פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצא לא יודע וסקר גנטי
    מ
    09/10/2013

שלום,
    אשתי ביצעה בדיקות סקר גנטי באיכילוב לפני הריון (הרשימה למטה)
    כמו כן, אשתי דיווחה שאין מחלות במשפחות, שהיא אשכנזיה ושאני אשכנזי מלא אך שכחה לציין שאולי משפחתו של אמו של סבי הגיעו מצפון אפריקה לישראל לפני כ-8 דורות וגם בארץ אין אנו יודע מאז את המוצאים שהתערבבו במשך השנים אצל משפחתה.

ארצה לדעת:
    האם המידע החסר על מוצא אמו של סבי דורש להוסיף בדיקות שרלוונטיות לזוג שאחד מהם ממוצאים שונים שאינם אשכנזים ?
    הבנו מיועץ גנטי שיש בדיקות נוספות שקיימות בבלינסון. האם יש בדיקות נוספות בבלינסון (רקנאטי) שאין באיכילוב(סוראסקי) שהיא לא נבדקה בהן ? מה הן ?
    האם יש צורך להיבדק עבור: תלסמיה, AATD1 ו-MTHFR? (אם לא ? מדוע?)

אשתי נבדקה בבדיקות:
    x-שביר, קנוון,SMA, CF,טיי זקס,דיסאוטונומיה משפחתית
    בלום
    אנמיה פנקוני c
    נימן פיק
    maple
    ז'וברט
    מוקוליפידוזיס4
    אגירת גלקוגן gsd1
    תסמונת usher
    נמלין מיופטיה
    גושה,קונקסין26 ו-30

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצא לא יודע וסקר גנטי

הוספת תגובה

• מוצא לא יודע וסקר גנטי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    10/10/2013

פאנל הבדיקות בתכנית הסקר הינם סטנדרטיות. ערבוב דם מלפני 8 דורות אינו משנה את הסיכון הגנטי כעת. נדמה לי שהמידע הנוסף לא משנה בצורה משמועתית את הסיכון הגנטי שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם בחור חדש, בעל הסטוריה משפחתי
    סולי
    09/10/2013

שלום ויישר כח על האתר היעיל.
    יצאתי מספר פעמים עם בחור כבן 40, שבשנים האחרונות אביו (בשנות ה - 60 לחייו), סובל ממחלת כוריאה. לאב 7-8 אחים ומלבדו חלה רק עוד אח במחלה. הדור השני במשפחה, כלומר אחיו ובני דודיו של הבחור שבגילו וכן ילדיהם, לא חלו ב"ה. לדבריו, הסבירו להם רפואית (אחרי בדיקות ותכנון גנטי שעשו), שלאור העובדה שהדור השני בסדר, הסיכוי שמי מהם או ילדיהם יחלה הוא זעיר - גם במידה ויש נשאות של הגן.

אבל לבחור החמוד יש קצת קוצים בישבן, ויש לו נטייה לזוז הרבה בדייטים שלנו ואני חוששת. גם בדיקה שמאבחנת את הגן הוא לא עבר, מסיבות מובנות. אני יודעת שדבר לא בטוח בחיים ושאולי כולנו נושאים גנים של מחלות לא טובות שאנחנו אפילו לא יודעים עליהם, אבל אני בעצמי לא צעירה ולא רוצה להיכנס למצב בלתי אפשרי. גם אם חייבים ייעוץ גנטי בשביל תשובה סופית ומדויקת, הייתי רוצה את דעתכם, האם מה שאמר לי הוא נכון. האם באמת הסיכון הוא בטל בשישים שהוא או ילדים שלו, עשויים לחלות (הבנתי שיש כל מיני וריאציות של כוריאה, וגם אם הגן עובר מאב לבן, לא תמיד זה במוטציה שמחמירה מדור לדור, או מביאה בגיל מוקדם לסימפטומים הטראגיים של הנטינגטון).

תודה רבה על התשובה.

הוספת תגובה

• קשר עם בחור חדש, בעל הסטוריה משפחתי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    10/10/2013

Huntington מתבטא לפי גיל. עד גיל 35 כ- 50% מנשאי הגן כבר חולים, עד גיל 60 כ- 90%. כך שנוכל להגיד שאם אין סימני מחלה עד גיל 60 הסיכויים שהאדם נשא המוטציה נמוכים (לא אפס). ישנה בדיקה גנטית ואם האדם מעונין לארוך אותה הוא צריך לגשת ליעוץ גנטי פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצוף גנטי
    אנאבל
    08/10/2013

שלום
    מכיוון שישנה היסטוריה משפחתית של סרטן השד (כמה דורות) ביצעתי בדיקת BRCA שיצאה שלילית.

בהמשך הומלץ לי לבצע ריצוף גנטי . לא נמסרו לי פרטים כמו היכן ניתן לבצע ומה העלות.

בנוסף: האם הדבר נותן זכאות לבדיקת MRI שנתית כפי שניתנת לאלו בעלי BRCA?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריצוף גנטי

הוספת תגובה

• ריצוף גנטי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    08/10/2013

איני מומחה באונקולוגיה לכן איני מוסמך לענות לגבי MRI. לגבי "ריצוף" יש להתיעץ עם גנטיקאי פרטני כי קיימות מספר סוגים של בדיקות ויש לבחור בבדיקה המתיאמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנקוני C
    גל
    08/10/2013

שלום רב,
    נמצאתי נשאית למוטציה IVS4+4A>T. בעלי לא נמצא נשא למוטציה זו. בתוצאות הבדיקה שקיבל נכתב שהסיכוי להעברת המחלה 1 ל3000 כיוון שנבדקה רק מוטציה אחת. כיצד אני יכולה לבדוק נשאות של מוטציות אחרות באותו גן בבעלי?

לקביעת תור
    סגירה
    פנקוני C

הוספת תגובה

• פנקוני C - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    08/10/2013

קביעת רצף גן יכולה לגלות מוטציות נדירות. אנא תגשי ליעוץ גנטי פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמלין מיופאתי
    שאלה
    05/10/2013

שלום רב.
    אני נשאית של נמלין מיופאטי - הגן האשכנזי.
    באתר משרד הבריאות כתוב על המחלה נמלין מיופאתי כי
    "המחלה נדירה מאוד באנשים שאינם ממוצא אשכנזי, ולכן כאשר רק בן זוג אחד ממוצא זה, הסיכון לילד חולה קטן ביותר. ביצוע של בדיקה אצל זוג שבו רק אחד מבני הזוג ממוצא אשכנזי עלול לגרום לחרדה מיותרת, במצב בו ימצא שהוא נושא את המחלה, כאשר למעשה אין יכולת לבדוק נשאות בבן הזוג השני"
    למה בעצם אי אפשר לבדוק נשאות אצל בן הזוג?
    מה עושים בהריון? האם בדיקת מי שפיר רלוונטית? איך יודעים שהעובר אינו חולה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נמלין מיופאתי

הוספת תגובה

• נמלין מיופאתי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    06/10/2013

יש הבדל בין בדיקה סקירתית ובדיקה אבחנתית. בדיקה סקירתית מבוססת על מוטציות שכיחות. בעדה לא אשכנזית אין מוטציה שכיחה לכן אין בדיקה סקירתית. לעומת זאת בדיקה אבחנתית דורשת ידע על מקרה בכלל לבדוק את המוטציה. בבן זוגך אני מניח שאין מקרים במשפחה. בדיקת מי שפיר עושים רק אם שני בני הזוג נשאים. למידע נוסף יש לפנות ליעוץ פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    ז'אנה
    05/10/2013

שלום. אני בת 37. בבדיקות גנטיות התגלו אצלי 2 מוטציות הטרוזיגוטיות: MTHFR והידרוסילז 21. השאלה שלי האם יש צורך לפנות לגנטיקאי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    06/10/2013

לא הצלחתי להבין מה זה "הידרוסילז". MTHFR הינו גן שיכול לגרום לבעית קרישה (למה בדקו?). בכל מקרה יש להתיעץ פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם השמנה היא גנטית?
    מודאגת
    01/10/2013

לבעלי מנישואיו הראשונים ילדה שמגיל צעיר היא שמנה מאוד 80 בערך בגיל 9
    ואחים בעלי משקל עודף של יותר מ100 קילו
    אנחנו מתכננים ילד בקרוב
    האם ההשמנה היא גנטית? אנא עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    האם השמנה היא גנטית?

הוספת תגובה

• האם השמנה היא גנטית? - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    01/10/2013

ישנן מספר קטן של תסמונות גנטיות אנדוקריניות ורפואיות אשר השמנת יתר הינה תורשתית או חלק מין מצב רפואי מוגדר. הרוב הגדול של השמנת יתר נגרמת מנטיה משפחתית ומהסביבה (כולל תרבות אכילה משפחתית) וחוסר פעילות פיזית סדירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך והאם ניתן לבדוק

מודאגת
    02/10/2013

האם ניתן לבדוק את האב גנטית למקרים הספציפים האלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסטגמוס
    דנה
    28/09/2013

שלום, אמי סובלת מניסטגמוס מולד, הדבר מתבטא בתזוזת האישונים בלבד ללא פגם בראייה. היום אנו לפני חתונה וכמובן ילדים, האם אנו (אני ובן זוגי) צריכים לעשות בדיקות גנטיות מסויימות בשל הניסטגמוס של אמי - יש לצין כי גם אח של אמי סובל מזה.
    האם זה אכן תורשתי? גנטי?
    האם אמא שלי צריכה לעשות בדיקה מסויימת לאיתור הגן במידה וקיים ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניסטגמוס

הוספת תגובה

• ניסטגמוס - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/09/2013

גורמי ניסטגמוס רבים, וכוללים בעיות עיניים, עצביים, שרירים ומוחיים. חלק מהם תורשתיים חלק נרכשים. יש לערוך אבחנה ספציפית ולאחר מכן ניתן יהיה לדעת אם יעוץ גנטי פרטני רלוונטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת
    יעל
    28/09/2013

האם ניתן בבדיקות סקר גנטי לאתר מועדות או קיום תסמונת רט? אם כן כיצד? ומדוע לא מיידעים זאת. אני ילדתי לפני כשבעה חודשים. היות ואני מעל 35 עברתי דיקור מיי שפיר. מעולם לא הוצע לי לבצע בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת

הוספת תגובה

• תסמונת - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/09/2013

תסמונת רט אינה נכללת בבדיקות סקר שגרתיות. אם קיים רקע של רט במשפחה יש לבדוק הבסיס הגנטי וניתן אחר כך לתת יעוץ גנטי פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקס שביר
    בוגי
    24/09/2013

שלום. אני נשאית לאיקס שביר, 60/32 חזרות
    בבדיקת מי שפיר, נמצא כי העובר, זכר, נשאי עם 60 חזרות
    ללא מקרי פיגור במשפחה

נאמר לי כי העובר תקין, אך זומנתי ליעוץ גנטי חוזר
    האם יש סיבה לדאגה?

תודה, וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    איקס שביר

הוספת תגובה

• איקס שביר - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/09/2013

מספר חזרות זה אינו בתחום הנורמה אבל לא בטווח של פיגור שכלי משמעותי. עדיף יעוץ פרטני בשיחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמה גנטית
    אורית
    20/09/2013

הנדון :ייעוץ בנושא בדיקות הסקר
    שלום רב,
    לפי כרטיס הנתרמת אותו מילאת הנך ממוצא גרוזיה. בידינו סיכום של המעבדה לגנטיקה מולקולרית של "מכבי" ברחובות. בבדיקות נשאות למחלות גנטיות שנערכו אצלך לקראת הריון כולל נשאות למחלת ציסטיק פיברוזיס ) CF (, תסמונת X שביר, SMA וקונקסין. נמצא שאינך נשאית של המוטציות הנבדקות בגנים הקשורים במחלות שכיחות אצל יהודים ממוצא גרוזיה.
    ומומלצות על ידי איגוד הגנטיקאים הרפואיים בישראל.
    תורם זה ממוצא אוקראינה וקירגיסטאן נבדק ונמצא שאינו נושא מוטציות בגנים שניבדקו.
    בדיקות אלו כוללות גנים הקשורים במחלות שכיחות המומלצות לבדיקה אצל יהודים אשכנזים לפי המלצות איגוד הגנטיקאים הרפואיים בישראל. כמו כן, אינו נושא מוטציות בבדיקות של גנים הקשורים במחלות נוספות שאינן נכללות בקבוצת המחלות שמומלץ לבדוק על פי איגוד הגנטיקאים הרפואיים בישראל שגם הן היו תקינות אצל התורם.
    במחלות הנבדקות, )זולת תסמונת ה X השביר( הסיכון ללידת ילד חולה קיים רק כאשר שני בני הזוג נושאים מוטציות בגן לאחת המחלות הנבדקות.
    בנוסף, אינך נשאית של תסמונת ה X השביר .
    מצבים נדירים אינם נבדקים כשגרה בבדיקות סקר. לכן קיים סיכון למוטציות נדירות יותר שלא נבחנו באחד הגנים הנבדקים אשר ניתן להקטינו עוד יותר על ידי הרחבת הבדיקות )סריקה מלאה של הגנים.
    הסיכון שלך לצאצא חולה באחת המחלות הנבדקות, דומה לסיכון באוכלוסיה הכללית

לגבי ציסטיק פיברוזיס: יש לציין כי אצל יהודי גרוזיה בדיקת נשאות ל CF מכסה רק 80-90%
    . מהמוטציות הידועות. שיעור גילוי המוטציות אצל יהודים ממוצא קירגיסטאן הוא פחות
    מ 50%
    ידועות כיום יותר מ 1600 מוטציות בגן CFTR הקשורות במחלה ציסטיק פיברוזיס . רובן
    נדירות . העובדה שלא זוהו מוטציות ידועות אצל תורם זה אינה שוללת בוודאות קיומן של
    מוטציות נדירות יותר. הסיכון ללידת צאצא חולה ב CF . אצלך עתה קטן מ 1:2000
    ניתן להקטין את הסיכון לצאצא עם מחלת ציסטיק פיברוזיס, לצורך זה יש להרחיב את הבירור
    ולבצע ריצוף מלא של הגן ב DNA של העובר. ניתן לבצע זאת על ידי ביצוע בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר, שמירת DNA מתאי העובר במי שפיר. במקרה זה
    יש לבצע ריצוף מלא של הגן CFTR הקשור בציסטיק פירוזיס . בדיקה זו כרוכה בתשלום.

לקביעת תור
    סגירה
    התאמה גנטית

הוספת תגובה

• והשאלה היא:

אורית
    21/09/2013

מהי משמעות תוצאות הבדיקה? מאוד מלחיצה אותי הסטטיסטיקה שקבלתי, אשמח להרחבה ולהנחיות במידה ויש.
    תודה רבה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והשאלה היא: - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/09/2013

בדיקות סקר קובעות דרגת סיכון אבל אינן יכולות לשלו מחלות באופן מוחלט.
    מומלץ לבצע בדיקות סקר ולהסתפק בהן אם אין רקע משפחתי מחשיד.
    יחד עם זאת ניתן לבצע בדיקות פרטניות (על חשבון פרטי) אם הפרט מעונין בכך. אני מציע לבקש יעוץ גנטי פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיי זקס- שאלה
    שירי
    18/09/2013

שלום רב,

אני נמצאת בשבוע 14 להריוני.

לפני ההריון ניגשתח לבצע בדיקות גנטיות והגנומטר הורה כי עליי לבצע רק 3 בדיקות מאחר ואני עירקית וסורית ובן זוגי רוסי.

לאחר שנכנסנו להריון התחלתי לקרוא פה ושם שאת בדיקת הטייזקס ממליצים לעשות כל בני העדות...לא היינו מודעים לכך מאחר והאחות בקופת חולים אמרה שאין צורך שנעשה אותה. כרגע בעלי עשה את הבדיקה לפני כשבועיים, אך התוצאות מתעכבות בשל החגים והודיעו לנו שיתקבלו רק באמצע אוקטובר.

מה יקרה אם יתגלה שהוא נשא? לא אספיק אני בעצמי לברר אם אני נשאית...
    ביקשתי לעשות את הבדיקה היום באופן פרטי במעבדה כדי לקבל תוצאות לפני מועד מי שפיר אך מנהל המעבדה אמר לי שאין צורך שאעשה אותה מאחר ואין סיכוי שאני נשאית...אני לא מבינה את התשובה הזו.

בקיצור, אני מאד מודאגת. רציתי לדעת אם במקרה יתברר שהוא נשא האם נוכל לבחון בדיקור מי שפיר את המצאות טייזקס בעובר למרות שאני לא נבדקתי (הבנתי שעושים אם שני ההורים נשאים).
    יש מקום שאני יכולה בנתיים לעשות את הבדיקה?

תודה רבה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    טיי זקס- שאלה

הוספת תגובה

• טיי זקס- שאלה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/09/2013

הדרכת בדיקות סקר בגנומטר נעשית על פי נהלים שבנויים על מידע מדעי וניסיון אמפירי רב. גם אם התוצאות תגענה בעוד שבועיים יהיה די זמן לכל הבדיקות. טיי סקס נדיר ביותר כאשר אחד ההורים אינו אשכנזי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניורופתיה
    אוסי
    15/09/2013

שלום
    אני אם של בת בגיל 24 עכשו לאחר בדיקות מקיפות בביה"ח כרמל/רמב"ם/הדסה
    לאחר 3 emg ובדיקות נוספות נאמר לביתי שיש לה פוליניורופתיה גנטית ,אצלנו במשפחה משתי הצדדים למראית עין אין מחלות מהסוג הזה, נבדקו כמה מחלות שיצאו שליליות לא מצאו עדיין שיוך למחלה מסויימת, כאבים כרגע אין זה רק התחושות של שרירים רפויים בכפות הרגליים והידיים, הליכה עם רגליים שמוטות ובכפות הידים יש בעיה במוטוריקה עדינה וכו' נאמר לנו שאין טיפול ואין מה לעשות...בזה נגמר העניין? לא יכול להיות שאי אפשר לעזור לה, אני פוחדת שהמצב יחמיר כרגע היא מתפקדת בקושי בכל דבר מה יהיה עם העתיד עם אין תרופות???
    אשמח לקבל תגובה והאם אתה יכול לעזור?

זו הפעם השניה שהנני מפרסמת את השאלה אשמח לקבל תשובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניורופתיה

הוספת תגובה

• ניורופתיה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    16/09/2013

הפורום הזה מיועד לתת יעוץ גנטי. האם ידוע הגן והמוטציה? אם כן יתכן שניתן לתת יעוץ ברור יותר. אם לא, לדעתי יש להתיעץ עם גנטיקאי פרטני על מנת לברר את הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת THROMBOPHILIA בגן MTHFR
    שירה
    15/09/2013

שלום רב,

עברתי לפני כחצי שנה אירוע מוחי אחרי לידה הופנתי להמוטולוג וביצעתי בדיקות גנטיות כל הבדיקות תקינות למעט בדיקת THROMBOPHILIA בגן MTHFR
    התוצאה הייתה מוטציה PCR MTHFR (C677T אשמח לדעת מה התשובה אומרת אני כרגע לוקחת קלקסן 80 מ"ג ואספרין 100 והייתי רוצה בנוסף לשאול האם מותר לי לקחת חומצה פולית כי אני מעוניינת בהריון נוסף

אודה לתשובתך,
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת THROMBOPHILIA בגן MTHFR

הוספת תגובה

• בדיקת THROMBOPHILIA בגן MTHFR - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    15/09/2013

אין מניעה לקחת Folic acid. MTHFR הינו אחד הגנים אשר גורם לקרישיות יתר של הדם. לשם כך המליצו לקחת תרופה שמורידה קרישיות. אליך להיות במעקב של המטולוג ולפני היריון גם יעוץ גנטי פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחין משולש
    גרה בחול
    11/09/2013

שלום
    אני בת 36 שגרה בחול אמא לשני בנים בריאים
    אני עושה את בדיקות ההיריון בארץ
    עשיתי תבחין משולש בשבוע18 והתוצאות יצאו
    Afp. 0.80mom
    Hcg 1.12mom
    ue3 0.68mom
    הסיכון לפי גיל בלבד 1:330
    הסיכון בשילוב עם תוצאות הבדיקות 1:400

אני מאוד מבולבלת האם מספרים אלה מדאיגים
    אם כן מה עליי לעשות
    האם עליי לחזור ארצה ולעשות בדיקת מי שפיר? האם אפשר בשבוע 21 לעשותה?
    אני רוצה לציין שהשקיפות העורפית והסקירה המוקדמת היו תקינים

לקביעת תור
    סגירה
    תבחין משולש

הוספת תגובה

• תבחין משולש - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    12/09/2013

הסיכון המשוקלל לתסמנות דאון הינו 1:400. היריון עם סיכון גבוה מ 1:380 נחשב "סיכון גבוה", כך שלפני כלל זה ההיריון אינו בסיכון גבוה. יחד עם זאת, חוק ישראלי מעניק לכל אישה בגילך זכות לבצע מי שפיר בלי קשר לבדיקות. יש מחיר (לא בכספי) לבדיקה זו. עליך להתיעץ עם גנטיקאי מוסמך פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה