פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מראוטר כאשר אלחוטי מנותק
    ערן
    21/04/2009

שלום רב,
    האם קיימת קרינה (מייננת או לא) מראוטר שקיים בו אופציה לאלחוטי אך אופצית האלחוטי מנוטרלת ע"י תוכנה?
    תודה,
    ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה מראוטר

ד"ר זמיר שליט"א
    21/04/2009

אם הראוטר מנוטרל על ידי התוכנה, ואינו משדר, אין ממנו קרינה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לדעת

קובי
    24/04/2009

למה הכוונה שהוא מנוטרל ע"י תוכנה ואיך אני יודע זאת?
    לאחרונה התחלתי לעבוד במשרד קטן כאשר הראוטר נמצא כ40 סמ לידי, האם זה ממש מסוכן? לא נעים להגיד לבוס.

דבר שני, האם השקע של המגן מפני ברקים (אני לא יודע איך קוראים לזה בדיוק-נסו להבין למה אני מתכוון) מקרין קרינה חזקה?

תודה רבה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אציין גם

קובי
    24/04/2009

שהמשרד נמצא בקומה חמישית, והוא כל היום עם חלונות סגורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגן מפני ברקים אינו משדר כלל.

רם דישון
    25/04/2009

תוכל לדעת אם הראוטר מנוטרל ע"י זה שתוציא את התקע שלו מהתקע. אם אף אחד לא יצעק, סימן שהראוטר לא היה פעיל.
    הייתי מתרחק עוד כמה סנטימטרים מהראוטר. מינימום 60 ס"מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לדעת

ד"ר זמיר שליט"א
    26/04/2009

כשהראוטר אינו משדר, ולא משנה מה משבית אותו, אין ממנו קרינה ואינו מסוכן.
    באשר למרחק מהראוטר, אנא דאג שיהיה לפחות 60 ס"מ ממך. זה אתה יכול לעשות בעצמך, מבלי לערב את המנהלים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע

קובי
    28/04/2009

היי
    למה אתה מתכוון שהראוטר לא משדר? הלא הוא תמיד משדר לא?
    סליחה על הבורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לראוטר יש אספקת מתח.

רם דישון
    29/04/2009

ישנה אפשרות להפסיק את הקרינה שלו הן ע"י תוכנה והן ע"י ניתוק מהמתח. סביר שאם מדובר במשרד, הוא אכן משדר כל הזמן, כי אחרת לא היו מתקינים אותו. נסה לנתק אותו מהמתח. אם מישהו יצעק- כנראה שהוא שידר. זו הבדיקה הפשוטה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה
    יואב
    21/04/2009

עברתי כעת טיפול שיניים שבו עברתי 2 צילומים. הצילומי הם של השן ולכן מאד מאד קרובים לראש.
    בבקשה אם יתאפשר לענות לי:
    1.הנזק הוא חמור?
    2.מה אפשר לעשות, הרי טיפול שיניים הוא די חובה וגם צילומים!
    3.החשש העיקרי שלי הוא פגיעה (אפילו קלה) מוחית ויש לי הרגשה שאם קרן כזו מגיעה לעצמות
    היא על אחת כמה וכמה "מחבלת" במוח.

כמה שזה נשמע מוזר, אני עוקב אחרי הפורום כשנה ושמח שיש מאבק בתופעה הכי מקובלת היום
    בעולם הזריז שבו לאף אחד לא איכפת מה יקרה למוח שלו עצמו והעיקר 'להספיק ת'עבודה'.

תודה, יואב.

לקביעת תור
    סגירה
    דאגה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן במסגרת טיפול שיניים

רם דישון
    21/04/2009

נעשה בדרך כלל בעוצמה נמוכה. בנוסף, ישנו חרוט שקוף ליד השפופרת שתפקידו להגביל את הקרינה לאיזור השן בלבד, כך שבניגוד לדעתך, אין פגיעה בראש כלל. הסר דאגה מליבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילומי שיניים - אין דאגה

ד``ר דני וולף
    22/04/2009

מסכים מאוד לידידי המלומד המהנדס אם דישון. צילומי שיניים הם מאוד מאוד מכוונים, המשדר קרוב מאוד לשן, האלומה מכוונת מאוד וצרה מאוד, והקרינה חלשה מאוד מאוד. לכן אין שום דאגה מצילומי שיניים אפילו יותר משני צילומים.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראוטר בתוך ארון סגור
    מירב
    21/04/2009

שלום רב,
    קראתי את התשובות השונות בפורום,והבנתי כי אין סכנה בקרינה מראוטר ממרחק של מטר.

רציתי לשאול האם כאשר הראוטר ימוקם בתוך ארון סגור,יש לזה השפעה? יגביר את עוצמת הקרינה? יפחית את המרחק שמשפיע?

כמו כן רציתי לשאול,האם כאשר ראוטר מכובה גם יש קרינה?

מה המלצותיכם באופו כללי לגבי מיקום מחשב,מודם ,ראוטרומודם של "הוט" לטלפון, בחדר ילדים? (זה נשמע הרבה אך למעשה יש לי מקום נוח בתוך ארון,ללא חוטים שמסתובבים וכו')

תודה רבה על הפורום המעניין!
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    ראוטר בתוך ארון סגור

הוספת תגובה

• אם הארון עשוי עץ

רם דישון
    21/04/2009

הוא מנחית את הקרינה מעט מאד, לכן איננו מהווה שום הגנה. הוא בוודאי לא יגביר אותה.
    אל תשכחי שאם תקטיני בדרך כלשהי את עוצמת הקרינה, גם טווח הפעולה של הראוטר יקטן בהתאם.
    לכן מומלץ להתקין אותו כמות שהוא (אפשר גם בתוך ארון) במרחק של מטר מיושבי הבית.
    כל המכשירים האחרים אינם פולטים כל קרינה, אך גם מהם מומלץ לשמור מרחק של 60 ס"מ לפחות בגלל השדה המגנטי סביבם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה קרינה חזקה יותר באופן משמעותי
    תומר
    21/04/2009

היי,
    ברצוני לשאול ,אם יש פליטת קרינה חזקה יותר בזמן דיבור בטלפון הסלולרי מאשר בזמן שלא מדברים בטלפון הסללורי אבל הוא כן מוצמד לאוזן , כלומר מצב בו אני לא בשיחה אבל בכול זאת הטלפון מוצמד לאוזן.

תודה

הוספת תגובה

• גם כאשר הטלפון איננו בשיחה

רם דישון
    21/04/2009

הוא משדר אות חזק בן כמה שניות כל מספר דקות, לכן לא מומלץ להצמיד אותו לאוזן גם כשאינו בשיחה.
    כמובן שבזמן דיבור (שיחה) יש פליטה רציפה, אבל עוצמתה בדרך כלל נמוכה במקצת מהשידור הקצר הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רם יש לי שאלה נוספת

תומר
    22/04/2009

1.אמרת שכאשר הטלפון לא בשיחה הוא משדר קרינה כול כמה דקות ,אם ככה אז איך הוא מקבל שיחה בזמן הקצר שהוא אינו משדר קרינה ,?

2. אם אני שם את הטלפון הסלולרי במצב מטוס , האם הוא משדר קרינה ,ואם כן מה רמת הקרינה שהוא משדר במצב מטוס לעומת מצב רגיל ,

תודה
    תומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינני מבין את השאלה

רם דישון
    22/04/2009

הטלפון משדר 3 שניות כל 7 דקות. ביתר הזמן הוא במצב קליטה והמתנה לשיחות. אז היכן הבעיה?
    במצב טיסה הטלפון יכול רק להשמיע מוזיקה, להפעיל משחקים, יומן וכו'. פונקצית הוצאת וקבלת שיחות מבוטלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

קובי
    22/04/2009

תוכל להסביר לי בבקשה למה הכוונה שהיא מונטרלת ע"י תוכנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלולאר
    ליאת א
    20/04/2009

שלום

לגבי דיבור בסלולר רציתי לשאול 3 שאלות
    1. מה עדיף לדבר עם אזניה ( בלוטות / עם חוט ) על האוזן או לדבר ישירות עם הסלולר?
    קראתי בפורום שבמקום אחד ציינתם שאזניה מפחיתה פי 20 את העוצמה. אך במקום אחר צויין על ידי מומחה אחר כי האזניה מכניסה את הקרינה למוח ולכן עדיף אולי בלי.
    2. כשאני מדבר בטלפון עם ספיקר במרחק של כ 20 סמ האם יש קרינה משמעותית?
    3. לפעמים אני יושב ברכב חונה ומדבר כשהטלפון ביד בספיקר. אמרו לי שהרכב הסגור גורם לכך שהקרינה מוגברת אליי. האם זה נכון?
    4. אני מסתובב עם הסלולר דלוק בכיס הקדמי במשך שעות רבות ביום. 10 שעות. אינני מסתובב עם תיק כך שאין לי מקום אחר לשים אותו. האם זה יוצר הרבה קרינה לגוף? האם במידה ואשים אותו על נרתיק על החגורה בצד הגוף זה עדיף?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סלולאר

הוספת תגובה

• סלולאר

ד"ר זמיר שליט"א
    21/04/2009

1. אוזנית בלוטות' משדרת כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, ורגילה מורידה את הקרינה פי 20. אז תלוי כמה הקרינה אותו זמן, בהתאם לקליטה. יש עוד אפשרות לדבר עם רמקול, כשהטלפון רחוק מהגוף. אחרי כ- 50 ס"מ הקרינה לא עולה על הרקע.
    2. מ- 20 ס"מ יש עדיין קרינה מעל הרצוי.
    3. ברכב הקרינה מוחזרת ורצה בתוך הרכב. זה מסוכן.
    4. להסתובב עם הסלולר בכיס זה לייצר בעייה היכן שאין. אם אין לך תיק, צריך לקנות תיק ולשים את הטלפון שם. זה עדיף על קרינת הסיגנלים שהטלפון משדר מדי דקה במצב כוננות. על הגוף לא כדאי לשים בשום מקרה. חבל לסכן אותו. על תיק דיברנו, נא לרוץ ולקנות תיק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחידות קרינה
    ליאת א
    20/04/2009

שלום רב,

בהמשך לשאלתי הקודמת, אשמח גם אם אפשר להסביר מהו היחס בין יחידות מיקרוסייברט
    ליחידות מיליגאוס. כמה שווה 1 מיליגאוס ביחידות מיקרוסייברט?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    יחידות קרינה

הוספת תגובה

• יחידות קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    21/04/2009

את מערבבת מין בשאינו מינו:
    מיקרוסייברט זו יחידת קרינה מייננת, כמו זו הנמדדת מאיזוטופים רדיואקטיביים, או מכונת רנטגן או מכונה להקרנת גידולים, או מקרינה קוסמית.
    מיליגאוס זו יחידת שדה מגנטי, שזו קרינה בלתי מייננת. גם קרינות שידור, דהיינו שדה חשמלי בתדרי שידור זו קרינה בלתי מייננת.
    אין קשר ישיר בין המידות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידת קרינה מסלולר מול דברים אחרים
    ליאת א
    20/04/2009

שלום,
    אני בת 29, מורה למדעים

לאורך השנה כולנו נחשפים לכל מיני דברים עם קרינה.
    אם אני מבינה נכון הדברים המרכזיים הם מכשירים כמו סלולאר, מטענים, מכשירי חשמל, מיקרוגל
    וגם בדיקות כמו צילומים ו CT.

רציתי לדעת אם אתם יכולים לתת איזה סקאלה בערך בשביל הסדרי גודל של הקרינה של דברים כאלה על אותו מישור השוואתי.
    למשל קראתי באינטרנט שבשנה אדם נחשף מהקרינה הטבעית של השמיים לכ 3 יחידות
    ( לא זוכרת איזה יחידות ).
    ושצילום חזה זה כ 0.1 יחידות כאלה ( כמו שבוע של קרינה טבעית ) וסיטי כמו 5-10.

על סקאלה כזאת. כמה בערך זה נניח שנת דיבור בסלולר על האוזן שעה ביום כמו אדם ממוצע?
    אם נניח שאדם ממוצע נחשף ל 3 ושעה ביום של סלולר מעלה את ה 3 ל 3.6 זה עלייה חדה של 20 אחוז ומשמעותי.
    האם תוכלו לתת קצת סדרי גודל יחסיים ?
    תודה

הוספת תגובה

• מידת קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    21/04/2009

בקיצור נמרץ: סלולרי פולט שני סוגי קרינה, שדה חשמלי בתדרי שידור _מיליוני הרץ, דור שלישי משדר בכ- 2,000 מגאהרץ (מיליוני הרץ). הוא מקרין גם שדה מגנטי בתדר הרשת (50 הרץ בארץ, 60 הרץ בארה"ב). מטענים משרים שדה מגנטי בתדר הרשת, וכן כבלי חשמל, שנאים לסוגיהם, וכל מכשיר חשמלי. תנור מיקרוגל משדר את שני הסוגים בדומה לטלפונים של דור השלישי, אבל בהספק הרבה יותר גבוה.
    צילומי רנטגן ו- CT הם קרינה מייננת בכלל.
    לא ניתן לעשות המרה פשוטה של קרינה מייננת ובלתי מייננת, אלא נסיונית. קרינה מייננת, גורמת אפילו למים, לסילוק אלקטרונים מאטומים, והפיכתם ליונים, כולל יונים הניקראים רדיקלים חופשיים, אלה גונבים אלקטרון מתירכובת סמוכה מייד. היות ואלקטרון בעל מטען שלילי, כשגונבים אלקטרון, מעלים בניגנב ערכיות חיובית, דהיינו גורמים לחימצונו, על כל הנזקים הכרוכים בכך.
    לעומת זאת, קרינה בלתי מייננת לא גורמת לסילוק אלקטרונים מאטומים, ואם נקרין בטלפון כוס מים, לא ייווצרו שם יונים ורדיקלים, אבל אם נקרין גוף חי, הקרינה תיגרום לתאים לייצר בעצמם רדיקלים חופשיים, וליגרום לנזקי חימצון בדומה לקרינה מייננת.
    הקרינה הטבעית שציינת זו קרינה קוסמית, קרינה מייננת. אדם נחשף בשנה לכ- 2.4 מיליסייברט. צילום חזה זה כ- 19 מיקרוסייברט. CT עד 10 מיליסייברט. לא ניתן לכמת (מלשון כמות) את הערכים שמנית באופן פיזיקלי, אלא באופן נסיוני, על ידי הנזקים שניגרמים. אולי חכמי הפיזיקה כן יודעים. אני לא יודע. אני עוסק בנזקים מהקרינות וזה מספיק מסובך, ורק מיעוטו ידוע.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקלה למורה למדעים

ד``ר דני וולף
    21/04/2009

ברצוני רק להבהיר כמה נקודות לדברי ידידי המלומד הד"ר שליט"א.
    ראשית יש להבדיל הבדל רב בין קרינה מייננת לבין קרינה בלתי מייננת!! קרינה מייננת היא קרינה שאנחנו יודעים בוודאות שהיא מפרקת אטומים, יוצרת רדיקלים ופוגעת ב- DNA ומעלה שכיחות סרטן בוודאות. אגב אפשר אפילו לחשב את העלייה בשכיחות הסרטן עקב קרינה מייננת זו, וכך נעשה למשל לגבי הקרינה הטבעית מחומרי הבנייה וגם קרינת הרקע מהקרקע, כלומר הקרינה בבית של כל אחד ואחד מאתנו.
    לדוגמה: בראשית שנות התשעים העריכה הוועדה הבינלאומית להגנה רדיולוגית (ICRP) שחשיפה שנתית ל-100 מילירם קרינה מעשה ידי אדם (מילירם הוא יחידת המדידה של הקרינה המייננת) גורמת ל-50 מקרי מוות מסרטן לכל מיליון איש מדי שנה. מספר זה, 100 מילירם, נקבע ברוב העולם כגבול החשיפה לקרינה מגורמים מעשה ידי אדם.
    לעומת זאת הקרינה הלא מייננת אין לה מספיק כוח לפרק אטומים ולכן היא נקראת לא מייננת. הקרינה הלא מייננת היא הקרינה האלקטרומגנטית והיא גם כן מתחלקת לשני תדרים. התדר של החשמל הביתי והתדר של הרדיו. בחשמל הביתי אנו כוללים את כל הקרינה שהיא בתדר של 50 - 60 הרץ, ואילו בקרינת הרדיו כל מה שהוא מעבר ל- 800 הרץ כשקרינת המיקרו היא חלק ממנו בתדר 2400 הרץ. הקרינה האלקטרומגנטית בתדר הביתי הוכרה כאפשרית מסרטנת, ואילו קרינת הרדיו עדיין לא הוכרה ככזאת, אולם יש כבר מספיק הוכחות להכליל אותה לפחות ככזאת. אין לנו נתונים בכמה הקרינה הזאת מעלה את שכיחות הסרטן, לגבי כל יחידת עוצמה, אולם אנחנו יודעים ששדה מגנטי (של הקרינה האלקטרומגנטית) בשטף של מעל 4 מיליגאוס מעלה את שכיחות הסרטן אצל ילדים בפי 2.5 עד פי 4 וזה המון. אנחנו גם יודעים שדיבור בפלאפון במשך 10 שנים העלה שכיחות גידולים מסוימים בפי 1.5 עד פי 3! לפי זה אפשר לנהוג, ולשער שחשיפה לקרינה אלקטרומגנטית במשך זמן קצר, אפילו שבועות וחודשים, לא תגרום נזק, בעוד שחשיפה ממושכת יותר אפילו לא תהיה 10 שנים עלולה לגרום נזקים.
    רק כדי לסבך את המורה המתעניינת, קרינת UV של השמש למשל היא קרינה אלקטרומגנטית, והיא כן נחשבת למייננת.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לגבי הפלורצנט
    בטי
    19/04/2009

שוב תודה רבה על תשובתך ועל הנתונים. אך האם לאור נתונים מבהילים אלה (בעקבות שנות חשיפה לקרינה ממנורת קריאה של פלורצנט) יש לי סכוי גבוה לעובר פוטנציאלי בעל מומים וכדאי לי לאור זאת לשקול שנית נושא של הריון (עוד אין לי ילדים) או לפנות ליעוץ טרטולוגי בנושא? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת המשך לגבי הפלורצנט

הוספת תגובה

• שאלות לגבי הפלואורסצנט

ד"ר זמיר שליט"א
    19/04/2009

נראה לי שאת מגזימה מעט, הרי לא התנחלת על הפלואורסצנט, ואחרי כ- 50 ס"מ השדה המגנטי ממנו דועך עד לרקע.
    אם היית רחוקה יותר מ0 50 ס"מ מהפלואורסצנט, אז לא היית חשופה לשדה המגנטי שלו.
    תחשבי לבד.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מנורת פלורצנט
    מירה
    18/04/2009

ראשית תודה רבה לד"ר שליט"א על תשובתיו בנוגע לשאלותי הקודמות בקשר למטען ובהזדמנות זו אני מברכת את הפורום המעניין והחשוב הזה. בעקבות עיון חפוז בפורום (שהוא באמת מעניין) ראיתי מידע על כך שחלקיקים מסויימים (איני זוכרת את המינוח מקצועי) במנורת פלורצנט משחררים קרינה אלקטרומגנטית גבוהה במיוחד. בעקבות מידע זה התעורר בי חשש: נזכרתי כי בילדותי ובנעורי- בעידן בו המושג קרינה אלקטרומגנטית לא היה קיים בתודעה הציבורית, מנורת הקריאה שלי היתה מנורת פלורצנט כך שיצא שבמשך שנים, לרבות שנים בהם היתה התפתחות וחלוקה של תאים (גיל הילדות וההתבגרות כאמור) נחשפתי רבות וממושכות לקרינה זו (הן באזור הראש והן באזור האגן – נורה זו שרתה אותי הן על שולחן כתיבה והן לקריאה במיטה). שאלתי היא עדיין בתחום השאלות ששאלתי זה מכבר אך פה מדובר בחשיפה ממושכת: האם יתכן כי חשיפה זו גרמה לי נזק בלתי הפיך באזור השחלות – כלומר לגרום למומים בעובר פוטנציאלי או לפגיעה בתחום הפוריות כמו גם לפגיעה פוטנציאלית במוח לרבות סיכוי גבוה יותר ללקות בסרטן. סליחה שאני נשמעת קצת היפוכונדרית אך לאור המידע החדש אני קצת מודאגת. שוב תודה רבה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מנורת פלורצנט

הוספת תגובה

• קרינה ממנורת פלואורסצנט

ד"ר זמיר שליט"א
    18/04/2009

את לא היפוכונדרית. מנורת פלואורסצנט משרה שדה מגנטי חזק, שעובר קירות כמו אוויר, לכן אם לשכן מתחתייך יש נורה כזאת בתיקרה, השדה החשמלי מגיע עד כ 50 ס"מ מגבה הרצפה שלך.
    חשיפה ממושכת בהחלט מעלה את הסיכון, גם לפגיעה במערכת הרבייה, וגם סיכון למחלות עצבים, סרטן ועוד.
    הנזקים הם גם ממנורה כזאת (שדה מגנטי) וגם מקרינה סלולרית, והסיכון עולה במכפלה. הסיכון הוא כנראה בגלל שהקרינה גורמת לתאים ליצור רדיקלים חופשיים הפוגעים במרכיבי התאים, וב- DNA, גורמת למוטציות, והקרינה גם גורמת לביטוי מיותר של גנים קדם מסרטנים (הפועלים כרגיל בחלוקת התאים), עד שגן כזה מאבד שליטה, ודוחף לחלוקות תאים בלתי נשלטות, ונוצר גידול סרטני.
    אנא השתדלי מעכשיו להתרחק ממקורות קרינה, ולהסתכל על החיים בחיוב, לא לבכות על העבר.
    כל טוב, ובריאות טובה,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך...

קובי
    22/04/2009

סליחה ד'ר, אבל אני בתקופת הלימודים לומד דיי הרבה ליד השולחן ומנורת שולחן זה חובה בשבילי כדי ללמוד, אם ארחיק את המנורה כמטר ממני היא לא תהיה אפקטיבית, מה ניתן אז לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך

ד"ר זמיר שליט"א
    23/04/2009

מנורת שולחן קטנה, עד 60 וואט, וקרובה לחומר הקריאה, זה בהחלט מספק, וקרינתה (שדה מגנטי) ממרחק 50 ס"מ זניחה.
    בהצלחה בבחינות,
    וכל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת קרינה ממכשירים ובדיקות
    ליאת א
    18/04/2009

שלום
    קראתי בעיון תכתובות רבות בפורום שלכם.
    1. ניכר כי לדעתכם יש קרינה מזיקה ממכשירים אלקטרוניים רבים ובהחלט רצוי להזהר.

השאלה שלי היא מה מידת הנזק?
    אם נניח חשיפה של 10 שנים למטען סלולר ליד המיטה מגדילה את הסיכון לסרטן ב 1 ל 100 מיליון
    ודיבור בסלולר 15 שנה מגדיל את הסיכון נניח ב 1 למיליון אז אולי זה סיכונים שחלק מהאנשים יחליטו לקחת אותם על עצמם?
    הרי גם החלטה לגור באיזור המרכז ולא בגליל מגדילה סיכון לסרטן וכמעט כל החלטה יומיומית על אורח החיים משפיעה. הכל שאלה של מה מידת ההשפעה של דברים כאלה.

2. בהמשך לשאלה זאת אשמח לדעת אם ידוע לכם באיזה מידה בדיקות סיטי מגדילות את הסיכון לסרטן. נניח בדיקת סיטי בטן או גב אחת בכמה היא מגדילה את הסיכון לסרטן?
    קראתי שהסיכוי לסרטן הכללי הוא בערך 25 אחוז. רובנו עשינו כמה בדיקות סיטי/מיפוי לאורך החיים. תודה רבה

הוספת תגובה

• השפעות קרינה...

ד"ר זמיר שליט"א
    18/04/2009

אין אפשרות להעריך נכונה את הגדלת הסיכון בחשיפה למטען סלולרי, והיתר מה שביקשת. לשם כך יש לעשות עבודת דוקטורט שלימה.
    אכן דיור במרכז מגדיל סיכון לסרטן, אך גם בגליל: היערות פולטים חמצן, שחלקו הופך באור השמש לאוזון, O3 שהוא מסרטן...
    הסיכוי לסרטן במשך החיים, לכל אחד הוא כ- 33%, אבל זה שונה לגבי הגיל: גדולים הסיכויים ללקות בו בגיל מבוגר, וקטנים - בגיל צעיר.
    החוכמה, להתרחק משדות מגנטיים, קרינות שידור, ולהימנע מזיהום כימי, במידת האפשר, כולל מזון "זבל" , על האש, צלוי, מטוגן, חומרי טעם צבע, וריח מאושרים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה
    ליאת א
    18/04/2009

שלום רב,

אני אישה בת 65.

ברצוני לשאול לגבי טיפולי הקרנות לגזזת ועוד שנעשו לפני כ 40-50 שנה.
    האם מישהו יודע מה היקף הקרינה שהיה בטיפולים מסוג זה?
    האם זה היקף קרינה שדומה נניח לבדיקת סיטי? צילום? 100 בדיקות סיטי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה

הוספת תגובה

• קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    18/04/2009

השם של שמעון לאישה, לא מסתדר לי, אני מבין, רותם, חן, דניאל ועוד, שכאלו אני מכיר.
    עכשיו ברצינות:
    הבעייה שאת מעלה היתה חמורה ביותר, וחסרת אחריות באופן מטורף, מצד אנשי משרד הבריאות, שלקחו חלק בניסוי אנושי ללא רשות. הוא גרם לחולי רבו למקרי מוות רבים. ידועים לי הרבה פרטים על פרשה זו, שמרתיחה אותי, כל פעם מחדש. היתה על כך גם כתבה ממצה בטלויזיה, ושם הוצג הרבה חומר. ניתן להגיע לכתבה זו ללא בעיה.
    אבל, אני לא יכול לכמת (מלשון כמות) ולהשוותל את הקרינות לבדיקת CT, מהנימוק הפשוט, שכל התיקים ובהם הנתונים, שמורים באופן קיצוני, ואין לשום אדם שאינו במערכת גישה אליו.
    מספר החולים הרב בגידולי מוח, שחלו, עדיין חולים ואלה שמתו, מעידים כאלף עדים שכמויות הקרינה היו מטורפות. הטימטום להגיד שזה ירפא את הגזזת היה למעלה מהבנתי.
    השורה האחרונה, אם זו את שהיית בין המחשפים, אנא הקפידי על בדיקות סדירות, בדיקות מעבדה, וכן ב- MRI, לא ב- CT שזה עוד רנטגן במנות גדושות. קיבלת כבר מספיק. הייתי מציע גם תוספי מזון להקטנת הנזק, אם תרצי אשלח לך חומר בדוא"ל שלי.
    כל טוב, ובריאות טובה,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קווי מתח סמוך לביתי
    שחר
    18/04/2009

בסמוך לביתי יש קווי מתח גבוה וכאשר המסך של הטלוויזיה מכוון כלפי קווי המתח אז יש תופעה של שדה מגנטי על המסך (שיבוש צבעים במסך)אני בהשכלתי הנדסאי אלקטרוניקה ובעל ידע בתחום.
    רציתי לדעת למי לפנות לצורך מדידה ובדיקה של רמות הקרינה האלקטרומגנטית?, והאים הממ"ד בדירה מקטין את השדה המגנטי מקווי המתח? והאים יש חומר שמקטין את רמות הקרינה האלקטרומגנטית?
    תודה שחר

לקביעת תור
    סגירה
    קווי מתח סמוך לביתי

הוספת תגובה

• קווי מתח סמוך לביתי

ד"ר זמיר שליט"א
    18/04/2009

לא ציינת את המרחק בין ביתך לקווי המתח, ואת סוגם, אבל התופעה של הפרעה למסך הטלויזיה לא מבשרת טובות.
    תוכל למדוד את השדה המגנטי בעצמך. אני אשאיל לך מכשיר.
    אנא התקשר ביום שני 03-574-7527.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה אלקטרומגנטית מותרת...
    david20091
    18/04/2009

אני עובד בקרבת ציוד כמו מחשבים, מדפסות וכו'.
    היה לי גידול סרטני בירך.
    בודק מוסמך (ע"י המשרד לאיכות הסביבה) בדק את רמת הקרינה ומצא קרינה אלקטרומגנטית קבועה בשיעור של 3 מילי-גאוס.
    כאשר נערכה הבדיקה (לפני כמה שנים) לא היו בישראל הגדרות מחייבות של קרינה מזיקה.
    האם כיום יש?
    האם במדינות אחרות קיימות הגדרות מחייבות ואם כן האם קרינה קבועה של 3 מילי-גאוס נחשבת למסוכנת?
    תודה.

הוספת תגובה

• קרינה אלמ"ג מותרת

ד"ר זמיר שליט"א
    18/04/2009

האם יש הגדרות מחייבות ? תלוי את מי אתה שואל: תשב לפני שאתה קור את התשובה.
    חברת החשמל אינה מכירה בפחות מ- 1,000 (אלף) מיליגאוס.
    משרד איכ"ס גם הוא היה איתם כמה שנים, ואחר כך ירד עד 10 מיליגאוס.
    אחרי צעקות שלי והם צעקו עלי, ירד משרד איכ"ס בעיקבות אירגון הבריאות העולמי עד 2 מיליגאוס, במיצוע ל- 24 שעות, ובמקום בעבודה ל- 8 שעות, הם מתירים עד 6 מיליגאוס.
    כך שהחוק לא איתך. לי אין ספק שהגידול ניגרם בגלל חשיפה לשדות מגנטיים חזקים, כנראה חלקם היו יותר חזקים ממה שנמדד במדידה אחת.
    השורה האחרונה:
    גם חטפת, וגם לא ניתן לעשות הרבה, כי לא תמצא אחראי, ומי שמתצא, עורכי הדין שלו יתישו אותך. זה בדוק, עד שימאס לך. גם תאבד הרבה כסף, וגם לא תשיג כלום.
    אוכל יותר לפרט לך בטלפון 03-574-7527.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטנות באיזור המגורים
    תמי
    17/04/2009

עוד שתי שאלות בבקשה:
    1.איך יודעים כמה אנטנטת ממוקמות בקרבת הבית ומהי רמת הקרינה?
    2.מה רמת סכנת הקרינה במיקרו?

לקביעת תור
    סגירה
    אנטנות באיזור המגורים

הוספת תגובה

• תשובות

רם דישון
    17/04/2009

1. מחפשים באתר של המשרד להגנת הסביבה. יש שם קובץ EXCEL שמפרט את כל האנטנות במדינה.
    2. לגבי רמת הקרינה- איפה? אין מה להתיחס לנתונים על רמת הקרינה בקובץ הנ"ל. אם את רוצה לדעת מהי עוצמת הקרינה במקום כלשהו- יש שתי אפשרויות. הראשונה היא למדוד, השניה היא לחשב על פי נתוני האנטנה, אותם ניתן לקבל מהמשרד (ולהעביר אלי).
    3. רמת הסיכון מתנור מיקרוגל נמוכה מאד, ובמרחק מטר ממנו- אפסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת טלפון אלחוטי
    תמי
    17/04/2009

אני מעוניינת לרכוש טלפון אלחוטי לביתי ומתעניינת לגבי רמת הקרינה ואיזה טלפון אלחוטי הכי מומלץ??? אודה לתשובה בהקדם, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת טלפון אלחוטי

הוספת תגובה

• רכישת טלפון אלחוטי

ד"ר זמיר שליט"א
    17/04/2009

ניתן לקבוע את רמת הקרינה על ידי מדידה. יש טלפונים שרמת הקרינה קבועה, ויש המקרינים בהתאם למרחקם מתחנת הבסיס. לכן, לא מעשי למדוד לני קניית כל טלפון.
    עצתי, קני טלפון מיצרן מוכר, זו ערובה לטיבו.
    קחי בחשבון שהטלפון מקרין חזק, כי כך הוא פועל. לכן, בעת קבלת שיחה, כדאי למהר איתו ולהמשיך בשיחה מטלפון קווי.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל טלפון אלחוטי מקרין חזק

ד``ר דני וולף
    17/04/2009

כל טלפון אלחוטי מקרין חזק, הטלפונים האלחוטיים עובדים על אותו התדר שעובדים הפלאפונים. גם טלפון מאיכות טובה מקרין חזק, כי זה תפקידו, וכך הוא עובד.
    כפי שאמר ידידי המלומד טלפון אלחוטי טוב רק כדי לענות לשיחה וללכת לטלפון אחר, או טלפון עם ספיקר, או בלוטוס.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה