מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנוע אולטרסאונדשרה05/06/2009
שלום
אני ב"ה בהריון שבוע 21 , בבדיקת סקירת המערכות המורחבת -שהיא בדיקת אולטרסאונד משך 20 דקות לסקירת איברים קרה דבר שהדאיג אותי: בזמן שהרופא בדק את אזור הראש של התינוק מכשיר האולטרסאונד החל לרטוט הרופא אמר לי שזה המנוע של המכשיר [בשאר זמן הבדיקה הוא לא רטט יתכן שהוטען או משהו אחר] היות שזה ארך כמה וכמה שניות אני חששתי שהיות שזה קרה דוקא באזור שמעל הראש שחס ושלום לא עשה בעיה
אני מודאגת
מה דעתכם
אודה מאד על תשובה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רעידות במנוע
רם דישון05/06/2009לפי התיאור שלך, הרופא צדק.
הרעידוות מעידות על בעיה במנוע של הגשש של המכשיר. הרעידה היא רעידה מכנית, אינה משפיעה ואינה מגיעה לתינוק כלל.
הסירי דאגה מליבך, ואיחולי ללידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום קרינה באולטרסאונד
ד``ר דני וולף06/06/2009מצטרף לדעתו של ידידי המלומד המהנדס רם דישון. אין שום קרינה במכשיר אולטרסאונד ואין חשש גם אם יש בו רעשים.
שישיה במזל
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי (קו מתח גבוה בסמוך לגןרויטל05/06/2009
אני מצרפת תמונה של העמוד חשמל שבסמוך לגן הילדים אליו אני מתלבטת אם לרשום אותו אליו.
בתמונה הזו לא רואים את הגן אבל הוא נמצא ממש מתחת לכבל חשמל השמאלי התחתון ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נראה כמו מתח גבוה
ד``ר דני וולף05/06/2009העמודים נראים כעמודי מתח גבוהה, ומרחק של 10 מטרים לא מספיק. חובה למדוד.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי...
ד"ר זמיר שליט"א05/06/2009אני מצטרף לדעתו של ידידי המלומד ד"ר וולף.
התצלום רק מחזק את דעתי ששהיית ילדים בגן זה מסוכנת להם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשי04/06/2009
למה מציינים שבמקום העבודה יש להחשף למקסימום 6 מיליגאוס ובדרך כלל למקסימום 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד"ר זמיר שליט"א04/06/2009את זה אתה צריך לשאול את משרד איכ"ס.
הם קבעו בעבר סף של 1,000 מיליגאוס לחשיפת הציבור, כאשר אני הראיתי שמחקר משנת 1979 הראה כבר אז, שמעל 2 מיליגאוס בחדר השינה, מעלה את הסיכון של ילדים ללקות בלאוקמיה.
לפני שנים ספורות ירדו ל- 10, ולאחרונה ל- 2 אבל במקומות העבודה מתנים את הסף במשך השהייה.
אני מסכים עך מכסימום 1 בלי תנאים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- קווי מתח גבוהים ליד גןרויטל03/06/2009
שלום רב:
אני בהתלבטות מכיוון שמצאתי גן ילדים שמאוד אהבתי, אולם בערך כ- 5 מטר מגן הילדים ממקום עמוד חשמל גבוה (קו מתח גבוה), לגן עצמו יש בדיקות של מכון התקנים והם נמצאו כשירים להפעלת הגן, אולם, אני עדיין חוששת ומלבטת, הבעיה, שאין לי עוד גן שאהבתי בקרבת מקום.
השאלה שלי היא האם המרחק הנ"ל מספיק? האם בדיקת מכון התקנים אמורה לספק אותי? או שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח גבוהה 5 מטר מגן
ד``ר דני וולף04/06/2009אם באמת מדובר במתח גבוהה זה לא מספיק ואפילו מסוכן. מכון התקנים לא עוסק בנושא זה בכלל, לצערנו. ממליץ למדוד את השדה המגנטי לפני ששולחים ילד לגן הזה, ואם כמובן הבדיקות ייצאו לא טובות להמשיך ולפעול למען שאר ילדי הגן. אני רוצה להאמין שלא מדובר במתח גבוהה, כי5 מטרים מגן לא מספיק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי הדחופה.
רויטל04/06/2009שלום שוב,
המתח הוא מתח גבוה ולא רגיל, והמרחק מהגן הוא 10 מטר, האם זה מספיק?
אני ממש לא רגועה וצריכה להחליט לגבי הגן ולכן אני רוצה לבדוק את השדה המגנטי כמו שהמלצת לי לעשות.
מי יכול לבוא לבדוק לי את השדה המגנטי? וכמה זה עולה בדיקה כזו?
מחכה לתשובה,
רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CTשלומית03/06/2009
שלום,
תינוקת בת פחות משנה, שבשל נפילה הוצרכה לעבור CT ראש באופן חד פעמי, האם יש השלכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
שלומית03/06/2009זה נכון שהקרינה הנפלטת מטלפון סלולרי יותר חזקה ומסוכנת מקרינה הנפלטת מבדיקת CT?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCT ראש לתינוקת מקרין אבל אין בררה
ד``ר דני וולף03/06/2009CT ראש כרוך בקרינה, ואנו משתדלים לא לעשות לתינוקות CT ראש מיותרים. אגב CT ראש מקרין פחות מ- CT חזה או בטן. כמות הקרינה ל- CT ראש היא בערך פי 500 מצילום חזה רגיל. במקרה שלך אני בטוח שלא הייתה בררה, וטוב שזה נעשה.
אין קשר בין קרינת רנטגן שהיא מייננת ובין קרינה מטלפון סלולרי שהיא קרינה לא מייננת. קרינה מטלפון סלולרי הרבה יותר חלשה, ומזיקה רק לאורך זמן.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלו-טות'שלומית03/06/2009
בוקר טוב.
רציתי לדעת מה הנוהל לגביי אוזניית הבלו-טות'. שמעתי שאומרים שהיא בטוחה למרות שזה לא נראה כך, כי הרי האוזניה צמודה לאוזן כל הזמן, וקולטת באופן אלחוטי את תדרי הטלפון הנייד. נראה שדווקא כך הקרינה היא חזקה יותר ומגיעה ישר למוח בשל כך שהיא צמודה לאוזן.
אז מהי באמת העמדה לגביי האוזניה?
ואם אכן התשובה היא שהאוזניה בטוחה;
1. היא נטולת קרינה / יש קרינה אבל בכמות יותר נמוכה משאר האמצעים הסלולריים אך עדיין מסוכנת / קיימת קרינה בכמות בטוחה?
2. האם גם דיבורית ברכב על בסיס הבלו-טות' בטוחה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבורית בלו-טות'
ד``ר דני וולף03/06/2009בקשר לאוזניות כולן:
הטוב ביותר אוזנית עם צינור אוויר, בקרוב תגענה לארץ.
בלוטוס BLUETOOTH מקרינה באופן קבוע כל הזמן, קרינה חלשה מאוד 1 מיקרוואט לס"מ בריבוע. זו קרינה חלשה מאוד, אולם אם הולכים כל היום עם האוזנייה באוזן, זה מצטבר, ומקרין ישר לתוך האוזן ולתוך המוח, כי לקרינה אין לאן לברוח. אם מרכיבים את האוזנייה רק כשמדברים, זה הפתרון העדיף, ואסביר מדוע.
אוזניה רגילה, מפחיתה מאוד את הקרינה אולם עדיין מעבירה 5-10% מהקרינה, תלוי בגורמים רבים. אם מדברים בסלולרי במקום שהקליטה חלשה עוצמת השידור עלולה להגיע לכמה עשרות מיקרוואט לס"מ בריבוע, ו- מספיק 5% מזה ייתן כ- 2-6 מיקרוואט לס"מ בריבוע, ובהתחשב בזה שהקרינה נמצאת ישר בתוך האוזן וקרוב למוח, וגם אין לה לאן לברוח, זה המון.
אז מה היה לנו: הטוב ביותר אוזנית עם צינור אוויר, עדיין אין בארץ (למרות שהומצא ופותח בארץ) הכי בטוח יעיל וטוב.
דיבור עם רמקול - מצוין אין קרינה לראש.
דיבורית בלוטוס מצוין אם מלבישים רק לצורך דיבור, לא מומלץ אם הולכים כל היום עם האוזנית תקועה באוזן.
דיבורית רגילה, עדיף על דיבור בלי דיבורית, אולם כדאי לקצר בשיחה בייחוד במקומות עם קליטה נמוכה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה ארון חשמלשי03/06/2009
המשך
בדקתי והמרחק הוא 2.5 וחצי מטר
אני לא יכול להתרחק מהארון חשמל כי זאת העמדת העבודה שלי האם לעזוב את מקום העבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ד"ר זמיר שליט"א03/06/2009יתכן ש- 2.5 מטר מספיק, אולם כדאי למדוד על מנת להיות בטוח, ורגוע.
אני לא יודע כמה היה בארון חשמל עצמו, וזה קובע את המרחק הבטוח, אבל , כפי שאמרתי המרחק בפועל במקום שלך עשוי להיות בסדר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת CTנעם02/06/2009
עברתי לפני מספר שנים תאונה קשה, וסוף סוף ביהמ"ש מינה רופאים מומחים בתביעה שלי כנגד חברת הביטוח. אותם רופאים שלחו אותי ללא פחות מ-3 CT(עמוד שדרה צווארי, כתף וארתוגרפיה של הכתף). עמוד ש.צווארי וכתף אוחדו ע"י אסותא לאותה הבדיקה(במקום שאבוא פעמיים)והארתוגרפיה במועד יותר מאוחר. כמו כן עברתי מספר צילומי רנטגן, ומיפוי עצמות.
האם עליי לחשוש מקרינה כתוצאה מבדיקות ה-CT הרבות?
בתודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קרינה אך אין בררה
ד``ר דני וולף03/06/2009ל- CT יש קרינה משמעותית, ויודעי דבר סטטיסטיקאים אפילו יכולים לחשב את הסיכוי ללקות בסרטן בגלל קרינה זו (כ- 1:2000) אולם זו רק סטטיסטיקה שלא צריך להתחשב בה כשצריך את הבדיקה לצורך רפואי מוצדק. את כל מה שאני אומר יודעים גם הרופאים ותמיד לוקחים את השיקולים האלו בחשבון.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת וטלפון סלולרירונית02/06/2009
שלום,
יש לנו בת שנולדה לפי פחות משבוע. בעלי מדבר בטלפון סלולרי כשהוא מחזיק את הילדה.
מהן ההשלכות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרין וחבל!
ד``ר דני וולף02/06/2009כשמחזיקים את התינוקת על הידיים ומדברים בפלאפון מגיעה קרינה גם לתינוקת, בייחוד כשהקליטה באזור לא טובה, וחבל!!
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהשי02/06/2009
מה המרחק שצריכים להתרחק ממכשירי חשמל לדוגמא:מזגן ,תנור,מחשב,וטלפון אלחוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
ד"ר זמיר שליט"א02/06/2009מכל אחד המרחק הבטוח שונה, אבל כללית בבית 1 מטר זה בטוח ממכשירי חשמל. יש מכשירים שפחות, כגון קומקום חשמלי, או רגיו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב ניידשלומית02/06/2009
שלום,
רציתי לשאול על מחשבים ניידים, שלרוב נעשה בהם שימוש כאשר הם על הברכיים ומעל איזור החלציים.
האם מסוכן? או רק כאשר הלפ-טופ מחובר למטען?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי...
שלומית02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב נייד מקרין תמיד להחזיק 60 ס"מ
ד``ר דני וולף02/06/2009מחשב נייד מקרין תמיד להחזיק 60 ס"מ מהגוף, גם כשהמחשב אינו מחובר למטען.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב נייד
ד"ר זמיר שליט"א02/06/2009מחשב נייד מייצר סביבו שדה מגנטי ניכר, ומסוכן להחזיק אותו על הברכיים.
מחשב המחובר גם לרשת אלחוטית, משדר קרינה אלקטרומגנטית בתדרי שידור, ובעוצמה גבוהה יותר מאנטנה הנמצאת 100 מטר ממך. כשאת נמצאת באזור בו יש קליטה אלחוטית, את גם נחשפת לקרינת האנטנות המספקות שרות זה.
כאשר המחשב מחובר למטן, גם המטען מייצר שדה מגנטי, וזה חזק.
צריך לפעול בחוכמה, ולהתרחק ממקורות קרינה ככל האפשר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בהריוןשלומית02/06/2009
חברתי נמצאת בשבוע ה-20 בערך להריונה.
ב-2 הלילות האחרונים היא לא ישנה בבית ובמקום בו היא ישנה, היא שמה את המכשיר הסלולרי שלה, כאשר הוא במצב המתנה, על המיטה בצמוד לבטן שלה. כאמור מצב זה התרחש לאורך 2 לילות רצופים!
משקלטה מה היא עשתה, היא דואגת באם חלילה נגרם נזק.
אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חכם אבל לא מזיק
ד``ר דני וולף02/06/20092 לילות עדיין לא מזיק, אני גם לא מבין למה דווקא ליד הבטן, ובכל מקרה שיהיה במזל ולא לחזור על החוכמה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ארון חשמלשי02/06/2009
שלום
אני עובד במפעל רציתי לדעת מה המרחק שאני צריך להתרחק מארון חשמל.
ברצוני להדגיש שמדובר בארון חשמל תעשייתי שהוא גדול יותר מארון חשמל ביתי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מארון חשמל
ד"ר זמיר שליט"א02/06/2009שמור לפחות 3 מטר. שמור גם ממכונות עם מנועים, שנאים וכיוב'.
אם היייתי מודד אולי הייתי אומר משהו פחות. ליר ביטחון שמור כך.
אל תסתובב שם אם לא הכרחי, וגם זה רק לשניות,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארון חשנל
שי02/06/2009המשך
בדקתי והמרחק הוא 2.5 וחצי מטר
אני לא יכול להתרחק מהארון חשמל כי זאת העמדת העבודה שלי האם לעזוב את מקום העבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוני קורונהאריה01/06/2009
שלום
אני גר במרחק כ-150 מטר מקוי מתח גבוה בין עירוני.
כיצד אוכל לדעת אם אני חשוף ל"יוני קורונה" ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני קורונה
ד"ר זמיר שליט"א01/06/2009תדע אם אתה חשוף ליוני קורונה לפי שני סימנים פשוטים:
1. אם זה קו מתח 161 או 400 קילוולט,
2. אם אתה גר במורד הרוח מהם.\
אנא ברר שני אלה.
אגב יוני קורונה קלטו במחקר באנגליה במיכשור מיוחד אחרי, כ- 5 קילומטר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד אני מברר באיזו עוצמה קוי המתח?
אריה01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד אני מברר
ד"ר זמיר שליט"א02/06/2009קווים בינעירוניים הם או של 161 אלף וולט או 400 אלף וולט.
אם מעניין אותך, מה המתח שם, תברר ברשות המקומית, אצל מהנדס העיר.
אין צורך לברר, תשמור מרחק מהם, כ- 70 מטר, לפחות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת בית בקרבת כבלי מתח גבוהפרי31/05/2009
שלום לכולם,
אנחנו משפחה שמעוניינים לרכוש בית המרוחק כ-150 מטר (בציר הקרקע) מעמודי מתח גבוה לא ידוע לי עוצמת הזרם אני יודע רק שמדובר בעמודים עם ארבע רגליים יסודות וגבוהים מאד.
כיצד אדע אם נשקפת סכנה לי ולמשפחתי?
אשמח לתגובה מהירה היות וזה החוצץ האחרון המפריד ביננו להחלטה לרכוש את הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 150 מטרים מקו מתח גבוהה נשמע לא טוב
ד``ר דני וולף31/05/2009150 מטרים מקו מתח גבוהה נשמע לא טוב, ממליץ לא לסגור על הבית עד שלא תיערך מדידה על ידי מומחה. אפשר להשאיל מכשיר מד"ר זמיר שליטא הצדיק, אולם, לדעתי עדיף להזמין מדידה של מומחה, על ידי אותו ד"ר שליט"א. ייתכן שהקרינה זניחה, אולם ייתכן שהיא גבוהה, ולפני הרכישה היקרה ביותר בחייכם, כדאי למדוד, ולא לחסוך בתחום זה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי המרחק רק 5 מטר
אדי01/06/2009שלום.אם 150 מטר זה עדיין לא מרחק בטוח.אז אצלי המצב הוא חמור ביותר.
אני גר בבנין דירות בקומה 3 בדירה אשר פונה לחזית, ובמרחק של 5 מטר (מדדתי)
ובדיוק בגובה דירתי עובו קו מתח גבוה 22KV .השאלה עד כמה אני צריך להיות מודאג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מתח גבוהה אבל המרחק קצר
ד``ר דני וולף01/06/2009זה לא מתח גבוהה אבל המרחק קצר מאוד, ואתה חייב למדוד
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)