מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוירופיברומהשרון07/11/2013
שלום, אני בחורה, יש לי נוירופיברומה (NF1) רק עם גידולים תת עוריים (אין שאר הסימנים, כגון כתמי עור וכו') , בוצעה בדיקת בדם- תקין אין NF1. קיים NF1 בממצא גידול עורי כן יש NF1.
שאלתי האם NF בעור יכול להיות כתורשתי לעבור הלאה?( אם כן בכמה סיכויים? ) יש לציין שאני היחידה במשפחה, לא הועבר בתורשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופיברומה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר17/11/2013לא ברור לי אם או אין לך NF1 (בדיקת דם(?) שלילית). על כל פנים ישנן אימות מידה מאד ברורות כיצד ואיך לאבחן NF1. בד"כ אינו נהוג לערוך בדיקת DNA. המחלה עוברת בתורשה אוטוזומלית דומיננטית לכן 50% מההיריונות עלולים לשאת את הגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNF המשך...
שרון19/11/2013תודה על תשובתך.
שלחתי בדיקה (דם) באופן פרטי ל ALABAMA- נבדק רצף הגן נוירופיברומה 1- תוצאה שלילי.
הסימנים שיש לי הם גידולי עור שמאובחנים כנוירופיברומה בלבד.
שאלתי אם אין NFש בדם/ רצף גן ,
במידה ויש NF ברקמה (גידולי עור) , יכול לעבור בתורשה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיהנעה06/11/2013
שלום,
בבדיקות דם לאורך השנים ערכי mcv ו mch נמוכים. mcv 64 , mch20.6
ללא חוסר ברזל. בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים תקינה.
לפי קריאה באינטרנט הבנתי שזו יכולה להיות נשאות של תלסמיה אלפא. יש לי תור להמטולוג.
בעלי ואני מתכננים הריון. אני ממוצא עיראקי ובעלי חצי עיראקי וחצי רומני
ספירת הדם של בעלי תקינה. האם אפשר להסיק מכך שהוא לא נשא לתלסמיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר07/11/2013אמנם אני לא המטולוג, יש לבדוק את הפרטים של הבדיקה. באינטרנט נותנים מידע כללי. יעוץ פרטני תוכלי לקבל מרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטוציטוזיסשרה04/11/2013
שלום לך
אחותי אובחנה לאחרונה עם מסטוציטוזיס. נאמר לה כי זו לא מחלה תורשתית, אך הבנו כי יש אפשרות כי היא כן עוברת בתורשה. במשפחה שלנו יש הרבה תופעות לא מוסברות של תגובות אלרגיות בלתי מוסברות. האם הן יכולות להיות מוסברות ע"י מסטוציטוזיס? האם חייבת להופיע התפרחת על העור כדי להיבדק למחלה או שיש אפשרות לייעוץ גנטי בתחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטוציטוזיס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/11/2013מסטוזיטוזיס הינה מחלה נדירה וינה כמה סוגים, השכיח ביניהם מחלת עור. יש סוגים בלי מעורבות עור. המחלה גורמת לשינויים גנטיים בתאים אבל לא ידוע שהיא תורשתית. תופעות אלרגיות הינן חלק מין התמונה הקלינית אבל אלרגיה שכיחה והמחלה נדירה. ישנן בדיקות דם כמו tryptase שיכולות לעזור באבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושהגושה03/11/2013
בוקר טוב!
אני נשאית של גושה. בעלי חצי יהודי ולכן עפ"י הבדיקות שעבר יצא ש-85% שאין סיכון לגושה.
אמרו לנו שעל-מנת לדעת ב-100% צריך לבצע ריצוף של הגן...
אין לנו גושה במשפ', וגם הבת הבכורה שלי נולדה בריאה (אז לא ידענו שאני נשאית).
עכשיו אני בתחילת הריון, האם כדאי לבצע את הבדיקה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/11/2013ניתן לבצע ריצוף אבל זה לא בדיקה בסל. כדאיות זה עניין אחר. גושה הינה מחלה מאד משתנה, ממקרים קשים עד למקרים בלי כמעט סימנים. לא ניתן בד"כ לדעת מבדיקה גנטית אם החומרה תהיה קשה או קלה. יש טיפול לגושה. לכן ישנן שאלות רבות וחובה להתיעץ פרטני במקרה הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד בבדיקות קריוטיפ התגלהאביבית29/10/2013
שלום וברכה בת 42, לאחר 3 הריונות כימיים ביצעתי בדיקת קריוטיפ לבירור סיבות הפלות והתגלה אצלי מוזאיקה 10% לתסמונת טרנר!
אני ממש לחוצה ולא יודעת האם אני יכולה להכנס להריון באופן תקין?
מה זה בעצם אומר? האם זה בדרגה קשה ומה לדעתך הטיפול הנכון על מנת להכנס להריון תקין?
האם זה נכון שהגן פוגע רק בעובריות ולא בעוברים ממין זכר?
אודה לתשובתך..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד בבדיקות קריוטיפ התגלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/11/2013נדמה לי שאת צריכה יעוץ פרטני. לא מדובר בגן פגוע אלא פסיפס כרומוזומלי. לא הבנתי אם את בהיריון או לא. השאלה לגבי כניסה טבעית הינה יותר מיילדותית מאשר גנטי. השאלה אם יש לך מחזור רגיל. היריון טבעי נדיר מאד בנשים עם טורנר מלא אבל היו מקרים בודדים. לכן איש אינו יכול להגיד בוודאות מה סיכוי. זה יותר עניין של ניסיון מאשר מדע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 3 הריונות כימיים שעברתי
אביבית04/11/2013הופניתי לבדיקת קריוטיפ ושם גילו לי מוזאיקה טרנר x,45,x(5)/46,xx(45
אינני בהריון את הבדיקה ביצעתי לבירור הפלות חוזרות,
המבנה המכני שלי תקין לחלוטין ווסת סדירה גובה תקין וללא סימנים חיצוניים של טרנר,
הרופאה הגנטיקאית אמרה לי שלא מומלץ לי להכנס להריון כי זה יכול להיות מסוכן עבורי, האם זה באמת מסוכן לבעלות מוזאיקה 10%? היא הראתה לי מחקר שנכתב שהריון עלול להיות מסוכן לטרנריות.
בנוסף יש לי בעייה של קרישיות יתר אני הטרוזיגוטית לפאקטור 5 ליידן. (תורשתי)
בבקשה חוות דעתך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 3 הריונות כימיים שעברתי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/11/2013אחוז הפסיפס בתאי דם אינו בהכרח אחוז הפסיפס בבציות. לכן אני מסכים שיש סיכון להביא עובר(ית) עם בעיה כרומוזומלית (אני לא אוהב את המילה "סכנה"). תרומבופיליה הינה בעיה אחרת. עליך להתייעץ עם רופא נשים לפני כל היריון ולשקול טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' יקר קודם כל תודה על המענה
אביבית05/11/2013דבר שני התכוונתי שהרופאה אמרה שהריון עלול להיות מסוכן עבורי כלומר שאני יכולה להיפגע פיזית, ולא העובר.
אני גם רוצה לציין שאני גבוהה מפותחת ואין לי שם סממן חיצוני פיסיולוגי שמתאים לטרנר, למעט עקמת קלה בגב וקיפוזיס קל.
איפה לדעתך ה10% מוזאיקה יכולה להימצא אצלי ועד כמה מצבי חמור?
סליחה על השאלות הרבות פשוט זה נפל עליי ככה ביום בהיר לאחר בירור של הפלות חוזרות בבדיקת קריוטיפ ואני מאז לא מתפקדת ומאוד לא מרוכזת וקצת חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום בעובראניטה29/10/2013
שלום רב,
הנני לאחר גרידה בשבוע 20 בשל מום כלייתי בעובר (כליה יחידה ומיעוט מי שפיר) לא נצפו מומים נוספים. (טרם ההיריון ביצעתי את כל הבדיקות הגנטיות שהמליצו לי בקופת חולים לפי מוצאי. בעלי לא ביצע שום בדיקה גנטית).
הייתי בייעוץ גנטי והתשובה היחידה שקיבלתי שבהיריון הבא עליי לבצע מי שפיר וצ'יפ גנטי.
שאלתי היא ניתן לבצע בדיקות גנטיות ואיזה כבר עתה לבעלי ולי בטרם נקלט להיריון?
האם ייתכן כי ישנה בעיה של טרנסלוקציה בכרומוזומים של בעלי ו/או שלי?
אני חוששת מהישנות המום.
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום בעובר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/11/2013אין די מידע בכדי לתת תשובה לשאלת הטרנזלוקציה. הכל אפשרי אבל אין קריאת כיוון כי אין מידע דנטי של העובר. אם לא הבנת לגמרי את היעוץ שקיבלת עדיף לחזור ולשאול שוב. ככל שאני יכול להבין כוונת היעוץ היתה לבצע בדיקה גנטית אצל העובר בהיריון הקרוב בעזרת בדיקה פולשנית (מי שפיר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה במשפחהגל28/10/2013
היי,
אחות של אמו של בעלי (כלומר דודתו), חולה בסכיזופרניה ובמאניה דיפרסיה קשה.
גם עוד בת דודה של אימו חולה במאניה דפרסיה.
אימו של בעלי ואביו בריאים.
האם זה אומר שנכדיהם (ילדי) לא בסיכון מוגבר או שייתכן שזו מחלה שקופצת כמה דורות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה במשפחה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/11/2013מחלות פסיכוטיות כמו מחלה דו-קוטבית יותר שכיחות במשפחות מסוימות. אמנם ידוע על שינויים גנטיים שמעלים סיכון, לא ידוע גן ספציפי שניתן לבדוק. לא ניתן לשלול סיכון מוגבר אצל נכדי החולה אבל גודל הסיכון לא ניתן לחשב במדויק. כדאי להתיעץ עם גנטיקאי באופן פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת נעורים והסיכון לעוברברי25/10/2013
שלום רב,
אני בן 29, חולה בסכרת נעורים מגיל 10 ובנוסף יש לי CP מלידה (צד שמאל הגוף). בת הזוג שלי היא בת 35, ובמהלך ההריון הראשון שלה מבעלה לשעבר, הייתה לה סכרת הריון.
מהמכלול של כל הגורמים הנ"ל מהו הסיכון לילד עתידי שלנו לחלות בסכרת נעורים? האם ישנם סיכונים למחלות/תופעות אחרות? והאם יש הבדל ברמת הסיכון בין בן ובת?
באופן כללי, האם כיועץ גנטי היית ממליץ לנו לא להיכנס להריון כלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת נעורים והסיכון לעובר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/10/2013אין קשר בין סכרת הריון וסכרת נעורים מבחינה מנגנון. ככלל ישנו סיכון מוגבר לילד של הורה סכרתי, בין 5-10% לחלות בסכרת. הגורם לסכרת נעורים אינו ידוע לכן אין כיום בדיקה גנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של בדיקת תלסמיהשני23/10/2013
שלום
בבדיקת תלסמיה כחלק מהבדיקות הגנטיות, יצאו לי הערכים הבאים: המוגלובין f יצא 0.7 המוגלובין a2 יצא 2.8. אני בשבוע 14 , רופא הנשים הפנה אותנו לייעוץ גנטי. אודה על קבלת מידע האם יש סיבה לדאגה..? ( ערכים נוספים: המוגלובין: 12.6, rbc שווה 3.98, mcv שווה ל- 93) אם זה קשור אני רגישה לg6pd
אודה על מענה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המאטוקריט
שני24/10/2013הhematocrit שלי הוא 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלסמיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/10/2013תלסמיה הינה גורם גנטי לחוסר דם. עליך להתיעץ עם רופא המטפל ואם יהיה צורך לבדוק גם בעלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיי זקס לעובראריק23/10/2013
שלום רב,
האם יש מקום המבצע בדיקות טיי זקס לעובר באופן פרטי? אני נשא ואשתי (צפון אפריקה) לא, אך דיוק התוצאה אצלה הוא 95% (גם אנזימטי וגם מוטציות). בהריונות קודמים בהמשך ליעוצים גנטיים (חלקם אמרו שכדאי וחלקם שאין צורך, הגדירו סיכוי של אחד לאלף) ביצענו בדיקות פרטיות אך הפעם (אחרי כמה שנים) מתקשים למצוא מקום. האם קיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיי זקס לעובר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/10/2013תנסו GGA חברה בקצרין. פרטים באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טייזקסלי20/10/2013
שלום רב,
תרומה כפולה
הזרע - ספרדי נוצרי קתולי (חו"ל)
הביצית - קייב
האם צריך לבדוק טייזקס? יש אפשרות לבדוק DNA שהופק מהזרע.
אם כן, האם צריך לבדוק מס' מוטציות מסויימות או את ריצוף הגן?
באם צריך לבדוק מס' מוטציות אלו מוטציות לבקש לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טייזקס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/10/2013מתנצל אבל לא ידוע לי מה זה "קייב". היות שהתורם אינו יהודי אני ממליץ להתייעץ פרטני לגבי בדיקות שמומלצות לו. זה לא בדיקת סקר ישראלית שגרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, בהמשך לשאלתי
לי21/10/2013ראשית תודה על תשובתך
קייב = תורמת מאוקריאנה
ספרדי נוצרי קתולי - תורם זרע
הייתי בייעוץ גנטי בביה"ח וולפסון שם נאמר לי לבדוק:
תורמת מאוקראינה - תסמונת X שביר, CF ו- SMA - נבדקה ונמצא תקין
תורם ספרדי נוצרי קתולי - נבדק לבטא טלסמיה, CF, SMA - נבדק ונמצא תקין
*** לבדיקת טייזקס לא הופניתי, אך הבנתי מפרופ' אשכנזי בפורום שייתכן שלתורם הספרדי הנוצרי זורם דם יהודי בעורקיו ולכן הציע שאבדוק עם מומחה גנטיקאי האם לבדוק ל-טייזקס ואם כן האם לבדוק את רצף הגן או מס' מוטציות.?
אודה לתשובתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - טייזקס
לי21/10/2013אל התורמת האוקריאינית אפשר להתייחס כאל אשכנזיה לפי דברי הרופא המטפל
בגלל שלא יודעים אם היא יהודיה או לא.
האם לדעתך צריך לעשות בדיקת טייזקס? האם צריך לעשות רצף הגן או למוטציות מסויימות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - טייזקס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/10/2013ישנה בדיקה סקירתית לטיי סקס ביוכימית וגם גנטית. אם רקע התורמת אינו ידוע, אדיף ראשית לערוך בדיקה ביוכימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. מה ההבדל בין
לי22/10/20132 הבדיקות.
מה אומרת הבדיקה הביוכימית?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסאנטומיה משפחתית - דחוף תודה!!lala15/10/2013
שלום רב,
מתכננת הריון שלישי ואתמול קיבלתי הודעה כי נמצאתי נשאית.
יש לי שתי בנות בריאות לחלוטין. האם ייתכן שמדובר בגן שהפרץ אצלי פתאומית?
האם זה אומר שבעלי אינו נשא או לחלופין מדובר במקריות שהבנות בריאות?
מנסה להבין כי מאד קשה לי ההמתנה עד לקבלת התוצאות עבור בעלי ולא ברור לי האם כדאי להפסיק כרגע את הניסיונות להיכנס להריון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסאנטומיה משפחתית - דחוף תודה!! - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/10/2013FD עוברת בתורשה אוטוזומלית רצסיבית. אם את נשא, בעלך צריך להבדק. אם הוא לא נשא אזי ילדיכם עלולים נשאים או בריאים אבל לא חולים. אם בעלך נשא, יהיה מומלץ לערוך בדיקות בהיריון. מומלץ יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בשבוע 17, ולבעלי יש קליינפלטרROZENA13/10/2013
אני בת 33, נראה לך שעליי לעבור בדיקת מי שפיר?
האם כיוון שלבעלי תסמונת קליינפלטר, עלינו לנהוג במשנה זהירות?
הסיכוי לפגיעה גנטית כלשהי גדול יותר אצלנו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בשבוע 17, ולבעלי יש קליינפלטר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/10/2013תלוי מה המטרה של מי שפיר. אם המטרה הינה לשלול תסמונת דאון את מומלצת לבצע בדיקות סקירה כמקובל ואם את רוצה גם בדיקת DNA עוברית (בתשלום). אם המטרה הינה לשלו קליינפלטר, אני מציע לקבל יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר אינה בדיקת DNA עוברית?
ROZENA13/10/2013אני פחות חוששת שהקליינפלטר עבר לעובר (בכל ההסטוריה הכתובה קרו 2/3 מקרים כאלו), אני יותר חוששת מתסמונות אחרות.
האם עצם הקליינפלטר של בעלי מעלה סיכון לתסמונות נוספות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר אינה בדיקת DNA עוברית? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר15/10/2013אין קשר בין קלינפטר ומחלות גנטיות, אבל הסיכון לאברציה כרומוזומלית כנראה מעט גבוה מהרגיל. מומלץ להתיעץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיות של מאניה-דפרסיהנועמיקו13/10/2013
אני פסיכולוג קליני ומטופלת שלי היא בת לאם הסובלת ממאניה-דפרסיה ולאב בריא. המטופלת עצמה בריאה, אך היא דואגת שתעביר את המחלה לצאצאיה. מה הסיכוי של ילדיה לרשת את המחלה בנתונים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיות של מאניה-דפרסיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/10/2013הנטיה למחלה זו עוברת בדומה לאוטוזומלית דומיננתית עם חדירה חלקית. לא ניתן לשלו האפשרות שהמטופלת הינה נשאית של אותה מצב ושהיא תעביר הלאה את המחלה. קשה למספר את הסיכוי אבל אני הייתי אומר שהוא לא מזערי. כעת אין בדיקה מעבדתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות בתהליך תרומת ביציתענת13/10/2013
שלום,
בעלי ממוצא מרוקאי - נשא 2 מוטציות של CF:
T5
D1152H
(הוסבר לנו שזה לא גורם למחלה אלא לבעיות פוריות אצל גברים...)
אנחנו עומדים לקבל תרומת ביצית מתורמת ממוצא אשכנזי (אוקראינית לא יהודייה), ורוצים להביא את הדם שלה לארץ כדי לעשות לה בדיקות גנטיות.
1. השאלה שלי היא האם כדאי לעשות לה ריצוף CF מלא או מספיק לעשות בדיקת CF בסיסית שכוללת את מוטציות הספציפיות שבעלי נושא?
2. איזה בדיקות גנטיות נוספות מומלץ ו/או צריך לעשות לתורמת ולבעלי?
אשמח לתשובתכם המקצועית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות בתהליך תרומת ביצית - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/10/2013אם הכוונה היא שהביצית תהיה מתורמת, בדיקות גנטיות שלך להיריון זה אינן רלוונטיות. היות שבדיקות סקר בארץ בנויות על ידע של מוטציות בארץ, מלא יהודייה בדיקות סקר אינן אמינות דיו. יהיה צורך או לעשות בדיקות מוטציות שרלוונטיות לאוכלוסיה של התורמת או לסקור כל הגן. לבעלך מומלץ בדיקות סקר לפי יועץ פרטני והדרכת "גנומטר" שהינו זמין בכל מרפאה גנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)