מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איזה טלפון אלחוטי רצוי לרכוש?צ'ק21/07/2010
שלום רב
לאור הסיכון בשימוש בטלפונים אלחוטיים בייתיים מסוג DEKT , על איזה טלפון אלחוטי אתם ממליצים? את הסוג הישן (יש אצלי כזה של PANASONIC) כבר לא ניתן לתקן ובחיפוש בחנויות , לא ניתן להשיג חדש.
תודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנים אמנם לא מקרינים
ד``ר דני וולף22/07/2010כל החדישים בתדר 2.4 גיגה מקרינים בדיוק כמו פלאפון ואפילו הרבה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייר אלומיניום חוסם קרינהדניאל21/07/2010
האם נכונה הסברה שנייר אלומיניום מוסגל לחסום / להפחית קרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובכן...?
דניאל23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון לגבי קרינה של פלאפונים
ד``ר דני וולף23/07/2010אבל לא עוזר, כי אתה צריך לעטוף את מקור הקרינה לגמרי בלי להשאיר שום פתח. את השדה המגנטי הנובע מקרינה בתדירות הביתית הוא לא עוצר בכלל.
בקיצור, השאלה לא תקדם אותך אם לא תסביר את עצמך לאיזו מטרה אתה צריך את הנייר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה היא ראוטר
דניאל25/07/2010בעל שתי אנטנות (של הוט) מאז שהכנסתי אותו יש לי כאבי ראש,ורגישות בצורת בלוטה בגרון,
אני יושב קבוע בערך מטר ממנו,מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון25/07/20101. ניר אלומיניום יעצור את הקרינה, אבל ימנע קליטה ממחשבים אחרים.
2. אני רואה שתי אפשרויות לפתרון:
- להשתמש בחיבור קוי ולוותר על האופציה האלחוטית של הראוטר.
- להגדיל את המרחק ממך לראוטר עוד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
דניאל25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בזמן הטענהטל21/07/2010
שלום רב,
בני בן השלוש היה חשוף מיד לאחר לידתו לטלפון אשר הוטען בלילות ליד עריסתו במשך כמעט 3 חודשים!!
בתקופה בה נולד טרם ידעתי על הסכנות הכרוכות בדבר.
שאלתי - האם עד כדיי כך מסוכן??
אני אכולת דאגה
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם המרחק היה 50ס"מ אין בעיה
ד``ר דני וולף22/07/2010גם כך עיקר הקרינה היא מהתדירות הביתית ול- 3 חודשים אין שום סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה21/07/2010
בוקר טוב,
אתמול התייעצתי עם ד"ר וולף לגבי עמוד שנראה מעין אנטנה, שממוקמת כ 80 מטר מהגן של הבת שלי הפעוטה. ונמצאית מעל גג בית ספר.
הוא אמר לי לא להרפות ולבדוק את העניין. מצ"ב 2-3 תמונות. למען האמת צירפתי אותן כי אני לא יודעת אם מדובר בכלל באנטנה או לא?
חיצונית לא נראה כיי משתרכים ממנה כבלי חשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ברור.
רם דישון21/07/2010בדקי עם בעלי המבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל חשמל המתחבר מקו מתח שכונתי לביתערן20/07/2010
אני גר בבית פרטי 3 קומות. כ5-6 מטרים ליד חדר השינה שלי עובר קו מתח שכונתי (כנראה קו מתח נמוך, מכיל כבל אחד עבה ומלופף שמחובר לעמוד חשמל מעץ) שממנו יוצא כבל דק יותר המחבר את הבית שלי עם רשת החשמל. הכבל עובר לאורך הקיר החיצוני של הבית ועובר כ2 מטר מעל מיטת בני בן השנתיים.
האם יש סכנה בכבל הזה שמחבר את הבית לקו השכונתי?
מה המרחק הבטוח מכבל מהסוג הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
ערן20/07/2010הכבל שעובר מעל מיטת בני הוא הכבל הדק שמחבר את הבית שלי לקו המתח הנמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ערן20/07/2010הכבל שעובר מעל מיטת בני הוא הכבל הדק שמחבר את הבית שלי לקו המתח הנמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו הדרך הנורמלית להעביר חשמל
ד``ר דני וולף21/07/2010לדירה שלך. אחרת איך אתה רוצה להיות מחובר לחשמל. אני גם לא יודע היכן אתה גר, כי בערים הגדולות יותר, ובבתים הפחות ישנים, יש בדרך כלל פילר של חשמל שנמצא על הקרקע וממנו יוצאים חוטי החשמל לבית. גם הסדר זה לא טוב בהרבה, אלא, שפשוט לא רואים את חוטי החשמל כי הם מתחת לאדמה. גם נראה לי מוזר מאוד שעדיין יש עמודי חשמל מעץ, אולי זה בכלל חוט טלפון????
כך או כך נראה לי לא מסוכן, אתה חייב למדוד ובייחוד בשעות הערב והלילה המוקדמות, כשבינך ישן במיטה וצריכה החשמל מרבית. ובכל מקרה השתדל להרחיק את מיטת בנך מחוט החשמל, בהנחה שאיננו חוט טלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בוודאות קו מתח ולא קו טלפון
ערן21/07/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה
לצערי אני מכיר היטב מהו חיבור הטלפון לבית שלנו (יצא לי להתעסק עם זה הרבה). מסתבר שקו מתח על עמוד חשמל עשוי מעץ עדיין קיים ואפשר אפילו לבוא לצפות בפלא בדרום תל אביב :) ואגב מפליא ,אבל הוא אפילו די חדש הוא הותקן לפני שנה בערך.
וחזרה לענייננו , האם אותו כבל שמחבר את הבית לרשת החשמל מקרין כמו הארון חשמל הממוקם באותו בית? הרי שניהם מזרימים את אותו מתח?
אם כן,האם גם פה תופס כלל האצבע שמרחק בטוח (מהכבל) הוא 60 ס"מ ומעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בוודאות קו מתח ולא קו טלפון
ערן21/07/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה
לצערי אני מכיר היטב מהו חיבור הטלפון לבית שלנו (יצא לי להתעסק עם זה הרבה). מסתבר שקו מתח על עמוד חשמל עשוי מעץ עדיין קיים ואפשר אפילו לבוא לצפות בפלא בדרום תל אביב :) ואגב מפליא ,אבל הוא אפילו די חדש הוא הותקן לפני שנה בערך.
וחזרה לענייננו , האם אותו כבל שמחבר את הבית לרשת החשמל מקרין כמו הארון חשמל הממוקם באותו בית? הרי שניהם מזרימים את אותו מתח?
אם כן,האם גם פה תופס כלל האצבע שמרחק בטוח (מהכבל) הוא 60 ס"מ ומעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הטוב ביותר הוא למדוד.
רם דישון21/07/2010השדה מארון חשמל שונה מהותית מהשדה של כבל, ולא כאן המקום להסביר מדוע. במתקנים ביתיים הכלל של 60 ס"מ תופס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
ערן21/07/2010אז אם כך כוונתך שהשדה בארון החשמל גדול מזה של הכבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה במכשיר אנלוגי לקרינה חשמליתלימור20/07/2010
שלום לכם. אני מתכוונת לשכור דירה לאחר שגלתי שבדירה שאנו גרים יש קרינה ברמות של 3-5 (הבדיקה נעשת במכשיר אנלוגי שרכשנו). יש לי בת בת 2.5 ולכן אני חוששת.
שמתי לב גם שהקרינה עולה משמעותית בשעות הערב (21:00,22:00) , אם בשעות הבוקר מדובר על 0.5 יכול להגיע בלילה ל 2.5-3. כמו כן בכל הרחוב שאנו גרים יש קרינה בחוץ שיכולה להגיע ל 10-15.
1. האם רמות הקרינה הללו של 10-15 הגיוניות? שהרי זה מעל התקן של חברת החשמל
2. האם הגיוני שככה הקרינה קופצת בלילה?
3. האם יתכן שהמכשיר שרכשתי וברשותנו כשנה לא תקין? יכול להיות שסתם מראה קרינה גבוהה? (למרות שיש מקומות שהקרינה שהוא מראה הינה אפס)
4. בדירה אליה רצינו לעבור מדדנו קרינה בשש בערב והקרינה היתה עד 1. הגעתי שוב בכוונה לדירה ב 22:00 ואז הקרינה היתה 3-5. האם זה הגיוני?
5. האם יש מקום להזמין מודד מקצועי לדירה החדשה ?
אני מאוד מאוד מוטרדת, אנו אמורים לתת תשובה לדירה במיידי.
בבקשה תשובתכם
תודה רבה !
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאור המכשיר
לימור20/07/2010מדובר על מכשיר מודד קרינה משולב - שדה מגנטי / חשמלי וקרינת רדיו / סלולר / מיקרו - כמצורף בתמונה. האם יכוללהיות שהתוצאות בו לא מהיימנות כפי שכתבתי מעלה? האם כדאי להזמין בודק מקצועי ?
תודה שוב. זה מאוד חשוב לי.
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה כולה על רגל אחת.
ד``ר דני וולף20/07/2010מעל 2 מיליגאוס שדה מגנטי בלילה מסוכן ולא רצוי. חברת החשמל מכירה בערכים גבוהים בהרבה, ועדיין התקינה לא שונתה.
המדידות נשמעות סבירות לחלוטין, זה סביר מאוד שבאזורי מגורים בלילה הקרינה תהיה חזקה יותר, כי צריכת החשמל גבוהה יותר.
בקיצור, טוב עשית שמדדת, התוצאות שקיבלת מהימנות מספיק כדי לא לשכור את הדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה . לגבי המכשיר
לימור21/07/2010תודה רבה על תשובתך. לגבי המכשיר- האם זה מכשיר מהיימן (צרפתי תמונה בתגובה הקודמת ), איך אני יודעת שהוא מכויל? (הלכתי לחנות הם השוו למכשיר שלהם מאותו הדגם והיו אותם תוצאות, אבל בהשוואה למכשיר דיגטלי , גם קטן לשימוש אישי, התוצאות היו גבוהות.). אני חוששת שאולי המכשיר מראה תוצאות גבוהות מהאמת ואני סתם מתנהלת לפיו.....
תודה רבה שוב, פורום חשוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בכמה הקריאות של
רם דישון21/07/2010הדיגיטלי היו יותר גבוהות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה20/07/2010
שלום,
ראשית אנצל את המקום כדי להודות לכם על הפורום המוצלח, מענה מהיר ויעיל.
שנית, במרחק של בערך 80 מטר מהגן של הילדה שלי, ממוקם בית ספר. בגג בית הספר יש איזשהי עמוד מתכת עבה שקשה לי לתאר אותו. נראה כמו אנטנה.
עליו ממוקמות 2 אנטנות קטנות כאלו שנמצאות בערך מעל כל מבנה.
אני חוששת שמדובר באנטנה (אותו עמוד מתכת) שמקרין על הילדים בגן. (תינוקות).
האם אני יצלם את העמוד? עוד אציין כי בדקתי במפה של האנטנות הסלולריות ואין אנטנה כזו באזור.
בברכה,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה מאוד לדעת
ד``ר דני וולף20/07/2010זה מאוד חשוד לאנטנה, שלא מופיעה באתר, יש דברים כאלו. כל זה בגדר ניחוש. את יכולה גם ללכת ולברר אצל מנהל בית הספר, או במקומות האחראים לבית הספר אם מדובר באנטנה. כמו כן תבדקי אם יורדים ממנה חוטי חשמל עבים, והולכים לאיזה חדר או מקום אחר. אל תרפי, אם זו אנטנה זה מאוד בעייתי. בנוסף תמדדי את עוצמת הקרינה בגן הילדים, ותנסי להתקרב לאנטנה ותראי אם הקרינה עולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה20/07/2010מה הכוונה יורדים ממנה חוטי חשמל? ניתן לראות אותם מהאנטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן. ניתן לראות כבלים עבים
רם דישון20/07/2010ושחורים יורדים מהחלק העליון אל מרגלות התורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מ- Bluetooth Class 1רוני19/07/2010
נתקלתי במוצר (לא משווק עדין בארץ) המיועד לאיתור ומעקב אחר חולי אלצהיימר.
המוצר מורכב משני רכיבים : יחידה שמותקנת על החולה (יד או רגל) ויחידה שמותקנת בבית של החולה.
המוצר מאפשר לבני המשפחה לעקוב אחר תנועות החולה ולקבל הודעות / התרעות במידה והחולה יצא מביתו/ יצא ולא חזר תוך פרק זמן מסוים וכד'.
ביחידה שמותקנת על החולה יש את הרכיבים הבאים : רכיב Bluetooth, מקלט GPS, ומודם סלולארי.
ביחידה שמותקנת בביתו של החולה יש : רכיב Bluetooth , ומודם סלולארי.
רכיבי ה-Bluetooth שבבית החולה ועל החולה משדרים באופן רציף ונועדו לבדוק האם החולה נמצא בביתו (בטווח שבו היחידה הביתית קולטת אותו).
רכיבי ה- bluetooth הינם מ- class 1 ומשדרים בהספק של כ- 100mW.
האם רכיב שמוצמד באופן קבוע לחולה 24 שעות ביממה, למשך מספר חודשים ומשדר בהספק כזה יכול לגרום לחולה נזק בריאותי נוסף ?
תודה מראש,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מכיר את הפיתוחים האלו
ד``ר דני וולף19/07/2010אולם לא בדקתי קרינה מהם, ואני ממש רוצה להגיד לך, שגם אם הייתה קרינה של פי עשרה, זה לא היה משנה את דעתי, שזה חובה ושזה המצאה גאונית. ובנינו, בלי לפגוע באף יקיר משפחה ולא משנה באיזה גיל ומצב שהוא, הסיכון שחולה אלצהיימר ילקה בסרטן בעוד 10 שנים, זו לא הבעיה האקוטית שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבה לשנאי ליד עמדת מחשבאבי19/07/2010
שלום,
למרגלות המחשב הביתי שלנו, יש רצועת חיבורי חשמל- עבור אוטר/ מודם וכו'.
כולל שני שנאים עבור חלק מהמכשירים
המרחק מרגלי הילדים היושבים שם מספר שעות ביום- כ 10 ס"מ
האם זה בטיחותי?
שאלה נוספת- האם יש קרינה משמעותית מחוט החשמל היוצא משנאי כזה ומחובר לשקע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השנאים בהספק חלש מאוד
ד``ר דני וולף19/07/2010אולם כדאי להרחיק 50 ס"מ, בייחוד מהפנים והגוף, הרגליים, פחות מסוכנים.
ראוטר וחוט חשמל להרחיק גם כן 50 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סורקי רנטגן בתחנה מרכזיתטלי19/07/2010
שלום רב,
האם יש בעיה לאכול מזון שעבר את סריקת הרנטגן כשהיה בתוך תיק שנסרק במכונות הרנטגן בתחנה מרכזית או בשדה התעופה - כלוnrnr האם האוכל שעבר את הסריקה יכול להזיק או האם ערכו התזונתי נפגע? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אין שום בעיה.
ד``ר דני וולף19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- אני קצת בלחץ..ערן18/07/2010
שלום רב
ברצוני לברר משהו שמטריד אותי מאוד מאז הבוקר
בשעה 12:00 טסתי מאילת חזרה לת"א.
למכונת השיקוף שבדקה את הכבודה שלי הכנסתי את תיק הגב הגדול שלי ומיד אחריו עוד תיק יד קטן כזה.
כשחיכיתי מהצד השני, יצא התיק הגדול ואילו התיק הקטן התעכב. ברוב טיפשותי ובלי לשים לב לסימן כי יש במכשיר השיקוף קרינה רדיו אקטיבית הכנסתי את כף ידי לתוך המכונה (דרך מסך פסי הגומי שדרכו יוצאים התיקים) כדי לראות האם התיק הקטן נתקע ולעזור לו לעבור את פסי הגומי.
בוודאות הכנסתי את כף ידי אל מעבר לאותם פסי גומי אבל לא יותר מזה. כלומר רק את כף ידי.
הבחור שאחראי על הבדיקה צעק עלי ואמר לי להוציא את היד אבל זה כבר היה יחסית מאוחר כי כאמור כבר הכנסתי אותה. הוא אמר לי שיש שם קרינה רדיואקטיבית ושזה מסוכן.
אני די לחוץ מכל העניין וחושש נורא שנגרם לי נזק כלשהו
אנא יעצו לי מה לעשות
תודה רבה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אמנם מיותרת אולם חלשה ביותר
ד``ר דני וולף19/07/2010זניחה, פחות מצילום חזה, ופחות מהקרינה שחוטפים בטיסה לארה"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. הרגעת אותי : )
ערן19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סלולריתיצחק אלון18/07/2010
שלום נכבדי,
אני אב לזוג תאומים כבני שנתיים. מתלבטים מאוד לגבי רכישת בית במושב עין יעקב שבגליל מערבי. בסמוך לבית במרחק של כ 90 מטר ממוקמת אנטנה סלולרית של סלקום על גבי תורן בגובה של כ 30 מטר. לבית קו ראיה מלא לכיוון האנטנה ואינו מוסתר ע"י בתים אחרים או צמחיה. לפי הנתונים של האנטנה מאתר איכ"ס האנטנה משדרת בעוצמה קרינה של 0.4 מיקרו וואט לסמ"ר.
לעצתכם רכשתי מכשיר איכותי למדידת קרינה ולהלן התוצאות:
בחצר הבית נמדד: 0.09 מיקרו וואט לסמ"ר עם פיקים רגעיים של עד 0.7 מיקרו וואט לסמ"ר.
בפנים הבית נמדד: 0.06 מיקו וואט לסמ"ר בקומה ראשונה. ו 0.6 בקומה שנייה של הבית.
אני ואשתי בהתלבטות קשה מאוד. אנחנו מתגוררים כעת בדירה עם קרינה אפסית וחוששים שמא במעבר לבית זה אנו מוכרים את נשמתנו לשטן מה גם שמדובר בפעוטות ובעתידם הבריאותי.
אנא תנו דעתכם המקצועית. אשמח לקבל תגובה מכל אחד ממנהלי הפורום בהתאם למומחיותו ונסיונו. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברפואה כמו באהבה, אין בטוח ואין
ד``ר דני וולף19/07/2010לעולם לא, ועל אחת כמה וכמה בתחום הזה, שעדיין לא נחקר דיו, ואיננו יכולים לדעת את ההשלכות העתידיות שלו על הבריאות אם בכלל.
מרחק 90 מטר, עם שדה ראייה ישיר לאנטנה, אני לא הייתי משכן שם פעוטות בגיל שנתיים. אם חייב להיות, אז לפחות להגן על השמשות או לשכן את הילדים בחדר שלא משקיף על האנטנה.
שוב, זו דעתי, וזאת לא תורה מסיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אפרת19/07/2010צר לי שאני שואלת שוב (שאלתי כבר בעבר, אבל אני פשוט באמת לא מבינה) - אם בסופו של דבר נמדדת קרינה של מקסימום 0.7 מיקרו וואט לסמ"ר (שזהו ערך הנמוך מהסף המקובל על מנהלי הפורום), מדוע יש עם זה בעייה? בסופו של דבר מה שחשוב זה האם יש קרינה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, אבל בכל זאת אני לא שלם עם
ד``ר דני וולף19/07/2010המרחק הקצר ושדה הראייה הישיר לאנטנה, ואם היו הילדים שלי הייתי מגן על השמשות או שמעביר לחדר שלא משקיף על האנטנה, למרות שכפי שציינת בצדק עוצמת הקרינה חלשה מהסף המקובל עלינו בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממטען סלולרימישהי18/07/2010
שלום רב,
התחלתי עבודה חדשה לפני שלושה חודשים. רק עכשיו, לאחר שלושה חודשים, גיליתי שמישהו השאיר מטען לסלולרי (נוקיה) תקוע בתוך השקע שנמצא כ-40 ס"מ לימיני. כמובן שהמטען לא היה מחובר לטלפון כל הזמן הזה, רק מחובר לחשמל.
ברגע שגיליתי את זה, ניתקתי אך אני מאוד דואגת: ישבתי 3 חודשים (8 שעות ביום) ליד המטען הזה. מה הסיכון עכשיו??? האם יש מה לעשות בעניין?? יש לציין שאני רוצה להכנס להריון..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במרחק של 40 ס"מ לא קרה כלום.
רם דישון18/07/2010ושיהיה בשעה טובה ובמזל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותמירב18/07/2010
שלום
אני יושבת ליד מחשב, המחשב נמצא על הרצפה קרוב לרגליי וכל התקעים, שחלקם טרנספורמטורים נמצאים גם הם במרחק 40 ס"מ מרגלי
האם זה מסוכן מבחינת קרינה ומה אפשר לעשות
ראיתי פה הודעה לגבי נייר אלומיניום , האםעטיפת הטרנספורמטורים בנייר אלומיניום תעזור?
שאלתי השניה
האם טלפון אלחוטי בבית הוא בטוח?
יש לי טלפון מהסוג הישן שנשברה לו האנטנה ושוקלת אם לקנות חדש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון18/07/2010נייר אלומיניום לא יעזור הרבה- השדה חעבור דרך החריצים.
כדאי להרחיק עוד כמה סנטימטרים את כל השנאים והתקעים. 40 ס"מ הם גבוליים.
טלפון אלחוטי דינו כמעט כמו סלולרי (המשדר שלו יותר חלש). כדאי לא להאריך בשימוש בו מעבר למספר דקות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניית Bluetoothאני רק שאלה18/07/2010
יש לי מכשיר Sony Ericsson W705 רמת קרינה 1.01.
אני שם לב שאני מדבר הרבה בנייד, לפעמים שיחות של שעה ואפילו יותר, במיוחד שבעידן של היום כל שיחה מנייד יותר זולה מטלפון קווי. (גם בבית העדיפות היא מהנייד)
בגלל שהרמקול של הנייד לא ממש טוב, אני משתדל להרחיקו מהראש במרחק של 3 ס"מ.
ניסיתי במשך כמה זמן לדבר עם אוזניות חוטיות, מאחר ואני יודע שאין בהן בכלל קרינה, אבל שמתי לב שזה לא פרקטי בגלל שזה מוצר מגושם (החוטים הארוכים שמסתבכים כל הזמן אחד בשני)
אני חושב על קנייה של אוזניית Bluetooth מאחר שהיא נראת ממש פרקטית לשימוש, אבל יש לי כמה שאלות:
מהי רמת הקרינה שתהיה באוזנייה כזו?
על מה אני צריך להסתכל כשאני משווה בין אוזניות? האם לכל אוזנייה רמת קרינה שונה? מאפיינים שונים? מהו הפיתרון הכי טוב עבורי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השידור של אוזנית בלותות'
רם דישון18/07/2010הוא בעוצמה נמוכה מאד. כל האוזניות דומות. מאפיינים- לפי הנוחיות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על אוזניות חוטיות ואוויר
אני רק שאלה18/07/2010תודה על התשובה, יש לי עוד כמה שאלות:
מהי עוצמת הקרינה שיש באוזניות חוטיות רגילות? עד היום חשבתי שאין בכלל קרינה מאחר שהקרינה נפלטת מהנייד בלבד ובעזרת האוזניות אפשר להתרחק ממקור זה, אבל הבנתי שהגלים עוברים עם השמע היישר לראש, השאלה באיזו רמה?
ובקשר לאוזניות אוויר, שמתי לב שרק מהאזור של הלב יוצאת צינורית אוויר, כלומר עד הלב עדיין יוצאת קרינה, האין זו יותר " חצי נחמה" מאשר " חסימת קרינה אולטימטיבית" כפי שהמוצר מצטייר?
כמו כן, מצאתי בדיקה ישראלית של מכשיר ה Bluetooth שלפי הבדיקה הוא לא ממש מומלץ, האם גם פה זה עיניין של חצי נחמה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראה בשאלות נפוצות.
רם דישון18/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)