מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיי זקסנועה13/12/2012
שלום
אני ממוצא רוסי ובעלי ממוצא עיראקי, יש לנו בת בת 3 וחצי חודשים. בתחילת ההריון עשיתי בדיקות גנטיות והתברר כי אני נשאית של טייזקס, בעלי עשה גם בדיקה והוא לא נשא
(לא עשינו באותו מקום). בתי נולדה עם כתם אדום בלבן של העין (למעלה) וקראתי שזה סימן לטיי זקס, האם זה נכון? יש לי ממה לחשוש למרות שנמצא שבעלי לא נשא? יש לנו תור לרופא עיניים בעוד חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיי זקס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/12/2012לא נשמע קשור לטיי סקס. מומלץ בדיקת רופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נועה13/12/2012תודה על התשובה, היינו אצל רופא ילדים והפנה לרופא עיניים. האם יכול להיות ילד חולה כשרק אחד מהבני זוג נשא? האם יש סבירות לתוצאה שגויה של בעלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר16/12/2012טיי סקס הינו רצסיבית - 2 ההורים צריכים להוריש מוטציה. לגבי הבעל, בדיקות גנטיות מאד מדויקות - השאלה אם עשו הבדיקה הנכונה? יש להתיעץ פרטני עם גנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר עם פרה מוטציה לx שבירSt11/12/2012
לאחר בדיקת x שביר ב מי שפיר נמצא כי עובר זכר עם 95 חזרות . לאם 58 חזרות.
אני מבינה כי זה בטווח התקין אבל הבנתי כי גם נשאים עלולים לסבול מסימנים קלים של התסמונת. האם מדובר על בעיות קוגניטיביות או התנהגותיות? האם מדובר ברמה מסוימת של פיגור או פגיעה בiq?
כמו כן קראתי כי הבדיקה לא תמיד מדויקת וייתכן שבפועל לעובר יש יותר חזרות וזה בעייתי במקרים גבוליים . האם זה המקרה? האם לשקול הפסקת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר עם פרה מוטציה לx שביר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/12/2012המצב הזה (פרה-מוטציה) ביכר אינו גורם לפיגור אבל יכול להיות קשור לבעיות תפקודיות קלות כולל קשיי למידה ואף בעיות התנהגות ואישיות. בגילאים יותר מבוגרים עלולים להופיע בעיות נוירולוגיות כולל רעד. אני ממליץ על יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו בדיקה יכולה לגלות האם המחלה עברה לעובר?הריון09/12/2012
שלום,
אני בשבוע 10 להריון.
לפני מספר ימים גילו אצל בעלי את המחלה טוברוס סקלרוזיס דרך רופא עור, לאחר שהופיעו לו נימים על הפנים, לפני זה הוא לא היה מודע שהוא חולה במחלה.
הבנתי שזוהי מחלה תורשתית אשר עלולה לעבור לעובר בצורה קשה.
איזו בדיקה יכולה לגלות האם המחלה עברה לעובר? ובכלל מה עליי לעשות?!
אני ממש מודאגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוברוס סקלרוזיס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/12/2012אכן המחלה הינה עוברת בתורשה אוטוזומלית דומיננטית. בכדי לעשות בדיקה בהיריון בעלך צריך ראשית לעשות בדיקה גנטית. עליכם לגשת ליעוץ גנטי פרטני ולסיים התהליך לפני היריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.פמיכל05/12/2012
שלום רב,
רציתי לשאול האם ישנם מקרים של נ.פ 1
(שבו הילד אובחן עם נ.פ)
שהתסמין היחידי שיהיה זה רק כתמי קפה בחלב?
ללא הסתבכויות נוספות?
האם זה מצב שכיח בנ.פ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.פ - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/12/2012ישנם קרטריונים לאבחנה, אבל את צודקת שישנם מקרים רבים קלים שאין להם בעיות משמעותיות מלבד ההסתמנות בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת מוזאיקה- יעוץ גנטימירב05/12/2012
שלום רב,
אני בחודש השלישי להריוני (שבוע 13)
ולפני מספר ימים, כשעשיתי בדיקת שקיפות עורפית (שהיתה תקינה ומשמחת)
הוריי הנחיתו עליי פצצה; מסתבר שאחותי (שכיום היא בת 21) אובחנה כשהייתה עוד בבטנה של אמי כבעלת תסמונת מוזאיקה. כיום אחותי אישה בריאה לחלוטין בכל רמה (קוגניטיבית/רגשית/בריאותית) ואם הוריי לא היו מספרים לי על האבחון היא כנראה האדם האחרון בעולם שהייתי מנחשת שקיימת בו לקות כלשהי.
התייעצתי עם רופא המעקב של ההריון שלי, והוא המליץ לי ללכת לייעוץ גנטי. שמעתי בעצתו וקבעתי תור למכון ליעוץ גנטי באיכילוב בתל אביב.
כששוחחתי עם המזכירה באיכילוב היא ביקשה ממני (בהוראת הרופאה) להביא את כל המסמכים שיש לי על מה שאחותי אובחנה בו. לצערי הרב אין להוריי ולו חלקיק מסמך, הם הדחיקו את העניין לחלוטין ומחקו כל זכר שלו. לפני מספר דקות התקשרתי לביה"ח סורוקה בבאר שבע (שם נערכה בדיקת מי השפיר של אמי) והבנתי שאין תיעוד של בדיקות שנעשו לפני מעל 22 שנים.
המזכירה באיכילוב אמרה שאם אין לי שום תיעוד ושום פרטים פרט למילה "מוזאיקה" היא בספק גדול לגבי כמה שיוכלו לעזור לי בייעוץ הגנטי.
האם היא צודקת?
אין אפשרות לבדוק אותי לגבי כל השלכותיה של הבעיה?
יש מקום שבו אוכל לדלות מידע אודות אחותי בכל זאת?
אספר בכמה מילים את מה שהוריי כן זוכרים:
הם עשו בדיקות סקר של תחילת הריון (משהו שמקביל לשקיפות של ימינו) ושם אמרו להם שישנן תוצאות גבוליות. הם עשו בדיקת מי שפיר והרופאים בישרו להם שנמצאו מספר קטן של תאי מוזאיקה, ושאי אפשר לדעת מה תהיינה ההשלכות אבל בגלל שמספרם מאוד קטן יש סבירות גבוהה שלא תהיינה כל השלכות על התינוקת שתיוולד (מה שבאמת קרה).
אשמח לכל עזרה/עצה שאוכל לקבל,
מאוד מפוחדת ומבולבלת,
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת מוזאיקה- יעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/12/2012כאמור, ללא פרטים על אחותך קשה לתת מידע מדויק. כעקרון מוזאיקה אינה "תבמונת" אלא ממצא. זו אומרת שיש יותר מקו תאים אחד בגופה (לפחות אז). לרוב צמוזאיקה הינה תופעה אקראית ולא תורשתית כך שסביר שאין השלחות לגביך (בהנחה שאת בריאה). את יכולה לעשות בדיקת קריוטיפ אבל כמעט בטוח שהיא תהיה תקינה. מוזאיקה לא תמיד נראית בדם אלה רק מרקמה כמו עור, אבל יש גבול לכמה ארוך ללכת במצב שלא נראה, על פניו, בכלל בעיתי. את זקוקה למידע נוסף מאחותך ויעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DNA עוברי מדם האם-למי שאינה בסיכון?פ05/12/2012
שלום רב,
ראיתי בפורום זה מידע על בדיקת הדם המאפשרת בידוד DNA עוברי מדם האם ובכך להימנע מבדיקת מי שפיר.
בבירור שערכתי עם חברתי פרונטו-דיאגנוסטיקה, נאמר לי שהבדיקה מיועדת לנשים הנמצאות בסיכון לעובר עם תסמונת דאון בלבד ושהיא אינה מתוקפת עבור נשים שאינן בסיכון, ובשל כך שלא ניתן לבצע לי את הבדיקה.
אמנם אינני בסיכון אך בן זוגי ואני חוששים מאד ורוצים לבדוק את העובר. הייתי שמחה עם זאת לעשות את בדיקת הדם במקום בדיקת מי השפיר, ולכן שאלתי היא האם ידוע לכם על חברות שיכולות לעשות את הבדיקה גם לנשים שאינן בסיכון ואם כן האם תוכלו להפנות אותי אליהן?
תודה רבה!
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DNA עוברי מדם האם-למי שאינה בסיכון? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/12/2012לא ידוע לי שבארץ בדיקת DNA עוברית הינה זמינה מסחרית. עד כמה שאני יודע הבדיקה הינה זמינה כעת לצורך קביעת מגדר העובר. איני יודע אם היא זמינה לקביעת תסמונת דאון. על כל פנים כעת היו מאשרים עם מי שפיר. אני מציע להתקשר למכון הגנטי בשניידר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית של קשר משפחתיאתאיסט שלם04/12/2012
שלום פרופ' מכובדים,
יש לי שאלה בנושא של בדיקת קשר משפחתי ע"י בדיקת דנ"א.
אנחנו משפחה מאוד גדולה בארץ, וישנה טענה כזאת שאנחנו משפחה אחת. נניח ששם המשפחה שלי הוא "קולומבוס", אז ישנה טענה שכל המשפחות שנושאות את השם "קולומבוס" הן מאותה משפחה, כלומר הן נכדיו של אדם אחד שחי לפני כשש מאות שנה.
שאלותיי הן:
1. האם בדיקה גנטית היא אינדיקטור של 100% או שבדיקה זו לא מתאימה למה שאני מבקש לבדוק?
2. האם אין שינוי במבנה המולקולרי של הדנ"א כאשר האם 'מתחלפת' במשך הדורות, ובעצם שם המשפחה נושא רק את הגנטיקה של האבא, בו בזמן שהאמאות התחלפו ויתכן שהשפיעו על מבנה הדנ"א
באופן תיאורטי, אם אני אוסף את כל עשרים אלף בני משפחתי ובודק להן את הדנ"א, האם אמורים כל בדיקות הדנ"א להראות תוצאות זהות?
תודה לכם על עבודת הקודש שאתם עושים בחייכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית של קשר משפחתי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/12/2012בדיקות גנטיות לצורך קביעת מידת קרבה הינה נושא מסובך ומורכב. רק תאומים זהים יש להם מבנה גנטי זהה. ככל שאתה קרוב יותר לאדם אחר אזי צפוי שיהיו מקטעי DNA משותפים יותר. כך אפילו יהודים אשכנזים שאינם מאותו משפחה דומים יותר מאשר לא יהודים. ניתן לבצע בדיקות DNA במעבדות פרטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכטיוזכיס וולגריסשרון03/12/2012
שלום
אני בת 33. היום הרופא איבחן את עורי היבש מזה שנים כאיכתיוזיס וולגריס. מתבטא בעיקר בעור יבש ומגרד מעט מקושקש. הבנתי שזה גנטי ועובר דרך האם. אשמח לדעת אם עליי לעבור ייעוץ גנטי מיוחד בשל התופעה כי הבנתי שיש ביטויים חריפים משלי.
בני הבכור סובל מאוטופיק, הבנתי שיש קשר בין השניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכטיוזכיס וולגריס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/12/2012Icthyosis vulgaris הינה מחלה עם 2 סוגים: סוג תורשתי וסוג לא תורשתי. הסוג התורשתי נורש ברוב המקרים כמחלה אוטוזומלית דומיננטית. יש קשר עם אטופיה כפי שאת כותבת. סוג הלא תורשתי לרוב מופיע בגיל המבוגר והרבה פעמים מהווה סימן של מחלה פנימית כלשהיא. מומלץ ראשית כל לעבור בדיקה רפואית ויעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFIVF02/12/2012
מבצעת IVF מוגדרים כלא מוסברים.
בעברי 2 הריונות כימיים.
כל הבדיקות נמצאו תקינות.
האם ניתן להוסיף באופן פרטי בדיקה לתקינות כרומוזומים של בביציות המופרות.
ידוע לי שזה לא מתבצע באופן שיגרתי, אך האם ניתן לבצע את הבדיקה באופן פרטי (הרי אני כבר עושה IVF ללא קשר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF - תגובה
פרופ' אוהד בירק03/12/2012בעקרון ניתן לבצע בדיקה לפחות לדברים בודדים, כגון תסמונת דאון. האם מאפשרים זאת בתשלום במקרים בהם אין אינדיקציה רפואית ברורה לכך - עלייך לברר במכוני IVF בהם מבצעים איבחון טרום השרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים מדממיםמישהי01/12/2012
שלום רב
יש לי תאומים בני 17 וחצי בן ובת שנולדו בIVF . בשנה האחרונה הילדה מקיאה ומשתעלת דם בצורה מאסיבית הייתה מאושפזת בכמה בתי חולים בארץ ללא אבחנה .עברה אין ספור בדיקות ללא ממצאים כולל המוגלובין יציב הילדה סובלת מאסטמה למרות שהבן נולד עם ריאות לא בשלות והיה מונשם בלידה לילדה יש גם FMF ובנוסף נשאית של הפטיטיס C אך המחלה לא פעילה .הבן סובל מדימומים קשים מהאף זה יוצא בשפריץ באופן פיתאומי אפילו מתוך שינה לא פעם צרבו לו כלי דם באף יש לציין שבארבעת החודשים האחרונים הם מדממים יחד אם הילדה מקיאה דם הוא בהמשך היום ידמם מהאף גם אצלו ההמוגלובין תקין ותיפקודי קרישה תקינים אבל לשניהם יוצאות אפטות כואבות מאוד גם בסמוך האחד לשניה ואני שואלת את עצמי אם עשו את כל הבדיקות למה לא שלחו אותנו לאיבחון גנטי האם אני צודקת? האם יכולה להיות מחלה גנטית שגורמת לתסמינים אלו ?לא פעם העלתי את הנושא לרופאים המטפלים אך נענתי בתשובה שבדיקה גנטית לא תיתן תשובה ומה בנוגע לנשאות ההפטיטיס הילד לא צריך להבדק היות שהוא תאום?ולFMF ידוע שהיא מחלה גנטית .
האם אני צריכה לפנות באופן פרטי לייעוץ גנטי והאם זה יכול להוביל לפתרון הבעיה של התאומים ?
תודה מראש
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים מדממים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/12/2012הגורמים לדימום הינם רבים מגוונים וחלקם גנטים, חלקם לא. אין טעם לדעתי ל"מסע דייג" גנטי בלי אבחנה רפואית. יש להתמקד על אבחנה רפואית (בין עם זה בעיה מקומית, בעיה זיהומית, בעיה תפקודית של הכבד, בעיה תזונתית, בעיה המטולוגית או בעית כלי דם). לאחר שנקבעה אבחנה רפואית, והיא נראית גנטית, יהיה לחפש אחרי הגן האחראי, אבל לא לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבעילום שם29/11/2012
השאלות הן בנושא הומוסקסואליות:
אני יודע שכרומוזום Y אינו משפיע על מבנה המוח מבחינה גנטית,מבחינה הורמונלית כן .
ורציתי לשאול
יש הרי 46 כרומוזומים 23 זוגות כאשר הזוג האחרון יכול להיות XY (זכר סטרייט וזכר הומו) או XX (נקבה סטרייטית ונקבה לסבית).
מה שאני מנסה להבין
האם רק הגנים שנמצאים בכרומוזום הX אצל הזכר או הXX אצל הנקבה-קובעים את מבנה המוח או שישנם גנים נוספים ביתר ה-22 כרומוזומים שקובעים את מבנה המוח?
מחכה לתשובה
כנה,ישרה ולא מיתממת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/12/2012הנטייה להומוסקסואליות בזני המגדרים נקבעת על ידי גורמים לא ידועיים. ישנה עדות מסוימת שעל פיה המבנה המוחי הינו שונה בהומוסקסואליים אבל העדות הזאת הינה חלקית ועדיין אינה בסיס לאבחון. ידוע שיש מרכבי של הומוסקסואליות בכל אדם ושלעתים אדם משנה את האוריאנטציה על פי ניסיונות בחיים, הסביבה, וכו'. לא ידוע על הבדל מובהק בהרכב הגנטי בין הומוסקסואליים והטרוסקסואליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בעילום שם03/12/2012ברור לי שאין הבדל גנטי מובהק להומוסקסואליות.
מכיוון שכרומוזום Y מכיל מעט מידע שבעצם אומר לכורמוזום X ליצור מערכת מינית זיכרית במקום נקבית.
אך הוא אינו ממש קובע את הנטיה המינית
בדרך עקיפה הוא גורם לעליה בהורומוני הטסטוסטרון שמשנים מעט אולי את מבני המוח אך בעיקר את תפקודי המוח-מגדר
המסקנה שלי היא:
ש5% מאוכלוסיה של הגברים לא משנים את משיכתם לנשים וכרומוזום Y לא מתאים להם, הם היו יכולים להיות סטרייטיות לכל דבר עם היה מגיע X ולא Y
התחושה שלהם כגברים נובעת מהטסטוסטרון
הוא משני תפקודים במוח וכן גם טסטוסטרון נמוך משנה תפקוד וכן אסטרוגן
כך שמגדר הוא בעיקר הורמונים
אך הנטייה היא כמעט תמיד ברובה ועיקרה גנטית ומעט הורמונלית.
ובעצם אני חוזר לשאלה הראשונה
אם נעשו מחקרים ומצאו שמוח של הומו דומה יותר למוח של אישה סטרייטית מאשר לגבר סטרייט- עם כל ההורמונים הטסטוסטרון שיש להומו.
אז האם הנטייה נקבעת רק לפי כרומוזום X שנמצא בביצית או שיש עוד כרומוזומים שמשפיעים על הנטייה המינית ביתר 22 הזוגות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריזומיה 13 - טרנסלוקציהנועה26/11/2012
שלום, ביולי השנה עברתי הפלה בעקבות מומים שהתגלו בעובר בשבוע 17, כיום אני יודעים שלעובר היה טריזומיה 13 ואני ובעלי עברנו בדיקת קריוטיפ. אנו צריכים לקבל את התשובות בקרוב. רציתי לדעת במידה ואחד מאיתנו נשא הגן, זאת אומרת שקיימת טרנסלוקציה אז מה קורה לגבי ההריונות העתידיים שלנו? האם כדאי לנסות באופן טבעי ולקוות לטוב או שמומלץ הפרייה pgd ? אשמח לתשובה ותודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה - טריזומיה 13
נועה29/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה - טריזומיה 13 - תגובה
פרופ' אוהד בירק03/12/2012מרבית הגדולה של הסיכויים שהקריוטיפ של שניכם יצא תקין והשאלה לא תעמוד על הפרק - תישאר בעינה רק ההמלצה לבדיקת מי שפיר בכל הריון עתידי. במקרה בו בכל זאת יש טרנסלוקציה למישהו מכם, יזמנו אתכם לשיחה וידונו בפירוט באופציות (סיסי שיליה, מי שפיר או איבחון טרום השרשה ב-IVF) ותוכלו לבחור. כאמור, מרבית הסיכויים שזה לא המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Spinal Muscular Atrophyק25/11/2012
שלום רב,
עברתי בדיקות גנטיות והתוצאות תקינות
אך בתוצאת הבדיקה Spinal Muscular Atrophy
נרשם "בבדיקה נבדקים סמנים אחרים שמשמעותם
לא הובהרה, ולכן התוצאות שלהם אינן מדווחות.
האם משמעות המשפט שעלי לעבור בדיקות נוספות שקשורות למחלת ניוון שרירים מסוג SMA ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Spinal Muscular Atrophy - תגובה
פרופ' אוהד בירק26/11/2012זהו הנוסח הסטנדרטי של תשובה תקינה למחלה זו. הנוסח של התשובה מתייחס לכך שבדיקה תקינה למחלה זו מותירה עדיין אפשרות של מקרים נדירים שלא מזוהים וניתן לזהותם בבדיקת מי שפיר ל-SMA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עינייםרוני25/11/2012
שלום
האם יש בדיקה גנטית שבעזרתה אני יכול לדעת איזה צבע עיניים יכול להיות לצאצא שלי.
כלומר לדעת מראש אם צבע מסויים הוא כלל לא אפשרי?
בתודה מראש
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים
בעילום שם29/11/2012לא אני לא גנטיקאי והתשובה שלי היא לא במקום מנהלי הפורום.
נדמה שצבע העיניים נקבע לפי כמות המלנין.
אם לשני ההורים צבע עיניים בהיר כגון כחול,ירוק, אפור גם לילדים יהיו עיניים בהירות
אם לאחד או לשני ההורים צבע עיניים כהה יותר כגון חום,ושחור
צריך לראות אם נמצא גן בגנוטיפ אך לא בפנוטיפ לצבע עיניים בהירות
כלומר
הגנים לצבע עיניים בהירות חלשים יותר מהגנים לצבע עיניים כהה אך הם עדיין נשמרים ויכולים לעבור לצאצאים הבאים
צריך ששני!! הגנים לצבע עיניים בהיר מאמא ומאבא יבואו יחד לצאצא על מנת שהתכונה תבוא על ידי ביטוי אחרת התכונה כאילו "תבלע" ולא תבוא על ידי ביטוי חיצוני אם וכאשר יהיה מצוי גן לצבע עיניים כהה דומיננטי.
זה בגדול יכול להיות שיש עוד כמה סייגים,שאני לא ארחיב גם ככה מגילה ארוכה יצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' אוהד בירק עזרה בבקשה!דנה.מ21/11/2012
שלום רב,
בשבוע 32 נתגלו ציסטות 2ס"מ *0.9 מ'מ בצמוד ובמגע לאינסרציה של חבל הטבור -אין זרימות דם. כמו כן לפני שבועיים זרימות עורק טבוריS/D 4.1 .כרגע 2.7
בקצה שילייה ישנה הימטומה 2.9*0.9 .יש חשד לקרישות יתר.לפני שנה הריון הסתיים בשבוע 28 היפרדות שלייה.כרגע מטופלת במיקרופרין 75 מ"ג. קצת לפני כניסה להריון הייתה דלקת רצפת אגן(טופלתי באנטיביוטיקות). כל הבדיקות שקיפות עורפית, סקירות מוקדמת ומאוחרת תקינות.חלבון עוברי 1.30 -A.F.P הבדיקה בתחום הנחשב כתקין.
אמורה לעבור יעוץ גנטי ועקב מצב הבטחוני בדרום (תושבת שדרות) אין קבלת קהל. אין אפשרות להגיע לצפון /מרכז עקב מצב בריאותי.
מתחננת לעזרה האם ישנו סיכוי למומים או תסמונות למינהם? האם צורך ואפשרות לעבור דיקור מי שפיר.תודה מראש דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)