פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• פלסטיק נמס
    מאיה
    06/05/2009

שלום רב למומחים,
    יש לאלה בקשר לפלסטיק.
    אני יודעת שפלסטיק שחומם או נמס מפריש רעלים לתוך נוזל. אך במידה ופלסיק או ניילון שחוממו או נמסו אך אינם באו במגע עם נוזל, האם הרעלים שהופרשו נמצאים על הפלסטיק או שהם התקשו חזרה?
    אני שואלת זאת כיוון שהשכרתי סרט דיוידי והקופסא של הסרט הייתה ממש מסריחה. ריח של פלסטיק נמס. ובני שעכשיו התחיל לזחול ולנסות הכל החליט ללקק את הקופסא.
    היום שמתי לב שהניילון הקשיח שעוטף את הקופסא והקופסא עצמה מותכים יחד בפינות . כנראה פאק ביצור. אני לא בטוחה שמזה נובע הריח הנוראי או שזה שהה הרבה זמן בשמש אבל קצת מדאיג אותי שהוא לקח את זה לפה בגלל כל הדיבורים של הרעלים שבפלסטיק שחומם וכאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלסטיק נמס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלסטיק נמס

ד"ר זמיר שליט"א
    06/05/2009

אין ספק שהקופסת הפלסטיק של ה- DVD חוממה אחרי היצור. הסירחון היה מתרכובות רעילות ומסרטנות שהשתחררו או נוצרו בחימום, והן משתחררות לאוויר. התרכובות כוללות דיוקסינים, ואלה מסרטנים עם תעודות. אם הילד ליקק את זה, אין מה לעשות, אבל נקווה שלא יהיה לו נזק מפעם אחת.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כל פלסטיק ככה?

מאיה
    06/05/2009

האם פלסטיק שלא חומם (למשל צעצועים מפלסטיק ) הם רעילים אם לא שותפים אותם לפני?
    לדעתך הפלסטיק חומם בגלל הריח שיצא ממנו?

לפני זמן מסוים חיממתי בתנור מנה קפואה המיועדת למיקרוגל או לחימום בתנור בתוך פלסטיק שחור. על המנה חמה היה צלופן שאמורים לא להוריד ואני הורדתי מבלי לדעת ושמתי על broil אז אחרי מספר דקות כל הבית הוצף בריח מסריח של פלסטיק ועשן אפור יצא מהתנור. התינוק שלי שהיה בן מספר שבועות היה ליד הריח. האם זה כמו נשימת עשן רגיל או עשן כזה יותר גרוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כל פלסטיק ככה ?

ד"ר זמיר שליט"א
    07/05/2009

פלסטיק הוא פולימר, דהיינו בנוי משרשרות ארוכות של מוליקולות מונומר. שקיות פוליאתילן בנויות שרשרות של אתילן, או כלי פלסטי מ- PVC, הוכנו מויניל כלוריד (המונומר שלו, שעבר פילמור). תהליך הפילמור בהכנת כל פלסטיק, הוא מסרטן עם תעודות. לאחר הפילמור הסיכון לפי הספר יורד לגמרי, הבעייה שהפולימר "לא קורא את הספר", אבל בדרך כלל אחרי ששוטפים אותו היטב, הסיכון מפלסטיק נמוך מאד, באם לא "מתגרים בו", דהיינו לא מחממים אותו. העשן שיוצא מפלסטיק מחומם מסרטן, אבל למעשה כל עשן מסרטן.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה ד"ר שליט"א

מאיה
    11/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בנושא

גל
    11/05/2009

אם אני משאירה ברכב בחום צעצועים מפלסטיק שהתינוק מכניס אח"כ לפיו כמו שתינוקות עושים זה גם מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בנושא

ד"ר זמיר שליט"א
    12/05/2009

כל פלסטיק שמתחמם משחרר חומרים רעילים ומסרטנים.
    אמנם הטמפרטורה לא עולה כמו בבישול, אבל בכל זאת ,כדאי מאד להימנע מלהשאיר כלי פלסטיק להתחמם במכונית.
    כל טוב,
    זמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפול סלולרי
    סהר
    05/05/2009

איזה מדדים יש לבדוק כדי לבחור את הסלולרי פחות מסוכן מבחינת קרינה

לקביעת תור
    סגירה
    טלפול סלולרי

הוספת תגובה

• טלפון סלולרי

ד"ר זמיר שליט"א
    05/05/2009

יש להרחיק אותו מהגוף, אז עוצמת השידור לא משנה לך.
    יש לדבר עם אוזנית, או עם הרמקול שלו, ושהטלפון לא יהיה צמוד לגוף אפילו בזמן שהוא בכוננות. המצב כזה הוא משדר מדי דקה או דקות סיגנל חזק, להגיד לכל העולם שאתה זמין. לכן לא לתלות את אטלפון בחגורה, ולא לשים אותו בכיס.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה בתחילת ההריון
    קרן
    05/05/2009

שלום רב,
    אני כרגע בשבוע 6, היינו בטיול של 3 שבועות בארה"ב ושבוע אחרי שחזרנו גיליתי שאני בהירון.
    בטיסה הלוך לא הייתי בהריון בודאות כי הייתי במחזור.
    הרופא אומר שאין כל בעיה אבל אני מודאגת, יש לי סיבה? האם נחשפתי לקרינה מסוכנת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה בתחילת ההריון

הוספת תגובה

• טיסה בתחילת ההריון

ד"ר זמיר שליט"א
    05/05/2009

הקרינה אליה נחשפת בטוח זו קרינה קוסמית, על אחרות אין לי מושג, כי איני יודע היכן היית, ולייד איזה מקורות קרינה.
    הקרינה הקוסמית שסופג נוסע מניו יורק עד לארץ בכיוון אחד, שווה לכמעט 4 צילומי רנטגן, כאשר קרינה מצילום רנטן אחד היא כ- 19 מיקרוסייברט. זה לפי נתונים שהוצגו בעבר בכנס של טייסים בארה"ב.
    אם יש פגיעה בשלב כזה, זה עלול לגרום להפסקת ההריון.
    היות וההריון נמשך, אני איני רואה כאן סיבה לחשוב שהיתה פגיעה, ומצטרף לדעתו של הרופא שלך.
    שיהיה במזל טוב !
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפון אלחוטי
    יוסי
    05/05/2009

שלום
    רציתי לדעת האם טלפון אלחוטי שנמצא על התושבת שלו מעל ראשי מרחק של כ40-50 ס"מ)כל הלילה עלול להיות מסוכן?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    טלפון אלחוטי

הוספת תגובה

• כאשר הנייד נמצא על התושבת

רם דישון
    05/05/2009

הוא בדרך כלל אינו משדר. בהתחשב בכך ובמרחק שציינת, אינני רואה כל סכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוסי
    05/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורת פלורסנט מזמזמת
    מאיה
    05/05/2009

אני גרה בקומה ראשונה ומתחת לחדר שינה שלי ישנה מנורת פלורסנט ספירלה קטנה המאירה את הלובי. כאשר מתקרבים אליה שומעים זמזום האם זה אומר שהיא מקרינה יותר?

יש לי עוד שאלה על רמקולים ל מערכת. מה המרחק שצריך לשמור מרמקולים עובדים של מערכת?
    בני מלידתו היה שוכב ליד הרמקול ושומע מוסיקה קלאסית. במרחק של 50 ס"מ בערך מהרמקול. האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    נורת פלורסנט מזמזמת

הוספת תגובה

• אין כל קשר בין הזימזום לקרינה.

רם דישון
    05/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובקשר לרמקולים?

מאיה
    05/05/2009

ראשית כל תודה לרם על המענה המהיר.

מה המרחק שצריך לשמור מרמקולים עובדים של מערכת?
    בני מלידתו היה שוכב ליד הרמקול ושומע מוסיקה קלאסית. במרחק של 50 ס"מ בערך מהרמקול. האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית כל תודה לרם

ד"ר זמיר שליט"א
    05/05/2009

באשר לרמקול, איני יודע מה גודלו, ובאיזה הספק הוא פועל, אבל על פניו 50 ס"מ נראה לי גבולי, ויתכן שמספיק אבל הייתי ממליץ שהילד המוזיקלי ישחק במרחק מעט יותר, אפילו מטר.
    מוסיקה קלסית זה נהדר, גם אני אוהב מאד, אולם אני שומר מרחק גדול יותר, אגב מרחק גדול יותר טוב בשביל האקוסטיקה המתאימה משני רמקולים בשידור סטיראופוני.
    כל טוב,
    זמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח גבוה
    נועה
    04/05/2009

בגינה הציבורית אליה אני הולכת עם בתי ישנו ארון אפור עליו כתוב מתח גבוה- באיזה מרחק עלינו לשהות ממנו כדי שנהיה מוגנות?

לקביעת תור
    סגירה
    מתח גבוה

הוספת תגובה

• אני מניח שכמה מטרים מספיק

ד``ר דני וולף
    04/05/2009

קשה להגיד, אין נתונים. אני מניח שכמה מטרים יספיקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידת קרינה
    שני
    04/05/2009

שלום,
    ברצוני למדוד את הקרינה בביתי, איך עושים זאת?
    האם קונים מכשיר? משכירים? יש אנשי מקצוע שמודדים?
    הבנתי שיש כמה סוגי קרינה, האם מכשיר אחד מודד את רמת כל סוגי הקרינה?

שאלה נוספת: הבנתי שקירות ממ"ד יכולים להקרין קרינה רדיואקטיבית, האם מדובר רק בממ"דים ישנים? מה זה אומר בעצם ממ"ד ישן? בן כמה שנים?
    במידה והקירות מקרינים ומאווררים טוב את הממ"ד האם זה מפחית את הקרינה מהקירות או שאין קשר?

מצטערת על כמות השאלות.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מדידת קרינה

הוספת תגובה

• מדידת קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    04/05/2009

למדוד קרינה, אני יכול להשאיל לך מכשיר למדידה עצמית (ללא תשלום).
    יש מכשיר שמודד שדה מגנטי ממכשירי חשמל, וקווי מתח, ויש מכשיר שמודד קרינות רדיו+סלולרים.
    יש לי את שניהם. הבעייה שהם בהשאלה כמעט כל הזמן, לכן צריך למדמד לי בטלפון כל 3-2 ימים 03-574-7527 כדי לדעת אם המכשיר פנוי.
    אם דחוף, יש חברה שמשכירה מכשירי מדידה. בעל החברה תרם לי שני מכשירים אותם אני משאיל, יחד עם אחרים שאני קניתי. הוא גם שלח את המכשירים לכיול במיפעל בארה"ב.
    אם המכשירים שלי בתעסוקה, ושוכרים מכשיר אצלו, מקבלים הנחה 50%.
    באשר לקרינה בממ"ד זו קרינה מייננת הניגרמת מגז ראדון היוצא מהקירות. הוא יוצא גם מסלעים, וגם מבלוקים רגילים של בנייה.. הראשדון דועך בהקדם (זמן מחצית חיים 3.8 ימים), וחלק מהאיזוטופים שנוצרים, יציב, מתחבר לחלקיקי אבק, ושוקע לרצפה. אי לכך, צריך לאוור בכלל את הבית\דירה, ובפרט את הממ"ד. מהאחרון צריך לשאוב את האבק בשואב, ולא לטטא, כי בזמן שמטאטאים את נושמת את האבק הכולל איזוטופים רדיואקטיביים של עופרת וביסמות. הקרינה, דהיינו הגז ראדון, יוצא מהקיר בקצב קבוע, אבל אם מאווררים, הוא מסתלק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בדיקת קרינה

שני
    04/05/2009

תודה רבה על ההסבר המפורט והמהיר,
    אני גרה בקריות וזה בעייתי בשבילי לנסוע פעמיים למרכז, האם אתה מכיר מישהו שמשכיר מכשירים כאלה בצפון? כמה זה יכול לעלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מפנס רחוב
    ערן
    03/05/2009

שלום רב,
    רציתי לדעת האם יש קרינה או שדה מגנטי מפנס רחוב.
    אם כן, מה המרחק לפי חוק ומה המרחק הרצוי/מומלץ.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מפנס רחוב

הוספת תגובה

• קרינה מפנס רחוב

ד"ר זמיר שליט"א
    03/05/2009

מהפנס יש אור, וליידו בטווח כ- 60 ס"מ יש שדה מגנטי ניכר.
    אבל אם אינך מתכוון לטפס למעלה, אין לך שום בעייה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנס רחוב - תגובה

ערן
    04/05/2009

אני גר בקומה 2 ויוצא שהפנס של עמוד התאורה ממש מולי. מעבר למטרד (מהאור הנובע מהפנס), האם יש גם מפגע/סכנה מבחינת שדה/קרינה אם הפנס במרחק של כ-3 מ'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה בחדר מחשב
    לאה מנור
    03/05/2009

שלום רב
    אני עובדת בחדר בו יש מחשב שולחני שמחובר למכשיר אלפסק, כמו כן יש בחדר טלפון אלחוטי, וטלויזיה, וכמובן הטלפון הנייד
    רציתי לדעת האם אני חשופה לקרינה רבה?
    ואם כן, מה כדאי להרחיק, מהם גורמי הקרינה החזקים ביותר ברשימה שפרטתי?
    תודה
    לאה מנור

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה בחדר מחשב

הוספת תגובה

• קרינה בחדר מחשב

ד"ר זמיר שליט"א
    03/05/2009

יש לך "מכל טוב": נתחיל באלפסק, שיוצר שדה מגנטי חזק, לפעמים עד 2 מטר. הטלפון האלחוטי, אם הוא חדיש, הוא שולח קרינת שידור שדועכת רק אחרי כ- 2 מטר.
    הטלויזיה, אם היא חדישה דקה, מייצרת שדה מגנטי עד כ- 30 ס"מ.
    בקיצור צריך להתרחק מכולםף, לפחות מרחק יד פשוטה. מהאלפסק זה לא יספיק, זה בדוק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ובהמשך לזה...

לאה מנור
    04/05/2009

תודה על התשובה .זו פעם ראשונה שאמרו לי שיש לי מכל טוב ולא שמחתי.
    האם יש משהו שיכול להגן על המחשב ולא להקרין כל כך חזק?
    האל פסק הותקן לאחר שברק הרס לי מחשב.
    ולכן החשש להשאיר את המחשב לא מוגן.
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על .....

ד"ר זמיר שליט"א
    05/05/2009

הפיתרון פשוט: להרחיק את האל-פסק מהרגליים. כל פיתרון יצירתי מתקבל בברכה: כבל מאריך, וכיוב'. המרחק הוא המגן הטוב ביותר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלחת yes /מחשב נייד
    איריס
    03/05/2009

שלום
    עברתי לא מזמן לדירת חדר וחצי שכורה שם יש yes ושמתי לב שהצלחת ממוקמת ביני לבין השכן כ-2 מ' מהחלון שלי והיא פונה אלי. א. האם יש משמעות לאיזה כיוון פונה הצלחת-אלי או ממני? ב. האם זה מסוכן? ג. האם יש משמעות לגודל החדר ולקרינה שמתפזרת בו מהצלחת או ממכשירי חשמל אחרים. בנוסף אני שוקלת לקנות מחשב ומתלבטת בין נייד לנייח-האם כמות הקרינה שהם פולטים צריך להיות שיקול משמעותי בהחלטה לדגו שנייד פולט הרבה יותר קירנה ועדיף שלא..? מה גם שקיים סיפור משפחתי של סרטן אז אני קצת חוששת. אנא תשובתכם. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צלחת yes /מחשב נייד

הוספת תגובה

• צלחת YES...

ד"ר זמיר שליט"א
    03/05/2009

תסירי דאגה מליבך. צלחת YES לא משדרת, אלא קולטת.
    באשר למחשב: הרי שריצפתי אינו קורן כמעט (שדה מגנטי חלש) והוא רחוק מהצופה. המסך מהדור הישן הקרין גם לפנים (קרינה בתדר נמוך מתדרי שידור סלולרי, וקרינה מייננת שרובה נבלמת על ידי הזכוכית של המסך), וגם לכל הכיוונים (שדה מגנטי) ששום דבר (כמעט) לא עוצר אותו. במרחק 60 ס"מ המסך כבר אינו מסוכן, כי קרינתו דעכה עד לרקעץ

לעומתו מחשב נייד קרוב יותר לגוף הצופה, ומקרין שדה מגנטי בערך 10 מיליגאוס, כשאני מוכן ללא יותר מ- 1 מיליגאוס, דהיינו צריך לשמור ממנו מרחק במידת האפשר. קרינת המסך לפנים זניחה, אולם יש צרה אחרת, המחשב עולה על האינטרנט, והוא קולט ומשדר, וזה יכול להיות יותר חזק בהרבה מקרינת אנטנה במרחק 100 מטר. אי לכך אין לשים מחשב נייד על הרגליים, אלא רק על שולחן.
    כל טוב
    זמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלחת yes

רם דישון
    03/05/2009

הצלחת קולטת ואינה משדרת דבר, כך שאיננה פולטת שום קרינה.
    לגבי סוג המחשב- יענו עמיתיי. לדעתי, אם ביכלתך להרחיק את מארז המחשב מהגוף בזמן העבודה, עדיף הנייח (כי הנייד קרוב יותר לגוף). מרחק של 60 ס"מ יספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון נזקי קרינה+מדידה בערמונים ר"ג
    אמא
    03/05/2009

שלום רב,
    אני התכתבתי בעבר עם זמיר בנושא קרינה מביה"ס ערמונים בר"ג וקודם כל רוצה להודות לו על השאלת מכשיר המדידה ובכלל על העזרה הגדולה, על ההתייחסות המהירה, הסבלנות אין קץ- תודה תודה תודה.
    במכשיר המדידה מדדנו קרינה גבוהה במקום עבודתו של בעלי (9 מיליגאוס באזור מקום הישיבה) ועל כך השבת לי כי אתה ממליץ ליטול תוספי מזון אנטיאוקסידנטים בפרט נוגדי חמצון וכי תשלח לי דפי הסבר. אודה לקבלת דפי ההסבר. כמו כן, אלו תוספי מזון מדובר? על מה אתה ממליץ? מה לבקש בבית המרקחת?

לגבי המדידה בערמונים- נמדדו רמות קרינה מטורפות (מעל 20 מיליגאוס ועד 38 - 40) סביב ביה"ס (באזור המדרכה, מעברי החציה) ורמות קרינה נמוכות יותר אבל לא פחות מדאיגות ( 6-10) באזור גדר ביה"ס ורחבת הכניסה. (ביתר מתחמי ביה"ס לא הספקתי למדוד כי המנהלת עמדה על כך, משום מה, שאעזוב את מתחם ביה"ס). בכל מקרה, רחוב הכבאים מוקרן ברובו (גם באזור אשכול הגנים) ברמות מזיקות ונראה לי שגם אם נצליח במאבק להעתקת קו המתח העילי - רמות הקרינה ירדו רק במעט משום שמרבית הקרינה היא מהקו התת קרקעי. איך ניתן להפחית את רמות הקרינה הנפלטות מהקו התת קרקעי? האם משמעות הדבר שיש לחפור את הקו עמוק יותר? האם כדאי לנסות בכלל להזיז פרויקט זה? אני מיואשת...
    בינתיים אני שמחה לומר שהגן שבני נמצא בו כיום נמצא נקי מקרינה והדבר היחידי שמטריד אותי הוא העתיד מכיון שבני משויך לביה"ס ערמונים.
    לגבי מקום העבודה שלי- נמצאו ליד כסא הישיבה שלי (שליד המחשב) רמות קרינה של 3 - 3.5 מיליגאוס. האם גם לי כדאי לקחת תוספי מזון? האם בכלל כדאי ליטול תוספי מזון כי אנחנו כל הזמן נחשפים לקרינה?
    שוב, תודה גדולה לכולם על העזרה
    ולזמיר בפרט - על השאלת המכשיר, ההסברים ובכלל היחס הנעים

הדפסה שלח לחבר

הוספת תגובה

• תיקון נזקי קרינה+מדידה בערמונים

לי
    14/08/2016

שלום, אני מעוניינת לבצע מדידה באזור רחוב הכבאים בטרם רכישת דירה.
    אני לא מצליחה להשיג את ד"ר שליט"א, ניסיתי גם דרך הטלפון במשרד וגם בנייד אך אין תשובה כבר מספר ימים. שלחתי גם מייל וגם שם טרם קיבלתי מענה

האם מישהו יכול להפנות אותי אליו, לתת לי מספר טלפון עדכני יותר? או לחברה שתוכל לבצע את המדידה עבורי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון נזקי קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    03/05/2009

באשר לקרינה (שדות מגנטיים ניכרים) בבית הספר ערמונים, ולכל הסביבה, אנא התקשרי עם חבר מועצת העיר מטעם הירוקים, אילן מאירי,והוא יראה כיצד להמשיך את המאבק בדרך הציבורית.
    אנחנו חייבים להשיג ק"כ נתונים אם יש וכמה קרינה יש בכיתות הלימוד, אבל אני חושש שביקור מתוכנן, יובא לידיעת חברת החשמל שיעשו טריק. אבל את חבר מועצת העיר לא יכולים לזרוק מחצר בית הספר.
    באשר להפחתת קרינה זה אפשרי אולם יעלה לחברת החשמל כסף, וזה הם לא אוהבים.
    אי לכך נצטרך לחשוב על דרך פעולה נוספת, לפנות לשר התשתיות החדש. (עם הקודם היה לי נסיון טוב. עם זה איני יודע מה יעשה).
    באשר לתוספי מזון להקטנת נזקי קרינה, אנא שלחי לי דוא"ל לכתובת הפרטית שלי
    [email protected]
    ואשלח לך את החומר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גני ערמונים רחוב הכבאים רמת גן

נורית ומוטי
    23/06/2009

אנחנו כמוך גרים ברחוב הכבאים עם ילד שעולה לגן חובה באשכול
    מאוד מוטרדים מנושא קווי המתח הגבוה אנו שוקלים לפנות לראש העיר ,אבל לשם כך אנחנו זקוקים לכוח = ארגון מספר גדול של אנשים מערמונים.
    נשמח לשמוע ממך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מאנטנה/מגבר סלולרי
    דנה
    01/05/2009

שלום,
    שכן שלי התחדש באנטנה או מגבר של חברת אורנג. הוא טוען שקיימות אצלו בעיות קליטה בבית ולכן הוא זקוק לאנטנה זו. אחרי שחקרתי את הנושא למדתי שחברת אורנג מספקת ללקוחות עם בעיות קליטה מכשיר הנקרא רפיטר. רציתי לדעת האם מכשיר זה מסוכן ? כמה קרינה הוא פולט?

תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מאנטנה/מגבר סלולרי

הוספת תגובה

• קרינה מאנטנה \ מגבר

ד"ר זמיר שליט"א
    01/05/2009

לפי קרינות שמדדתי מכמה מגברים כאלה, הקרינה היתה מועטת, ולא סיכנה את השכנים.
    אם תרצו, אשאיל לכם מכשיר למדידה עצמית, ותראו לבד.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין קרינה מסלולר לקרינה מחשמל
    חסויה
    30/04/2009

האם יש האם יש הבדל בין קרינה מסלולר לקרינה מחשמל?

מה יותר גרוע?
    אם בחדר יש אותה רמת קרינה מאנטנה סלולרית ואותה רמת קרינה מחשמל? האם הנזק שווה?

הוספת תגובה

• הבדל בין קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    01/05/2009

כבר נאמר על כך רבות בפורום זה, אנא חפשי.
    בקיצור רב, כל שדה אלקטרומגנטי כולל שדה חשמלי ושדה מגנטי, שניהם נעים בסינוסואידות הנמצאות ב- 90 מעלות אחד לשני, ובתשעים מעלות לכיוון התנועה.
    בקרינה סלולרית אנחנו מתייחסים לשדה החשמלי שלה שהוא בתדרים של 8 מאות מיליונים עד 2 ביליונים הרץ (תנודות בשנייה), ביחידות וולט למטר, או ביחידות הספק הכוללות את מכפלת שני המרכיבים, והיחידות הן מיקרוואט לס"מ רבוע . עד 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, היה מקובל שלא לא מסכן את האדם. מעל זה מסכן את הבריאות. בישראל מתיר משרד איכ"ס 40 בדור 2, ו- 100 בדור 3. נראה תמוה ? כן. זה היה בעבר פי 10 גבוה יותר.
    בקרינת מכשירי חשמל אנחנו מתייחסים לשדה המגנטי שהם פולטים בתדר רשת החשמל, שהוא 50 הרץ בישראל ואירופה, ו- 60 הרץ בארה"ב וקנדה. מתייחסים בדרך כלל לשטף המגנטי המבוטא ביחידות מיליגאוס. מותר במגורים עד 2 מיליגאוס במיצוע ל- 24 שעות. אני ממליץ על 1 מיליגאוס.
    מעל ערכים אלה יש הפרעות במסלולים ביוכימיים, הפעלת גנים שלא לצורך, ויצירת רדיקלים חופשיים, הפוגעים במרכיבי התאים בגוף, וגורמים לשינויי רצף בסיסים ב- DNA (בעברית מוטציות) הגורמות בצירוף מתאים לחלוקות תאים בלתי נישלטות, דהיינו, לסרטן, לא עלינו.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיהן קרינה אלקטרומגנטית לא מייננת

ד``ר דני וולף
    01/05/2009

שתי הקרינות הן קרינות אלקטרומגנטיות בתדרים שונים. הקרינות האלו הן שתיהן לא מייננות, כלומר, לא יכולים לפרק מולקולות. אנחנו משערים שאופן הפעולה של שתי הקרינות האלו, והנזקים שהם יכולים לגרום הם במנגנון זהה, אולם יש הבדל במדידה של שתי הקרינות, ובדרך ההתפשטות שלהן. כעיקרון, הקרינה בתדירות החשמל הביתי (פחות מ- 60 הרץ) חודרת יותר, והשדה המגנטי שלה עובר את כל המכשולים. הקרינה הזאת איננה מחממת, לא מרגישים אותה בשום צורה. קרינת הסלולר היא קרינת הרדיו, פחות עוברת מכשולים, היא מחממת יותר. אופן הפגיעה בגוף האדם לא ידוע בשתי הקרינות, אולם אנחנו מניחים שבסוף מנגנון הפגיעה הוא זהה, וכנראה ששתיהן אפשריות מסרטנות.
    אין גרועה יותר מהשנייה שתיהן גרועות באותה מידה
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מותרת בהריון
    חסויה
    30/04/2009

אם סף הקרינה המותר לדעתך כפי שקראתי הוא 1 מיליגאוס
    מה הגבול לנשים בהריון מקרינה של סלולר ומקרינה של חשמל?
    האם גם 1 מיליגאוס?

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מותרת בהריון

הוספת תגובה

• קרינה מותרת בהריון

ד"ר זמיר שליט"א
    01/05/2009

קשה לדרוש 1 מיליגאוס, כי הרקע הטבעי הרבה פעמים עובר אותו, ומגיע גם עד 4 מיליגאוס, כפי שאני מדדתי, וזאת בגלל הופעת כתמים בשמש, סערות מגנטיות, וכיוב' ובחורף בעיקר, בגלל הפרש מיטענים בין האדמה לעננים.
    לכן בהריון: יש להשתדל להימצא במקומות בהם השדה המגנטי יהיה כמה שיותר נמוך. דהיינו, לא להתנחל זמן מיותר לייד מטענים, שנאים, ומכשירי חשמל פועלים, מכונת כביסה, פן (זה בכלל נוראי), סדין חשמלי וכיוב'.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שהיה ממושכת

חסויה
    01/05/2009

תודה על תשובתך.
    מה לגבי שהיה ממושכת ? האם גם לגבי נשים בהריון ממולץ עד 1 מיליגאוס או מיקרוואט
    או שמה יש להחמיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבול שווה להיריון או בלעדיו

ד``ר דני וולף
    01/05/2009

רצוי שהקרינה האלקטרומגנטית, במקרה זה, שהשדה המגנטי, יהיו נמוכים ככל שאפשר, עיקרון ה-
    ALARA ( AS LOW AS REASONABLE POSSIBLE נמוך ככל שאפשר. 1 מיליגאוס נמוך בכל המקרים וסביר, והחשוב עבורך, לא צריך להיות הבדל בין היריון או ללא היריון.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניהם קרינה אלקטרומגנטית בתדרים שונ

ד``ר דני וולף
    01/05/2009

שתי הקרינות הן קרינות אלקטרומגנטיות בתדרים שונים. הקרינות האלו הן שתיהן לא מייננות, כלומר, לא יכולים לפרק מולקולות. אנחנו משערים שאופן הפעולה של שתי הקרינות האלו, והנזקים שהם יכולים לגרום הם במנגנון זהה, אולם יש הבדל במדידה של שתי הקרינות, ובדרך ההתפשטות שלהן. כעיקרון, הקרינה בתדירות החשמל הביתי (פחות מ- 60 הרץ) חודרת יותר, והשדה המגנטי שלה עובר את כל המכשולים. הקרינה הזאת איננה מחממת, לא מרגישים אותה בשום צורה. קרינת הסלולר היא קרינת הרדיו, פחות עוברת מכשולים, היא מחממת יותר. אופן הפגיעה בגוף האדם לא ידוע בשתי הקרינות, אולם אנחנו מניחים שבסוף מנגנון הפגיעה הוא זהה, וכנראה ששתיהן אפשריות מסרטנות.
    אין גרועה יותר מהשנייה שתיהן גרועות באותה מידה
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי להתנהל
    נועה
    29/04/2009

בתי משחקת הרבה פעמים במהלך היום ליד המחשב (לא נייד) שעל הרצפה וכן ליד מערכת סטריאו+DVD +יס לווין. מאוד קשה לי למנוע זאת ממנה כי היא כבר עקשנית עם רצונות משלה :-) ואוהבת נורא להעמד בדיוק בנקודות בהם מכשירים אלה ממוקמים. אני לא מעוניינת להמנע מלגלוש במחשב ולשמוע מוסיקה כל היום - הרי אני שמה גם בשבילה מוסיקה קלאסית. ולעניין - השאלה היא כמה זמן היא יכולה לשהות צמוד למכשירים אלה ללא חשש (בכלל?קצת?) ומה המרחק עליה להיות ממכשירים אלה במידה ואני כן מקפידה שלא תשחק בצמוד אליהם

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי להתנהל

הוספת תגובה

• קשה לי להתנהל

ד"ר זמיר שליט"א
    29/04/2009

שאלתך מורכבת, כי המערכות שאת מתארת כוללות רכיבים שקורנים שדה מגנטי חזק, כגון הרמקולים של המערכת, והמתאם של הכבלים, לעומת זאת מהמחשב יש שדה מגנטי חלש מאד. תשתדלי למקם את כל המכשירים כך שלא ניתן להתקרב אליהם פחות מ- 60 ס"מ, או לחסום את הגישה עם משהו כבד, עציץ, סל לעיתונים, או כיוב', כדי שהילדה לא תוכל להתנחל עליהם. רצוי שהיא תהיה לייד המכשירים כמה שפחות.
    לידיעתך, אפילו חשיפה של 3 דקות כבר מראה שינויים שניתן למדוד, כגון, ירידה במעבירים עצביים, עלייה בגורם קרישה בדם, בריחת סידן מתאי עצב, הפעלת גנים קדם מסרטנים שלא לצורך, ועוד.
    חשיפות ממושכות, מזיקות עוד יותר, והנזק מצטבר עד שהוא מתפרץ, לא עלינו.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

נועה
    29/04/2009

הרמקולים דווקא תלויים על הקיר ולכן שמחתי לרגע אבל אז נזכרתי שהלול שלה ממוקם בדיוק מתחת לאחד מהם ואין 60 ס"מ בינה לבין הרמקול שהיא שוהה שם. אני כמובן אזיז את הלול אך רציתי לשאול האם הקרינה מהרמקול קיימת גם אם אני לא מפעילה את מערכת הסטריאו. ומה זה מתאם כבלים? מהוט/יס יש גם קרינה חזקה? וכאשר ההוט/יס כבויים היא פוחתת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

נועה
    02/05/2009

הרמקולים דווקא תלויים על הקיר ולכן שמחתי לרגע אבל אז נזכרתי שהלול שלה ממוקם בדיוק מתחת לאחד מהם ואין 60 ס"מ בינה לבין הרמקול שהיא שוהה שם. אני כמובן אזיז את הלול אך רציתי לשאול האם הקרינה מהרמקול קיימת גם אם אני לא מפעילה את מערכת הסטריאו. ומה זה מתאם כבלים? מהוט/יס יש גם קרינה חזקה? וכאשר ההוט/יס כבויים היא פוחתת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ד"ר זמיר שליט"א
    03/05/2009

את הרמקול יש להזיז.
    אם הוא מחובר ולא מנגן, יש ממנו משהו, זה לא אפס. רק אם את מנתקת אותו לגמרי, אחרי כחצי שעה זה יהיה אפס.
    המתאם, הכוונה למודם. קרינתו חזקה. נא לשמור מרחק לפחות 60 ס"מ, כדאי אפילו יותר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה