מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור וצילום רחםירדן26/04/2009
אני אמורה לעבור צילום רחם ביום השביעי למחזור, הדימום אמנם פסק, אך יש עדיין שאריות דם של סוף מחזור, האם יש בעיה לבצע את הצילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו26/04/2009רצוי לבצע עם סיום הוסת (ללא דמם\הכתמה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד תלת מימד לרחםנטע25/04/2009
שלום,
קיבלתי הפניה מהגניקולוג לבצע אולטראסאונד תלת מימד לרחם בשל החשש למחיצה ברחם (לפני הריון). אני שייכת לקופ"ח כללית וגם עכשיו לאחר בירורים רבים על הבדיקה בכללית אין לי מושג איפה ניתן לבצע אותה , מלבד באופן פרטי ויקר. אשמח לקבל עזרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד תלת מימד
ד``ר דניאל טוגנדרייך25/04/2009ידוע לי בוודאות שביחידת האולטראסאונד הגניקולוגי בבילינסון הבדיקה מבוצעת.
אני משוכנע שלכל יחידת אולטראסאאונד של בית חולים יש היכולת לבצע הבדיקה.
לדעתי עלייך לפנות עם ההפנייה לסניף איליו את שייכת ולבקש הפנייה והתחייבות
ליחידת האולטראסאונג בבית חולים סמוך למקום מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני צילום רחם...אפרת23/04/2009
שלום רב,
אני אמורה לבצע צילום רחם לאחר המחזור הנוכחי אצל דר' טוגנרייך.
קיבלתי את המחזור היום, האם זה בסדר לבצע את הצילום ביום שלישי הקרוב במידה והמחזור יפסק?
האם ניתן להיכנס להריון בחודש שבו מבצעים צילום רחם?
האם יש סכנת קרינה בחומר שמזריקים לצורך הצילום?
תודה מראש!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו23/04/2009התיזמון טוב- לא לקיים יחסים עד הצילום
ניתן לקיים יחסים אחרי- עם סבירות להתעברות
אין סכנת קרינה בחומר שמזריקים- אלא בשיקוף שמבצעים
מנת הקרינה מינימלית, ולמעשה כמעט וחסרת משמעות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסומה ותיזמון ביוץשני23/04/2009
שלום!
יש לי חצוצרה חסומה בצד ימין והבוקר בבדיקה נצפו זקיקים בגודל 23,24 בצד שמאל (חצוצרה שם תקינה). מתי להערכתך צפוי ביוץ? האם ייתכן כי אבייץ בעוד 3,4 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל
ד``ר דניאל טוגנדרייך23/04/2009בדרך כלל זקיק מבייץ לפני שעובר קוטר של 24 מ"מ (22 עד 24 מ"מ).
חצוצרה תקינה "יודעת" לקבל ביצית גם מהשחלה הנגדית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםד22/04/2009
שלום,
עלי לבצע בדיקת צילום רחם (תאור הרחם החצוצרות מעבר חומר המיגוד לחלל הפריטוניום ופיזורו).
בטופס ההסכמה לצילום הרחם מצויין כי מזריקים חומר ניגוד רדיוגרפי המכיל יוד.
ברצוני לברר כיצד ניתן לבדוק האם ישנה אצלי רגישות ליוד (לפני ביצוע הבדיקה) ?
בברכה,
ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ליוד
ד``ר דניאל טוגנדרייך22/04/2009כמו לכל תרופה או חומר החוחדר לגוף -תתכן תגובה אלרגית לחומר הניגוד המוזרם לרחם. חמרי הניגוד השכיחים בשימוש הם אמנם מכילים יוד אך מאד לא אלרגניים (לא נוטים לעורר תגובה אלרגית). אם נחשפת בעבר לחומר ניגוד על בסיס יוד ופתחת תגובה אלרגית (פריחה מגרדת,נפיחות, קוצר נשימה...) עלייך להתיעץ ולקבל הכנה לפני הבדיקה. אם לא ידועה רגישות ניתן לבצע ללא בירור מוקדם.
במקרים נדירים בהם מופיע תגובה אלרגית הצוות במכון הרנטגן ערוך ומצוייד בכל הנחוץ לטפל במצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה :פגם במילויאיה22/04/2009
תודה על תשובתך
מה זה פגם במילוי?
ואיך הוא נוצר?
זה לדעתך בעקבות ההפלה שעברתי??
וזה יכול למנוע כניסה להריון?
אנא ענה לשאלותי
תודה איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגם מילוי
פרופ' ראול אורביטו22/04/2009פגם מילוי, כשמו כן הוא. מימצא תוך ריחמי, המפריע במילוי הרחם ע"י חומר הניגוד.
יכול להיות ארטיפקט ("כלום"), או תהליך דמוי פוליפ, שרירן, הידבקות וכו'.
חלק מפגמי המילוי יכולים להפריע או להפחית את הסיכוי להריון, אולם- ניתן במרביתם לטפל- ולשפר את הסיכויים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זקיקיםאיה22/04/2009
בבדיקת זקיקים אמרו לי שנמצאו מספר זקיקים קטנים,ולבוא עוד כמה ימים לבדיקה חוזרת.
מה המינמום שזקיק נחשב לזקיק גדול מבחינה מספרי?
כמה זקיקים גדולים יש במומצע בגוף האישה?
וכשנמצא זקיק מתאים בגודלו זה אומר שזה הזמן המתאים כלומר היום הפורה ביותר?
לנסות להיכנס להריון או שיש כמה ימים?
פשוט כל העניין חדש לי וזה כמו סינית בשבילי!
תודה
וערב נעים
אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' ראול אורביטו22/04/2009אנא פני לאחד מהפורומים הרלבנטיים בנושא פוריות\ הםריה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה בדחיפות עזרתכםאיה22/04/2009
הי,
לפני כשנה עברתי הפלה בתחילת ההריון כי לא היה דופק.
לאחר שלא הצלחתי להיכנס להריון , נשלחתי לעשות צילום רחם
וזה נעשה לפני כשבועיים. בתחילה הרופא אמר שהוא לא מצליח להגיע לחצוצרות
ונעזר בבלון , ובסף ביצע את הצילומים הנדרשים.
כשיצאתי אמר שהחצוצרות בסדר וצירף בדף את הדברים הבאים :
" רחם במבנה תקין
מילוי לא הומוגני של חלל הרחם
אי סדירות בצוואר הרחם
פגם מילוי כהדבקות באיסטמוס
מעבר ופיזור משני הצדדים"
מה זה אומר?
אני אוכל להיכנס להריון?
אני פשוט מודאגת!!!
מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגם מילוי
פרופ' ראול אורביטו22/04/2009קיים פגם מילוי בחלל שדורש בירור נוסף
עליך לפנות עם התשובה לרופא מטפל לשקול צורך בהמשך בירור: סונר\ היסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום אצל דר טוגנדרייךא.22/04/2009
שלום רב
אני צריכה לבצע צילום רחם וניסיתי לקבוע צילום באסותא ת"א ושם נאמר לי כי זה רק למבוטחות מכבי. אני בכללית ומוכנה גם לשלם באופן פרטי. האם ניתן לקבוע תור ואם כן כיצד?
אני גרה באיזור רחובות, האם יש מקום נוסף בו דר טוגנדרייך מבצע צילומים (קופה או פרטי)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו22/04/2009לפרטים, אנא פני למרפאתו של דר טוגנדריך
בן גוריון 183 גבעתיים 050-5621467* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בעת צילום רחםבליסס21/04/2009
שלום, עברתי היום צילום רחם אצל טוגנדרייך, אתמול בצעתי בדיקת הריון ביתית (למרות שקבלתי וסת החודש ולא קיימתי מאז יחסים, אבל הוסת היה חלש מבדר"כ) ב10 דק' הראשונות היתה תוצאה שלילית.
היום (לאחר צילום הרחם) הצצתי "במקרה" בבדיקת הריון וראיתי פס שמתחיל להיווצר בה (הפס המאונך בבדיקת clearblue)
-אם הייתי בהריון זה היה נראה בצילום רחם? ,
- תוצאות הצילום הן חצוצרות תקינות , נוזל רחם לא הומוגני, מה זה אומר?
תודה על תשובה מהירה אני נורא בלחץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' ראול אורביטו21/04/2009רצוי לבצע בהקדם בדיקת דם להריון כמותי- הבדיקה המדויקת שתשקף אם אכן יש או אין הריון
במידה והתשובה חיובית- פני לרופא מטפל בהקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בקשהנילי21/04/2009
בוקר טוב!
1) מה הערך הורמון ה-L.H בשיאו כאשר מתרחש ביוץ והאם זהו ההורמון העיקרי הקובע ביוץ ע"פ בדיקת דם?
2) האם בדיקת שתן לביוץ יכולה להטעות ולתת תוצאה שגויה כאשר מקבלים טיפול הורמונלי כדוגמת איקקלומין?
3) האם תמיד יש הפרשות בזמן ביוץ, כלומר אני יודעת שיש הפרשות לפני הביוץ בתקופת הפוריות, אך האם גם ב-24 שעות שבו משתחררת הביצית מן השחלה ישנן הפרשות וגינליות?
תודה וסליחה על הבלבול מוח......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ וטיפולים
פרופ' ראול אורביטו21/04/2009אנא פני לפורום המתאים בנושא פוריות (פוריות והפלות או פוריות והפריה חוץ גופית)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריות בלי פרוסקופיהדינה20/04/2009
לאחר דלקת באגן התברר שהחצוצרות סתומות (הידרוסלפינקס) האם אפשר להכנס להריון בהפריה בלי לעשות ניתוח פרוסקופיה להוצאתם ומה הסיכויים להכנס להריון , והאם בכל מקרה אפשר לעשות צינתור במקרה של חסימה בחצוצרות ? וזה על סמך אולטרסאונד כי הרופא לא ממליץ על צילום רחם בגלל הזיהום שיכול להיות שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסלפיגס
פרופ' ראול אורביטו20/04/2009אפשר להיכנס להריון בהפריה חוץ-גופית מבלי לעשות לפרוסקופיה, אם כי בסיכויים נמוכים יותר.
בנוכחות הידרוסלפיגס, לגיטימי לבצע מס' מחזורי הפריה, ואם לא מצליחים- ללפרוסקופיה, או לחליפין להתחיל בלפרוסקופיה ולאחריה טיפולי הפריה.
עליך לפנות לרופא מטפל, לדון ב-2 באופציות ולקבל החלטה טיפולית
כמו כן, במקרה זה אין מקום לצינטור (רק בנוכחות חסימה קריבנית)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבצע?אורחת20/04/2009
שלום
אשמח לקבל את דעתך לקבל מתי עדיף לבצע צילום רחם מבין האפשרויות הבאות:
1. יום 4 או 5, כאשר הדימום כמעט בסופו
2. יום 14 או 15, ללא טיפול באותו חודש (סביר להניח שעדיין אהיה לפני ביוץ)
האם יתכן כי הכאבים מהבדיקה ימשכו מספר ימים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו20/04/2009לאחר סיום הוסת, וחשוב לא לקיים יחסים עד הבדיקה
יתכן כאבים למס' ימים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם- שאלה לד"ר טוגנדרייךלחוצה19/04/2009
שלום רב
ביולי עברתי צילום רחם בשל קשיים בקליטת הריון (יש לי שני ילדים מהריונות ספונטניים ו"מהירים").
הבדיקה בוצעה על ידי ד"ר טוגנדרייך ולהלן הממצאים: רחם במבנה תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם, מעבר ופיזור משני הצדדים. הדגמת המעבר והפיזור מימין הצריכה הזרקה סלקטיבית לפתח החצוצרה. סיכום: הבדיקה תקינה. שלושה חודשים לאחר מכן נקלטתי להריון אולם בשבוע 8 עברתי גרידה בשל אי התפתחות העובר (בחודש דצמבר). מאז אני מנסה שוב להיקלט אך ללא תוצאות, כאשר וסת תקינה לחלוטין ובמועד,. אני חייבת לציין כי הייתי שרויה במצב נפשי קשה בעקבות המלחמה בדרום, אירוע קשה שעברה בתי הקטנה וכן בשל אובדן ההריון.
שאלתי היא האם כדאי לעבור שוב צילום רחם. האם אין בכך סיכון בשל פרק הזמן הקצר שעבר.
שאלה נוספת: כמה זמן אין לקיים יחסי מין לפני הצילום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם חוזר
ד``ר דניאל טוגנדרייך19/04/2009אין סיכון חריג בצילום רחם חוזר לאחר 6 חודשים מהבדיקה הקודמת.
צילום רחם ידוע כזרז להריון ולפי ספרות רפואית תוספת ההריונות לאחר הבדיקה משמעותית.
במקרה שלך לפי התאור היתה בעיה חסימתית בצד אחד שנפתרה במהלך הבדיקה, יתכן והחסימה נשנתה.
אין לקיים יחסי מין בין הווסת לבדיקה מחשש שנבצע הבדיקה לאישה מעוברת.
בכל מקרה יש להצטייד בהפנייה מרופא נשים מטפל המכיר את "כל התמונה" ויכול להפעיל שיקול דעת ספציפי אם מוצדק שתעברי הבדיקה בשנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן אנדומטריוזיס על השתנן?ציפי19/04/2009
אני ציפי מהשאלה הקודמת בפורום, על דלקת חצוצרות. האם רקמת רירית הרחם יכולה, עקב אנדומטריוזיס, לגדול על השתנן? אם כן, מה זה עושה? ב- CT שעשיתי הודגמה הרחבה של אורטר פרוקסימלי ימני, והידרונפרוזיס קל בכליה ימנית. האם יש קשר?
רמת ה- CA-125 שלי היא 33.5. האם זה מרמז על אנדומטריוזיס?
אני בת 34, נשואה ואם לשניים. הלידות היו הרבה לפני שהתחיל המצב הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
פרופ' ראול אורביטו19/04/2009אנדומטריוזיס יכולה להימצא כמעט בכל מקום באגן, ואף לגרום להידבקויות..וכו,
כמו-כן מהוה סיבה לכאב אגני
125-CA גבוה יכול לרמז, אולם תקין- לא שולל
האבחנה החד-משמעית של אנדומטריוזיס- הינה לפרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)