מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טךפון אלחוטייובל17/07/2010
שלום,
1) לאחרונה קניתי מכשיר למדידת קרינה מסוג ED6. המכשיר מיועד לבדיקת קרינה ממכשירים אלחוטיים. המדדים שהמכשיר מראה הם בקפיצות מאוד גדולות (0.00018, 0.06, 0.18, 0.58, 1.8, 5.8, 18, 58, 180) מיקרוואט.
כאשר המכשיר מראה 5.8 למשל, האם הכוונה שהקרינה היא בין 1.8 ל 5.8?
2) האם ישנו מכשיר בייתי למדידת קרינה הנוצרת ממכשירים חשמליים?
3) אני מרבה לקרוא את הפורום שלכם והעצה השגורה לגבי טלפון אלחוטי היא לשמור מרחק של מטר אחד מהבסיס. לאור זאת, הופתעתי לגלות שבמרחק שני מטר ואף יותר מהבסיס ישנה קרינה של 5.8 מיקרוואט (מיד כשהוצאתי את המכשיר מהחשמל הקרינה חזרה להיות 0.0018 מיקרוואט). את אותה מדידה עשיתי גם עם הטלפון של השכנים והתוצאות היו דומות. במרחק מטר גם נורית ה 18 מיקרוואט הבהבה מידי פעם).
לאור הנ"ל, עושה רושם שבאופן פרדוקסאלי אם הבחירה היא בין טלפון אלחוטי לבין טלפון סלולרי, הרי שטלפון סלולרי בטוח יותר היות והוא לא מקרין כל הזמן. מה שבטוח זה שטלפון אלחוטי מסוכן לא פחות, בעיקר בגלל העובדה שאנשים לא מודעים לכך שיש לו קרינה גבוהה כ"כ. דרך-אגב, הקרינה בטלפון עצמו בזמן דיבור היתה זהה לקרינה של טלפון סלולרי. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון18/07/20101. אינני מכיר את האלגוריתם לפיו המכשיר מדליק את הנוריות. יש להניח שכאשר נורית מסוימת נדלקת, העוצמה עולה על הערך שרשום לידה אך לא הגיעה לערך של הנורית הבאה.
2. שים לב ליחידות של הערכים. למיטב ידיעתי הן לא במיקרוואט לסמ"ר (אלא אם אני טועה). כתוב לי מה הן ואנחה אותך כיצד להמיר אותן למיקרווט לסמ"ר.
3. האבחנות שלך לגבי טלפון אלחוטי נכונות. פשוט ולעניין, פרט לנושא היחידות. אם תמיר אותן, תגלה שבמרחק שלפחות ממטר הקרינה יורדת לערך בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון אלחוטי
יובל18/07/2010שלום,
מצורפת תמונה של המד קרינה שברשותי. אכן המדדים הם למטר מרובע, אך אם זה כך, הרי שהקרינה בביתי היא נמוכה באופן קיצוני (ללא הטלפון האלחוטי בקרינה היא 0.00018 או 0.06 ובחלקים מסוימים 0.18). או לדוגמא, כ 50 מטר מאנטנה סלולרית הנורית היבהבה בטווח שבין 0.58 ו 5.8.
כמו כן, האם תוכל לייעץ לי איזה מד קרינה ניתן לקנות לבדיקת קרינה ממכשירים חשמליים. (מד קרינה זה בודק קרינה רק ממכשירים אלחוטיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בודקים מהימניםמיכל16/07/2010
לצוות המכובד שלום רב,
יש לי מספר שאלות
1. יש לא מעט גופים המציעים שירותים של בדיקות קרינה ממקור חשמלי או סלולרי
שמעתי שלא מעט גופים עובדים בשיתוף עם חברות הסלולר כך שאמינותם מוטלת בספק
איך אפשר לדעת על מי לסמוך כדי לקבל תוצאות אמינות
2. האם מכשירי בדיקה של קרינה שהמלצתם עליהם לרכישה פרטית אמינים?
3. במידה ואני רוכשת אחד כזה והתוצאות שהוא מדווח לי נראות חריגות, למי אני פונה כדי לטפל באנטנה הסוררת?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון16/07/20101. במסגרת הפורום לא ניתן להמליץ על מודד זה או אחר. פני אלי בדוא"ל.
2. המכשירים אמינים, אבל דיוקם אינו גבוה. לדעתי, זה אינו חיסרון כיוון שאין בכוונתנו במדידה זו להגיע לתוצאות בדיוק גבוה, אלא נמוך יותר. איננו מעבדת תקשורת שמחפשת מדידות בדיוק מופלג. אני עצמי משתמש באחד המכשירים הללו, ואינני רואה כל צורך להוציא אלפי שקלים על מכשירים יותר מדויקים.
3. ברגע שתמדדי ותקבלי תוצאות חריגות- פני אלי בדוא"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודדים מוסמכים - אמינים
דניאל17/07/2010שלום רב,
באתר המשרד להגנת הסביבה ישנה רשימה של כל המדודים המוסמכים שקיבלו היתר מהרגולטור לביצוע מדידות קרינה.
כל המודדים הללו בין אם הם מקבלים שכר מחברות הסולולר או מחברה אחרת בעלת אינטרס כזה או אחר, אין זה בכלל משנה, ההיתר הוא של המשרד להגנת הסביבה והם מחוייבים למדיניות וכפופים לנוהל מדידת הקרינה, אני יוצא מנקודת הנחה כי תוצאות המדידה בכל מקרה תהה אמינה ויכול להיות שהפרשנות תהה שונה באם הם יגידו דברים שלא ברוח ההיתר שקיבלו מהמשרד להגנת הסביבה.
במכשירי מדידת הקרינה לא ניתן לתכנת את התוצאה, תמיד אפשר לעקוב אחר התוצאות שמתקבלות במכשיר המדידה של המודד ולרשום אותם, כך שמגיע הדוח מהמודד ניתן להשוות.
לדעתי מי שיכול להמליץ לך על מודד כזה או אחר זה אחד שכבר ביצעו אצלו מדידות קרינה
גם לאנשי הפורום הזה ישנו אינטרס והם מכירים אנשים שמבצעים מדידות קרינה.
כולם אמינים ומי שיימצא ששיקר חלילה ותוצאות מדידות הקרינה שביצע אינן נכונות ומוטעות יהיה עליו לשלם את הדין וישלל ממנו ההיתר כך שבסופו של דבר ישאר ללא עבודה.
אני לא חושב שיש משהו שיסכים להטות את התוצאות בשביל מאן דהו.
המון הצלחה
דניאל שוורצברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דניאל
גרשון19/07/2010מר רם דישון מבקש שיפנו אליו בדוא"ל פרטי .. ( עדיין לא הבנתי למה ? ) אתה צודק ישנה רשימה מסודרת של המשרד אך גם אתה מצביע על עצמך בתור מודד? חשוב על זה..
גרשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לגרשון.
רם דישון20/07/2010הסיבה שביקשתי לפנות אלי באופן פרטי רשומה בבירור בתשובה- הפורום אינו מיועד ואינו מרשה לעסוק בפרסום מכל סוג שהוא. לעומת זאת, בעל-פה או בפרטי אני יכול להמליץ (או למנוע המלצה ממי שפעם אחת מצאתי אותו משקר...).
אני מסכים אתך שאצל המודדים המוסמכים התוצאות תהיינה נכונות, אך המסקנות לא תעלנה בקנה אחד עם הספים בהם דוגלים מנהלי הפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם . תודה
גרשון21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מBluetoothגלית16/07/2010
מה רמת הקרינה בBluetooth? האם יותר/נמוך מקרינת הפלאפון?
האם יותר גבוה/נמוך מקרינה מאוזנייה?
נציגת שירות של חברה סלולרית אמרה שאין כלל קרינה בBluetooth, האם היא צודקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון16/07/20101. הקרינה נמוכה משמעותית מקרינת הפלאפון.
2. הקרינה של בלותות' דומה לקרינה מאוזניה חוטית.
3. לא נכון, יש קרינה- אבל נמוכה מאד. יש הבדל בין "אין קרינה" לבין "נמוכה מאד".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמאיה16/07/2010
אני מעוניינת להתקין בביתי מערכת לריכוך מים. האם אתם ממליצים? מה היתרונות של מערכת כזו באמת (לא כל כך מאמינה למשווקים שלה). האם יש העדפה לסוג מסוים, אם יש בכלל אפשרות בחירה?אוסמוזה הפוכה? פחם? בזמנו דיברתי עם בחור שחקר לעומק את נושא בריאות המים בבתים וטען שהדבר היחידי היעיל הוא משהו שקשור במוצר קרמי כלשהו, אלא שאינני זוכרת על מה מדובר, האם ידוע לכם ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ למנדט של פורום זה.
רם דישון16/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סלולרית בחדר ילדיםגיא15/07/2010
שלום,
התקינו אנטנה סולרית במרחק של כ-7 מטר מחדר השינה של התינוק שלנו (באותו קו אוירי).
עוצמת הקרינה שנמדדה ליד החלון היא 21 מיקרו ווט ובמרכז החדר ליד המיטה 12 מיקרו ווט (המדידות התבצעו ע"י מודד מוסמך).
האם יש ממה לחשוש?? מה הנזקים שעלולים להיות??? מה אתם ממליצים???
האנטנה משדרת כבר כשנה וחצי.
תודה גיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערורייתי, מסוכן מאוד, להחליף
ד``ר דני וולף15/07/2010לתינוקת חדר מיד.
לצערינו חוקי ולפי התקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פנה אלי בדוא"ל פרטי.
רם דישון15/07/2010או טלפונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה עם קרינה במרפסתמאיה15/07/2010
שלום רב,
כתבתי לכם בעבר על דירה שרציתי לרכוש ושמדדתי בה את רמת הקרינה האלמ"ג- כל הדירה היתה נקיה מקרינה למעט מרפסת השמש - שם נמדדה קרינה ברמה של 4-5 מיליגאוס, בשעה ארבע אחה"צ. הדירה בקומה ראשונה.
אתמול בשעה 18 מדדתי שוב את רמת הקרינה- במרפסת השמש נמצאה קרינה ברמה של 7-8 מיליגאוס ובסלון, בקיר הצמוד לכניסה למרפסת - 2-3 מילגאוס. מקור הקרינה - עמוד חשמל המצוי בסמוך לדירה.
האם כדאי לרכוש את הדירה לאור הממצאים הנ"ל?
תודה גדולה!!
ובהזדמנות זו - ומודה לכם על הפורום הזה!!
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא, לא כדאי.
רם דישון15/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על איך קרינה סלולארית עובדתעופר14/07/2010
שלום, יש לי שאלה שמעניינת אותי כבר כמה זמן ואני לדעת את התשובה.
אומרים הרי שקרינה סלולארית עלולה להזיק למרות שהיא קרינה שלא מייננת,
ממה שאני מבין מפני שהיא לא מייננת היא לא מספיק חזקה בכדי לגרום לאלקטרון לעזוב
את האטום ובכך לשנות אולי את המבנה של האטום אבל היא כן יכולה לנתק קשרים
של האטום הזה עם קשרים אחרים ובכך לנתק מולקולות, אני צודק?
בכל מקרה השאלה האמיתית היא, אם הקרינה יכולה לנתק קשרים במולקולות DNA שלנו
ואולי לגרום כך לסרטן, אם נגיד אני מניח את הטלפון הסלולארי שלי ליד אוכל שאני אוכל
או למשל תרופה שאני לוקח, או משחה שאני שם.
יכול להיות שהוא ישנה את המבנה של האוכל איכשהו או של התרופה/משחה הזאת?
ואז בעצם או יכול להזיק לי בכך שאני אוכל את האוכל הזה או את התרופה/משחה.
אם זה לא הגינו אז למה לא בעצם?
תודה מראש על התשובה, דודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לא מייננת יכולה
ד``ר דני וולף14/07/2010לפגוע רק בתאים שבהם היא פוגעת, ולא יכולה לעבור דרך אוכל או אמצעי אחר. קרינת מיקרוגל היא קרינה לא מייננת בין החזקות שיש, אם תחמם את האוכל או כול גוף אחר במיקרו, או שהאוכל יתחמם, או שהוא ישרף, אבל הקרינה לא תעבור. אם תאכל אוכל שרוף, ייתכן וזה יגרום לך נזק, אבל אותו הדבר יקרה גם אך תחמם אותו על האש, או בתנור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה ברשותך
דודי15/07/2010לא לגמרי הבנתי, אתה אומר שקרינה יכולה רק לפגוע בתאים בהם היא פוגעת, אבל אם זה ככה
אז איך הקרינה מהפלופון מגיעה עד למוח כשיש בדרך את העור והגולגולת?
ומה בעצם גורם לקרינה רק לחמם את האוכל אבל לא לשנות את המבנה שלו
כמו שהיא עלולה לשנות מבנה של המולקולות DNA?
תודה מראש, דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון15/07/20101. אכן הקקרינה נבלעת ברקמות החיצוניות ורק חלקה מגיע למוח, אבל זה די כדי לגרום נזק.
2. יתכן שחלק מה- DNA של תאי מזון מחומם במיקרוגל יינזק. בלאו הכי מערכת העיכול מפרקת את המזון למרכיבים בסיסיים ואינה יכולה להשתמש ב- DNA הזה, כך שאין סכנה בדבר. שים לב שהמיקרוגל נמצא בשימוש למעלה מחמישים שנה וטרם נראה כל נזק ממנו.
שים לב גם שמה שמחומם הוא בשר שאינו חי. מאידך, הקרינה בה אנו עוסקים פוגעת בתא חי ועלולה לפגוע בתפקודו בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
עופר16/07/2010קרינה של פלאפון פוגעת רק בDNA?
מה בעצם היא עושה לDNA? היא לא יכולה לפרק מולקולות אחרות חוץ מDNA?
ובקשר לתרופות, הן אינם מתעכלות בגוף, להן זה יכול להזיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון16/07/20101. קרינה של פלאפון פוגעת לא רק ב-DNA, אבל אלו הן מולקולות גדולות מאד שקלות יותר לשבירה ושינויים מאשר תאים אחרים.
2. הקרינה יכולה לפגוע גם בתאים אחרים.
3. תרופות בפירוש מתכלות בגוף ועוברות בו כל מיני ריאקציות כימיות. אין עדיין מידע מבוסס כיצד כל התהליך הזה מגיב לקרינה סלולרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפשטות ובלי להתפלסף
ד``ר דני וולף17/07/2010קרינה לא מייננת אין לה מספיק כוח לפרק מולקולות. עם זאת, היא יכולה לשנות מבנה של מולקולות, ובייחוד מולקולות גדולות, ובייחוד בשלב החלוקה של ה- DNA שהוא שלב רגיש לפירוק. מקובל שקרינה לא מייננת לא יכולה לפרק מולקולה, אולם היא בפירוש יכולה גם יכולה לחמם מולקולה בעוצמה כזו שהיא תתפרק לגמרי, תישרף, ומה לא. מתוך כך צריך להבדיל בין אפקט החימום שיש לקרינת רדיו ומיקרו, לבין כושר הקרינה לפרק מולקולה. אם תשים במיקרו משחה, או פלסטיק, או אוכל, או כל תרכובת כימית אחרת המיקרו ישנה אותו לגמרי, הוא יכול לשחרר חומרים רעילים מפלסטיק וכיו"ב.
פגיעה ישירה ברקמות גוף האדם שלא כתוצאה מחימום הוא דבר אחר לגמרי, ובכך אנחנו דנים. לפני 15 - 20 שנה היה מקובל שקרינה כזו לא יכולה לגרום נזק, פרט לחימום הרקמה. כיום אנחנו יודעים שיכול להיגרם נזק גם שלא מאפקט החימום. הנזק הזה קורה לאט מאוד, לאורך שנים רבות, והוא עלול לגרום סרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סוללותטלי14/07/2010
שלום לכם,
האם טלפון שאינו אלחוטי - כלומר פועל כטלפון רגיל אך הסוללות משפרות את איכותו ויש לקבען בבסיסו - יוצר שדה אלקטרו מגנטי בעייתי או שאפשר להניחו על הברכיים (גם לאישה בהריון) או לשבת צמוד אליו? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קורן בכלל אין בעיה
ד``ר דני וולף14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולריתיפית14/07/2010
במרחק של בערך 200 מטר מהבית שלי ממוקמות שתי אנטנות סלולריות.
1)בגלל שהאנטנה גבוהה מאוד ולמרות המרחק הקיים ניתן עדיין לראות אותה מהחלונות הקדמיים של הבית, האם נשקפת סכנה מכך?
2) כיצד אפשר לדעת לאן האנטנה מכוונת? האם רואים את זה ויזואלית?
3) מה המשמעות לכך ששתי האנטנות קיבלו את היתר של המשרד להגנת הסביבה? שלא נשקפת סכנה, לא מובן לי מפני שליד האנטנה ממקומים דירות ברדיוס קטן יותר?
אני פונה בשאלות אלו לאחר קריאת כל המידע בשאלות הנפוצות.
בברכה ותודה על אדיבותכם,
עו"ד יפית אוחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה ממרחק של 200 מ' אין בעיה
ד``ר דני וולף14/07/2010לא צריך למדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשאלות נפוצות כתבתי ופרטתי
רם דישון16/07/2010את כל התהליך הנדרש על מנת להגיע למסקנה בנושא. צדק עמיתי ד"ר וולף- קרוב לודאי שבמרחק כזה אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מקרינת לפטופאפרת14/07/2010
שלום
רציתי לדעת אם יש איזה מתכת או חומר אחר שאוכל לשים על ברכיי
במגע עם הגוף כדי שאוכל להמשיך להשתמש בלפטופ אך להימנע מהקרינה שלו לפחות
לאזורים הקשורים לפוריות
תודה מראש
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בשדה מגנטי ואין שום
ד``ר דני וולף14/07/2010חומר שיעצור את השדה המגנטי, רק המרחק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר קריאה נוספת באתר...
אפרת14/07/2010הי
תודה על התשובה המהירה.
לאחר קריאה נוספת באתר אני קצת מבולבל...
מוזכרים אלומיניום וגם ברזל (מאיזה סוג?) וגם בדים שמגינים מקרינה (יש דבר כזה?)
זה לקרינה אחרת ?
מה אני מפספס ?
תודה מראש
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון15/07/2010יש הבדל גדול בתדירות ובאורך הגל בין שני השדות הללו: מקובל להתיחס לשדה המגנטי כאשר מדובר בדר הרשת, ולקרינה אלקטרומגנטית כאשר מדובר בסלולר.
אופני ההתפשטות בין שתי התדירויות הללו שונים בתכלית השינוי. אם תרצה למסך את השדה המגנטי בתדר הרשת תזדקק לפח ברזל בגודל גדול מאד, ולא מעשי. מאידך, לקרינה סלולרית פח ברזל קצת יותר גדול מהמקור עשוי להסתיר אותו משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ...
אפרת18/07/2010האם זה אומר שאם אני לא מחזיק את השנאי של הלפטופ קרוב (=שדה מגנטי)
בכל זאת אוכל להישתמש ב חומרים המבודדים שהזכרתי ולהישתמש בלפטופ על ברכיי
?
תודה מראש
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון אלחוטי
יובל18/07/2010שלום,
מצורפת תמונה של המד קרינה שברשותי. אכן המדדים הם למטר מרובע, אך אם זה כך, הרי שהקרינה בביתי היא נמוכה באופן קיצוני (ללא הטלפון האלחוטי בקרינה היא 0.00018 או 0.06 ובחלקים מסוימים 0.18). או לדוגמא, כ 50 מטר מאנטנה סלולרית הנורית היבהבה בטווח שבין 0.58 ו 5.8.
כמו כן, האם תוכל לייעץ לי איזה מד קרינה ניתן לקנות לבדיקת קרינה ממכשירים חשמליים. (מד קרינה זה בודק קרינה רק ממכשירים אלחוטיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון18/07/2010המדדים הם מיליווט למטר רבוע. על מנת להמיר למיקרווט לסמ"ר יש לחלק ב-10.
בקשר לשדה מגנטי ממכשירי חשמל- חפשי באינטרנט לפי המילים ELF ו- Gauss. יש ללא סוף, כולל ב- ebay ובוודאי במקום בו רכשת את הקורנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת...
אפרת18/07/2010האם זה אומר שאם אני לא מחזיק את השנאי של הלפטופ קרוב (=שדה מגנטי)
בכל זאת אוכל להישתמש ב חומרים המבודדים שהזכרתי ולהישתמש בלפטופ על ברכיי
?
תודה מראש
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאלה מנוסחת גרוע.
רם דישון18/07/2010בודאי שתוכל להשתמש בלפטופ על ברכיך. מה תהיה הקרינה המכוונת לגופך- זו כבר שאלה אחרת. הדרך היחידה לדעת היא למדוד בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מקרינהמיטל13/07/2010
שלום.
הביאו אנשים מחברה להגנת הסביבה למקום העבודה שלי, שבדקו במשרדים את החשמל באויר. המשרד שלי ממוקם צמוד לחדר חשמל. הקיר שמאחורי הכסא שלי הוא בעצם אותו קיר של חדר החשמל, והארון חשמל צמוד לקיר.
בבדיקה אצלי במשרד נמצא שאיפה שאני יושבת יש קרינה של 30, ואם מתקדמים לקיר(25ס"מ אחורה) זה עולה(60)
האיש מהחברה אמר שמעל 2 זה לא תקני. ושאני חייבת לזוז משם כבר עכשיו.
אני במשרד הזה בערך 7-8 שנים.
רציתילדעת אם יכול היות שנעשה חס ושלום נזק בריאותי? אם כן איזה סוג של נזק?
יש לי כאביראש רבים האם יכול להיות קשור??
תודה!!
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון13/07/20101. המשרד להגנת הסביבה צודק. החליפי מקום ישיבה.
2. אם את עדיין כותבת בפורום- סימן שלא נגרם נזק בריאותי בלתי הפיך.
3. האם כאבי הראש חולפים בסוף השבוע, כשאינך בעבודה? התשובה לשאלה זו תראה אם יש קשר בין מיקום הישיבה וכאבי הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי, האם מנורות שולחן מסרטנות?
מורן16/12/2011לא הצלחתי להבין, האם יש אפשרות שהנורה עצמה (לא השנאי) מסרטנת? יש לי מנורת שולחן של 12V 50W שעומדת על מדף הנמצא כ- 20 ס"מ מעל הראש שלי ובכך מקרינה אור על כל השולחן (השנאי נמצא על המדף, ולכן הוא לא מדאיג אותי). השאלה היא האם יש אפשרות שהנורה עצמה מסרטנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורת שולחן מסוכנת?משה13/07/2010
אהלן
יש לי ליד המחשב מנורת שולחן 230v-50Hz(המנורה עצמה 9V) במרחק 15-20 ס"מ בערך ממני.
יש חשש כלשהו ממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנורת שולחן מסוכנת? - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א16/12/2011השטף המגנטי במקום שאתה נמצא חלש מכדי לגרום סיכון, אולם המנורה הפלואורסצנטית מהבהבת בתדר שעלול לגרום באנשים רגישים להתקף אפילפטי. אם זה לא גרם לך התקף כזה, אינו מוציא את האפשרות שזה מסוכן לאנשים אחרים, הרגישים לזה.
במשחקי טלויזיה מסויימים בהם יש הבהוב דומה בתדרים קרובים לזה, ישנה אזהרה מפורשת בכתב על המכשיר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום המנורה
מורן17/12/2011תודה על התשובה.
השאלה היא האם חום המנורה עצמה על הראש (היא נמצאת על מדף מעל שולחן הכתיבה) עלול לגרום לסרטן או נזקים בריאותיים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תוספת - זו לא נורה פלורסנטית
מורן17/12/2011אלא נורה עם אור צהבהב יותר, מזה הלבן של הפלורוסנט
ועוד תוספת - זו לא נורה פלורסנטית - תגובה
רם דישון17/12/2011על פי התיאור שלך, הנורה היא נורת הלוגן. אין שום סיכון ממנה. נקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשבותיכם
מורן17/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשנאי של המנורה שנמצא בוודאי
ד``ר דני וולף13/07/2010ברגל של המנורה יכול ליצור שדה מגנטי חלש, אולם במרחק של 20 ס"מ אני מניח שהוא כבר זניח. אם יש אפשרות הרחק את השנאי - את הרגל של המנורה עוד קצת ואז תהיה בטוח לגמרי.
תרחיק עוד 10 ס"מ ליתר בטחון.
רם דישון13/07/2010אני מניח שהתכוונת שהמנורה היא 9W. יש הבדל עצום בין שתי האותיות הללו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול לקבוע בוודאות שיש קרינה?
משה13/07/2010הבעיה שאני חייב תמנורת שולחן שתאיר על המקלדת בלילה אז בגלל זה היא קרובה אליי..
איך אפשר לדעת שאכן יש קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
משה13/07/2010אם אני מוציא תמנורת שולחן מהשקע אז הקרינה נפסקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא חושב שהמנורה היא של
ד``ר דני וולף13/07/201012 וולט. בכל מקרה הנורה עצמה כמעט לא קורנת ומרחק של 20 ס"מ יספיק. אם יש שנאי תרחיק אותו מהגוף, ותקרב רק את המנורה. כשהמנורה לא דולקת אין קרינה. חשבתי שאתה משתמש בה למקלדת, ולא הולך לישון איתה כבויה
יש לי מנורה דומה. פשוט מדדתי.
רם דישון13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגלו לי כבר איזו מנורה זאת
ד``ר דני וולף14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית13/07/2010
שלום,
במרחק של 100 מטר מהבית שלי ממוקמת שתי אנטנות של חברות סלולר, אני לא יודעת איך הם נראות, אך ראיתי במפה של המשרד להגנת הטבע. שניהן בהיתר של המשרד להגנת הסביבה.
האם קיימת סכנה במיקום שלנו בבית? יש לי ילדה בת 1.5, אני צריכה להחליט אם להישאר בבית או לא, וזה יהיה אחד מהשיקולים שלי.
איך ניתן לבדוק לאן הן מכוונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מליון הדולר. אני הייתי נשאר.
ד``ר דני וולף13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מובן
יפית13/07/2010לא מבינה מהתשובה שלך, האם קיימת סכנה או לאו?
ראי בשאלות נפוצות.
רם דישון13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ילדים במרתף - דחוף!ע12/07/2010
שלום,
בני בן ה-7 חודשים רשום מזה 3 חודשים לגן ילדים מקסים. אנחנו מאוד מרוצים מהגן, הצוות, האריה. הבעיה היא שהוא כל הזמן חולה. שבוע בבית שבוע בגן: שילשולים, הקאות, דלקת בעיניים, באודניים או סתם חום. כולם כולל הרופא הילדים שלו אומרים שכך הוא מתחסן והשנה הראשונה היא קשה ועליי להיות רגועה. הניין הוא שכעת הטריפו אותי עם דבר חדש. הגן הוא במרתף. אך, מאוורר דלתות, חלונות, מזגנ. (בתינוקייה שהוא נמצא בה יש דלת מאוד גדולה וחלון) נאמר לי ע"י הסביבה כי הוא חולה בשל המרתף (גז ראדן) האם יכול להיות הדבר היות ואני יודעת שהגז מתנדף באויר ואם השטח מאוורר אז הוא די זניח. האם עליי לחפש גן חר ולהוציא אוו משם? ממש זקוקה לתשובה והסבר מפורט כדי לסדר את המחשבות ולהרגיע את הנפש.
תודהרבה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף - מהו התקן המותר לגז ראדן?
ע12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרדון לא נעשים חולים. מלשלוח פעוט
ד``ר דני וולף13/07/2010בן פחות משנתיים לגן חולים הרבה יותר, לא מתחסנים, לא מוסיף בריאות, וגם כשהוא חולה להורים אין סידור קבוע להחזיקו בבית.
לעניין הרדון: אם המרתף מאוורר היטב ואם שואבים ממנו את האבק, לא מנקים או מטאטאים, ואם האוויר בחדר מתחלף כל הזמן ייתכן שזה בסדר. לתשומת לבך, שלא כמו קרינה אלקטרומגנטית, ואפילו לא כמו קרינה מייננת אחרת, כאן מדובר בשאיפה של חומרים רדיואקטיביים לריאות שאחר כך ממשיכים להקרין, כך שמספיק שהילדים נכנסים בבוקר לגן, שהיה סגור במשך כל הלילה, ומספיק שבמשך החצי השעה הראשונה, הם שואפים את האבק עם הרדון, זה עלול להיות מסוכן.
אני ממליץ לא לשלוח ילדים בגיל כזה לגן, ואני גם לא הייתי מסתכן בקרינה מייננת מרדון, בגן שנמצא במרתף, מהסיבות שהזכרתי.
אשמח לשמוע גם את דעתו של ידידי המלומד הד"ר שליט"א בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובתו של ד"ר שליטא בעניין
ע13/07/2010בינתיים תודה רבה על תשובתך ד"ר . רק לא ענית לי מהו התקן המותר לרדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגןא12/07/2010
האם בסמיכות לתקופה בה זוג מנסה להיכנס להיריון והגבר צריך לעשות צילום רנטגן, יש לעשות הפסקה בנחסיונות להיכנס להיריון? (מתוך חשש לפגיעה בזרע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא.
ד``ר דני וולף13/07/2010אין בעיה לשני בני הזוג לעשות צילום רנטגן בזמן הניסיונות להיכנס להיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
אפרת14/07/2010האם גם בדיקת MRI בטוחה לשני בני הזוג בזמן הניסיונות להיכנס להיריון (עם דגש על הגבר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI חד פעמי לא מקרין אין בעיה אפילו
ד``ר דני וולף14/07/2010בהיריון, בוודאי שלא בניסיונות הפריה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)