מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחני09/04/2014
שלום,
האם ידוע כמה עולה היום לעשות בדיקת ריצוף גנום מלא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר10/04/2014תלוי אפה. כנס לגוגל ותקבל הצעות מכיר מגופים מסחריים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע כדאי לגשת ליעוץ גנטי?ענת07/04/2014
פרופ' אנטוני לודר שלום רב,
אני רוצה לגשת לייעוץ גנטי פרטי אך מתלבטת באיזה שבוע הכי נכון לעשות זאת.
נתונים כלליים-
בת 36
יש לי תאומים בני 8 בריאים
הריון שלישי אחרי שנתיים של ניסיונות וטיפולים.
לתשובתך אודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה שבוע כדאי לגשת ליעוץ גנטי? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר07/04/2014ככלל יש לבצע בדיקות סקר גנטיות לפני הריון כך יש לגשת למרפאה כבר. בהמשך רופא הנשים ידריך אותך אודות בדיקות סקר בהריון (שקיפות עורפית 12-13 שבועות) בדיקות ביוכימיות 14-16 שבועות ובדיקות על שמעיות 16 שבועות ואילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחדדת את השאלה
ענת07/04/2014כנראה שלא הייתי ברורה בשאלה שלי-
הרופא נשים המליץ לי על בדיקת ואריפיי בשבוע 10 בגלל הגיל שלי. הוא אמר שאם אעשה אותה אוכל לוותר על שקיפות עורפית וחלבון עוברי. קראתי על הבדיקה וגם על הצ'יפ הגנטי ואני רוצה להתייעץ עם איש מקצוע לפני שאני מקבלת החלטה.
אני מתלבטת האם כדאי לגשת לייעוץ פרטי כבר עכשיו או רק אחרי שיהיו לי תוצאות של השקיפות+בדיקת דם נלווית+סקירה מורחבת+חלבון עוברי מה שאומר שבוע 16+?
מה היית ממליץ לי לפי הנתונים שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחדדת את השאלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר10/04/2014לא נראה לי שיש צורך ביעוץ בשלב זה. אני ממליץ לפעול לפי המלותיו של רופא הנשים. צ'יפ אינו מומלץ בשלב זה אלא שיהיה ממצא לא תקין בהיריון ושבדיקה גנטית רגילה תהיה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!
ענת13/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי הכי רחוק מאיתנו בעולם גנטית ?יסמינוש06/04/2014
פעם שמעתי איזשהו גנטיקאי שעובד בבילינסון שאמר שהמבנה הגנטי של אפריקנים, מוסלמים, יהודים ונוצרים הוא דומה מעיקרו. יש להם אופי יחסית גברי יותר, שכולל תכונות אופי שקשורות לכרומוזום Y, שזה אומר אימפולסיבים יותר, מבנה הפנים שלהם גברי יותר (שיער פנים, עצם לסת וסנטר מרובעים וחזקים, עצם מצח חזק) ונראים בגילם כשבן אדם בגיל 30 אז הוא נראה ככה).
לעומת זאת, כנראה שיש אנשים בעולם שהם מאוד מאוד רחוקים מאיתנו במבנה הגנטיקה שלהם. הם אמורים להיות קצת יותר נשיים, כלומר הגברים שם נראים יותר נשיים, חלקים בעור הפנים משיער פנים, אין להם שיער פנים, חלקים, עצם לסת עגולה וקצרה וחלשה, סנטר עגול, עצם מצח נשי), ובגיל 30 הם נראים כמו אצלנו ילדה בת 8, ובהתנהגות שלהם הם רכים יותר, פסיביים יותר, כנועים יותר, צייתנים יותר, לא יודעים לעמוד על שלהם...
רציתי לדעת מי הם האנשים שהגנטיקה שלהם היא הכי שונה משלנו.
אם בן אדם משלנו (יהודי, מוסלמי, נוצרי) מאיזורים שאנחנו מכירים (קנדה, אמריקה, אפריקה, אירופה, הודו) שיש לו מבנה עצמות פנים גברי עם סנטר ולסת מרובעים (גברי), גבות עבות, ומראה עור פנים של גבר, אז אם הוא מעביר גנים כאלה לילדיו. אבל אם הוא מוצא מישהי ששונה מאיתנו לחלוטין מבחינה גנטית, אז יש סיכוי טוב שהילדה שתהיה לו לא תצא גברית כמוהו. אם הוא מתחתן ומוליד ילדים עם מישהי שמראה הפנים שלה הוא עדין יותר (נשי) אז יש סיכוי טוב שהבנות שהוא יוליד ממנה לא ייצאו פנים עם מראה זיכרי כמו שלו. זה כמו מישהו שיש לו מחלת סרטן והוא לא רוצה שהילדים שלו ייצאו עם מחלה כזאת, אז הוא בוחר מישהי שהמבנה הגנטי שלה רחוק משלו, רחוק מחולי סרטן, ואז הוא משיג מישהי שרחוקה ממנו בעולם מבחינה גנטית, ואז יש סיכוי טוב שהילדים שייצאו לו ממנה יהיו חזקים יותר.
אומרים שהסינים שונים מאיתנו הכי הרבה. זאת אומרת אם גבר משלנו (נוצרי אמריקאי, או יהודי ישראלי, או מוסלמי מסוריה וכיוצא בזה) מתחתן עם סינית שאין לה קשר גנטי עם יהודים, מוסלמים ונוצרים, אז למעשה הוא הצליח להשיג לילדיו פרי של גנים שהם הכי רחוקים מהגנטים שלנו. האם זה נכון ? האם אכן לסינים יש גנטים רחוקים משלנו ?
אולי ליפנים יש גנים שהם הכי רחוקים משלנו ?
בסיביר הצפונית יש יישובים קטנטנים שבהם חיים בקושי 5,000 תושבים, הם שבטים, והגנים שלהם שרדו בקור העז. האם הם יותר רחוקים מאיתנו מבחינה גנטית מאשר היפנים והסינים ?
אם כבר אני שואלת, אז מי יותר רחוק מאיתנו מבחינה גנטית - הסינים או היפנים ?
מי יותר רחוק מאיתנו מבחינה גנטית, הרוסים או הסינים ? הרוסים או היפנים ?
איך קוראים לתחום במדע שנותן את התשובות, ומגלה לנו מי הכי רחוק מאיתנו מבחינה גנטית ? ואיזה מילות חיפוש באנגלית שאם אחפש אותן בגוגל אז אמצא מידע איזה אוכלוסיות הכי שונות אחת מהשניה מבחינה גנטית ? אשמח לקבל מילות חיפוש באנגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המון תודה לך על המענה וחג שמח
יסמינוש06/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך על המענה וחג שמח - תגובה
פרופ' אנטוני לודר07/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבהות בגיל מאוחרדפי01/04/2014
שלום,
רציתי לדעת אם גבר בן שבעים, בעל פרקינסון, יכול להיות אבא? מה הן ההשלכות של גילו ומחלתו על איכות הזרע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבהות בגיל מאוחר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/04/2014פוריות יורדת באופן טבעי עם הגיל אבל בהחלט גבר בן 70 יכול להיות אב. לא ידוע לי שמחלת Parkinson משפיעה באופן ישיר על איכות הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ציפ גנטידנה31/03/2014
שלום רב,
בת 43, הריון שני, בדיקת מי שפיר וסקירות תקינות.
להלן תוצאות בדיקת ציפ גנטי שנערכה לי:
תוצאת בדיקה תקינה, נקבה
עודף גנים באזור sema3a, sema3d
Unk, likelihood benign
מה משמעות התוצאות? האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ציפ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/04/2014אחת הבעיות של הצ'יפ היא שהוא מיצר הרבה תוצאות שמשמעותן אינן ידוע. בגלל זה חובה לבצע צ'יפ על פי תמונה קלינית או בעיה קלינית מוגדרת, בכדי שניתן לתת פרוש לתוצאה. במקרה שלך יש להתיעץ עם גנטיקאי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני סימנים רכים בסקירה מוקדמתמודאגת30/03/2014
שלום רב, בסקירת מערכות מוקדמת נמצאו שני סימנים רכים (בוצעה בשבוע 16 פלוס אחד) עיבוי קפל צווארי 5 ממ והרחבת אגני כליה דוצ 4.1. תוצאות שקיפות תקינות ותוצאות תבחין מרובע טרם התקבלו. נקבע ייעוץ גנטי לעוד שבועיים לפני שאהיה בשבוע 19. האם ניתן לבצע בדיקת דם במקום דיקור מי שפיר במקרה כזה? האם החריגה נחשבת חמורה בהשוואה למדדים התקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני סימנים רכים בסקירה מוקדמת - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/04/2014הסיכון לבעיה כרומוזומלית מעט מוגבר לאור הממצאים. כיום יש בדיקת דם ל DNA עוברי בדם האמהי. הבדיקה מדויקת ברמה גבוהה מאד לגבי תסמונת דאון וטריזומיה אבל היא לא בודקת כל סוג של בעיה כרומוזומלית. היא עדיין לא אושרה כמחליפת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןמיה28/03/2014
שלום
ידידי בן ה47 חולה בסרטן בלוטת התריס פאפילרי ולצערנו התפתח לריאות, אחיו בעבר חלה והבריא.
הוא הקפיא זרע אחרי שנה שעשה טיפול ביוד והקרנות.
לי במשפחה המורחבת גם יש כמה מקרי סרטן שונים.
האם הבאת ילד ממנו תגרום חולי לילד באחוזים גבוהים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/03/2014ריבוי מקרי סרטן במשפחה עלול להיות קשור לסיכון גבוה לסרטן בדור הבא אמנם גודל הסיכון וסוג הסרטן לא תמיד ידוע. Papillary Ca Thyroid קשור לשינויים בגני סרטן אמנם לא ידוע שהסרן עובר בתורשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cfדנה26/03/2014
בהריון שבוע 31 . עשיתי בדיקות גנטיות לפני ההריון והכל יצא תקין. בסקירה 3 מצאו מעיים מובלטות וההמלצה היתה לברר על סיסטיק פיברוזיס. יש לציין שאני אשכנזיה ועשו לי את הבדיקה לזה לפני ההריון שהיתה תקינה. הבעיה היא שחשבנו שבעלי מזרחי מלא ( מלא עדות אבל כולם ממוצא מזרחי) ולפני שבועיים גילינו שסבא או סבתא שלו מצד האם היו ממוצא רוסי. השאלה היא האם העובדה שרק אני עשיתי בדיקה לסיסטיק פיברוזיס שיצאה תקינה מספיקה או שאם היינו יודעים שלבעלי חלק אשכנזי היו צריכים לבדוק את שנינו?האם היו בודקים עוד דברים בי לעניין הסיסטיק פיברוזיס בלבד אם היה ידוע דאז שלבעלי חלק אשכנזי? מה אני צריכה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cf - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/03/2014עקרונית בדיקות סקירה הינן בכדי לקבוע סיכון. אם הבדיקה אצלך הייתה שלילית אין המלצה לבדוק את הבעל (בלי קשר למוצאו). עכישו המצב שונה כי יש בעיה קלינית. יש להתיעץ פרטני עם גנטיקאי על בירור CF מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריזומהירויטל24/03/2014
יזומיה בכרומוזום מספר 15 בעקבות ביופסיה של סיסי השליה. באופן תיאורטי, שליש מתוך העוברים הנושאים שלשה כרומוזומים שמספרם 15, שניים מהאם ואחד מהאב עלולים להיוולד עם תסמונת פראדר-ווילי מסוג דיסומיה חד-הורית אימהית במהלך היחלצות מטריזומיה.
השאלה שלי מתיחסת לקטע ששליש מתוך העוברים הנושאים שלושה כרומזומים עלילולים להולד עם תסמנות ,, ומה עם שני השליש האחרים??\
מה קורה איתם במצב של טריזומיה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריזומהי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר25/03/2014בדרך כלל עוברים עם טריזומיה 15 אינם שורדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטיסירויטל23/03/2014
מה הסיכוי הסטטיסטי לאשה בת 41 לילד ילד עם בעיות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיסי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/03/2014הסיכוי לתסמונת כרומוזמלית בגיל זה הינו 1:66 הריונות. ישנו גם סיכון למומים אחרות או בעיות לא גנטיות אבל אין סטטיסטיקה ברורה. מומלץ יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PNHשואלת שאלה23/03/2014
שלום רב,
רציתי לקבל מידע. מה זה המחלה (periventricular nodular heterotopia (PNH?
איך זה נקרא בעברית?
מה הסימפטומים?
עד כמה זה גנטי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PNH - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/03/2014אין שם עברי. מדובר במום מוחי נדיר. זה קשור לפרכוסים ולפעמים לקשיי התפתחות או תסמונות שוהנות. יש מספר גנים שקושרו לתופעה, אחד מהם על כרומוזום X.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרויטל22/03/2014
ערב טוב
רציתיי לשאול בבקשה האם קיים מצב של UPD בכל אחד מהכרומזומים
זאת אומרת האם קיים למשל גם בכרומזום 12 14 16??
והאם UPD זה תמיד מצב של שני כרומזומי מהאמא ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/03/2014UPD יכול להיות אמהי או אבי. הוא עשוי להשפיע בכ- 1% של הגנום. ישנם דיווחים נדירים של UPD בכל הכרומוזומים שהזכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בשאלה בבקשהרויטל21/03/2014
שלום רב לך רופא יקר.....
יש משהו שאני לא מצליחה להבין אתן דוגמא לשאלתי....
בתסמונת לדוגמא פראדר ווילי חסר מקטע 15q11-q13
שבעצם גורמת לתסמונת.....מה שלא מובן לי הוא, האם למשל מקטע בכרוזמום 15 ליד מקטע זה, לא קיים....האם קיימים רק מספר מקטעים ספציפים על כרומזומים מסוימים שגורמים למחלה, ומקטעים אחרים על אותו הכרומוזום לא קיימים בכלל? או שקיימים אך אינם מתבטאים במחלה???
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בשאלה בבקשה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/03/2014שינוי גנטי בכל הג'נום עלול להיות קשור למום או מלה. לעומת זאת ישנם הרבה שונות שהינן תמימות ("פולימורפיזם"). בכל מקרה יש לבדוק בגופו של ענין. אי אפשר לתת תשובה גורפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תודהרויטל21/03/2014
שלום
האם החלק 15q11-q13 בכרוזמום 15 הוא חלק שקיים גם בכרוזמום האמהי??
או חלק ששיך לכרוזמום 15 האבהי???
האם גם אצל אישה בתוך כרוזמוזם 15 קיים חלק זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה תודה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/03/2014הקטע קיים ב-2 עותקים, אחד אמהי אחד אבי. באנשים עם תסמונת מסוימת יכול להחסיר קטע אמהי או אבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואי בני דודים ראשוניםאסתר20/03/2014
רציתי לדעת האם אפשר לקבל רשימה של הבדיקות המומלצות לבני דודים מקרבה ראשונה
זאת מעבר לבדיקות שמבצעים דרך עמותת דור ישרים
אודה מאד על תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואי בני דודים ראשונים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/03/2014יש לגשת למרפאה גנטית קרובה לבקש הדרכת "ג'נומטר". ייווצר פלט מחשב עם רשימת הבדיקות המומלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)