מידע רפואי
פורומים
- אורתופדיה ילדים
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- פסיכולוגיה הוליסטית
- נטורופתיה ותזונה
- רפואת עור פוטודינמית
- רפואת שיניים לילדים
- נכויות, אחוזי נכות
- וטרינריה
- בניית ציפורניים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- בעיות פוריות - תמיכה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- סימנים רכיםאלה20/12/2013
שלום
אני בת 29, הריון ראשון. בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע 16 התגלו אצל העובר 2 סימנים רכים: מוקד אקוגני בצד שמאל של הלב ועצם ירך קצרה- אחוזון 6.8.
עשיתי אולטרסאונד של שקיפות עורפית, שיצא טוב ועדיין לא קיבלתי את התוצאות של האינטגרייטד ריסק.
מאז האולטרסאונד אני שומעת רק מספרים... אני לא באמת מבינה את המשמעות של זה. נאי מבינה שזה מעלה סטטיסטית את הסיכון, אבל האם אני צריכה לדאוג על סמך הממצאים האלה? לעשות מי שפיר? אני רק רוצה שמישהו ירגיע אותי. מיותר לציין שאני לא ישנה בלילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים רכים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/01/2014הבעיה של בדיקות היא שצריך להתמודד עם התוצאות. במצב דורש יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודהאבודה27/12/2013
היי אני בחורה בת 19 משרתת בצבא, ההורים שלי התגרשו שהייתי ילדה בת ארבע לאבא שלי יש מחלת נפש ומאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתה לי מערכת יחסים די לא יציבה עם אבא שלי הוא היה תמיד פוגע בי ויורד עליי גם אם הייתי צוחקת בוכה או שותקת תמיד היה לו מה לומר. כשהגעתי לגיל 16 החלטתי להפסיק לדב ר איתו ורק עד לא מזמן חידשתי איתו את הקשר והבנתי שיש לו בעיה ושאני צריכה להבין אותו והיום אני כבר לא כועסת עליו ושכחתי כבר מזמן את מה שקרה הבעיה היא ההשלכות שזה השאיר אחריו. כולם אומרים לי כל הזמן כמה שאני יפה ושווה וחכמה וטובה אבל אני לא תמיד מרגישה ככה בחיים שלי לא היה לי חבר רציני וכל פעם שאני רוצה מישהו ומדברת איתו אני מרגישה שהוא מתרחק ממני כמו מאיזה עלוקה או סתם יורד עליי יצאתי ופגשתי די הרבה בנים שפגעו בי ואמרו שאני לא מספיק יפה או סתם ירדו עליי שאני ילדה קטנה או רצו את החברות שלי וגם עד שמישהו בא ומדבר איתי אני כבר מרגישה כאילו אני נגעלת ממנו ובא לי רק לברוח ממנו. אני רואה שלכל החברות שלי יש חבר שאןהב אותן ועושה הכל בשבילן ואני מרגישה שלי בחיים לא יהיה את זה אני לא מבינה למה כולם מתרחקים ממני בצורה כזו אני מרגישה כאילו אף בחור בחיים לא יאהב ויעריך את מי שאני ובגלל זה כבר נימאס לי מלנסות אני יודעת שאני עדיין צעירה ןהכל אבל כבר התייאשתי מגברים מרגישה שאני כבר שונאת את כולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבודה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/01/2014זה פורום אינטרנט מוקדש למחלות גנטיות. אשמח לענות שאלה בתחום אם תהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגור שכלי גנטי?ג'קי04/01/2014
שלום רב, יש ל שאלה שיושבת עלי כל הרבה זמן. לחברה שלי יש אחות עם פיגור שכלי קל. בנוסף יש במשפחה בת דודה רחוקה מאוד עם פיגור קל גם היא. יש עוד ילדים אחרים בריאים לגמרי במשפחה. אני ממש חושש מהאפשרות של מעבר גנטי לילד שלנו ומכך יש בי פחד להביא איתה ילדים לעולם. מה הסיכוי שדבר כזה עובר בתורשה? אם הסיכוי גבוה מה ניתן היום לעשות כדי להימנע מזה. אני ממש ממש חושש מזה. האם ניתן לזהות דברים כאלה לפני הלידה או תוך כדי הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגור שכלי גנטי? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/01/2014גורמי פיגור רבים מאד חלקם תורשתיים חלקם לא. בכדי לענות לך חייבים אבחנה רפואית של שני הפריטים, ועם זה לגשת ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- smaרוני30/12/2013
שלום ד"ר
קיבלתי תשובות הסקר הגנטי.
למיטב הבנתי הכל תקין חוץ מהתשובה של ה-SMA ובה כתוב:
"בבדיקת דנ"א שבוצעה מדגימת דם, נמצא שאינך נשאית של המוטציה שנבדקה. בבדיקה נמצא מספר עותקים תקין (2 או יותר) של אקסון 7 בגן SMN1.
מהימנות הבדיקה הינה 90%.
הסיכון ללידת ילד חולה SMA, על פי תוצאת הבדיקה, הינו פחות מ-1:100,000.
הבדיקה בוצעה בשיטת MLPA בה נבדקים גם אתרים מחוץ לגן SMN1.
משמעות השינויים באתרים אלו אינה ברורה, ולכן אינם מדווחים".
האם על בן זוגי להיבדק גם לנשאות גן הSMA?
האם מבחינת השכיחות היא תקינה? מה הנורמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sma - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/01/2014דיוק בדיקה סקירה אינה 100%. אין צורך לדיוק 100% כי מדובר בקביעת סיכון לא באבחנה של חולה. הסיכון של נמוך מאד. אין המלצה לבדוק בן זוג אם אין סיפור משפחתי. מומלץ יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בדיקה.....זינה12/12/2013
שלום.בני הבן 6 חלה לפני כשלושה שבועות בדלקת גרון ,בבדיקה גופנית ראשונית הרופאה לא התרשמה על הצורך בלקיחת משטח גרון.המשטח נלקח לאחר שבועיים וחצי וכאשר התקבלה התוצאה החיובית לסטרפטוקוק,הוחל טיפול באנטיביוטיקה.אני כמובן חוששת מתופעות הלוואי של המחלה.עם זאת,שמעתי שכדי לפתח RHEUMATIC FEVER צריכה להיות נטיה גנטית .האם יש בדיקה כלשהיא שדרכה ניתן לבדוק שקיימת נטיה גנטית לפתח סיבוכים של דלקת גרון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש בדיקה..... - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/12/2013לא קיימת בדיקה גנטית כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות קופקסוןדנה09/12/2013
שלום, בעלי לוקח זריקות קופקסון בשל חשד לטרשת נפוצה, האם אני צריכה לדאוג שהזרע שלו השפיע או ישפיע באיזה שהוא אופן על הזרע שלו ובעקבות כך על העובר/התינוק? (אנחנו בהריון חודש חמישי) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות קופקסון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/12/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון ללדת תינוק עם תסמונת דאוןיוליה09/12/2013
אישה בת 35 שעשתה כל בדיקות הסקר המומלצות (שקיפות, בדיקות דם שליש ראשון ושני כולל אינהיבין) וכל התוצאות יצאו תקינות עם סיכון מעל 1:1000 - בהתחשב בעובדה שמדובר בבדיקות סטטיסטיות שדיוק שלהן עד 95% - מה הסיכוי שלה בפועל ללדת תינוק עם תסמונת דאון? הם לאישה בת 35 מומלץ לעשות מי שפיר בכל מיקרה או רק במידה ובבדיקות סקר יוצא סיכון גבוה מ-1:400? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון ללדת תינוק עם תסמונת דאון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/12/2013הסיכון המוצטט הינו משוקלל לכן הוא משקף הסיכון הסטטיסטי ללדת ילד עם תסמונת דאון.
למרות זאת החוק מעניק לאישה בת 35 ואילך זכות לבצע מי שפיר ע"ח המדינה ללא תלות בסיכון המשוקלל. יש להתיעץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפ גנטי של מי שפיריוליה09/12/2013
מניסיונך, באיזה אחוז בערך מהמיקרים מתקבלות תוצאות שמשמעותן לא ברורה ומצריכות בדיקת DNA של הורים? האם במצב כזה נדרש תשלום נוסף (במידה והבדיקה נעשתה באופן פרטי)? ובאיזה אחוז מהמיקרים אחרי בדיקת ההורים עדיין נשארים עם תוצאות שמשמעותן לא ברורה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפ גנטי של מי שפיר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/12/2013אין סטטיסטיקות מורשות. בספרות הרפואית האחוזים שתוצאות כאלה נע מ- 20-45% תלוי במצבם הקליניים וההוריה הרפואית לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה היפותטיתחני08/12/2013
שלום,
אם אדם עושה בדיקת ריצוף גנטי מלא ומתברר שהוא צפוי לחלות במחלה קשה, האם, במידה שהמידע יגיע לקופת החולים בה הוא מבוטח, הקופה עלולה למנוע ממנו בדיקות או תרופות יקרות בהמשך (ללא קשר למחלה הגנטית) מתוך שיקול כלכלי מכיוון שגם כך תוחלת החיים שלו קצרה או רמת התפקוד שלו ירודה (כמובן, מבלי ליידע את הפציינט על הסיבה האמיתית לסירוב)?
רציתי לדעת אם צעד כזה הוא חוקי וגם אם לא, האם דברים כאלה מתרחשים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה היפותטית - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/12/20131.לא
2. לא
3. לא ידוע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ציפ גנטי ללא ממצאים מיוחדיםיעל07/12/2013
האם מומלצת? הבנתי שבחלק מהמיקרים מתקבלת תוצאה שמשמעותה לא ברורה עדיין וזה החשש הגדול ביותר שלנו. האם ידוע לך בערך באיזה אחוז מהמיקרים מתקבלת תוצאה שצמשעותה לא ברורה? ובאיזה אחוז בערך מהבדיקות נדרשת בדיקה נוספת של DNA של הורים כדי להבין האם הממצאים בעיתיים - מה שמאד מיקר את הבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ציפ גנטי ללא ממצאים מיוחדים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/12/2013אין המלצה היום לבצע בדיקה גנטית "ציפ" ללא התאמה לממצא קליני, או בבדיקה גופנית או ממצא בבדיקה על שמעית. הסיבה היא שבמקרים רבים לא ניתן לפרש את משמעות התוצאה ללא התאמה קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוליה09/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלסמיהחן04/12/2013
שלום, בעלי ואני לפני תרומת ביצית מצ'כיה. לבעלי יש טלסמיה מינור. אמרו לנו לבדוק שלתורמת אין גם טלסמיה מינור כי ביחד זה מיג'ור. הבעיה שלא מבצעים את הבדיקה בצ'כיה וצריך להקפיא את הביציות שלה ולהטיס לארץ את הדם שלה לבדיקת המוגלובין אלקטרופורזיס- שהבנתי שזו הבדיקה לטלסמיה- דבר שמסבך מאוד ומעכב את התהליך עצמו. השאלה שלנו היא האם ניתן להסתפק בספירת דם ובדיקות MCV ו MCH בדיקות שכן מבצעים בצ'כיה. בבקשה תעזרו לנו להחליט את ההחלטות הנכונות בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלסמיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/12/2013בדיקת ס"ד תקינה מצמצמת בצורה גדולה את האפשרות לתלסמיה. באירופה תלסמיה הינה מאד נדירה בלאו הכי. לכן אם התורמת בעלת ס"ד רקע רפואי ובדיקה גופנית תקינה ניתן לסכם שהסיכון לתלסימיה הינו קטן ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות לקוניקסין ובדיקת ריצוף גנטירינת05/12/2013
שלום,
אני הולכת לקראת תהליך הזרעה מתורם זרע.
בבדיקות גנטיות שביצעתי נמצאתי נשאית בגן אחד למחלת connexin 26/30 (מוטציה 26/35delG) וגן אחד תקין. לא ביצעתי ריצוף אלא נבדקו רק 4 מוטציות. תורם הזרע נבדק ונמצא תקין במוטציות הידועות.
ההיסטוריה במשפחתי אינה ידועה לי אולם כיום במשפחתי המורחבת : ל-3 בני דודים , מדודים שונים, נולדו ילדים עם ליקוי שמיעה.
הבנתי שבכדי להיות בטוחה שהילד/ה העתיד להיוולד לא יסבול מליקוי שמיעה עלי לשלוח את התורם לריצוף גנטי בכדי לבחון שאינו נשא של מוטציות לא ידועות - וכאן השאלות:
1.למה לעשות ריצוף לתורם ולא לי ?
2. האם נדרש ריצוף גם לקוניקסין 26 בפני עצמו וגם לשילוב עם 30 ?
3. היות ולא ידוע לי מה מקור ליקוי השמיעה במשפחה, איזה עוד בדיקות עלי לעשות על מנת למזער את הסיכון של הולדת ילד/ה חירש או כבד שמיעה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות לקוניקסין ובדיקת ריצוף גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/12/20131. ידוע שיש לך מוטציה. המטרה הינה לחפש מוטציה נדירה אצל התורם
2. יש לבדוק בעומק את התורם לאותו גן שיש לך מוטציה
3. בדיקות נוספות תלויות באבחנה רפואית מדויקת לכן יש לגשת ליעוץ/אבחון רפואי/גנטי פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקלול תוצאות חלבון עוברי ושקיפותגלי05/12/2013
שמי גלי ואני בת 26 בהריון שני שבוע 19+1
תוכל בבקשה לעזור לי בשכלול תוצאות בדיקת דם לשקיפות עורפית יחד עם תוצאות חלבון עוברי ומה הסיכון לעוברית?
שקיפות עורפית:
PAPP-A -0.54 MOM
HCGb- 1.84 mom
שקיפות עורפית- 0.7 mom
תסמונת דאון: הסיכון לפי גיל בלבד: 1/1300
הסיכון לפי גיל עם תוצאות: 1/6400
טריזומיה 18: סיכון לפי גיל ותוצאות:.1/100000
חלבון עוברי:
חלבון עוברי 0.84 mom
גונדורופין שלייתי 2.52 mom
אסטריול 0.87 mom
תסמונת דאון: הסיכון לפי גיל בלבד: 1/1300
הסיכון לפי גיל עם תוצאות: 1/510
טריזומיה 18: סיכון לפי גיל ותוצאות:.1/100000
אשמח אם תעזור לי להירגע מעט עם פיענוח הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקלול תוצאות חלבון עוברי ושקיפות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/12/2013לא הבנתי מה הן 2 סטים של תוצאות. בכל מקרה, סיכון לתסמונת דאון שהינו פחות מ- 1/380 לא נחשב כסיכון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקות שמיעהמאי08/12/2013
שלום אנו הורים חרשים מלידה ולנו ארבעה ילדים,שלושה מהם לקוי שמיעה,רציתי לדעת מהם הסיכויים שאביא ילד חמישי עם לקות שמיעה?אציין כי הוריו של בעלי בני דודים מדרגה ראשונה ויש לו אח חרש ולו יש שני ילדים חרשים ומהצד שלי רק אחי הקטן לקוי שמיעה אך שלושת בנותיו שומעות. אשמח לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות שמיעה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/12/2013נראה שמדובר בסיכון משמעותי. חרשות יכולה להגרם על ידי מחלות תורשתיות ולא תורשתיות. בכדי לתת תשובה מדויקת יש לגשת ליעוץ פרטני עם פרטים של האבחנות הרפואיות של כל בני המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפ גנטייעל26/11/2013
ידוע במשפחה על נשאות לגן פתולוגי.
הנשאות היא מסוג מחיקה deletion
בני משפחה הלכו לייעוצים גנטיים שונים - טרום לידתיים.
לאחד הוצע CMA
לשני - SNP
מה ההבדל?
היות והעלות אינה מהווה פקטור - מה עדיף?
יש לציין כי האחים שנבדקו אינם בהריון כעת, אלא הלכו להבדק מבעוד מועד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/12/2013יש כאן בלבול. CMA הינה שיטת בדיקה Chromosome array אילו SNP הינה ממצא Single nucleotide polymorphism. לכן אין עדיפות אחת על השני הם שני דברים שונים. מחיקה נבדקת ב- CMA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?