מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חומרים סופגי קרינה סלולרית להרכבהבועז19/05/2009
שלום רב!
רציתי לברר על ציפוי של קיר על מנת להגן על עצמי מקרינה סלולרית במשרד. מחוץ לחלוני, במרחק של 20 מטר (מקסימום) בקו אוירי, יש אנטנה סלולרית מאושרת של פלאפון.
כמה שאלות על כך:
1. האם זה נכון שחלונות של בניין משרדים, במידה ויש בהם עופרת בציפוי, מורידים את רמת הקרינה שעוברת דרכם? יש חומר אחר בחלונות מקובלים שעושה אפקט דומה?
2. בהנחה שיש חומר שנוח להתקין על קיר גבס במשרד(זו השאלה הבאה), האם כאשר אני חוסם את קו הראיה שלי מול האנטנה בחומר מסנן/בולע קרינה שכזה ולמעשה יושב בצילו ביחס לאנטנה, האם אז אני מוגן, או מפחית את הקרינה בצורה משמעותית? במילים אחרות, האם התנהגות הקרינה במקרה זה היא כמו שהיה נפלט אור מהאנטנה והחומר ממש עושה עליי "צל"? מה לגבי החזרים מחומרים אחרים במשרד - מסך מחשב, מראה?
3. והשאלה הקונקרטית - איזה חומרים יש שמתאימים לפונקציה שתוארה?
בתודה מראש!
בועז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים מגיני קרינה
ד``ר דני וולף19/05/2009האידאלי אל סורג, ציפוי לחלונות המנחית את הקרינה במעל 90% בדוק.
אין לי אחוזים
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל חומר מתכתי מהווה
רם דישון20/05/2009"צל" עבור הקרינה, ומקטין את עוצמתה, לאו דוקא עופרת (עופרת יעילה במיוחד נגד קרינת X, וזה לא המקרה כאן).
אני מציע לצפות את החלון לפי הצעת עמיתי ד"ר וולף, ולאחר מכן למדוד. אם התוצאה תהיה גבוהה (תוכל להתייעץ כאן בפורום או בדוא"ל), ניתן להצמיד לקיר רשת מתכתית נגד מעופפים. זה פתרון זול ויעיל, אולי לא היפה ביותר.
אם החלון כולל כבר ציפוי נגד שמש, גש ישר לשלב המדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם הקירות?
תמי20/05/2009הקרינה לא עוברת דרך קירות?
ואם היא כן אז מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם הקירות
ד"ר זמיר שליט"א21/05/2009זה תלוי היכן שאת גרה. בארה"ב, קנדה ואחרות, קירות בתי מגורים דקים, ושם מציעים לצבוע בצבע בולם קרינה.
בארץ הקירות מבלוקים עבים, מנחיתים היטב את עוצמת הקרינה, ואין צורך לצבוע, על אף שמוצעים צבעים כאלה.
הסיכון העיקרי מקרינה המגיעה מהחלונות, ומוחזרת מהקירות בחדר. כפי שנאמר, ציפוי חלונות בולם היטב, גם קרינה סלולרית, גם קרינת על סגול, ובכלל נראה מבחוץ כמו ראי, ואפשר ללכת איך שרוצים בבית, עם תריסים פתוחים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע הטלפון לא מראה על הנחתה?
בועז24/05/2009שלום שוב!
קודם כל, תודה רבה על התגובות(!).
שאלה בהמשך לדבריו של זמיר - אם קירות בלוקים שנפוצים בארץ סופגים במידה רבה קרינה סלולארית מדוע הטלפון ממשיך להראות על קליטה מצויינת גם בנבנים שבהם יש שימוש בבלוקים כאלו? האם זה משום שמכשיר טלפון סלולארי לא מהווה אידיקציה טובה לעוצמת שידור של אנטנה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון,
רם דישון25/05/2009מכשיר טלפון סלולארי לא מהווה אינדיקציה טובה לעוצמת קליטה. הוא מציין אם האות הנקלט מספיק חזק לקיים תקשורת או גבולי.
ישנם מכשירים שבעזרת קוד מסוים יכולים להראות את עוצמת האות במספרים ממש, אבל זה מיועד לאנשי מקצוע בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל חשמל למזגן סלול בצמוד לקירשוקי19/05/2009
בחדר השינה שלי צמוד לראש המיטה עובר כבל חשמל שנסלל כדי לספק את הזרם למזגן שנמצא בסלון. הכבל לא חפור בתוך הקיר אלא צמוד אליו בתוך שרוול מפלסטיק. המרחק מהכבל לראש של מי שישן במיטה הוא סנטימטרים ספורים. האם כבל זה מסוכן בזמן שהמזגן פועל (אני מניח שכשהמזגן כבוי הוא לא מסוכן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשהמזגן פועל הכבל מקרין
ד``ר דני וולף19/05/2009הנחתך נכונה, כשהמזגן פועל הכבל מקרין, כשהמזגן כבוי הכבל לא מקרין.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לשאלה ומוסיף :
רונן20/05/2009אצלי קיים מזגן מעל לראש ( 1.50 מטר ) אך כבל החשמל ( ההזנה ) עובר ליד ראשי,
השאלה : הרי המזגן נמצא תמיד ב Stand by ,
מה ההשלכות למצב זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במצב Stand-by
רם דישון20/05/2009הזרם מזערי ולכן גם השדה המגנטי מזערי.
אין כל סיכון במצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק בזמן שהמזגן פועל
שוקי20/05/2009המרחק הדרוש בזמן שהמזגן פועל הוא מטר או פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק בזמן שהמזגן פועל
ד"ר זמיר שליט"א21/05/20091 מטר זה נראה מספיק, אבל אם אתה יכול יותר, אז תעשה זאת למען השקט הנפשי שלי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הכבל מעבר לקיר
שוקי15/09/2009אם אני מעביר את הכבל לצד השני של הקיר וסולל אותו בגובה של המיטה אבל עם הפרדה של קיר זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הכבל...
ד"ר זמיר שליט"א16/09/2009עובי קיר אינו מספיק, כי השדה המגנטי עובר את הקיר כמו אוויר.
צריך לפחות 60 ס"מ, וטוב יותר אם זה 1 מטר או יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הכבל מעבר לקיר
שוקי15/09/2009אם אני מעביר את הכבל לצד השני של הקיר וסולל אותו בגובה של המיטה אבל עם הפרדה של קיר זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת כבל
ד"ר זמיר שליט"א16/09/2009לא מספיק. ראה תשובתי לעיל.
כל טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקיר שקוף לשדה המגנטי,
רם דישון15/09/2009לכן העברת הקו לצד השני של הקיר לא תעזור. יש לשמור על מרחק של כמטר מהקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה לחפצים דוממיםשואל19/05/2009
רציתי לשאול אם הפלאפון שלי היה מונח הרבה זמן בתא קטן בתיק צמוד (באותו תא) לנרתיק של משקפי השמש שלי כמובן כשהמשקפיים בתוכו, האם הקרינה הועברה למשקפי השמש או לנרתיק ומשם היא יכולה לעבור למקומות אחרים??? לדוגמא כשאחבוש אותם אליי או אל אנשים אחרים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לחפצים דוממים
ד"ר זמיר שליט"א19/05/2009הקרינה מהטלפון לא גורמת לשום שינוי במבנה חפצים.
אם הטלפון היה משדר בהספק גבוה כמו של תנור מיקרוגל, הוא היה יכול להתיך פלסטיק, ולבשל לאדם את המוח. אבל בהספק שלו, אין לו השפעה על חפצים, בפרט כאשר מקור הקרינה מסולק, ולא נשארים שום עקבות לקרינה זו בחפצים.
כל טוב,
זמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לבית חדשאילנית19/05/2009
שלום רב,
לאחרונה עברנו לגור בבית שלידו (כ10 מטרים מחלון המטבח) ממוקם עמוד מתח גבוה של חברת החשמל ועליו מעין קופסא גדולה (מאוד) אפורה מפוספסת, עם יציאת כבלי חשמל רבים. מהי משמעות הקופסה? במורד הרחוב עוד עמודים דומים מידי כמה עשרות מטרים. אציין כי בבית ילד בן 3 ותינוק בן מס' חודשים.
האם יש אמצעי זהירות לנקוט?
שאלה נוספת - עקב התרחבות המשפחה נאלצנו להעביר את המחשב עם המדפסת והראוטר (ביתי רגיל) לחדר השינה, כמטר מהמיטה. האם אנו מסתכנים ברמות קרינה גבוהות מידי?
המחשב אינו דולק בלילה אך הראוטר מחובר תמיד (מחשב נייד בסלון...).
תודה מראש על התייחסותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מניח שהקרינה זניחה עדיף למדוד
ד``ר דני וולף19/05/2009אני מניח שהקרינה מהעמוד חשמל זניחה, וגם לא בטוח שמדובר במתח גבוה. בכל מקרה כנראה שהמכשירים החשמליים שנמצאים במטבח פולטים יותר קרינה מאשר כבלי החשמל הממוקמים במרחק של 10 מטרים. אבל תמיד עדיף למדוד, ובעיקר דווקא את חדרי השינה של הילדים.
בקשר למחשב, מרחק של מטר מספיק כדאי רק לנתק אותו לגמרי מהחשמל למשך הלילה.
בברכה ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען של YESתמי19/05/2009
שלום, בדקתי היום ארון חשמל שגובל עם דירתי וראיתי שיש בו מעין קופסא לבנה, וגם מטען ששמחובר לחשמל שכתוב עליו YES מה המרחק הרצוי?
חשוב לציין שבזמנו השאלתי מדר' זמיר את המטען ובכל הסלון הקרינה היתה ברמה של 2 מילגאוס.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה זניחה מטר בוודאי מספיק
ד``ר דני וולף19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה על גג בית פרטיאורית18/05/2009
האם התקנה של אנטנות משתי חברות סלולר מכפילות את רמת הקרינה?
או שדין השפעת הקרינה מאנטנה אחת בדיוק כמו התקנה של שתי אנטנות?מדובר באנטנות קטנות בתוך קופסא 80 ס"מ...
מודה לכם מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה משתי אנטנות
רם דישון18/05/2009היא כפולה מזו של אנטנה אחת (בהנחה ששתיהן שוות). אם לא, הקרינה משתי האנטנות הנה סכום של הקרינות מכל אנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים תעזרו ליתהילה18/05/2009
אני גם ככה טיפוס חרד ולחוץ מאוד. אני בת 24 ומדברת המון בסלולארי.
(כעת הפסקתי) התחילו לי כאבי ראש וכאב באוזן ומאחורי האוזן השמאלית...
אני מפחדת ובהיסטריה מטורפת שזה חס ושלום גידול במוח או בראש ואני יודעת שזה סוג סרטן שקשה לריפוי אם בכלל...
עכשיו הרגשתי בחילה(אבל אני לא יודעת אם זה בגלל מחזור או משו אחר) החלו לי כאבי ראש בכל הראש באים והולכים מדיי פעם.אני גם מרכיבה עדשות שאינן מתאימות למספר שלי, אני צריכה לקבל חדשות אבל בכל זאת למה יש כאב באוזן? אני לחוצה וממתינה לתור לרופא.
סליחה שיצא מבולבל. האם כדאי לבצע CT..? ואיך אוכל להיות שקטה? תודה לרופא העונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירגעי זה לא סרטן
ד``ר דני וולף18/05/2009סרטן לא כואב, כאבי הראש והשריפה אחרי האוזן מהסלולר לא מעידים כלום על סרטן ולא קשורים בו. את צעירה וחרדה, ובריאה בלי חשש לסרטן מהקרינה שחטפת לזמן קצר
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלת הממד - לד"ר וולףרונית18/05/2009
לד"ר שלום,
הממד הוא בעלת דלת וחלון.
החלון סגור כל היום בגלל בעיית המזגנים ואילו הדלת פתוחה כל הזמן לכיוון המשרד.
האם רצוי לפתוח חלון (הבעיה היא שמחוץ לחלון מקננות יונים עם כל הלכלוך המשתמע מכך).
האם האוורור של הדלת מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מספיק דלקת
ד``ר דני וולף18/05/2009כל קומה שהיא לא קומת קרקע בסדר גמור.
ממד שהוא 10 שנים זה בדיוק גבולי מבחינת הדור של הייצור שלו. בכל מקרה חייבים לאוורר היטב את הממד, ולשאוב אבק, חייבים לפתוח את החלון, ואת היונים כדאי בכל מקרה לגרש מהחלון, ויש לכך דרכים רבות. בלי איוורור יכול להיות מאוד מסוכן.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכבלים של חברת חשמללילך17/05/2009
שלום רב,
אני לפני רכישת דירה מקבלן- כרגע על הנייר. כשבדקנו את תוכניות הדירה והקומה כולה, אמר לי קרוב משפחה, שבדירה שלי, בקיר הגובל בין המטבח שלי לחדר מדרגות, יש פיר, שנועד להעברת כבלים. הוא אומר שאם יעבירו שם את הכבלים של חברת החשמל, מחדר הגנרטורים למטה ולאורך כל הקומות, הקרינה, שאקבל לדירה תהיה מסוכנת. ניסיתי להגיע להסכמה עם הקבלן שהבניין יהיה מוכן נעשה בדיקת קרינה, ואם יסתבר שיש קרינה, שהקבלן יבודד את הפיר (עם עופרת?).
הקבלן לא מוכן לשמוע על זה, אומר שהוא לא שמע על טענה כזאת אף פעם, ומבחינתו שאבטל את העסקה. האם החששות מוצדקים?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום מתכת לא תבודד את הקרינה רק המרח
ד``ר דני וולף17/05/2009שום חומר בידוד לא מבודד את השדה המגנטי הנוצר מהחשמל.
אני מניח שממרחק של 1-2 מטרים כבר לא תהיה קרינה. לדעתי במטבח תהיה לך קרינה הרבה יותר משמעותית מכל כלי המטבח, ובינכה במטבח לא שוהים כל כל הרבה זמן. תוכל לארגן את המטבח כך שבמקום הזה יהיה ארון מטבח ואז המרחק יהיה סביר. אני לא הייתי דואג בקשר לכך.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה משדה חשמלי
רונן17/05/2009לאור שאלות ותשובת בפורום הנכבד , האם ניתן למזער את ההשפעה של שדות חשמליים / קרינה אלקטרומגנטית משקעי החשמל בקירות הצמודים עד מאד לראשינו בעת שינה ?
האם להיכנס ללחץ מכל שקע בקיר - על גבול הפאראנויה ?
או האם ניתן לדוגמא לכסות את כבלי החשמל ואזור השקים במשהו ע"מ למזער נזקים ?
אודה על תשובתכם המלומדת
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאשר לשקע לא מחובר כלום
רם דישון17/05/2009השדה שהוא מפיק שואף לאפס (בהנחה שהוא תקין).
דעתי האישית זהה למה שרשמת במשפט השני- להלחץ מכל שקע בקיר, גובל (אם לא מעבר לכך) בפראנויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שימי לב,
רם דישון17/05/2009את מוסרת שהפיר הוא ליד המטבח שלך. נניח שתמדדי ותמצאי שיש קרינה. האם הקרינה היא מהכבלים בפיר או מהמכשירים במטבח שלך? אם תמדדי לפני האכלוס, הזרמים בפיר יהיו נמוכים והמדידה לא תשקף את המציאות. אם תמדדי אחרי האכלוס, תעמדי מול השאלה למעלה.
מאחר והפיר הוא ליד המטבח, בו לא שוהים שעות ברציפות, הייתי נוטה להמליץ לך לקנות את הדירה.
אם תגיעי בסוף למסקנה שיש קרינה (למעשה שדה מגנטי ולא קרינה), אני ממליץ להצמיד לקיר מיגון בצורת לוח פח מגולוון (ולא מעופרת, שאין לה ולא כלום לענינינו). ניתן לצבוע את הלוח בצבע דקורטיבי וכך לפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיר + מזגןרונית17/05/2009
שלום,
2 שאלות לד"ר בבקשה:
1. אני בהריון ובחדר השינה שלי ממיר + טלוויזיה. המרחק מהם הוא כמטר. האם מסוכן ?
2. אני יושבת במשרד בממד. על הקיר בחדר הסמון מזגנים שפועלים כל שעות היום בעוצמה (אני שומעת אותם כל הזמן בחדר). האם הקרינה מסוכנת? אני מניחה ששי לפחות מטר שמפריד ביני לבינם ומדובר בממד (האם יש לזה בכלל חשיבות)?
אנא עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה מהחשמל, בעיה בממד מקרינה מ
ד``ר דני וולף17/05/2009אין בעיה מבחינת המכשירים החשמליים המרחקים שאת מציינת בטוחים. מטלוויזיה שהיא לא פלסמה רצוי אולי מרחק יותר גדול ממטר, כשהיא פועלת!
מה שמטריד אותי יותר זה העבודה בממד. האם הממד מאוורר היטב??? או שחלונותיו סגורים והמזגנים עובדים. אם הממד אינו מאוורר היטב יש סכנה ממשית של קרינה מייננת מקירותיו. השאלה אם הממד ישן או חדש, האם בקומת קרקע או נמוכה יותר.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד המשך לשאלת הממד
רונית18/05/2009הממד עליו אני מדברת נמצא בקומה השנייה של בניין (כלומר לא נמוך בכלל). מדובר בבניין משרדים בן 10 שנים לפחות. דלת הממד פתוחה כל היום לתוך המשרד. החלון בממד סגור בגלל המזגנים ובגלל קינון יונים.
האם יש בעיית קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל בסמוך לתינוקותנגה16/05/2009
שלום רב,
בנותיי (תאומות), כיום בנות 4 חודשים ועשרה ימים, ישנו במשך החודשיים הראשונים לחייהם בצמוד לקיר שמצדו השני ארון חשמל (עריסה אחת הייתה ממש מתחתיו), אני מעריכה שהראש היה במרחק של כ- 1 מטר מהארון.
כשמלאו להן חודשיים העברתי אותן לסלון, הפעם המרחק היה כ- 1.70 ס"מ מהראש.
מדובר בארון חשמל של 25 אמפר וללא מונה.
היום, כשנודע לי על ההשפעות המזיקות האפשריות, מיד הרחקתי את המיטות עד כמה שאפשר (קצת מעל 2 מטר. אני גרה בדירה מאד קטנה ולכן מוגבלת).
אני כמובן מאד חוששת שהרי מדובר בתינוקות שאולי נחשפו לקרינה ממושכת מאד מרגע היולדן (שהרי את רוב שעות היום הן מבלות בשינה)
שאלותי:
1) האם אפשר שבכל זאת הבנות שלי לא ספגו קרינה? (אני כמובן ארצה לבדוק את רמת הקרינה)
2) כשהבנות ישנו בעריסה הן היו במרחק של כמטאר מטלויזית 21 אינצ' ישנה (עם "בטן"). האם גם במקרה זה יש סיכוי שספגו קרינה מסוכנת?
3)האם כאשר הרבה מכשירי חשמל פועלים (שני מזגנים, טלוזיה, דוד חשמל וכו') הקרינה שנפלטת מארון החשמל גוברת? ואם כן, האם באופן משמעותי?
3) האם מכשיר ה-"בייבי סנס" פולט קרינה?
בתודה מראש,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה...
נגה16/05/2009במהלך הריוני גלשתי במשך שעות רבות ביום באינטרנט באמצעות נייד שהונח על בטני....
הגלישה הייתה על חוטית כאשר הראוטר היה מצוי במאחר של כ- 1 מטר ממני.
האם העוברים הושפעו מקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה
ד"ר זמיר שליט"א16/05/2009זאת באמת לא חכמה לשים את המחשב הנייד שגם משדר, על בטן הריונית. הוא משדר בעוצמה שעולה בהרבה על מה שחוטפים מאנטנה. מה שהיה היה.
במרחק כ- 60 ס"מ מהראוטר עוצמת קרינת שידור הנמדדת לא גבוהה יותר מהרקע, כך שמטר זה בסדר, אבל לא להתקרב יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארון חשמל בסמוך לתינוקת
ד"ר זמיר שליט"א16/05/2009חשוב לי גם לדעת באיזה מרחק היה=ו יתר חלקי הגוף מארון החשמל. אם גם כן 1 מטר אז זה בסדר.
המרחק כ- 1 מטר מטלויזיה מהדור הישן (מסך של שפופרת קתודית), מהחזית זה זה קצת קרוב, רצוי 2 מטר לפחות. אבל הקרינה שספגו ממטר היתה די חלשה, ולא מסוכנת, אבל כדאי להימנע גם ממנה..
כאשר מופעלים מכשירי חשמל נוספית, העומס המקומי על מערכת החשמל גובר ואיתו עולה השדה המגנטי.
מכשיר ביבי סנס, אם הוא אלחוטי הוא פולט קרינת שידור חזקה. אם המכשיר מקבל חשמל משקע חשמלי, ויש לו שנאי, גם זה גורם שדה מגנטי, ויש להרחיק מהתינוק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על תשובותיך המהירות ו...
נגה16/05/2009אני חושבת שכמו שכתוב על חפיסת סיגריות שהעישון מזיק לבריאות, כך גם יש לציין על כל המכשירים פולטי הקרינה שהם מסוכנים לבריאות או לפחות לציין מאיזה מרחק בטחון רצוי להשתמש איתם. וגם אם זה מצויין באותיות קטנות באיזו חוברת נילווית שמגיעה עם המוצר - אני לא חושבת שזה מספיק. יש לשים מדבקה עם אזהרה גדולה שהשימוש "כך וכך" עם המכשיר אסור.
אני חושבת שרבים לא מודעים לנזקים המצטברים שקרינה אלקטרומגנטית גורמת.
אני לדוגמא חשבתי שהכי חשוב זה להרחיק את הראש ויתר הגוף לא ממש משנה...
חבל מאד שרק אחרי שנים של שימוש או שהיה ליד מכשירים כאלה אנחנו מבינים שבעצם ביצענו התאבדות איטית.
לדוגמא, רק לפני כשנה נודע לי על הקרינה העצומה שטלפון נייד פולט בזמן הטענה או בזמן שהיה במעלית ומאז אני נזהרת. (למעט פעם אחת שנתקעתי במעלית בחודש שמיני ואף אחד לא ענה בלחצן המצוקה...)
מילא אני, אבל ממש כואב הלב על ילדים או תינוקות שרק נולדו שנאלצים, ללא שמץ של בחירה, לספוג כזו קרינה.
ושוב תודה על תשובותיך והעבודה הברוכה שאתה וחבריך עושים בפורום זה.
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במירס צבאידני15/05/2009
שלום,
אני יודע שמירס צבאי פולט המון קרינה. מה המרחק המומלץ לשמירת הפלאפון רחוק ממך בעת שיחה ולא בעת שיחה? ומהי כמות זמן הדיבור שעלולה להסב נזק?
תודה מראש,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירס צבאי
ד"ר זמיר שליט"א16/05/2009מדדתי קרינה ממירס צבאי, וזה היה (קודם תשב) בהתחלה כ- 2,000 מיקרוואט לס"מ רבוע. אחר כך ירד משהו. תשמור אותו בתיק רחוק מהגוף. זמן דיבור שעלול לגרום נזק: כל זמן. במקום להשתמש בפק"ל, תקנה תיק כמו למצלמה, ותשים שם את המירס. זה רצח. יש להיזהר גם בזמן שהוא על מצב כוננות, לקבלת שיחות, כי כל דקה או כד' הוא שולח סיגנל חזק להודיע שאתה זמין. ראה הוזהרת.
אם אתה גם כן רוצה שאמדוד מהטלפוןשלך , כמו לזה שהיה אצלי, אתה מוזמן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המידע
דני23/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיםדודי15/05/2009
שלום רב
בחדר השינה שלי יש מחשב נייח עם מסך CRT על השולחן ראוטאר
וברצפה מתחת לשולחן המחשב כול חיבורי החשמל לסןגיהם כולל 2 שנאים ובנוסף קופסאת המודם .
1. ::המרחק של השולחן מהמיטה הוא בערך 110 סמ
האם המרחק בטווח תקין ?
2.כאשר אני יושבת לעבוד מול המחשב המרחק של הגוף מהמסך מרחק יד מושטת
כנ"ל המרחק מחיבורי החשמל והמודם שנמצאים בטווח הרגליים אך במרחק זהה של 55 סמ האם זה מספיק?
בברכה נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים
ד"ר זמיר שליט"א15/05/20091. המרחק 110 ס"מ בהחלט מספיק.
2. המרחק 55 ס"מ גבולי, נסי להרחיק את אביזרי החשמל האלה מהרגליים עוד 20-30 ס"מ.
זה בשביל שאני אהיה רגוע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנועי מיטה מתכווננתרונן14/05/2009
יש לאשתי ולי מיטה מתכווננת ממונעת.
במיטה קיימים 4 מנועים : 2 לעלות את הראש ו - 2 את הרגליים ,
למעט הפעלת המנועים לצורך שינוי בזווית המזרון , בדרך כלל אנו לא מפעילים את המנועים כבשגרה,
יתרה מזאת , הוספתי מפסקים בשקע הקיר המזין את המנועים ,
כך שבעת שינה בלילות לא מגיע זרם למנועים .
מה שכן , אני מניח כי עובר זרם בחיווט מתחת למיטה גם כאשר המפסק בקיר סגור.
מה ההשלכות וההארות לגבי שימוש במנועי מיטה מתכווננת ?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנועי מיטה - צריך למדוד
ד"ר זמיר שליט"א14/05/2009מהנסיון שלי, מדדתי שדה מגנטי בכמה מיטות, בחלק מהן היה שדה מגנטי, גם בזמן שלא הופעלו המנועים.
אי לכך כדאי למדוד באופן עצמאי, ולדעת כתה השדה המגנטי במיטה זו.
אני אשאיל לכם מכשיר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפני שנכנסים ללחץ,
רם דישון14/05/2009אם התקנת מפסק שמנתק את המתח למנוע, אין כל זרם במערכת וממילא אין שום שדה מגנטי.
יש רק לוודא שהמפסק מנתק את מוליך הפאזה. עשה זאת ע"י בדיקת כל החורים בשקע בעזרת טסטר פשוט כאשר המפסק מנותק, והוא אינו אמור לדלוק בשום חור.
למען השקט הנפשי תוכל למדוד בעזרת המכשיר שד"ר שליטא ישאיל לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
רונן15/05/2009ובכן , ליד הראש שלי (30 סמ ) ישנן 3 שקעים בקיר והמפסק. מחוברים להם כל החוטים של מנועי המיטה המתכווננת , כאשר המפסק מנתק , אין שדה מגנטי במערכת ( בדקתי זאת בעזרת מין טסטר כזה שמצפצף באם יש שדה אלקטרו מגנטי ) ,
אך הבעיה מסתבר ( אם בכלל ) שהראש לי נמצא ליד 3 השקעים ...
אם אני מקרב את מכשיר הבדיקה , הוא מצפצף ומאיר כאשר הוא מתקרב ל 3 השקעים בקיר !!!
כיצד ניתן לגרום לכך שיהיה מפסק נוסף , נאמר בפינת החדר שינתק את החשמל המגיע ל 3 השקעים ליד ראשי ( ומהם כאמור מחוברים חוטי המנועים ) ?
תודה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לגובתי לעיל , נראה לי שלכל
רונן15/05/2009לכל מי שיש מיטה מתכווננת ממונעת , שוכב על שדה מגנטי ( לא כולם מתקינים מפסקים נוספים - )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה אפשרי, אך
רם דישון15/05/2009דורש עבודת חשמלאי.
בשלש ראשון נסה לנתק את המתח לחדר ע"י ניתוק המאמ"ת הרלוונטי בלוח החשמל בבית. וודא שלא ניתקת צרכן קריטי כמו מקרר או שעון.
השדה שמדדת באמצעות הטסטר הוא נמוך מאד. לא הייתי מרחיק לכת עד כדי כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בכיתה בת 30 מחשבים ניידים0הורה מודאג14/05/2009
בכיתה של ביתי לומדים עם מחשבים ניידים. בכיתה נמצאים 30 מחשבים ניידים בפעולה, 30 מטענים של מחשב נייד ליד רגלי התלמידים ו2 ראוטרים. הילדים - בני 10 ומעלה יושבים עם המחשבים הפעילים משך 6 שעות בכיתה בכל יום.
למיטב הבנתי : יש קרינה מהמטענים, קרינה מהמחשבים עצמם, קרינה מהראוטרים.
האם יש קרינה נוספת שלא הזכרתי ?
האם יש משמעות לכך שמדובר ב 30 מחשבים בכיתה ?
האם 6 שעות כל יום מסכנות את בריאות הילדים?
על מה צריך להקפיד בעת מדידה בכיתה כדי שהמדידה תהיה מדויקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בכיתה - כדאי למדוד
ד"ר זמיר שליט"א14/05/2009אמרת נכון, כל מקורות הקרינה בחדר אחד
יש שדות מגנטיים מכל המחשבים, וקרינה סלולרית, שעלולה להיות גבוהה יותר מקרינה המגיעה מאנטנות בסביבה. הקרינה הסלולרית מוחזרת מקירות החדר ופוגעת שוב ושוב בנוכחים.
כדאי מאד למדוד. אשאיל לכם מכשיר מדידה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
הורה מודאג14/05/2009תודה רבה מכל הלב
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)