מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סלולרי והריוןדפני29/09/2010
שלום,
מה הסיכון בהיחשפות לאנשים אחרים שמשוחחים בסלולרי לידי? קצת קשה להימנע מזה בתחבורה ציבורית ואפילו בעבודה. הכוונה בהנחה שהמרחק של חמישים סנטימטרים לא נשמר. האם ארבעים, שלושים סנטימטרים או אפילו מישהו שיושב ממש לידי או מלפני או מאחורי (למשל באוטובוס) זו בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככל שהמרחק גדול יותר, הסיכון נמוך
רם דישון29/09/2010יותר.
די אם תבקשי שישוחחו באוזן הרחוקה ממך, כי אז הקרינה לכיוון שלך נבלעת במוחו של המשוחח.
גם שלושים ס"מ מספיקים להוריד משמעותית את העוצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בטווח של חצי מטר.איתמר29/09/2010
אני בחדר עם ראוטר SL2-141
הראוטר עצמו מחובר למחשב ואני במרחק של חצי מטר מהראוטר.
בשעות היום (כשאני על המחשב) אני לא מוריד תכנים כבדים וכו'.
אך בלילה אני מוריד סרטים משחקים סדרות וכו'.
יש קרינה במרחק של חצי מטר?
זה מסוכן שאני צריך ממש לעשות שינוי ולקנות מודם ולחבר איפשהו את הראוטר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חצי מטר סביר,
רם דישון29/09/2010וכמה שיותר- יותר טוב.
אם המחשב והראוטר קבועים- למה להשתמש באלחוטי? חבר עם כבל ודי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחבר את הראוטר עם כבל למחשב.
איתמר29/09/2010הראוטר מחובר עם כבל למחשב.
הוא פשוט ראוטר ולא מודם ולכן הסבירו לי שהוא פולט קרינה.
אני טועה?
תבין,
הראוטר יושב ליד המחשב, מחובר עם כבל למחשב,
יש עוד מחשב בבית שגולש דרך הראוטר הזה אבל לא מוריד תכנים כבדים.
מה אני עושה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חבל שלא נתת את כל התמונה קודם.
רם דישון29/09/2010כמות ההורדה אינה משנה את עוצמת הקרינה. דאג לשמור מרחק של מטר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי במדיוק.
איתמר29/09/2010השאלה הייתה, אם הראוטר שמחובר למחשב שלי בכבל
(והוא לא מודם- הוא ראוטר לכל דבר שמחובר למחשב.)
פולט קרינה, השאלה היא נובעת מעצם זה שהראוטר מחובר בכבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא מחובר למחשב שלך בכבל,
רם דישון30/09/2010אבל הבנתי שמחשב שני מחובר אליו אלחוטית, לכן ברור שהוא מקרין.
לכן עליך לשמור מרחק של מטר ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני מנתק
איתמר30/09/2010ואם אני מנתק את המחשב שמחובר אליו אלחוטי.
ורק כשיש צורך באינטרנט אני מחבר את הכרטיס רשת של המחשב השני.
(קל מאוד לנתק ולחבר זה כרטיס רשת USB)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה לא ישנה דבר
רם דישון30/09/2010כל עוד לא ביטלת בראוטר את השידור (למיטב ידיעתי ניתן לעשות זאת או באמצעות מפסק או דרך התוכנה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפסק אין
איתמר01/10/2010מפסק אין לי.
איזה תוכנה?
ואיך עושים את זה?
ונגיד שבטלתי אני יכול להחזיר ולהפסיק שוב כמה שבא לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטול שידור אלחוטי
shmuel01/10/2010בשביל לבטל אתה צריך להכנס להגדרות של הראוטר עצמו תחפש בגוגל disable wifi router או שתפנה לפורום רשתות אין לי בעיה למצוא לך אם תרשום את דגם הרוטאר
אני רוצה להוסיף תודה כללית לאנשים שעונים פה באופן קבוע לשואלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריות בקרבת מקום העבודהשאלה27/09/2010
הבחנתי שליד הבניין בו אני עובדת יש בניין עם מס' אנטנות (שני בניינים בני 4-5 קומות)
אחת נראית כמו אנטנת טלוויזיה של פעם,והאחרות (2-3 נראה לי) נראות כמו אנטנה סלולרית קטנה (כלומר לא אלה שנראות כמו שושנה)
המשרד שלי נמצא להערכתי בגובה של אולי קומה מתחת לאנטנות,או לפחות ככה זה נראה מבפנים...כלומר קומת העבודה גבוהה בכל אופן
האם יש סיכון בהנחה שמדובר באנטנות סלולריות?
(ככל הנראה בזה מדובר אם אני קוראת נכון את מפת האנטנות של המשרד לאיכות הסביבה)
מה הרדיוס המסוכן של רוב האנטנות בעצם?האם השידור של רוב האנטנות פועל בצורת "כדור"?או שהשידור הוא על מישור...
ובכלל,שמתי לב שכל ת"א עמוסה לעייפה באנטנות,מה הסיכון ליצור הממוצע שלא מחבק אנטנות אלא נגיד גר תחתיהן עובד בקרבתן וכו'?
תודה ושלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנות סלולריות...
ד"ר זמיר שליט"א28/09/2010אנא בקשי מהמשרד להגנת הסביבה את סקר הבטיחות של האנטנה(ות)
02-649-5869, להקליד: הממונה על פניות הציבור.
תסבירי לה שהאנטנה קרובה אלייך ואת מעוניינת לדעת אם היא בטיחותית.
היא תשלח לך את הסקרים בדוא"ל,
אז אנא צרפי תרשים פשוט כאשר האנטנה במרכז השעון, ולציין את הבית בו את נמצאת, כיוון (נניח שעה 6, זה מדרום לאנטנה), מרחק במטרים, והבדל הגובה במטרים.
להוסיף גם כמה בתים אם יש, מוסדות חינוך וכיוב'
אנא העבירי לי לדוא"ל הפרטי,
אני אבדוק, ואעביר לבדיקת על למהנדס שלנו רם דישון. הוא יענה לך ישירות, על מידת הסיכון שיש לך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי חיטוט מסוים באתר המשרד להגנת
שאלה28/09/2010איכות הסביבה
מסתבר ככל הנראה שהאנטנה פולטת קרינה בעצמת 4.5 (מיליגאוס אני מניחה אבל לא מצוינת יחידת המידה ), 0.07% ביחס לסף הבריאות. מה המשמעות של נתונים אלה?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון28/09/20101. הנתון המספרי הוא מיקרוואט לסמ"ר ולא מיליגאוס.
2. הערך הזה לא רלוונטי לגבינו.
3. ראי בשאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולאריתאבי27/09/2010
אני מתגורר בבניין שבו 40 דירות וסוך לבניין (בערך 200 מטר ישבית ספר). השכן בקומה החמישית הציב במרפסת אנטנה סלולארית של חברת פלאפון.
מה אפשר לעשות בכדי להוריד אותה מכיוון שהוא מסרב בתוקף?
כל האופציות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון27/09/20101. נראה לי שבמרחק 200 מטר אין סיכון.
2. הדרך הטובה ביותר להוריד אנטנה כזו ("מתקן גישה אלחוטי") היא באמצעות רעש ציבורי. הבעיה היא שהפיתוי באנטנה גדול- השכן מקבל עבורה כמה אלפי שקלים מדי חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולארית
אבי27/09/2010מה מידת הסיכון לתושבי הבניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נדע רק אם נמדוד.
רם דישון27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור חדש של בזקגיא26/09/2010
יש לי בית שני מלפסים עם בעיות קליטה.
הציעו לי בבזק לחבר את המודם שלי לחשמל ולגלוש דרך מכשיר חדיש הום-פלאג.
הנציג אמר לי שאין בו קרינה ומתחברים אליו עם חוט כמו במודם רגיל.
יש לזה קרינה או אין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הכוונה לתקשורת על גבי מוליכי
רם דישון26/09/2010החשמל בבית- אכן מערכת זו אינה קורנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובתי הקודמת
רם דישון27/09/2010בקשר ל- Home Plug לא היתה נכונה. המכשיר הזה מעביר את הנתונים על גבי רשת החשמל ואינו מקרין כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראדוןמאיה26/09/2010
שלום רב,
אני גרה בקומה גבוהה יחסית ובממ"ד חם מאוד וזאת למרות שאני משאירה את החלון פתוח תמיד. אני מפעילה את מאוורר שולחני כשאני נמצאת בממ"ד. האם זה בסדר?
ושאלה נוספת ברשותכם, הייתי עם הוריי בחנות שנמצאת במרתף. הגענו ראשונים בבוקר כשרק פתחו ולא זאת בלבד- המוכרת דאגה לנער את השטיח ממש עלינו בעודנו עומדים צמוד אליו. השטיח העלה כמויות אבק מכובדות ביותר (כאילו לא ניערו אותו מעולם). האם ארוע כזה יכול לתת אותותיו?
מודה לכם מאוד
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הממ"ד מאוורר רוב הזמן זה בסדר
ד``ר דני וולף27/09/2010מכמה דקות בחנות לא יקרה אסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"דרעות25/09/2010
שלום,
אני ישנה בממ"ד תק' של כ12 שנה, הדלת תמיד פתוחה, והחלון גם רוב הזמן..
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הממ"ד מאוורר היטב רוב הזמן
ד``ר דני וולף27/09/2010רוב הסיכויים שאין בעיה. אם בחורף הממ"ד סגור רוב הזמן, ולא מאווררים אותו, ולא שואבים אבק, ייתכן שנחשפת לקרינה של רדון, שהיא קרינה מייננת, וחבל.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטיחותי בIphoneגלית25/09/2010
שלום רב,
אני מתעתדת לרכוש מכשיר אייפון. רמת הSAR שלו גבוהה, אך הבנתי מקריאה בפורום שזה לא ממש משנה. אז לגבי כללי הבטיחות כמשתמשת הכל ברור לי. יש לי 2 ילדים, פעוטה ותינוק. כמובן שאינם מדברים לעולם בפלאפון מכל סוג. אך איך אפשר להימנע מקרינה גם כשהמכשיר באזור. כלומר מאיזה מרחק מהם כשהמכשיר בסטנד ביי הם בטוחים? ואותו מרחק מגן גם בפלאפון עם SAR נמוך וגם בSAR גבוה? תודה מראש, וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק של מטר בטוח לחלוטין.
רם דישון26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר - מזיקה?עדי24/09/2010
שלום,
השתדלתי לחפש מידע ברשת קודם לפרסום השאלה,
ולא כל כך הגעתי למסקנה ברורה.
יש ברשותי ראוטר (דגם של חברת Edimax, אם זה חיוני לתשובה)
הראוטר מספק תקשורת אלחוטית לשאר הבית,
אך בממוקם סמוך למחשב נייח שנעשה בו גם שימוש רציף.
רציתי לדעת האם קיים חשש לנזק בשהייה בסמוך לראוטר? אם כן אז עד איזה מרחק.
ובנוסף אם יש חשיבות לזמן החשיפה.
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
60 ס"מ הוא מרחק בטוח.
רם דישון24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים ליד קו מתח חשמליצורי24/09/2010
שלום לחברי הפורום,
אני עובר לגור כ-20 מטרים מקו המתח שבתמונה
גם אני לא יודע אם מדובר בקו מתח גבוה (איך אפשר לדעת)
האם המרחק הזה בטוח? האם אתם ממליצים להזמין מודד?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה בקו הזה.
רם דישון24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
צורי24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במצב של בלוטוסיונית24/09/2010
האם טלפון סלולרי שהבלוטוס דלוק מקרין יותר מאשר כשזה כבוי? האם זה משמעותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, אבל לא משמעותי.
רם דישון24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Home Plug החדש של בזק מקרין ?ישראל24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

בודאי שהוא מקרין, ולא מעט.
רם דישון24/09/2010שמור מרחק של מטר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא מקרין יותר ממודם רגיל חוטי ?
ישראל24/09/2010או שגם ממודם רגיל צריך להתרחק מטר.
מודם חוטי אינו מקרין
רם דישון24/09/2010ואין צורך להתרחק ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישראל ----- תיקון התשובה
גיא27/09/2010כנראה שזה -לא- מקרין.
אני אשמח אם רם יאשר הזה..
אשמח גם לדעת אם יש לזה קרינה כמו כל שנאי. או אין לזה קרינה בכלל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שוב:
רם דישון27/09/2010אם זה מתאם שמחובר לשקע וממנו יוצא כבל למחשב- הוא אינו מקרין (כמו ראוטר או סלולרי). מה נפלט ממנו- נדע רק אם נמדוד, וגם כאן זה לא פשוט. המערכת הזו עובדת בתדרים שונים מהסלולרי ומהרשת, לכן צריך מכשור אחר. מה שברור הוא שמה שנפלט כקרינה הוא סופר מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מטרידות של מדידותגלי24/09/2010
שלום רב,
לפני מס' ימים השאלתי מכשיר מדידה מד"ר שליט"א.
במדידות שערכתי בבית, נמצאו ממצאים מטרידים ביותר:
על אחד מקירות הסלון ישנה תאורה שקועה של נורות הלוגן שמופעלת ע"י דימר שנמצא על קיר ממול במרחק כ-5 מ'. כשהתאורה דולקת, ברדיוס של כ3-4 מ' מהקיר עליו נמצאות הנורות, ולמעשה כמעט בכל איזור הסלון המכשיר הראה ערכים של 15 מיליגאוס על הספה והשולחן( בגובה של כחצי מ' מהקרקע) ועל הרצפה נמדדו ערכים שהגיעו גם ל-25-30 מיליגאוס. ככל שעולים בגובה מעל פני הרצפה, יש ירידה בערכים. דוקא כשקרבתי את המכשיר לנורות עצמן נמדדו ערכים של כ-3-4 מיליגאוס במרחק אפס מהן, כמו כן, ככל שהגברנו ע"י הדימר את העוצמה של הנורות, הערכים הלכו ופחתו. כמובן שלא נדליק יותר נורות אלה עד שיערך בירור וימצא פתרון.
האם תוכלו לאמר לי מה זה יכול להיות? אנו גרים בבית זה כ-5 שנים והילדים שהו באיזור ובעיקר על הרצפה לסירוגין שעה- שעתיים ביום (בזמן שהנורות דלקו) ואנחנו אף יותר - עד כמה נגרם נזק?
אודה מאווד לתשובתכם,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון24/09/2010כנראה שקו החשמל המחבר בין הנורות לדימר עובר על הרצפה.
לפי התיאור שלך הערכים שנמדדו הנם בתדר גבוה יותר. אינני יכול להכנס לפרטים (זה קצת מסובך), אך משהיה של עד שעתיים ביום לא נגרם נזק, מה גם שמן הסתם התאורה היתה בעוצמה גבוהה.
הפתרון- להדליק את הנורות בעוצמה מירבית. אפשרות אחרת- לשנות את ניתוב חוטי החשמל בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי, התאורה בד"כ היתה בעצמה
גלי24/09/2010נמוכה - מה שגרם לערכי שדה גבוהים יותר.
עד כמה כבל חשמלי יכול לייצר שדה חשמלי כל כך גבוה? הרי מדובר רק על 3 גופי תאורה?
האם יכול להיות שהבעיה נוצרה בשל מים שהגיעו אל מתחת לרצפה בשל הצפה שהיתה בחורף? האם יכול להיות שהבעייתיות היא בדימר עצמו? האם אין איזשהי הנחייה לחשמלאים לא למקם כבלים כל כך מסוכנים מתחת לרצפה? במקום שבו שוהים ילדים?אני חושבת שזו ממש שערורייה שאין על כך פיקוח..............
האם יש לי ממה לחשוש בנוגע לילדים? האם יש בדיקות מסויימות שכדאי לעשות להם?
אשמח לקבל תשובות גם מד"ר שליט"א וד"ר דני וולף.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובות. תודה רבה.
גלי27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה מאד לענות
רם דישון27/09/2010ללא מדידה מסודרת.
הדימר קוצץ את גל הסינוס של הרשת. התוצאה היא הרמוניות בתדרים גבוהים בעוצמה לא גבוהה. יתכן שהמכשיר רגיש דוקא בתדרים יותר גבוהים ולכן קורא ערכים גבוהים. אני מתנצל אם לא הבנת.
כמו שאמרתי, לא ניתן לענות תשובה חכמה ממעמקי הכסא. יש צורך בבדיקה ומדידה מסודרות.
לגבי מים- לא נראה לי שיש קשר. לגבי פיקוח- רק הלקוח יכול לפקח. החשמלאי יחפש את הקו הקצר ביותר בין שתי נקודות.
יתכן שיש בחיווט בביתך בעיה נוספת של הארקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובות גם מד"ר שליט"א
גלי02/10/2010וד"ר וולף לגביי הנזקים שעלולים להגרם לנו ולילדים עקב החשיפה.
תודה רבה לרם דישון על התשובות.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולאריותיעלה24/09/2010
לאחרונה נודע לי כי מעל המשרד שבו אני עובדת שנמצא בקומה העליונה של בנין משרדים מצויות אנטנות של 3 חברות סלולאר. האנטנות אינן נראות לעין, מאחר שהותקנו על הגג, ללא תרנים ועד כמה שאני יודעת העובדים במקום לא מודעים לנוכחות האנטנות, שמוסתרות לחלוטין.
באתר של המשרד להגנת הסביבה מופיע שעצמות האנטנות אינו זניח ונע בין 18-27 מיקרו-ואט. ואף צויין שהתוצאה המירבית נמדדה במסדרון.(יתכן שמדובר במסדרון הקומה שבה אנו עובדים). כעת לאחר שמצאתי את האנטנות באתר של המשרד להגנת הסביבה, אעדכן את הבוסית שלי במצב.
אודה אם תוכלו לייעץ לי מה ניתן לעשות במצב זה.
האם נכונה התובנה שלי שאין טיפת אנושיות בהתקנה כזו, מכיוון שאילו היו מתקינים את האנטנות על תרנים היו: א. מאפשרים לאנשים את הזכות לדעת על קיום האנטנות
ב. זה היה מקטין את עוצמת הקרינה, על ידי הרחקת האנטנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון24/09/20101. הנתונים שמצאת באתר המשרד אינם שוים מאומה לצרכינו.
2. הפתרון היחידי המעשי הוא לרכוש מכשיר ולמדוד לבד.
3. על האנושיות של חברות הסלולר אינני רוצה לדבר. זה מעלה לי את לחץ הדם.
4. על ההבדל בין אנטנות מוסתרות לאנטנות על תורן אפשר לכתוב מאמר שלם. חבל על המאמץ. כמו שאמרתי, הפתרון הוא לרכוש מכשיר פשוט ולמדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לשים בבית או במשרד גלאי קרינה
גליה26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי חשמלישראל24/09/2010
ליד המיטה שלי יש מלא מטענים של מחשבים טלפונים רדיו ועוד
זה מסוכן.. וכמה יש להתרחק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטר אחד.
רם דישון24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)