הסלולרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מרדיו בתוך האוטומירי06/01/2011
שלום רב,
במכונית שלי מותקן רדיו דיסק פשוט. במדידה ע"י מכשיר מדידת קרינה חשמלית (ביח' של מיליגאוס) - מדדתי את כמות הקרינה הנפלטת מהרדיו - וגיליתי שהחשיפה במרחק של 20-30 ס"מ בו אני יושבת - יש קרינה בעוצמה של 5 מיליגאוס. אם מתקרבים 10 ס"מ מהרדיו - עוצמת הקרינה היא 8 מיליגאוס.
מה שמוזר הוא שגם כאשר אני מכבה את המכשיר - הקרינה עדיין קיימת - באותן עוצמות!
האם זה מסוכן לאשה בהריון?
מה הייתם מציעים לעשות?
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מרדיו בתוך האוטו - תגובה
ד``ר דני וולף07/01/2011הקרינה היא לא מהרדיו אלא מהמכונית.
קרינה בעוצמה כזו, לפחות משעתיים ביום, לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בעקבות שימוש בסלולרימודאג2106/01/2011
שלום ד''ר, אני פונה אליך בעקבות כאבי ראש שקורים לי בימים האחרונים בעקבות שימוש בסלולרי.
החלפתי את הטלפון לפני כחודשיים, ממכשיר R500 של סמסונג למכשיר E75 של נוקיה.
בימים האחרונים, בכל פעם שאני מצמיד את הטלפון לראש, מתחילים לי כאבי ראש, סחרחורות ותחושה לא נעימה, אשר חולפת מספר דקות לאחר שאני מרחיק מעצמי את הטלפון.
כשהתקשרתי למרכז שירות הלקוחות, הם הגיבו בפליאה ואמרו שאני האדם הראשון שמתלונן על דבר כזה.
שאלותי הן:
1. האם כאבי ראש כתוצאה משימוש בטלפון סלולרי הם תופעה כשלעצמה, או שהם מעידים על בעיה חמורה יותר (שלא נדע)?
2.דיברתי בטלפון הסלולרי כחודש וחצי בלי לחוש תופעות לוואי. האם זה אומר שכאב הראש הלך ו''נבנה'' במשך הזמן עד להתפרצות, או שמשהו קרה למכשיר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בעקבות שימוש בסלולרי - תגובה
ד``ר דני וולף07/01/20111. כאבי הראש הם תופעה לכשעצמה, ידועה, ומוכרת, בייחוד לאלו שרגישים לכך. הסיכון ללקות במחלות אחרות אינו קשור לתופעה זו.
2. ג' כל התשובות נכונות. התחושות שאתה מתאר, מופיעות ביום בהיר אחר. כך או כך, למה שתחקור את העניין, במקום להיות על הצד הבטוח ולהשתמש רק באוזניות, ורצוי באוזניות עם צינור אויר, או שתרחיק מהאוזן. גם בטוח וגם בלי התחושות שאתה מתאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מקווה שהגעתי לפורום הנכוןתמיר05/01/2011
אני מחפש כבר 3 חודשים מקום בארץ שאפשר להשכיר בו Geiger counter מכויל ואמין?
יש לכם מושג איפה זה?
כול בודקי קרינות בישראל מתעסקים במדידות של קרינת ELF וRF.
יש לכם מושג איפה אפשר להשיג Geiger counter?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגעת למקום הנכון תפנה לד"ר שליטא
ד``ר דני וולף06/01/2011במייל הפרטי שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדיף לחמם את חדרה באמצעות רדיאטור או מזגן?ד``ר דני וולף05/01/2011
שלום רב,
בלילות האחרונים אני מחממת את חדר השינה של בתי בת השנתיים באמצעות רדיאטור שפועל כל הלילה בעוצמת חימום 2. עד עתה הצבתי את הרדיאטור ממש בסמוך למיטתה של בתי (מרחק של כ20-30 ס"מ ממנה)
יצויין שהיא עדיין ישנה במיטת תינוק עם סורגים, כך שלא חששתי שתשחק עם התנור.
היום נוכחתי לדעת שזהו מרחק מסוכן מבחינת הקרינה לגופה של בתי!! האם גרמתי לה נזק???
האם עדיף לחמם את חדרה באמצעות רדיאטור או מזגן?
רב תודות,,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רדיאטור - תגובה
רם דישון05/01/2011לא קרה שום דבר. להבא תרחיקי את הרדיאטור מהמיטה. מטר יספיק. היתרון של המזגן הוא במחיר החימום (נמוך), היתרון של הרדיאטור- בפחות יובש ויותר שקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
תמר05/01/2011לילה טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית בקומת מרתףמירי05/01/2011
שלום רב,
לפני מס' חודשים התחלתי לעבוד במשרד הממוקם בקומת מרתף (עם חלונות צרים אופקיים למעלה). שמתי לב שבכל פעם שאחד העובדים במשרד מדבר בטלפון הנייד שלו - מערכת הרמקולים שמחוברת למחשב אצלי - מתחילה לרעום ולצרום. (הבחור רחוק ממני כ-3 מטר). לאחרונה הבאתי למשרד מכשיר ביתי לבדיקת קרינה וראיתי שבכל פעפ שהוא מדבר בנייד - המכשיר מראה על חשיפה ל-8-9 מיליווט - קרני רדיו (מדדתי 30 ס"מ ממני לכיוון שלו). כשהתקרבתי אליו עד מטר ממנו - המכשיר הראה חשיפה ל-29-30 מילווט למשך כל זמן שיחת הטלפון.
אני בהריון.
אני מאד מבקשת לדעת האם חשיפה לקרינה לפי הנתונים האלה יכולה לסכן אותי או את העובר? האם מדובר בקרינה חזקה?? מדוע הרמקולים במחשב אצלי מצפצפים ולא רק אצלו?!! מה עושים? (אינני יכולה לעזוב את מקום העבודה מאחר ואני בהריון ובמצב זה לא אוכל להתקבל כרגע לעבודות).
אנא תשובתכם המפורטת.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה סלולרית בקומת מרתף - תגובה
רם דישון05/01/20111. שימי לב ליחידות- כנראה מיליוואט למטר רבוע. אם זה כך- 8-9 הם ערך סביר. 30 קצת גבוה, כדאי להמנע ע"י שמירת מרחק ממנו כאשר הוא מדבר. גם אם נחשפת לערך זה פעם-פעמיים לא קרה דבר.
2. בקשר לרמקולים- כנראה שהסוג שלך הוא פשוט יותר ובנקודה כלשהי על כבל החיבור אין סיכוך ולכן הם מצפצפים, ואצלו הם מסוככים טוב יותר ולכן לא מרעישים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירי06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נמצא במקום שיש בו קרינה גבוההמור04/01/2011
וגילו אצל המפקד שלי לפני כמה זמן שהבלוטות הלימפה שלו התנפחו, זה יכול להיות מהקרינה...?
ומה יכול עוד לגרום לבלוטות לימפה להתנפח...!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נמצא במקום שיש בו קרינה גבוהה - תגובה
ד``ר דני וולף04/01/2011יש כמה ספרים עבי כרס העוסקים בכך, וזה רק חלק מהמכלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות אליכםשלומי04/01/2011
לפני כמה זמן שאלתי פה בפורום לגבי הטלפון הסלולרי שלי שנפל כמה פעמים ואף נשבר אצלו המסך פעמיים בכמה מהנפילות שלו(פעם אחד כי ישבתי אליו על ברזל(כשהטלפון היה בכיס האחורי במכנסיי) ופעם מנפילה חזקה).
הוצע לי פה על ידי אחד מהמומחים לקחת את הטלפון הסלולרי שלי לבדיקה בחברת הסלולר שלי (אורנג').
התקשרתי לחברה ואמרו לי שהם לא יכולים לבדוק את הטלפון שלי(NOKIA 2630).
הטלפון עצמו נקנה בבריטניה ולא מהם, והבנתי שבגלל שהם עדיין לא מוכרים את הטלפונים האלה בארץ. גם המעבדות שלהם לא מיועדות לבדיקת הטלפונים האלה.
בכל מקרה, אני כנראה עוד מעט ארכוש מכשירי מדידה לקרינות .
האם מכשיר מדידה לקרינה סלולרית יכול לבדוק שהקרינה הנפלטת מהטלפון הסלולרי היא לא חריגה?
אם כן, איך עושים זאת?
שמים את מכשיר המדידה על הטלפון הסלולרי? אם כן, באיזה צד של הטלפון?
איך לבדוק את העומסים השונים שהטלפון עובד בהם?
הרי מן הסתם הוא ישדר חזק כשהוא רחוק מהאנטנה וישדר חלש כשהוא קרוב לאנטנה.
איך בודקים אותו בכל אחד ממצבי הקיצון האלה?
האם שמים את מכשיר המדידה על האוזניות של הדיבורית שלי?(אני תמיד מדבר בדיבורית עם צינוריות אוויר- אז לשים את מכשיר המדידה על האוזניות שנכנסות לאוזניים או על הרמקול שאליו מתחבר החוט החשמלי ואליו אני מדבר?)
בנוסף האם אני יכול עם המכשירים שמודדים קרינות RF לבדוק שאין דליפת קרינה מתנור המיקרוגל?
אם כן, אז שוב איך עושים זאת?
איפהאני עומד ביחס מהתנור? איך התנור צריך לעבוד כשאני מודד?
מה היא הפרוצדורה כדי לוודא ב100 אחוז שאין כלל דליפת קרינה מתנור המיקרוגל שלי?
(אני תמיד מקפיד לעמוד 2 מטר מתנור המיקרוגל בכל מקרה)
עוד שאלה, כשאני מרים את המיקרוגל בשביל להעביר אותו למקום אחר(נגיד אני רוצה לנקות את המקום שבו עומד המיקרוגל), שמתי לב שמספיק שאני ממש קצת אלחץ על הדפנות הצדדיות שלו, והדפנה ישר מתעקמת (היא ממש אלסטית), וכשאני משחרר היא חוזרת לצורה ומשמיע רעש כזה(מעיין בום כזה). זה קצת מפחיד אותי.
האם הדבר לא פוגע בבידוד מהקרינה של המיקרוגל?
יש לי תחושה שהיא חוזרת לצורתה במהירות רבה והדבר יכול להזיז אותה קצת ממקומה והדבר יגרום לדליפת קרינה.
אני אצטרך עוד מעט שוב להחזיר את תנור המיקרוגל למקומה. יוצא שיהיה איזה שלוש פעמים היה את ה"המשחק" הזה עם הדפנה?
האם יכולה להיווצר פה בעיית קרינה?
תודה
אשמח אם תוכלו להתייחס לשאלותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרבה שאלות- ננסה לענות.
רם דישון04/01/20111. הדרך למדוד הספק שידור של סלולרי הוא במעבדה. בדיקה שטחית בבית יכולה להיעשות ע"י השוואה מול מכשיר תקין. שים את מכשיר המדידה על שולחןבמרחק כ-60 ס"מ מהסלולרי, הוצא שיחה ועקוב אחרי הקריאות במשך כ-30 שניות. לאחר מכן חזור על הניסוי עם מכשיר תקין באותו מיקום, והשווה את הקריאות.
מאידך, לאחר כל כך הרבה עינויים הייתי מחליף אותו וגמרנו.
2. מכשיר למדידת קרינה סלולרית יבדוק גם דליפה מתנור מיקרוגל. שים לב שדליפה יש תמיד- מה שחשוב הוא שהיא תהיה נמוכה. מודדים בחזית התנור, סביב הדלת ולפניה. וודא שבמרחק של כמה עשרות סנטימטרים הקרינה יורדת כמעט למינימום.
3. העיוות בדופן הצדדית אינו משמעותי. אם המדידה נותנת תוצאות סבירות למרות העיוות- מה טוב; אם לא- החלף את התנור. להבא כשאתה מטלטל אותו, אחוז בגוף מלמטה ולא בדופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלומי04/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AC ELECTRIC FIELDSא03/01/2011
על פי המד שברשותי, ה AC ELECTRIC FIELDS בבייתינו הוא בין 10 ל 20 וולט למטר.
למעשה, ה minimum sensitivity של המד שברשותי הינו 10 V/m
בחלק האחורי של המד רשום ש -
biological effects may begin at 1 kilovolt/m of AC electric field
אך בקובץ המצורף (עמוד 1, חלק 1) ההגבלה המומלצת נמוכה בהרבה (מתחת ל 1 וולט למטר)
האם תוכלו להסביר את הסיבה לשוני? מהו למעשה הסף הבטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
AC ELECTRIC FIELDS - תגובה
רם דישון03/01/2011כנראה שהמכשיר ישן (יחסית). שים לב שבקובץ שצירפת 10 וולט למטר הם רמה של Severe Concern,
בצילום שהראית הערכים יותר מקובלים עלינו.
מקור ההבדלים הוא בדעה שונה של אלו שחיברו אותם.
לטעמנו, הסף הוא הערכים המופיעים בטור Slight Concern.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAC ELECTRIC FIELDS
יובל03/01/2011מצורפת תמונה של מכשיר המדידה בו השתמשתי.
העניין הוא שאפילו אם המד מצביע על 0.5, זה אומר שזה 5 וולט למטר, שזה כבר יחסית גבוה.
כמו כן, לאיזה משלוש הקטגוריות עלי להתייחס -
ל - Field strength with ground potential in volt per meter/
או ל -
Body voltage with ground potential in millivolt
או ל -
Field strength potential-free in volt per meter/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
AC ELECTRIC FIELDS - תגובה
רם דישון04/01/2011מדוד במצב מגנטי.
קריאה מתחת ל- 2 מיליגאוס היא תקינה.
שים לב שהמכשיר אינו מומלץ למדידת קרינה סלולרית, כי סף הרגישות שלו גבוה מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה ביםaa03/01/2011
איך זה שפאלפון סלולארי קולט בים קליטה סלולארית אם אין שום אנטנה בסביבה שאלה שמעסיקה הרבה זמן אותי ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קליטה בים - תגובה
רם דישון03/01/2011הוא קולט מהאנטנה הקרובה שעל החוף. אלו בדרך כלל מותקנות על תורן גבוה, ולכן הטווח שלהן עשוי להגיע לקילומטרים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלת מיקורגל לא סגורה היטבדותן03/01/2011
חיממתי לחם מהמקפיא במיקרוגל ושמתי אותו בתוך בד כדי שייספוג את המים שמתאדים.
כשהפעלתי אותו ראיתי שהבד כנראה נתפס טיפה בדלת של המיקרוגל, הוא התחיל לפעול
אבל בצורה טיפה מוזרה(ראיתי שהוא פועל, אבל השעון לא זז והתחיל להבהב) ,אז מהר הוצאתי אותו מהחשמל וסידרתי את הבד שלא ייתקע בדלת והפעלתי מחדש.
הדלת עצמה הייתה סגורה, אבל יכול להיות שלא הרמטית במאה אחוזים בגלל הבד.
וכל הפעולה שלו במקרה שתיארתי הייתה 4 שניות,
השאלה אם במקרה כזה יש סכנה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלת מיקורגל לא סגורה היטב - תגובה
רם דישון03/01/2011שום דבר. כנראה שהוא לא פעל כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונית היברידית-קרינה?אורחת03/01/2011
אנו שוקלים לרכוש מכונית היברידית (הונדה..), האם יש קרינה בנסיעה במכוניות מסוג זה?,
האם יש הבדל מבחינת קרינה ונזק לגוף בין מכונית כזו לבין רגילה.., אנו עם תינוקות..לכן חשוב לנו לדעת טרם רכישה.
בתודהה, שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכונית היברידית-קרינה? - תגובה
רם דישון03/01/2011במושב האחורי (קרוב לאינברטר) יש קרינה חריגה (או לפחות היתה בשנים קודמות). שוה לרכוש מודד ולמדוד במהלך נסיעת מבחן בדגם האחרון.
אם תקבלו הצעה זו- אנא חזרו לפורום עם התוצאות, לטובת כל הצופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאייפוד טאצ'יונית02/01/2011
האם יש קרינה שמסוכנת מאייפוד (לא אייפון) שמחובר לאינטרנט אלחוטי? הכוונה היא, האם בעייתי לילדים לשאת אותו על גופם במשך שעות? והאם הוא מקרין כשהוא לא מחובר לאינטרנט? כשאין חיבור בסביבה.
קרינה מאייפוד טאצ' - תגובה
רם דישון02/01/2011אם הכוונה ל- WIFI- אז כן, יש קרינה חלשה גם כשאין אינטרנט בסביבה. רצוי לכבות פונקציה זו כשאין בה צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה קטנה
יונית02/01/2011כלומר שבכל מקרה כדאי לכבות את הפונקציה של החיבור גם כשיש WIFI וגם כשאין? כמו כן ,אם כן גולשים דרך האייפוד האם זה מסוכן? למשך כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה והבהרה קטנה - תגובה
רם דישון02/01/20111. כן. להפעיל את החיבור רק כשרוצים להתחבר לאינטרנט.
2. מסוכן פחות מאשר מטלפון סלולרי. כמה זמן- לשוכן במרומים פתרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)