מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאילהאוקסנה03/05/2013
שלום,
הילד PDD + אנמיה + מקבל RISPOND 0.3.
שאילה שלי היא ככה,
איזה בדיקות דם לילד אני צריכה לעשות בגלל (תופעות) שהוא מקבל RISPOND.
השוב לי רק על RISPOND,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאילה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/05/2013פורום זה מטפל בבעיות גנטיות. אני מציע לפנות לפורום של רפואת ילדים או נוירולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גנטית ל MPS.ענת30/04/2013
שלום רב,
לפני כמה ימים רופאת הילדים של בני אמרה לי כי יש לה מספר סיבות לחשוד כי בני (כמעט בן 4) לוקה באחד מזני מחלת הMPS. כמובן שמיד לאחר מכן לקחתי אותו לבדיקת שתן ע"מ להתחיל בתהליך האבחון.
הבעיה היא שצריך לחכות כחודשיים-שלושה לתוצאות הבדיקה וזה קשה מנשוא.
חשבתי שאולי כדאי שאני ובעלי נעשה בדיקות גנטיות ע"מ לגלות אם שנינו אכן נשאים של גן ה MPS (שכן, למיטב הבנתי, אם אחד מאיתנו אינו נשא אין סיכוי שילדנו לקה במחלה זאת). אשמח לקבל כל מידע על בדיקה זאת - היכן עושים אותה, מה העלויות (אני ובעלי מבוטחי מכבי זהב), אך בעיקר, כמה זמן תהליך זה כרגיל לוקח.
כמובן שגם נשמח לכל הצעה אחרת אשר עשויה לקצר את זמן ההמתנה לתשובה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גנטית ל MPS. - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/04/2013לMPS וMך (דומה) יש מספר רב של גנים והרבה מאד מוטציות אפשריות. לא מעשי היום לבדוק כל האפשרויות האלו ומין הסתם זה יקח הרבה זמן. הדרך הנכונה הינה בדיקה מטבולית ואנזימתית של המטופל. אם קביעת אבחנה או קריאת כיוון בדיקה גנטית של המטופל הופכת להיות מעשית ואז (תלוי בסוג MPS) אחד או שני ההורים נשאים. אני לא מבין מדוע לוקח חודשים לקבל תשובה. אני מציע להתיעץ עם גנטיקאי פרטני ואם את בהיריון כעת, באופן דחוף. יש גם לחשוב על טיפול שזמין לחלק מין זני MPS כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות גנטיותשירן28/04/2013
שלום, בדף התוצאות שהוצאתי במרפאה, מופיע ליד הבדיקה - לא נשא. ליד סיסטיק פיברוזיס מופיע - נקודותיים (:). רציתי לשאול האםמיש לזה משמעות? התור ליעוץ הגנטי רחוק. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/04/2013לא לגמרי הבנתי את השאלה. אם רשום "לא נשא" אזי את לא נשאית למוטציות שנבדקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלה
שירן29/04/2013ליד כל הבדיקות אכן מופיע לא נשא. ליד סיסטיק פיברוזיס מופיע הסימן נקודותיים כלומר :
השאלה שלי האם הסימון הזה אומר שיש צורך לפנות לבירור נוסף.
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה ואפלפסיהנינה28/04/2013
שלום רב, יש לי בן בגיל שלוש עוד מעט, חולה אפלפסיה קשה על רקע פולימקרוגיריה ופכיגיריה באונה שמאלית בראש. אנחנו מתכוונים להיכנס לעוד הריון אך רוצים לעשות ייעוץ גנטי לפני כן, האם ישנן מרפאות שאכן מתמחות בנושא זה? ומהו סוג הייעוץ אותו אנחנו צריכים לבקש האם יש צורך שהגניטיקאי שיעשה לנו את הייעוץ יהיה עם רקע נוירולוגי???
אשמח לקבלת תשובה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה ואפלפסיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/04/2013נושא זה דורש התייחסות של גנטיקאי ושל נוירולוג ילדים. מומלץ לגשת ליעוץ פרטני. חשוב להביא כל המסמכים הרפואיים וכן CD של בדיקות הדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתעינת28/04/2013
שלום רב, אני בתחילת תהליך של תרומת ביצית. יש לציין שאצטרך גם תרומת זרע. בבנק הזרע יש תורמים שעברו את הבדיקות המקיפות ונמצא שאינם נשאים למכלול רחב של מחלות גנטיות ולכן הבנתי שעלי לבחור תורם כזה. שאלתי היא האם זה מספיק כדי לשלול בעיות גנטיות גם כשאין את הפרופיל הגנטי של תורמת הביצית. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/04/2013לא ברור לי השאלה. בדיקות סקירה הינן המומלצות והקיימות במערכת היום. אם ידוע על בעיה ספציפית יהיה להתיעץ פרטני לגבי בעיה זו. בעת הריון מומלץ לבצע בדיקות סקירה מקובלות לאברציות כרומוזומליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן לבקנותמזוז עליזה28/04/2013
אני מרוקאית ו,בעלי ממוצא תונסאי יש לו 2 אחים לבקנים- צבע סגול בעינים- צבע שיער לבן וריצוד בעינים
בני לפני חתונה האם יש סיכוי שבני נושא את גן הלבקנות? הכלה העתידה מרוקאית
אנחנו לא יודעים איזה סוג של גן הלבקנות, מה הסיכויים שיוולד ילד לבקן במקרה כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן לבקנות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/04/2013יש סוגים שונים של לבקנות עם תורשה שונה. בסוג שכיח אוטוזומלית רצסיבית הסיכון שבנך נשא הינו כשליש. הסיכוי שבת זוגו נשאית נשאית לאותו גן נמוך מאד לכן הסיכוי לילד ילד עם לבקנות נמוך. לפרטים נוספים יש צורך באבחון מדויק של המטופלים ויעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בירור בעקבות סרטן פפילרימוטרד21/04/2013
שלום רב,
אני בן 38.
בעברי (לפני כשלש שנים) סרטן בלוטת התריס פפילרי. עברתי כריתה מלאה, טיפול יוד וכיום אני בריא.
אני יודע שמקורו של סרטן הוא במוטציה. אני רוצה לדעת האם העובדה שלקיתי במוטציה אחת אומרת כי הסיכוי שלי למוטציות נוספות עולה ?
אני סובל מבארט. האם סיכויי להפיכת הבארט לסרטן וושט עולים בעקבות היותי כבר בעל מוטציה אחת בגיל כה צעיר ?
אימי עם סרטן בלוטת התריס. אבי שהיה מעשן לקה בסרטן ריאות.
לגבי קרובים אחרים איני יודע.
האם עלי לפנות לייעוץ גנטי עמוק יותר ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בירור בעקבות סרטן פפילרי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/04/2013מההבט הגנטי יתכן שיש במשפחתך שינוי בכרומוזום מסוים ומסכן בני המשפחה מפני התפתחות הסרטן. הדבר ניתן לבדוק. לגבי הסיכוי לפתח עוד סרטנים התשובה היא קשורה לאותו מצב הגנטי שהזכרתי לעיל וכן לגבי ניתוני הסרטן שמומחה אונקולוג מוסמך לענות. אני ממליץ על יעוץ פרטני עם אונקו-גנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעות גנטי-עינייםאדווה21/04/2013
היי
בת 31.מבקשת לברר אודות התהליך.. .. אני בעלת בעיית עיניים מולדת ANIRIDIA .
רציתי לדעת (בהנחה שאני אעבור בדיקת דם ויעוץ גנטי) האם זה נכון שרק אם בן הזוג ייבדק ויישא את הכרומוזום שגם לי יש זה יכול לעבור לעובר ? או שיש סיכוי שגם אם בן הזוג לא נושא את הכרומוזום אני ורק אני אוכל להעביר לעובר?? או שזה בכלל אינדיבדואלי ולפי סוג הבעיה כי יש לי גם חברה עם RP ואולי אצלה זה בכלל שונה? אשמח לקצת סדר בעניין ואיך זה הולך ....תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעות גנטי-עיניים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/04/2013מום זה יכול להיות לבעיה כרומוזומלית גנטית או ספרדית. סיכוי חזרה תלוי באזה סוג. מוטב להתיעץ עם גנטיקאי מוסמך פרטני עם הממצאים הספציפייפ שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףדידי19/04/2013
אישתי בשבוע 32 עם בן. היא ממוצא עירקי ואני אשכנזי
הוריה בני דודים ממוצא עירקי. זה הריון שני. בהריון הראשון עשינו בדיקות סקר גנטיות לפי מוצא. אישתי עשתה 4 בדיקות סקר ביניהן X שביר וקיבלה תשובה שמספר החזרות תקין ללא ציון מספר החזרות.
גם בשאר בדיקות הסקר בשגרה קיבלנו תוצאות סקר תקינות.
אנחנו מודאגים כי להורים של אישתי הייתה דודה שהייתה לה תסמונת לא ברורה. מדובר באישה שנפטרה לפני מס' שנים והייתה בת 96 כך שמן הסתם לא איבחנו מעולם מה יש לה. מה שכן בלט זה בעיות ביציבות המוטורית. כל הזמן קראו לזה פיגור ויתכן שבאמת מדובר בפיגור שכלי. התופעה הזו לא ידועה יותר בדור שלה, לא בדור ההורים של אישתי וגם לא בדור של אישתי-מעולם לא חזרה על עצמה. אך יש לזכור שאישתי בת של שני אחיינים של אותה אישה. אישתי בריאה לחלוטין.
בסקירה מכוונת מוח בשבוע 30 מצאנו שראש העובר גדול בשבועיים. יועץ גנטי מדד את היקף הראש שלי וטען שהוא מתאים לעובר וסטיית התקן היא רק 0.6
עד כה לא ביצענו מי שפיר האם יש משמעות על רק הסיפור הנל לבצע מי שפיר + צ'יפ גנטי? האם כדאי לבקש בדיקה אבחנתית לX שביר?
שאלה נוספת-האם לX שביר יש התבטאויות בגיל הינקות-כלומר לפני גיל שנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/04/2013בדיקות גנטיות ספציפיות בהריון דורשות אבחנה ספציפית אצל המטופל. כאן אני מבין שאין לכן אין בדיקה שמתייחסת למצבה. מומלץ לבצע בדיקות סקירה ולפעול בהתאם לתוצאות. מי שפיר עשוי לבדוק כרומוזומים (תסמונת דאון ואחרים) וממליצים לבצע אותו עם יש סיכון גבוה לבעיה כרומוזומלית לפי ממצאי סקר או סיפור משפחתי. צ'יפ עושים עם בדיקה קריוטיפ רגילה תקינה. מעבר לזה אני ממליץ ללכת ליעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון רב בשתןאלה17/04/2013
האם בדיקה כזו שאני ביצעתי במעבדה רגילה בסניף קופת חולים באמצעות כוסית שלתוכה מכניסים מקלון היא מספיק מדוייקת או שיש אפשרות שהתוצאה תהיה שלילית בעוד שפועל יש חלבון רב בשתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת חלבון רב בשתן - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/04/2013לתשומת לבך פורום זה הינה מיועד לבעיות גנטיות. אני מציע להתיעץ עם רופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PCR MTHFRנתנאל15/04/2013
שלום.
בתי עברה בדיקת דם שכללה :
PCR FV LEIDEN =תקין
PCR FII = תקין
PCR MTHFR (C677T) = הטרוזיגוט
אבקש לדעת מהיא הבדיקה הזו ומה משמעות התוצאה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCR MTHFR - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/04/2013עושים בדיקות על רקע בעיה רפואית בכדי לענות יש צורך להסביר מה הייתה הוריה לבדיקות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר שבוע 32 דחוףףף!הילה14/04/2013
שלום,
שמי הילה ואני בת 26 שבוע 31 נכנסת ל32 ביום רביעי ... ב22/3 נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד בגלל שהעוברה היתה עם ממצאים של ראש קטן ובטן גדולה .. ושם נמצא ציסטה צלולה בצד ימין של השחלה 1.9*1.7 ומשמאת 2.7*3.4 שגם הוא צלול (נכון לאותו היום) .. למחורת קבעתי בדיקה אצל פרופסור הרמן אריה ושם נמצא שבציסטה שמאל יש " הדים אקוגניים המתאימים לדימום וזה מחשיד מאוד לתסביב, לא נראה נוזל חופשי בבטן, זרימת דם בMCA תקינה ללא עדות לאנמיה עוברית" ב24/3 הייתי אצל הפרופסור שוב... ולא היה שינוי.. אחרי שבועיים נקבע תור להריון בסיכון - יום אשפוז... ושם הציסטות נעלמו כלא היו!! לא ניתן כמובן לדעת מה היה בשבועיים מה יש בשחלות ומה קרה שם ... את זה נדע רק שהיא תצא בעזרת ה'... נשלחנו לבדיקה גנטית.. ושם היא אמרה לנו שיש 2 מחלות עם סיכויים נמוכים ואין המלצה על מי שפיר... היא בדקה שוב וחזרה אלינו (ד"ר מיכל פיינגולד צדוק) ואמרה שהיא מצאה בספרות קשר בין הציסטה לבין בעיה בכרומוזומים... והיא ממליצההה על מי שפיר ובדיקת דם עוברי בשלב זה של ההריון ..." קיימים דיווחים על trisomy 12 mosaicis. tetraploidy mosaicism ושינויים בכרומוזומים אחרים ולכן היא המליצה על בדיקת מי שפיר. חוץ מזה נשלחתי לMRI בבטן העובר וסקירה מכוונת לשלד (mccune albright syndrome מצב שבו קיימת מוזאיקה סומטית )
השאלה היא האם ממצאים אלו הם נדירים או שקורים הרבה שזה באמת מצדיק את הבדיקה של המי שפיר דם טבורי ועוד משהו שנקרא ציפ גנטי?
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר שבוע 32 דחוףףף! - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/04/2013הממצא הינו חריג ודורש התייחסות. נשמע יעוץ הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 הפלות יזומות מומים בעוברשושה13/04/2013
שלום רב,
ניסיתי ללדת ילד 3
אולם 2 ההריונות אליהם נכנסתי די בקלות נתגלו עם מומים בעבור ועל כן עברתי 2 הפלות
אני מתקרבת לגיל 40
לא עברתי הריונות או הפלות קודם לשני ההאירועים הנ"ל
בדיקות גנטיות שלי ושל בעלי טרום הכניסה לשני ההריונות הנ"ל נמצאו תקינות
אותו בן זוג
עברנו בדיקות קריוטיפ בעקבות הנ"ל
גם הן תקינות
מה עושים? האם יכול להיות שזו הייתה סטטיסטיקה עגומה ותו לא?
האם יש בדיקה נוספת שכדאי שנעשה כדי להיכנס להריון או שמא עדיף לאור הנ"ל לוותר?
אדה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 הפלות יזומות מומים בעובר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר14/04/2013ישנם גורמים רבים למומים. אין באפשרותי לדעת אם מדובר בתסמונת בעוברים אם לאו מהתיאור שלך. יש צורך לפרטים מלאים של בירור הרפואי וגנטי של הנפלים. בלי פרטים כאלה אין אבחנה ספציפית ולכן אין בדיקה ספציפית מעבר מה שעשיתם. יש לעקוב אחרי כל הריון בקפדנות ולבתע את הבדיקות שממליצים לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפ גנטישרית13/04/2013
שלום
בת 39. יש לי אחות בעלת פיגור שכלי ואוטיזם. היא היחידה במשפחה. בסיקרה מוקדמת ברוך השם הכל תקין
האם לדעתך יש הצדקה לבדיקת הצ'יפ הגנטי?האם זה יכול חלילה לעלות על מחלות חלילה באופן חד משמעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר14/04/2013בכדי להבין מהתוצאה של בדיקת צ'יפ היה צריך ראשית כל לבצע באחותץ אבל יתכן שלאחות יש בעיה אחרת (למשל מטבולי) שצ'יפ אינו הדרך הטובה לאבחן. בלי אבחנה ספציפית של אחותך לא תהיה בדיקה ספציפית בהריון. יש לגשת עמה ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יפ גנטי
שרית14/04/2013הי
בכל מקרה כבר עשיית צ'יפ גנטי . האם יכול חלילה לאבחן מחלות אחרות . הייית אצל יועצת גנטית ואמרה שאין לה דרך לדעת מה הבעיה אצל אחותי והמליצה גם לבדוק את אחותי. כיוון שזה לא ממש אפשרי עשיית את הצ'יפ על חשבוני ללא השתתפות הקופה. האם זה עדיין יכול לבדוק גם אם אין התמקדות ספציפית. בתקווה שהכל יהיה תקין
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפ גנטיליר12/04/2013
שלום בת 29 הריון שני מעובר מוקפא איקסי. בסקירה ראשונה הכל תקין מלבד ציסטות צוואריות ונוכאל אדמה 4 ממ. תוצאות מי השפיר תקינות. כרגע ממתינה לציפ הגנטי. גם התבחין המשולש תקין. מה הסיכוי שחליתה הציפ לא תקין? אני דואגת כי זה הריוו טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפ גנטי
שרית13/04/2013שלום
בת 39. יש לי אחות בעלת פיגור שכלי ואוטיזם. היא היחידה במשפחה. בסיקרה מוקדמת ברוך השם הכל תקין
האם לדעתך יש הצדקה לבדיקת הצ'יפ הגנטי?האם זה יכול חלילה לעלות על מחלות חלילה באופן חד משמעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ליר14/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)