מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלט הממירדיאן23/10/2010
שלום רב,
נרדמתי כששלט הממיר של הטלויזיה מתחת לבטני. אני מניחה שמקשי השלט נלחצו בעת שישנתי, הדבר הארע בהריון בשבוע 11 להריוני - האם זה עלול להיות מסוכן לעובר? האם עליי לעשות בדיקות כלשהן בעקבות כך?
בתודה
דיאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלט הממיר - תגובה
רם דישון23/10/2010אין סיבה לדאגה. הממיר פולט קרינה אינפרא אדומה חלשה מאד, שאינה חודרת לגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטרף לשאלהאלמונית ב'23/10/2010
התוכלו להגיד את מידת הקרינה שאני חשוף אם אני משתמש במוצר X ( עם ANT 2.4GH ) ובמוצר Y (שידור דופק מקודד בלבד).כמו-כן, חשוב להזכיר שמבחינתי אימון פיזי עם חגורה יכול להיות מעבר לשעה ושעתיים.
לפירוט נוסף ניתן לקרוא את השורות הספורות מתחת לכותרות הבאות:
א. שיטת השידור ANT
ב.קריאה רציפה
תודה רבה,
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצטרף לשאלה - תגובה
רם דישון23/10/2010הקרינה מזערית. שכח מהסיכון- אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנטיםמאיה23/10/2010
בני בן ה 8 חודשים קיבל במתנה דמויות שניתן להצמיד למקרר, כלומר עם מגנט. הוא מכניס אותם לפה. האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגנטים - תגובה
רם דישון23/10/2010אין סכנה במגנטים. וודאי שהם מספיק גדולים כך שלא יבלע אותם- הסכנה בכך הרבה יותר גדולה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- WFI בגן הילדיםנגה22/10/2010
שלום
האם שהות של ילד שעות מרובות בכל יום בגן ילדים בו יש WFI מסוכנת לאורך זמן?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
WFI בגן הילדים - תגובה
רם דישון23/10/2010וודאי שהילדים אינם יכולים להתקרב לראוטר פחות ממטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, לא הבנתי את כוונתך.
נגה25/10/2010האם כוונתך שזה בסדר כי אין סכוי שהם יגיעו למרחק כזה או שיש להשמר מפני זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, לא הבנתי את כוונתך. - תגובה
ד``ר דני וולף25/10/2010WI FI אין בעיה, צריך רק לשמור מטר מהראוטר עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה.
רם דישון25/10/2010יש לוודא שהילדים לא יוכלו להתקרב לראוטר למרחק של פחות ממטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוצמת שידוררועיק22/10/2010
היי, יש ברשותי ראוטר. מיקמתי אותו בסלון
בהגדרות הרשת יש אפשרות לקבוע את עוצמת השידור של הראוטר,
קבעתי אותו לערך המינימלי שהוא: Minimum
הערכים נעים מ-Minus 1dBm ועד MInus 19dBm, כאשר מתחתיו נמצא המינימום.
האם הערך שקבעתי הוא טוב ובטוח?
כאשר המודם האלחוטי מגיע לאחוז קליטה של 50%-60% בעוצמת שידור מינימלית (אם עוצמת השידור נבחרה למקסימום זה מגיע ל-100% אך אין לנו צורך בזה).
אז לאחר שקלול כל הנתונים ברצוני לדעת האם העוצמה והקליטה הם בערכים בטוחים ולא גבוהים.
תודה מראש,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוצמת שידור - תגובה
רם דישון22/10/2010מבחינת סיכונים בריאותיים, מינוס 20 דב"מ הוא ערך נמוך מאד מאד ואינו מסוכן כלל. עשית טוב, בתנאי שהתקשורת טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר, ועוד שאלה
רועיק22/10/2010קטנה שפחות קשורה לקרינה ויותר להתחממות...
כפי שאמרתי, הראוטר נמצא בסלון, בתוך מזנון שיש בתוכו פתח יעודי לממיר. המזנון עצמו עשוי מעץ ויש "חלון" זכוכית נשלף, בתוכו נמצאים הממיר, הראוטר וכן מודם כבלים ומודם טלפון. רציתי לדעת אם זה מסוכן לשים את כולם ביחד? ניסיתי לשים כל אחד הרחק מהשני, האם יש סיכון להתחממות יתר שעלול לגרום לשריפה? אני משתדל לאוורר את המזנון ולפתוח מידי פעם את החלון אך האם העובדה ששמתי את המכשירים ביחד גורמת לסיכון כלשהו? במידה כן האם יש דרך להקטין את הסיכון תוך כדי השארת המכשירים במקומם (כמו שימוש בחומרי בידוד וקירור מסויימים, אם יש כאלה)?
שוב תודה רבה,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על המענה המהיר, ועוד שאלה - תגובה
רם דישון23/10/2010נסה להכניס יד לחלל בו נמצאים המכשירים לאחר שעתיים בהן היה סגור. אם לא תרגיש חום רב (או למען הדיוק הטכני- אם הטמפרטורה לא תעלה על 40 מעלות)- אין מה לדאוג.
אוורור מדי פעם אינו שווה מאומה.
הדרך היחידה המעשית להורדת הטמפרטורה היא לדאוג לפתחי אוורור, למשל לשלוף את החלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת מזון בכלי פלאסטיקטליה22/10/2010
שאלתי בעבר בפורום תזונה וקיבלתי תשובה טובה אבל חלקית, אולי כאן אוכל לקבל מידע יותקררחב, בעיקר מכיוון שמאז שוב נשמעים קולות שמזהירים מפני הקפאת מזון בפלאסטיקים- האם זה אכן מסוכן, ואם כן, באיזה כלים אפשר להקפיא, למשל מרק עוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת מזון בכלי פלאסטיק - תגובה
ד``ר דני וולף23/10/2010הקפאה בוודאי לא מסוכן, הבעיה יכולה להיות בהפשרה. אני דוגל בכך שכלים שיש להם תו תקן לשימוש במיקרו לא מסוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל בבקשה להרחיב
טליה28/10/2010כי התמונה אינה ברורה לי דיה: השמועה אומרת, שבעת ההקפאה הפלסטיק משחרר חומר רעיל, דיוקסין (מה זה?). אם השמועה הזאת איננה נכונה, כמו שמועות אחרות רבות, מה קורה בזמן ההפשרה שיש בו סיכון?
יש מאכלים, שאפשר להתחיל להפשיר קלות ואז להפוך את התוכן לכלי אחר ולהשלים את ההפשרה כך, ולא בתוך הפלסטיק. האם כדאי להשקיע ולעשות כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל בבקשה להרחיב - תגובה
ד``ר דני וולף28/10/2010הקפאה לא מסוכנת לא משחררת שום חומר.
הפשרה בכלים שנועדו לכך אין בעיה.
אפשר להקפיא בשקיות מיועדות לכך ולהפשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי רנטגן מרוביםעדי22/10/2010
אני בת 25 ושברתי לפי שבוע את שורש כף היד. מאז נעשו לי 5-6 צילומים רגילים (חלק יצאו מטושטשים והיה חשד שהעצם זזה). היום הרופא ביקש שאעשה צילום סיטי. האם אין בצילום כזה הרבה קרינה במיוחד על רקע העובדה שכבר עברתי הרבה צילומים בתוך כמה ימים? האם במצטבר זה לא עלול להזיק?
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומי רנטגן מרובים - תגובה
ד``ר דני וולף23/10/2010ראי שאלות קבועות על רמת הסיכון. ככלל כל קרינה מעלה בשבריר הפרומיל את הסיכון, אולם כל טיפול הוא שיקול בין רווח והפסד, ובמקרה זה הצורך בצילום עולה בעשרות מונים על הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שינה מעל חדר שנאיים.מירי21/10/2010
שכרנו דירה לפני כשלושה חודשיים לפתע התגלה לנו שאנו מעל חדר שנאיים ,ביקשנו בדיקת קרינה מאיכות הסביבה:
ונמצא שבחדר הממד יש 2.5 (שאמור להיות חדר של הילדה)ובחדר שינה שלנו ההורים יש 6.6 מיליגאוס!!! מה לעשות?
אנחנו מאוד מאוד לחוצים יש לנו 4 ילדים קטנים ובינהם תינוק,נשמח לקבל את עזרתכם...כיצד אנו יכולים להתקדם ולמי עלינו לפנות? והאם זה שישנו שלושה חודשים בחדר כזה -צריך להתחיל לדאוג?
תודה רבה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר שינה מעל חדר שנאיים. - תגובה
ד``ר דני וולף23/10/2010כרופא וכאיש מקצוע אני רק יכול להגיד לך שבקרינה שנמדדה יש סיכון. לצערנו התקן הקיים בארץ עדיין גבוהה פי 400 מהקרינה שבחדר של הילדה, וזאת למרות שאפילו המשרד לאיכות הסביבה מכיר ב- 4מיליגאוס כגבול המותר לחשיפה.
מה אתה עושה - שאל עורכי דין, או יועצי נדל"ן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפטופ על הבטן בזמן הריוןחן21/10/2010
אני בסוף חודש שביעי ונוטה לעבוד הרבה עם הלפטופ מהמיטה (בד"כ עלי - על הבטן או על שמיכת פוך). הרגשתי מאוד את החום של הלפטופ (זה אפילו עשה לי כאב ראש אחרי שימוש ממושך) אבל עד היום לא ייחסתי לזה חשיבות. כמובן שאפסיק עם זה. רציתי לדעת אם ייתכן שזה עשה נזק לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפטופ על הבטן בזמן הריון - תגובה
ד``ר דני וולף23/10/2010החום אינו מצביע על עוצמת הקרינה, אבל אין ספק שהעובר חטף קרינה. אל תבכי על חלב שנשפך, יהיה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - קרינהאמא מודאגת21/10/2010
במשך מספר ימים ישבתי להניק תינוק בן יומו כשבמרחק של כחצי מטר מאחורי הכורסא בה ישבתי נמצא הטלפון האלחוטי עם התושבת שלו. האם הנ"ל מסוכן? כמו כן, ישבתי במשך כחמש דקות כשבמרחק של כחצי מטר ממני היה סלולרי בטעינה.
האם נשקפת סכנה לתינוק?
אודה להתייחסותכם הדחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - קרינה - תגובה
רם דישון21/10/2010הסירי דאגה מליבך. בפרק זמן כה קצר לא קרה דבר. בנוסף, אם התושבת של האלחוטי היתה מאחורייך, הרי שאת בלמת את הקרינה מהתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית וכאב בפנים וGPSאני20/10/2010
שלום. אודה לכם אם תוכלו לענות על שתי שאלות:
1-האם יכול להיות שכאשר אני משוחחת ליותר מ2 דקות ברמקול חום הקרינה גורם לי למעין כאב בפנים?
2-האם בGPS יש קרינה כמו בנייד? מה הסיכונים בשימוש בו אם בכלל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה סלולרית וכאב בפנים וGPS - תגובה
ד``ר דני וולף20/10/2010יכול להיות שאת רגישה לקרינה של הפלאפון והוא גורם לך תחושת אי נעימות בפנים. יכול גם להיות שזה פסיכולוגי, וגם אז זה לא נעים. זה אינו קשור בסרטן.
GPS קולט ולא מקרין כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין גידולים שפירים לניידים
אני20/10/2010תודה על המענה הקודם.
האם נמצא קשר בין גידולים שפירים (כמו גידול על עצב השמיעה) לבין שימוש בטלפונים ניידים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין גידולים שפירים לניידים - תגובה
ד``ר דני וולף21/10/2010בהחלט נמצא קשר אולם מטבע הדברים להוכיח קשר כזה זו משימה כמעט בלתי אפשרית, ולכן עדיין אין פסיקה סופית בנושא.
אנחנו מאמינים מאוד שהקשר הוא הרבה יותר אמיץ ושכיח מאשר נמצא בעבודות הממומנות על ידי חברות הסלולר בעולם, ועם קונספירציה של שלטונות הבריאות בכול העולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGPS
אסף22/10/2010שלום רב,
השאלה שלי היא, אם אתה טוען שהGPS לא מקרין אלא רק קולט, איך הלווין יודע איפה נמצא הרכב בכל רגע נתון?
השאלה הכללית שלי היא אם בטוח אין סיכון בשימוש ב GPS?
תודה רבה ושבת שלום,
אסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
GPS - תגובה
רם דישון23/10/2010מי אמר שהלווין יודע איפה הרכב?
המקלט יודע היכן הרכב, ורק הוא!
הלוין משדר אות שאומר בפשטות: השעה עכשיו X, ואני נמצא במקום Y.
כל היתר נעשה ע"י המקלט.
זכור את עקרון ה- GPS:
All users are passive and silent.
קצרה היריעה כאן מלפרט כיצד פועלת המערכת הזו, אבל האינטרנט מלא בפרטיה. אם הנושא מעניין אותך- חפש והשכל.
ובשורה התחתונה: מקלט ה-GPS אינו משדר כלל, ועל כן בטוח לחלוטין לשימוש.
אבל, אם ה-GPS שלך יושב בתוך טלפון סלולרי- זה כבר סיפור אחר. במקרה זה הטלפון הסלולרי משדר את נתוני המיקום שלו למרכז המפעיל הסלולרי, ואז הוא מתנהג כמו טלפון סלולרי לכל דבר. המפעיל הסלולרי משדר חזרה לטלפון הנחיות נסיעה ותמונת מפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטיחות אנטנותמוטי20/10/2010
שלום רציתי לדעת אם אני במרחק בטיחות מספקת
אני גר בכרכור רחוב ני"לי וגיליתי בחיפוש שיש כ 580 מטרים ממני על מגדל המים יש 2 אנטנות אחד של פאלפון ואחת של מירס וכ 700 מטרים ממני מהצד הימני כלפי מגדל המים קיימות עוד אנטנה של חברת פאלפון
מרחק כ 580 מטרים מאזורי
פירוט :
מוקדים לשידור סלולרי פעילים
דף אתר
ID: 1971
חברה: פלאפון
מס' האתר: 910280
עיר: פרדס חנה
כתובת האתר: אתר חב' המים רחוב הצפירה
רשות מקומית: פרדס חנה
תחום שיפוט: פרדס חנה כרכור
X_ITM: 198436
Y_ITM: 708608
סוג אתר: אנטנה משתפלת
תאריך היתר הקמה: 10/9/2009
תאריך היתר הפעלה: 11/11/2009
בדיקה תקופתית אחרונה, בתוקף לשנה: 1/10/2009
היתר קרינה: יש היתר
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: קטן מ-2
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: קטן מ- 0.5
תאור נקודה בה התקבלה תוצאה מירבית: בכל אזור האתר
כ 580 מטרים מאזורי
מוקדים לשידור סלולרי פעילים
דף אתר
ID: 4894
חברה: מירס
מס' האתר: 259
כתובת האתר: מגדל המים פרדס חנה מזרח
X_ITM: 198436
Y_ITM: 708608
סוג אתר: תורן קרקעי
תאריך היתר הקמה: 18/5/2006
תאריך היתר הפעלה: 20/5/2007
בדיקה תקופתית אחרונה, בתוקף לשנה: 13/4/2010
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 2
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 1
: 1967
מרחק כ 700 מטרים מאזורי
חברה: פלאפון
מס' האתר: 910265
כתובת האתר: המושב 5
X_ITM: 199516
Y_ITM: 708995
סוג אתר: מתקן גישה אלחוטי
תאריך היתר הקמה: 10/11/2009
תאריך היתר הפעלה: 13/1/2010
בדיקה תקופתית אחרונה, בתוקף לשנה: 29/11/2009
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 41.5
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 9.43
תאור נקודה בה התקבלה תוצאה מירבית: על מרפסת חיצונית. ליד הגבלת גישה ומעקה מערבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח לחלוטין הסר דאגה תגובה
ד``ר דני וולף20/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורית אלחוטית לרכברבקה19/10/2010
קניתי היום bluetooth "handsfree BTS 660 של חברת Sygnet.
האם מההיבט של הקרינה כדאי לי להחזירה?
האם עדיף לחפש "דיבורית של פעם"? עם אנטנה על השמשה?
מהיבט של הקרינה מה עדיף?
1. "דיבורית של פעם"
2. אוזנייה (עם חוט)
3. דיבורית לרכב - Bluetooth
קניתי את הבלוטות' בגלל ייתרונותיה ביחס לדיבורית של פעם:
מתאימה למס' טלפונים סלולריים כך שאם אחליף פלאפון לא אצטרך להחליף דיבורית
+
אין צורך בהתקנת הדיבורית.
אנא ענו לי בהקדם האפשרי.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבורית אלחוטית לרכב - תגובה
ד``ר דני וולף20/10/2010לא משנה איזה דיבורית, בלוטוס, רגילה או אחרת. אם אין דיבורית עם אנטנה חיצונית של פעם!! הקרינה בתוך המכונית כולה חזקה יותר מאשר מחוץ למכונית, וזה נכון לגבי כל המכונית ולא רק לגבי מי שמדבר בדיבורית, שכן הקרינה היא מהפלאפון עצמו, גם אם מדברים עם הדיבורית. קשה מאוד לחזות את עוצמת הקרינה, היא בוודאי לא חזקה כמו אם מצמידים את הפלאפון לאוזן, אולם אם מרבים לדבר ברכב, זה עלול להיות משמעותי. ובייחוד זה עלול להיות משמעותי אם יש תינוק באוטו, ומדברים מעל 20 דקות ביום באוטו עם דיבורית ובלי אנטנה חיצונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..........
רבקה20/10/2010המון תודה על תשובתך המהירה.
וברשותך, עוד 3 שאלות/הבהרות בענייני בטיחות-קרינה:
1. כלאמר אם הבנתי נכון, עדיף לי להפטר מדיבורית הבלוטות' ולהתקין ברכב דיבורית של פעם, עם אנטנה חיצונית.
יש מי שמתקין עוד כאלו דיבוריות של פעם?
2.בבית או בחוץ, לא ברכב: כשמדברים בסלולרי מה עדיף:
אוזניה חוטית או ספיקר או דיבורית בלוטות'?
שמעתי שיש גם אוזנייה עם צינורית אוויר? יש לה עדיפות על האחרים?
3. בבית, יש עדיפות משמעותית לטלפון קווי על טלפון אלחוטי?
בתודה מראש,
רבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ו.......... - תגובה
רם דישון20/10/20101. כן.
2. ראי בשאלות נפוצות.
3. כן. טלפון קווי עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר חשמל בסמוך לשטח בנית מגוריםמתן19/10/2010
שלום רב, אשמח אם מי מבעלי התפקידים יוכל להאיר את עיני.
אני מתכנן לבנות את ביתי בקרוב. לפני מס ימים גיליתי, להפתעתי, כי בסמוך למגרשי ישנו מבנה חשמל (אני חשבתי עד אז כי הוא נטוש) פעיל ואקטיבי. לא זו בלבד, במבנה זה ישנו גנרטור חירום אשר עובד במקרה של הפסקת חשמל כללית. בנוסף, מחוץ למבנה ישנה מיכלית סולר חיצונית בגודל של 5 קוב המשמשת את הגנרטור. להזכירכם, כל זה כשלושה מטר משטח הבניה שלי וכחמישה מהבית העתידי עצמו.בבדיקת קרינה שביצענו עלו רמות קרינה בממוצע של 10 מ"ג, בהתאמה למרחק מהמבנה.
מעבר לעובדה שאני טמבל והייתי צריך לעלות על כך מזמן, האם החוק לצידי לגבי נושאים אלה : החשמל והקרינה, הגנרטור והדציבלים והסולר הממוקם בחוץ.
כמו כן, בהנחה שהישוב יטפל בנושא הקרינה בעזרת מיגון חדר החשמל (אני מקווה ועל כך לא אוותר) עד כמה עלי לחשוש מהגנרטור והשפעתו הבריאותית (קרינה או רעש) ו/או ממיכלית הסולר.
אשמח לשמוע וללמוד,
בתודה מראש,מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר חשמל בסמוך לשטח בנית מגורים - תגובה
רם דישון19/10/2010הגנרטור עובד רק בזמן הפסקות חשמל, שאינן רבות, לכן לא הייתי מתיחס אליו כלל.
היכן מדדו 10 מ"ג? ליד חדר החשמל או במקום הבית המיועד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יהודה20/10/2010תודה על התשובה המהירה,
קודם כל משמח ומרגיע לשמוע את דעתך על הגנרטור.
והייתי מוסיף רק את השאלה מה קורה אם אכן יש הפסקת חשמל והוא נמצא בפעילות יום שלם (למרות שזה כמעט ולא קורה, אך בכל זאת...) האם אז זה מגביר הסיכון?
לגבי הקרינה,
המדידות נערכו בכל מיני מקומות בשטח, כאשר בצמוד למבנה החשמל היה 14, בקיר הבית העתידי אשר ממוקם בצידו של מבנה החשמל נמדדו 10 וככל שהתרחקו מהמבנה כך ירדה הקרינה.
לגבי הקרינה, מהי הדרך האפקטיבית ביותר להתמודד עם הקרינה (חוץ מהזזת המבנה)?
האם מיגון המבנה על ידי מיגון קרינה מוסמך הינו פתרון מספק ואפקטיבי ?
האם מיגון שכזה יכול להרגיע את דאגתי לגבי נזקי הקרינה?
האם יש לך המלצה לחברה אשר מבצעת מיגון שכזה ומהם המחירים, להערכתך?
תודה,
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר דני וולף20/10/2010קרינה בתדירות ביתית כמו זו של החשמל מסוכנת רק אם אתה גר בסמוך אליה וישן בבית במשך שנים רבות. יום יומיים שלושה ואפילו חודש אחד לא מסוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך...
יהודה20/10/2010דני שלום,
תודה על תשובתך,
לצערי לא לגמרי הבתי אותך,
את ציינת את רמות הקרינה והתייחסת לכך שבתקופות זמן של יום יומיים ואף חודש אין סיכון.
אך אני מדבר על חיים שלמים, אני מתכנן לבנות את ביתי בסמוך למבנה החשמל שכרגע מפיק קרינה משמעותית (כפי שציינתי - 14 בקרבה אליו ועד 6 בשטח פנים הבית ה עתידי).
השאלה היא האם בעזרת מיגון טוב ואיכותי, ניתן להגיע למצב בו הקרינה יורדת לרמות מותרות ומומלצות ולא צריכה להיות בעיה בריאותית לחיות ליד מבנה שכזה?
כמו כן, האם ישנם חברות מוכרות ואיכותיו אשר מבצעות מיגון שכזה? ובאופן כללי ביותר, מהם המחירים למיגון שכזה?
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך... - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א20/10/2010יש חברה המספקת מיגון כזה. אבל לא ניתן להמליץ על חברות בפורום זה, אי לכך פנה אלי לדוא"ל הפרטי שלי, ואשלח לך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יהודה20/10/2010תודה רבה זמיר,
אפנה בפרטי.
בכל מקרה, האם באמת מיגון שכזה מספק מענה לקרינה. מענה כזה בו אני יכול לבנות בשקט את ביתי בסמוך למבנה ?.
זאת כמובן יחד עם בדיקה לאחר המיגון וכנראה כל מס' שנים.
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר טיפול בהזעת יתריונית19/10/2010
ישנו מכשיר בשם "דריוניק" המטפל בבעיות של הזעת יתר בידיים, הוא פועל בשיטת יונטופורזיס, שמנצל את המוליכות היונית של מים כאשר מופעל דרכו זרם חשמלי בעוצמה נמוכה ושטובלים בהם את הידיים לפרקי זמן של חצי שעה, האם יש סיכון בטיפול זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר טיפול בהזעת יתר - תגובה
ד``ר דני וולף20/10/2010בוודאות אין שום סיכון של קרינה אלקטרומגנטית!!!! או קרינה בכלל.
על סיכונים אחרים אינני בקיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)