פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה במשרד?
    מיכלי
    28/04/2009

שלום,
    אני מועברת למשרד שבאחד הקירות תלוי סוג של ארון חשמל בינוני ובתוכו יש כמה ספקים ועליהם כתובות האותיות ch כשלצידן מספר וכבלי חשמל מחוברים מהספקים. לא יוצא איזשהו רעש מהארון אך אני חוששת מקרינה- האם חששי מוצדק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה במשרד?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה במשרד ?

ד"ר זמיר שליט"א
    28/04/2009

חששך מוצדק, עם זאת, במרחק 1 מטר כבר צפוי שהקרינה לא תעבור את הרקע.
    הכי פשוט זה למדוד.
    אוכל להשאיל לך מכשיר למדידה עצמית. ההדרכה נמשכת בערך דקה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרי קשר

גרשון
    28/04/2009
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הגנה על אשכים במהלך צילום גב
    צ.צ.
    28/04/2009

שלום רב,
    לאחרונה עברתי צילום גב יחיד לצורך בירור לגביי סקוליאוזיס (לכל אורך עמוד השדרה מלפנים) במהלך הצילום לא סופקה לי הגנה לאיזור האשכים והבנתי שכנראה הדבר לא תקין במיוחד,
    אשמח לדעת האם יש לכך השלכות?

(אציין כי אני סטודנט לרפואה עם רקע בביולוגיה מולקולרית כך שאשמח גם להפניה למקורות)

הוספת תגובה

• צילום ללא הגנה על האשכים לא תקין

ד``ר דני וולף
    28/04/2009

צילום עמוד שדרה ללא הגנה על האשכים אינו תקין, אם כי בצילום עמוד שדרה הקרינה לאשכים מועטה מאוד
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לקרינה והשפעותיה - מאיה אחרת
    מאיה
    26/04/2009

שלום רב,

ראשית, תודה לד"ר זמיר על השאלת המשכשיר, הסיוע הרב במדידת הקרינה ובמתן התשובות. ישר כח!!

לפי כשבוע וחצי שאלתי ממך (דר זמיר) מכשר מדידה אנלוגי למדידת קרינה חשמלית. מדדתי את הקרינה במקום עבודתי וגיליתי כי במשרדי שוררת קרינה בין 4-5 ל-10 תלוי במיקום בחדר. ברגליים באזור המחשב ערכים הרבה יותר גבוהים .יצויין כי החדר מוקף מ-2 קירותיו ארונות חשמל!!!. בדקתי מקומות נוספים בקומה והערכים היו מאוד גבוהים (במסדרון מסויים - מעל 100
    , בשירותים 15-20, במטבח 5-6 וכו').
    יצויין כי הרעיון לבדוק את הקרינה באה בעקבות כאבי ראש וסימפטומים גופניים שחשתי במהלך השנה בה אני יושבת במשרד הנוכחי.
    מספר ימים לאחר שהתלוננתי בחברה על ממצאי הקרינה ודרישה לעבור מהחדר לאלתר טען מי מהחברה כי הוא הביא בודק מטעמו והכל תקין ואין קרינה כלל . כמובן שלא ראיתי דוח כתוב וגם לא נכחתי בעת בדיקה שנעשתה.
    עמיתה לעבודה הביאה יום אחרי הדיווח החיובי לכאורה מכשיר מודד קרינה דיגיטלי ושוב מדדנו ולהפתעתי גיליתי כי רמות הקרינה אכן פחתו פלאים, בכל המקומות כולל בחדרי. (שכרגע עומד על 2-6 בלבד) .

האם יכול להיות מצב כזה שניתן להוריד קרינה ברמות משמעותיות ע"י" משחק" כלשהוא בארון החשמל? האם יכול להיות כאלה הבדלים בין 2 מכשירים?

תודה מראש על המענה,
    מאיה

הוספת תגובה

• המידע שאת מוסרת אינו מספיק.

רם דישון
    27/04/2009

באילו יחידות מודדים שני המכשירים?
    אילו תחומי תדר הם מכסים?
    האם מדובר על שדה מגנטי בתדר הרשת או בקרינה בתדר סלולרי?
    האם כיולם נבדק לאחרונה? ע"י מי?
    ללא דוח מקצועי מסודר קשה להתיחס.
    בקשי מההנהלה להזמין מודד מקצועי, שיכין דוח שיטתי ומקיף.
    דרך אגב, כאבי ראש עלולים להיות תוצאה של חוסר באויר טרי, שאופייני למרדים המודרניים במרחבים פתוחים ללא חלונות. הייתי מתחיל בפתרון בעיה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לקרינה

מאיה
    27/04/2009

שלום רב,

ראשית תודה על המענה המהיר.
    למיטב ידיעתי , 2 המודדים מדדו במיליגאוס ושניהם היו מכויילים בוודאות.
    על שני מכשירי המדידה התקבלה הנחיה שכל ערך מעל 2 הינו בגדר גבוה ואינו מומלץ לשהיה כך שנראה לי שמדובר על אותה לוגיקה.
    לגבי הזמנת מודד לחברה - קצת בעייתי .... אין רצון לשיתוף פעולה...
    לגבי כאבי ראש - אני יושבת בחדר לבד עם חלון גדול שאני דואגת לאווררו כל הזמן.
    החשד שלי לגבי מקור הקרינה היה בגלל ריצוד מרובה במסמך החשב, צקצוקים במכשיר הסלולר ללא שיחה נכנסת באמת, וכו'?

האם יכול להיות מצב שקרינה מארונות חשמל משתנה מיום ליום באופן מהותי ע"י איזו פעולה אקטיבית של מישהוא? תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השדה המגנטי הנו תוצאה של זרם חשמלי

רם דישון
    27/04/2009

שזורם בחוטי החשמל. אם בזמן המדידה זורם זרם נמוך (למשל, אם מכונה אינה פועלת באותו זמן), סביר שנמדוד שדה מגנטי נמוך יותר. זה נכון גם אם המכונה (או כל צרכן חשמל אחר) נמצאים רחוק מנקודת המדידה, כל עוד נקודת המדידה קרובה לחוטים שמוליכים אל הצרכן. מכאן נובע שייתכן שהשדה משתנה מיום ליום, לאו דוקא מפעולה מכוונת אלא גם מפעולה אקראית תמימה. מאחר ולא רשמת במה עוסק מקום העבודה, איני יכול להרחיב מעבר לכך. אם תפני אלי טלפונית, ייתכן שאוכל להדריך אותך מתי למדוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורות פלורוסנט החדשות החסכוניות
    ששון
    26/04/2009

לאחרונה יש נורות פלורוסנט חדשות בשוק שהן מוגדרות כחסכוניות ושומרות סביבה וצורתן שונה מהפלורוסנטים הקלאסים שהיו ארוכות אלא צורתן קטנות ועגולות ,יחסית בגודל של הנורות להט.
    שאלתי היא
    א.האם הן שונות בסכנתן מהפלורוסנט הרגיל או שהן פלורוסנט לכל דבר?
    ב.האם ההמלצה להשתמש בנורות להט לשם הבריאות או שיש פיתרונות אחרים?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• נורות פלואורסצנט החדשות...

ד"ר זמיר שליט"א
    26/04/2009

לא מדדתי את השדה המגנטי מנורות אלו.
    אם הן יותר חסכוניות בחשמל, כנראה השד'ה המגנטי שלהן חלש יותר.
    מכל מקום, הפתרון פשוט ביותר, שמור מרחק מהן, לפחות 50 ס"מ ואז אין לך שום סיכון מהן.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניית בלוטוס על האוזן או על המותן
    ששון
    26/04/2009

יש אוזניית בלוטוס הבנויה ממשדר שיושב על חגורת המכנסיים ועולים ממנו שני אוזניות לאוזניים,
    א.האם הקרינה עולה עם האוזניות מהמשדר לאוזניים?
    ב.האם הקרינה של המשדר מסוכנת לאיזור המותן ששם הוא נמצא?
    ג.האם זו האופציה הכי טובה מבין
    בלוטוס על האוזן
    או חוטית
    [או דיבור ברמקול(שכן מחזיקים עדיין את הפלאפון קרוב לפה)]?

תודה רבה על הפורום שלכם!

הוספת תגובה

• אוזניית Bluetooth על האוזן...

ד"ר זמיר שליט"א
    26/04/2009

אוזנית זו משדרת באופן קבוע קרינה חלשה, של 1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
    אם אתה לא רוצה לספוג קרינה, אל תצמיד את ה טלפון עצמו לגוף.
    דבור באוזנית חוטית מקטין את ההקרינה פי 20, דהיינו נשאר כ- 5% בלבד. עכשיו תלוי באיזו עומה משדר הטלפון, וזה תלוי בקליטה: כשהיא טובה, הטלפון ישדר חלש ולהיפך.
    שימוש ברמקול,ף גם הוא אופציה טובה, כי הקרינה המגיעה לאוזן היא ברוב המקרים זניחה.
    הכי גרוע זה להצמיד טלפון לראש או לגוף.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשב
    חופית
    26/04/2009

יש לי מחשב שקנו לי ואני ישנה איתו פתוח בלילה מזה חצי שנה
    האם זה מסוכן ויכול לגרום נזק?
    אני ממש ממש דואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    מחשב

הוספת תגובה

• במרחק של 60 ס"מ אין דאגה

ד``ר דני וולף
    26/04/2009

אם המחשב נמצא במרחק של 60 ס"מ ממך, ואם אין לו אל פסק, אין בעיה. בכל מקרה חצי שנה לא קרה כלום, אבל מה הבעיה להרחיק את המחשב
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• +

מודאגת
    26/04/2009

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה..
    כעת הרחקתי את המחשב, אך השאלה היא האםהנזק יכול להיות לטווח ארוך והאם מודם אלחוטי מסוכן גם הוא מבחינת הקרינה?
    תודה רבה וים טוב:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ++

מודאגת
    26/04/2009

מודם של רשת ביתית.. ומה זה אל פסק,?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמרי מרחק של מטר אחד

רם דישון
    26/04/2009

מהמודם האלחוטי. במרחק כזה כבר אין כל סיכון.
    אל-פסק הוא מערכת חשמלית שכוללת מצבר ורכיבים נוספים המיועדים להבטיח שמירה על נתונים במחשב גם כאשר המתח ברשת החשמל נופל. מערכת זו נדירה מאד בשימוש ביתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאוזניית Bluetooth...
    דנה
    24/04/2009

שלום.
    רציתי בבקשה לדעת האם עדיף להשתמש באוזניית Bluetooth שיושבת על האוזן מאשר לדבר בטלפון שצמוד לאוזן? ואם כן אז למה?
    ומה גודל ההבדל בין אוזניית Bluetooth שיושבת על האוזן ומדברים איתה בטלפון לבין טלפון שמדברים איתו צמוד לאוזן?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• שאלב בקשר לאוזנית

ד"ר זמיר שליט"א
    25/04/2009

אוזנית Bluetooth משדרת כל הזמן בעוצמה נמוכה של 1 מיקרוואט לס"מ רבוע. הטלפון משדר בעוצמה התלויה בקליטה שקולטת אותו האנטנה הקרובה של השרת: אם הקליטה טובה, בשטח פתוח, או קרוב לאנטנה, בפרט בקו ראייה, האנטנה של השרת תורה לטלפון לשדר חלש. לעומת זאת אם את נמצאת במרתף, חניון תת קרקעי, או בתוך מעלית עם קירות מתכת, וכיוב' השרת לא יקלוט אותך טוב, ואז יורה לטלפון שלך לשדר חזק מאד.
    הטלפון שלי יכול לשדר בעוצמה של 650 מיקרוואט לס"מ רבוע, בזמן קליטה גרועה. תשווי זאת לאוזנית רגילה המורידה את הקרינה פי 20, או לאוזנית Bluetooth המשדרת כל הזמן בעוצמה של 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, ותעשי את החשבון לבד מה כדאי. מאידך, הייתי מוריד את האוזנית בזמן שלא נמצאים בשיחה. חבל גם לחטוף את הקרינה הנמוכה כל הזמן ללא צורך.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אני רואה שברור שעדיף אוזנייה....

דנה
    25/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים
    נועה
    24/04/2009

אני מעוניינת לרכוש סיר מיציקת אלומיניום (נראה שחור כזה עם ברק כסוף) אלא שעל היציקה יש לסירים אלה ציפוי ואני לא יודעת איזה ציפוי זה והאם הוא משחרר חומרים מסוכנים. האם ידוע לכם? כי עד כמה שאני יודעת טפלון משחרר חומרים לא טובים כך שהפסקתי להשתמש בו

לקביעת תור
    סגירה
    חומרים

הוספת תגובה

• כל כלי הבישול עם תו תקן תקינים

ד``ר דני וולף
    24/04/2009

כל כלי הבישול עם תו תקן תקינים ואין בהם חשש לשחרור חומרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נועה
    26/04/2009

מה בדבר נייר אפיה ונייר אלומיניום - בתנור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה גרעינית
    שני
    24/04/2009

שלום רב,
    השאלה היא בקשר לבני בן 5 חודשים:
    ואני מקווה שזהו הפורום המתאים לכך: אבי עבר לפני מס' ימים טיפול נסיוני בשל גרורות בכבד.
    מדובר בטיפול ע"י נוגדן נגד מלנין מסומן ברניום רדיואקטיבי (אם לא מספיקים הפרטים אני יכולה לברר עוד ), אמרו לו בבית חולים להתרחק מילדים זמן מה לאחר הטיפול אך לא ידעו להגיד לו כמה זמן בדיוק...הבנתי שמדובר בכמות רבה של קרינה ,אבי סיפר לי שהקרינה נדפה ממנו והגיעה גם לבגדיו ולחדר בו היה מאושפז ובשחרורו מבית החולים יומיים לאחר מכן עדיין הייתה בגופו הקרינה.
    שאלתי היא מתי אבי יוכל לראות את בני ואף להחזיק ולנשק אותו?

בתודה מראש גלית.

לקביעת תור
    סגירה
    רפואה גרעינית

הוספת תגובה

• הריון וקרינה

לי
    26/02/2015

שלום.בת 35 אתמול עברתי בדיקת spect.כמה זמן עליי להמתין לפני כניסה להריון?כמה מן לטקח עד שבוודאות החומר עוזב לגמריי את הגוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקרינה - תגובה

רם דישון
    28/02/2015

בדרך כלל מספר ימים, אבל הטוב ביותר הוא לברר במכון הדימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר בקרינה מייננת חזקה מאוד

ד``ר דני וולף
    24/04/2009

מדובר בקרינה מייננת חזקה מאוד, קרינה לטיפול אגרסיבי ביותר בסרטן. אף אחד מאנשי הפורום אינו מכיר טיפול זה, ואני מניח שרופאים בודדים בארץ מכירים טיפול זה, בקיאים בו, ויש להם ניסיון בזה. הצעתי היא להיות בקשר מתמיד עם המטפלים בבית החולים ולהוסיף על כל המגבלות שיטילו עליו עוד 50%. מדובר בטיפול שיכול להזיק מאוד מאוד.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שני
    26/04/2009

תודה,
    הרופאים אמרו שמספיקים 4-5 ימים עד שיוכל לראות את ביתי אך אני לא רגועה...
    החומר שהוזרק לאבי הוא (10 עד 50 מ"ג) Re-PTI-6D2 במינון של 60-40 mCi
    מקווה שתוכלו יותר לעזור לי.
    החומר מסוכן גם למבוגרים ששהו בקרבת אבי לאחר הטיפול?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מתעלמים משאלתי?

שני
    29/04/2009

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

ד"ר זמיר שליט"א
    29/04/2009

לא מתעלמים משאלתך, כדאי שתפני את השאלות לאלה שועסקים במינון האיזוטופים באופן שיגרתי. כפי שהסביר עמיתי ד"ר וולף, קרינה מאיזוטופים רדיואקטיביים מסוכנת.
    מהנתונים שציינת, ממנות כבדות של 40 עד 60 מיליקירי, יש להתרחק עד שהאיזוטופים מתפנים מהגוף. לכל אחד יש נתונים אחרים. לי אין נתונים אלה של מהירות הפינוי של החומר שקיבלה.
    מה שאפשר לעשות, אוכל להשאיל לך מכשיר גייגר למדוד את הקרינה מהילדה, או שתעברי איתה אצלי ואמדוד במקום, ונראה מייד כמה הקרינה.
    כל טוב,
    זמיר
    03-574-7527
    ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שני
    30/04/2009

תודה רבה על תשובתך,
    קודם כל רציתי לתקן אותך שאבי עשה את הבדיקה ולא ביתי,
    לצערי אין לי למי לפנות שיוכל לעזור לי... אתה יכול אולי להפנות אותי למישהו שיוכל ?
    כמה לפי דעתך הזמן המקסימלי שיכול לקחת לחומר מסוג זה ובכמות זו להתפנות מהגוף? ( בערך...?) ויהיה אפשר להיות בטוחים שאבי לא מסכן את הילדה - הכוונה היא גם במגע בין אבי לביתי.
    תודה רבה על ההצעה, אך אני גרה בצפון הארץ ויהיה לי קשה מאד לעשות זאת... יש אולי מישהו באיזור חיפה שאפשר להשאיל ממנו מכשיר?
    תודה רבה על הסבלנות.

,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה סופית

משה לויטה
    05/05/2009

רינת פנתה אלי והסברתי לה שבחומר הספציפי שאבא שלה קיבל ולאחר שבוע, אין כל סיכון לילדים שלה.

בברכה, משה לויטה - הממונה על הקרינה , משרד הבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לקרינה והשפעותיה
    אמא
    23/04/2009

שלום רב,
    בעלי גילה לתדהמתו כי בחצי שנה האחרונה נחשף במקום עבודתו (משרד התמ"ת), מדי יום, משך 9 שעות ביום לקרינה ברמה של 9 מילגאוס. קראתי שההמלצה היא לא להיחשף לקרינה ברמה של 7 יותר מ- 4 שעות.
    אנחנו מאד מודאגים וחרדים מהנזקים שנגרמו לו ואם יש דרך "לנקות" את הגוף מעודפי קרינה אם קיימים
    אודה להתייחסתוכם

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לקרינה והשפעותיה

הוספת תגובה

• חשיפה לקרינה והשפעותיה

ד"ר זמיר שליט"א
    23/04/2009

החשיפה ל- 9 מיליגאוס בהחלט מיותרת, וניתן למנוע אותה.
    "ההמלצה" שאת מביאה, מקורה במשרד איכ"ס, מתירנית מדי, ומתחמקת.
    אני דורש לא יותר מ- 1 מיליגאוס. משרד איכ"ס מסכים עכשיו ל- 2 מיליגאוס במיצוע ל- 24 שעות, ואם פונים אליהם, הם מזהירים שמעל 2 מליגאוס מגדיל את הסיכון ללקות בסרטן. טוב, פעם הם התירו חשיפה ל- 1,000 מיליגאוס, אחר כך ירדו ל- 10, ועכשיו ל- 2, אבל במקום העבודה מתירים יותר, זה לא חכם, אם להגיד את המעט, בפרט שאין למתירנות זו ביסוס בטיחותי.
    מה לעשות?
    את נזקי החשיפה הקודמת יתכן שאי אפשר למחוק, כי אי אפשר לבדוק את התוצאות של מה שאני מציע: ליטול תוספי מזון, בפרט נוגדי חימצון (אני יכול לשלוח דפי הסבר למי שמבקש) ואלה עוזרים לתאים פגועים שחלוקתם נעצרה. אלה מחכים לעיתים במשך שנים, לשינוי שיכלול: או תיקון ה- DNA שניפגע, או הכנסתם למסלול של "מוות מתוכנן" וכך ייעלמו.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון נזקי הקרינה +מדידה בערמונים

מאיה
    27/04/2009

שלום רב,
    אני התכתבתי בעבר עם זמיר בנושא קרינה מביה"ס ערמונים בר"ג וקודם כל רוצה להודות לו על השאלת מכשיר המדידה ובכלל על העזרה הגדולה, על ההתייחסות המהירה, הסבלנות אין קץ- תודה תודה תודה.
    ועדכון- במכשיר המדידה מדדנו כאמור בשאלתי מעלה קרינה גבוהה במקום עבודתו של בעלי (9 מיליגאוס באזור מקום הישיבה) ועל כך השבת לי כי אתה ממליץ ליטול תוספי מזון אנטיאוקסידנטים בפרט נוגדי חמצון וכי תשלח לי דפי הסבר. אודה לקבלת דפי ההסבר. כמו כן, אני מצטרפת לשאלתה של נועה מטה- אלו תוספי מזון מדובר? על מה אתה ממליץ? מה לבקש בבית המרקחת?

לגבי המדידה בערמונים- נמדדו רמות קרינה מטורפות (מעל 20 מיליגאוס ועד 38 - 40) סביב ביה"ס (באזור המדרכה, מעברי החציה) ורמות קרינה נמוכות יותר אבל לא פחות מדאיגות ( 6-10) באזור גדר ביה"ס ורחבת הכניסה. (ביתר מתחמי ביה"ס לא הספקתי למדוד כי המנהלת עמדה על כך, משום מה, שאעזוב את מתחם ביה"ס). בכל מקרה, רחוב הכבאים מוקרן ברובו (גם באזור אשכול הגנים) ברמות מזיקות ונראה לי שגם אם נצליח במאבק להעתקת קו המתח העילי - רמות הקרינה ירדו רק במעט משום שמרבית הקרינה היא מהקו התת קרקעי. איך ניתן להפחית את רמות הקרינה הנפלטות מהקו התת קרקעי? האם משמעות הדבר שיש לחפור את הקו עמוק יותר? האם כדאי לנסות בכלל להזיז פרויקט זה? אני מיואשת...
    בינתיים אני שמחה לומר שהגן שבני נמצא בו כיום נמצא נקי מקרינה והדבר היחידי שמטריד אותי הוא העתיד מכיון שבני משויך לביה"ס ערמונים.
    לגבי מקום העבודה שלי- נמצאו ליד כסא הישיבה שלי (שליד המחשב) רמות קרינה של 2.5- 3 לאחר שהרחקתי את המחשב עד כמה שניתן. האם גם לי כדאי לקחת תוספי מזון? האם בכלל כדאי ליטול תוספי מזון כי אנחנו כל הזמן נחשפים לקרינה?
    שוב, תודה גדולה לכולם על העזרה
    ולזמיר בפרט - על השאלת המכשיר, ההסברים ובכלל היחס הנעים
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לבכות על חלב שנשפך

ד``ר דני וולף
    23/04/2009

מסכים בכול לידידי המלומד הד"ר זמיר שליט"א.
    ובכל זאת, מילת הרגעה: חצי שנה, אצל אדם מבוגר, ברמות כאלו, מיותר, אבל לא נורא, הסירו דאגה מלבכם. תוספי מזון אנטיאוקסידנטים רעיון מצוין, בנוסף להפסיק לעשן ולעשות פעילות גופנית חצי שעה ביום 4 ימים בשבוע.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיאוקסידנטים

נועה
    26/04/2009

אילו תוספי מזון אנטיאוקסידנטים מומלצים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחנות טבע תמצאי

ד``ר דני וולף
    28/04/2009

בחנות טבע יש הרבה תוספי מזון שהם אנטיאוקסידנטים, בתזונה הכי הכי טוב גזר ובטה קרוטן, כל הירקות האדומים צהובים. ויטמין C טבעי הוא אנטי אוקסידנט בריא וכיו"ב
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון נזקי קרינה+מדידה בערמונים

מאיה
    30/04/2009

שלום רב,
    אני התכתבתי בעבר עם זמיר בנושא קרינה מביה"ס ערמונים בר"ג וקודם כל רוצה להודות לו על השאלת מכשיר המדידה ובכלל על העזרה הגדולה, על ההתייחסות המהירה, הסבלנות אין קץ- תודה תודה תודה.
    ועדכון- במכשיר המדידה מדדנו כאמור בשאלתי מעלה קרינה גבוהה במקום עבודתו של בעלי (9 מיליגאוס באזור מקום הישיבה) ועל כך השבת לי כי אתה ממליץ ליטול תוספי מזון אנטיאוקסידנטים בפרט נוגדי חמצון וכי תשלח לי דפי הסבר. אודה לקבלת דפי ההסבר. כמו כן, אני מצטרפת לשאלתה של נועה מטה- אלו תוספי מזון מדובר? על מה אתה ממליץ? מה לבקש בבית המרקחת?

לגבי המדידה בערמונים- נמדדו רמות קרינה מטורפות (מעל 20 מיליגאוס ועד 38 - 40) סביב ביה"ס (באזור המדרכה, מעברי החציה) ורמות קרינה נמוכות יותר אבל לא פחות מדאיגות ( 6-10) באזור גדר ביה"ס ורחבת הכניסה. (ביתר מתחמי ביה"ס לא הספקתי למדוד כי המנהלת עמדה על כך, משום מה, שאעזוב את מתחם ביה"ס). בכל מקרה, רחוב הכבאים מוקרן ברובו (גם באזור אשכול הגנים) ברמות מזיקות ונראה לי שגם אם נצליח במאבק להעתקת קו המתח העילי - רמות הקרינה ירדו רק במעט משום שמרבית הקרינה היא מהקו התת קרקעי. איך ניתן להפחית את רמות הקרינה הנפלטות מהקו התת קרקעי? האם משמעות הדבר שיש לחפור את הקו עמוק יותר? האם כדאי לנסות בכלל להזיז פרויקט זה? אני מיואשת...
    בינתיים אני שמחה לומר שהגן שבני נמצא בו כיום נמצא נקי מקרינה והדבר היחידי שמטריד אותי הוא העתיד מכיון שבני משויך לביה"ס ערמונים.
    לגבי מקום העבודה שלי- נמצאו ליד כסא הישיבה שלי (שליד המחשב) רמות קרינה של 2.5- 3 לאחר שהרחקתי את המחשב עד כמה שניתן. האם גם לי כדאי לקחת תוספי מזון? האם בכלל כדאי ליטול תוספי מזון כי אנחנו כל הזמן נחשפים לקרינה?
    שוב, תודה גדולה לכולם על העזרה
    ולזמיר בפרט - על השאלת המכשיר, ההסברים ובכלל היחס הנעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dvd נייד
    תמי
    23/04/2009

כמה מקרין, מה מרחק בטוח? האם זה כמו מחשב נייד או פחות או יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    dvd נייד

הוספת תגובה

• DVD נייד

ד"ר זמיר שליט"א
    23/04/2009

אין מיגבלה, הקרינה הרבה פחות ממחשב נייד.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בממ"ד
    שני
    23/04/2009

שלום,
    יש לי תינוקת בת חצי שנה, כמעט מאז שהיא נולדה אני יושבת איתה בכל יום למשך די הרבה שעות בחדר הממ"ד שלנו (שם נמצא המחשב) , אנחנו גרים בקומה מאד גבוהה ודלת הממ"ד תמיד פתוחה ולפעמים גם החלון, לפני כמה ימים נאמר לי שבממ"ד יש סכנת קרינה, האם בכל ממ"ד? האם זה מסוכן לי ובמיוחד לתינוקת? יכול להיות שביתי כבר נפגעה מהקרינה בזמן הזה?
    אני מאד לחוצה! אשמח לתגובה מהירה וכמובן אשמח אם היא גם תהיה מרגיעה...
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בממ"ד

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף...

שני
    23/04/2009

שמדובר בבניין בן 10 שנים.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

ד"ר זמיר שליט"א
    23/04/2009

התשובה כנ"ל. אין סיבה לדאגה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בממ"ד

ד"ר זמיר שליט"א
    23/04/2009

הממ"ד שלך מאוורר היטב, אין סיבה לדאגה.
    תשכחי מהעניין.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...

שני
    23/04/2009

על התשובה המהירה והמרגיעה, יש לי 2 שאלות נוספות בעניין: בחורף היו הרבה ימים קרים בהם עדיין דלת הממ"ד הייתה פתוחה אבל כל החלונות בבית היו סגורים רוב הזמן , האם זה עדיין אוורור מספיק טוב?
    ושאלה נוספת: עד לפני חצי שנה חדר הממ"ד לא היה בשימוש בכלל ושימש בתור מחסן ולכן והיה במשך שנה סגור לגמרי: החלון והדלת היו תמיד סגורים ולא איווררנו בכלל, האם יכול להיות שהצטברו בזמן הזה קרינה או רעלים?
    תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לנדנד... רק להסב את תשומת

שני
    23/04/2009

ליבכם לכך ששאלתי עוד 2 שאלות שכנראה פספסתם...
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטנה ופלורוצנט
    גלית
    22/04/2009

שלום רב,
    בסביבת עבודתי מרחק כ 50מ' נמצאת אנטנה סוללרית גדולה- היא נמצאת על מבנה גבוה יותר ממקום עבודתי ופונה בכיוון אלכסוני אל גבי וצד שמאל שלי, כמו כן כמעט ואין קיר חוצץ אלא רק חלונות גדולים- כך שאני חשופה לאנטנה כך במשך 6 שנים.
    בנוסף יש בתקרה מעל ראשי 4 מנורות פלורוצנט גדולות.
    התעוררו אצלי כמה תהיות:
    תחילה הכול היה בסדר והרגשתי טוב, את בני הריתי לאחר כשנת נישואיןלפני 4 שנים וניתן טיפול הורמונלי קצר. לאחר שהוא נולד היה נוטה לחלות הרבה עם מחלות מוזרות שלרופאים לא היה תשובות כמו ירידת ערך טרמבוצטים למינימים מקיא הרבה חולה כמעט כל שבוע וחלש מאוד עכשיו תודה לאל, חלה הטבה לאחר טיפולים הומאופתיים.
    כמו כן אחרי חופשת הלידה חזרתי לעבודתי מיד, במקביל גם הנקתי אבל אז באה הנפילה שלי במשך שנתיים הרגשתי כמו מחלת היאפים עייפות כרונית ודלקות גרון חוזרות ונשנות, שלאחרונה התאוששתי.
    הבעיה כעת שבמשך שנה וחצי אני מנסה להכנס להריון- כולל 2 טיפולי הפריה ללא הצלחה- לציין שאצלי ואצל בעלי הכול תקין.
    האם יכול להגרם נזק ממשי מחשיפה בכמות כזו לאנטנות סוללריות ופלורצנט יחד? מה יותר גרוע קרינת הפולרוצנט או האנטנה? האם יכול להזיק למערכת הרבייה? האם יש דרך לשמור על עצמי ועל העובר?
    אודה מאוד לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אנטנה ופלורוצנט

הוספת תגובה

• אנטנה ופלואורסצנט

ד"ר זמיר שליט"א
    23/04/2009

יש לך כמה פרשיות יחד, ננסה לעשות סדר:
    בקשר לאנטנה, אנא צלצלי למשרד איכ"ס 02-649-5869 ותבחרי: האחראית לפניות הציבור. תודיעי שאת 6 שנים מול אנטנה והיו לך בעיות בריאות, אי לכך את מבקשת עבור אנטנה זו: א. סקר בטיחות, היתר הקמה , היתר הפעלה.
    תקבלי אותם בדוא"ל, ושלחי אותם מייד אלי [email protected] תוך הסבר קצר היכן את נמצאת יחסית לאנטנה: מרחק, כיוון, והפרש גובה.
    אני אבדוק, ואשלח למהנדס המומחה שלנו רם דישון. הוא יבדוק ויודיע לך ישירות אם האנטנה סיכנה אותך.
    הפלואורסצנט מסוכן עד כ- 50 ס"מ. נזק משניהם גדל במכפלה.
    באשר לבעיות של הילד, יתכן והיו גורמים שאינם קשורים לקרינות, אולי כן, חסרים נתונים.
    בקשר לבעיות הפריון: האם את הולכת עם טלפון סלולרי בחגורה או בכיס המכנס ? תיתכן השפעה גם מאנטנה.
    דרך לשמור על עצמך ועל העובר היא רק מניעה ומרחק מכל מקור קרינה, טלפון סלולרי, טלפון אלחוטי, משדר רדיו, וכן ממקורות שדה מגנטי, שהם כל מכשיר חשמלי, כולל קווי כוח, שנאים, מכשירי בית, פן לשערות, סדין חשמלי, מיטה עם מנוע, וכיוב'.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר-קורס מזורז
    אמא
    22/04/2009

שלום רב,
    סליחה על הבורות ועל השאלה הניג'וסית- אפשר לקבל הסבר קצר על סוגי הקרינה ומאיזו קרינה אפשר להיפגע?

לקביעת תור
    סגירה
    אם אפשר-קורס מזורז

הוספת תגובה

• חפשי בהודעות של היומיים האחרונים.

רם דישון
    22/04/2009

ד"ר דני וולף כתב הסבר מאלף וממצה על הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי, תודה רבה! + שאלה :)

אמא
    23/04/2009

שוב שלום,
    הבנתי מההסבר של ד"ר וולף שיש שני סוגים של קרינות - מייננת (מפרקת אטומים, מייצרת רדיקלים) ולא מייננת (לא מפרקת אטומים) שהיא קרינה אלקטרומגנטית שמחולקת גם היא לשני סוגים- קרינה ממכשירי חשמל וקרינה מרדיו- ושככל הנראה כל שלושת סוגי הקרינות הנ"ל- מסרטנות
    האם בנוסף לכך יש גם קרינה סלולרית או שקרינה סלולרית נכנסת לגדר אחת מהקרינות הנ"K?

ועוד שאלה - אני מבינה שיש להיזהר ממכשירי חשמל, רדיו וסלולרי - יש עוד משהו שכדאי להיזהר?

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת היא

רם דישון
    23/04/2009

שכל הקרינות האלו הן אותה תופעה פיזיקלית, אבל בגלל אורך הגל השונה (והתדירות) שלהן, העוצמה שלהן שונה, ולכן חלקן מיננות וחלקן לא. הקרינה הסלולרית היא קרינה אלקטרומגנטית (כמו כל היתר) אך בתדירות שאינה מיננת.
    כדאי להזהר מנחשים, מכוניות שדוהרות בכבישים, מהגזמה בשהיה בשמש, מרעלים שונים הנמצאים בבית. כדאי לא להצמד למיקרוגל בזמן פעולתו, ולשמור מרחק של מטר ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ברמה 2.5MG
    פלונית
    22/04/2009

שלום ,

אני נמצאת פעמיים ביום במשך כ15 שעה במקום בו נמדדה רמת קרינה של כ2.5 MG
    האם יש סכנה בדבר?

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ברמה 2.5MG

הוספת תגובה

• קרינה ברמת 2.5 מיליגאוס

ד"ר זמיר שליט"א
    22/04/2009

לפי הספרות הרפואית, מעל 2 מיליגאוס עולה הסיכון לסרטן פי 2. לכן המקרה שלך גבולי.
    מה שאני מייעץ תנסי קודם כל, לעבור באותו מקום לאיזור מרוחק יותר ממקור השדה המגנטי (כבל חשמל לייד הבניין, מכשיר חשמלי קרוב, וכיוב').
    אם לא ידוע מקור הקרינה, כדאי לבדוק ולאתר אותו.
    יכול להיות שרקע זה נובע מהארקה לא תקינה, או לא מחוברת כראוי, כדאי לבדוק זאת בעזרת חשמלאי עם רשיון גבוה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רבע שעה - שעה ב- 2.5MG לא נורא

ד``ר דני וולף
    22/04/2009

השאלה לא ברורה. כך או כך רבע שעה, או אפילו שעה ביום בשדה מגנטי של 2.5 MG הסירי דאגה מליבך
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה