פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    אדי
    22/05/2013

בני, כמעט בן 4, אושפז לפני מספר חודשים בשל דלקת ריאות דו צדדית חמורה ושפעת החזירים, וקיבל אנטיביוטיקה לוריד. הדלקת לא אובחנה בזמן כיוון שמספר רופאים שונים האזינו וקבעו כי הריאות נקיות. יש לציין שבעבר כבר סבל מדלקת אחת וכן סבל מידי פעם מהתקפי סטרידור.

לאחר השחרור המשיך להשתעל וצילום נוסף הציג תמונה לא יפה של הריאות ושיפור מזערי, לכן מומחה ריאות רשם טיפול אגרסיבי של רספרים וכן אינהלציות (פעמיים ביום בודיקורט+טרבולין ופעם נוספת מי מלח היפרטוניים וטרבולין), לתקופה של חודשיים.
    צילום חזה לאחר חודשיים הראה שיפור ניכר מאוד ולכן הוחלט על הפסקת האינטיביוטיקה. כשבוע לאחר מכן, הילד העלה חום + קוצר נשימה, למרות שהרופא סבר כי מדובר בוירוס, חזרנו מיד לאנטיביוטיקה (בהוראתו) ומצבו של בני הוטב. אחר שבוע שוב הפסקנו האנטיביוטיקה, וכמה ימים לאחר מכן אותו סיפור: חום וקוצר נשימה.
    כעת חזרנו לטיפול אנטיביוטי אבל הפעם עם אוגמנטין, למשך 10 ימים.

ברור לי שמשהו לא תקין כאן (כמובן בשל התלות באנטיביוטיקה אבל גם מכיוון שמספר רופאים קבעו כי הריאות נקיות למרות שהדלקת היתה כבר במלוא עוזה).

אנחנו חסרי אונים - הילד מפוצץ באנטיביוטיקה כבר 4 חודשים ואין לנו עדיין מושג מה יכולה להיות הבעיה, אולי יש לכם רעיון? כיוון שכדאי שנבדוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

פרופ' אריה אוגרטן
    22/05/2013

ממליץ לך לפנות ליעוץ מסודר אצל יועץ למחלות ראה. במקרה זה אין זה נכון לייעץ מבלי לבדוק את הילד ולראות את הצילומים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות מוזרות בבית החזה
    יבגני
    14/05/2013

שלום,
    אני בן 28, בריא, הולך לחדר כושר ורץ. בחצי שנה האחרונה אני מרגיש מדי פעם מן קפיצות מוזרות כאלה בבית החזה. מדי פעם, זה יכול להיות פעם ביום או פחות תדיר. בדרך כלל זה קורה בזמן דיבור אבל יכול לקרות גם בזמן מנוחה לפני הרדמות.

מה זה יכול להיות? איני חש לחץ בחזה או חולשה או קוצר נשימה משמעותי או כל תופעה אחרת במקביל לכך.
    האם מדובר במשהו לבבי, או התכווצות כלשהו? ומדוע זה בעצם משהו שקורה מדי פעם ולא חד פעמי?

יצוין שבגיל צעיר יותר, באיזור ה-13 עברתי בדיקות לב, (מאמץ והולטר) מסיבות אחרות והן יצאו סבבה לגמרי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות מוזרות בבית החזה

הוספת תגובה

• קפיצות מוזרות בבית החזה - תגובה

פרופ' אריה אוגרטן
    19/05/2013

לא נראה קשור למערכת הנשימה. נראה יותר כמו twitch מעין קפיצת שריר ללא משמעות קלינית.
    מעבר לזה שאתה כבר לא ילד וזה פורום למחלות דרכי הנשימה בילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דום נשימה בבדיקת שינה אצל ילד
    אלונה
    13/05/2013

שלום רב,
    בני כמעט בן 5.
    עקב המוגלובין גבוה נשלח למעבדת שינה. ישן שם בפועל רק 4 שעות בשל קשיים טכניים.

הממצאים היו: " נרשמו 8 הפסקות נשימה חסימתיות בנות 10 שניות בצפיפות של 2 לשעה, שגרמו ליקיצות ובסיומן נרשמו ירידות ברמת ריווי החמצן מ- 100% ל- 96%. רמת ETCO2 עלתה עד לערך מירבי של 49 מ"מ כספית. סיכום: תסמונת דום נשימה בשינה מן הסוג החסימתי בדרגה קלה המלווה בתת איוורר ריאתי קל".

אצל רופא אאג נשללה בעיה רלבנטית כלשהי.
    במרפאת ריאות עשו בדיקת תפקודי ריאות ולא היה ממצא מיוחד.
    נשללה פוליציטמיה ורה וכן בעיה כלייתית או לבבית. אני מאוד מודאגת כי ההמוגלובין ממשיך לעלות ולא מוצאים את הסיבה.
    האם ייתכן שהממצא בבדיקת השינה הוא זה שגורם לעלייה בהמוגלובין?? האם יש בדיקה כלשהי שניתן לבצע כדי לבדוק את ממצאי בדיקת השינה? האם זה חמור??

תודה מראש
    אלונה

הוספת תגובה

• דום נשימה בבדיקת שינה אצל ילד - תגובה

פרופ' אריה אוגרטן
    19/05/2013

מבחן השינה הוא בגבולות התקין ולא נראה כי זו הסיבה לעליית ההמוגלובין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    שירי
    08/05/2013

שלום רב,
    אני שירי, בכיתה יב' ממגמת רפואה, אנו צריכים להכין פרוייקט גמר על מחלה על פי בחירתנו ואני בחרתי את מחלת ה-CF, אחת המשימות הייתה להפנות שאלות לרופא משפחה בכדי לראות פחות או יותר את שכיחות המחלה בקרב האוכלוסייה, אשמח אם תענה על השאלות הבאות:
    1.מה שכיחות המחלה בקרב מטופליך?
    2.מה תפקיד רופא המשפחה בנוגע למטופל החולה במחלת ה- CF?
    3.מהי תדירות הביקורים למעקב שעל מטופל במחלת ה- CF להגיע לרופא המשפחה ?
    4.האם אתה ממליץ לערב בני משפחה או גורמים אחרים על מנת להיעזר בהם בטיפול בחולה?
    5.אילו גורמים בקהילה מסוגלים לעזור למטופל בטיפול או בשיקום? וכיצד?
    6.מתי אתה מפנה את המטופל החולה במחלת ה- CF לרופא מומחה?
    7. מתי אתה מפנה את המטופל החולה במחלת ה-CF לאשפוז?
    8.כיצד אתה פועל להעלאת המודעות למחלה אצל מטופליך?
    9.כיצד אתה מסביר למטופליך על דרכי המניעה במחלתו של המטופל?
    10.האם סל הבריאות בשירותי הבריאות מכסים את עלות הטיפולים של מטופל במחלה?
    11.האם למטופל החולה במחלת CF יחזור לתפקוד מלא או שתהיינה מוגבלויות שיגרמו לשינוי בהרגלי חייו, בפעילויותיו היומיומיות או בעיסוקיו?
    בתודה מראש,
    שירי :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

פרופ' אריה אוגרטן
    19/05/2013

שירי שלום
    לרוב רופאי המשפחה בארץ אין בין מטופליהם חולי CF ואם כן אז אחד או שניים, כך שעבודה כזו תחייב אותך לפנות להרבה מאוד רופאי משפחה וזה לא נראה לי ישים.
    כל חולי ה CF מטופלים במרכזי CF בארץ.מציע לך לעשות עבודה באחד ממרכזים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירי
    19/05/2013

שלום,
    אכן את רוב העבודה עשיתי בביה"ח תל השומר, יש שם מחלקה שמיועדת רק לחולי CF, שם ראיינתי חולים.
    כעת הייתי צריכה למצוא רופא שמתמחה במחלות ריאה ולכן פניתי אלייך בכדי שתעלה על השאלות שצירפתי בתגובה הקודמת שלי.
    שירי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

פרופ' אריה אוגרטן
    22/05/2013

1.הפורום אינו מיועד למילוי שאלונים.
    2. מרביתם המכריע חולי ה CF מטופלים במרכזי ה CF ולא ע"י רופאי הראות בקהילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להקל על תינוק שסובל מלרינגומלציה?
    ד``ר גיא שטויר
    07/05/2013

שלום,
    בני בן 6 שבועות, מגיל שבוע משמיע קולות נשימה מוזרים, אובחן כרינגומלציה והומלץ לנו שכרגע רק נעקוב אחר עלייה תקינה במשקל, מה זה? איך מקלים? התינוק סובל מכך? בגיל שנה זה אכן אמור לחלוף?
    תודה

הוספת תגובה

• לרינגומלציה - תגובה

פרופ' אריה אוגרטן
    19/05/2013

רוב המקרים של סטרידור מולד נובעים מלרינגומלסיה ואכן חולפים עם הזמן.
    התנאי שניתן לעקוב ולא לברר הוא: שיש מאפיינים המתאימים ללרינגומלסיה, הילד ללא במצוקה נשימתית ועולה היטב במשקל. אם הילד סובל ממצוקה נשימתית זה מחייב ברור ואם אינו סובל אין צורך להקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המינון לילד לקחת משאף פליקסוטייד
    יוסי
    29/04/2013

ילדי לוקח פליקסוטייד 125 מק"ג פעמייים ביום האם דרוש מינון אחר .
    מאחר וכתוב לילדים יש לתת מינון פחות .
    המינון תואם לילד בין 16.
    הילד משתעל והיה לו קצת בעית נשימה -נביחה.

הוספת תגובה

• מה המינון לילד לקחת משאף פליקסוטייד - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    19/05/2013

לא מסרת מהו גיל ילדך
    אם זאת המינון סביר בהחלט לילדים שיש להם אסטמה. גם לילדים מתחת לגיל 6 שנים.
    לשיעול נבחני=סטרידור מקובל לתת מנה בודדת או מנות בודדות בלבד אולם המינונים המקובלים גבוהים יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-אסטמה
    טליה
    28/04/2013

בוקר אור בתי בת ה-3 חולת אסטמה מטופלת לפי צורך במשאפים: ונטולין, פליקסותייד..שמתי לב לאחרונה שמלבד חילופי עונות או שינויי מזג האויר שמגבירים את השיעול היבש, גם אחרי שהיא מצחצחת שיניים מתחיל לאחר שיעול יבש היתכן שיש קשר בין משחת השיניים להתקפי שיעול ?תודה מראש והמשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-אסטמה

הוספת תגובה

• שאלה-אסטמה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    19/05/2013

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדים מוגדלים, בטן נפוחה ואסטמה
    יואב
    12/04/2013

שלום,
    בני בן שנתיים וחצי.
    מזה תקופה מאוד ארוכה (כשנה) בני מראה את הסימפטומים שצוינו בכותרת.
    השקדים המוגדלים (ללא כיסוי לבן וללא חום) והבטן הנפוחה הם כמעט מצב קבוע כאשר קושי נשומה והתקפי האסטמה מופיעים לעיתים.

אנחנו חוקרים כל מני כיוונים אך עדיין אין לנו תשובה.
    האם הסימפטומים האלו מתקשרים לך למשהו ספציפי?
    תודה,
    יואב

הוספת תגובה

• שקדים מוגדלים, בטן נפוחה ואסטמה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    19/05/2013

יואב שלום

למרות ההתקדמות המדהימה ברפואה הבירור והאבחון של מחלות בבני אדם חייב להיעשות במשרד הרופא. במסגרת הבירור נלקחת אנמנזה (היסטוריה) רצינית בהרבה מ2 משפטים לקונים, בדיקת הילד נותנת לנו רמזים רבים מספור למהות הבעיה והמעבר על בדיקות המעבדה משלימים את התמונה ליצירת תהליך של בירור, אבחון וטיפול.
    הסיבות לשקדים, בטן תפוחה וארועים חוזרים של קוצר נשימה רבים. בחלקם שפירים למדי ובחלקם עשויים לגרום לחרדה מיותרת.
    לילדך מגיע בירור ואבחון רצינים יותר מאשר לצטט את 37 הסיבות הנפוצות לתסמינים שתיארת. מאחר והסיבות הנפוצות כוללות ואריאנט נורמאלי של הגיל אך גם סיבות זיהומיות, דלקות אוטואימוניות (מחלות של הגוף כנגד עצמו), גידולים, תגובות של רגישות יתר למגוון טריגרים, תרופות, סיבות שעוברות בתורשה, בעיות מולדות, תסמונת דום נשימה בשינה/נחירות, איחור התפתחותי, בעיות שקשורות לכשל בעלייה במשקל ...מציע לגשת לרופא המטפל להשלמת הבירור ובמידה וקושי להגיע לאבחנה ברורה לגשת להערכה על ידי מומחה ברפואת ריאות ילדים.
    בריאות שלמה

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    03/06/2013

למרות שמניסיני אכן יש ילדים, בעיקר קטנים, שמצבם הוטב בעזרת חדרי מלח נתקלתי גם בילדים שמצבם החמיר מאוד בעקבות הטיפול.
    מציע לחכות למחקר מסודר שיעזור לנו להגדיר את האוכלוסיה שעבורם חדר מלח הוא טיפול מצוין או לחילופין מסוכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטהרי אוויר
    ד``ר גיא שטויר
    09/04/2013

במייל שנמחק נעשה ניסיון פרסום גס בניגוד לתקנות האתר למטהרי אוויר

מאחר ומדובר בנושא שעולה לפרקים ברצוני להדגיש שבמחקרים מבוקרים היטב למרות שיפור מורגש באיכות האוויר לא נמצאה כל יעילת למטהרי אוויר במניעת אסטמה.
    במסגרת מחקר בו השתתפנו בארצות הברית פשטו "צוותי טיהור" על בתים בפיטצבורג. במהלך המחקר נעשה ניקיון יסודי לבתים שהשתתפו במחקר, הוצאו שטיחים וטופלו משטחים "אוגרי אבק" והושמו מטהרי אוויר מהחדישים והחזקים בשוק.
    במהלך המעקב שבוצע בשנה שלחר מכן לא נמצא הבדל בשכיחות או בחומרת התקפי האסטמה.

לקביעת תור
    סגירה
    מטהרי אוויר

הוספת תגובה

• שלום רב

יצחק
    10/04/2013

שלום רב דוקטור,
    ברצוני לומר שבני בן ה7 חולה אסטמה גילינו זאת בגיל 3 . מאז שהתקנתי את מטהר האוויר בביתי.. הצורך במשאף מופחת ..בבית הרגשה שונה לחלוטין ..לא מרגישים בכלל את עונות המעבר.. כך שאיני רוצה לפגוע בנסיונך ויבידע הרב שלך.. אך איני מסכים אם דעתך בעליל. כי בפועל במבחן התוצאה המכשיר נותן את התוצאה המבוקשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    12/04/2013

אכן עשויה להיות למטהר האוויר השפעה על מספר מרכיבים.
    נזלת אלרגית היא דוגמא לכך. לגבי אסטמה ההצלחה פחותה בהרבה. אחת מהסיבות לכך היא שבילדים מתחת לגיל 6 שנים למעלה מ90% מהתקפי האסטמה נגרמים על ידי וירוסים (שאינם מושפעים ממטהרי אוויר). מאחר ואינני יודע כיצד נעשתה אבחנת האסטמה של ילדך ומאחר וחלק ניכר מהילדים עם אסטמה של הינקות מבריאים לבד בגיל 6 שנים לא אוכל להתייחס להשפעה על ילדך.
    בכל מקרה למפרסם אינטרסנטי לא יתאפשר, במסגרת פורום זה, לנסות להטעות את כלל הקוראים ולהציג את היוצא מן הכלל כטיפול מקובל שעשוי בסבירות גבוהה להשיג השפעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

יצחק
    10/04/2013

שלום רב דוקטור,
    ברצוני לומר שבני בן ה7 חולה אסטמה גילינו זאת בגיל 3 . מאז שהתקנתי את מטהר האוויר בביתי.. הצורך במשאף מופחת ..בבית הרגשה שונה לחלוטין ..לא מרגישים בכלל את עונות המעבר.. כך שאיני רוצה לפגוע בנסיונך ויבידע הרב שלך.. אך איני מסכים אם דעתך בעליל. כי בפועל במבחן התוצאה המכשיר נותן את התוצאה המבוקשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנק מתוך שינה
    ליבי
    07/04/2013

הילד שלי בן ה-6 מתעורר לפעמים עם קוצר נשימה ותחושה של חנק - רק במהלך הלילה. זה חולף לאחר כמה דקות. מה זה יכול להיות? איך מטפלים?

לקביעת תור
    סגירה
    חנק מתוך שינה

הוספת תגובה

• חנק מתוך שינה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/04/2013

התונה איננה ספציפית דייה
    סיבות נפוצות כוללות לרוב נזלת אחורית או אסטמה
    האבחון נעשה במרפאת הרופא
    הטיפול תלוי בסיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת קושי נשימה
    שלום
    22/03/2013

שלום רב,
    בתקופה האחרונה חזרתי לעשות ספורט אירובי אחרי שכמעט שנה לא התאמנתי בספורט אירובי.
    בכמה אימונים היו לי מין גירויים כאלה בגרון שגרמו לי קצת להשתעל, ובסוף האימון היה לי קצת יותר קשה לנשום אבל הרגשתי את זה רק בגרון ולא בריאות או בחלק של החזה.
    השאלה שלי אם זה קשור לעובדה שאני לא בכושר או לתקופה שיכולה לעשות אלרגיה ומכאן זה נבע, או אסטמה?

מה עושים ואיך מאבחנים?
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    קצת קושי נשימה

הוספת תגובה

• קצת קושי נשימה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/03/2013

האבחון וההחלטה על טיפול נעשים במרפאת הרופא לאחר תשאול, בדיקה פיסיקאלית ולפי צורך גם בדיקות מעבדה או תפקודי ריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלום
    23/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם אסטמה
    טלי
    21/03/2013

בני בן 6.5 סובל סובל מאסטמה. פעם ב חודש בערך אנו עושים לו אנהילציה.
    מחר יש משחק כדורגל ישראל פורטוגל. הוא בימים אלו בהתקף שיעול. האם כדאי לשלוח אותו למשחק (מחר יהיה אובך)? אולי לשלוח עם הנהילציה לפני היציאה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם אסטמה

הוספת תגובה

• ילד עם אסטמה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/03/2013

טלי שלום
    בשאלה הקצרה שלך שזורים מספר רב של הבנות לא נכונות בהקשר לאסטמה שלא את כולם ניתן לתקן דרך האינטרנט. הדבר מדגיש את העובדה שלא ניתן לטפל באסטמה דרך האינטרנט.

אינהלציה איננה טיפול אלה דרך מתן של טיפול אחר
    טיפולים נוגדי דלקת כדוגמת בודיקורט יכולים לטפל/למנוע התקפים משניים לאובך.
    לעומת טיפולים אלו הטיפול במרחיב סימפונות כדוגמת וונטולין איננו מטפל בסיבה ולמרות שיכול למנוע התקף כתוצאה ממאמץ לא ימנע התקף כתוצאה מאובך.אלא יגרום להקלה של התסמינים לזמן קצר מאוד
    פרט לכך הטיפול באינהלציה בילדים בני 6 נחשב לנחות משמעותית יחסית לטיפולים אחרים

מסיבות אלו נראה לי חיוני שתפנו לרופא ריאות ילדים על מנת שיבצע הערכה ועל מנת לקבל הדרכה לגבי הטיפול והמניעה של התקף אסטמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבעיה .
    סמיילי52
    13/03/2013

אני בת 14.5 יש לי קוצר בנשימה בזמן מאמץ ... עשיתי בדיקת תיפקוד ריאות ויצא תקין -555- בנוסף בדקו גם עם משאף ( בתיפקוד ריאות) והגוף לא הגיב ( לא בזמן קוצר ) .
    לאחר מכן עשיתי א.ק.ג יצא תקין -555-
    אחריי חופשת פסח אני רוצה ללכת עם הבדיקות לקרדיאולוג שיאבחן אבל לפני זה ..
    יש לי חוסר בברזל דיי גדול .., אני לוקחת גלולות פמינט וכדורים מינוציקלין 50 מ"ג
    האם יכול להיות שאחד מהגורמים האלו יכולים לגרום לי לקוצר ?
    רציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש במשאף ואם זה צורך מרשם רופא ?
    אם אני משתמשת במשאף האם התרופה של זה יכולה להתנגש לי עם הכדורים שאני לוקחת ?
    * זמן הקוצר אין לי חירחורים או רעשים מהריאות ( בנשימה) .
    תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    בבעיה .

הוספת תגובה

• בבעיה . - תגובה

פרופ' אריה אוגרטן
    14/03/2013

חוסר בברזל יכול לגרום לאנמיה היכולה לגרום קצר נשימה במאמץ.
    קניית משאף מחייבת מרשם רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות
    גל
    06/03/2013

שלום רב,

בננו בן 8 חודשים וחצי. לפני כחודש וחצי חלה בדלקת ריאות וטופל במוקסיפן ובאותו השבוע חלה בברונכיוליטיס ואושפז למשך 5 ימים בשל סטורציות נמוכות. טופל באמצעות חמצן.

לפני כיומיים אובחנה אצלו שוב דלקת ריאות וכן דלקת באוזן ימין, זאת בנוסף לחרחורים וצפצופים בנשימה. הרופא המטפל הנחה לתת לו מוקסיפן למשך 10 ימים וכן אינהלציות המורכבות מ1cc בודיקורט+ 0.5cc ונטולין+ 1cc אירובנט.

מס' שאלות ברשותכם:

א. שאחה טכנית- זאת הפעם הראשונה שאנו משתמשים במכשיר אינהלציה. האם אנו אמורים להוסיף לתערובת התרופות הנ'ל מים או מי מלח? הרופא לא ציין דבר בהקשר זה.

ב. בעלון תרופת האירובט כתוב כי היא אינה מיועדת לשימוש בילדים מתחת לגיל 3. אשמח לחוות דעתכם בנושא בהתחשב בגילו הצעיר של בננו.

ג. בשתי הפעמים שאובחנה אצל בננו דלקת ריאות היה זה מס' ימים לאחר הופעת שיעול וחום שאובחנו כויראליים (לרבות בספירת דם). האם ישנה דרך למנוע את התפתחות הוירוס לדלקת ריאות?

תודה!

אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות ריאה חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    10/03/2013

גל שלום

התרופות שקיבל מקובלות לטיפול באסטמה והמינון סביר לגילו.
    אין בעייה לטפל בתינוקות קטנים בארובנט
    למרת שניתן להשתמש גם במים לאינהלציה ביעילות כמעט זהה מציע להוסיף מי-מלח בריכוז 0.9%.
    הערכה על ידי רופא ריאות ילדים מוצדקת בהחלט בכל ילד עם 2 דלקות ריאה
    במהלך הערכה זו ניתן לרוב לקבוע את הסיבה ולתת בידכם כלים למנוע השנות של דלקת הריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים אסמטיים בני שנה וקצת
    דניאלה
    26/02/2013

שלום ,
    אני אם לתאומים בני שנה וארבעה חודשים , שניהם סבלו/סובלים כמעט מאז הלידה בקשיי נשימה בתדירות גבוהה מאוד .
    כמעט כל שבוע אחד מהם מחובר למכשיר האינהלציה ואני מצאתי עצמי ממש חסרת אונים .
    נזלת , שיעול טורדני , הקאות כתוצאה מהשיעול וליחה מרובה . ואפילו הגענו לדלקת ריאות .
    היום - מטופלים בסינגולייר מזה כשלושה חודשים ,
    +פלקסוטייד 125מ"ג ( 2שאיפות פעמיים ביום) ו2 שאיפות של ונטולין גם כן פעמיים ביום .

האם הטיפול הזה נחשב כמניעה ? כי לצערי עדיין השיפור לא מורגש בצורה משמעותית.

האם יש משהו נוסף שניתן לבדוק ולהתייעץ לגביו ?

מה המלצתכם ?

תודה רבה מראש על התשובה .

הוספת תגובה

• תאומים אסמטיים בני שנה וקצת - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    26/02/2013

דניאלה שלום
    במידה ויש צורך בטיפול מניעתי לילד מתחת לגיל 3 שנים מומלץ לגשת להערכה של רופא ריאות ילדים (אנא ראי מדור שאלות קבועות)
    עצם העובדה שהטיפול לא גורם להטבה הדרושה מחייב בעצמו הערכה על ידי מומחה למחלות ריאה בילדים
    מציע לגשת להערכה שכזו בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים חולי PCD

סיוון
    22/04/2013

שלום
    התאומים שלי אובחנו כחולי PCD לאחרונה בתרביות נמצאו פנאומוקוק פסומודונס המופילוס ווריוס בשם אדנו שהחמיר את מצבם
    מקריאה ומלימדה עצמית שלי הבנתי שחיידקים אלו תואמים יותר למחלת הCF האם יש בדיקה אמינה יותר מתבחין זיעה לאבחון המחלה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים חולי PCD - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/04/2013

תבחין הזיעה אמין למדי ומרות הנ"ל בשלב האבחון הראשוני בנוסף לבדיקה שאכן תמונה קלינית אופיינית נהוג גם לבצע גנטיקה ובדיקת אלסטאז בצואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים חולי PCD

סיוון
    22/04/2013

אלסטאז בצואה זה שומנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/04/2013

זאת בדיקה של אנזים עיכול ולא בדיקה של כמות השומנים בצואה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים חולי PCD

סיוון
    22/04/2013

היי
    האם יש לי את הזכות לדרוש בדיקה שכזו על מנת שאוכל להיות רגועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/04/2013

הרבה יותר סביר לפנות לרופא הריאות ילדים שאבחן את הPCD
    במידה ואבחנת הPCD ברורה ותבחין הזיעה נמוך מאוד ומאחר ובPCD צומחים לעיתים קרובות חיידקים זהים לחיידקים שצומחים בציסטיק פיברוזיס לעיתים קרובות אין טעם לבצע בדיקות נוספות. כמובן שבאופן מעשי לא ניתן לבצע הערכה לנחיצות לביצוע בדיקות נוספות דרך האינטרנט. הערכה שכזו כוללת נטילת היסטוריה מדוקדקת של התאומים ומשפחתם, בדיקה גופנית, מדדים אנטרופומטרים, הדמייה ובדיקות מעבדה ולכן לא ניתן לבצע אותה דרך האינטרנט. יש לפנות לרופא הריאות המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה