מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משאף ונטולין במשך חודש לילד.ליטל01/12/2014
הבן שלי אסמתי וקיבל מרופאת המשפחה טיפול מונע הכולל פליקסוטייד וונטולין פעמיים ביום וסינגולייר לפני השינה. אחרי קריאה באינטרנט אני רואה בכלל שונטולין לא ניתן כטיפול מונע ולא ברור לי מדוע היא נתנה לי ונטולין כטיפול מונע. האם יכול להיגרם לבן שלי נזק כי הוא לקח במשך חודש ונטולין. כעת הוא שוב משתעל ואני כבר מפחדת לתת לו את הונטולין אחרי שהוא לקח אותו חודש. מה עושים?? ממש לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאף ונטולין במשך חודש לילד. - תגובה
ד``ר גיא שטויר01/12/2014אני מעריך שרופאת המשפחה לא התכוונה לתת את הוונטולין כטיפול קבוע
בזמן שיעול אין מנוס ממתן וונטולין אולם ברגע שהשיעול מפסיק יש להפסיקו
אם השיעול חוזר מציע לחזור לרופאת המשפחה ואם ללא הטבה לפנות להערכה נוספת אצל מומחה למחלות ריאה בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיגרם לו נזק כתוצאה מכך?
ליטל02/12/2014מודה על תשובתך, אך אם לא התכוונה לתת באופן קבוע מדוע נתנה לי מרשמים לשלושה חודשים גם של סינגולייר, פליקסוטייד וונטולין. איזה צורך יש בשלושה מרשמי ונטולין לשלושה חודשים ?? משאף אחד היה מספיק לכשהיה צץ התקף, מה גם שאני זוכרת בבירור שהיא אמרה לתת את הטיפול ולחזור אליה בעוד חודש.
מלבד עובדה זו יותר חשוב לי האם ייתכן וייגרם לו נזק כתוצאה מכך?
תודה מראש על תשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיגרם לו נזק כתוצאה מכך? - תגובה
ד``ר גיא שטויר08/12/2014הוצאת המרשמים לתרופות קבועות אוטומטית, כוללת את כלל התרופות ואין ספק שהרופאה לא התכוונה שתיקחי וונטולין במשך 3 חודשים ברציפות. כתוצאה מההדפסה האוטומטית עשוי בהחלט להיווצר מצב שתרופות "כרוניות" אותן יש לקחת כל יום יוצאות באותה ההדפסה עם תרופות "כרוניות" שיש לקחת אותן בשעת הצורך בלבד.
מה שחשוב הוא מה שהרופאה אמרה לך בביקור!! ולא מה שרשום על המרשם!!
אין לוונטולין השפעה מעבר לשעות ספורות כך ששעות ספורות לאחר שאת נותנת את הונטולין חלופת גם השפעתו "הרעה"
לאור הבלבול נראה שיש צורך לחזור בדחיפות לרופאת הילדים , לקבל שוב את ההסברים ולרשום אותם (!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות ריאות חוזרותטליה08/11/2014
שלום רב,
הבן שלי בן שנה ועשר חלה לראשונה בדלקת ריאות בגיל שנה, אחרי שלושה חודשים שוב אובחן כסובל מדלקת והיום פעם שלישית תוך פחות משנה. האם מצריך בירור אצל מומחה ריאות? מעבר לזה הוא ילד בריא (מלבד אנמיה שנמצאת בבירור), לא מבקר בגן ילדים ונמצא בבית איתי ואחות תאומה, כיצב אני יכולה למנוע ממנו לפתח דלקת ריאות שוב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ריאות חוזרות - תגובה
ד``ר גיא שטויר09/11/2014טליה שלום
דלקת ריאה בודדת עשויה להיות מזל רע אך 2 דלקות ריאה מצריכות הערכה על ידי מומחה למחלות ריאה בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של סינגולר עם אינהלציותמעין06/11/2014
שלום רב
בני בן 3:06 סובל מאסטמה של הילדות. מטופל בסינגולר כבר שלושה חודשים עם הטבה משמעותית.
היום החל שוב התקף שיעול. הרופא רשם לי בזמנו שבזמן התקף יש לבצע אינהלציות של 0.4 טרבולין ו2 מ"ל בודיקורט.
רק ברוב טיפשותי לא שאלתי אם האינהלציות באות בשילוב עם הסינגולר, או שצריך בימים שבהם עושים אינהלציות להפסיק את הסינגולר.
האם ניתן לשלב את הסינגולר עם האינהלציות?
תודה רבה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של סינגולר עם אינהלציות - תגובה
ד``ר גיא שטויר07/11/2014מעין שלום
ניתן לשלב אינהלציות עם סינגולר, ואין להפסיקו בהחמרות ואפילו לא בזמן אשפוז.
יש לי השגות לגבי הטיפול באינהלציה במקום הטיפול המקובל במשאפים.
לאחר הדרכה מתאימה במרבית המקרים הטיפול באינהלציה פחות יעיל משמעותית מהטיפול במשאפים וזאת למרות שבאינהלציה שמים מינוני תרופה גבוהים מאוד יחסית למינונים המקובלים במשאפים. לשם השוואה באינהלציה אחת את נותנת בבת אחת לבנך חומר אותו היית נותנת ב40 לחיצות של משאפים!
מאחר ובנך זקוק לטיפול מונע בסינגולר ואין מדובר בהתקף חד פעמי ממליץ לגשת למומחה למחלות ריאה בילדים לקבל הדרכה על משאפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על תשובתך המהירה
מעין07/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיט חוזרת ...מיטל06/11/2014
שלום הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים בשנה שעבר היתה עם דלקת ריאות בעונת מעבר ושנה לפני כחודש היה לך סטרידו עם חום גבוה יום אחד בלילה טופלה עי אנלציה עם בודיקורט ועזר לה אבל למחרת כבר התמלאה ליחה והתפתח לה לברונכיט קשה מאוד עם ליחה דלקתית הבחנה ע״י רופא ריאות ילדים טופלה באזניל למשך עשרה ימים בנוסף היא מקבלת טיפול מונע עוד משנה שעברה.עכשיו לאחר חודש חזרה בדיוק אותו דבר היה ליחה אחד סטרידו עם חום גבוה טופלה אנלציה עם בודיקורט ולמחרת התמלאה מלא ליחה והרופאת ילדים שלה אמרה שיש לה דלקת ריאות נתנה לה גם אזניח וגם מוקסיפן ואנאציות וכמובן עם המשאף של הפליקסוטייד לא להפסיק שתי לחיצות בוקר ושתיים בערב.... חזרנו לביקורת לאחר שלושה ימים אמרה להמשיך עם באזניל עוד יומיים ולנשים לבת שלי בדייסה סינגולר למשך חודש ימים כי עדיין יש מלא ליחה דלקתית ואמרה שהיא אסמתית .רציתי לדעת מה זה התרופה של הסינגולר ?יש לי חששות לגביו בגלל התופעות לוואי שקראתי .. אני כבר עובדת עצות .
רוצה להגיד שלילדה בקושי יש נזלת היא שקופה כל הליחה תקועה ולא יוצאת בכיבה ...איך הליחה תיצא לה כי זה מה שגורם לבעיה הזאת?
הסופרת ילדים אמרה שאולי יש בעיה עם הריאה הימנית כי המצב נהפך לכרוני,ושאולי המאוורר בריאה כל מיני מונחים מלחיצים.אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיט חוזרת ... - תגובה
ד``ר גיא שטויר07/11/2014מיטל שלום
נראה שיש לך שאלות רבות ועבור חלק ניכר מהן נדרשת הערכה על ידי מומחה למחלות ריאה בילדים. מחלה כרונית של הריאה הימנית, ליחה תקועה, צורך בטיפול מניעתי לפני גיל 3 שנים ועוד פרטים רבים בסיפור שלך מצריכים הערכה שכזאת על ידי רופא ריאות ולא ניתן לפתור אותם מעל גלי האינטרנט
לגבי הסינגולר. מדובר בתרופה מצוינת עם מעט מאוד תופעות לוואי.
במידה ויופיעו תופעות לוואי ניתן תמיד להפסיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בילד אסמטי דרך סטרואידים לאףמלי05/11/2014
שלום,
בני בן 5ץ5 בזמנו טופל ע"י פרוסור שחטף התקף לב פתאומי . בני קיבל סטרואידים לשאוף לאפו שבפעם הראשונה מנעו התקף (הוא הסביר שההתקף נובע מהנזלת ועי יבוש הנזלת אין התקפים) . לצערי אנחנו כבר שנה מטופלים באינהלציות קונבנציונליות ושום דבר לא עובד.
האם ידוע לך על הטיפול דרך האף ? האם ידוע לך מי מטפל כך ?
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בילד אסמטי דרך סטרואידים לאף - תגובה
ד``ר גיא שטויר08/12/2014בהחלט
זהו תחום המומחיות והעיסוק של כלל רופאי הריאות ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות כבדות וחרחוריםMaayan24/10/2014
שלום,בני בן 7.5 חודשים לפני כשלושה שבועות אובחן בדלקת ריאות בצד שמאל לאחר טיפול אנטיביוטי מוקסיפן עדיין היה חום והוחלפה האנטיביוטיקה לאוגמנטין למשך עוד שבוע במשך כל השבועיים גם טופל באינהלציה עם ונטולין, לפני שבוע הרגשתי שהוא עדיין מחרחר ונגשתי לבדיקה אצל הרופאה שלו והיא אמרה שעדיין הוא מחרחר ונתנה לי סטרואידים-בנטזול וגם להמשיך אינהלציה. שאלתי היא:האם זה לא הרבה זמן שמטופל באינהלציה והאם כדאי לראות מומחה לריאות?תודהההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות כבדות וחרחורים - תגובה
ד``ר גיא שטויר24/10/2014מעיין שלום
הטיפול באינהלציות בגיל זה נפוץ מאוד ואין צורך לשלוח את כלל הילדים שזקוקוים לאינהלציה להערכה של מומחה למחלות ריאה. אם זאת במידה ונדרש טיפול מניעתי לפעוט קטן מגיל 3 שנים מקובל לשלוח למומחה למחלות ריאה בילדים
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בזמן האכלה מבקבוקנעמי21/10/2014
שלום
לאחרונה, תינוקת בת 7.5 חודשים מתקשה לשתות מטרנה/נוזלים ולא מפסיקה להשתעל. אוכל טחון או דייסה סמיכה בכפית אוכלת בכיף אך לא מצליחה לשתות נוזלים מבלי להשתעל.
היא גם מקשיתה את הגב אך לא פולטת יותר מהרגיל כך שלא נראה לי שזה רפלוקס.
לא שינינו לה אוכל או כל דבר אחר.
בנוסף הקול שלה מאודדדד צרוד.
מה לדעתך זה יכול להיות? מישהו אמ לי שכדאי מומחה ריאות? למה?
הרופאה נתנה אינהלציה אך מדובר בכשבועיים שהילדה מתנהגת כך ומתקשה פתאום אף לקחת מוצץ
אגב התחילה לה בגפיים עליונות ותחתונות פריחה קלה שהרופאת ילדים מייחסת לשינוי עונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול בזמן האכלה מבקבוק - תגובה
ד``ר גיא שטויר22/10/2014נעמי שלום
דברים רבים יכולים להקשות על התינוקת לאכול ובכלל זה גם נזלת ונשמת
שיעול בזמן אוכל עשוי להיות גם סימן לאספירציה (=כניסה של אוכל לריאות) ולא רק רפלוקס.
מציע לקבוע תור למומחה למחלות ריאה בילדים על מנת לבצע הערכה מסודרת
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת , ליחה ושיעול לתינוק בן 8 חודשרן09/10/2014
שלום לך ,
בני סובל מנזלת כבר חודש וחצי . רופא הילדים נתן לו אינהלציה עם טרבולין 0.5 מ"ל בהתחלה . לאחר מכן המצב השתפר מעט - אך המשכנו עם אינהלציה במי מלח בלבד - שכן היה לו מאוד קשה לישון בלילה מהנזלת .
לפני כיומיים החמיר המצב - והחל גם שיעול . רופא הילדים שמע שראותיו גדושות ונתן לנו בטנזול
0.75 מ"ג בבוקר
0.75 מ"ג בערב
שאלתי :
האם זה לא חריף מדי לתת סטרואידים ? הבן שלי סובל כעת מעצבנות וחוסר שינה...
האם אין טיפולים אחרים ?
אני בעצמי חולה קרוהן שטופלתי בעבר בסטרואידים ומכיר טוב מאוד את תופעות הלוואי הקשות של התרופה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת , ליחה ושיעול לתינוק בן 8 חודש - תגובה
ד``ר גיא שטויר09/10/2014רן שלום
לא ציינת מהי באיזו אבחנה ניתנו הטיפולים שציינת. אם זאת, ככלל, על הטיפול באינהלציה ובבטנזול להיעשות במקרים חריגים, נדירים וקשים במיוחד.
יש טיפולים אחרים שניתן לתת ויש חלופות עם פחות תופעות לוואי.
מציע לחזור לרופא המטפל, לציין את תופעות הלוואי, ולשאול אותו לגבי חלופות לטיפולים שהציע. ניתן גם לגשת להערכה וייעוץ של מומחה ברפואת ריאות ילדים
מאחל חגים בריאים שמחים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותאייל22/08/2014
שלום,
לאחר התקף אסטמה לפני כשבוע היום היינו בביקורת אצל רופאת הריאות
ששמעה ציפצופים ושלחה אותנו לצילום ריאות.
מסתבר שיש לילד דלקת ריאות. קיבלנו הנחייה להתחיל אנטיביוטיקה,אנילציות עם בודיקורט ובטניזול למשך 3 ימים.
אני לא מצליח להבין איך לא ראיתי על הילד את התסמינים של דלקת הריאות,
הילד היה כל השבוע חיוני , ללא חום, אכל היטב, ללא שיעול , נשם טוב לאחר הטיפול הראשוני של האנילציות - למעשה ללא הביקור אצל הרופאה לא היינו יודעים כלל שיש לילד דלקת ריאות.
מה שמביא אותי לשאול - האם היית יכול להימנע ממתן אנטביוטיקה?
ובלי קשר לשאלה על הדלקת ריאות ,
האם זה לא פוגע מתן בטניזול למשך 3 ימים , כל חודש וחצי חודשים ?
הילד מפתח התקפי נשימה על אף הטיפול המונע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות - תגובה
ד``ר גיא שטויר09/10/2014אייל שלום
ככלל דלקת ריאה חיידקית מתבטאת בחום וקוצר נשימה
יש לעיתים גורמים שיכולים למסך עליית חום כדוגמת בטנזול
בנוסף, יש מחלות נוספות ש"נראות" בצילום כדלקת ריאה ואינם דלקת ריאה
במקרים שכאלו החלטה על מתן טיפול אנטיביוטי אפשרית וזאת גם אם הרופא המטפל מתרשם מסבירות נמוכה לדלקת ריאה חיידקית
אני מתרשם מהסיפור שלך שהשליטה על מחלת הילד גרועה ומציע לחזור לרופאת הריאות ילדים להערכה חוזרת. נראה שיש לשקול הרחבה של הבירור לכיון מחלות נוספות או לחילופין שינוי של הפרוטוקול הטיפולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ccam ctסמר19/08/2014
שלום דוקטור
עשינו ct לילד שהיה לו חשד ל ccam מאז ההריון הילד בן 8 חודשים מתפתח רגיל בלי דלקות ריאה או בעיות בנשימה כאילו אין לו כלום אבל אני עדיין מפחדת אם אתה יכול לעזור לי אני מאוד מודאגת ויש לי תור עוד חודש וזה קצת רחוק וזאת התוצאה :
באונה עליונה מימין מודגם אזור של הפראינפלציה נרחב ובמרכזו תמטים תת סגמנטריים מודגם תהליך היפודנסי בשער ימין בין כלי הדם להתפצלות ברונכים ראשיים יכול להתאים ללפמאדנופטיה משני לזהום ראיתי קודם ? תמטים דפנדנטיים בבסיסי הראות דו צדדית .
אם אתה יכול להסביר לי מה זה אbי לא מבינה כלום ? ומה יהיה עם זה ?
האם צריך ניתוח ?
בשביל להבין מה ההחלטה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ccam ct - תגובה
ד``ר גיא שטויר09/10/2014גם אם אני מניח שהCT נעשה בטכניקה טובה במקום שיודע לעשות CT לילדים וגם אם ניתן להניח שבדיקת הCT פוענחה על ידי מומחה ברנטגנולוגית ילדים אשר מנוסה בפיענוח CT לילדים (האם נעשה בפרוטוקול נמוך קרינה? עם חומר ניגוד? חתכים דקים?) עדיין אין מנוס מלהביא את הCT המקורי עצמו ביחד עם הילד להערכה במשרד רופא הריאות ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתים ושמונהליאור18/08/2014
היי, אשמח לדעתך המקצועית.
בני בן שנתים ושמונה , מזה כשנה וחצי אפיזודות של התקפי אסטמה וקוצר נשימה בהפרשים של חודש וחצי חודשים , לעיתים גם תחת טיפול מונע של משאפים וסינגולר.
לרוב ההתקפים ללא חום או דלקת ריאות מלבד פעם אחת שאושפז עם דלקת ריאות מוכחת , חמצן נמוך 80% וחום גובה.
ההתקפים מתחילים בשיעול יבש ללא הפסקה , נשימה מאומצת , לעיתים קושי לדבר
בפעם האחרונה שזה קרה בגן , הוא התלונן גם על כאב בגרון וכשבאתי לקחת אותה פניו היו נפוחות מהרגיל וניכר קושי נשימתי ברור.
אנחנו נמצאים בביקורים סדירים אצל רופאת ריאות ילדים וכמובן גם רופא ילדים.
נבדקנו גם אצל רופא אלרגיה בעקבות אלרגיה קשה שהייתה לאחר מגע עם צבעי מאכל באופן ישיר על הגוף , מחכים כעת לבדיקת טסטים.
מבחינת הטיפול כאשר מתחיל התקף אני לרוב מתחילה עם אנילציה של 0.5 ונטולין ו1.5 מים . אם כעבור שלוש שעות אני לא רואה שיפור אני מתחילה אנילציות של
1 בודיקורט , , 0.5 מים , 0.5 ונטולין כל 4-5 שעות ולא יותר משלוש פעמים ביום.
אם ההתקף ממש קשה אני מוסיפה גם את הכדורים הורודים שמתמוססים במים
שכחתי את שמם ( 2 בבוקר , 3 בלילה).
בסה"כ זה הטיפול .. וכול זה תחת הטיפול המונע הניתן כל יום.
אשמח לדעתך המקצועית הן על אופי הטיפול וכן על המינונים השונים
והאם יש עוד משהו שאוכל לעשות על מנת להקל במעט על בני .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתים ושמונה - תגובה
ד``ר גיא שטויר18/08/2014שלום ליאור
זה יהיה יומרני ולא אחראי לנסות להעריך את הבעיות של בנך דרך המדיה האינטרנטית וזה בעיקר נכון לאחר שכבר עברתם הערכה על ידי רופאת ריאות ואלרגיה.
אם זאת התיאור שאת מתארת מתאים מאוד להחמרות על רקע תגובה אלרגית מהסוג הראשון, מתווך על ידי IgE ולכן יש חשיבות גבוהה להערכה וטיפול מהירים גם על ידי האלרגולוג.
הטיפול שאת מתארת כטיפול ראשוני על ידי וונטולין אינו טיפול מספק להתקפים על רקע אלרגי ויש טעם לשקול שינוי. מציע שתיגשי בחזרה לרופאת הריאות להשלמת הערכה, ובמידה ומעריכה שההתקפים על רקע אלרגי לשקול שינוי של הטיפול הראשוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
ליאור18/08/2014תודה רבה על תגובתך . אמשיך בבירור המעמיק מול הגורמים המטפלים.
אשמח רק להבהרה לגבי המשפט הבא : "... על רקע תגובה אלרגית מהסוג הראשון, מתווך על ידי IgE ... אשמח להסבר למה התכוונת בתגובה אלרגית מהסוג הראשון מתווך ע"י IgE
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד``ר גיא שטויר09/10/2014התסמינים שתיארת מתאימים לסוג התגובה האלרגית הנ"ל. סוג תגובה שיש בו נפיחות בפנים, שינויי בלחץ הדם ותסמינים שמזכירים את תסמיני האסטמה
יש סוגי תגובה אלרגית אחרים שמתבטאים באופן שונה
גם התקף אסטמה "קלאסי" שאינו מתווך על ידי תגובה אלרגית מתבטא באופן שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נשימה לתינוק בן 7 חודשיםHanni11/08/2014
ערב טוב, אשמח לחוות דעת, להלן הפרטים: תינוק בן 7 חודשים, ברקע וירוס RSV בגיל חודש, מאז בתדירות מאד גבוהה אירועים חוזרים של חרחורים, צפצופים וקוצר נשימה שמאובחן ע״י הרופאים מקנה נשימה עליונים וסימפונות, ולא מהריאות.
התינוק עבר ברונכוסקופיה לצורך שלילת מחלה בקנה הנשימה ובבדיקה התגלתה היצרות של אחד הצינורות באונה השמאלית כנראה עקב לחץ חיצוני (כלי דם או בלוטה), יבוצע המשך בדיקה ב CT. במקביל, הריאה נשטפה במים פיזיולוגיים שנשלחו לבדיקות.
שאלותיי:
1. האם ייתכן שהבעיות הנשימתיות נובעות מהלחץ על אחד הצינורות בריאה ויש טעם לעבור ה CT שכן אני חוששת מכמות הקרינה.
2. ביום הברונכוסקופיה הילד הגיע במצב בריאותי טוב, ללא צפצופים וחרחורים ואילו לאחר הבדיקה, הוחמרה נשימתו ברמה קיצונית, צפצופים חזקים והחל טיפול בונטולין, בטנזול, אדרנלין )כל אלו אינם מפסיקים להערכתי את הצפצופים, אלא ממש מעט מחלישים אותם)- האם ייתכן שהבדיקה עוררה את ההתפרצות שנוצרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נשימה לתינוק בן 7 חודשים - תגובה
ד``ר גיא שטויר12/08/2014חני שלום
לשאלתך הראשונה לחץ על דרכי האוויר בהחלט יכול לגרום לתסמינים של צפצוף, דלקות ריאה חוזרות וחירחורים
לשאלתך השנייה. יש מספר סיבות שעשויות לגרום להחמרה בעקבות פרוצדורה בהרדמה ככלל ולאחר ברונכוסקופיה בפרט. יכולה גם להיות הטבה. אם החמרה, מציע לגשת לרופא הריאות ילדים שבדקת את הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףיוסי07/08/2014
שלום רב,
ברצוני לברר כמה דברים ,
תינוק שנולד חדש , בן 30 יום , לאחרונה היה לו צפצופים ודופק מהיר , לקחנו אותו לבית חולים ושם אמרו לנו שיש לו מום לב , אבל למחרת הרופאים אמרו לנו שטעו וזה לא מום לב אלא דלקת ריאות , רק כי טעו ולא ידעו לאבחן העברנו אותו לבית חולים אחר , בבית חולים השני ביצעו לו ברונכוסקופיה והתשובה תקינה , והתינוק אין לו שום סימן לא חום , לא צפצופים ולא דופק מהיר , עולה במשקל כרגיל , נעשה לו CT , הרופאים אמרו לנו שהם רואים שיש נקודות שחורות ב CT והם לא יודעים מה זה בכלל, אולי גנטי אולי דלקת ריאות פשוט לא יודעים לאבחן במדויק !!!!!
נמאס מהרופאים שכל הזמן מנחשים !!! לפי הנסיון שלך על מה זה יכול להעיד נקודות קטנות שחורות ממש ממש קטנות ??
תודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
יוסי07/08/2014שכחתי לציין , שמהלך ההריון תקין ללא שום בעיה כל הבדיקות נעשו במועד , ואין שום קירבה בין האב לאם , ואין במשפחה בעיות בריאות , כי הרופאים אמרו שיכול להיות שזה גינטי , אין בעיות ריאות בשתי המשפחות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה דחוף - תגובה
ד``ר גיא שטויר07/08/2014הי יוסי
בפני הרופאים שראו אותכם נמצאים כלל הממצאים וברור שזה לא הוגן לכם או לילדכם לנסות לתת חוות דעת שנייה דרך האינטרנט בלי לרות את הילד והממצאים המעבדתיים, ההגמיה והתוצאות הברונכוסקופיה
מציע לתאם תור באופן מסודר למומחה במחלות ריאה ילדים באזור המגורים ובקופת החולים בה אתם חברים, להתיג בפניו את כלל הממצאים ולבקש את חוות דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאהמנחם17/07/2014
שלום,
הבת שלי עם מחלת ריאות, אולם מתפקדת מצוין.
עכשיו היא מצוננת מעט (לא באופן משמעותי). בעוד שבוע וחצי היא אמורה לעבור בדיקות שגרתיות של תפקודי ריאה.
האם העובדה שהיא הייתה מצוננת כשבוע-שבוע וחצי לפני הבדיקה עלולה להשפיע על תוצאות הבדיקה באופן שלא ישקף את מצבה האמיתי? האם כדאי לדחות את הבדיקה בגלל זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תפקודי ריאה - תגובה
ד``ר גיא שטויר18/07/2014זה תלוי בגורמים רבים ובינהם מה מחלתה של בתך, גילה, אלו תפקודי ריאה היא אמורה לעשות....
ככלל אם מדובר באסטמה מומלץ לעשות ספירומטריה לא רק בזמן בריאות שלמה כאשר לא ניתן לזהות את המחלה אלא גם בזמן החמרות על מנת לקבל תמונת מצב אמיתית של עד היכן היא עשויה להתדרדר.
גם לחולים עם אסטמה קשה ביותר ואפילו קטלנית עשויים להיות תפקודי ריאה מצוינים בן ההתקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזה לילדה עם אסתמה וחזה סנדלריעירית23/06/2014
שלום. איני יודעת אם זו הכתובת הנכונה. אם לא - אודה על הפנייה.
בתי בת 3.5. יש לה אסתמה קלה ומלידה חזה סנדלרים. מאז שנולדה היא הולכת לרופאים, טופלה בפיזיותרפיה מגיל 4 חודשים עד גיל שנתיים (הולכת מגיל 1.7) קשיים בדיבור וכו'. עד גיל שנה הייתה אלרגית לחלב. בדיקת CT בגיל שנתיים הראתה לחץ על הסרעפת. לטענת רופא הריאות מ"דנה" מצב הפקטוס דווקא השתפר. צילום חזה שנערך לאחרונה הראה שיפור. מזה כשנה היא מטופלת בסינגולייר בלבד ובקרוב צפויה להפסיק את השימוש בו. בדיקות השינה במעבדת שינה היו תקינות.
מזה שבועיים היא מתלוננת בבוקר ובערב על כאבי בטן ומצביעה על בית החזה. עם זאת, לאחר התלונה היא נושמת רגיל. רופא הריאות של מכבי קבע שאין קשר לריאות. באקו לב נשללה בעיית לב. כשאני נותנת לה אקמולי 2CC היא בד"כ מפסיקה להתלונן. לדעתי זה לא נובע מהטבה, אלא בגלל שהיא לא קוטרית.
בדנה באיכילוב המליצו על בדיקת גסטרואנטרולוג. האם יש קשר בכלל? האם אני צריכה לקחת אותה לאורטופד?
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חזה לילדה עם אסתמה וחזה סנדלרי - תגובה
ד``ר גיא שטויר24/06/2014שרון שלום
נשמע שאת מטופלת בידיים מצוינות
בעיות גסטרו יכולות לגרום לכך ולמרות שהקשר לא ישיר לעיתים גם פקטוס קשה קשור לכאבים באזור בית החזה. בבדיקה הגופנית ניתן בדרך כלל להבדיל בן השניים
ולכן מציע שתסמכי על עצת הרופאים המטפלים
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)