מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש ב-iphoneמאיה20/06/2010
שלום רב,
יש ברשותינו מכשיר iphone.
האם כאשר ילדים משתמשים במכשיר זה לשם משחק כמשחק אלקטרוני לכל דבר (לא דיבור) הקרינה אליה הם נחשפים היא מסוכנת/משמעותית?
האם זה בסדר או לא לתת להם כלל לשחק במכשיר?
שאלה נוספת - דיבור בנסיעה ברכב ממוזג עם חלונות סגורים עם הדיבורית של המכשיר עצמו. עד כמה זה בטוח מבחינת קרינה?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/06/20101. אין סיכון. מכשיר שלא בשיחה אינו משדר.
2. מהי דיבורית של המכשיר עצמו? המונח אינו ברור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה21/06/2010תודה על המעננה המהיר
הכוונה היא לspeaker שבתוך המכשיר הסלולרי עצמו
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון21/06/20101. זה שתשאלי שלש פעמים לא יביא תשובה יותר מהירה.
2. היתרון היחידי של הרמקול הפנימי הוא הרחקת המכשיר מהראש. הקרינה בתוך הרכב נשארת בעינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע ותקעאיm20/06/2010
ממש מעל ראשי בחדרי מחוברים להם שקע ותקע שמעבירים כמות חשמל די גדולה בעת שימושם, אולם, בעת שינתי כל מכשירי החשמל כבויים לגמרי.
האם עליי לדאוג מכך באשר לקרינה שנפלטת במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם כל מכשירי החשמל כבויים לגמרי
ד``ר דני וולף20/06/2010ולא על סטנד ביי לא צריכה להיות בעיה. למרות זאת הייתי משתדל לשנות את המצב. ליתר ביטחון תוציא את התקע מהשקע בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור וולף
איm20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלומותאלון17/06/2010
שלום קיבלתי לאחרונה הצעת עבודה אך אני חושש לגבי רמת הקרינה באזור כי מדובר באזור הבורסה בר"ג ואני יודע שודאי מפוצץ שם מקרינה ומאנטנות סלולריות. האם אני מגזים בחשש או שהייתם נמנעים מלהיות במקום כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות על שאלה זו ללא מדידה.
רם דישון17/06/2010רכוש מכשיר מדידה זול או הזמן מודד, ואז תוכל לדעת בדיוק מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סלולרי עם דיבורית BT של הרכבגדי17/06/2010
שלום.
אני חשבתי שדיבורית BT של הרכב משמשת להעברת הסאונד לרמקולים של הרכב, אבל מתברר שיש דיבורית BT לרכב שכוללת אנטנה חיצונית. אם משתמשים בדיבורית כזאת, האם הטלפון יודע להעביר את התקשורת הסלולרית דרך האנטנה החיצונית של הרכב ולא להשתמש באנטנה הפנימית, כך שהקרינה לא תהיה בתוך הרכב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לדעת.
רם דישון17/06/2010יתכן שבגלל ההגבר של הדיבורית תחנת הבסיס תורה לנייד לשדר בהספק יותר נמוך. הייתי חופר עמוק בחוברת של הדיבורית, או שואל את התמיכה הטכנית של היצרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עצתכם - קטלן יתושיםנעמה17/06/2010
שלום רב,
האם אתם בעד קוטלי יתושים באמצעות מנורה ? בני בן השנתיים כולו עקוץ מיתושים ורציתי לקנות משהו שיכול לעזור לו. על מה אתם ממליצים? ומה הם תנאי הבטיחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל קוטלי היתושים בסדר
ד``ר דני וולף17/06/2010גם אילו עם הטבליות, ואפילו אם חס וחלילה הילד מכניס לפה את הטבליה, גם אז לא מסוכן. המנורה הסגולה בטוחה לשימוש, לא לשים במרחק קטן מאוד מהילד, כי זו גם לא המטרה. המנורה מושכת אליה את החרקים, כך שעדיף שתרחיק אותם מהילד ולא תקרבם לילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בשדה תעופהבואינג16/06/2010
שלום,
אני עובדת בשדה תעופה באירופה ולאחרונה גיליתי אני בהריון. רציתי לשאול אתכם ממה כדאי לי לנסות להמנע: שערים אלקטרו-מגנטיים? אני עובדת עם מכשיר קשר שצמוד לחגורה, האם זה בעייתי? עבודה עם סניפרים (מריחנים). חשוב לציין שאני לא עוברת בשערי שיקוף למינהם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר קשר שעובד בתדר של ג'יגה הרץ
ד``ר דני וולף17/06/2010מקרין ומומלץ לא לשים אותו בחגורה בזמן היריון!! שאר החשיפות שציינת אינם מסוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מצטרף לדעתו של ד"ר וולף-
רם דישון17/06/2010ביצענו לאחרונה מדידת קרינה על גוף של אדם שנשא מכשיר קשר בחגורתו. התוצאות היו גבוהות, לכן רצוי מאד להמנע מנשיאת מכשיר קשר על החגורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
בואינג17/06/2010מהיום הקשר יוחזק ביד! (אין לי דרך לא להשתמש בכלל...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קרינה אלקטרומגנטיתמ16/06/2010
הזמנתי בדיקות לקרינה אלקטרומגנטית בביתי (שכור) והממצאים החריגים ומספר ממצאים מדאיגים אותי:
1. בפינת האוכל והמטבח - 2 -1.9מיליגאוס (הילדים יושבים שם כ2 ש ביום ואני 4-5 שעות כיוון שעובדת עם הלפטופ שלי שם)
2. בחדר שינה ילדים - 1.1 מיליגאוס (באופן כללי , לא ליד חשמל)
3. ליד כיור המטבח - 5.4 מיליגאוס (מסתבר שכב ארון החשמל נושק לגב הכיור, שם הקרינה היא 20 מיליגאוס ובקצהו בו אני עומדת כשעה ביום הקרינה היא כפי שציינתי-5.4)
4. באחד מחדרי הילדים נמצא שנאי הפולט קרינה של 133 מיליגאוס (10 ס"מ ממנו). שייך למחשב שהילדים משחקים בו ורגליהם כ-60 ס"מ מהשנאי
להבנתי, הממוצע הביתי עומד על 0.4 מיליגאוס - האם הבית שלי מסוכן? האם לחפש אלטרנטיבה?
אם כן, מה אפשר לעשות להגנה?
אנא עצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון16/06/20101. תקין.
2. תקין.
3. עדיין לא מסוכן, אבל דורש התייחסות. חפשי חשמלאי שבקי בושא ובקשי ממנו להצמיד ככל האפשר את מוליכי הפאזה והאפס של כל המעגלים בארון.
4. מה השדה ליד רגליהם של הילדים? זה מה שקובע, ולא השדה במרחק 10 ס"מ מהשנאי.
לא נראה שהבית מסוכן. דרוש רק שיפור בארון החשמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לתשובתך
מ16/06/2010תודה על תשובתך
במקומות שונים בפורום התיחסתםלסף הקרינה כ-2 מיליגאוס אך הבעתם עדיפות ברורה לרמת קרינה פחותה מ1 מיליגאוס, ושוב, בודק הקרינה ציין בדוח שלו ש"החשיפה הממוצעת בתוך מרבית בתי המגורים בארץ ובעולם אינה עולה על 0.4 מיליגאוס"
אם כך, רמה של 1.1 בחדר שבו שוהה הילדה כ10 שעות ביום - אינה מסוכנת?
רמה של 2 מיליגאוס למס' שעות ביום - אינה מסוכנת?
לגבי השנאי, הבודק לא ציין מה ערכי הקרינה כ 60 ס"מ מהשנאי אך שנאי אחר שבדק נתן ערכים של 171 - 10 ס"מ ממנו וערך של 2 מיליגאוס - 60 ס"מ ממנו-האםזו אינדיקציה (זה לא אותו שנאי),
האם עלי לדבר עם אותו בודק ולדרוש שיגיע למדוד את הערכים באותם מקומות גם רחוק יותר מהשנאי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון17/06/20102 מיליגאוס מתייחס לממוצע יממתי.
כאשר הבודק התייחס לממוצע במרבית בתי המגורים- זה נתון לא ברור. האם הממוצע הוא על פני כל הדירה? מה המרחק בין נקודות המדידה? (נניח רשת משבצות שבכל משבצת מודדים וממצעים את התוצאות). האם הממוצע הוא על פני שעה? יום?
רמה של 1.1 מיליגאוס אינה מסוכנת אף לשהיה של 24 שעות ביממה.
2 מיליגאוס מספר שעות ביממה אינה מסוכנת.
שיל לב גם להגדרת הסיכון- מדובר בעליה בהסתברות ללאוקמיה אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הממוצע-המשך
מ20/06/2010תודה על תשובתך
לגבי הממוצע שנקבע כ 0.4 מיליגאוס
בעמוד 5 מצויין שע"פ מחקרים בארץ ובעולם במרביצ בתי המגורים יש בממוצע 0.4 מיליגאוס
לכן, שוב השאלה אם חשיפה ל 2 מיליגאוס במשך מספר שעות ביום לילדים או מבוגרים מסוכנת
כך גם לגבי חשיפה ל 5 מיליגאוס כשעתיים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון20/06/2010ההבדל בין הגרסאות השונות לסף של הממוצע מעידות על רמת הידע בנושא היום. אנחנו אמנם בשנת 2010, אבל עדיין איננו יודעים הכל. המשרד להגנת הסביבה מדבר על חשיפה ממוצעת ליממה של 2 מיליגאוס כסף עליון. עמיתי ד"ר שליטא מושך לכיוון של 1 מיליגאוס. מי צודק? ימים יגידו.
בינתיים ניתן לחשב את הממוצע אצלך בבית על פי הנוסחה "סכום המכפלות של מספר השעות בעוצמת השדה מחולקת ב-24". על פי התוצאה נראה אם יש צורך לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציע לך לרכוש מכשיר מדידה.
יריב21/06/2010יש דגמים טובים שאינם יקרים. רם יוכל להמליץ לך על דגמים ספציפים. כך תוכלי למדוד כאוות נפשך, ובאיזה מיקום שאת רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממוצע
מ21/06/2010תודה על ההצעה. אשמח לשמוע מה האפשרויות. השאלה אם נכון לרכוש מכשיר כזה, הרי אין לנו שליטה על רמת הקרינה בכל מקום - האם נכון להתחיל לבדוק בכל מקום?
לגבי הממוצע בבית. אנחנו מבלים בבית רק חלק מהשעות. חישבתי משהו כמו:
ילדים:
11 ש' ברמת קרינה של 1.1
1 ש' ברמת 5
4 ש' ברמת 0.3
1 ש' ברמת 2
מבוגרים:
8ש' ברמת קרינה 2
1ש' ברמת 5
6ש' ברמת 0.3
שאר השעות לא נמצאים בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הממוצע של הילדים
רם דישון21/06/2010מתקבל 0.85 מיליגאוס, של המבוגרים 0.95. אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממוצע-לא מדויק
מ23/06/2010סליחה שאני מקשה, אך אני ציינתי רק 15-17 ש' מתוך היממה. לכן יש להניח מה הקרינה בשאר השעות
אם הקרינה היא כ 2 מיליגאוס, הרי שהממוצע יהיה בערך 1.5-1.8 לילדים והמבוגרים. אם הקרינה יותר מזה , גם הממוצע יגדל, ואז גם הסיכון-הלא כן?
לכן , האם כדאי/אפשר לשכור מכשיר למדוד את הקרינה בכל מקום שבו נמצאים הילדים והמבוגרים או שההיסטריה מוגזמת? ואם כן, היכן אפשר לשכור מכשיר כזה? הבנתי שד"ר זמיר משאיל כזה לעיתים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני חישבתי את הממוצע
רם דישון23/06/2010על פי הנתונים שסיפקת. אם ביתר היממה השדה אינו אפס- יש לתקן את החישוב.
כל עוד הממוצע היממתי אינו עולה על 2 מיליגאוס- אין סיכון.
המכשירים שד"ר זמיר השאיל לא הוחזרו בהשאלה האחרונה.
ניתן לרכוש מכשירים כאלו בארץ או בחו"ל, במחירים שוים לכל נפש. אין צורך ביקרים יותר- הביתיים יספיקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטלפון סלולרי ברכבגדי16/06/2010
קראתי את הכתבה מהיום (16/6/2010) בעניין קרינה סלולרית ברכב מאת ד''ר זמיר שליט"א.
אני משתמש עכשיו בטלפון סלולרי עם דיבורית BlueTooth (ומשתדל שמכשיר הטלפון יהיה בקו ראיה עם האזניה כדי שלא יהיה צורך בהגברה של עצמת שידור ה-BT). בעקבות הכתבה אני רוצה להתקין דיבורית ברכב.
האם כאשר מחברים את מכשיר הטלפון לדיבורית של הרכב, כל הקרינה עוברת לאנטנה החיצונית, או שמכשיר הטלפון עצמו ממשיך להקרין בתוך הרכב?
האם כל דיבורית (שאינה דיבורית BT) מעבירה את הקרינה אל האנטנה החיצונית לרכב, או שיש לבחור בדיבורית מסויימת או בסוג מסוים?
תודה
חשוב
רם דישון16/06/2010שהדיבורית תעבוד עם אנטנה חיצונית. במצב זה רוב הקרינה יוצאת החוצה מהרכב. דרך אגב, עוצמת הBT קבועה ואינה משתנה לפי עוצמת האות. העוצמה המשתנה היא של השידור הסלולרי של הנייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה של אזניית BlueTooth
גדי16/06/2010קראתי פעם מאמר שהסביר שעוצמת האוזנייה האלחוטית יכול לנוע בין 1mW במצב אופטימלי ל-100mW כאשר יש קושי בקליטה של שידור ה-BlueTooth. לא מצאתי עכשיו את המאמר הזה, אבל גם בפורום החברות הסלולריות בישראל כתוב שרמת הקרינה של טכנולוגיית BlueTooth יכולה להשתנות לרמות שונות:
האם הם טועים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה אומר שאני צריך ללמוד את הנושא.
רם דישון17/06/2010100 מיליוואט לא נראה לי הגיוני. יש אוזניות BT בגודל של עגיל. הסוללה שלהן קטנה בהתאמה. אם נצרוך 100 מיליוואט מסוללה כזו, היא תפעל דקות ספורות בלבד.
אם יצא לך למצוא שוב את המאמר- נא שלח לי קישור מדוא"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבורית ברכב
גדי17/06/2010הבנתי שאם משתמשים בדיבורית רגילה של הרכב, הטלפון מתחבר לאנטנה החיצונית. האם באמת נבדק והוכח שמכשיר הטלפון עצמו מפסיק לשדר באמצעות האנטנה הפנימית שלו, או שרק תאורטית השידור אמור לעבור לאנטנה החיצונית?
זאת אומרת, האם אני צריך למדוד בעצמי את רמות הקרינה, או שאפשר לסמוך על הדיבורית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבורית ברכב
גדי17/06/2010הבנתי שאם משתמשים בדיבורית רגילה של הרכב, הטלפון מתחבר לאנטנה החיצונית. האם באמת נבדק והוכח שמכשיר הטלפון עצמו מפסיק לשדר באמצעות האנטנה הפנימית שלו, או שרק תאורטית השידור אמור לעבור לאנטנה החיצונית?
זאת אומרת, האם אני צריך למדוד בעצמי את רמות הקרינה, או שאפשר לסמוך על הדיבורית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכל תלוי במתכנן.
רם דישון17/06/2010תלוי איך נעשה החיבור בין הנייד לדיבורית. שים לב לניסוח שלי- הקפדתי על כל מלה:
"רוב הקרינה משודרת דרך האנטנה החיצונית". גם מהאנטנה החיצונית חלק קטן ייכנס לרכב דרך החלונות.
הפתרון של דיבורית קבועה עם אנטנה חיצונית הוא הטוב ביותר לשימוש ברכב- לדעתי אין צורך למדוד, מה גם שהנייד רחוק פיזית מהגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מנתבים וסוויצ'ים של תקשורתדורון16/06/2010
שלום,
הייתי שמח לדעת כמה קרינה נפלטת מראוטרים וסוויצ'ים של תקשורת. האם הבעיה היא גם מהם או רק מהחשמל שלהם, השנאים. ומה המרחק הבטוח בדרך כלל?
יש לי בעיה בעבודה, בה אנשים מסרבים שיותקן ליד העמדה שלהם ראוטר אלחוטי, או כל סוג אחר של ראוטר\סוויץ'. אחת מהן מתעתדת להיכנס להיריון בזמן הקרוב. היא בכלל יושבת בין המחשב, לפקס ומתחתיה יש רב-שקע עם שנאים שונים ומטענים למכשירים סלולרים.
שמעתי היכן שהוא, אולי כאן, שהקרינה הנפלטת מראוטר אלחוטי במשך שנה, משתווה ל-20 דקות בסלולרי.
מה המרחק המומלץ? חצי מטר?
תודה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאיר למהנדס לענות
ד``ר דני וולף16/06/2010אולם נא להבהיר אם מדובר בראוטר אלחוטי או קווי. סוויטץ' הוא בכל מקרה קווי.
האם ראוטר אלחוטי צריך להיות דווקא לרגלי אישה בהיריון????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לו היה מדובר בראוטר
רם דישון16/06/2010אלחוטי אחד- הייתי אומר שדי במטר אחד. אבל מאחר ובשאלה הכל הופיע ברבים- אין דרך חכמה להעריך אלא פשוט למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוויץ אחד
דורון16/06/2010היא עדיין לא בהיריון.
הומלץ להנהלה להביא מישהו שיבצע בדיקה מקצועית.
אגב, מה הקרינה ממסך LCD? מהו מרחק בטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בנוגע לראוטרים קוויים?
עידו21/06/2011אם המרחק המומלץ מראוטר אלחוטי אחד הוא בערך מטר, הייתי מנחש שראוטרים קוויים רגילים פולטים קרינה רק בטווח של כמה ס"מ, ולכן בטוח יותר לשהות במחיצתם.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בנוגע לראוטרים קוויים? - תגובה
ד``ר דני וולף21/06/2011נכון מאוד, ראוטר קוי לא פולט קרינה, בתנאי שהוא לא גם אלחוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך הוא כן משרה שדה מגנטי כזה או אחר
עידו21/06/2011האם חשוב להיות במרחק מינימלי גם מזה?
תודה על תשובותיך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך הוא כן משרה שדה מגנטי כזה או אחר - תגובה
ד``ר דני וולף21/06/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריותיובל15/06/2010
בשאלה 3 בשאלות הנפוצות נכתב ש - במרחק 200 מטר עוצמת הקרינה יורדת לערך בטוח בכל הצירופים האפשריים. זה עדיין לא אומר שמתחת למרחק זה יש סיכון, אלא שאז צריך לבדוק בצורה יותר דקדקנית לאן בדיוק מכוונת האנטנה(ות).
האם זה אומר שבמידה ויש אנטנה המרוחקת מביתנו כ 250 מטר אך ניתן לראות אותה מאחד החלונות, אין בעצם סיבה לדאגה?
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נכון.
רם דישון16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורה נגד יתושיםשלמה15/06/2010
שלום רב,
האם מנורה נגד יתושים (אור כחול) מייצרת קרינת UV?
האם מנורה כזו שממוקמת במרחק 1-1.5 מטר מהילדים ודולקת כל הלילה יכולה לסכן את בריאותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, אבל לא היגיוני לשים כל כך קרוב
ד``ר דני וולף16/06/2010הרי המנורה לא מגרשת יתושים אלא מקרבת אותם אליה, אז גם מבחינת הפעולה עדיף לשים את המנורה יותר משלושה מטרים מהילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה אלחווטי מומלץ לרכושיוסי15/06/2010
שלום אני מעוניין לרכוש טלפון אלחוטי. איזה מומלץ מבחינת רמות קרינה? איפה ניתן לברר מהי רמת הקרינה שטלפון מסויים מקרין? הסתכלתי על כמה קטלוגים והמידע לא בנמצא
תודה יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כולם דומים.
רם דישון15/06/2010רצוי להמעיט בשימוש, ולהרחיק את הבסיס מרחק של 60 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולטים סולריםאפרת15/06/2010
האם קולטים סולרים המוקנים על גג שכננו (אנו גרים בדופלקס), מהווים סכנה לשכננו או לנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולטים סולרים
אפרת15/06/2010הכוונה למותקנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקולטים אינם מסוכנים,
רם דישון15/06/2010אבל לאינברטר יש שדה מגנטי לא מבוטל.
כדאי לשמור מרחק של מטר ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולטים סולרים
אפרת15/06/2010מזה האינברטר ? האם ניתן לדעת איפה הוא מותקן ביחס לקולטים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האינברטר
רם דישון15/06/2010הוא מכשיר שממיר את מתח היציאה של הקולטים למתח הרשת. נראה כמו קופסה גדולה. השכן וודאי יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יובל15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדתי עם מכשיר למדידת קרינהben15/06/2010
והמקום שיצא עם הקרינה הגבוהה היה החדר שינה , שהתוצאה היא0.3 mw\m2 .האם יש בתוצאה זו איזה בעיה? תודה למנהלי הפורום על התשובות
התוצאה נמוכה מאד. אין בעיה.
רם דישון15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה מספר מתחילה להיות בעיה במכשיר
ben15/06/2010זה.תודה
10 מיליוואט למטר רבוע.
רם דישון15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmw - m2
אפרת03/11/2010כתבת ש 0.3 mw\m2 זוהי תוצאה נמוכה מאוד.
האם 0.3 mw\m2 אינו שווה ערך ל 300\uw\m2 שזה למעשה 30 מיקרווואט לסמ"ר, כאשר הסף המומלץ ע"י מנהלי הפורום הוא 1 מיקרווואט לסמ"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
mw - m2 - תגובה
רם דישון03/11/2010בדקי את החשבון שלך. הוא שגוי. 0.3 מיליוואט למטר רבוע שווים ל- 0.03 מיקרוואט לסנטימטר רבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmw
אפרת03/11/2010תודה, מעולם (כמעט) לא שמחתי כ"כ לטעות:)
mw - תגובה
רם דישון03/11/2010תתנחמי- פגשתי טעות במעבר בין יחידות גם אצל מהנדסים ותיקים. הנושא מבלבל מאד, ועל מנת לשלוט בו דרושה שיטתיות מוחלטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMW
אפרת04/11/2010האם תוכל להסביר כמה מיליוואט יש במיקרווואט (הייתי תחת הרושם שיש אלף מיליוואט במיקרווואט)?
MW - תגובה
רם דישון04/11/20101. הפוך. יש אלף מיקרוואט במיליוואט אחד.
2. במקביל, במטר רבוע יש 10000 סמ"ר (כן, עשרת אלפים).
3. אלף מחולק בעשרת אלפים נותנים עשירית, לכן על מנת לעבור ממיליוואט למ"ר למיקרווואט לסמ"ר יש לחלק בעשר.
מקווה שברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmw
אפרת04/11/2010תודה, אני חושבת שזה ברור.
רק כדי שאוכל לראות אם הבנתי – האם למשל5.8mw/m2 (5.8 מיליוואט למטר מרובע) שווה ל 0.58µW /cm2 (0.58 מיקרווואט לסמ"ר), כלומר, 5.8mw/m2 מהווה קרינה שהוא מתחת לסף של 1 מיקרווואט לסמ"ר (ולכן נכלל בתחום הקרינה הנחשב לבטוח מבחינת מנהלי הפורום)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
mw - תגובה
רם דישון04/11/2010נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מכבל חשמלי שמוביל למנוע של מזגשגיא14/06/2010
מרחק מכבל חשמלי שמוביל למנוע של מזגן מיני מרכזי בזמן שינה.
עד כמה יש להתרחק מכבל חשמלי שמוביל למנוע מיני מרכזי של מזגן.
זהו מזגן מיני מרכזי שמספק אוויר ל5 חדרים(אם אני זוכר נכון 3.5 כוח סוס אבל אני ממש לא בטוח בערך הזה).
עד כמה יש להתרחק מכבל חשמלי שמוביל למנוע שלו בזמן שינה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי רק להוסיף, שהכוונה למנוע של
שגיא14/06/2010רציתי רק להוסיף, שהכוונה למנוע של המזגן שנמצא על הגג ומזרים את האוויר לכל הבית , ולא למנוע של מתקן הקירור/חימום עצמו שנמצא בחוץ.
60 ס"מ יספיקו.
רם דישון15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)