מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרדרמיכל28/01/2013
אתמול קיבלנו תשובה שלבן שלנו יש פרדר וילי...
וזה כתוצאה מUPD..
מה המשמעות של הUPD
ואם אפשר בדרך הכי "פשוטה" להסביר לי מבחינת הכרומזום 15
מה בעצם קרה שם כאשר זה UPD
האם זה בעקבות האבא או האמא? (סתם בשביל לדעת) לא חלילה האשמות....
ואם זה קרה בעקבות חוסר אצל אמא או אצלל האבא
האם זה "תאונה" או שמשהו לא בסדר שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/01/2013UPD במקרה הזה פירוש ירושת 2 עותקים של כרומוזום מאותו הורה. ב- PWS העותקים בד"כ אמהיים. הסיבה לתופעה ברוב המקרים אינה ידועה אבל יש מחשבה שיתכן הייתה טריזומיה 15 בתאי העובר הראשוניים ושכרומוזום אחד הלך לאיבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ותדוהאירית23/01/2013
שלום רב,
האם אשכים טמרים והיפוטניה מעידים בהכרח על תסמונת פרדר וילי
או שייתכן מצב שהאשכים הטמירים הם חלק מההיפונטינה עצמה???
תוד רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ותדוה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/01/2013אמנם התסמינים יכולים להיות ב PW קיומם לא מוכיח. ישנם מספר תסמינים וגם בדיקה גנטית ל- PW.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקהלי23/01/2013
שלום
רציתי לדעת האם זה גנטי העדפה מינית
אם לאחד מבני הזוג יש אחות לסבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה - תגובה
פרופ' אוהד בירק23/01/2013הומוסקסואליות למיניה קיימת בכ-10% מהאנושות - חלקם מוצהרים וחלקם הגדול לא מוצהרים. ככל הנראה שילוב של גנטיקה וסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לי23/01/2013אז מה הסיכויי לצאצאים הומוסקסואלים במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקר שליש ראשוןלימור23/01/2013
בוקר טוב,
PAPP - 1.10ml 0.97MoM
Free B hcg - 33.43ml 0.94MoM
NT-2 מ"מ
CRL 44.3 מ"מ
גיל ההיריון לפי א.ס זהה לגיל החזרת העוברים(IVF)
וגילי 35
סיכון לפי הגיל 1:340ברור לי שהוא בלבד לא מאוד תקין אך בשקלול הבדיקות עלה ל 1:150.
שאלותיי הן:
1. אני חוששת לעשות בדיקת מי שפיר, בגלל הסיכון להפלה, אני מחכה להיריון הזה 3 שנים.. שמעתי על בדיקת הדם שבודקת DNA של העובר בדמי, האם תוצאות הסקר נותנות סטטיסטיקה לתסמונת דאון בלבד, שהרי הבדיקה נותנת מענה כמעט מוחלט לכך, יש לך תובנה בנושא?
2. קבעתי תור לסקירה מוקדמת, האם יש צורך בסקירה מורחבת ומהי בדיקת זרימות וכיצד תורמת?
3.האם רמת החלבון בבדיקה יכולה להיות מושפעת מפרוגסטרון ? ואם לא מה גורם להעלאת ההסתברות
אני מאוד חוששת, תודה רבה על התיחסותך
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקר שליש ראשון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/01/2013בדיקת DNA עוברית אינה רשומה עדיין כבדיקה שגרתית קלינית אמנם ישנם מספק קבוצות מחקר שעוסקות בעניין (למשל בביילינזון). לדעתי בינתיים הבדיקה אושרה לקביעת מגדר. בדיקת כרומוזומים הינה הבדיקה היחידה שיכולה לשלול תסמונת כרומוזומלית. בדיקה זרימה או סקירה מורחבת אינה יכולה לשלול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תיאומיםיואב2820/01/2013
שלום רב,
עברתי דילול עובר בעל מום ספינה ביפידה ומוח בצורת לימון שאלתי הראשונה האם זהו מום אשר קשור לבעיה כרומוזומלית ?
בבדיקת ביקורת שערכו נמצא כי לעובר השני יש ציסטה בגודל 4 מ״מ באחד מחדרי המח.
האם העובדה שהיה מום ספינה ביפידה במח העובר שדולל מגדיל את החדש למום כרומוזומלי בעובר השני (בגלל הממצא של הציסטה)
האם בדיקת הדם של חב. פרונטו יכולה לגלות מומים כרומוזומליים וכך רק במידה וחלילה התוצאה חיובית נעשה מי שפיר.
זהו הריון יקר ואנו חוששים מדיקור נוסף.
אודה לתשובתכם לשאלותי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תיאומים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/01/2013את זקוקה ליעות גנטי פרטני. אין קשר בין המומים של העובר הראשון ובין הסיסטה או (בהנחה שהתואמים לא זהים) בין הסיכוי של בעיה כרומוזומלית (שאינה גדולה לפי המידע שסיפקת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטוניהשרונה20/01/2013
הי,
האם במצב של היפוטניה "משמעותית" בתינוק רך
הוא בהכרח אמור להיות שקט(כמעט ולא בוכה) וישנוני....
או שישנו מצב של היפוטניה משמעותית ובכ"ז הילד יהיה בכיין וערני???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטוניה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/01/2013אין קשר בין היפוטוניה ובין אופי ההתנהגות ואי שקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטניהמיכל17/01/2013
יש לי בבקשה שתי שאלות לגבי נושא של היפוטניה בתינוק שרק נולד...
שאלה ראשונה האם היפוטניה בתינוק שרק נולד מרמזת על בעיה של איזה תסמונת
או בעיה בסיסית כלשהי או שלעיתים ישנה היפוטוניה שהיא רק היפוטניה בפני עצמה?..?
ז"א תינוק שנולד וישר מגלים היפוטנה והיא הבעיה היחידה
ושאלה שנייה שלי האם תינוקת היפוטונים הם בהכרח שקטים יותר?
או שישנם תינוקות היפוטנים שהם לא שקטים, בוכים הרבה וכו.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטניה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/01/20131. היפוטוניה יכולה להיות תופאה בודדת ואף תעלם עם הזמן. לעומת זאת היא עלולה להיות סימן של בעיה גנטית, עצבית, שרירית, מטבולית, זיהומית או אחרת. ילד היפוטוני לא בהכרח שקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דאוןמירי17/01/2013
שלום,
יש לנ ילדה בריאה בת שלוש. לפני כש ה נכנסתי להריון שאובחן עם תסמונת דאון וביצעתי בעקבותיו הפלה.
כיום אני שוב בתחילת הריון ורציתי לדעת האם לאור העובדה שיש לי ילדה בריאה הדבר מקטין את הסיכוי לבעיה גנטית אצלי או אצל בעלי.
ובכלל מה הסיכוי שגם ההריון הנוכחי יהיה עם בעיה דומה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת דאון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/01/2013היות שסיכון גנטי תלוי בג'נוטיפ ההורים וגורמים אחרים, הסיכון הגנטי אינו קשור לכך שיש בת בריאה. לעומת זאת, אם היה לך הריון אחד עם דאון, הסיכון לעוד הריון דומה מוגבר מעבר לסיכון הרגיל. מומלץ יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCG גבוה בשני ההריונותריקי17/01/2013
האם קיים הסבר רפואי לכך שבשני ההריונות שלי נמצא ערך HCG גבוה (3.8) - המורה על סיכון מוגבר לתסמונת דאון, וכן בכל שאר בדיקות הסקר שביצעתי הכל היה תקין לחלוטין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCG גבוה בשני ההריונות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/01/2013הרבה הריונות תקינים נושאים HCG גבוה. לכן כסמן בלעדי הוא אינו אנין לחזות תסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופות על הגנטיקהגבר17/01/2013
אני גבר, בגיל 34, אחרי DVT, קיבלתי הוראה לקחת קומדין
אצלינו זה משפחתי רק שבדור הקודם זה הגיע בגילאי 50+
השאלה שלי:
האם לתרופות מדללות דם יש השפעה גנטית ?
האם לעבור לטיפול אחר לתקופה של כמה ימים לפני
שמתכננים להביא תינוק חדש לעולם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופות על הגנטיקה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/01/2013לא ידוע לי השפעה גנטית של Coumadin
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לי ותודהשרונה16/01/2013
שאלתי היא לגבי תסמונת פרדר וילי, מה הבעיות העיקריות שלה?
והאם אצל כל החולים מופיעים אותם הסימנים? או שיש כמה חומרות למצב?
מה הכוונה שאומרים שבתסמונת הזאת ישנם כמה מנגנונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לי ותודה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/01/2013Praeder-Willi Syndrome PWS נגרם ע"י נזק לגנים בכרומוזום 15. יש מספר מנגנונים שיכולים לגרום לנזק כזה (חסר, מוטציה נקודתית, הטבעה......). התסמינים העיקריים הינם סימנים דיסמורפיים, היפוטוניה, השמנה, קשיי האכלה, ירידה בפיריון ופיגור. כמו בכל תסמונת גנטית ישנו טווח רחב של חומרה של כל התסמנים אבל ברוב הילדים יש משהו מכל התסמנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתא תלסמיהדנה13/01/2013
שלום,
לי ולבן זוגי יש בתא תלסמיה, רציתי לדעת עד כמה זה בעייתי לעתיד להבאת ילדים, ובאילו פרוצדורות צריך לנקוט?
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתא תלסמיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/01/20132 נשאי תלסמיה עלולים להוריש הגן הפגום לצאצא אשר יסבול מתלסמיה גדולה (major thallasseamia). ניתן לבדוק בהריון ולאבחן את זה. מומלץ יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטניהשרונה11/01/2013
האם ישנם אנשים מבוגרים שהם היפוטונים??
או שזה רק בשלב הילדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטניה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/01/2013היפוטוניה הינה חוסר תנגודת לתזוזה פסיבית. היא יכולה להתקיים בכל גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלשרונה11/01/2013
שאלתי היא כזאת, מה ההבדל בין מחלה לבין תסמונת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/01/2013מחלה=מצב של בריאות לקויה. תסמונת=מצרר סימנים קליניים עם גורמים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש השפעה גנטית למחלות נפשיות??ירון11/01/2013
שלום, זאת פעם ראשונה שאני כותב,
האם יש אפשרות לבדוק השפעה גנטית על הנפש של מישהו שבמשפחתו יש הסטוריה של דכאונות וחרדה כולל אחות שסובלת מפיגור שכלי ודודה שהתאבדה, בני דודים חרדתיים?
האם לדוגמה האח שניהל חיים רגילים לגמרי עד גיל 30 ואז התפרץ אצלו דיכאון וחרדה מושפע מההסטוריה של משפחתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש השפעה גנטית למחלות נפשיות?? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/01/2013מחלות נפש בחלקן נוטות לחזור במשפחות. יש מחלות מסוימות למשל דכאון מנית שעוברת בתורשה אוטוזומלית דומיננטית. אבל ברוב המחלות אין גן אחד אחראי במחלה ולכן אין בדיקה ספציפית. לפרטים נוספים יש לפנות ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)