מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנה סלולאריתאבי27/09/2010
אני מתגורר בבניין שבו 40 דירות וסוך לבניין (בערך 200 מטר ישבית ספר). השכן בקומה החמישית הציב במרפסת אנטנה סלולארית של חברת פלאפון.
מה אפשר לעשות בכדי להוריד אותה מכיוון שהוא מסרב בתוקף?
כל האופציות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון27/09/20101. נראה לי שבמרחק 200 מטר אין סיכון.
2. הדרך הטובה ביותר להוריד אנטנה כזו ("מתקן גישה אלחוטי") היא באמצעות רעש ציבורי. הבעיה היא שהפיתוי באנטנה גדול- השכן מקבל עבורה כמה אלפי שקלים מדי חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולארית
אבי27/09/2010מה מידת הסיכון לתושבי הבניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נדע רק אם נמדוד.
רם דישון27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור חדש של בזקגיא26/09/2010
יש לי בית שני מלפסים עם בעיות קליטה.
הציעו לי בבזק לחבר את המודם שלי לחשמל ולגלוש דרך מכשיר חדיש הום-פלאג.
הנציג אמר לי שאין בו קרינה ומתחברים אליו עם חוט כמו במודם רגיל.
יש לזה קרינה או אין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הכוונה לתקשורת על גבי מוליכי
רם דישון26/09/2010החשמל בבית- אכן מערכת זו אינה קורנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובתי הקודמת
רם דישון27/09/2010בקשר ל- Home Plug לא היתה נכונה. המכשיר הזה מעביר את הנתונים על גבי רשת החשמל ואינו מקרין כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראדוןמאיה26/09/2010
שלום רב,
אני גרה בקומה גבוהה יחסית ובממ"ד חם מאוד וזאת למרות שאני משאירה את החלון פתוח תמיד. אני מפעילה את מאוורר שולחני כשאני נמצאת בממ"ד. האם זה בסדר?
ושאלה נוספת ברשותכם, הייתי עם הוריי בחנות שנמצאת במרתף. הגענו ראשונים בבוקר כשרק פתחו ולא זאת בלבד- המוכרת דאגה לנער את השטיח ממש עלינו בעודנו עומדים צמוד אליו. השטיח העלה כמויות אבק מכובדות ביותר (כאילו לא ניערו אותו מעולם). האם ארוע כזה יכול לתת אותותיו?
מודה לכם מאוד
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הממ"ד מאוורר רוב הזמן זה בסדר
ד``ר דני וולף27/09/2010מכמה דקות בחנות לא יקרה אסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"דרעות25/09/2010
שלום,
אני ישנה בממ"ד תק' של כ12 שנה, הדלת תמיד פתוחה, והחלון גם רוב הזמן..
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הממ"ד מאוורר היטב רוב הזמן
ד``ר דני וולף27/09/2010רוב הסיכויים שאין בעיה. אם בחורף הממ"ד סגור רוב הזמן, ולא מאווררים אותו, ולא שואבים אבק, ייתכן שנחשפת לקרינה של רדון, שהיא קרינה מייננת, וחבל.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטיחותי בIphoneגלית25/09/2010
שלום רב,
אני מתעתדת לרכוש מכשיר אייפון. רמת הSAR שלו גבוהה, אך הבנתי מקריאה בפורום שזה לא ממש משנה. אז לגבי כללי הבטיחות כמשתמשת הכל ברור לי. יש לי 2 ילדים, פעוטה ותינוק. כמובן שאינם מדברים לעולם בפלאפון מכל סוג. אך איך אפשר להימנע מקרינה גם כשהמכשיר באזור. כלומר מאיזה מרחק מהם כשהמכשיר בסטנד ביי הם בטוחים? ואותו מרחק מגן גם בפלאפון עם SAR נמוך וגם בSAR גבוה? תודה מראש, וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק של מטר בטוח לחלוטין.
רם דישון26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר - מזיקה?עדי24/09/2010
שלום,
השתדלתי לחפש מידע ברשת קודם לפרסום השאלה,
ולא כל כך הגעתי למסקנה ברורה.
יש ברשותי ראוטר (דגם של חברת Edimax, אם זה חיוני לתשובה)
הראוטר מספק תקשורת אלחוטית לשאר הבית,
אך בממוקם סמוך למחשב נייח שנעשה בו גם שימוש רציף.
רציתי לדעת האם קיים חשש לנזק בשהייה בסמוך לראוטר? אם כן אז עד איזה מרחק.
ובנוסף אם יש חשיבות לזמן החשיפה.
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
60 ס"מ הוא מרחק בטוח.
רם דישון24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים ליד קו מתח חשמליצורי24/09/2010
שלום לחברי הפורום,
אני עובר לגור כ-20 מטרים מקו המתח שבתמונה
גם אני לא יודע אם מדובר בקו מתח גבוה (איך אפשר לדעת)
האם המרחק הזה בטוח? האם אתם ממליצים להזמין מודד?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה בקו הזה.
רם דישון24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
צורי24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במצב של בלוטוסיונית24/09/2010
האם טלפון סלולרי שהבלוטוס דלוק מקרין יותר מאשר כשזה כבוי? האם זה משמעותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, אבל לא משמעותי.
רם דישון24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Home Plug החדש של בזק מקרין ?ישראל24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

בודאי שהוא מקרין, ולא מעט.
רם דישון24/09/2010שמור מרחק של מטר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא מקרין יותר ממודם רגיל חוטי ?
ישראל24/09/2010או שגם ממודם רגיל צריך להתרחק מטר.
מודם חוטי אינו מקרין
רם דישון24/09/2010ואין צורך להתרחק ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישראל ----- תיקון התשובה
גיא27/09/2010כנראה שזה -לא- מקרין.
אני אשמח אם רם יאשר הזה..
אשמח גם לדעת אם יש לזה קרינה כמו כל שנאי. או אין לזה קרינה בכלל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שוב:
רם דישון27/09/2010אם זה מתאם שמחובר לשקע וממנו יוצא כבל למחשב- הוא אינו מקרין (כמו ראוטר או סלולרי). מה נפלט ממנו- נדע רק אם נמדוד, וגם כאן זה לא פשוט. המערכת הזו עובדת בתדרים שונים מהסלולרי ומהרשת, לכן צריך מכשור אחר. מה שברור הוא שמה שנפלט כקרינה הוא סופר מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מטרידות של מדידותגלי24/09/2010
שלום רב,
לפני מס' ימים השאלתי מכשיר מדידה מד"ר שליט"א.
במדידות שערכתי בבית, נמצאו ממצאים מטרידים ביותר:
על אחד מקירות הסלון ישנה תאורה שקועה של נורות הלוגן שמופעלת ע"י דימר שנמצא על קיר ממול במרחק כ-5 מ'. כשהתאורה דולקת, ברדיוס של כ3-4 מ' מהקיר עליו נמצאות הנורות, ולמעשה כמעט בכל איזור הסלון המכשיר הראה ערכים של 15 מיליגאוס על הספה והשולחן( בגובה של כחצי מ' מהקרקע) ועל הרצפה נמדדו ערכים שהגיעו גם ל-25-30 מיליגאוס. ככל שעולים בגובה מעל פני הרצפה, יש ירידה בערכים. דוקא כשקרבתי את המכשיר לנורות עצמן נמדדו ערכים של כ-3-4 מיליגאוס במרחק אפס מהן, כמו כן, ככל שהגברנו ע"י הדימר את העוצמה של הנורות, הערכים הלכו ופחתו. כמובן שלא נדליק יותר נורות אלה עד שיערך בירור וימצא פתרון.
האם תוכלו לאמר לי מה זה יכול להיות? אנו גרים בבית זה כ-5 שנים והילדים שהו באיזור ובעיקר על הרצפה לסירוגין שעה- שעתיים ביום (בזמן שהנורות דלקו) ואנחנו אף יותר - עד כמה נגרם נזק?
אודה מאווד לתשובתכם,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון24/09/2010כנראה שקו החשמל המחבר בין הנורות לדימר עובר על הרצפה.
לפי התיאור שלך הערכים שנמדדו הנם בתדר גבוה יותר. אינני יכול להכנס לפרטים (זה קצת מסובך), אך משהיה של עד שעתיים ביום לא נגרם נזק, מה גם שמן הסתם התאורה היתה בעוצמה גבוהה.
הפתרון- להדליק את הנורות בעוצמה מירבית. אפשרות אחרת- לשנות את ניתוב חוטי החשמל בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי, התאורה בד"כ היתה בעצמה
גלי24/09/2010נמוכה - מה שגרם לערכי שדה גבוהים יותר.
עד כמה כבל חשמלי יכול לייצר שדה חשמלי כל כך גבוה? הרי מדובר רק על 3 גופי תאורה?
האם יכול להיות שהבעיה נוצרה בשל מים שהגיעו אל מתחת לרצפה בשל הצפה שהיתה בחורף? האם יכול להיות שהבעייתיות היא בדימר עצמו? האם אין איזשהי הנחייה לחשמלאים לא למקם כבלים כל כך מסוכנים מתחת לרצפה? במקום שבו שוהים ילדים?אני חושבת שזו ממש שערורייה שאין על כך פיקוח..............
האם יש לי ממה לחשוש בנוגע לילדים? האם יש בדיקות מסויימות שכדאי לעשות להם?
אשמח לקבל תשובות גם מד"ר שליט"א וד"ר דני וולף.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובות. תודה רבה.
גלי27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה מאד לענות
רם דישון27/09/2010ללא מדידה מסודרת.
הדימר קוצץ את גל הסינוס של הרשת. התוצאה היא הרמוניות בתדרים גבוהים בעוצמה לא גבוהה. יתכן שהמכשיר רגיש דוקא בתדרים יותר גבוהים ולכן קורא ערכים גבוהים. אני מתנצל אם לא הבנת.
כמו שאמרתי, לא ניתן לענות תשובה חכמה ממעמקי הכסא. יש צורך בבדיקה ומדידה מסודרות.
לגבי מים- לא נראה לי שיש קשר. לגבי פיקוח- רק הלקוח יכול לפקח. החשמלאי יחפש את הקו הקצר ביותר בין שתי נקודות.
יתכן שיש בחיווט בביתך בעיה נוספת של הארקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובות גם מד"ר שליט"א
גלי02/10/2010וד"ר וולף לגביי הנזקים שעלולים להגרם לנו ולילדים עקב החשיפה.
תודה רבה לרם דישון על התשובות.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולאריותיעלה24/09/2010
לאחרונה נודע לי כי מעל המשרד שבו אני עובדת שנמצא בקומה העליונה של בנין משרדים מצויות אנטנות של 3 חברות סלולאר. האנטנות אינן נראות לעין, מאחר שהותקנו על הגג, ללא תרנים ועד כמה שאני יודעת העובדים במקום לא מודעים לנוכחות האנטנות, שמוסתרות לחלוטין.
באתר של המשרד להגנת הסביבה מופיע שעצמות האנטנות אינו זניח ונע בין 18-27 מיקרו-ואט. ואף צויין שהתוצאה המירבית נמדדה במסדרון.(יתכן שמדובר במסדרון הקומה שבה אנו עובדים). כעת לאחר שמצאתי את האנטנות באתר של המשרד להגנת הסביבה, אעדכן את הבוסית שלי במצב.
אודה אם תוכלו לייעץ לי מה ניתן לעשות במצב זה.
האם נכונה התובנה שלי שאין טיפת אנושיות בהתקנה כזו, מכיוון שאילו היו מתקינים את האנטנות על תרנים היו: א. מאפשרים לאנשים את הזכות לדעת על קיום האנטנות
ב. זה היה מקטין את עוצמת הקרינה, על ידי הרחקת האנטנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון24/09/20101. הנתונים שמצאת באתר המשרד אינם שוים מאומה לצרכינו.
2. הפתרון היחידי המעשי הוא לרכוש מכשיר ולמדוד לבד.
3. על האנושיות של חברות הסלולר אינני רוצה לדבר. זה מעלה לי את לחץ הדם.
4. על ההבדל בין אנטנות מוסתרות לאנטנות על תורן אפשר לכתוב מאמר שלם. חבל על המאמץ. כמו שאמרתי, הפתרון הוא לרכוש מכשיר פשוט ולמדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לשים בבית או במשרד גלאי קרינה
גליה26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי חשמלישראל24/09/2010
ליד המיטה שלי יש מלא מטענים של מחשבים טלפונים רדיו ועוד
זה מסוכן.. וכמה יש להתרחק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטר אחד.
רם דישון24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר תקן Nישראל24/09/2010
אני עומד להתחבר לאינטרנט 10 מגה
ולקבל ראוטר אלחוטי תקן N
המודם משמש אותי גם להמון הורדות כבדות.
יש לי שני מחשבים ניידים.
1. האם הראוטר מוציא קרינה מסוכנת ?
2. האם הקרינה רק ליד הראוטר או גם במחשב נייד?
3. אני משתמש המון עם מחשב במיטה.
מה ההמצלצות שלכם ? איפה למקם את הראוטר. וכמה להתרחק ממנו. וכמה להתרחק מהמחשב נייד.
והאם ההמלצה שלכם היא בכלל על מודם רגיל.. [וגם על רגיל כמה יש להתרחק ?]
\תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון24/09/20101. ראוטר בתקן N משדר חזק יותר מקודמיו. שמור מרחק של מטר ממנו.
2. גם המחשב מקרין, אבל פחות. במרחק צפיה הקרינה נמוכה מאד.
3. ברור שמודם רגיל עדיף- הוא אינו קורן כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמודם הזה עצמו אפשר להתחבר בחוטי
ישראל24/09/2010מטר ממנו מספיק ברגוע גם לפרנואיד כמוני ? או שאוותר על האלחוטי ?
והשאלה ששאלתי לגבי המחשב, הוא מבחינת הרשת האלחוטית..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם להתרחק מטר או לוותר
רם דישון24/09/2010על האלחוטי זוהי החלטה שלך. הקרינה של המחשב בשעה שהוא פועל על רשת אלחוטית הנה זניחה במרחק צפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת מכשיר Electrosmog meterמירי23/09/2010
שלום רב,
אני מעוניינת לרכוש מכשיר לבדיקת קרינה אלקטרומגנטית
של פלאפון, אנטנה, טלפון נייד, מיקרו, חשמל ועוד.
מצאתי כמה מכשירים יחסית לא יקרים לא ממש הבנתי מה הבדלים בינהם.
אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין האם אחד מהם עונה על צרכים שלי ואיזה מהם מ ומומלץ לרכוש:
רבה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המכשירים בקישור שהבאת
רם דישון23/09/2010הם טובים ומתאימים, ולדעתי משוכללים מדי. חבל על הכסף. ישנו מכשיר Cornet ED-6 שהוא זול בהרבה ויתאים לצרכים שלך. (המכשירים שבקישור נותנים קריאות נוספות בדיוק גבוה שלך אין צורך בהם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודד קרינה
אפרת23/09/2010קחי בחשבון שה ED6 לא מודד קרינה הנפלטת ממוצרי חשמל רק קרינה סלולרית (קרינה בתדר גבוה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אפרת
מירי23/09/2010תודה רבה אפרת,
בדיוק שאלתי שאלה על ההבדלים בין המכשירים.
בכבוד,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהED-6
מירי23/09/2010תודה רבה רם,
הבנתי שמכשיר ED-6 אינו מודד קרינה ממכשירי חשמל.
כפי שציינתי קודם אני מעוניינת למדוד את מכשירי חשמל,טלפונים,מיקרו,
אנטנות סלולר, WIFI, שנאים וכו'
מה שלא הצלחתי להבין זה, מה ההבדל בין הדגמים האלה:
ED15 - High Frequency (RF) Electrosmog detector
ED15SA - Electrosmog WiFi spectrum analyzer
ED25G - RF and LF Combination Meter (2in1
הם עולים אותו דבר רק לא ברור לי מה הבדלים,
אני רוצה להיות בטוחה לפני רכישה.
מודה מראש על עזרתך,
בכבוד רב,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון24/09/20101. ED-6 אינו מודד "קרינה" ממכשירי חשמל. נכון. למדידת מכשירי חשמל רכשי מכשיר נוסף.
2. על מנת להבין מה ההבדל בין המכשירים השונים תאלצי לחבוש ספסלים של האוניברסיטה למשך מספר שנים. המכשירים האחרים פשוט לא בשבילך- לא תדעי מה לעשות אתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודד קרינה
יובל25/09/2010הי,
אני קניתי מכשיר שנקרא Tri field המכשיר מיועד גם לקרינה סלולרית ( קרינה בתדר גבוה) וגם לקרינה הנפלטת ממכשירי חשמל (קרינה בתדר נמוך) אבל בפועל הוא מתאים בעיקר למדידת קרינה הנפלטת ממכשירי חשמל (היות והאנטנה שיש בו למדידת קרינה סלולרית לא רגישה מספיק). הבנתי שמבין המכשירים שעולים מתחת למאתים דולר הוא נחשב אמין יחסית היות והוא מודד קרינה באמצעות שלושה צירים ( אין לי מושג מה זה אומר היות ואני לא מומחית אלא סתם פרנואידית בעינייני קרינה).
הזמנתי אותו מאר"הב בעלות של 124 דולר כולל משלוח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן כך. כמו שכבר עניתי,
רם דישון25/09/2010ה- TRIFIELD אינו רגיש דיו לתדרי המיקרוגל (זה כולל WIFI, כל התדרים הסלולריים והטלפונים הביתיים).
אני ממליץ על עסקת חבילה של שני מכשירים פשוטים עם 9 נוריות של סוחר בארץ. פרטים- בדוא"ל. מכשירים אלו ניתנים לרכישה גם באיביי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת קרינה
יובל25/09/2010הי,
אכן כמו שכבר כתבתי ה Tri field אינו רגיש מספיק על מנת למדוד קרינה סלולרית.
לכן אני משתמשת ב ED6 למדידת קרינה סלולרית וב Tri field למדידת קרינה בתדר נמוך.
הסיבה לכך שאני לא משתמשת במכשיר עם חיווי הנורות למדידת קרינה בתדר נמוך היא שהוסבר לי ע"י מהנדס שמכשיר חיווי הנורות הפשוט מבוסס על ציר אחד בלבד ולכן מאוד לא מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי להאמין שיש מכשיר שמודד הכל..
ישראל27/09/2010יש מכשירים המיועדים לבדיקת שדה מגנטי בתדר נמוך
ויש מכשירים המיועדים לבדיקת שדה חשמלי (או הספק קרינה) בתדר גבוה-כמו של הסלולר-תחום גלי הרדיו. אלו מכשירים שונים לגמרי ופועלים על עקרונות שונים בגלל מהות הקרינה שהיא שונה בשני המקרים. קל להתפתות למחיר הנמוך, השאלה אם את מעונינת בבדיקה מדויקת ואמינה. צריך להזהר במקרים הללו למרות המחיר המפתה. אני פיסיקאי מומחה בקרינה ובודק קרינה ושותף בחברה שמתעסקת בקרינה-פוטון-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חשוב שהמכשיר יכוייל לפי 50Hz
גיא29/08/2011אני מבין שרשת החשמל בארה"ב היא 60Hz, כשאלנו ובאירופה היא 50Hz.
ראיתי באתרים מסויימים שמוכרים את ה Trifield בשתי גרסאות, גם ל 60Hz וגם ל 50Hz לשוק האירופאי.
השאלה היא, אם יש לי אפשרות לרכוש במחיר טוב את המכשיר שמכוייל לפי 60Hz, עד כמה לא מדוייק הוא יהיה והאם אני יכול לכייל אותו לבד בכיוון פנימי?
שאלה נוספת בבקשה, רק ב Trifield ראיתי שיש אבחנה כזו. במכשירים אחרים אין דגם המכוייל לפי 50Hz אחרות והן נמכרים לכל העולם. כיצד ניתן לדעת שהמכשיר מכוייל או תואם גם ל 50Hz, והאם זה קריטים יותר במכשירים אנגוליים כמו ה Trifield, לעומת מכשירים עם תצוגה דיגטלית או גרפית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם חשוב שהמכשיר יכוייל לפי 50Hz - תגובה
רם דישון29/08/2011ההבדל בין כיול ב-50 או 60 הרץ זניח.
כן, אתה יכול לכייל אותו לבד ע"י פתיחתו ומשחק עם רכיבים משתנים בתוכו. מה שאני יכול להבטיח לך- אם תעשה זאת- שמכויל הוא כבר לא יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המכשיר שאמור למדוד "הכל" הוא בעצם
רם דישון27/09/2010שני מכשירים בקופסא אחת. הפופולרי במחוזותינו ("Trifield") סובל מרגישות נמוכה בתחום הסלולר, ולכן אינני ממליץ עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtrifield
יובל29/08/2011אבל האם ה trifield נחשב למדויק במדידת שדה מגנטי?
trifield - תגובה
רם דישון29/08/2011מה זה בדיוק מדויק? ראי במפרט היצרן שלו.
במדידה ביתית רגילה אינני מחפש דיוק מופלג. ראי את כל השרשור עליו התלבשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לתגובה זו עם שאלה
almog20/06/2015אני מחפש מד קרינה שמודד את כל סוגי הקרינה.
אני לא בקי בנושא.. אבל אני רוצה בעצם למדוד את כל המכשירים הביתיים שיש לי ושעתידים להיות לי ברכישות הבאות, בכל סוגי הקרינות שקיימות.(בייחוד בגלל שאני קונה מאיביי ושם אין ביקורת על מה שמיוצר).
מה אתם ממליצים? לא חייב דיוק מוחלט, אלה מה שחשוב לי שיהיה רשום עד כמה יש חריגה מהנורמה.
ראיתי שציינתם את ה"trifield" (זה היה לפני 5 שנים). האם עדיין אקטואלי? יש פרטים נוספים לגביו?
בתודה, אלמוג.
מחיר: עד 1000. עדיף כמובן את הזול ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לתגובה זו עם שאלה - תגובה
ד``ר דני וולף20/06/2015TRIFIELD מודד הן חשמל ביתי הן RADIOFREQUENCY ב- EBAY פחות מ- 600 ש"ח כולל משלוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מכישרים מודדי קרינהדורי22/09/2010
רציתי לדעת אם בשוק האזרחי ניתן לקנות מכשיר אחד בשביל לבדוק את רמת הקרינה בבית במס' תחמי תדר (אני מדבר על גם רשת החשמל, גם ה2.4 גיגה של הטלפונים/אינטרנט אלחוטי וגם GSM של הניידים).
ואם כן - איפה? ואם לא - אז מכשירים נפרדים כמובן..
(אם אסור לפרסם פה אז אני אשמח להעביר את השיחה הזו למייל ולקבל תשובה שם)
לא יודע אם זה רלוונטי בכלל אבל יש לי רקע של 3 שנים בתחום כטכנאי RF ששינה מאוד את הראייה שלי לגבי כל דבר אלחוטי (אני מכריח את כל המשפחה שלי לדבר בטלפון קווי עד כמה שאפשר ומדבר עם אוזניית BT במקום עם הטלפון צמוד לראש וכל מיני דברים כאלה.. אבל מה לעשות - יש אינטרנט אלחוטי בבית ועוד כל מיני דברים שקיימים במאה ה21 :) ) אז מפה מגיע גם שאלה נוספת... המכשירים האלו שניתן לקנות.... הם אמינים? אפשר לסמוך עליהם שהם לא יתנו לי תוצאות שגויות (בקנה מידה סביר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון23/09/2010ישנם בשוק האזרחי מכשירים מכל הסוגים, בטווח מחירים עצום. מטבע הדברים, ככל שתשלם יותר- תקבל יותר. השאלה היא האם אתה צריך מכשיר מתוחכם עם דיוק של 1% ויכולת לאגור נתונים. לדעתי- לא. מכשיר זול עם דיוק של +/- 3 ד"ב יספיק בהחלט. פנה במייל ואכל לתת לך יותר פרטים.
ישנו מכשיר משולב גם לקרינה בתדר מיקרוגל וגם לשדה מגנטי של הרשת. הוא אינו מוצא חן בעיני כי סף הרגישות שלו בתדר מיקרוגל גבוה לטעמי.
קנה את המכשירים הפשוטים והזולים- הם מספיקים לצרכינו. איננו עוסקים בקליטת שידורים מחלליות ליד המאדים, ששם צריך את המכשירים הטובים ביותר שקיימים. אנו צריכים מכשיר פשוט שיראה אם יש סיכון או אין. מניסיוני המכשירים הלו אמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)