מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שני שאלותשגיא02/10/2010
האם לפטופ עם חיבור איטרנט נייד(wireless) מקרין או מסוכן כשהוא כביכול מכובה(הרי בטוח שיש שמה משהו שממשיך לעבוד כל הזמן)?
שאלה שניה, עד לאיזה מרחק יש להתרחק מטלפון סלולרי כשהוא במצב של הטענה?
האם מותר להטעין טלפון סלולרי בחדר שינה כשאני ישן ואם כן, עד לאיזה מרחק להרחיקו מהמיטה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון02/10/20101. במצב מכובה הוא אינו מקרין.
2. רצוי מעל חצי מטר. אם אפשר יותר- מה טוב.
3. אומרים "שתי שאלות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות שמעניינות אותי..דורי01/10/2010
איזה סוגי אנטנות יש בתאים הסלולארים של חברות הסלולאר, ולמה הם משתמשים בהם?
מהסתכלות ראיתי שיש שם צלחות ואנטנות יאגי, שאני משער שמשמות לתקשורת ובקרה בין התאים השונים ובין ההתאים לתחנות של החברות עצמן.
אבל יש גם את האנטנות שנותנות את הכיסוי הסלולארי לצרכנים (ניחוש שלי - אלו המלבנים האלו שמכוסים בפלסטיק לבן) - איזה סוג אנטנות אלה?
בנוסף רציתי לדעת איך אני יכול לדעת איזה אנטנות יש באזור מסוים (מגורים/עבודה/משהו דומה) ומה הנתונים עליהן?
מה אומר בדיוק התקן של ישראל לקרינת RF? (אני מכיר טיפה את התקן לעובדי קרינה - המחמיר מהתקן האזרחי - אבל רציתי לדעת יותר על התקן האזרחי ומה הוא אומר..)
ומה זה אומר בדיוק הערכי SAR ב ווט לקילו של המכישרים הסלולרים? מה הטווחים שיש היום בשוק ומה זה ערך ממוצע למכשיר בימינו. (כי אי אפשר לברוח מהקרינה לגמרי, אפשר למזער אותה עד כמה שאפשר...)
תודה מראש על המענה והזמן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון01/10/20101. אכן המלבנים הגדולים הם האנטנות שנותנות אש הכיסוי הסלולרי. אני מניח שהן בנויות ממערך פאזי אנכי של מספר אלמנטים קורנים. לגבי פרטים ופרמטרים- ראה באתר של חברת KATHREIN בגרמניה.
2. לגבי אנטנות באיזור מסוים- ראה (וחפור) באתר של המשרד להגנת הסביבה.
3. הסף הסביבתי הנמוך ביותר שנקבע ע"י המשרד להגנת הסביבה הוא 45 מיקרוואט לסמ"ר, וגם זאת רק בתדרים הסלולריים הנמוכים.
4. אם אינני טועה, התקן לעובדי קרינה מתייחס לקרינה בתדרים גבוהים בהרבה (קרני X). אם הוא נקבע ע"י המשרד להגנת הסביבה, הייתי מתיחס אליו בספקנות מה ומחמיר פי עשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
דורי01/10/20101. נכנסתי וקיבלתי את מה שרציתי... תודה. (מישהו פעם אמר לי שהם בנויים מ invrted f וזה לא היה נראה לי הגיוני ורציתי לוודא את זה).
2. זה היה דווקא קל ונגיש יותר ממה שמצאתי - 3 דק' חיפוש (מפתיע למשרדי ממשלה.. חח)
3. מהמשך לסעיף הקודם... כדי שאני אנתח בעצמי יותר טוב את מה שאני מבין מהאתר של המשרד לאיכות הסביבה... יש 3 חברות סלולאר באזור שלי (רחוקות ממני אבל קרובות לשבטי הצופים והנוער העובד ביישוב שלי).
שתיים מהם נמצאות במרחק אווירי של 200 מטר ובסעיף של עוצמת קרינה במיקרו ואט לסמ"ר רשום באחת 2.1 ובשנייה 0.215 , והשלישית נמצאת במרחק אווירי של כ75 מטר (פיזית נמצאת יותר גבוהה מאזור הפעילות, אך יוצא הרבה שמגיעים לאזור שם בזמן הפעולות) עם עוצמת קרינה במיקרו ואט לסמ"ר של 0.4
מה זה אומר על האנטנות? כי לפי מה שאמרת בתשובתך זה נמצא הרבה מתחת לסף - אז אני בטוח מפספס פה משהו...
**כל האנטנות הנל הינם תרנים.
4. אני התכוונתי לתקן עובדי קרינה הארופאי, שאותו אימץ צה"ל. אין לי את הדף לידי כרגע אבל מה שכן הוא תקן לדעתי מחמיר, והוא נמוך יותר מהתקן האזרחי פי 10 או 50.
והוא מתייחס גם לתדרים גבוהים באזור ה X אך גם לתדרים נמוכים כולל תחום ה HF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המידע על עוצמת הקרינה באתר
רם דישון02/10/2010של המשרד להגנת הסביבה אינו שווה את המקום אותו הוא תופס בשרת (פעם היינו אומרים "את הנייר עליו הוא כתוב").
הנתון הזה מתייחס לנקודה החמה ביותר בה החליט הסוקר למדוד. אני מאמין שליד רוב האנטנות ישנו מקום אחר בו עוצמת הקרינה גבוהה יותר ממה שרשום באתר.
קרא נא את התשובות שלנו לשאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון קווי במקום טלפון אלחוטי DECTרונן01/10/2010
שלום רב,
לגבי סוגייה המדוברת רבות
בפורום זה לא מצאתי המלצות חותכות
כיום בביתי משתמשים בטלפון אלחוטי'הנודד' ברחבי הדירה. משתדלים לקיים המלצות של להחזיר ככל הניתן לעריסה שלו, להרחיקה מחדרי שינה.
כמובן שזה מוגבל
שאלתי - עד כמה להערכתכם מומלץ למהר ולהחליף בתשתית טלפון קווי.
עד כמה הקרינה חריגה ומסוכנת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראשית, ההחזרה לעריסה
רם דישון01/10/2010לא מונעת שת השידור של העריסה. בדרך כלל (ובמיוחד אם יש שני ניידים) היא משדרת רצוף.
לגבי השאלה- אין המלצות חותכות, כיון שהיום (2010 לספירה) עדיין אינני יודעים בודאות מהי העוצמה המסוכנת ובאיזו תדירות שימוש.
בנוסף, יש גם נתונים אישיים וגנטיים שעשויים להשפיע על הרגישות לקרינה.
בעקרון- כמה שפחות- יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מרחק בטוח מהעריסה אם כך?
רונן01/10/2010שלום,
בהמשך להערתך לגבי העריסה שממשיכה לשדר ברציפות -
מה מרחק בטוח מהעריסה לשהייה של מספר שעות מדי יום בחדר עבודה?
האם כלל האצבע שלכם של חצי מטר עד מטר נכון גם כאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן כך.
רם דישון01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות עם כבלרואי01/10/2010
שלום למומחים, שמי רואי, ויש לי ויכוח עם הוריי
הם טוענים שהאוזניות+מקרופון של חברת מייקרוסופט שמתחברות למחשב בכבל מקרינות למוח שלי. ואני כמעט בטוח שזה לא נכון
הייתי רוצה שתכריעו בינינו בסוגיה זו
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל מה שמחובר בכבל לא מקרין כלל.
רם דישון01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רואי01/10/2010תודה רבה על התשובה זה גרם לי עונג, עכשיו לא יכולים להתווכח איתי על זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר חשמל אזורי ב-ק"ק של בנין מגוריםמיכל01/10/2010
אנו גרים בבניין מגורים בן 16 שנה ולא עלה על דעתינו לבדוק משהו שנקבע עבורינו כעובדה מוגמרת. בקומת קרקע של הבניין קבוע חדר חשמל בגודל בין 5-9 מ"ר ואין לנו מושג מה יש בו. הדלת נעולה.
בזמנושמענו שיש מגמה לחסל את עמודי החשמל מהרחובות ובמקומם לעשות סידורים אזורים תת-קרקעיים אחרים, אז זה מעל פני הקרקע והבניין שלנו עלה בגורל שיהיה בו חדר כזה.
איך ניתן לבדוק שאין איזו סוג של קרינה מסוכנת נפלטת מהחדר "הסודי" הזה ואין בו נזק לדיירים שגרים מעליו או בבתים מסביב ?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
או לקנות מכשיר ולמדוד לבד
רם דישון01/10/2010או להזמין מודד שימדוד בדירה/ות שמעל חדר החשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית פלאפון חדשאופק30/09/2010
שלום רב,
מחר אני רוצה לקנות מכשיר סלולארי חדש. רציתי לדעת מתחת לאיזה רמת קרינה (SAR) אתם ממליצים להשתמש? מכשיר בעל SAR שלל 0.99 הוא סביר או שאתם ממליצים על מכשיר עם פחות קרינה? דבר נוסף הוא ששמעתי שצריך להחזיק את הפלאפון בצורה מיוחדת כדי שהקרינה תהיה יותר נמוכה (היה משהו עם הIPHONE ואמרו שזה בהרבה אם לא כל המכשירים), אז איך להחזיק? ודבר נוסף שמעתי וראיתי בשאלות הנפוצות שלכם שיש אוזניות אוויר.. אבל ראיתי במקום אחר שזה מפחית רק 95% אז לא עדיף רמקול במקום?
דבר אחרון שפחות קשור לקניית המכשיר הוא שממה שהבנתי ה SAR אומר את הקרינה המקסימלית של הפלאפון, והפלאפון מפעיל את הקרינה המקסימלית רק כשהקליטה מאוד חלשה (במעליות או רכבות וכו'). מה שאומר שבד"כ הקרינה צריכה להיות מתחת ל 0.1?
אם כן אז מה זה משנה מבחינת הקרינה מה ה SAR של מכשיר מסויים?
ואם טעיתי במשהו אשמח אם תתקנו ותרחיבו את הידע שלי.
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ה-SAR הוא מדד גרוע
רם דישון01/10/2010כי הוא תלוי בהרבה מאד משתנים.
קנה פלאפון לפי העדפותיך האישיות, ללא קשר ב-SAR.
שימוש באוזניות אויר מומלץ מאד, כי הוא מרחיק את הקרינה מהראש. גם רמקול יעיל, בתנאי שהוא מספיק חזק.
ההנחות שלך נכונות בקשר לעוצמת הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמלמירב30/09/2010
אני מעוניינת לדעת האם הבית שלי חשוף לקרינה מעמוד החשמל שבתמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא חשוף לקרינה בעוצמה נמוכה
רם דישון30/09/2010מאד ולא מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשירי חשמלפאר30/09/2010
שלום.
היכן ניתן למצוא מה עוצמת הקרינה ממכשירים כגון :
מיקרוגל .................
מכונות כביסה ................
מדיחי כלים ...............
שואב אבק ................
כאשר עומדים במרחק סנטימטרים מהמכשיר .
יש טענה שהקרינה שנפלטת מהמכשירים האלה במרחקים של מספר סנטימטרים מגיעים ל: 15000 מיליגאוס , האם זה נכון ?
חג שמח ותודה
ניל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון30/09/2010על פי אופי השאלה, התשובה הטובה ביותר היא לרכוש מכשירי מדידה ולמדוד את המכשירים הספציפיים שלך. זאת בעיקר מאחר ואני מאמין שיש הבדלים משמעותיים בין סוגים שונים של מכונות כביסה למשל, על פי התכנון הפנימי שלהן.
בנוסף, נראה לי שאתה מבלבל בין שדה מגנטי בתדר הרשת לקרינת מיקרוגל. ענינו על הנושא הזה מאות פעמים- בצע חיפוש בפורום.
בנוסף, האם אתה נוהג לשבת שעות ארוכות במרחק סנטימטרים ספורים ממכשירי חשמל? אם לא, מדוע אתה מתעניין דווקא במרחק כל כך קצר?
נראה לי ש- 15000 גאוס הוא הגזמה פראית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים במרחק כ-350 מטר משש אנטנותעדי30/09/2010
שלום רב,
אנו זוג עם תינוק, עומדים ביום ראשון הקרוב בפני חתימת חוזה לקניית דירה הנמצאת במרחק של כ-350 מטרים ממרכז מסחרי קטן שעל גגו ממוקמות חמש או שש אנטנות סלולריות (של כל המפעילים). מתוך עיון בשאלות קודמות הבנו ש-200 מטרים הם מרחק בטוח מאנטנה אחת, אך האם יש אפקט מתווסף לשש אנטנות? והאם מרחק של 350 מטרים מריכוז כזה של אנטנות עדיין נחשב בטוח?
נתוני חלק מן האנטנות מתוך אתר המשרד להגנת הסביבה:
אורנג':
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 0.03
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.01
סלקום:
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 2.31
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.58
מירס:
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 3
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 1
פלאפון:
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 4
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 1
תודה על תשובתכם,
עדי ורוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המרחק הזה בטוח לחלוטין.
רם דישון30/09/2010אין כל סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרקהא29/09/2010
האם העובדה שאין לנו הרקה בבית מסוכנת מבחינת קרינה? אני לא בטוחה שאין הרקה. הגעתי למסקנה הזו משום שבהולנד השקעים מורכבים רק משני חורים ולא שלושה (והבנתי שהחור השלישי נועד להרקה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימי לב אם יש שני "סכינים"
רם דישון29/09/2010בשוליים של השקע. אני מניח שיש, והם מחוברים להארקה.
לא יתכן שאין הארקה- זה פשוט לא עולה על דעתי. זו רשת הבטחון הראשונה במכשירי חשמל, והיא חייבת להיות בכל שקע.
אין קשר בין הארקה לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארקה
א29/09/2010כן, יש מעין שתי פיסות נחושת בקצוות.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר דני וולףשאלה29/09/2010
נתקלתי באתר שלך שבו אתה מסביר כי אין ממש בטענה שיותר אנטנות הן למעשה דבר רצוי כיוון שהן מצמצמות את הפליטה מהמכשירים. אשמח אם תסביר למה בעצם יותר אנטנות זה משהו שהרשתות מעוניינות בו אם זה לא נותן קליטה טובה יותר,זה נראה מאד מוזר. זה לא אינטרס שלהם שיהיו פחות אנטנות מבחינת עלויות לחברה שבהפעלת המוקדים וכמובן בכל המסביב כשמתנגדים להן?יש פה איזה קונספירציה שפספסתי?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכל "אנטנה" יש כושר העברה
רם דישון01/10/2010של מספר שיחות נתון בכל רגע נתון. אם הביקוש ב"תא" של האנטנה יהיה יותר גדול, הרי שחלק מהשיחות לא תצאנה לפועל, ז"א גם שרות גרוע וגם הפסד הכנסה לחברות הסלולריות.
זו הסיבה היחידה שהחברות מעונינות להקים יותר אנטנות. נקודה.
התופעה של ירידה בהספק השידור ככל שהמרחק ל"אנטנה" יורד היא תכונה חיונית לרשת על מנת לשמור על גבולות התא. אם לא נוריד את ההספק של נייד הקרוב לאנטנה, עלול להיווצר מצב בו שיחה אחת תנותב ע"י שתי אנטנות שונות- מצב בלתי נסבל ברשת.
אלו- ורק אלו- הם השיקולים של החברות. הן "תופסות טרמפ" על התכונה של ירידת הספק הנייד ככל שמתקרבים לאנטנה על מנת להרגיע את הציבור. נכון, תכונה זו משחקת לטובתנו.
אז היכן הבעיה?
1. המשתמש אף פעם אינו יודע מה הוא המרחק האמיתי לאנטנה ולכן אינו יודע אם הנייד שלו משדר חזק או חלש.
2. לכן תמיד עדיף להשתמש כמה שפחות- לקצר בשיחות ולהשתמש באוזניות.
3. בדרך כלל האנטנות מכוונות כך שתכסינה כבישים ראשיים ורחובות. הן אינן מיועדות להיות מכוונות לבניני מגורים, אלא שלפעמים בגלל אילוצים שונים (מיקום הנכס שהושכר להם יחסית לאיזור הכיסוי), החברות חורגות מכלל זה, ואת המקרים הללו אנו מנסים לגלות ולמנוע.
אין כאן שום קונספירציה. קרא בעיון מה שכתבתי ותבין זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר אנטנות יותר קרינה
ד``ר דני וולף02/10/2010הייתי בחופשה קצרה, ובמקרה זה - טוב שכך, כי תשובה ברורה יותר מאשר של המהנדס רם דישון, לא הייתי מצליח לתת.
כך או כך, יותר אנטנות בסופו של דבר - יותר קרינה לאזור כולו, גם אם מכשיר זה או אחר מתאמץ פחות כשיש יותר אנטנות. ותשים לב שרוב האנטנות נמצאות בערים הגדולות במקום שיש צפיפות שיחות, זה לא כדי שתהיה פחות קרינה, אלא שיהיו יותר שיחות, יותר גלישות, ויותר שימוש בטלפון הסלולרי. לצורך דיבור בלבד, יש צורך בחמישית מהאנטנות הקיימות, ולאחרונה החלו החברות הסלולריות גם לשווק מודם נייד, שיגביר עוד יותר את הצורך באנטנות בעלות הספקים ופסים רחביים יותר. זו כן קונספירציה, קונספירציה של המשרד לאיכות הסביבה, שבמקום להאיר את עיני הציבור, משקר לציבור במצח נחושה, ואין פותח פה ומצפצף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על התשובה לשניכם
שאלה02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מספר אנטנות יכולות להחליף אחת עשירה29/09/2010
שלום רב
הקימו ליד הבית שלנו אנטנה ענקית בגובה 27 מטר ( אור אדום בלילה בגלל גובהה) במרחק 240 מטר
היא גם מפחידה מבחינת קרינה וגם מורידה מאד את ערך הבתים
האם יש היגיון בלבקש שיורידו אותה וישימו במקומה כמה אנטנות קטנות יותר, נמוכות יותר המוסתרות ע"י הנוף? האם נראה לך שה רעיון שחברות הסלולאר יקבלו?
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרעיון אינו טוב.
רם דישון29/09/2010האנטנה אולי מפחידה, אבל ככל שהיא גבוהה יותר- הקרינה בסביבה הקרובה נמוכה יותר. קצרה היריעה כאן להסבר מפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחרונה ניתנו פסיקות
ד``ר דני וולף02/10/2010לטובת בעלי נכסים שערך נכסיהם ירד בגלל מפגעי סביבה, וזה לא רק בשדה התעופה, אלא גם בתחום האנטנות הסלולריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלולרי והריוןדפני29/09/2010
שלום,
מה הסיכון בהיחשפות לאנשים אחרים שמשוחחים בסלולרי לידי? קצת קשה להימנע מזה בתחבורה ציבורית ואפילו בעבודה. הכוונה בהנחה שהמרחק של חמישים סנטימטרים לא נשמר. האם ארבעים, שלושים סנטימטרים או אפילו מישהו שיושב ממש לידי או מלפני או מאחורי (למשל באוטובוס) זו בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככל שהמרחק גדול יותר, הסיכון נמוך
רם דישון29/09/2010יותר.
די אם תבקשי שישוחחו באוזן הרחוקה ממך, כי אז הקרינה לכיוון שלך נבלעת במוחו של המשוחח.
גם שלושים ס"מ מספיקים להוריד משמעותית את העוצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בטווח של חצי מטר.איתמר29/09/2010
אני בחדר עם ראוטר SL2-141
הראוטר עצמו מחובר למחשב ואני במרחק של חצי מטר מהראוטר.
בשעות היום (כשאני על המחשב) אני לא מוריד תכנים כבדים וכו'.
אך בלילה אני מוריד סרטים משחקים סדרות וכו'.
יש קרינה במרחק של חצי מטר?
זה מסוכן שאני צריך ממש לעשות שינוי ולקנות מודם ולחבר איפשהו את הראוטר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חצי מטר סביר,
רם דישון29/09/2010וכמה שיותר- יותר טוב.
אם המחשב והראוטר קבועים- למה להשתמש באלחוטי? חבר עם כבל ודי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחבר את הראוטר עם כבל למחשב.
איתמר29/09/2010הראוטר מחובר עם כבל למחשב.
הוא פשוט ראוטר ולא מודם ולכן הסבירו לי שהוא פולט קרינה.
אני טועה?
תבין,
הראוטר יושב ליד המחשב, מחובר עם כבל למחשב,
יש עוד מחשב בבית שגולש דרך הראוטר הזה אבל לא מוריד תכנים כבדים.
מה אני עושה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חבל שלא נתת את כל התמונה קודם.
רם דישון29/09/2010כמות ההורדה אינה משנה את עוצמת הקרינה. דאג לשמור מרחק של מטר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי במדיוק.
איתמר29/09/2010השאלה הייתה, אם הראוטר שמחובר למחשב שלי בכבל
(והוא לא מודם- הוא ראוטר לכל דבר שמחובר למחשב.)
פולט קרינה, השאלה היא נובעת מעצם זה שהראוטר מחובר בכבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא מחובר למחשב שלך בכבל,
רם דישון30/09/2010אבל הבנתי שמחשב שני מחובר אליו אלחוטית, לכן ברור שהוא מקרין.
לכן עליך לשמור מרחק של מטר ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני מנתק
איתמר30/09/2010ואם אני מנתק את המחשב שמחובר אליו אלחוטי.
ורק כשיש צורך באינטרנט אני מחבר את הכרטיס רשת של המחשב השני.
(קל מאוד לנתק ולחבר זה כרטיס רשת USB)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה לא ישנה דבר
רם דישון30/09/2010כל עוד לא ביטלת בראוטר את השידור (למיטב ידיעתי ניתן לעשות זאת או באמצעות מפסק או דרך התוכנה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפסק אין
איתמר01/10/2010מפסק אין לי.
איזה תוכנה?
ואיך עושים את זה?
ונגיד שבטלתי אני יכול להחזיר ולהפסיק שוב כמה שבא לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטול שידור אלחוטי
shmuel01/10/2010בשביל לבטל אתה צריך להכנס להגדרות של הראוטר עצמו תחפש בגוגל disable wifi router או שתפנה לפורום רשתות אין לי בעיה למצוא לך אם תרשום את דגם הרוטאר
אני רוצה להוסיף תודה כללית לאנשים שעונים פה באופן קבוע לשואלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריות בקרבת מקום העבודהשאלה27/09/2010
הבחנתי שליד הבניין בו אני עובדת יש בניין עם מס' אנטנות (שני בניינים בני 4-5 קומות)
אחת נראית כמו אנטנת טלוויזיה של פעם,והאחרות (2-3 נראה לי) נראות כמו אנטנה סלולרית קטנה (כלומר לא אלה שנראות כמו שושנה)
המשרד שלי נמצא להערכתי בגובה של אולי קומה מתחת לאנטנות,או לפחות ככה זה נראה מבפנים...כלומר קומת העבודה גבוהה בכל אופן
האם יש סיכון בהנחה שמדובר באנטנות סלולריות?
(ככל הנראה בזה מדובר אם אני קוראת נכון את מפת האנטנות של המשרד לאיכות הסביבה)
מה הרדיוס המסוכן של רוב האנטנות בעצם?האם השידור של רוב האנטנות פועל בצורת "כדור"?או שהשידור הוא על מישור...
ובכלל,שמתי לב שכל ת"א עמוסה לעייפה באנטנות,מה הסיכון ליצור הממוצע שלא מחבק אנטנות אלא נגיד גר תחתיהן עובד בקרבתן וכו'?
תודה ושלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנות סלולריות...
ד"ר זמיר שליט"א28/09/2010אנא בקשי מהמשרד להגנת הסביבה את סקר הבטיחות של האנטנה(ות)
02-649-5869, להקליד: הממונה על פניות הציבור.
תסבירי לה שהאנטנה קרובה אלייך ואת מעוניינת לדעת אם היא בטיחותית.
היא תשלח לך את הסקרים בדוא"ל,
אז אנא צרפי תרשים פשוט כאשר האנטנה במרכז השעון, ולציין את הבית בו את נמצאת, כיוון (נניח שעה 6, זה מדרום לאנטנה), מרחק במטרים, והבדל הגובה במטרים.
להוסיף גם כמה בתים אם יש, מוסדות חינוך וכיוב'
אנא העבירי לי לדוא"ל הפרטי,
אני אבדוק, ואעביר לבדיקת על למהנדס שלנו רם דישון. הוא יענה לך ישירות, על מידת הסיכון שיש לך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי חיטוט מסוים באתר המשרד להגנת
שאלה28/09/2010איכות הסביבה
מסתבר ככל הנראה שהאנטנה פולטת קרינה בעצמת 4.5 (מיליגאוס אני מניחה אבל לא מצוינת יחידת המידה ), 0.07% ביחס לסף הבריאות. מה המשמעות של נתונים אלה?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון28/09/20101. הנתון המספרי הוא מיקרוואט לסמ"ר ולא מיליגאוס.
2. הערך הזה לא רלוונטי לגבינו.
3. ראי בשאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)