מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות דחופהאורית19/03/2014
שלום רב,
אני בת 40, ללא לידות ועם 2 הריונות - כאשר ההריון הראשון הופסק בשל הפסקת דופק בשבוע 9 וההריון השני הסתיים בשבוע 23 - הפסקת הריון מאוחרת בשל IUGR שהתגלה בסקירת מערכות מאוחרת, לאחר שעד אז כל הבדיקות - כולל מי שפיר יצאו תקינות לחלוטין.
ההריון הושג בתרומת זרע (תורם פרימיום שעבר את כל הבדיקות הגנטיות הרלוונטיות ולא נמצא נשא) וב-IVF.
ברצוני להרות בקרוב שוב, ברצוני להיות אמא.
עברתי את הבדיקות הרלוונטיות - אני ממוצא גרוזיני משני הצדדים, נמצאתי כלא נשאית ל- Spinal Muscular Atrophy, 26/30 ליקוי שמיעה (חרשות)- קונקסין, cf וה- X השביר.
ברצוני לרכוש מנת זרע של תורם (שוב - פרימיום - עבר את כל הבדיקות הגנטיות) ממוצא אם: שוויץ ובלגיה, אב: הונגריה.
שאלותיי הן:
1. האם השילוב מתאים גנטית?
2. האם עלי לבחור תורם מעורב (חצי אשכנזי חצי ספרדי)?
3. האם יש מוצא מסוים או שילוב של מוצאים הנכון ליוצאות גרוזיה?
4. האם ניתן לעשות משהו על מנת להבטיח מקסימום תקינות גנטית?
5. הקרוטייפ של התורם תקין, האם גם אני צריכה לעשות בדיקה כזו?
תודה מקרב לב,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/03/2014ככלל מומלץ לא להרות מקרוב משפחה או אדם שרקע שלו מאותו קהילה קטנה סגורה. ככל שהתורם "רחוק" מהאם מבחינה גנטית הסיכוי לבעיה תורשתית פחות. לגבי בדיקת קריוטיפ יש להתיעץ פרטני עם גנטיקאי מוסמך לאור ההיסטוריה המילדותית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה בהמשך לתשובתך
אורית20/03/2014פרופסור יקר,
לא הבנתי את תשובתך, האם המוצאים שלי ושל התורם נחשבים אם כך כרחוקים מספיק?
תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/03/2014אין מרחק "מספיק" או "לא מספיק". ככתבתי לא מומלץ להתחתן עם קרוב משפחה וגם אם אפשר לא עם בן אדם מאותה אוכלוסיה סגורה (למשל כבר קטן). ככל ששני בני הזוג רחוקים יותר, הסיכון שיש להם מוטציה משותפת הולך ויורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- canavanג'ף18/03/2014
אני אשכנזי ואישתי ממוצא תימני וכורדי.
אחותי גילתה לאחרונה בבדיקה לפני הריון שהיא נשאית קנוון canavan.
האם יש טעם שאבדק גם כן?
האם נכון שלא ניתן כלל לגלות נשאות אצל אישתי כיוון שאינה אשכנזיה?
כיצד לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר canavan - תגובה
פרופ' אנטוני לודר18/03/2014כדאי יעוץ גנטי פרטני. אם את לא נשא, אין כמעט סיכוי שתביא ילד חולה. אם אתה כן, אשתך צריכה להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש יכולת לבדוק נשאות
ג'ף18/03/2014בבן זוג שאינו אשכנזי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcanavan - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/03/2014אתה צריך להבדק. אם אתה נשא יהיה להתיעץ פרטני עם גנטיקאי לגבי אשתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגוררויטל18/03/2014
שלום רב,\
שאלתי היא לגבי פיגור ...האם חלק ממקרי הפיגור, לעולם לא יודעים על סיבתם?
או שרוב מקרי הפיגור נגרמים מבעיה גנטית כלשהי ידועה??
ומדוע לאנשים עם פיגור תוי פנים מסוימות???(מתוך הנחה שסיבת הפגור אינה תסמונת כלשהי???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגור - תגובה
פרופ' אנטוני לודר18/03/2014פיגור קל עד בינוני נגרם על ידי סיבות רבות. ברוב המקרים לא מדובר בגן תורשתי אן סיבה מולדת מוכרת. בפיגור קשה הסיכוי שניתן לזהות סיבה ספציפית גדל. הרבה פעמים הפנים מתעוות בגלל סיבוכים (זיהומים, בעיות פה ואף, תופעות של תרופות, בעיות שיניים ועוד...).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לי ותודהרויטל15/03/2014
שלום רב
שאלתי היא כזאת
גוף האדם כלכך מורכב, וכשיש מחלה או תסמונת משהו לא תקין
האם אצל אנשים בריאים , כל המוח וחלקי הגוף "מושלם"???
האין זה נס???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לי ותודה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר16/03/2014המדע יכול לחקור ולהגדיר תהליכים ביולוגים אילו לא המשמעות שלהם. זו תפקידו של פילוסופיה. אנילא פילוסוף ולכן איני יכול להביע דעה מקצועי על נושא הנס!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דנאאילנה13/03/2014
שלום רב,
יש לי שאלה- האם לפי בדיקות דנא שלי ושל אחים שלי ניתן לראות האם אנחנו מאותו אבא, בידיעה שהאמא היא אחת לכולנו?
לאמא שלי סוג דם BO, לאבא שלי OO, לאחי הגדול סוג דם OO, לאחי השני BO ורק לי יש AB,אני יודעת שזה בלתי אפשרי, אבא שלנו נפטר- לכן אין דרך לקחת דגימות דם שלו, אז האם אפשר לראות לפי בדיקות של אחים מה האחוז קרבה בניינו??
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דנא - תגובה
פרופ' אנטוני לודר16/03/2014DNA מאפשרת בדיקת קרבה ברמת העקרון. אם זה נושא חשוב לך (לא הכל גנטיקה!) יש להתיעץ פרטני עם יועצת בגנטיקה או גנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 5 ליידןיעל12/03/2014
האם הגיוני שלאחד ההורים יש פקטור 5 ליידן הומוזיגוטי, ולילד יהיה פקטור 5 ליידן נורמלי? או שחייב להיות לפחות הטרוזיגוטי?
האם יכול להיות שרק MTHFR יצא הטרוזיגוטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 5 ליידן - תגובה
פרופ' אנטוני לודר16/03/2014Factor V Leidan נורש לפי חוקי מנדל. בן אדם הומוזיגוטי למוטציה בגן לא יכול אלה להוריש אלל מוטנטי לצאצאיו.
אין קשר גנטי עם MTHFR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח למענה.אחד11/03/2014
שלום רב,
אחי התחתן לפני מספר חודשים.
לצערי, ההריון של רעייתו נפל בשל שלא נמצא דופק לעובר.
הם כעת בנסיון שני ועדיין ל צערי לא זוהה דופקץ
רציתי לברר,האם התפתחות עובר,במובן שך "דופק", הוא יכול להיות בעיה גנטית בינהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה. - תגובה
פרופ' אנטוני לודר11/03/2014ישנן סיבות רבות אפשרויות לנפילה והפלה כולל בעיות מילדותיות, נרכשות, זהימויות, גנטיות, המטולוגיות ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צ'יפ גנטיאני07/03/2014
שלום רב, אני לאחר הפסקת הריון לאחר שבסקירה התגלה כי העובר סובל מהרניה דיאפרגמטית (לא נמצאו מומים נוספים). לפני ההפלה, ביצענו מי שפיר וצ'יפ גנטי. בצ'יפ הגנאי התגלה חוסר בגן dok1 שעל כרומוזום 9. נכתב כי מוכרים מקרים בהם חוסר גדול ממה שהתגלה אצלנו, באותו איזור, הובילו לפיגור שכלי ושלל בעיות אחרות כולל הרניה דיאפרגמטית. אצלי לא נמצא החסר הזה ותוצאות הבדיקה של בעלי טרם הגיעו. להבנתו סיכוי נמוך מאוד שהחסר קיים אצלו. שאלתי היא האם ניתן להסיק שחסר שהוא קטן יותר מחסרים אחרים שהובילו לתסמונת הזאת מבטיח שהעובר שלנו גם היה סובל מפיגור שכלי ומהתסמונת הזו? האם אלו רק סטטיסטיקות או שמדובר בתוצאה ודאית? במידה ומדובר במוטציה חדשה בעובר, מה הסיכוי להישנות המקרה בהריונות הבאים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קל
אני09/03/2014מדובר במקטע חסר בגן dock8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותאורית06/03/2014
שלום רב
בני בן 11 חודשים מטופל במחלקת הפרעות אכילה בבית חולים שניידר.
הציעו לי לפנות ליעוץ גנטי.
בני אינו עולה במשקל ומאחר בהתפתחותו.
לאן אפשר לפנות ולקבל מענה מהיר. ניסיתי לקבוע תור, אך התורים הם לעוד הרבה זמן.
תודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/03/2014ישנם מכונים גנטיים ברוב בתי החולים וכן גנטיקאיים שעובדים בקופות. אני מציע לבקש את עזרתך של מנהל הסניף של ק"ח שאליה את שייכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גנטית לילדאלונה04/03/2014
שלום בני בן השלוש אובחן כאוטיסט ולמרות שעשינו לו המון בדיקות כולל ציפ גנטי לא מצאו סיבה לאוטיזם . המליצו לי לעשות לו בדיקת שנקראת whole exome שעלותה מאוד יקרה. הסיבה שאנו שוקלים לבצע לו את הבדיקה היא בגלל שאנחנו רוצים להביא עוד ילד . השאלה היא עד כמה הבדיקה באמת יכולה לתת תשובה האם מה שיש לילד הוא תורשתי או מקרה חד פעמי שקרה רק לילד ולא יקרה בהריון נוסף ? אני ממש מפחדת שיוולד לי עוד ילד אוטיסט ולכן אני מנסה לעשות כל בדיקה אפשרית אבל צד שני גם לא רוצה לזרוק כסף על משהו שלא ייתן לי תשובה מספקת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גנטית לילד - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/03/2014רוב הילדים עם ASD הגורם אינו ידוע. מה שכן ידוע שיש נטיה משפחתית אבל ברוב המקרים לא מדובר בגן מסוים שניתן לזהות. ככלל יש מחקר רב בחיפוש אחרי הגורם לאוטיזם ומלבד מקירם מסוימים, ברוב המקרים אין בדיקה בהיריון. Whole exome הינה טכניקה חדשנית שדרכה קיימת אפשרות שינויים גנטיים שאין אפשרות לזהות בבדיקות רגילות. קיימת אפשרות (כמה גדולה גם לא ידוע לצערי) שתמצא מוטציה ספציפית אבל גם קיימת אפשרות שלא תמצא מוטציה או יותר בעיתי, ימצא שינוי גנטי שמשמעותו אינו ידוע. לפני שעושים הבדיקה לקבל יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לירויטל02/03/2014
בוקר טוב,
שאלה שלא ברורה לי , ישנם כל מיני סוגי מחלות ותסמונות הנגרמות עקב חוסר או עודף במקטעים מסויימים לדוגמא על כרומוזום מסויים...
מה שבעצם אינני מבינה. הוא כזה ...אנסה לתת דוגמא לשאלתי
למשל בתסמונת פראדר ווילי,אם חסר מקטע מסויים על הכרומזום אז נגרמת התסמונת....עכישיו השאלה בעצם אם חסר במקטע אחר על כרומוזום 15 לא יגרום לשום מחלה....האם המחלות שנגרמות הם על איזורים ספצייפיים בגופינו, בנקודות מסויימות ובמקומות אחרים אין מצב לחסרים או שגם אם ישנם הם לא מתבטאים במחלה...
מקווה ששאלתי ברורה
תודה רבה לך רופא יקר ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/03/2014כל מצב של כמות חומר גנטי לא תקינה (חסר או עודף) וכן שינויים ברצף הDNA עלולים לגרום (אבל לא בהכרח) למחלה או לתסמונת. אין אפשרות להכליל כי כל שינוי הוא שונה. אם רוצים מידע נוסף יש לעיין באתר מידע למשל של NIH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רויטל15/03/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- smaדידי26/02/2014
אני בשבוע 20 ונמצאתי נשאית של גן ה- sma של אקסון מס' 7 על מס' 8 לא כתוב כלום, ואילו לבעלי כתוב לא נשא לאקסון מס' 7 אבל כן לאקסון מס' 8.
מה זה אומר??
מה זה אומר לגבי הסיכון לעובר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sma - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/03/2014ישנה סכנה בהיריון להביא ילד חולה. מומלץ יעוץ פרטני דחוף עם גנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתא תלסמיהדנה26/02/2014
שלום,
רציתי לדעת עד כמה זה בעייתי שלשני בני הזוג קיימת ביתא טלסמיה?
ומה התהליך?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתא תלסמיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/03/2014מחלה שעוברת בתורשה אוטוזומלית ואם שני ההורים סובלים קיים סיכון להוריש לצאצאים בצורה קשה יותר. יש להתייעץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CGHרויטל22/02/2014
שלום, בכתב קודם רשמתי שבדיקת קריוטיפ תקינה, יש בדיקה נוספת שבצעתי
array CGH האם זה הצ'פ גנטי של היום או שיש בדיקה נוספת לבצע ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CGH - תגובה
פרופ' אנטוני לודר25/02/2014CGHאכן מוכר המוני כ?צ'יפ גנטי"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר רגישותרון20/02/2014
האם אנשים שלוקים ב:
Androgen insensitivity syndrome
או בקיצור
AIS
רגישים לטסטוסטרון חופשי או/ו אנאבולי- כזה שבונה שרירים
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר רגישות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/02/2014פרוש המחלה הינו שהגוף מגיב וטסטוסטרון ואנדרוגנים בצורה חלשה אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)