פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מודם סלולארי ואנטה שלו.
    מישהו
    17/04/2009

יש לי מודם סלולארי , עם אנטנה.....

1. האם כדאי לשים אנטנה ? (זה מגביר את הקליטה.)
    2. כמה להתרחק מהמודם, ?
    3. כמה להתרחק מהאנטנה ?
    4. האם יש להתרחק מהחוט של האנטנה ?
    5. יותר חשוב להתרחק מהמודם... או מהאנטנה ?? או מהחוט של האנטנה ?

תודה תודה רבה !!!!!!!
    וסליחה על כמות השאלות :-).

נ.ב....
    לד"ר שליט"א.... זה כמו שאומרים לרבנים שליט"א ??? זה בנימה אישית .. מסקרן אותי... אם בא לך לענות.... ביייייי ותודה רבה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודם סלולארי ואנטה שלו.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות

רם דישון
    17/04/2009

1. כדאי להתקין אנטנה, מנקודת מבט תפעולית.
    2. המודם אינו משדר לאויר (אם התקנת אנטנה), רק האנטנה משדרת..
    3. מטר אחד מהאנטנה.
    4. גם החוט אינו משדר.
    5. הרכיב היחידי המשדר הוא האנטנה. שמור מרחק של מטר ממנו. אם לא התקנת אנטנה, המודם משדר באמצעות האנטנה הפנימית שלו, ואז שמור מרחק של מטר ממנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממטען של טלפון סלולרי/ביתי אל
    בטי
    16/04/2009

שלום רב,
    שלוש שאלות בבקשה:
    1. מבלי משים עמדתי מספר דקות ארוכות צמודה (אזור האגן היה צמוד) למטען שבאותה שעה הטעין טלפון נייד או טלפון אלחוטי (לא בדיוק שמתי לב איזה סוג מכשיר זה היה). האם חשיפה כזו בפרק זמן של כ 10 דקות יכולה לגרום לפגיעה באזור השחלות (כלומר לגרום למומים בעובר פוטנצאלי או לפגיעה בפוריות)?
    2. יש לי מסך פלזמה שנרכש לפני כארבע שנים. הוא של איזה חברה סינית לא מוכרת במיוחד. מכל מקום לא קיבלתי את המסך עם מדבקה של TCO. כשהתקשרתי בשעתו לספק הוא הסביר לי כי אין שום בעיה וכי פשוט לפס יצור הזה לא הצמידו מדבקות היות ולכל מהסכים מהפלאזמה את בעיה של פליטת קרינה בעייתית. האמנם?
    3.יש לי מיטה הצמודה לקיר שבעברו השני צמוד מקרר. האם עלי להרחיקה מהקיר כמטר בכל פעם שברצוני לשון בה או שזו היסחפות?תודה רבה

הוספת תגובה

• קרינה ממטען...

ד"ר זמיר שליט"א
    16/04/2009

אענה לפי הסעיפים שלך:
    1. אין שום סיכון בחשיפה של כמה דקות לשדה מגנטי חזק. אבל להבא, נא להזהר, לא להטעין לייד המיטה של התינוק. אין סיכון לתאי הביציות בשחלה, כיוון שהם כמעט לא נמצאים בחלוקות, להבדיל מיצירת תאי מין של גבר. אבל גם לגבר, שהיית כמה דקות לייד מטען אינן מהוות שום סיכון.
    2. ממסך פלזמה: במרחק יד פשוטה, כ- 60 ס"מ אין שום סיכון קרינה. נא לא להשתטח עליו, ואז הכל בסדר.
    3. שדה מגנטי מהמקרר, מגיע באיזור המדחס שלו, לכ- 15 מיליגאוס, אבל גם הוא דועך תוך כ- 50 ס"מ עד לרקע. הייתי לוקח טווח ביטחון מעט יותר, כך ש-1 מטר זה בטוח לגמרי. כדאי פשוט להזיז את המיטה באופן קבוע, לא להיות בטווח השדה המגנטי. האם אין אפשרות כזאת ?
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר חשמל
    אלה
    16/04/2009

שלום לד"ר זמיר שליט"א
    שאלתי אותך לפני כמה ימים על חדר חשמל מתחת לדירה שלי כאשר הדירה שלי היא בקומה ראשונה וחדר החשמל בקומת קרקע ואמרת לי שבחדר שנאים יש קרינה וזו בעיה.
    יצרתי קשר עם הקבלן והוא אמר לי שהחדר הוא לא חדר שנאים אלא חדר עם ארון חשמל
    אני קצת מבולבלת
    האם בחדר חשמל חייבים להיות שנאים?
    האם בחדר חשמל ללא שנאים אין קרינה?
    אם אין שנאים בחדר החשמל אז איפה הם ממוקמים?
    אודה לך מאוד אם תוכל להשיב על השאלות

לקביעת תור
    סגירה
    חדר חשמל

הוספת תגובה

• חדר חשמל

ד"ר זמיר שליט"א
    16/04/2009

אם מה שאמר הקבלן אמת היא, אין לך מה לדאוג. מארון חשמל אפילו שמשרה שדה מגנטי חזק, לאחר כ- 1 מטר, השדה המגנטי דועך עד לרקע.
    יש לי בעייה : מרוב שקרים שכבר שמעתי, נעשיתי פרנואיד, ואני חושש שבכל זאת בחדר זה עלולים להיות אלמנטים שישרו שדה מגנטי ניכר מחוץ לחדר.
    אי לכך אני מציע שתמדדו את השדה המגנטי שם, לפני שתשלמו את כל הכסף.
    אני אשאיל לכם מכשיר מדידה.
    כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוץ משנאים ישנן עוד אפשרויות

ד``ר דני וולף
    16/04/2009

חוץ מחדר שנאים ישנן עוד אפשרויות לא סימפטיות לקרינה, כמו חדר חימום מים מרכזי, ועוד כל מיני מרעים ומזיקים. למה שלא תיכנסו לחדר ותראו מה יש בתוכו, ואולי הטוב ביותר למדוד קרינה.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מתט"ז
    מיכל
    16/04/2009

אנו שוקלים לרכוש בית אשר בחזיתו נמצאים שני חדרי תט"ז של חברת חשמל.
    הזמנו בדיקה של מודד מוסמך, אשר מצא בבית רמות קרינה הנעות בין 0.2 ל- 2.7 MG.
    במרבית החדרים רמת הקרינה הינה סביב 1.5 MG.
    בנוסף, נרשם, כי שינויי זרם יביאו לשינוי רמות הקרינה בגבולות של 30%.
    סיכום הדו"ח היה הקרינה בבית אינה חריגה.
    מקריאה בפורום זה, הבנו שההמלצה הינה לרמת קרינה של פחות מ- 1 MG.
    אנו לא מבינים את הסתירה בין ההמלצות.
    מה הסכנה ? מה הייתם ממליצים למתלבטים ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מתט"ז

הוספת תגובה

• קרינה מתט"ז

ד"ר זמיר שליט"א
    16/04/2009

אתם מקרה גבול.
    משרד איכ"ס מכיר בסף לחשיפת הציבור של 2 מיליגאוס במיצוע ל- 24 שעות. יש לזכור שהם פעם המליצו על 1000, ירדו ל- 10 ועכשיו 2 . אני לא מוכן שיהיה יותר מ- 1 מיליגאוס.
    בספרות הרפואית ידוע כבר 30 שנה (מחקר של ורטהימר וליפר 1979) שמעל 2 עולה הסיכון לילדים ללקות בלאוקמיה פי 2 . אני לוקח עוד מקדם ביטחון.
    בטווח כמו שלכם לא ניתן לשפר באופן משמעותי. מה שאני ממליץ, להרחיק חדר שינה וחד ילדים כמה שאפשר רחוק מהאיזור "החם".
    הם מקרינים אותכם במסגרת החוק, והחוק עוזר להם לא לכם.
    היות וזה מקרה גבולי, קשה לי לראות צעד חריף נגד המקרינים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מפלאפונים דור 3.5
    רונית
    16/04/2009

שלום, רציתי לדעת אם רמת הקרינה בטלפונים דור 3.5 גבוהה יותר מפלאפונים ישנים יותר
    מלפני 3-4 שנים?
    מה כדאי לעשות כדי לצמצם כמה שיותר את החשיפה לקרינה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מפלאפונים דור 3.5

הוספת תגובה

• קרינה מסלולרים דור 3.5

ד"ר זמיר שליט"א
    16/04/2009

מדדתי לפחות מ- 10 טלפונים דור 3.5 של אנשים שהיו אצלי, ומכולם היתה קרינה נמוכה מאד. זה יכול לנבוע מ- 2 גורמים אפשריים:
    1. שהטלפונים משדרים בהספק נמוך יותר, או -
    2. שהציבו בסביבה שלי אנטנת דור 3 קרובה יחסית ומוסווית היטב.
    יתכן ששתי התשובות נכונות...
    יש בעייה אחרת: בגלל התדר הגבוה (2000 מה"צ) יותר מדור 2 (900 - 800 מה"צ) יש הבדל בצפיפות האיפנונים, וזה מזיק יותר מדור 2.
    מה ניתן לעשות ? להרחיק את הטלפון מהגוף בכל עת, לדבר עם אוזנית, או עם הרמקול.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גז טבעי ופרופאן
    מאיה
    16/04/2009

האם ידוע לכם מה פחות מזיק גז טבעי או פרופאן? יש לי מנגל בבית שעובד על פרופאן ושמעתי שהזג הזה מסוכן לנשום אותו. האם כדאי רצוי שאחליף למנגל העובד על גז טבעי(גז בישול)?

לקביעת תור
    סגירה
    גז טבעי ופרופאן

הוספת תגובה

• בהחלט כדאי להחליף לגז טבעי

ד``ר דני וולף
    16/04/2009

בהחלט כדאי להחליף לגז טבעי, אולם מ- מינגול של פעם בשבוע אם לא משאירים את הגז פתוח זמן רב לפני ההצתה, ולא מכניסים את הראש לתוך המנגל לא יקרה דבר.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ההצתה אין הבדל?

מאיה
    16/04/2009

תודה על התשובה. ברשותך יש לי עוד שאלה...
    לאחר ההצתה של המנגל האם יש הבדל בין העשן שיוצא מגז טבעי לעשן של גז פרופאן?
    זאת אומרת האם העשן רעיל יותר או נדבק לאוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת עשן בכל מקרה רעילה

ד``ר דני וולף
    16/04/2009

שאיפת עשן בכל מקרה רעילה ומזיקה, גם אם מדובר בגחלים וסטיק על גחלים מאוד לא בריא לשאוף את העשן. גם עשן סיגריות יש בו מעל 100 סוגי רעלים. אבל, כאמור, כל דבר שהוא קצת וחולף לא יזיק. בקשר לאוכל, הוא לא סופג את העשן, אולם שוחרי הבריאות גם לא מאושרים מאכילת אוכל שרוף. אני לוקח את החיים בפרופורציה, ואפילו אוהב למנגל ולאכול סטיק עסיסי מידי פעם, בייחוד היום במימונה.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה אלקטרומגנטית מכבלי מתח גבוה
    עילי רובין
    14/04/2009

מצאנו דירה יפיפיה בגבעת שמואל ברח' הרימון בקומה 12.
    הדירה חזיתית (לכיוון הכביש) אולם מאחורי הבניין עוברים קווי חשמל בעלי מתח גבוהה (לפחות במרחק של כ- 50 מטר מהדירה לפי העין),
    מה רמת הסיכון של קרינה בדירה מקווי מתח כאלה?
    בעבר היתה תוכנית בטלביזיה (עובדה של אילנה דיין) שהרבה אנשים ובמיוחד ילדים חלו בסרטן לאור הקרינה.

מה דעתכם?
    אנחנו מאוד מעוניינים בדירה?
    יש טעם להזמין בודק חיצוני? הבנתי שהמתח שעובר משתנה אפילו ברמה היומית,
    אז אם אני אזמין בודק בדיוק בשעה שאין קרינה?

הוספת תגובה

• קרינה אלמ"ג מכבלי מתח גבוה

ד"ר זמיר שליט"א
    14/04/2009

התכנית בטלויזיה מוכרת לי, בפרט שאני מדדתי שם את הקרינות והופעתי.
    המרחק שאתה מתאר גבולי, והכי פשוט זה למדוד. חבל על הכסף להזמין מודד כשאפשר לעשות זאת לבד. אשאיל לך מכשיר ותמדוד לבד.
    הקרינה מישתנה, אולם תמיד תהיה, כי תמיד יש מתח בכבל.
    אם אתה רוצה, תאם מתי לקחת את המכשיר. 03-574-7527
    כל טוב,
    זמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייב לומר משהו בעניין זה

אחד
    14/04/2009

אני יודע שכוונתך טובה אבל ממה שאני מברר לעניין קרינה של חברת החשמל אין הרבה מה לעשות עם זה, הם הרי מצפצפים על כולם ובעוד אתה מדבר על 2 מילגאוס הם וגם משרד איכות הסביבה מדבר על 1000 או משהו כזה . לא מצאתי בשום מקום מידע על הוראת משרד איכות הסביבה על "תקנה לחשיפה ממושכת" בעניין מתקני חברת חשמל או לוחות חשמל .אני יודע שדובר בזמנו רק על חשיפה של 10 מילגאוס לפי תקנות של משרד איכות הסביבה אבל האמת אני לא מוצא שום תקנה בעניין , אם תפנה אזרחים לתקנות עצמם ושהם רשמיות אולי אפשר יהיה באמת לנהל מלחמות., במצב הקיים אני מגיע למסקנה שעדיף פשוט לא לדעת מכלום זה הכי בריא כי במילא אין לך מה לעשות בנידון . במדינה שיש לך כבר דירה לרוב היא משמשת אותך ל 20 ו50 שנה כי לקנות דירה בישראל זה סיפור מהאגדות אתה עומד חסר אונים מול כול הקרינות שיש -ארון חשמל ביתי ,ארון חשמלי קומתי, קו מתח ליד הבית , או שנאי , אם לא זה אז אנטנה סלולארית , אין לזה סוף ...

חג שמח ורק טוב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייב לומר...

ד"ר זמיר שליט"א
    16/04/2009

חברת החשמל מחזיקה ב- 1000 מיליגאוס, אולם משרד איכ"ס, שהלכו אחרי אירגון הבריאות העולמי, וירד ל- 10 ואחר כך ל- 2 במיצוע ל- 24 שעות. אנא טלפן אליהם ותגיד שאתה חושש מקווי מתח, ושאל אותם כמה מסוכן? 02-649-5869 תבחר שם הממונה על פניות הציבור. תשמע שהם מזהירים את הציבור משדה מגנטי מעל 2 מיליגאוס, שמגדיל את הסיכון לסרטן. אגב אני כיום מתעקש על 1 מיליגאוס במוסדות חינוך.
    תסתכל גם בפירסומי המכון לבטיחות וגיהות, על סף חשיפה ב- 8 שעות עבודה, זה 6 מיליגאוס.
    אני לא נותן קישור, כי לא טרחתי לרשום אותו. בקיצור כאשר אני טענתי 2, משרד איכ"ס טענו 1000 ואחר כך ישרו את הקו אתי.
    במקומות של 4 ויותר יש צברים סרטניים בתושבים, וזה נמצא בבדיקה, שלי עם אחרים.
    במקרים שהיו חריגות מ- 2 , וזה נגע למוסדות חינוך, פנינו לשר התשתיות בממשלה שעברה, והוא עזר. לא צריך להרים ידים מראש.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה על עמודי חשמל וקוי מתח

רויטל
    02/06/2009

שלום רב:
    אני מעוניינת מאוד לרשום את בני לגן ילדים מסויים, אומנם הוא במרחק של 5 מטר מעמוד חשמל גבוה שמחוברים לו ככל הניראה קווי מתח.

אני מאוד רוצה לרשום אותו לגן ושאלנו אותם לגבי זה והם אמרו שיש להם את אישור מכון התקנים ויראו לנו אותו.
    למרות זאת, האם יש סכנה בריאותית? האם המרחק מספיק? וכמה זה מסוכן?
    מחכה לתשובה בכל הנוגע לנושא זה.
    בברכה,
    רויטל, אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייב לומר...

ד"ר זמיר שליט"א
    02/06/2009

לעיתים יש מה לעשות. אם לא הולך עם משרד איכ"ס או חברת חשמל, ניתן לפנות ישירות לשר התשתיות. אם יש לך בעייה ספציפית, תתאר לי ונראה איך נתקדם.
    משרד איכ"ס מפגר באשר להכרה בערכים מסוכנים של שדה מגנטי, וכאשר אני דרשתי סף חשיפה של 2 מיליגאוס, הם ניפנפו לי עם 1000, אחר כך ירדו ל- 10 ועכשיו ל- 2 עם מיצוע ל- 24 שעות. בעבודה הם מאפשרים ל- 8 שעות, סף של 4 מיליגאוס.
    ארונות חשמל ידועים כחזרקים, ויש לשמור מהם מרחק, גם מעבר לקיר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לאילת
    תמי
    14/04/2009

שלום ראיתי בפורום שבמכונית הקרינה גבוהה, אני ומשפחתי מתכננים טיול לאילת, יש לי שתי ילדות שיושבות מאחורה, השאלה שלי האם יש צד אחד שבו יש יותר קרינה (פשוט חשבתי שאם כן אז באמצע הדרך להחליף בין הילדות מקום)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לאילת

הוספת תגובה

• נסיעה לאילת

ד"ר זמיר שליט"א
    14/04/2009

יש מכוניות בהן השדה המגנטי ניכר, וזה בעיקר במושב הנהג וליידו.
    במושבים האחוריים השדה המגנטי חלש בהרבה, לכן אם הילדות יושבות שם, אין בעייה.
    כדאי בהזדמנות למדוד במכונית, תוכלו לעבור אצלי, ונמדוד במשך דקה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפון רגיל בהריון
    שרה
    14/04/2009

שלום
    רציתי לשאול האם יש בעיה לדבר הרבה בטלפון רגיל [לא אלחוטי ולא סלולרי, אלא רגיל של בזק] בזמן הריון
    הרבה הכוונה כשעה ומספר פעמים בשבוע
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טלפון רגיל בהריון

הוספת תגובה

• טלפון רגיל בהריון

ד"ר זמיר שליט"א
    14/04/2009

אין בעיה !!
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה בשדה תעופה
    יפית
    13/04/2009

שלום
    אני עובדת כבר מספר שנים בשדה תעופה-בדיוטי פרי,
    האם ידוע לכם מה רמת הקרינה בתוך השדה?
    האם המטוסים שחונים במתחם גם פולטים קרינה כשהם לא בטיסה אבל עם מנוע עובד?
    ומה המרחק הבטוח ממטוס חונה עם מנוע עובד?

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה בשדה תעופה

הוספת תגובה

• קרינה בשדה תעופה

ד"ר זמיר שליט"א
    14/04/2009

הנושא קרוב ללבי, כי בזמנו הוסמכתי כטייס, אבל מרצוני, הקריירה התעופתית שלי היתה קצרה...
    מכל מקום אני עוקב אחרי הנושא: הסיכון בשדה הוא מהמכ"ם וה א רציני, ופחות ממנו ממכשירים אחרים, כולל השידורים השונים.
    מהמטוסים אין סיכון גם כשהמנועים הותנעו, כל עוד לא הפעילו את המכ"ם. זה אמור להיות מופעל בבדיקה, ואחר כך באוויר. אני בדקתי את הקרינה בשדה, בבדיקה ראשונית בלבד, על ידי כך, שהפעלתי מד קרינה בנסיעה בכביש 1, ובכל פעם שפגעה קרן מכ"ם השדה במכונית, קפץ המכשיר בקריאה גבוהה. בתוך השדה הקרינה חזקה יותר, וחשופים לה אנשי מיגדל הפיקוח, ואנשי צוות הקרקע למקצועותיהם המסתובבים על הקרקע בשדה. זו גם הסיבה שחלונות האוטובוסים להסעת נוסעים שהיו בעיקר פעם משמשים להביא נוסעים, היו מכוסים ברשת מתכת לבלימת הקרינה הנ"ל.
    לאנשים העובדים בתוך המבנים בשדה, כולל החנויות, אין שום סיכון מהקרינה החיצונית, אלא רק מטלפונים סלולריים שהם מצמידים לראש...
    השורה התחתונה: במבנים, אין סיכון מהקרינה החיצונית בשדה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יפית
    14/04/2009

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הכי בריא לדבר בסלולרי ?
    שרון
    13/04/2009

אוזניית BLUETOOTH , דיבורית BLUETOOTH או באוזניה רגילה של הפלאפון ?

תודה מראש...

הוספת תגובה

• איך הכי בריא...

ד"ר זמיר שליט"א
    14/04/2009

אוזנית שן כחולה, מקרינה חלש, כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, אבל כל הזמן.
    דיבוריות לסוגיהן, אם האנטנה שלהן מחוץ לרכב, אינן מהוות סיכון למטלפן.
    אוזנית רגילה מקטינה את הקרינה פי 20, עכשיו עוצמת הקרינה תלוייה בזו שהטלפון משדר: בתנאי קליטה טובים, ישדר חלש, והאוזנית תעביר רק 5%, אז זו קרינה זניחה. בתנאי קליטה קשים, ממרתף או חניון תת קרקעי, או במעלית הטלפון ישדר "רצח" ואפילו 5% עלול מאד להיות מסוכן.
    יש גם להרחיק את הטלפון מהגוף אפילו כשהוא במצב כוננות בלבד, כי הוא שדר מדי דקה סיגנל חזק להודיע שאת(ה) זמין(ה).
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרי טוב רמקול ספיקר

ד``ר דני וולף
    14/04/2009

מסכים בכול עם ידידי המלומד הד"ר שליט"א רק הערה, הארה קטנה אחת:
    האוזניות למינהן מוכנסות לתוך האוזן, ולכן הקרינה, אפילו חלשה, "נשארת תקועה" שם, מוחזרת משם, ונקלטת קרוב מאוד למוח. מהבחינה הזאת היא מסוכנת יותר מאשר קרינה של פלאפון שמחזיקים במרחק מהאוזן, ובוודאי שפחות טובה מאשר ספיקר.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיליקה גבישית בבלוקי איטונג
    שרון
    13/04/2009

שלום רב,

האם נכון שישנה סיליקה גבישית בבלוקי איטונג?
    אם כן, האם למרות זאת איטונג נשאר הבלוק המומלץ ביותר מבחינה בריאותית?

תודה.

הוספת תגובה

• סיליקה גבישית

ד"ר זמיר שליט"א
    13/04/2009

לי אין מושג באיזה צורות נמצא הסיליקון בבלוקים איטונג.
    אני מניח שזה גם סוד תעשייתי, ומה ששמעת לא חייב להיות נכון.
    בשבילי מספיק שיש שם סיליקון. בגל צורה שיהיה, אם קודחים או מנסרים אותו, נוצר אבק סיליקון שעלול לגרום מחלות נשימה, ויותר מזה.
    אם לא נוגעים בו הוא מצויין, ואינו מזיק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיליקה בבלוקי איטונג

דוב לב
    15/03/2010

לדעתי כל ניסור של בלוק איטונג ע"י פועלי הבניין חושף אותס לסכנה בריאותית (מחלת ריאות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש פתרון
    יגאל
    13/04/2009

שלוםרב למנהלי הפורום

אני מעוניין לצפות חלון בביתי בציפוי שקוף! לא כהה, שיגן מקרינת UV

אני יודע שקימים ציפוים כהים, השאלה אם קיימים גם שקופים?

והאם ציפוי שמגן מUV בהכרח מגן מסלולר ולהפך?

אם קיים, מאיזה חומר עשוי הציפוי השקוף ?

מה העובי המקובל שלו, ואם ניקח חומר זה ונייצר אותו בעובי של ניר מדפסת תהיה לו אותה הגנה?

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש פתרון

הוספת תגובה

• מחפש פתרון

ד"ר זמיר שליט"א
    13/04/2009

אני יכול להפנות אותך ליבואן המתקין ציפוי כזה על החלונות:
    חברת או-קיי דיל. המנהל: גיורא 0522-405-372,
    יש לו ציפויים מכל הסוגים, כולל שקופים הבולמים היטב קרינת UV וקרינות סלולריות,
    בקרוב ל- 100%.
    יש לו גם מכשיר מדידה שיראה כמה הציפוי בולם.
    באשר לעובי וכיוב' תשאל אותו. אני ידעתי ממנו, אבל שכחתי.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מחדר חשמל
    שוולוב אלה
    12/04/2009

שלום
    אני רכשתי דירה בפרוייקט חדש בקומה ראשונה
    מתחת לדירה שלי , בקומת הקרקע , יהיה ממוקם חדר חשמל של כל הבנין
    גובה הקומה שלי הוא כ3,4 מטרים מעל קומת הקרקע
    האם יש סכנה מהקרינה ? איך אוכל לדעת?
    חדר החשמל נמצא בדיוק מתחתיי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מחדר חשמל

הוספת תגובה

• קרינה מחדר החשמל

ד"ר זמיר שליט"א
    12/04/2009

יש לנו בעייה.
    האם יש כבר חשמל בבית ? חשוב מאד למדוד מה השדה המגנטי המגיע לדירה, מחדר השנאים.
    אם יש כבר חשמל, תוכלו למדוד בעצמכם. את מכשיר המדידה אני אשאיל לכם.
    חשוב לדעת זאת בהקדם האפשרי.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

שוולוב אלה
    12/04/2009

הבניין יהיה מוכן רק בעוד כשנה
    האם עליי להיות מודאגת? מה לעשות אם המדידות יראו קרינה חריגה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

ד"ר זמיר שליט"א
    12/04/2009

כדי לטפל בעניין בעוד מועד, ולפני שירכיבו כבר את מערכת השנאים והכבלים, כדאי שתדברו עם מהנדס החשמל האחראי, ותזכירו לו שלפי תקן המשרד להגנת הסביבה אסור שחשיפת אנשים בדירתכם תעבור 2 מיליגאוס, במיצוע ל- 24 שעות. נתון זה הוא יוכל לברר גם במשרד איכ"ס (עם האחראי על בטיחות קרינה ד"ר סטיליאן גלברג טל. 026495869). אני דורש שהחשיפה תהיה נמוכה ככל האפשר ושלא תעבור 1 מיליגאוס, אבל אני לא בטוח ששומעים לי.
    חברת החשמל לא אוהבים ערך זה, ולא מוכנים לשמוע על פחות מ- 1,000 מיליגאוס. אל תתעסקו איתם אלא עם מהנדס החשמל. אם לא ילך איתו, תפנו מייד לשר התשתיות שיתערב לטובתכם. כבוד השר בן אליעזר מכיר את הנושא, ועזר במקרים קודמים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מייבש שיער
    שרה
    12/04/2009

שלום
    קראתי באינטרנט כתבה שמייבש שיער, השדות האלקרומגנטיים שמכשיר זה יוצר, פוגעים בתאים, בתאי המוח,של האם והעובר
    שאלתי היא:
    אני ב"ה בשבוע 13 ומשתמשת פעמיים בשבוע ל15-20 דקות במייבש שיער האם אכן זה עשוי לגרום נזק??
    בברכה
    שרה

לקביעת תור
    סגירה
    מייבש שיער

הוספת תגובה

• מייבש שיער

ד"ר זמיר שליט"א
    12/04/2009

יש להפסיק מייד נוהג זה, ולייבש את השיער במגבת. חבל לחטוף קרינה (שדה מגנטי חזק) ישר למוח, וחלק מסויים מזה, אמנם קטן, מגיע גם גם לעובר. אבל עובר רגיש הרבה יותר ממבוגר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה