מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גג אסבסט ליד חלוניאלי19/10/2010
שלום רב,
עברתי לבית קרקע ישן, ומחוץ לחלוני, הפונה לחצר השכנים, במרחק 10 מ' יש גג אסבסט שבחלקו שבור.
אני חדש באיזור ושאלתי: האם לטרוח ולנסות לבקש מהשכנים להסיר את הגג? האם זה עד כדי כך מסוכן ואם כן, האם ישנה איזו תקנה המחייבת בעלי גגות אסבסט שבורים להסיר את המפגע?
מודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גג אסבסט ליד חלוני - תגובה
ד``ר דני וולף20/10/2010אם הגג ישן, שבור ומתפורר, ואם תבוא רוח מהכיוון ההוא בוודאי שעלולים לעוף חלקיקים זעירים מאוד של האסבסט ולהיכנס לבית, ואלו בדיוק המסוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שנאים מתחת דירת מגוריםישראל18/10/2010
שלום רב,
השבוע ביצעתי בדיקת קרינה על ידי חברה פרטית בביתי, לאחר שהפנו את תשומת ליבי לחדר שנאים הנמצא מתחת לדירתי.
בבדיקה נמצאו בחדרי השינה רמה של 2 MG, בסלון ובפינת אוכל בין 14 ל - 27 MG , ובמטבח הופתעתי לגלות רמה של 71 MG , כמובן שהבודק המליץ לי לפנות לעירייה ולחברת חשמל,
השאלה למי אוכל לפנות שנושא זה יטופל במהרה ולא יסחב בבירוקרטיה, מי אחראי למחדל זה, (ולמי בעצם שייך חדר השנאים, האם לחברת חשמל או שהם משכירים את זה מהקבלן)
אציין עוד שבלובי הבניין בצמוד לחדר השנאים נמצאה קרינה של 250 MG, מקום שילדי הבניין מרבים לשהות בו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר שנאים מתחת דירת מגורים - תגובה
ד``ר דני וולף19/10/2010בתור אנשי מקצוע, רופאים, ביולוגיים, מהנדסים אנו יכולים להגיד שדירתך נמצאת בסיכון ממשי לעליה בשכיחות הסרטן בייחוד אצל ילדים בפי כמה.
עוד אני יכול להגיד שלצערינו הרב, התקן והחוק לא מגינים עליך ולא על כול תושבי ישראל, כי התקן המחייב הוא............ 1000מיליגאוס, למרות שמקובל אצל כול שלטונות הבריאות בעולם שמעל 4 מיליגאוס עלייה בשכיחות הסרטן, ואנחנו בפורום דוגלים בפחות מ- 2 מיליגאוס לגבי הימצאות ילדים!
חדר השנאים שייך לחברת החשמל והם האחראים.
מעבר לכך תצטרך להילחם קשה מאוד עם אנשי מקצוע מתאימים לכך הלוא הם עורכי הדין.
צר לי שאינני איש בשורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרלה בקשר לתנור מיקרוגללי17/10/2010
שלום,
אני סטודנטית באוניברסיטה ועקב כך גרה במעונות. אני מחזיקה מיקרו בחדר די ישן ולאחורנה התחילו לי חששות לגבי הנושא. כאשר המיקרו עובד אני מקפידה לעשות דברים רחוק ממנו אבל רציתי לשאול- האם המיקרו מעביר קרינה גם כאשר הוא אינו פועל ורק מחובר לחשמל? האם זה בסדר לישון איתו בחדר?
מצפה לתשובתכם,
ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רציתי להוסיף
לי17/10/2010המיקרו במרחק של כ2 וחצי מטר מהראש שלי כשאני ישנה וגם משולחן הכתיבה שאני לומדת מדובר במרחק של 2 מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רציתי להוסיף - תגובה
ד``ר דני וולף18/10/2010מיקרו לא עובד לא מקרין בכלל. !!!! כשמיקרו עובד מרחק של 2 מטרים ממנו מספיקים בהחלט!! כמה דקות חשיפה למיקרו לא מסוכנים, בוודאי שלא אם לא מדביקים את הראש לדלת המיקרו לראות מה מתבשל בפנים.
בקיצור לימודים פוריים לפחות בלי הדאגה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרפו מתוכנן כ-15 מטר מהקרקע שליאוהד17/10/2010
שלום
רכשתי מגרש בשכונה מתוכננת חדשה וראיתי שתוכנית הפיתוח עודכנה לאחרונה כאשר הזיזו את חדר הטרפו' התת קרקעי למיקום הסמוך 15 מטר מקו המגרש שלי.
האם יש מקום להתריע ולדרוש שינוי התוכנית? מהי מידת הסכנה בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעביר את השאלה למהנדס- תגובה
ד``ר דני וולף18/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעביר את השאלה למהנדס- תגובה - תגובה
רם דישון19/10/2010בדרך כלל 15 מטר מספיקים להוריד את השדה לערך בטוח.
אם אתה רוצה "ללכת על בטוח"- חפש שנאי דומה ומדוד את השדה במרחק 15 מטר ממנו. זו הדרך הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודם סלולרי בהריוןנ.17/10/2010
שלום ,
אני עובדת די הרבה עם מודם סלולרי. ( AirCard 880E סלקום)
אין לי ברירה - זו הדרך היחידה בה אפשר להתחבר למחשבים של לקוח שלנו.
נמצאת בחודש חמישי להריון.
האם בעייתי ? מסוכן לעובר ?
האם קרינה ממודם סלולרי חזקה כמו קרינה מטלפון סלולרי <
מה ניתן לעשות כדי להפחית קרינה ?
תודה מראש,
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודם סלולרי בהריון - תגובה
ד``ר דני וולף18/10/2010מודם סלולרי קרינה כמו מסלולרי ואפילו חזקה יותר. מרחק של מטר מהמודם מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק ממחשב נייד המחובר לאינטרנטחיים16/10/2010
יש לי בבית רשת אלחוטית ביתית ויש לי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי שמחובר לרשת הזאת.
עד איזה מרחק יש לשמור מהמחשב כשאני גולש בו באינטרנט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף עוד שאלה.
חיים16/10/2010אם אני גולש באיטנרט במחשב שמחובר לרשת אלחוטית ביתית ותוך כדי אני מטעין אותו.
האם זה משנה את ההנחיות לגבי המרחק שיש לשמור מהמחשב עצמו?
אני יודע שמהמטען יש לשמור כמרחק של מטר אבל השאלה איזה מרחק יש לשמור מהמחשב עצמו?
ושאלה שניה.
המטען זה הקופסא השחורה שנמצאת על הכבל שמחבר בין השקע למחשב,כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרף עוד שאלה. - תגובה
ד``ר דני וולף16/10/2010מרחק יד פשוטה מספיק, 50-60 ס"מ מהמחשב עצמו מספיקים. מדובר פה בשני סוגי קרינות, הקרינה בתדירות הביתית, שהיא מקסימלית מהקופסה השחורה המחוברת לחוט חשמל כלומר מהשנאי, וקרינה בתדר אלחוטי 2.4 ג'יגה שהיא חלשה ביותר. בשני המקרים מספיק מרחק של 60 ס"מ מהגוף ומה.....אשכים!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הדבר מתייחס גם לתינוקות
ירדן17/10/2010מה המרחק המותר ממחשב נייד \ הכבל לבין תינוק יונק או יושן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הדבר מתייחס גם לתינוקות - תגובה
ד``ר דני וולף18/10/2010מטר בטוח מספיק. המדובר במטר מהמחשב ומהספק. הכבל המוביל למחשב זניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בעת שליחת הודעה בפלאפוןטל15/10/2010
שלחתי הודעה בפלאפון הנייד ומבלי לשים לב הצמדתי אותו לאוזן באותו זמן. כלומר בזמן שליחת ההודעה הפלאפון היה קרוב מאוד לאוזן שלי. האם זה מסוכן? האם בזמן שליחת הודעה יש הרבה יותר קרינה מאשר בזמן שיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בעת שליחת הודעה בפלאפון - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2010זניח לחלוטין, זמן החשיפה הוא מזערי, הקרינה היא אותה קרינה כמו כשמתקשרים עם הטלפן, או כשמקבלים שיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהשפרה15/10/2010
שלום
עשיתי מספר צילומים השנה( ביניהם: CT שיניים, ריאות, צילום ממוגרפיה וכו)
נשאר לי לעשות צילום CT נוסף , האם זה נחשב ליותר מידי קרינה בשנה אחת?
( ציום הCT איננו דחוף, האם כדאי בשל כך לדחות אותו בינתיים)???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2010אם את צריכה לעשות את הצילומים עשי אותם, כי הרווח מהצילומים גדול בהרבה מהסיכון שלהם. ממוגרפיה צריך לעשות מעל גיל 50 פעם בשנתיים, וזה חשוב ביותר. לא פחות חשוב, אבל גם יותר מעצבן זה לעשות בדיקה לדם סמוי בצואה. עשי גם את זה.
הקרינה המייננת מצטברת לאורך כל השנים ואין הבדל אם את עושה את זה בשנה אחת או בשנתיים, אין ניקוי מס בסוף השנה, וגם אין מחיקת נקודות על נהיגה זהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחוף..חסויי15/10/2010
שלוםם..
אני מדברת המון בטלפון ולפעמים אני מרגישה כאבי ראש או זרמים באוזן..ולפני שלושה ימים התחיל להתחזק הכאבי ראש עד היום וגם כשאני מדברת בפון אני מרגישה תכאבי ראש..ואני נורא מפחדת ומודאגתתת וזה לא יכול להיות דלקת בקרום מוח או משהו כזהה נכון??ה' ישמור לא עלינו..
ויש לי שאלה..
ה' ישמור לא עלינו המחלה סרטן אפשר לראות אם יש אותה לבן אדם בעזרת בדיקות דם??
בלי צילומים וכאלה??אומרים שבבדיקות דם רואים הכל האם זה נכון,??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחוף.. - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2010אין קשר בין כאב הראש לבין סרטן, לא עלינו ה' ישמור.
סרטן בראש, או באוזן, או בעצב האוזן אפשר לראות רק בהדמיה CT או MRI.
אבל לסרטן לוקח שנים רבות להתפתח.
בקיצור, אל תרוצי לסרטן, התחילי מאתמול לדבר עם אמצעי הגנה, הטוב ביותר אוזניות עם צינור אויר, או כל אוזניות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה..
חסויי17/10/2010מזאת אומרת המניה?מה זה?אם תוכל לפרט לי..
ובבדיקות דם אי אפשר ליראות ??אני נורא מפחדתת בגלל הטלפון הזהה..
אומרים שבבדיקות דם רואים הכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויי
חסויי19/10/2010???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויי - תגובה
ד``ר דני וולף20/10/2010הדמיה זה בדיקת סי-טי או MRI. בבדיקות דם לא רואים סרטן.
אין לך סרטן!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור בטלפון רק עם אוזניות אוויר
חני21/10/2010גם אני מדברת המון בטלפון וסבלתי מכאבי ראש חזקים עד אשר קניתי את אוזניות אוויר. שהן אוזניות חלולות ולא מעבירות קרינה לכל אזור הראש.מאז שאני משתמשת באוזניות אוויר פסקו לי כל כאבי הראש. אני מאוד ממליצה לך לרכוש את אוזניות אוויר, אני מצאתי אותן דרך אתר אינטרנט רשמתי אוזניות אוויר. אני יודעת שהחברה שמוכרת אותן נמצאת בכפר-סבא ושמה GETSAFE.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי נגמרו כאבי הראש
ניתאי21/10/2010אני חייב לציין שאני מאוד מזדהה עם חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחה בפלאפון ליד תינוקאודליה בסטקר14/10/2010
שלום רב!
בני בן 4 חודשים ב"ה,ולפעמים אני מחזיקה אותו כשהוא אוכל ומדברת בפלאפון על מצב רמקול במרחק של כ- 50 ס"מ לפחות ממנו.האם זה מסוכן ועשיתי את טעות חיי?אולי עשיתי טוב ששמתי על מצב רמקול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה בפלאפון ליד תינוק - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/201050 ס"מ מהתינוק אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרינה לפני קניית דירהרוני כהן14/10/2010
שלום רב
אנו זוג המתעתד לקנות דירה ברחובות,שאלתנו היא אילו בדיקות הייתם ממליצים לערוך לפני קניית הדירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרינה לפני קניית דירה - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2010דירה רגילה למדוד קרינה אלקטרומגנטית, בעיקר בתדירות הביתית שטף מגנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולארית ליד תנועת נוערדורי14/10/2010
שלום,
שלחתי מייל למשרד לפניות הציבור של האגף למניעת רעש וקרינה בשביל לקבל את דו"ח סקר הסיכונים ואת דו"ח המדידה האחרון שעשו למקום.
במרחק של כ-80 מטר משם יש שתי תנועות נועראשר יש בהם אנשים במהלך הרבה מימי השבוע.
דו"ח הסיכונים לא אמר כלום. רק שזה בסדר להיות החל ממרחק 6 מטר מהאנטנה אם הבנתי נכון (שזה לדעתי שקר מוחלט חח)
מה שהדו"ח מדידה אמר מופיע בתמונה המצורפת.
אני אישית לא הבנתי מהדו"ח הזה מה העוצמה שהאנטנה משדרת... פספוס שלי בהבנת הטרמינולוגיה או שפשוט לא אמרו?
תודה מראש
דורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולארית ליד תנועת נוער - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2010הדו"ח הזה לא אומר כלום לגבי הקרינה במקום.
על פניו נראה שמרחק של 80 מטרים (האם מדובר בקו אוירי מהאנטנה בעצמה, ולא מבסיס התורן) לא מספיקים כדי שילדים ישהו שם שעות מרובות ביום. אם זה רק פעם או פעמיים בשבוע לכמה שעות, ניחא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פעולה..
דורי15/10/2010זה מה שחשבתי.. אז איך אני משיג דו"ח עם מספרים אמיתייים? כי ביקשתי את מה שאתה אמרתי לי בזמנו אבל זה מה שהם שלחו לי.
לומר להם שפשוט לא הביאו לי את מה שביקשתי או מה?
וזה 80 מ' בקו אווירי. מבחינת טופוגרפית בסיס התורן גבוה מהבניין בו הם שוהים (בין מס' שעות כל יום - עד מקרים של שבוע ברצף או יותר) כך שבסיס בתורן גבוה בכ10 מטר בציא Z ביחס לגג הבניין.
יש פה סיכון כלשהו או שאי אפשר לדעת עד שאין מספרים על ביצועי האנטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פעולה.. - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2010המספרים אפילו לא כל כך מעניינים, כי הם יהיו בתקן.
לגביי, אנטנה במרחק אוירי של 80 מטרים ממקום שילדים שוהים בו יותר מ- 30 שעות בשבוע עלול להיות מסוכן, גם אם אחרים יגידו אחרת.
מה עושים???????
רעש ציבורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בעת דיבור בסלולרי במעליתגל13/10/2010
יצא לי לדבר מספר פעמים בסלולרי במעלית. שמעתי שזה מצב שבו הפלאפון פולט המון קרינה, ברמה מסוכנת יחסית. האם זה נכון? האם כמות הקרינה שנפלטת שווה לכמות הקרינה שאתה סופג בעת צילומי רנטגן כגון: צילום חזה חזיתי או צילום גפה או מפרק (זמן חשיפה המקביל לקרינת רקע של יומיים-3 ימים), או שמדובר ברמת קרינה נמוכה יותר וזניחה לעומת רמת הקרינה שתיארתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בעת דיבור בסלולרי במעלית - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2010קרינת טלפון היא קרינה אלקטרומגנטית, ואין להשוותה בכלל לקרינת רנטגן שהיא מייננת. נכון שבמעלית הפלאפון מקרין הרבה יותר חזק, ומקרין גם לכול הסביבה, אלא שלעולם קרינות אלקטרומגנטיות, אינן עושות נזק לטווח זמן כזה קצר, אפילו לא לפי אלף מטווח הזמן שאתה מדבר עליו. בקיצור שכח מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל חשמל מתחת לחלון חר שינהאבנר13/10/2010
שלום,
מתחת לחלון חדר השינה שלי ישנו כבל שנפרס מעמוד חשמל ומתחבר לבניין. המרחק בין הכבל לחלון מטר וחצי. רציתי לדעת האם זה מסוכן? כיצג ניתן למדוד את הקרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבל חשמל מתחת לחלון חר שינה - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2010מדובר בכבל חשמל במתח הביתי, ולא נשמע מסוכן כל כך, אם כי אם מדובר בחדר שינה, כדאי תמיד למדוד!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הקרינה בטלפון הניידאלי11/10/2010
רמת הקרינה (SAR) על פי היצרן היא 1.31W/kg (על פי התקן האירופאי) ברצוני לדעת אם זה גבוה או ברמה הסבירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הקרינה בטלפון הנייד - תגובה
ד``ר דני וולף13/10/2010רמת הקרינה ב- SAR היא המצאה "גאונית" של חברות הסלולר בעולם כדי לאחז עיני הציבור. היא יכולה לשמש רק כמדד להשוואה בין הקרינה של הטלפונים השונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)