מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסקליאור23/05/2008
התגלתה אצלי פריצת דיסק L5-S1 ,מדוע כשאני עומד ללא תזוזה כואב לי יותר מאשר שאני רץ או מבצע פעילות גופנית שם אני לא מרגיש את הכאב בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
ד''ר יעקב אבלין25/05/2008כאבי גב אשר מוקלים בפעילות ומוחמרים במנוחה אינם אופייניים כל כך לפריצת דיסק ומופיעים דווקא במחלות דלקתיות המערבות את עמוד השדרה. כדאי להתייעץ עם אורטופד או ראומטולוג ולבדוק אם הכאב באמת נגרם על ידי פריצת הדיסק או שמקורו הוא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על החזהליאור23/05/2008
האם הרמת משקולות בדגש על שריר החזה בלבד יכולה לגרום לנזק גופני כגון גיבנת או עקמת כדוגמא? כלומר האם חייבים לעבוד על כל הפלג גוף העליון או שניתן לעבוד רק על חיטוב החזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
ד''ר יעקב אבלין25/05/2008הרמת משקולות אינה עלולה לגרום לגיבנת או עקמת אלא לכל היותר לפיתוח בלתי סימטרי של שרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא antinuclear Abעמית22/05/2008
שלום ד"ר!
בדצמבר האחרון היה לי כאב גרון מלווה בחום , והרגשה רעה בבדיקות נמצאו תפקודי כבד גבוהים במקצת וסימני דלקת שקיעת דם וכו,.
בדיקות CMV, הפטיטיס , EBV טוקסו וכו יצאו שליליות.
לפני כשבועיים עשיתי בדיקה
לתפקודי כבד ול Antinuclear Ab ול DNA ds Ab .
תפקודי הכבד השתפרו AST חזר לנורמה ואילו ALT מעט מעל (41) בדיקת ה DNA ds Ab שלילית אך ה antinuclear חיובית.
שאלתי היא האם הדבר אומר בוודאות שיש לי מחלה אוטואימונית? האם יש לי SLE ( זאבת) ? האם זה יכול להיות שכתוצאה מזיהום ויראלי כזה או אחר שעברתי הופיעו לי הנוגדנים האלו?
מה עלי לעשות?
תודה מראש
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעמית
ד''ר יעקב אבלין25/05/2008בדיקת ANA לכשעצמה אינה מוכיחה כי האדם סובל ממחלה אוטואימונית (כולל לופוס). כפי שציינתי לאחרונה, הבדיקה עלולה לעיתים להיות חיובית גם אצל אנשים בריאים לגמרי והמשמעות של הבדיקה תלוייה מאד בסימפטומים של החולה ובנוכחות נוגדנים וסמנים אחרים כמו למשל בדיקת האנטי DNA. כמו כן תתיכן הופעה של נוגדנים רבים, כולל ANA בעקבות זיהום כלשהוא (לרוב ויראלי) ותופעה זו צפוייה לחלוף בהמשך. מה שצריך לעשות זה לעקוב אחריך הן מבחינה קלינית והן מבחינה מעבדתית ולראות אם הכל נעלם (כמקווה) או שמתפתחים סימפטומים יותר אופייניים למחלה אוטואימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ייתכן שבדיקת ANAגילי22/05/2008
שלי יוצאת חיובית בביה"ח איכילוב ושלילית בקופח מכבי??
אני בתהליך אבחון, מרגישה רע ומשתגעת מהסחבת והזמן שהכל לוקח.
האם ANA יכולה להשתנות? מה משמעות הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדקלה
ד''ר יעקב אבלין25/05/2008בדיקת ה - ANA עשוייה להשתנות ממעבדה למעבדה, בעיקר כאשר הבדיקה חיובית בכייל נמוך (ברמה נמוכה). כמו כן הבדיקה עשוייה להשתנות במהלך המחלה.
משמעות הבדיקה מאד תלוייה בהקשר הקליני - כלומר במכלול הסימפטומים והממצאים מהם סובל החולה. כך ניתן למצוא בדיקת ANA חיובית לעיתים גם אצל אנשים בריאים לחלוטין - כך שהכל תלוי בקליניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של מבטרהשמעון21/05/2008
ד"ר שלום
רציתי לדעת מהן תופעות לוואי של מבטרה במהלך הטיפול או שאין תופעות לוואי כמו ברימקייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון
ד''ר יעקב אבלין25/05/2008תופעות הלוואי קשורות קודם כל לערוי עצמו אשר במהלכו או בסמוך אילו תתכן תגובה אלרגית לתרופה. גם הסטרואידים הניתנים יחד עם הערוי עלולים לגרום תופעות לוואי כמו עלייה זמנית בלחץ הדם. לטווח יותר ארוך החשש הוא מפני דיכוי מסויים של מערכת החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונילוארתופתיה - מס 'שאלותגילי20/05/2008
שלום רב,
אובחנתי כחולה וכעת מנסים לבחון אם המחלה עומדת בפני עצמה או חלק ממכלול של מחלה אחרת (נשלחתי לצילומים כמו גם לשלול מחלות מעיים ולרופא עיניים).
שאלותיי הן:
1. האם מומלץ/רצוי להיעזר ברפואה משלימה. אם כן - במה? צמחי מרפא? דיקור? עיסוי?
2. האם המחלה מוכרת ע"י גורמים כמו קופח, ביטוח לאומי וכו? אני לא עובדת זה למעלה משנה.
3. האם ואיזה ספורט מומלץ?
4. האם יש מאכלים מסוימים שכדאי להמנע מהם או כאלה שכן מומלץ לצרוך?
5. האם יש השלכות בנושא היריון ולידה?
תודה רבה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדקלה
ד''ר יעקב אבלין25/05/2008שלום רב,
לגבי שאלותיך - כיום הרפואה הקונבנציונאלית יודעת לתת מענה טוב לרוב סוגי הספונדילו - ארטרופטיות (בעיקר בעזרת תרופות מקבוצת האנטי TNF). אין הוכחה לכך שרפואה משלימה עוזרת במצבים אלו ולכן אינני ממליץ על סוג טיפול זה. יחד עם זאת עם נתקלת בסוג מסויים של טיפול שלהרגשתך משפיע לטובה - אין בכך נזק בתנאי שמקפידים על הטיפול הרגיל.
המחלות הללו בהחלט מוכרות על ידי כל הגורמים שהזכרת.
פעילות גופנית בהחלט מומלצת. הדגש הוא על תרגילים לשימור טווחי תנועה ולמניעת התקשחות של עמוד השדרה ככל האפשר. גם פעילות גופנית אירובית מומלצת (רצוי בהדרגה)
אין הוכחה לכך שסוג מזון מסויים מועיל או אסור.
השלכות בנושא הריון ולידה עשויות להיות, בעיקר בנוגע לתרופות שתקבלי. ככלל, מחלות אלו אינן מונעות הריון ולידה תקינים. מומלץ להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לפני הכניסה להריון ולהשתדל לתזמן את ההריון לזמן בו הדלקת נשלטת היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ESRמשה19/05/2008
שלום ד"ר אבלין,
הייתי עם בת זוגי בכנס הפיברו ביום שישי והתרשמתי עמוקות מכישוריך - ובכלל היה כנס נפךא.
אני מבין שאתה מין הרופאים המתנדבים ומובילים את העמותה ואני רוצה לציין שפעילותה קדושה בעיניי.
לשאלתי:
אני סובל מAS ורציתי לשאול שאלה:
בקופ"ח כללית ערכי הESR הינם 10-37
לעומתם במכבי שעליה עברתי לאחרונה 26 כבר נחשב חריג.
מה המשמעות של זה ?
אצלי הערכים לרוב נעים בין 40 - 70 אבל פתאום לעומת 26 הם חריגים במיוחד...
איך מתייחס לכך הרופא הבודק ומה בעיניי הראומטולוגים נחשב חריג או לא תקין כלומר מודלק?
תודה רבה,
סשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסשה
ד''ר יעקב אבלין19/05/2008תודה על הפידבק...
הערכים של בדיקות מעבדה משתנים ממעבדה למעבדה ולכן תמיד צריך להתייחס לערכי הנורמה של המעבדה הספציפית בה בוצעו הבדיקות בהערכה של משמעות הבדיקה. כלומר הערכים שלך לא נעשו לפתע יותר חריגים עקב המעבר למעבדה אחרת - פשוט תריך לחזור על הבדיקות במעבדה החדשה. בכל מקרה שקיעת דם בטווח של 40 - 70 נשמעת גבוהה ואם את ה סובל מ - AS יתכן שנתון זה מרמז על פעילות דלקתית של המחלה הראויה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםאורלי18/05/2008
שלום שמי אורלי
לפני כארבעה חודשים אושפזתי בטיפול נמרץ לב עם נוזלים ליד הלב ובריאות ניקזו אותם והם חזרו לאחר שבוע שוב טופלתי בקורטיזון וקולחיצין והם יובשו, נעשתה בדיקה של מחלת הלופוס והיא יצאה שלילית. אף אחד לא יודע עד היום למה זה קרה.
בחודש האחרון אני סובלת מכאבי ברכיים בעת יישור הרגליים, בדיקות הדם תקינות אולטרסאונד תקין ואפילו האורטופד בדק וטען שהכל תקין האם יש קשר בין מקרה נוזלים ליד הלב לבין הכאבים? אודה לך אם תוכל לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
ד''ר יעקב אבלין19/05/2008אורלי שלום
לפי הנתונים שאת מדווחת עליהם נראה שסבלת מהתקף של פריקרדיטיס - דלקת בקרום העוטף את הלב. דלקת כזו עלולה להגרם מסיבות שונות, כולל מחלות ויראליות אך גם מחלות אוטואימוניות (בהן מערכת החיסון תוקפת בטעות איברים של הגוף) מסוימות עלולות לגרום לתופעה זו. בחלק נכבד מהמקרים לא מוצאים את הסיבה.
עקרונית, יתכן קשר בין פריקרדיטיס לבין כאבי מפרקים אם באמת מדובר במחלה אוטואימונית כמו לופוס. את מציינת שבדיקות האופייניות ללופוס היו שליליות אך נראה שכדאי לחזור על הבירור המלא (כולל בדיקות כמו ANA, רמת משלים, שקיעת דם, CRP וכו) על מנת לראות אם יש קשר בין הדברים. יתכן שכדאי גם לחזור על אקו לב על מנת לוודא שאין הצטברות חוזרת של נוזלים באיזור זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורלי
מור28/06/2008אורלי, קראתי את מה שכתבת, תבקשי שיעשו לך בדיקה של מחלת fmf קדחת ים טיכונית, כל הסימפטומים שקראתי מצביעים על מה שבדיוק אני עברתי. ישנו רופא בתל השומר ששמו פרופסור לבנה מנהל מרפאות fmf שיכול לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםרמי17/05/2008
בוקר טוב
מזה מספר חודשים אני סובל מכאבי פרקים בשחמות ובצוואר הכאבים מתגברים בערב ובמשך הלילה כך שפשוט לא ניתן לישון
תזוזת הגוף קשה והכאבים גבוהים כאילו שהכל תפוס.
לשיכוך הכאבים אני לוקח אקרוקסיה בהמלצת הראומטולוג.
היות ותרופה זו לא בריאה אני משתדל לסבול ולקחת פעם ביומיים שלושה עד כמה שאני יכול למשוך את הכאב.
האם יש כדור אחר לשיכוך כאבים אשר אנו מסוכן וניתן לקחתו בתדירות יותר גבוהה ומה הפתרונות לפתרון הבעיה
תודה רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרמי
ד''ר יעקב אבלין17/05/2008השלב הראשון הוא להגיע לאבחנה...
התפתחות של סימפטומים כמו אלה שאתה מתאר עלולה להצביע על התפתחות של אחת מסוגי דלקות המפרקים המערבות את עמוד השדרה והאגן למרות שיתכן גם שהכאבים אינם על רקע של דלקת אלא מסיבות אחרות (אורטופדיות למשל). הבירור צריך לכלול בדיקה גופנית אצל ראומטולוג, בדיקות מעבדה כדי להבחין בסימני דלקת ובדיקות הדמייה כמו צילומי עמוד שידרה ואגן ועל פי הצורך שיטות הדמייה נוספות (CT וכו'). כמובן אם מוצאים דלקת מפרקים כזו ניתן לטפל בה בתרופות אנטי דלקתיות יעילות וארוכות השפעה.
ארקוקסיה מועילה רק לטווח הקצר. מבין התרופות נוגדות הדלקת קצרות הטווח היא תרופה בטוחה יחסית מבחינת השפעתה על הקיבה אך אכן לא רצוי לקחת אותה משך תקופה ארוכה בגלל השפעתה על לחץ הדם, הכליות ועוד. תרופות נוגדות כאב שאינן נוגדות דלקת (אקמול, אופטלגין, קוד-אקמול וכו) יכולות לעזור. אבל כאמור - החשוב ביותר - להתקדם עם תהליך האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רמי17/05/2008תודה על תשובתך המלומדה
שכחתי להוסיף שכך שתהליך התחיל בפרקים של בוהני הרגלים (נשללה גאוט)
והיום אני מקבל קולכיצין 50 פעמיים ביום
האם יש תרופות נוספות לא מזיקות לאורך זמן בנוסף לאלה לציינת.
שוב תודה רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרמי
ד''ר יעקב אבלין17/05/2008אכן יש תרופות נוספות אבל קשה להמליץ על תרופה ספציפית בלי לדעת מה האבחנה. קולכיצין יכול להיות יעילות במחלות כמו gout ב - pseudogout וגם בקדחת ים תיכונית (FMF). אם לא מדובר במחלות אלו פחות סביר שתרופה זו תעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה אצל פעוטותפנינה תל אביב16/05/2008
ביתי בת שנתיים סבלת מצליעה מיזה מספר חודשים המיתגברת בזמן עייפות במיוחד בערב ,עברה את כל הצילומים כולל מיפוי עצמות שהיה תקין ה crp-4 מה זה יכול היות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנינה
ד''ר יעקב אבלין16/05/2008[a href='http://www.emedicine.com/emerg/topic387.htm' id='link'][/a]
לפנינה
ישנן סיבות רבות ומגוונות לצליעה אצל פעוטות כשמיקרים השכיחים ביותר מדובר בחבלות שונות (כתוצאה מנפילות וכו'). בלינק המצורף יש דיון מפורט באבחנה המבדלת. העובדה שהצליעה מתגברת בערב וה - CRP אינו גבוה מצביעות על סיבה שאיננה דלקתית. יש לציין שצליעה הנמשכת חודשים בגיל כזה בהחלט דורשת בירור. כדאי לבקש גם בדיקה נוירולוגית יסודית על ידי נוירולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם CRP 4 זה ערך תקין אצל פעוטות
פנינה תל אביב17/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנינה
ד''ר יעקב אבלין17/05/2008הערכים התקינים משתנים בין המעבדות השונות כך שצריך לבדוק מה הטווח במעבדה בה בוצעה הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופה אזילקט - מזיקה למי שיש לו ארטובה16/05/2008
שלום,
נוירולוג רשם לי את התרופה 'אזילקט' לטיפול ברעד בידיים הנובע מ -essential tremour. בעלון המידע של התרופה נאמר שאחת מתופעות הלוואי השכיחות היא ארתריטיס. מאחר שאני לוקחת כבר מספר שנים מגה גלופלקס לטיפול בארתריטיס , האם התרופה אזילקט יכולה להזיק לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטובה
ד''ר יעקב אבלין16/05/2008ככל הידוע לי התרופה עלולה לגרום כאבי מפרקים, לא דלקת מפרקים (ארטריטיס). לדעתי אם חשוב לקבל את התרופה מסיבה נוירולוגית אפשר לנסות ולראות איך את מרגישה. אם יש איזו החמרה בכאבים תמיד אפשר להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ניוונית - חוות דעתיונה14/05/2008
לפני כ-3 שנים התגלתה אצלי דלקת פרקים ניוונית אני עומד להתחיל טיפול שנקרא antitnf ברצוני לדעת מה הסיכויים של טיפול זה ואם הטיפול מהווה סכנה כלשהי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליונה
ד''ר יעקב אבלין15/05/2008יש כאן כנראה אי הבנה. אין מחלה הנקראת דלקת מפרקים ניוונית. יש מחלת מפרקים ניוונית, או בשמו האמיתי - אוסטאוארטריטיס - שבעיקרון איננה מחלה דלקתית. ויש דלקות מפרקים אחרות כמו דלקת מפרקים שגרונתית - ראומטואיד ארטריטיס וכו'. טיפול באנטי TNF איננו טיפול למחלות מפרקים ניווניות אלא למחלות דלקתיות בלבד מכיוון שמדובר בטיפול אנטי דלקתית חזק.
כך שאם הומלץ טיפול כזה - נראה מדובר במחלה דלקתית ולא ניוונית.
במחלות דלקתיות לטיפול כזה יש יעילות גבוהה.כמובן קיים גם סיכון - מכיוום שהטיפול מנטרל מרכיב חשוב של מערכת החיסון (מרכיב ה - TNF) וזה עלול להקל על חיידקים שונים לפגוע בחולה. באופן מפורסם חולים אשר קינן בקרבם חיידק השחפת באופן רדום - סבלו מהתפרצות של מחלת השחפת לאחר קבלת טיפול מסוג זה. עקב כך כל חולה המועמד לטיפול באנטי TNF עובר קודם לכן תהליך סקירה כדי לוודא שאינו נושא את חיידק השחפת. בעיקורן תחת השגחה מתאימה הטיפול בהחלט נחשב לבטוח וכאמור גם מאד יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאקווניל וייןחסוי14/05/2008
מחודש שעבר אני נוטלת פלאקווניל באופן קבוע (דלקת פרקים).
האם מותר לשתות כוס יין אדום מדי פעם?
האם יש הגבלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין ופלקווניל
ד''ר יעקב אבלין15/05/2008אין בעייה מיוחדת בכוס יין מידי פעם. כמובן, רצוי לא להגזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפש ומערכת החיסון העצמימשה14/05/2008
שלום רב,
בחיפוש אחר אינפורמציה בפורום ניתקלתי במספר תשובות שנתן פרופ סוקניק שאול לגבי מחלות אוטואימיוניות בהן הוא מציין כי: "רוב המחלות האימוניות שבהם מעורבת מערכת החיסון מושפעות ממצב נפשי".
תשובתו קוממה אותי במיוחד.
ללא ספק התמודדות עם מחלה כרונית קשה, באשר היא, עלולה לגרום לדיכאון, עייפות נפשית וכיוצ"ב - אבל האם בהכרח הדבר משפיע על המחלה או להיפך.
מה לגבי ילדים חולים ? האם גם שם המצב הנפשי גורם להתפרצות המחלה ?
זאת שאלת הביצה והתרנגולת...
אשמח לשמוע את דעתך בעניין וכמובן את דעת החולים האחרים.
אנחנו במשפחה זכינו ל"מתנה" בשם לופוס. אישתי ואחותה חולות מגיל צעיר מאוד ולביתי הקטנה בת ה4 אובחן לאחרונה JRA..
תודה רבה,
יריב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריב
ד''ר יעקב אבלין15/05/2008אני נוטה להסכים עם גישת "הביצה והתרנגולת" בנושא זה - כשהכוונה היא שהנסיון לקבוע מה גרם למה פחות חשוב בעיני מההכרה בעובדה שלעיתים קרובות שני המרכיבים קיימים בו זמנית. כלומר חולים במחלות כרוניות הכרוכות בסבל משמעותי עלולים לסבול באופן טבעי מדכדוך, תסכול ואפילו דיכאון - ולא נראה שמצבים אלו משפיעים לטובה על מחלתם בלשון המעטה. אגב - לא רק במחלות אוטואימוניות. כיום ידוע למשל שחולים לאחר התקף לב המתחילים לסבול מדיכאון - סובלים מיותר סיבוכים ומהלך קשה יותר מבחינה גופנית.
אני חושב שצריך להכיר בנשוא הזה ולנסות לעזור ככל האפשר גם לצד הגופני וגם לצד הנפשי כדי לשבור את מעגל הקסמים של חוליי הגוף והנפש. חשוב להדגיש שאין בכך שום סטיגמטיזציה של החולה וחלילה לא נסיון לתאר את מחלתו כ"מחלה נפשית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לחוות דעתחנה13/05/2008
אני בת 63 ואובחנתי לפני כשנתיים ע"י ראומטולוג כסובלת מפיברומיאלגיה. האמת היא ששנים רבות סבלתי מכאבים בכל מיני מקומות בגופי לעיתים רגלים, גב, צואר, כתפים ועוד. שנתי אינה טובה ואני עייפה מרבית היום ללא קשר למאמץ. יש לי גם נטייה לדכאונות מדי פעם לכן בהמלצת הרופא התחלתי טיפול בתרופות אנטי דכאוניות שלדעתו אמורות להוריד את סף הכאב. לאחרונה המליץ על סימבלטה. האם ידוע לך על תוצאות חיוביות לסימבלטה בפיברו ? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחנה
ד''ר יעקב אבלין15/05/2008חנה שלום,
אכן סימבלטה היא אחת התרופות החדשות יחסית אשר לגביהן קיים מידע מבוסס המצביע על יעילותן בטיפול בפיברומיאלגיה. הסימבלטה היא תרופה המשמשת לטיפול בדיכאון וכן במצבי כאב כרוני כמו פגיעה בעצבים במחלת הסוכרת. בנוגע לפיברומיאלגיה העדויות הן די טובות והתרופה נמצאת בתהליכי אישור לאינדיקציה הזו בארה"ב. בארץ התרופה אינה רשונה עדיים ספציפית לפיברומיאלגיה אך למעשה אף תרופה לא קיבלה עד כה אישור כזה בישראל.
לסיכום - סביר לנסות טיפול בסימבלטה לאחר כשלון של תרופות קודמות כפי שתארת וכמובן תוך תשומת לב לתופעות הלוואי האפשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)