מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסך מחשבתמי13/05/2009
האם גודל מסך מחשב משנה? איזה מרחק רצוי ממסך 24 אינטש מסוג LCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל המסך לא משנה
ד``ר דני וולף13/05/2009גודל המסך לא משנה, כי כך או כך ממרחק של 50- 30 ס"מ הקרינה אפסית, ודווקא למסך כזה גדול מתקרבים פחות.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון מעורר ליד המיטהרונן12/05/2009
בהשפעת מומחי האתר , "זרקתי" את כל שהיה לי המחובר לחשמל מהשידה במיטתי ,
(ראשי במרחק של 40 ס"מ בלבד מהשידה ).
ואני שמח על כך,
אך ,
לא מצאתי שעון מעורר "דיגיטלי" ( שלא מרעיש ) עם ספרות מאירות - הפועל על סוללות בלבד ,
זאת שלא "יקרין" שדה מגנטי למול ראשי בלילות ,
חודשים שאני מחפש שעון שכזה , ולא מוצא.
לבסוף "נשברתי " , רכשתי שעון אך הטרנספורמטור שלו מהווה "תקע" והא מחובר לשקע בקיר מרחק של כ 60 ס"מ ממני , לשעון עצמו מגיע זרם של 9 וולט ...
מה אומר , כעת אני לא ישן טוב בלילות מחשש לקרינה אלקטרומגנטית מהשעון / טרנספורמטור .
והכי חשוב, חליתי בסרטן - לימפומה - ומקווה שהחלמתי לאחר טיפולים קשים - מה שמגביר את הרגישות שלי לקרינה סביבתית ...
אשמח לקבל הצעה / הערה מהמומחים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה לי שיש בעיה
רם דישון12/05/2009כי השנאי קטן יחסית ולכן השה המגנטי שלו נמוך.
אם אתה רוצה להיות בטוח- בנה לך קופסת פח קטנה סביב השנאי (שלא תפריע לפינים שנכנסים לשקע). קח פח מגולוון רגיל, לא פלב"מ. זה יפחית את השדה, החלש ממילא, כמעט לאפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אני מבין מדבריך כי...
רונן13/05/2009מקור הקרינה ( לא משנה עוצמתה ) באה מהשנאי המחובר לקיר כ "תקע" ,
ולא מהשעון הדיגיטלי המקבל 9 וולט - הקרוב לראש שלי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן כך.
רם דישון13/05/2009הקרינה מהשעון ממתח ישר של 9 וולט שואפת לאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלף תודות אדוני !
רונן13/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר (כנראה אלחוטי)רונית10/05/2009
אני בהריון ויושבת במשרד בממד
מאחורי אחד הקירות של הממד מוצג ראוטר (מין קופסא מלבנית יחסית גדולה).
האם קירות של ממד טובים יותר בחסימת הקרינה מקירות רגילים?
האם הקרינה מסוכנת?
איפה הכי כדאי למקם את הישיבה שלי במשרד עם הנתונים האלה?
מה אפשר לעשות כדי לחסום את הקרינה הנ"ל?
תודה
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מראוטר
ד"ר זמיר שליט"א10/05/2009אם הראוטר אלחוטי הוא משדר בתדרי סלולרי, וזה לא עובר את קיר הממד (אולי 5% עובר), אבל ראוטר גם ככה אינו מסוכן ממרחק העולה על 60 ס"מ...
אם הראוטר חוטי, אין שום שידור ממנו לאוויר.
ממ"ד בולם בערך כמו בלוקים אחרים, אבל לך זה לא משנה כאן, כי אין לך בעייה עןם הראוטר.
בממ"ד הקירות פולטים ראדון שהוא גז קרדיואקטיבי. לכן צריך לאוורר אותו היטב. הראדון דועך לאיזוטופים קטנים יותר שחלקם יציבים, נקשרים לחקיקי אבק ושוקעים לרצפה. לכן יש ולשאוב את הרצפה בשואב אבק, כי בטיאטוא עולה אבק, ונושמים אותו, עם חלקיקים רדיואקטיביים לריאות.
אם זה במשרד, אז לא את מנקה, וזה לא משנה לך...
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגל / לייזר להסרת שיערדנה10/05/2009
שלום
-מה לגבי קרינה ממיקרוגל? יש לי חברה שנמנעת לגמרי מלהכניס מיקרוגל לבית. האם זה מוצדק?
-ידוע לכם מהו הסיכון בשימוש בלייזר להורדת שערות? האם כדאי להימנע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגל \ לייזר...
ד"ר זמיר שליט"א10/05/2009באשר למיקרוגל: כל בישול \ אפייה משנה בעיקר את החלבונים במזון. מאידך, במיקרוגל זמן הבישול קצר יותר, והנזק יותר קטן. יש נימוקים לכאן ולכאן, כי יש שמצאו שתמצית ממזון שהוכן במיקרוגל הזיק לתאים של מערכת החיסון. העניין עדיין לא הוחלט.
כבר לפני 35 שנים נכחתי במכון ויצמן, הצגה של מחקר שביצע חוקר עולמי, שהראה שתמצית של לחם, גרמה מוטציות בחיידקים, דהיינו לנו זה עלול לסרטן...
באשר ללייזר, זה אור, ואין לו קשר עם קרינות רדיו. אור חזק של לייזר יכול לגרום כוויות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלסטיק שרוףמאיה10/05/2009
לצערי הרב, הייתי עם בתי התינוקת אצל סבא וסבתא כאשר נשרף בתנור כלי פלסטיק ונמס לגמרי- הוא פשוט נדבק לחלק העליון של התנור, נצמד אליו ואף אי אפשר היה לראות אותו. לכן איתרנו זאת רק לאחר שהתנור העלה עשן.... אנחנו היינו במטבח כשזה קרה והבית כולו התמלא עשן מסריח נורא. כמה שאלות: אמי שנשארה ליד התנור כיבתה אותו , פתחה אותו כשהיה מפוצץ בעשן ופתחה את כל החלונות כבר חלתה בעבר בסרטן ועברה כימותרפיה והקרנות. האם ארוע בודד כזה מעבר לזיהום אויר יומיומי ועוד נזקים שבשגרת חיי כולנו מעלה באופן משמעותי את הסיכויים לסרטן? ומה בדבר בתי התינוקת ואנוכי שהיינו שם ונשארנו מספר דקות בבית מלא עשן עד שהחלטנו לצאת? (וגם אחרי שיצאנו - חזרנו לאחר 2 דקות כשהרגשנו שכבר לא כל כך מסריח?) - כמה ארוע כזה חמור מבחינתנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה בעשן חד פעמי לא סרטן
ד``ר דני וולף10/05/2009הבעיה בעשן חד פעמי היא לא הסרטן, אלא הנזק שעלול להיגרם לריאות אם שואפים ממנו. אני מניח שבמקרה שלכם זה לא המצב, לכן הסירו דאגה מלבכם.
בברכה ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין גובה הדירה - לקרינהאריה08/05/2009
שלום,
אני שוקל לרכוש דירה חדשה בקומה 14.
השאלה היא האם בקומות גבוהות כאלו החשיפה לקרינה מאנטנות סלולריות היא נמוכה יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי באיזה גובה נמצאות האנטנות
רם דישון08/05/2009הקרובות.
אתר את האנטנות הקרובות לבנין, פנה למשרד להגנת הסביבה ובקש את סקר הבטיחות שלהן, והעבר אלי.
שים לב שלאחרונה החברות הסלולריות שוכרות דירות בקומה העליונה של בנינים חדשים ומתקינות שם אנטנות במסווה של "מתקן גישה אלחוטי". זה חוסך להן הרבה ממון וטרחה. לפני שאתה חותם על ההסכם, בדוק בשבע עיניים מי רכש את הדירות בקומה העליונה. אם זה איזו חברה, עו"ד או יזם- אני מניח שזה המקרה.
במקרה כזה רד קומה או שתיים, ואז הסיכון ממש אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אבל
אריה08/05/2009אבל אינני מתכוון לאנטנות הנמצאות בדירה עליונה בבניין אלא על אנטנות גלויות, הנמצאות על גבי עמוד או על מבנים, השאלה היא אם קומה 14, באיזור מיושב, נמצאת יחסית גבוה, מה שיכול להפחית משמעותית את הקרינה ? או שהקרינה מהאנטנות הללו מגיעה גם לגבהים כאלו ואין לזה משמעות ? מהו "כלל האצבע" בעניין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכל תלוי בגיאוגרפיה של האיזור.
רם דישון08/05/2009אין כללי אצבע. מטרת האנטנות בדרך כלל היא לכסות רחובות; אין להם כל עניין להקרין בתי מגורים. אלא מה- בגלל מבנים בסביבה ובגלל שאין אזרחים רבים שמוכנים להשכיר להם דירות או גגות להתקנה, החברות נאלצות מדי פעם להקים אנטנה במיקום נחות "כי זה מה יש", וקורה שבגלל זה דירות מגורים מוקרנות חזק מדי לפעמים.
ראה נא, קומה 14 נמצאת בגובה של 42 מטר לערך. אם מדובר בבנין חדש, יתכן שבעבר התקינו בסביבה אנטנה על עמוד בגובה של 35 מטר ויותר, שמקרינה בדיוק בכיוון של הדירה אותה בכוונתך לרכוש. לכן אין קיצורי דרך. חפש באתר של המשרד להגנת הסביבה את כל האנטנות במרחק של 100 מטר ומטה מהבנין בו מדובר. בקש מהלשכה לפניות הציבור של המשרד את סקרי הבטיחות של האנטנות הללו, והעבר אלי. צרף גם שרטוט שמראה את סביבת הבנין שלך והאנטנות. רק כך אפשר לבדוק ולחשב את עוצמת הקרינה בדירה המדוברת. אין כללי אצבע בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון גומימאיה08/05/2009
קנינו מזרון חדש העשוי גומי או לטקס (לא כל כך יודעת) המזרונים החדשים שמוכרים במקום מזרון קפיצים. כאשר פתחנו את העטיפה היה לו ריח נוראי מאוד חזק. הריח נשאר כחודשיים והסריח את כל הבית והרהיטים. במהלך החודש הראשון ישנו עליו עם בני התינוק מספר לילות, שמתי כמה סדינים עליו אבל הריח חדר את כל הסדינים והסריח אפילו את הפיג'מה של בני. כאשר התקשרתי לשירות לקוחות הם אמרו שהריח לא רעיל. האם לדעתכם זה נכון ואין בעיה לישון עליו למרות הריח שנודף ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן גומי.
ד"ר זמיר שליט"א08/05/2009לטקס וגומי הם שמות לאותו דבר.
גומי נמס בממיסים הקרובים לדלק. כדי להדביק את הגומי, משתמשים בדבק המכיל ממיסים אלה.
דלק ושאר מוצרי נפט הם מסרטנים אפשריים לפי ההגדרה הרשמית, , ולפי החשש שלי יותר מזה.
אבל, רוב החומרים הנדיפים התנדפו כבר מהדבק תוך ימים ספוריםפ מיצור המזרן.
מה שנשאר ממנו כשהגיע אליך, אמנם מסריח, אבל הסיכון ממנו נמוך. אדם מסוגל להבחין בריח של 1מוליקולה מתוך 400,000 מוליקולות של גזי האוויר (חנקן ומצן), כך שאמנם יש ריח דוחה, אבל הסיכון זניח.
תשאירי את המזרן בכל הזדמנות במרפסת או על הגג, כדי שתתנדף שארית הממיסים האורגניים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר שליט"א - המשך שאלה
מאיה08/05/2009ד"ר שליט"א תודה רבה על התשובה.
כאשר דיברתי איתם בחברה הם אמרו שלא כל המזרונים מסריחים ככה. בגלל שהיה ביקוש רב למזרונים אז הם לא איווררו את הלטקס לפני שעשו את המזרון וסביר להניח החתיכת לטקס שהמזרון שלי עשוי ממנו הייתה בחלק הפנימי של הגליל כך שזה גם לא התאוורר וישר הכניסו למזרון ועטפו את המזרון בניילון בכדי להעביר ללקוח. לפי טענתם הריח החזק בגלל שלא איווררו את הלקטס לפני.
האם לדעתך עדיין החומרים של הדבק התנדפו מהמזרון לפני שהגיע אלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ד"ר זמיר שליט"א12/05/2009כםי שכתבתי, סיכון ישנו, אולם קחי בחשבון, שהתינוק הרי לא ישן ישירות על המזרון,
אלא על עטיפת פלסטיק שאת עוטפת את המזרון, לשמור עליו מהשתן של התינוק, כך שמגיע אליו הרבה פחות ריח.
במשך היום כדאי להוציא את המזרון גלוי למרפסת, חשוף לשמש, כמה ימים, עד שייעלם הריח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך -מודם קווייואב08/05/2009
אני ישן עם מודם +נתב ל-3 מחשבים אחרים הכל קווי במרחק של 2.5 מטר (אולי פחות)..
אנא רחמו עליי בתשובתכם אני ישן עם זה כבר 8 שנים... אבל אמרו את דעתכם
תודה יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מודם קווי
ד"ר זמיר שליט"א08/05/2009אין לך בעייה גם עם זה. אין ממערכת זו קרינת שידור.
המודם עצמו יוצר שדה מגנטי, אבל אחרי כ- 60 ס"מ השדה דועך עד לרקע.
אי לכך תפוס שלווה !
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת בלחץיואב08/05/2009
אני יודע מה דעתכם על מוצרי האלחוט שאני מזכיר בהודעה אך אודה אם תפרטו לי:
ישבתי מול מישהו עם עכבר אלחוטי במשך זמן רב. אני יודע שאתם לא נגד, אך מצאתי באינטרנט
את אותו דגם ובו נאמר שהוא עובד על לייזר. בגלל היותי בור בנושא רציתי לשאול אתכם. מסוכן?
תודה רבה מראש וסליחה על האריכות
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת בלחץ
ד"ר זמיר שליט"א08/05/2009אם העכבר פועל על לייזר, אזי אין ממנו שום סכנת קרינה.
תצא מהלחץ !
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי + קו מתח גבוהרותי07/05/2009
אני גרה בישוב קטן (150 משפחות) . ביתי הוא בית קרקע. לאורך הרחוב בו אני גרה יש עמודי חשמל עם שני קווי מתח גבוה. קוי המתח הם כ 15 מ' מהבית והעמוד עם הטרנספורמטור כ 18 מ מהבית.
האם זה מסרטן? בקרוב חב' חשמל יורידו את קוי המתח הגבוה מתחת לאדמה. האם יש סכנה כשהקוים מתחת לאדמה? האם יש סכמה מהטרנספורמטור שנשאר על העמוד? את הטרנספורמטור משאירים על העמוד. אני מודאגת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאי+קו מתח גבוה
ד"ר זמיר שליט"א07/05/2009לא ברור לי איזה קווי מתח אלה. אם הם קווים לחשמל בתוך הישוב, אז המרחקים שאת מציינת מספיקים, דהיינו השדה המגנטי מהקו או מהשנאי, דועך עד הרקע עד כ- 10 מטר.
אבל אם אלה קווים בין ישובים, עלולה להיות בעייה.
הכי פשוט זה למדוד לבד.
אוכל להשאיל לך משיר ותמדדי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הרגעת אותי
רותי11/05/2009המתח הגבוה והטרנספורמטור הוא תוך יישובי, בלב שכונת מגורים. בחברת חשמל אמרו לי שהתקן הוא 12 מטר ושאני יכולה להרגע, אבל רק תשובה שלך באמת מרגיעה אותי. יישר כח על הנתינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולריתמאיה07/05/2009
שלום רב,
לפני יומיים גילינו שמעל ראשינו בעבודה שמו אנטנה סלולרית .
בפניה להנהלה הם טענו כי מדובר במקלט בלבד ולא במשדר וכי מקלט אינו מקרין ואין בו סכנה.
האם זה נכון לגבי המקלט והמשדר ? בהנחה שכן , כיצד אנו יכולים לבדוק האם באמת מדובר במקלט ולא במשדר?
אם מדובר במשדר - כיצד אנו יכולים לבדוק מה הקרינה הקיימת ממנו ?
תודה,
בשם עובדי המשרד המודאגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה שקר, אבל לא מסוכן
ד``ר דני וולף07/05/2009אם מדובר באנטנה סלולרית זה שקר וזריית חול בעיניים, כי מדובר במשדר (וכמובן, גם במקלט). למאות השקר המקומם, אם אמנם מדובר באנטנה סלולרית הנמצאת בדיוק מעל ראשיכם, אתם במצב טוב יותר מאשר השכנים שממול.
בכל מקרה, אני הייתי עורך בדיקה, ולצורך כך תיעזרו בידידינו הצדיק, והנדיב הד"ר זמיר שליט"א
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לדברי ד"ר וולף
ד"ר זמיר שליט"א07/05/2009כדי לטפל באנטנה זו באופן מעשי, אנא טלפנו למשרד איכ"ס 02-649-5869 והודיעו על הופעת האנטנה. בקשו (מנציגת פניות הציבור שתענה לכם) שתשלח לכם סקר בטיחות של האנטנה, וכן היתר הקמה והיתר הפעלה. אל תבקשו שום דבר נוסף אל תסבירו כלום, אל תסתבכו עם שום מילה מיותרת יותר ממה שכתוב במכתב זה.
את מה שתקבלו בדוא"ל , תעבירו לי בדוא"ל הפרטי שלי [email protected] . אין צורך להודיע שתשלחו את זה אלי. אני אבדוק מה שאני יכול, אבל בעיקר אעביר לבדיקת המומחה הגדול המהנדס רם דישון שגם הוא ממנהלי פורום זה.
רם יודיע לכם ישירות מה מידת הסיכון, אם יש לכם מאנטנה זו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה שהם גילו רק בדיעבד?
תמי07/05/2009האם אין חובה לקבל אישור מדיירי הבניין כדי שישימו בו אנטנה סלולרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע
מאיה07/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה שהם גילו...
ד"ר זמיר שליט"א07/05/2009אנחנו דרשנו יידוע הציבור לפני הצבת אנטנה.
מחוק הקרינה הבלתי מייננת הורידו חלק, בדרכו מועדת הפנים אל הממשלה להצבעה. אז ניסחנו לאחר שנה תקנות, ומהן הורידו חלקים ביוזמת השרים הקודמים הניכבדים. כמדומני חלק זה דווקא הורידו. לא סתם חטפו משרדים אלה על הראש ממבקר המדינה. אני הייתי בכמה דיונים במשרד המבקר, כי ביקשתי לחקור נקודות אלו ואחרות, עליהן לבסוף הצביע בדו"ח.
אני חושב שצריך לקרוא בדו"ח שלו שהוגש אתמול.
אני טרם בדקתי פרטים אלה. אולם מהזיכרון, אני חושש שזה נחתך.
כך שאנחנו הפקר, לכאורה, וגם למעשה.
פשוט תקראי בדו"ח המבקר שפורסם אתמול.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה07/05/2009תודה על מהירות התגובה..
בהחלט איעזר...
ואם אכן מדובר במקלט בלבד - האם אין בזה משום חשש לקרינה או כל רע אחר כלל?
הסתכלתי באתר של המשרד לאיכות הסביבה ואכן מופיעה בכתובת אנטנה של אורנג' אך לא מצויין בדיוק היכן. יתכן שיש 2 אנטנות או יותר...
רציתי להעביר את השורה הנמצאת באתר שלהם אך ללא בצלחה. אולי המידע הזה יספיק לכם -
id 7014, של חברת פרטנר.
בברכה,
ניצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
ד"ר זמיר שליט"א08/05/2009אנא חייגי למשרד איכ"ס 02-649-5869 ובחרי את נציגת פניות הציבור. בקשי ממנה את סקר הבטיחות של האנטנה (ות) רבל את חייבת להגיד את הכתובת המדוייקת שלהן.
תקבלי את זה בדוא"ל, ושלחי לי מייד. אל תסבירי שם יותר מהמילים במכתב זה. אל תסתבכי בשום הסבר, אלא שאת חוששת מאנטנות אלו. שלחי לי מייד לדוא"ל [email protected], ואני אעביר מייד לרם דישון, המהנדס המומחה באתר שלנו, והואיבדוק את החישובים, העוצמות של המשדרים, זוויות שידור וכיובק' ויענה לך תוך יום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT PETשני07/05/2009
שלום למומחים,
עלי לעבור היום בדיקת CT PET בה יוזרק לי גלוקוז רדיואקטיבי , ברצוני לדעת מה כמות הקרינה בבדיקה זו? כמה מסוכנת הבדיקה? כמו CT רגיל או יותר מכך?
האם עלי להתרחק לאחר הבדיקה מאשתי (היא נמצאת בתחילת הריונה) וילדיי הקטנים למס' שעות? או אף ימים?
שאלה נוספת לאחר הבדיקה אני נפגש עם מכר שיש לו ילדים קטנים, האם הקרינה יכולה לעבור ממני למכר וממנו לילדיו (שאינם נוכחים בזמן פגישתנו אלא יראו אותו מאוחר יותר) ?
אני מצטער אם שאלותיי טיפשיות אך אין לי שום ידע בנושא.
אודה לכם על תשובה מהירה מכיוון שהבדיקה נערכת כבר היום.
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT PET קרינה מרובה
ד``ר דני וולף07/05/2009CT PET יש לו קרינה מרובה, אולם עיקר הקרינה היא דווקא מה- CT עצמו ולא כל כך מהחומר המוזרק. אם היגעת לבדיקה זו היא בטוח חיונית מעל לכל שיקול אחר. לגבי הקרינה אחרי הבדיקה את זה אתה חייב לשאול את המומחים מהמכון שהם בוודאי יגידו לך במדויק.
מאחל לך בריאות טובה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPET - CT
רונן12/05/2009גם אני עברתי 3 בדיקות Pet-Ct .
נאמר לי בביה"ח כי אחרי הבדיקה הקרינה "שנשארת בגוף " פוחתת / נעלמת כל שעתיים ב 50% לערך .
אבל אינני רופא / מומחה , אני גם חולה שעברתי את הבדיקות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שיעניין אותכםתמי06/05/2009
כתבה שהתפרסמה היום בYNET עקב דוח המבקר, בקטגוריה סביבה, הכתבה נקראת :
קרינה סלולרית: כולם חשופים ולא יודעים כמה (יעל עברי דראל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שיעניין אותכם
ד"ר זמיר שליט"א06/05/2009את הכתבה על דו"ח המבקר אני ראיתי.
לידיעתך, חלק ניכר מהעובדות שם, אני הבאתי אישית ומסרתי בכתב למשרד המבקר.
אם יש כתבה נוספת, אני אחפש.
תודה !
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לך
תמי06/05/2009באמת, צריך עוד אנשים כמוך, ולא רק בתחום הקרינה, ראית גם מה כתבו על הבשר שאנו אוכלים? פשוט מזעזע שיודעים ואפשר למצוא פתרונות אך זה מזיז למעטים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת קרינהשרה06/05/2009
היכן ניתן למצוא את המכשיר למדידת קרינה באזור ירושלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר למדידת קרינה
ד"ר זמיר שליט"א06/05/2009יתכן שעניתי לך בטלפון, מכל מקום, אין לי סניפים, ואין לי פקידים.
אני משאיל ללא תמורה מכשיר מדידה, צריכים לבוא לקחת ולבוא להחזיר.
ניתן לשכור מכשיר מדידה, מקולבוקשר 09-955-3111
אז תקבלי אותו בדואר. אם תגידי לו שהמכשיר שלי היה בהשאלה, תקבלי 50 % הנחה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטלן יתושים אלקטרוניאריקה06/05/2009
שלום
יש לנו בית פרטי 2 קומות.
קנינו קטלן יתושים אלקטרוני בעוצמה של 40W לכל קומה, עם 2 מנורות אולטרא סגוליות.
שאלתי: האם המכשיר הזה בטיחותי? האם אין סכנה לילדים ומבוגרים שנחשפים לאור?
אודה לתשובתכם.
אריקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטלן יתושים
ד"ר זמיר שליט"א07/05/2009בהספ ק 40W , הקטלן יוצר שדה מגנטי כמו נורה של 40W וזה דועך אחרי כ- 40 ס"מ
אי לכך, לא להתנחל צמוד למכשיר, הן בגלל האור, והן בגלל השדה המגנטי החלש.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - נרגעתי.
אריקה07/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)