מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעהשל קרינת טלפון על עובריםנועה20/06/2014
לאחר החזרת עוברים מוקפאים הנחתי את הטלפון הסלולרי על הבטן התחתונה תוך כדי שהוא מחובר למטען המכונית למשך כחצי שעה. מאז אני בלחץ שהעוברים ניזוקו מבחינה כנטית ויולדו לי ילדים, חס וחלילה, עם מומים. האם יש מקום לדאגותיי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעהשל קרינת טלפון על עוברים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/06/2014לא מוכר לי מידע מחקרי בעניין זה. יש להתייעץ עם מומחה ברפואה גרעינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר ציפ גנטידנה18/06/2014
שלום פרופסור, אני צריכה לבדוק ממצא כלשהו בציפ הגנטי. השאלה האם ניתן לבדוק גם Duane syndrome (יש במשפחה בקרבה ראשונה) בבדיקת הציפ הגנטי לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר ציפ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/06/2014אצל הרבה חולים עם DS לא נמצא כיום גורם גנטי מובהק. מקובל שגורמים סביבתיים וגם גנטיים תורמים לרוב המקרים. במקרה כזה ציפ עשוי לזהות שינויים שתוארו בספרות כקשורים ל DS. יש בעיה שהרבה פעמים בציפ נמצאים שינויים גנטיים שמשמעותם לא ידוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות לתסמונת- Usher סוג 2אור17/06/2014
שלום רב,
אני ובעלי נמצאים בטיפולי פוריות. בעלי עשה לאחרונה בדיקות גנטיות ונמצא, שהוא נשא של- Usher מסוג 2. יש לציין, שאני עשיתי את הבדיקות הרגילות במסגרת הסל הבריאותי (אשר, לא נמצא בסל הבסיסי) ונמצא, שהכל תקין. שאלתי היא: האם עצם העובדה, שבעלי הוא נשא של המחלה, שציינתי לעיל, האם מספיק שאני יעשה את הבדיקה לנשאות הזאת, אשר סוג 2 ? או שאני גם חייבת לעשות וריאציות נוספות של המחלה? כגון: אשר מסוג 1, אשר מסוג 3 ? ודברים נוספים אחרים, שאשמח באם תאיר את עיני.
בתודה מראש,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות לתסמונת- Usher סוג 2 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/06/2014Usher קשור להרבה גנים אבל סוג II קשור ל 4 גנים. התורשה הינה אוטוזומלית רצסיבית כלומר חולה יורש מוטציה מאותו גן מ-2 הורים. למידע נוסף מומלץ יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידריך אטקסיהרונית12/06/2014
נמצאתי כי איני נשאית לפרידריך אטקסיה. הבנתי כי שלילת נשאות אינה במאה אחוז. אם. ההסתברות להיות נשא באוכלוסיה הכללית היא 1:200 לכמה יורדת ההסתברות אם נבדקתי ונמצאתי לא נשאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידריך אטקסיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר15/06/2014ההסתברות מאד נמוכה אבל אין בידיי מספר מדויק. עם בן זוגך שלילי הסיכוי להביא ילד עם המחלה מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית15/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית מוגברת וצ'יפ גנטיעדי11/06/2014
שלום רב, אני כעת נמצאית בשבוע 20 בהריוני הראשון. בדיקת שקיפות העורפית שנערכה בתחילת ההריון הייתה מוגברת 4 מ"מ והראתה סיכוי גבוה לתסמונת דאון - 1:8
בדיקת NIPT הייתה תקינה, בדיקת הדם של סקר שליש ראשון תקינה, חלבונים של סקר שליש שני תקינים, סקירה ראשונה ושנייה תקינות, אקו לב תקין ופיש של מי שפיר תקין.
כעת אני ממתינה למעלה משבועיים לתוצאות הצ'יפ הגנטי (שילמנו על מנת להוציא את הצ'יפ מיד לעבודה) והקריוטיפ המלא של מי שפיר ומרגישה שאני כבר יוצאת מדעתי...
מהם הסיכויים לצ'יפ גנטי לא תקין כשמלבד השקיפות המוגברת שנעלמה כבר בשבוע 14, יתר הבדיקות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית מוגברת וצ'יפ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר15/06/2014בלי הסיכון המשוקלל בין כל הבדיקות קשה להעריך סיכון. יחד עם זאת מהמידע שהבעת כנראה הסיכון נמוך לדאון אבל יתכן בעיה אחרת - גם לא סיכון גדול אבל יתכן יותר מדאון. אין מה לעשות - נחכה בסבלנות לתוצאות הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- X שבירניסה03/06/2014
שלום רב
אחת מבנותיי קבלה תוצאה חיובית של פרה מוטציה של X שביר (ערך 60).
לפני כ-15 שנה אני עשיתי בדיקה ויצא שלילי.
מספר שאלות:
1. יש לי בת נוספת שהתחתנה לא מזמן והיא לא עשתה בדיקה זו. האם היא צריכה להבדק או שהיא בודאות נשאית (היות וזה גן דומיננטי)
2. האם גם הבן שלי צריך להבדק ?
3. האם כדאי לחזור על הבדיקה בעצמי היות ונבדקתי לפני שנים רבות ויתכן והתוצאה היתה שגוייה בגלל מיכשור ישן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X שביר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר15/06/2014איני בטוח איזה בדיקה עשית לפני 15 שנים. על כל פנים התשובות הן
1. כן
2. כן 3. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטיתשאלה01/06/2014
שלום לך ,יש לי דודה (אחות של אבא ממוצא אשכנזי)אשר נפטרה מסרטן השד .היא חלתה בגיל 50.אני מאוד בלחץ ומאוד מפחדת.אמא שלי ואבא שלי בריאים.אני ביוזמתי בלבד דואגת להיות אצל כירורג שד כול חצי שנה ולעשות אולטראסאונד שד כול חצי שנה ביוזמתי בגלל שאני מפחדת.כדי לגלות מוקדם חס וחלילה אלו בדיקות עליי לעשות ואיזה מעקב עליי להיות וכול כמה זמן.האם כדאי לי לעשות בדיקה גנטית?למרות שאף אחד במשפחה שלי מקרבה ראשונה(אבא ,אמא ואח)לא חלו במחלה אלא רק אחות של אבא.אני בת 39.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית - תגובה
פרופ' אנטוני לודר15/06/2014אני ממליץ להתיעץ פרטני עם אונקוגנטיקאי על מנת לקבל מידע על הבדיקות הגנטיות שיכולות להיות רלוונטיות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורט ותפקוד שכלי נמוךsem30/05/2014
שלום רב, אני ובן זוגי הולכים שבוע הבא לייעוץ גנטי לפני שאני אכנס להריון.
אחותו הקטנה של בן הזוג שלי מאובחנת כבעלת תפקוד שכלי נמוך וטורט קל.
אני מעוניינת לדעת האם הילדים שלי ושל בן זוגי יהיו בסיכון ללקות באחד מהדברים הללו ואילו בדיקות גנטיות עלי לעבור בכדי לבדוק את הסיכויים לכך?
בתודה מראש,
SEM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורט ותפקוד שכלי נמוך - תגובה
פרופ' אנטוני לודר10/06/2014תפקוד שכלי נמוך יכול להגרם על ידי גורמים רבים חלקם תורשתיים חלקם לא. טורט אינו עובר בתורשה מנדליאנית. אני מציע להזמין יעוץ םרטני עם גנטיקאי על מנת לקבל אבחנה רפואית ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףאנה29/05/2014
שלום דק טור אני בשבוע 21.5 באקו לב נמצא מום בלב שרופא רשם. Tof
ואני לא מוצאת תור קרוב ליעוץ גנטי כמה זה קרטין בשלב הזה
אם תוכל לעזור לי
אני שייכת לכללית
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף - תגובה
פרופ' אנטוני לודר15/06/2014TOF הינו מום לב קשה שיכול לגרום לכחלון ושורה של סיבוכים. יש ניתוח לזה וקרוב לוודאי הילד יזדקק לניתוח. יחד עם זאת יש לבדוק כרומוזומים כי יתכן בעיה גנטית ברקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לבדיקות גנטיותמיכל27/05/2014
בס"ד
לכבוד ד"ר לודר,
שלום רב.
רציתי בבקשה לשאול, לאחיינית שלי ולבעלה יש גן שנקרא קונקסין 26.
יש להם ילד עם בעית שמיעה. הוא עשה ניתוח שתל. חוץ מהם לא ידוע על אנשים נוספים בכל המשפחה המורחבת, שיש להם את הגן הזה.
יש לי כמה שאלות.
1)האם כדאי שהילדים שלי, שהם בני דודים של האחיינית, שהם בגיל עשרים פלוס, יבדקו בשביל הגן הזה?
2)התקשרתי למכון שעושה בדיקות כאלה, בתשלום, ונאמר לי שהם צריכים את המסמך של האחיינית שלי שמסביר איזה קונקסין26 זה, כי ישנם כמה סוגים. בתי רצתה לעשות את הבדיקה של connexin 26 כאמור, בתשלום. לא כל כך נעים לנו לבקש את המסמכים מהאחיינית, האם זה לא מספיק רק לבקש שיעשו את הבדיקה לגן הזה? האם חייבים לדעת איזה סוג בדיוק? אמרנו קונקסין 26, כי כך האחיינית ספרה, שזה שם הגן.
בסיכום:
האם כדאי בכלל לבדוק בשביל הגן?
האם לא מספיק לאמר לבן אדם שעובד במכון שלגן קוראים קונקסין 26, וחייבים להביא את המסמכים שמעידים על כך, כי אכן ישנם כמה סוגים של הגן הזה, או שזה לא נכון?
בכבוד רב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לבדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר10/06/20141. כן
2. קונקסין 26 הינו גן. יתכן מוטציות שונות. בבדיקה סקירתית לא בודקים כל מוטציה רק השכיחים. לכן כדאי להביא פירוט על הבעיה הספציפית של המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרוזמוםרויטל26/05/2014
שלןפ רב
ענית לי לגבי בדיקת קריוטופ שהיא בודקת גם מבנה של כרומזוים
למה כוונתך מבנה של כרומוזומים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרוזמום - תגובה
פרופ' אנטוני לודר26/05/2014בדיקת קריוטיפ בודקת מבנה וגם מספר כרומוזומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובעענת26/05/2014
שלום,
באיזה שבוע עדיף לבצע בדיקת תבחין מרובע?
יש לי אפשרות ב- 16+5 או 17+5
האם ישנה עדיפות לשבוע זה או השני?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין מרובע - תגובה
פרופ' אנטוני לודר26/05/2014אפשר גם וגם. ביצוע מוקדם משאיר יותר זמן לטפל בתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שהגיעוורד25/05/2014
שלום,
הריון ראשון טבעי ללא כל טיפול בנס לאחר עשרות טיפולי IVF בגלל סיבה לא ידועה.
שבוע 12.2 משקל 70 גיל 29.9
תוצאות תבחין ראשון:
FBHCG -> 1.59 MOM
NT -> 0.59 MOM
PAPP-A -> 7.95 MOM
סיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות 1:18686
הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד 1:934
הסיכון המשולב לטריזומיה18 1:99999
תוצאת שקיפות 0.8
תוצאות תבחין שני:
שבוע 17.1 משקל 73
AFP -> 1.39 MOM
HCG -> 2.54 MOM
UE3 -> 0.60 MOM
הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות : 1:465
הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד: 1:927
איך הסיכוי עלה משמעותית? האם יש ממה לחשוש ? האם יש צורך בבדיקות נוספות?
האם ניתן מהנתונים הכלליים לעשות הערכת סיכוי מדוייקת יותר מאשר כל בדיקה בפני עצמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שהגיעו - תגובה
פרופ' אנטוני לודר26/05/2014סיכון לתסמונת דאון גדול מ- 1:380 נחשב כסיכון מוגבר אילו פחות מזה סיכון לא מוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת תסמונת מרפאןמרינה21/05/2014
שלום
בן שלי בן 14. בריא. עברתי איתו בירור עקב אצבעות רגליים וידיים ארוכות וגמישות יתר. במבנה שלו הוא רזה וגובה תקינה לגילו. בדיקת עיניים ,אקו לב תקינים. ואף מהרופא לא אובחו אותו כי משהו חריג למרות העצבאות ארוכות מהרגיל. השאלה שלי העם על סמך בדיקות תקינות אפשר לשלול מרפאן ולהגיד שפשוט מבנה גוף כזה והעם יש איזה שהו בדיקה דם לגילוי תסמונת מרפאן. לפני מספר שנים הינו ביעוץ גנטי והוא גם לא אמר חד משמעי כלום חוץ מי שאולי רקמת חיבור קצת שונה וזה משמסביר גמישות. ואין שום אבחנה סופית. איזה בדיקה גנטית אפשר לעשות לצורך לדעת חד משמעי אים הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת תסמונת מרפאן - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/05/2014יש בדיקה גנטית (DNA) אבל ככל שידוע לי לא זמין בארץ. הסיבה היא שתסמונת Marfan בד"כ מאובחן קליני. אני ממליץ לעקוב אחרי לב ועיניים, הם האיברים המושפעים בעיקר בתסמונת זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RH שליליאסנת21/05/2014
סוג הדם שלי O-
1. האם זה אומר שבהכרח שני ההורים שלי גם היו בעלי RH שלילי? או שיתכן שאחד חיובי ואחד שלילי?
האם לשניהם חייב להיות סוג דם O?
2. בני נולד O+
האם ניתן להסיק מכך שבעלי הוא O+ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RH שלילי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/05/2014סוג RH- אומר שאין אלל +. RH+ יכול לשאת שני אללים + או אחד + ואחד -. מכן לא ניתן להסיק מסקנה לגבי הוריך. אם לאדם 0+ הוא קיבל אלל + מאחד ההורים. אם לא ממך אזי מהאב שלו. לגבי O, אין לאדם עם סוג דם אלל A או B. אבל אדם עם סוג A יכול לשאת A ו- O או 2XA. לכן לא ניתן להסיק מסקנה לגבי סוג ABO של האב. עדיף לבדוק אם זה חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)