מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור גנטי לנשים בסיכון לחלות בסרטןסבטלנה17/02/2013
שלום ! אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. יש לי מספר שאלות בנוגע לנשאות של מוטציות בגנים שגורמים לסיכון מוגבר לחלות בסרטן שד ושחלות. סבתי חלתה בסרטן שד בגיל 55 ונפטרה, אימי חלתה לפני שנה בסרטן שחלות,עברה טיפולים וניתוח.אנחנו לפני ייעוץ גנטי. לשאלותיי :
1.במידה ואני מתגלה כלא נשאית של המוטציות בגן,האם זה חד משמעי ומספיק להיבדק פעם אחת או שהשינוי הגנטי יכול להתפתח עם הזמן ?
2.במקרה של תשובה שלילית יש אפשרות לבקש מהיועץ לבצע בדיקה של כל החומר ב-2 הגנים לאיתור מוטציות אחרות (הבנתי שיש מאות כאלה ) ? האם העובדה שמתגלה יותר ממוטציה אחת מעלה עוד יותר את הסיכון לחלות ?
3.קראתי באחד המאמרים שגם אם מתגלה נשאות באחד ההורים יש אפשרות למנוע העברת המוטציה לילדים, יש לך מושג על כך ?
4.כמו כן קראתי שברובם המכריע של המקרים אין לאדם יותר ממוטציה אחת הקשורה לממאירות תורשתית ,הכוונה היא לסרטן שד ושחלות או לשזה מתייחס לכל סוגי הסרטן ?
5.בדיקות גנטיות אחרות עושים לפני היריון או שניתן לעשותם גם אם אני רווקה ?
סליחה על ריבוי השאלות. מקווה לקבל מענה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סבטלנה17/02/2013רציתי לציין שאני בת 29 ואמי חלתה בגיל 54.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לתלסמיהליאור15/02/2013
שלום רב,
הריון ראשון, שבוע 11 (מתורם זרע). בבדיקות האחרונות נמצאו התשובות הבאות:
WBC 12.6
RBC 4.42
HB 12.7
HCT 37.2
MCH 28.7
MCHC 34.1
RD 59
LYM% 33.9
MONO% 5.2
EOS % 0.8
BASO % 0.2
LUC% 0.9
NEUT.abs 7.5
LYMP.abs 4.3
MONO.abs 0.7
EOS.abs 0.1
BASO abs 0
LUC abs 0.1
MACRO% 0.1
MICRO % 0.9
HYPER% 0.9
HYPO % 0.2
MICRO%/HYPO% 4.5
PLT 270
MPV 10.3
HEMOGLOBIN A 94.6
HbA2 3.8
HbF 1.6
שאלותיי הן:
1. האם קיים חשש שאני נושאת הגן של תלסמיה?
2. במידה ואני אכן נשאית, איך ניתן לבדוק האם האב הביולוגי נשא גם (הינו תורם זרע). אציין שיש לי עוברים מוקפאים מאותו תורם. האם קיימת אפשרות לבדוק בדיקות גנטיות את אותם עוברים מוקפאים?
בברכה חמה ורב תודות
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לתלסמיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר17/02/2013בפורום אינטרנט לא מתאים לעשות אבחנות אלה להעביר מידע כללי אודות שאלות. אני מציע לתחפשי יעוץ פרטני אצל רופא המטפל שלך ואם צריך גם אצל גנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ גנטישני13/02/2013
שלום ד״ר,
ביצעתי השבוע סקירת מערכות מוקדמת (שבוע 16) והממצאים הם:
Cpc דו צדדי בגודל 7 מ״מ וכליה שמאלית אגנית באורך 10 מ״מ, כליה ימנית במקומה באורך 12 מ״מ.
הרופא שביצע את הסקירה ביקש שאגש לייעוץ גנטי במטרה לדעת אם יש קשר בין 2 הממצאים לבין תסמונת כלשהי.
אציין כי שקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 12 יצאה תקינה וגם בדיקות גנטיות רלוונטיות יצאו תקינות.
היום עשיתי חלבון עוברי ורק לאחר קבלת התוצאות אוכל לגשת לייעוץ.
עד שזה יקרה רציתי לשאול האם ידוע על קשר בין הממצאים והאם מומלץ לבצע דיקור מי שפיר במקרה זה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בהבנת השאלה שלי
שני17/02/2013תודה על התשובה, אבל לא ביצעתי מי שפיר אלא שאלתי האם כדאי לבצע מי שפיר בהינתן 2 הממצאים האלה? האם יש בינהם קשר לתסמונת כלשהי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד אינפורמציה שיתכן וחשובה...
שני18/02/2013אציין כי יש במשפחה הקרובה מקרים הקשורים בכליות - אמי עם מערכת כפולה באחת הכליות, אחותי הייתה עם רפלוקס משנולדה ועד גיל 10 לערך, אחותו של בעלי נולדה עם אגני כליה מורחבים.. לכן שאלתי האחרונה תהיה - האם יכול להיות שיש כאן עניין תורשתי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בהבנת השאלה שלי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר18/02/2013או קיי הבנתי. כפי שכתבתי 2 הממצאים נמצאים בהיריונות תקינים אבל מעלים את הסיכון של תסמונת בקצת. כדאי להתייעץ עם גנטיקאי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות APOEשחר11/02/2013
בבדיקה APOE 3/4
האם ניתן להגיד מה הסיכון לגבר עם התוצאה הנ"ל לחלות באלדסהיימר?
דהיינו הניתן לאמר איזה אחוז סיכון לחלות יש לבעל התוצאה?
איך זה ביחס לאדם שהתוצאה שלו בנושא זה תקינה?(דהיינו- פי כמה גדל הסיכון?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות APOE - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/02/2013ApoE 3 אינו נחשב כחולני. בין 40-65% מחולי Alzheimer נשאי ApoE 4 ונשאי 2 אללים בעל סיכון של המחלה של X 20 מהאוכלוסיה הרגילה. ApoE 3/4 בעלי סיכון מוגבר אבל לא בדרגה של 4/4. הרבה אנשים עם מצב הזה לא מפתחים את המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסמורפיזםנועה10/02/2013
שלום רב,
הבן שלי סובל מבעיות רגשיות ובעיות התנהגות, כעת הועלתה השערה מצד הרופא המטפל, הוא הזכיר את המילה דיספורפיזם. האם זה שייך לפיגור? מכיוון שמדובר על ילד נבון. האם יכול להיות שמדובר על מחלה גנטית?
בברכה ותודה על כל תשובה
העניין מסירשינה מיעניי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסמורפיזם - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/02/2013דיסמורפיזם הינו מבנה גוף או חלק גוף חריג. אבחנה של מחלה גנטית מבוססת על תמונה קלינית כוללת. דיסמורפיזם יכולה להיות חלק מין התמונה אבל שלעצמו אינו מספיק לעשות אבחנה בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית- טייזקס לגברויקטור09/02/2013
ביצעתי בדיקת טייזקס לפני כ-9 שנים.
אם ברצונינו ילד נוסף- האם עלי לבצע שוב את הבדיקה??
כיום אני בן 40.
תודה, ויקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית- טייזקס לגבר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר10/02/2013בדיקה גנטית בדרך כלל תקפה קבוע. חשוב להגיש אסמכתא לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותויקטור09/02/2013
1.אשתי בת 39. ילדה בן לפני 9 שנים.
2. ברצונינו ילד נוסף.
3. שאלתי:- האם לבצע בדיקות גנטיות בהתייעצות עם המרפאה?
או האם לפנות לרופא המומחה לבדיקות גנטיות (אשתי רוצה לגשת לרופא פרטי) ?
4. בנוסף מבקש לדעת : האחיינית של אשתי בעלת תסמונת רט.
האם ניתן לעשות בדיקה גנטית? האם יש צורך?
תודה רבה, ויקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר10/02/2013עליכם לגשת למרפאה או מכון גנטי ולבקש הדרכה לגבי בדיקות סקר. המרפאות מסוימות כלליות גם ניתנת הדרכה על ידי אחיות בעלות השכלה מיוחדת. לגבי Rett מדובר במחלה תורשתית ועליכם לגשת ליעות גנטי פרטני לפני כל היריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רושם ל ARSAחן03/02/2013
שלום,אני בהריון עם תאומים שבוע 24. בסקירת מערכות המאוחרות נמצא רושם ל ARSA הומלץ על אקו לב וייעוץ גנטי. היום באקו לב לא נראתה הפרעה במבני הלב ותפקודם אך בשל תנוחה לא אופטימלית לא ניתן לאשור או לשלול ARSA באחד העוברים(עובר שני תקין). שיקפות עורפית -תקינה -בשני העוברים לפי גיל +בדיקה 1:6549. חלבון עוברי 1:1100.יש לי תור לייעוץ גנטי ביום חמישי השבוע . אבל אודה לדעה נוספת הוסבר לי יש חשד לתסמונת דאון. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רושם ל ARSA - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/02/2013אין תשובה חד משמעי. הממצא יותר שכיח בעוברים עם תסמונת דאון אבל סה"כ כממצא בודד עלית הסיכון הינה קטנה לעומת היריונות אחרים. יש כאלה שממליצים בדיקת מי שפיר כאשר רף הדאגה הינו נמוך, ויש שמעדיפים להמשיך ולעקוב. הממצא שלעצמו יכול לגרום לבעיות רפואיות לאחר הלידה אשר דורשות טיפול בצנתר או ניתוח במיעוט המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCG גבוהגיוליאנה01/02/2013
שלום רב,
היום קיבלתי תוצאות של בדיקת חלבון עוברי. הסתבר ש-HCG של גבוה מהנורמה ועומד על 3.41
אני בשבוע 18 ושקיפות עורפית, סקירות ושאר הפרמטרים של חלבון עוברי תקינים. מה ההשלכות של HCG גבוה? האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCG גבוה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/02/2013רמה גבוה נמצאת בהרבה היריונות בריאים. גורמים נדירים כולל תאומים (שלא אובחנו), חישוב לא נכון של גיל ההיריון וגידול ברחם. מומלץ להתייעץ עם רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- UPDיהב01/02/2013
שלום רב,
קיבלנו תשובה לגבי תסמונת פרדר וילי, שזה כתוצאה מUPD
הבנתי שז אומר ששתי כרומסומים 15 של האם נדבקו ושל האבא יצא מהתמונה...
השאלה מה קדם למה הביצה או התרנגולת?
האם בגלל ששל האבא יצא אז נשארו 2 של האמא?
או בגלל שהתחברו 2 של האמא אז של האבא יצא??
מה הסיבה שUPD קורה?
מצד אחד הבנתי שכל נושא הפרדר וילי קשור בכרומסום 15 האבהי..
ומצד שני אם של האמא נדבקו 2 כרומוסימים אז הטעות קרתה בעצם אצל האשה???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UPD - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/02/2013ברוב המקרים הגורם ל- UPD אינו ידוע. יתכן שהעובר נוצר תחילה עם 3 כרומוזומים 15 2+1. יש קשר עם גיל האם כדומה למצים אחרים שיש 3 כרומוזומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD - כפייתיות ותורשהנועה01/02/2013
בן זוגי סובל מOCD ומטופל תרופתית והבעיה כלל איננה מורגשת.
גם קרוב משפחה של בן זוגי (מדרגה ראשונה) סובל מהבעיה, אך למרות הטיפול ניתן להבחין כי הוא מבצע פעולות באופן כפייתי.
כעת אנו רוצים להביא ילד.
רציתי לדעת אם ישנם בדיקות גנטיות או איזה הליך כלשהו המאשפרים למנוע את מעבר המחלה לילד.
וכן האם ישנו קשר בין חומרת המחלה למידת הסיכוי שהמחלה תעבור לילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD - כפייתיות ותורשה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/02/2013לא ידוע גן בודד שגורם ל OCD אמנם יש נטייה משפחתית במשפחות רבות. אין בדיקה בהיריון. יתכן שדרגת הסיכון (שקרוב לוודאי לא גדול) קצת גדול יותר עם הבעיה חמורה במשפחה. מומלץ יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולידקטילי וסינדקטילי בשני הריונותמישהו01/02/2013
שלום,
לצערנו ,בסקירה מוקדמת התגלה פולידקטילי וסינדקטילי בידיים וברגליים,
מדובר בהריון שני רצוף שהמום מופיע, את ההריון הראשון הפסקנו בעקבות גילוי של הרחבת חדרי המוח שהתגלתה בסקירה המורחבת בשילוב הפוליקטילי והסינדקטילי.
תוצאות מי שפיר וציפ גנטי בהריון הקודם - תקינות .
יש לנו בן בריא , שני ההריונות האחרונים - בנות .
לא גילינו מום דומה במשפחה.
אנחנו עומדים להתחיל תהליך של הפסקת הריון גם במקרה הזה.
מה האופציות העומדות לרשותנו בהריון הבא, האם ניתן לנטרל את העוברים נושאי המומים
באמצעות הפריה?
האם תסמונת כזו מוכרת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת
מישהו01/02/2013בשני המקרים אישתי נטלה אנטיביוטיקה מסוג פן-רפא בחודש הראשון להריון עקב דלקת גרון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגורמיכל31/01/2013
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי תסמונת שמלווה אותה איחור התפתחותי...
האם ישנו שלב מסויים של ילד שבו יודעים שזהו סוג הפיגור שיהיה
לו, ומכאן זה כבר לא יתדרדר, או שאין לקבוע בגיל מסויים שזהו סוג פיגור למשל קל, ושבהכרח לא יהפוך לקשה יותר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגור - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/02/2013פיגור יכול להגרם על ידי סיבות רבות, חלקן גנטיות חלקן נרכשות. אין איפוא דרך כללית לענות את שאלותיך. לכל אבחנה תשובה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל29/01/2013
ערב טוב,
רציתי לשאול איזה תסמונת קשה יותר
תסמונת אנגלמן או תסמונת פרדר וילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר17/02/20132 תסמונות שונות עם טווח חומרה בכל אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות לפני 4 שניםנועה29/01/2013
לפני כארבע שנים בצענו אני ובן זוגי את כל הבדיקות שהומלצו לזוג ממוצא אשכנזי ונמצאו תקינות.
לצערי אני לא מוצאת את תוצאות הבדיקות ולא זוכרת בדיוק אילו בדיקות עשינו. האם בארבע שנים האחרונות נוספו עוד בדיקות מומלצות? אם כן אילו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות לפני 4 שנים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/01/2013אני ממליץ לגשת למרפאה גנטית להדרכה - אולי רשום אצלם ההדרכה הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)