מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקלדת אלחוטית בלוטוסדוד11/10/2010
שלום,
קניתי מקלדת + עכבר אלחוטיים בחיבור בלוטוס.
אני מרגיש את הקרינה שאני יושב לידם ומשתמש במקלדת ונוגע בעכבר.
האם הקרינה מזיקה ממכשירים אלו ?
המתאם מחובר ישירות למחשב, אבל יש אפשרות לקנות כבל USB מאריך
ואז לשים אותו על השולחן והוא יהיה ממש קרוב למקלדת ולעכבר.
האם המרחק של המתאם משפיע על עוצמת הקרינה (אם קיימת) ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלדת אלחוטית בלוטוס - תגובה
ד``ר דני וולף13/10/2010אין שום סכנה בכך, גם לא סביר שאתה "מרגיש" את הקרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בממ"דשאלה11/10/2010
שלום לכם
שמתי את הראוטר תקן N שלי על הארון ממ"ד והוא מספק לי רשת לכל הבית.
אני כמעט ולא משתמש בחדר הזה. ואני מבין שעדיף להתרחק בעיקר מהראוטר.
השאלה היא, שהראוטר על הארון מרחק 5 סנטימטר מהגג. האם זה מקרין לשכן ?
אינני רוצה לפגוע בו. ושוב מדובר בחדר אוטום.
ועוד שאלה, האם כיון האנטנות מכוון גם את הקרינה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר בממ"ד - תגובה
רם דישון11/10/2010התקרה מנחיתה, לכן לשכן אין שום סיכון.
בנוגע לכיוון האנטנות- לא הבנתי את השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת אנטנהשאלה11/10/2010
מה זה אומר בעצם שיש לאנטנה היתר של המשרד להגנת הסביבה?(לפי טבלת המוקדים...קשה לי להאמין שכל מה שיש לו היתר לא מסוכן,מה הקריטריון?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת אנטנה - תגובה
ד``ר דני וולף11/10/2010היתר של המשרד להגנת הסביבה אומר שקודם כל הגישו תוכנית תיאורתית של הקרינה, אחר כך מדדו ואחר כך קיבלו היתר לפי הקריטריונים של המשרד להגנת הסביבה והתקנות. הם גם אמורים לבדוק כל אתר לפחות פעם בשנה אולם לא בודקים אפילו חצי מזה. זה אומר שלפי הקריטריונים שלהם הקרינה לא עוברת את התקן, אולם, אנחנו בפורום דוגלים בתקן מחמיר הרבה יותר. זה אומר שחוקית אי אפשר לתקוף את האנטנה שיש לה אישור כחוק. אנחנו דוגלים במרחק של 150 - 200 מטרים מאנטנה במקום שציבור ילדים שוהה בו, קרי, גן, בית ספר, מגרש משחקים וכיו"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המרחק
שאלה11/10/2010האם זה אומר שעבודה בבניין סמוך (מטרים ספורים) לבניין שעל גגו אנטנות סלולריות ("משתפלות",ב-2 חזיתות הבניין) בקומה גבוהה אך לא מקבילה לאותו גג (אולי קומה אחת מתחת) זה בערך גזר דין מוות?אני נמצא בערך 120 מעלות ממנו (כש-0 זה הבניין של האנטנות) במשך 24-30 שעות בשבוע....\
האנטנות המדוברות "עומדות בתקן" של המשרד,אבל אני כבר לא יודע...
מקווה שהשאלה ברורה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המרחק - תגובה
ד``ר דני וולף13/10/2010מטרים ספורים מהאנטנה בקו אוירי נמצא בסיכון, אפילו שהקרינה עומדת בתקן, אולם "פסק הדין" הוא בערך 1 ל- 2000 - 3000 . אם תמגן את החלון, ממנו אתה משקיף על האנטנה תהיה בטוח הרבה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלונות במשרד כהים
שאלה13/10/2010אם אני לא טועה ראיתי שמיגון נגד שמש יעיל גם כאן?איך יודעים אם מדובר במיגון אמיתי או בסתם חלון כהה?וקומת העבודה לא בקו אווירי ישיר לאנטנה,בגובה של קומה מתחתיה,זה משפיע בכלל?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה...
שאלה15/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלונות במשרד כהים - תגובה
ד``ר דני וולף17/10/2010חלונות כהים לא מגינים. אם אתה רואה את האנטנה דרך החלון ובמרחק כל כך קצר כדאי מאוד למגן את החלון עם הגנה מונעת קרינה, הגנה מוכחת למשל מחברת "אל סורג"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
שאלה17/10/2010ומה דעתך על גורם הגובה שהזכרתי?אני גם לא נמצא שם כל יום,זה משנה משהו במרחק כזה?
לצערי אני לא בעמדה לקבוע מיגונים במקום...:(
סליחה על השאלות החוזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק של קו אוירי מהאנטנה תגובה
ד``ר דני וולף18/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תסביר...
שאלה20/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק של קו אוירי מהאנטנה תגובה - תגובה
רם דישון23/10/2010הדרך היחידה לענות תשובה אמינה היא למדוד את הקרינה בחדר. המרחק (של מטרים ספורים) נראה לא טוב, אבל מאחר ואיננו יודעים יותר- דאג למדידה ואח"כ אוכל לענות בביטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמיגילי10/10/2010
האם בצילום פנורמי קרינה רבה באופן מוחלט? ובאופן יחסי לצילום נשך בודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי - תגובה
ד``ר דני וולף10/10/2010צילום פנורמי יש לו יותר קרינה, כמובן, אולם עדיף לעשות צילום פנורמי, מאשר צילומים רבים אחרים, שכן את הצילום הפנורמי עושים במכון שהוא מיוחד לכך ואז הוא משתמש בשיטה הדיגיטלית והקרינה יחסית פחותה, מאשר צילומים רבים אצל רופא שיניים. כמובן, לכל צילום המטרה שלו, אי אפשר לעשות אחד במקום השני, וצילום פנורמי הוא יחסית יותר מאשר צילום שיניים אחד, אולם כנארה לא יותר מכמה צילומי נשך אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת סלולאריעלה08/10/2010
לאחרונה ביקרתי חברה והיא הציעה לי לבדוק את רמת הקרינה מהטלפון הסלולארי שלי עם מד קרינה סלולארי. חייגנו מהמכשיר וראינו שהרמה הייתה תקינה (סביב 0.7 מיקרוואט = זה טלפון די חדש).אך כשנכנסנו לחדר הממ"ד והנחנו את הטלפון על מדף ליד החלון הסגור וחייגנו, התקבלו תוצאות מזעזעות והמד הראה רמות בין 500-1000 מיקרוואט. בעבר שמעתי שהקרינה של הטלפונים הניידים גוברת בעת דיבור בכלי רכב, רכבות ובמעליות. אך לא תיארתי לעצמי שמדובר בעצמות כאלו בחדר ממ"ד.
האם שהייה מדי פעם של כמה דקות בממ"ד ברמות כאלו של קרינה מזיקה?
האם ידוע לכם כי מדידות בחדר ממ"ד (שכנראה מוקף במתכת) גורמת לתוצאות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינת סלולאר - תגובה
רם דישון08/10/2010זה בגלל שהקירות של הממד מנחיתים מאד את האותות לכן הנייד צריך לשדר יותר חזק.
כמה דקות של חשיפה אפילו בעוצמות כאלו, אינה מסוכנת, אבל להבא רצוי לא לשוחח מהממד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קשורמאיה07/10/2010
יש לי מערכת סטריאו באיכות טובה מאוד. לאחר שמדדתי קרינה אלקטרומגנטית בביתי גיליתי שקיים קיר אחד אשר ממנו נפלטת קרינה גבוהה ובחרתי להצמיד אליו את המערכת, אלא שהרמקולים לפתע מייצרים צליל לא נקי. האיכות ממש השתנתה. האם יכול להיות שהסמיכות לקרינה קשורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בפירוש כן.
רם דישון07/10/2010ראי בהוראות של המערכת היכן לא מומלץ להציב את הרמקולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אני אשנה מיקום ושאלה נוספת
מאיה09/10/2010האם המיקום של הרמקולים, הרסיבר והקומפקט דיסק שנמצאים כולם שם על הקיר המקרין הזה יכול גם לקלקל אותם? כלומר האם קצת הרסתי אותם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה אני אשנה מיקום ושאלה נוספת - תגובה
רם דישון10/10/2010לא, לא נגרם שום נזק. על מנת לגרום נזק דרושים הספקים הרבה הרבה יותר גדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה משימוש בטלפון DECT
ד``ר דני וולף11/10/2010עלולה להיות פחות בטוחה.
האזהרה שלכם בפורום על שימוש בטלפון DECT גרמה לי לחשוב פעמיים אם לקנות שעון דופק שמשדר 2.4 GH ,הייתי על סף קניה ובזכות הפורום דחיתי את הרכישה.
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע והחגורה שאני שם על החזה תהיה לפחות שעתיים כל אימון עלי ,לכן רציתי לשמוע את חוות דתכם בעיניין לפני קבלת החלטה מה לקנות.
אומנם הטווח של שעוני הדופק הוא רק 10 מטר בהשוואה לטלפון DECT שהטוח הרבה יותר גדול,אבל אני חושב שיש רמת סיכון יותר גבוהה בשימוש בשעוני דופק.
לצערי לא נעשו מחקרים בעיניין לכן פניתי אליכם לקבל חיזוק חיובי או שלילי.
חשבתי שמבחינה בטיחותית עדיף ללכת על טכנולוגיה לא של 2.4 GH שבה אומנם יש קידוד ואין דופק רציף אבל הקרינה הרבה יותר נמוכה.אני בהחלט לוקח את פולאר בחשבון.
אני מאוד אשמח אם שאר חברי הפאנל יתיחסו לשאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משעון דופקאלמוני07/10/2010
ראשית אני רוצה לשבח את הפורום שלכם שמספק מידע חשוב מאוד לציבור.
אני מעוניין לרכוש שעון דופק אבל מאוד חשוב לי נושא הבטיחות
מאחר ואני מודע לסיכונים.
אני מתלבט בין 2 שעוני דופק
הראשון נטול הפרעות לגמרי, בעל טווח שידור עד 10מ'
בטכנולוגיית ANT אבל הוא משדר 2.4GH הוא בעל טווח שידור של 10 מטר,
היתרון שהוא מספק מדידת דופק רציפה
מה הסכנה בזמן שכורכים את החגורה בבית החזה?
אני מיד נזכרתי באזהרה שנתן משרד התקשורת על שימוש בטלפונים אלחוטים DECT
הדגם השני נותן שידור דופק מקודד בלבד גם כמובן אלחוטי, שידור הדופק לא רציף
מדובר על פולאר.
קראתי מתשובתכם בעבר שהקרינה בפולאר זניחה לחלוטין שכורכים את החגורה.
אשמח לתגבותכם,העיניין מאוד חשוב לי מאחר ואני עוסק בספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי דילגתם עם השאלה שלי על הקרינה
אלמוני08/10/2010אני מודע שלשאלה שלי אין תשובה חד משמעית.
חפשתי גם באתרים בחו"ל מידע בעיניין,לא מצאתי תשובה חד משמעית.
החברות שמשווקות שעוני דופק מעניין אם חקרו את העינין הזה לעומק, לדעתי לא כפי שחברות הסלולר לא בודקות את השלכות הקרינה על הבריאות,
הבעיה המרכזית לדעתי שלא נעשו מספיק מחקרים בעיניין ורק עוד כמה עשרות שנים
נדע את ההשלכות, אני מעוניין להקטין כמה שיותר את רמת הסיכון.
חשוב לי לדעת האם שימוש בשעון דופק שיש לו רצועה המשדרת ב ANT 2.4 לטווח של 10 מ'
האם רמת הסיכון דומה לרמת סיכון של טלפון אלחוטי DECT
אני מאוד אשמח לתשובתכם המלומדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לצערי דילגתם עם השאלה שלי על הקרינה - תגובה
רם דישון08/10/2010אינני מכיר את שעוני הדופק, אך חישוב פשוט מראה שאם הטווח שלהם הוא 10 מטר- הקרינה מהם זניחה לחלוטין. הם דומים בביצועים לאוזנית בלותות'. טלפון DECT משדר פי כמה וכמה יותר חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה מה יותר בטוח לשימוש
אלמוני09/10/2010שעון הדופק לטווח של 10 מ' שיש לו 2.4 גיגה או עדיף לקחת את פולאר שלא משדר בכאלו עוצמות אבל אז גם הדופק לא רציף והטווח שלו כנראה גם קצר יותר עד 3 מ'
אני אשמח להתייחסות גם משאר חברי הפאנל שאולי מכירים את שעוני הדופק.
אני כבר כמה שבועות חוקר את העיניין ועדיין ומתקשה לקבל החלטה לאור הסיכונים.
התייחסותכם מאוד תעזור לפי בטרם אקבל את ההחלטה.
מדובר על הרבה ספורטאים שמשתמשים בשעוני דופק וזה בהחלט סיבה מספיק טובה לחקור את העיניין לעומק מבחינת רמות סיכון.
בברכה והמשך שבת נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה מה יותר בטוח לשימוש - תגובה
ד``ר דני וולף10/10/2010אינני מומחה לשעוני דופק, אולם אני יודע בביטחה ששעוני הפולאר מצוינים לכל מטרה, כך גם שעונים רבים אחרים שרובם משתמשים בבלוטוס ולא בקרינה של 2.4 גיגה וכולם טובים ואמינים, בתנאי כמובן, שאתה קונה שעון מקודד!!!!!! בשעונים האלו העובדים על בלוטוס אין שום סכנת קרינה והם מעולים ללא דופי, בתנאי כמובן שהשידור מקודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי נתב של אורנג' - SMART BOXגיא07/10/2010
זה נתב שיחות אלחוטי שמשדר גם כראוטר
מה היא רמת הקרינה שהוא פולט
מסוכן לשים אותו ליד ילדים
בכמה הראוטר שבזק מספקת הם פחות פולטי קירנה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לי נתב של אורנג' - SMART BOX - תגובה
רם דישון07/10/2010כל הראוטרים דומים מבחינת עוצמת הקרינה, פרט לסוג N שהוא יותר חזק. בצע חיפוש בפורום- הנושא נטחן עד דק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עופרת בלקה לפרקטרוני07/10/2010
אני גרה בדירה שב יש פרקט שנצבע לפני שש שנים בלקה שקופה וכרגע הלקה מתקלפת. ידוע לי שבעבר הרחוק היו משתמשים בתעשיית הצבעים והלקות בעופרת. האם יש סיכוי שגם היום משתמשים בעופרת לייצור לקות. יש לי ילדים קטנים בבית ואני מפחדת.
תודה
רלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עופרת בלקה לפרקט - תגובה
רם דישון07/10/2010תבדקי על האריזה. מרחוק קשה לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רוני07/10/2010אך יש לדעתך סיכוי שעדיין מיצרים היום לקה עם עופרת?
תודה
רלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
רוני07/10/2010האריזה כבר אינה ברשותי זה נעשה מזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין לי מושג.
רם דישון07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחשמל בפיזיוטרפיה .אורחת07/10/2010
בוקר טוב,
ברשותכם 2 שאלות:
1.אני אמורה לעבור במסגרת טיפול פיזיוטרפי, גם טיפול עם אלקטרודות חשמליות המכוונות לגב, עקב כאבי גב תחתון. האם יש בזה קרינה מסוכנת?, בינתיים עברתי טיפול חד פעמי במשך 20 דקות, האם מסוכן?
2.יש לי מיטה מתכווננת ולפני שאנחנו נרדמים אני מוציאה את החשמל מהתקע. ילדיי הקטנים באים בלילה אלינו למיטה.., ממה שקראתי אצל אחד השואלים הוא מדד וטוען שיש קרינה גם כשהמיטה מנותקת מהחשמל. האם זה יכול להיות?, אני לתומי חשבתי שכשהמיטה מנותקת מהחשמל אז זה בדיוק כמו לישון על מיטה רגילה לא מתכווננת. חשוב לי לדעת האם כשמנתקים מהחשמל (מהשקע), נשארת איזושהי קרינה, אפילו מיזערית?..,
בתודה וישר כוח על הפורום, אורחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחשמל בפיזיוטרפיה . - תגובה
ד``ר דני וולף07/10/2010אין שום בעיה בטיפול פיסיותרפי באלקטרודות, לזמן כל כך קצר.
מיטה מתכווננת, או כול דבר אחר שעובד על חשמל והוא אינו מחובר לחשמל, מן הסתם, אינו פולט קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תשובתך המהירה
אורחת07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאיה06/10/2010
בבניין בו אני מתגוררת מנקים את חדר המדרגות עם חומרי ניקוי לא מוכרים ללא תו תקן. האם זה בעייתי? בנוסף משתמש המנקה במטהר אויר שמורגש כל היום,גם בערב. בעייני הוא גם ממש מסריח- ובעיקר נותן תחושת חנק-האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר דני וולף07/10/2010על פניו לא נשמע מסוכן, הריח גם אם הוא לא נעים, לא מהווה אינדיקטור לסיכון בריאותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפטופ סרטן האשכיםחיים06/10/2010
האם יש קשר בין שימוש מרובה בלפטופ המונח על הברכיים לבין סרטן האשכים?
מהם המחקררים בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפטופ סרטן האשכים - תגובה
ד``ר דני וולף07/10/2010אם עובדים עם לפטופ על הברכיים, ומשתמשים באינטרנט בהחלט יש קרינת מיקרו ישר לאשכים, ובהחלט עלול להוות גורם סיכון לסרטן האשכים. המדובר כמובן לאורך שנים רבות של שימוש. עבודות חד משמעיות, שישמשו הוכחה, כמובן שאין. אולם יש מספיק עבודות כדי לנקוט באמצעי זהירות ולהימנע מחשיפה ישירה לקרינה מהסוג הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארבע שנים כשעתיים ביום
דוד07/10/2010עד כמה זה נורא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארבע שנים כשעתיים ביום - תגובה
ד``ר דני וולף07/10/2010אם הלפטופ היה על הברכיים, רוב הזמן, ואם היה שימוש ב- WIFI כלומר תקשורת אינטרנט, זה בהחלט מהווה סיכון, אם כי הסיכון מזערי. תמשיך מהיום לשים את הלפטופ על השולחן, ואם אתה רוצה להיות בטוח יותר ממאה אחוז, תעשה אולטרסאונד אשכים פעם בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולריתדנה06/10/2010
שלום,
1. אנחנו גרים במרחק של 200 מטר מאנטנה סלולרית שכן צופה לבית שלנו (חלקה העליון בלבד) האם יש לערוך מדידות?
2. האם טיול עם התינוקת פעם ביום בסמוך לאנטנה מסכנת את התינוקת, הטיול אורך כעשר דקות עד שאנחנו שוב מתרחקים מהאנטנה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א06/10/2010תשכחו ממנה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזה וראש משימוש בראוטרשאלה06/10/2010
יכול להיות ?
אני רחוק מהראוטר אך קרוב לנייד
יתכן שאני רגיש יותר מאחרים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי חזה וראש משימוש בראוטר - תגובה
רם דישון06/10/2010אכן ייתכן. לא נתת די פרטים כדי לומר יותר מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי חזה
שאלה06/10/2010קניתי לאחרונה ראוטר הייתי במרחק של כשני מטר בזמן השימוש.
אך כמובן הייתי קרוב למחשב נייד. אני משתמש "כבד", ומוריד המון חומר מהרשת.
אחר שימוש הרבה זמן, התחליו לי כאבי חזה ולחץ בראש. כיבתי את הראוטר. וזה עבר לי כעבור חצי שעה.
חשבתי שזה אולי לא מזה, הפעלתי שוב, את הראוטר. והשתמשתי בנייד בחדר אחר מהראוטר, כעבור חמש דקות שוב התחיל לי הלחץ בחזה.
יש לכם מושג מה זה ? אני רגיש יותר מאשתי למשל שלא חשה בכלום ?
[זה קרה לי פעם גם במודם ZTE של סלקום.
תודה רבה.
הראוטר הוא D LINK תקן N.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך לדיעל
שאלה06/10/2010אם אחבר את הראוטר עם חוט ואכבה את האלחוטי, אוכל להיות רגוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה שאתה
רם דישון07/10/2010רגיש במיוחד לקרינה, גם בעוצמה נמוכה מאד.
אם תחבר את הראוטר באמצעות כבל ותכבה את השידור- קרוב לוודאי שכל התסמינים יחלפו.
חשוב שתכבה את השידור גם בראוטר וגם במחשב הנייד.
ראוטר בתקן N משדר יותר חזק מאשר הדגמים הקודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה רק כאבי חזה ?
שאלה07/10/2010ותו לא.
או שזה מביע על רגישות היכולה להביא לסיבוכים יותר ריציניים ?
כלומר, כאבי חזה מקורם מהלב או מה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בגן ילדיםדגנית06/10/2010
שלום,
לאחר מדידות שנערכו בגן הילדים (תינוקות בני 2-3) התברר כי יש קרינה בתוך הגן בין 2.5 ל-4.5 מיליגאוס. נאמר לי שאוכל לפנות לעירייה בבקשה למציאת פיתרון להפחתת הקרינה ע"י הרחקת קווי מתח גבוה או הטמנתם. האם ידוע לכם על פיתרון כזה? האם אפשר להשאיר את הבן שלי בגן עד שאמצא פיתרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בגן ילדים - תגובה
רם דישון06/10/2010יש פתרונות כאלה ואחרים לבעיה.
המצב גבולי ואינו חמור- ניתן להשאיר את הבן בגן עד למציאת פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דגנית06/10/2010תודה על התגובה המהירה.
האם זו גם דעתו של ד"'ר וולף? המחמיר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)