מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מול מקום עבודתי יש 2 אנטנותben14/06/2010
האם זה משנה אנטנה 1 או 2 [כמובן ששניהם לאותו כיוון] או שאין הבדל? תודה לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי שיש הבדל, בדיוק כפול!!
ד``ר דני וולף14/06/2010כל אנטנה והעוצמה שלה, והעוצמה של הקרינה שאנחנו חוטפים בכול נקודה, היא החיבור של כל האנטנות, וכל שאר הגופים המקרינים יחדיו. כמובן, שכל אנטנה משדרת בעוצמה התלויה במספר המכשירים המתחברים אליה בזמן נתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר mp3דן13/06/2010
שלום,
1. בעת צעידה אני מאזין למוסיקה ושם את מכשיר MP3 על הגוף כך שהמכשיר מונח על מותני. כלומר המכשיר מונח על עורי, כך שהמכנס תומך בו. האם יש סכנת קרינה מסוימת שעשויה להשפיע על הפוריות או סכנת קירנה על כל איבר אחד בגוף?
2. יש קרינה ממכשיר זה? אם כן, האם זה משנה אם אני שומע רדיו או מוזיקה מוקלטת שאינה רצה תדרים כמו ברדיו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קרינה!
ד``ר דני וולף14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן השד מMP3
רננה12/09/2011כבר שנים (6) שאני עושה יום יום פעילות גופית כאשר מכשיר הMP3 ממוקם צמוד לשד השמאלי שלי האם יש סיכוי שאחלה בסרטן אם המשיך כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סרטן השד מMP3 - תגובה
רם דישון12/09/2011אין שום סיכוי. המכשיר הזה לא משדר כלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר wiiיוסי13/06/2010
שלום רב
האם מכשיר הwii פולט קרינה מסוכנת?
אם רצוי להרחיק ממנו בזמן משחק תינוקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר WIFI לא פולט קרינה!!
ד``ר דני וולף14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא wifi
יוסי14/06/2010קונסולת משחקים wii היא אלחוטית ובגלל זה אני שואל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזכיר שוב את השאלה :)
יוסי23/06/2010האם קונסילת משחקים wii פולטת קרינה מסוכנת בגלל שהיא אלחוטית
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכיר בשלישית את השאלה
יוסי05/07/2010האם מכשיר wii פולט קרינה ןמסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזכיר בשלישית
ד"ר זמיר שליט"א05/07/2010בערך כמו טלפון סלולרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה מגנטי הנגרם ממזגןהילה13/06/2010
יש לי בבית מזגן מיני מרכזי של אלקטרה.
קניתי מכשיר למדידת שדה מגנטי והבחנתי שבכל פעם שאני מתקרב לאחד הפתחים של המזגן (אפילו מרחק של מטר) יש ערכים מאוד גבוהים של 3-4 מיליגאוס.
מדוע זה נגרם? והאם זה מסוכן?
תודה,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאיר למהנדס לפתור את התעלומה
ד``ר דני וולף14/06/2010אולם בכל מקרה 3-4 מיליגאוס בפתח המזגן, שאף אחד לא נמצא שם אינו מהווה שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי זה ממש לא בפתח המזגן
יריב14/06/2010אפילו כשהתרחקתי 2 מטר למעשה בכל מקום שהרוח של המזגן הגיעה אליו היה שדה של 3-4 מיליגאוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם תעלות האויר
רם דישון15/06/2010מהיחידה עד לפתחים עשויות מחומר מבריק (ציפוי של אלומיניום מתכתי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן התעלות עשויות אלומיניום
הילה15/06/2010מספר שאלות נוספות
1) האם חשיפה של 3-4 מיליגאוס כשעה עד שעתיים ביום ממסוכנת?
2) האם ניתן להקטין את זה איכשהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם התקינו לך חיפוי גבס ....
גרשון15/06/2010אם התקינו לך חיפוי גבס ....הנמחה ותאורה ייתכן שכבל ההזנה לתאורה או לאביזר אחר מייצר שדה מגנטי . בדוק ברצפה של האזור....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפ טופ סלולרי מובנה על הבירכייםאבי13/06/2010
שלום רב
אני כבר כשנה נוסע באוטובוס ומפעיל לפ טופ סלולרי (לא WIFI ) עם מודם מובנה
אני שם תחילה את התיק שלי על הבירכיים ועליו את הלפ טופ
הנסיעה אורכת כשעה כל יום הלוך וחזור כלומר שעתיים
1. האם אתם חושבים שיכול להגרם לי נזק כלשהוא משימוש בצורה כזאת ?
2. מהיא המלצתכם לשימוש נכון עם מינימום קרינה לכיוון הבצים
3. האם יש איזה שהוא ציוד שמקטין ל 0 את הסיכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסוכן עלול להיגרם נזק
ד``ר דני וולף13/06/2010הן לפוריות, הן לזרע, הן למחלות בעתיד.
שעה ביום עם "טלפון סלולרי בין הרגליים"!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!.!?!.ֱ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעתיים ביום
אבי13/06/2010אבל אני שם חוצץ ביניהם - תיק זה לא עוזר ?
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוצץ לא עוזר בכלל רק מרחק
ד``ר דני וולף15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעתיים ביום
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעתיים ביום
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר אלחוטי מסוג tp link של הוטנופר12/06/2010
שלום
לאחרונה עברנו מ-yes ל-hot ומשום שאנו מתגוררים בבית גדול בו משתמשים ב-4 מחשבים ניידים בנוסף לתחנת מחשב נייח הוסיפו לנו ראוטר אלחוטי מסוג tp link .האם הראוטר פולט קרינה רק בזמן השימוש במחשבים הניידים?האם הקרינה סלולרית?האם גם משימוש מהמחשב הנייח יש חשיפה לקרינה האלחוטית?יש לציין שהראוטר נמצא במקום המחשב הנייח?מה ההבדל בין מידת הקרינה של ראוטר אלחוטי ומודם רגיל?איך אפשר למזער את נזקי הקרינה?
אודה לתחייסותך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי לציין
נופר12/06/2010כי הראוטר הזה מחובר חוטית למערכת המחשב הנייח ונראה כי הוא מתפקד גם כמודם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר אלחוטי ממרחק של 1 מטר קרינת
ד``ר דני וולף13/06/2010רקע. הראוטר משדר כל הזמן בלי שום קשר אם המחשבים עובדים או לא. אין פחד מראוטר, רק לא להתקרב אליו יותר ממטר. לדבריך, הבעיה יכולה להיות דווקא כשאת נמצאת לידי המחשב הנייח, ששם נמצא הראוטר, אם מתקרבים אליו יותר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
נופר13/06/2010שלום
תודה על תגובתך המהירה.רציתי להוסיף כי מדובר בנתב מודם אלחוטי וכי יש לו חיבור חוטי למחשב הנייד.האם עדיין מדובר במכשיר מקרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
נופר13/06/2010נתב מודם אלחוטי שיש לו חיבור חוטי למחשב הנייח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית גבוההלייזר12/06/2010
הי,
אני נשוי ולי 2 פעוטות וברצוננו לעבור לדירה חדשה. החלטתי להביא לדירה מודד קרינה כדי להסיר חששות, והוא מדד גם סלולרי (שהיה בסדר) וגם אלקטרומגנטי שהוא גילה ערכים של 8.5 מיקרו גאוס
בחדרי השינה הסמוכים לקיר כשהערך דעך והיגיע עד ל - 4 בקצה השני של הבית בסלון.
לפי מה שאני מבין הערך המומלץ הוא מקסימום 2, הבאתי את אותו בודק לביתי הנוכחי רק כדי להיות בטוח והוא אכן מצא ערכים של כ - 0.3 כלומר כ - 1/20 מהערכים שם....
אני לא ממש מבין כיצד זה קורה, אין שם קו מתח גבוה אלא קו מתח נמוך רגיל שכמותו עוברים בכל רחוב בעיר בערך, גם מול ביתי אגב, רק שאצלי זה לא מקרין ובאותה דירה כן....
אני כמובן לא מעז לקחת דירה שתסכן בנותי , אבל אני עכשיו חושש שאולי סטטיסטית יש המון דירות עם ערכים כאלה וב"מקרה" נפלתי על דירה נקייה.....
מה אתם יודעים מנסיונכם? האם ההמלצות הללו על 2 מיקו גאוס הן הגיוניות? האם ססטיסטית ברב הבתים לא תהיה קרינה העולה על כך?
האם אני עושה טעות בכך שאני חושש לקחת דירה עם ערכים של 8?
יש דרך כלשהיא להעריך מדוע בית מסויים "יוקרן" יותר מאחר עוד לפני שאני מביא מודד?
המון תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
לייזר12/06/2010התכוונתי לערכי מיליגאוס ולא מיקרוגאוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה אלקטרומגנטית גבוהה
ד"ר זמיר שליט"א12/06/2010היחידות לשטף מגנטי הן מיליגאוס, ולא אחרות שאתה כותב באופן לא אחיד.
משרד איכ"ס ירד מ- 1,000 מיליגאוס, ל- 10, ולבסוף ל- 2 מיליגאוס לשהייה בלתי מוגבלת. הוא מחשב אותה כממוצע, אבל בכך איני מסכים איתם.
השדה המגנטי הניכר שמצא המודד עלול לנבוע שם מכבלי חשמל ברצפה ו\או בקירות, וכן מהארקה לא תקנית, או שמישהו מהשכנים עשה שיפוץ והחליף חלק מצנרת המים בצינור פלסטיק.
ההחלטה שלא לקחת דירה זו היתה נבונה.
לצערי, יש דירות רבות במצב כזה, בפרט בבתים ישנים.
למי שמחפש דירה כדאי לבדוק את ההארקה, וחוץ מזה אני יכול להשאיל לו\לה מכשיר למדידה עצמית של השדה המגנטי בדירה היעודה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר - שאלה נוספת...
לייזר12/06/2010תודה רבה על התגובה, הקלת קצת על התלבטויותי כי הדירה נהדרת, ותוצאות
המדידה נפלו עלי כרעם ביום בהיר....
האם לדעתך זה משהו שהינו פתיר? כלומר, שאפשר לתקנו (להחליף הצנרת? לתקן ההארקה?)
כשאתה אומר שאתה לא מסכים עם המשרד לאיכות הסביבה לגבי הערכים של 2 מיליגאוס,
מה כוונתך? זה צריך להיות פחות?
אני יוצא מנקודת הנחה שבנותי הפעוטות ישהו בחדר השינה לפחות 12 שעות ביממה וזה לצורך
העניין חשיפה ממושכת - נכון?
אני תושב הרצליה, ודווקא אצלנו בעיר המודעות לנושא קרינה קצת יותר מפותח, אבל עדיין
לפי מה שאני מבין מתשובתך, ייתכן ודירות רבות בעיר סובלות ממצב לא תקין זה!?
המון תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א12/06/2010יתכן שהבעייה שם נקודתית, והמצב פתיר, יתכן שמהנדס ידע איזה קו לנתק, או לשנות, ויבדוק גם את ההארקה. הכל בתנאי שאין מקור חיצוני של השדה המגנטי.
אני דורש כיום סף חשיפה של 1 מיליגאוס, אבל זה לא תמיד מעשי, כי הרקע האטמוספרי, לעיתים מגיע אפילו עד 4 מיליגאוס.
אין לי ספק שדירות רבות אחרות גם הן מסוכנות למגורים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
לייזר12/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר - שאלה נוספת...
לייזר12/06/2010תודה רבה על התגובה, הקלת קצת על התלבטויותי כי הדירה נהדרת, ותוצאות
המדידה נפלו עלי כרעם ביום בהיר....
האם לדעתך זה משהו שהינו פתיר? כלומר, שאפשר לתקנו (להחליף הצנרת? לתקן ההארקה?)
כשאתה אומר שאתה לא מסכים עם המשרד לאיכות הסביבה לגבי הערכים של 2 מיליגאוס,
מה כוונתך? זה צריך להיות פחות?
אני יוצא מנקודת הנחה שבנותי הפעוטות ישהו בחדר השינה לפחות 12 שעות ביממה וזה לצורך
העניין חשיפה ממושכת - נכון?
אני תושב הרצליה, ודווקא אצלנו בעיר המודעות לנושא קרינה קצת יותר מפותח, אבל עדיין
לפי מה שאני מבין מתשובתך, ייתכן ודירות רבות בעיר סובלות ממצב לא תקין זה!?
המון תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן שהיה ארוכה
ד``ר דני וולף13/06/2010בדיוק לזה מתכוונים, שדה מגנטי בבית שגרים בו, וכמובן, שלא מתכוונים בבית סוהר ששוהים בו 24 שעות.
מצטרף בכול לתשובתו של שליט"א שהקדים אותי בתשובה ולא קראתי את תשובתו לפני התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשאיר למהנדס לענות רק:
ד``ר דני וולף13/06/2010א. מדובר על 2 מיליגאוס שטף מגנטי.
ב. לדעתי, ברוב המקומות אין קרינה כל כך חזקה.
ג. מעל 4 מיליגאוס סיכון ממשי לסרטן (לאחר חשיפה ממושכת ולאחר שנים רבות). מדובר על עליה בשכיחות הסרטן, בייחוד אצל ילדים. זה עדיין לא אומר שכל אחד יחלה בסרטן.
ד. בין 2 -4 מיליגאוס, את הילדים שלי לא הייתי חושף לערכים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אוזנייםאילנית11/06/2010
יש לי מיזה כמה חודשים כאב אוזניים עמום(בשני הצדדים)והוא מופיע רק כשאני מדברת בטלפון או קווי או נייד. לפעמים אני מרגישה גם כאב שמוקרן מהשיניים .עקרונית אני אדם לחוץ.האם נגרם לי נזק מהנייד שלי?(אני לא מדברת הרבה בטלפון נייד) או האם זה קשור למפרק הלסת ?עשיתי לפני כחודש בדיקת שמיעה והייתה תקינה.האם יש לי משהו סרטני או משהו אחר, ואילו בדיקות עליי לעשות ?תודה....מודאגת מאוד....אילניית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשאיר לד"ר וולף לענות,
רם דישון11/06/2010אבל מניסיוני בנושא זה נראה יותר בעיה של פרקי לסת, במיוחד שאת אומרת שאת טיפוס לחוץ. אני מאמין שסד לילה יעזור. נראה לי שאין קשר לטלפון כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב אוזניים
ד"ר זמיר שליט"א12/06/2010ד"ר וולף יענה לך בהקדם, אולם הרשי לי לצרף כאן אזהרה: ראי בכאב האוזניים אור אדום.
כדאי לך מחר בבוקר לרוץ ולקנות אוזנית לטלפון. ולא לדבר בו עד שתורכב אוזנית.
הכאב בשתי האוזנים עלול לרמוז שיש פגיעה בעצב השמע.
הכאב בעת שיחה בטלפון קווי, יתכן שהוא פסיכוסומטי, אולם הכאב בעת שיחה בסלולרי, צריך להדאיג, זהו סימן שיש לפעול בדחיפות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב אוזניים-עדיין אינני מבינה
אילנית12/06/2010האם אני צריכה לעשות בדיקה כלשהיא(c.t( כדי לדעת אם התפתח משהו סרטני או פשוט לשוחח בנייד רק עם אוזנייה ?האם ייתכן פגיעה בעצב השמיעה למרות שבדיקת השמיעה שלי יצאה תקינה ?בבקשה ענו לי...מודאגת ...אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער אל האיחור בתשובה
ד``ר דני וולף13/06/2010דווקא לבחורה הלחוצה. אני מצטרף במדויק לתשובתו של המהנדס רם דישון, ובלי מרכאות, עם מהנדס כזה לא צריך רופא.
אין קשר בין כאבי האוזניים לסרטן, גם אם הקשר הוא לטלפון הסלולרי.
מה גם שאני מניח שהן הכאבים הן הבעיות הנוספות והתחושות האחרות הן בכלל לא מהקרינה הסלולרית. אין לך צורך בשום בדיקה מיוחדת בכיוון זה. בדיקת השמיעה היא מספיקה בהחלט. הכאבים שאת חשה הם כנראה מסנדרום פרק הלסת TMJ .
ובכל זאת, תקני אוזניות עם צינור אויר, תרגיעי, ותירגעי. אין שום קשר לסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושוב תודה
אילנית13/06/2010הייתי היום אצל רופאת אף אוזן גרון והיא טענה בדיוק אותו הדבר.אני מאוד מודה לך על תשובתך זה מאוד מרגיע אותי ועוזר לי. המון תודה.....אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמאיה11/06/2010
אני נוסעת מדי יום עם בתי בת השנה וחצי במשך כחצי שעה באוטו לפחות. כל יום אני מנהלת שיחה בסלולרי שנמשכת 10 דקות בערך ועוד בערך שיחה או שתיים שאורכות נניח 2 דקות. האם זהו זמן שגורם נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם את משתמשת בדיבורית
רם דישון11/06/2010עם אנטנה חיצונית- אין כל נזק. אם לא- התקיני אחת כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה13/06/2010אני אכן מתכננת השבוע להתקין דיבורית עם אנטנה חיצונית אך כעת אין לי. השאלה האם הנזק עד עכשיו משמעותי והאם אני יכולה להמשיך כך במשך השבוע הזה
אין בעיה.
רם דישון15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מחקריםיריב11/06/2010
הבנתי שיש מחקרים שמראים שמעל 5 מיקרווואט לסמ"ר הקרינה בוודאות מזיקה בריאותית.
האם זה נכון ?
איזו קרינה היתה בישובים כמו צורן שהוכח שהיא מזיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מחקרים
ד"ר זמיר שליט"א11/06/2010מחקרים יש, רבים, מהם כמה עשרות מראים את הקשר לסרטן.
בצורן לא היה מחקר, אבל אני מדדתי שם קרינה שעברה 500 מיקרוואט לס"מ רבוע, לייד בית הספר.
האנטנה בינתיים סולקה.
מחקר ממכון ויצמן של ד"ר יוסי פרידמן ועמיתיו, הראתה שב- 5 מיקרוואט לס"מ רבוע יצרו תאי אדם רדיקלים חופשיים כבר מייד.
כל טוב,זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווקמן- וקרינהמשה10/06/2010
שלום
אני משתמש שעות בלילה בווקמן רדיו עם אזניות שהן מהוות את האנטנה.י
המכשיר עצמו צמוד לחזה או לבטן.האם יש סיכון כלשהו? האם יש צורך להרחיק יותר את המכשיר? כי את האוזניות שהן האנטנה אי אפשר להרחיק.י
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון בווקמן ואביזריו.
רם דישון10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונית, קרינת השמשאלון10/06/2010
1.האם אתם יכולים להמליץ על סוג של ציפוי או סוג של זכוכית לרכב כדי לעצור כמה שיותר את החשיפה לקרינת השמש?(באוטו)
2.האם אזנייה כמו של מוקדי שירות טלפוני, מכיוון שהיא צמודה לראש, מסוכנת?
3.האם חשיפה במשרד לאור השמש(מהחלונות) כל יום במשך שעות גורמת לנזק?
מצטער על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון10/06/20101. יש בנושא בעיה חוקית, כי כל ציפוי מפחית גם את האור הרגיל. בדוק אצל המתקינים.
2. לא. אין בה סיכון.
3. הזכוכית חוסמת את האור האינפרה-אדום במידת מה, אך חשיפה קבועה של מספר שעות ביום בהחלט אינה מומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריימון09/06/2010
האם מכונת גילוח/תספורת פולטות קרינה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפסי, הספק אפסי, לזמן קצר.
ד``ר דני וולף09/06/2010הסיכון מקרינה בתדירות הביתית היא מהשדה המגנטי במשך שנים וברוב השעות שהאדם נמצא בבית, כמו בחדר השינה וכיו"ב. זה לא המקרה במכונות גילוח, גם אם יש לך זקן קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל
ריימון09/06/2010לא הבנתי את המשפט הראשון שרשמת, אם תוכל לפרט-אודה.
הכוונה היא
רם דישון09/06/2010שהסיכון מהקרינה ממכשירי חשמל ביתיים היא מחשיפה לעוצמה מעל 2 מיליגאוס, כל יום מספר שעות, לאורך שנים. זה לא המקרה במכונת גילוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפסי, וכיוב'
ד"ר זמיר שליט"א11/06/2010יפה ענה עמיתי ד"ר וולף, אבל אם יורשה לי, מדדתי ממכונת גילוח ומכונת תספורת, שדה מגנטי חזק.
אבל כאמור, החשיפה רק לזמן קצר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלון08/06/2010
יש לי שאלה מוזרה: איך יתכן שאנשים שחשופים לשמש כל היום, השמש לא גורמת לצריבות במוחם? כלומר הייתי מצפה שכמו שהיא צורבת את העור וחודרת פנימה היא תצרוב גם את המוח ותגרום לפגיעה מוחית והרס של חלקים שלמים במוח, ועובדה שזה לא קורה, איך יתכן? שאלה 2: הייתי חשוף היום שעה וחצי לשמש די חזקה בשעות 14:30-16:00 ואני מרגיש עקצוצים בראש בצד בו היתה השמש. חבשתי כובע אך זה לא הספיק כנראה, אני מודאג מעט בגלל זה, אני לא מבין איך יתכן שאנשים יכולים להיות חשופים ימים שלמים, או אפילו שעה ביום. תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת השמש מסוכנת יותר
ד``ר דני וולף09/06/2010יותר מכל הקרינות האלקטרומגנטיות, כי מדובר בקרינה מייננת!!! והיא בוודאי מסרטנת.
אלא מה? היא לא חודרת עמוק, ונעצרת רובה ככולה בעור. מה שחודר זה החום, שהיא כבר קרינה אינפרה אדום שמחממת ולא מייננת. בקיצור, קרינת שמש מסרטנת אבל בעיקר בשכבות העור. ההרגשות שאתה מתאר הן החום שאינן מסרטנות. הקרינות האלקטרומגנטיות כן חודרות דרך הקרקפת עד למוח - למי שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תקינהיריב08/06/2010
הי,
כיצד קבעתם שקרינה של 1 מיקרווואט לסמ"ר היא קרינה בטוחה. ואם אכן קרינה של 1 היא בטוחה מדוע יש מקומות אחרים בעולם מחמירים יותר? ייתכן והם צודקים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קבענו,
ד``ר דני וולף09/06/2010מדע הרפואה הוא לא מדויק, ובוודאי שלא בנושא הזה שאינו נחקר דיו.
בכל זאת, צריך לעשות פשרה, בין השימוש בטכנולוגיה שעלולה להתברר כמסרטנת, לבין הביטחון. בפשרה הזאת חוקרי הפורום אימץ את רמת הקרינה של 1 מיקרוואט לסמ"ר כרמה סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)