פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בנשימה
    ליטל
    22/02/2013

יש לי קושי בנשימה במהלך הליכה ארוכה,ובמקומות סגורים..במצבים כאלה קשה לי לנשום ואני מרגישה שאין לי מספיק אוויר.
    הפנו אותי לתפקודי ריאות , והעקומה יחסית לנורמל הוא נמוך מאוד ולכן אחרי הבדיקה שמו לי משאף ובצעו את הבדיקה שוב שעל פי הגרף נראה כי היה שיפור.
    לאחר מכן הרופא רשם שלפי דעתו יש לי מחלה תגובתית..רציתי לדעת,מה זה אומר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בנשימה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    26/02/2013

תגובתיות של מערכת הנשימה היא ההגדרה החשובה ביותר למחלת האסטמה כך שאפרי מאוד שמדובר באסטמה
    במחלת האסטמה יש החמרה כתוצאה מחשיפה לגירוי שהביטוי לה שיעול, אוצפצופים או קוצר נשימה אשר לעיתים מתבטאים בהחמרה בתפקודי הריאה.
    גורמים מגרים נפוצים כוללים מחלות ויראליות, נזלת, נחירות לילה, מאמץ גופני, אוויר קר, זיהום אוויר, אבק, תרופות, הריון ועוד....
    מציע לגשת עם התוצאות להערכה של רופא ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרידור וברונכיט
    נורית
    21/02/2013

שלום רב,
    ילדי בן שנתיים ו-4 חודשים, אסמטי, ברצוני לדעת מה הסיבה ואיך פוטרים בעיה של סטרידו וברונכיט שתוקפים בתדירות גבוהה. לפחות שלוש פעמים בחודש ילדי סובל מסטרידו ואחר כך באה הברונכיט.

לקביעת תור
    סגירה
    סטרידור וברונכיט

הוספת תגובה

• סטרידור וברונכיט - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    26/02/2013

נורית שלום
    את מתארת התקפים בתדירות גבוהה מאוד !
    במידה ולא נמצאה הסיבה על ידי רופא הילדים מציע לגשת להערכה של מומחה ברפואת ריאות ילדים
    אין טיפול קבוע לסטרידור ואסטמה. מקובל לחפש את הסיבה להחמרות ולטפל בה. במידה ואנו מוצאים את הסיבה לעיתים קרובות אין צורך בטיפול נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום ביקורת אחרי דלקת ריאות
    אדי
    21/02/2013

שלום רב,
    בני לקה בדלקת ריאות חריפה דו צדדית וטופל באנט' לוריד (רוצפין למשך 10 ימים). לאחר קצת יותר מחודש מסיום הדלקת נעשה צילום חזה למטרות ביקורת ואכן נצפה שיפור, אבל עדיין נראתה דלקת בצד ימין.
    הרופא טען כי מדובר ב"זנב" של הדלקת. בנוסף יש לציין כי לא היו תלונות מצד הילד (לא שיעול, חום או קשיי נשימה). האם באמת ניתן להניח שאחרי יותר מחודש עדיין מדובר בשאריות של הדלקת ושאין צורך להמשיך לטפל? האם יכול להיות שהדלקת לא חלפה למרות שאין סימפטומים ניכרים? האם יכול להיגרם נזק מדלקת שלא מטופלת כל כך הרבה זמן?
    תודה

הוספת תגובה

• צילום ביקורת אחרי דלקת ריאות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    26/02/2013

דויד שלום
    לעיתים קרובות ניתן לראות שאריות דלקת בצילומי ביקורת שנעשים חודש לאחר דלקת ריאה. לרוב אין הדבר מעיד על נזק לא הפיך
    במידה ולא היו תסמינים של דלקת ריאה (חום, שיעול, קוצר נשימה....) בזמן שהוחלט על טיפול אנטיביוטי יש לגשת להערכה של מומחה למחלות ריאה בילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד יילודים עם ממצא ריאתי בהריון
    מיכל
    19/02/2013

אני בהריון שבוע 23, התגלה ממצא ריאתי בריאה השמאלית (כנראה ציסטות מיקרוסקופיות) שתופס את כל הריאה וגורם לה לגדול כך שלא מאפשרת לריאה הימנית להתפתח כראוי. כרגע ממליצים לנו להמשיך עם ההריון בתקווה שלא תהייה החמרה, והריאה הימנית תתפתח לפחות למינימום הנחוץ על מנת לתפקד.
    רצינו לשמוע האם ידועים לכם מקרים של ילדים עם ממצא דומה, מה המשמעות לאיכות החיים, סכנות, סיבוכים, ניתוחים וכו'
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תפקוד יילודים עם ממצא ריאתי בהריון - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    19/05/2013

מיכל שלום

בכל מצב שכזה מקובל לבצע הערכה שבה משתתפים כמינימום הגניקולוגים, ורופא הריאות ילדים, את ממצאי ההערכה זו מציגים בפני ההורים וביחד עימם מחליטים על המשך ניהול של ההריון. תוצאות דומות בבדיקות US הם ממצא שכיח למדי ואני מעריך שהם מהווים לחם חוקו של כל רופא ריאות ילדים שעובד בבית חולים שלישוני.
    אני מציע לנצל את הישיבה המשותפת הזו על מנת להעלות שאלות.
    התשובות שתקבלו יהיו מאוד רלוונטיות למהות וחומרת הממצא שאת מתארת ולא "הרצאה" על סיבות נפוצות לציסטות בריאות. אני מבין שהממצא לא מסכן את ההריון כעת.
    אם זאת חשוב מאוד להבדיל בן 3 סיבות עיקריות, CPAM, אמפיזמה וסקווסטרציה.
    לCPAM או Congenital pulmonary airway malformation
    שבעבר נקרא גם cystic adenomatoid יש מספר סיבות ובחלקם יש לבצע לאחר הלידה ניתוח במהלכו אנו מוציאים את האזור הנגוע. כתלות בסיבה נקבע גם הניהול לאחר הלידה ונקבעים תדירות המעקב והצורך בבדיקות נוספות.
    מציע לשאול את הצוות המטפל מהי אבחנת העבודה ומה הם מצפים שיהיה המעקב לאחר הלידה.
    בריאות שלמה
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי דלקות ריאה וסטרידור
    אדי
    17/02/2013

שלום רב,
    בננו בן 3.5, לפני כשנה לקה בדלקת ריאות שקצת הסתבכה ולקח לה זמן רב לעבור (בדל טיפול אנטיביוטי לא מתאים, בסופו של דבר קיבל אנטיביוטיקה לוריד).
    כעת הוא חלה שוב בדלקת ריאות דו צדדית ביחד עם שפעת, קיבל את זה די קשה וסיימנו בבית החולים, שוב עם אנטיביוטיקה לוריד. בנוסף הרסטורציה בדם נשארה נמוכה כמה ימים טובים אחרי שכבר לא היה לו חום או שיעול.
    בנוסף היו לו גם כ-3, 4 התקפי סטרידור, לא חמורים במיוחד (2 דרשו טיפול קצר באינהלציות והשאר עברו לבד).
    האם יש מקום לבירור מעמיק יותר, שמא יש לו איזושהי בעיה כרונית, לא עלינו, בריאות או בדרכי הנשימה? האם התקפי סטרידור + שתי דלקות ריאה (שתיהן בתקופת החורף) יכול להיות פשוט עניין מקרי?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שתי דלקות ריאה וסטרידור

הוספת תגובה

• דבר נוסף שנראה לי שחשוב לציין

אדי
    17/02/2013

בדלקת הנוכחית, 5 רופאים שונים האזינו לריאותיו וקבעו כי הן נשמעות נקיות לגמרי, א אחד מהם לא שמע צפצופים שאופייניים לדלקת ריאות. אם זכרוני אינו מטעה, כך היה גם בדלקת בשנה שעברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי דלקות ריאה וסטרידור - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    26/02/2013

אדי שלום

למרות שהתקפי סטרידור, שיעול ואף דלקת ריאה עשויים התרחש בחורף עצימות התחלואה של בנכם דורשת בירור נוסף על ידי מומחה ברפואת ריאות ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרידור מולד
    מיטל
    12/02/2013

בתי בת חודשיים ולפני כשבועיים הובחן לבתי סטרידור מולד, עשו לה צילום רנטגן(צילום חזה ודרכי הנשימה העליונות) ב"ה הכל יצא תקין.
    הרופא אמר שלרוב זה עובר לבד.
    לבתי קשה לאכול, לאחר נסיעה היא מקיאה ומעבר לרעש של הנשימה היא לפעמים גם נוחרת.
    השאלה היא מה לא להתייחס לרעש עד שיעבור לבד? הרי יש לה קושי בנשימה ,מתי זה אמור לעבור ?יש טיפול לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    סטרידור מולד

הוספת תגובה

• סטרידור מולד - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    13/02/2013

סטרידור נובע לרוב מהצרות בדרכי אוויר מרכזיים ולרוב דרכי האוויר שמחוץ לבית החזה.
    יש סיבות שחולפות להן בהדרגה לאחר גיל שנה וחצי ויש כאלו שיש לטפל בהם ברגע האבחון. ברור שאין דין (טיפול) אחד לכל הסיבות לסטרידור.
    האבחון וההחלטה על המשך ניהול נעשים על ידי רופא ריאות ילדים.
    לעיתים יש צורך בצילום קנה עם פילטר נחושת על מנת לוודא שאין לחץ על דרכי האוייר מבחוץ או הצרות של דרכי האוויר מסיבות אחרות.
    סיבות שגורמות לנו לרצות לטפל מייד כוללות מאמץ נשימתי במהלך הנשימה, נחירות או עצירות נשימה בשינה, חוסר עלייה במשקל או השתנקויות במהלך ארוחות, דלקות ריאה ועוד....
    במידה ואת מודאגת מציע לחזור לרופא הריאות המטפל להערכה חוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדי כלור
    roni
    07/02/2013

בפעוטון בו בני נמצא (גילאי 3.5 חודשים עד שנה) מנקים עם כלור גם בקרבת הילדים. רציתי לדעת מה הם ההשפעות היכולות להיות לתינוקות משאיפת אדי כלור?

לקביעת תור
    סגירה
    אדי כלור

הוספת תגובה

• סטרידו חוזר לבן שנתיים ו-3 חודשים
    נורית
    29/01/2013

בני ילד אסמתי, שמטופל בסנגלוייר (באבקה) מידי יום, לפני כחודש תקף אותו סטרידו והוא טופל בסירופ דנלון 3 CC למשך שלושה ימים, אתמול תקף אותו שוב הסטרידו ומהר נתתי לו את הדנלון 3 CC, האם אני יכולה להמשיך לתת לו לעוד יומיים את הסירופ, משום שאחרי שעובר הסטרידו מתחילה ברונכיט

הוספת תגובה

• סטרידו חוזר לבן שנתיים ו-3 חודשים - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    03/02/2013

הדנלון איננה תרופה מחוסרת תופעות לואי ול"ברונכיט" יש טיפולים יעילים לא פחות שאין להם תופעות לואי משמעותיות.
    מציע שבכל מקרה של שימוש בדנלון לפנות לרופא המטפל
    במידה וארוע חוזר יש לפנות להערכה והדרכה של מומחה למחלות ריאה בילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת ריאות
    חן
    26/01/2013

שלום,
    לתינוקת שלי בת ה - שנה + 7 חודשים אבחנו דלקת ריאות (לאחר כמעט חודש של תלונות וחום גבוה), הי מטופלת באזיניל, פעם ביום למשך 5 ימים.
    הלילה לאחר 2 מנות אנטיביוטיקה היא עדיין מעלה חום גבוה. בנוסף היא סובלת במשך כל היום, בוכה ולא רגועה במהלך כל היום.
    האם יש מקום לבדיקה נוספת? האם הטיפול שקיבלה, נכון?
    אשמח לתגובה בהקדם,
    תודה,חן.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדלקת ריאות

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת ריאות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    26/01/2013

התגובה לאזניל עשויה להתחיל לאחר 4-5 ימים ובכל מקרה בהעדר שיפור תוך 48ש יש לגשת להערכה חוזרת על ידי הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע בסטירואידים
    איה
    24/01/2013

קיבלנו טיפול מונע עד עונת המעבר בפליקסוטייד 125 פעמיים ביום לחיצה אחת כל פעם דרך אירוצ'מבר. הטיפול הוא לתינוקת בת שנה ו 3 חודשים שעברה 2 התקפי נשימה כבדה עם צפצופים והוגדרה כ"אסטמה של הינקות". רציתי לשאול:
    1. מדוע צריך לשטוף את הפה אחרי השימוש?
    2. האם מספיק שטיפה חיצונית מסביב לפה או שצריך גם לשטוף בתוך הפה? כי תינוקת בגיל הזה לא יודעת לירוק - אז איך שוטפים לה את הפה? לצחצח לה שיניים? לתת לה לשתות?? לתת לה בקבוק מטרנה גם בסדר?
    3. כשמנערים את המשאף - מספיק ניעור אחד או שצריך לנער כמה פעמים? מה זה בעצם עושה הניעור?
    4. נאמר לנו ע"י רופא אחד להשאיר את האירוצ'מבר מחובר למשך 30-40 שניות, וע"י רופא אחר נאמר להשאיר מחובר למשך 6-8 נשיפות....מה מהם נכון.??
    5. בהמשך ייתכן ויוסיפו לנו סינגולייר....מה המטרה שלו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מונע בסטירואידים

הוספת תגובה

• טיפול מונע בסטירואידים - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    25/01/2013

איה שלום
    אנו שוטפים את הפה מאחר ופליקסוטייד שנשאר בפה בכמויות גדולות ולתקופה ארוכה עלול לגרופ לפטריה בפה
    רצוי לשטוף סביב הפה ולתת משהו לשתות. בקבוק מטרנה זה בסדר
    מומלץ נער את המשאף היטב על מנת להגדיל את הסבירות לפיזור הומוגני וכך למינון מדויק (גם אחרי ניעור טווח החומר שיצא בוונטולין למשל יהיה בן 50 ל150 מק"ג אך ללא ניעור אין אפשרות לדעת אם יצא חומר בכלל או שכמותו תהיה רבה מאוד)
    2 ההמלצות שקיבלתם להחזקת הארוצמבר סבירות.
    ההמלצה צריכה להנתן לאחר שאנו צופים בתבנית הנשימה של הילד בזמן שהמיכל צמוד אליו וכתלות בגיל הילד
    קיימים מחקרים אשר הוכיחו שבמרבית הילדים בגיל זה מעל 2 נשימות כמות החומר הנוסף שמועברת זניחה אם זאת מאחר ובעלון הצמוד למיכל מוסבר שיש צורך ב5 נשימות. אני מציע להצמד להמלצה זו.
    סינגולר היא תרופה שמורידה דלקת אסטמתית במספר מנגנונים. בגיל זה אני משתשמש בה כאשר יש מרכיב של נזלת כגורם להחמרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.5
    טלי
    21/01/2013

שלום וברכה
    אני אמא לילד בן 3.5 שנים לפני שנה קיבל 2 פעמים אזניל לאחר שיעול ממושך כשהרופא אמר שהיה דלקת ראות , לאחר חודשיים שוב השתעל הרבה בעיקר בבוקר והיינו אצל מומחה ראות שטען שמכיוון והשיעול לא עובר לאחר אנלציות סימן שזה לא אסתמה , והנה הוא הצטנן מען ומזה 3 שבועות משתעל בעיקר מהשעה 5 בבוקר , עשינו אנלציות ללא הועיל , מה דעתכם הגורם לשיעול ? ראוי לציין שהשיעול הוא ליחתי
    בברכה
    טלי
    אמא דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5

הוספת תגובה

• בן 3.5 - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    25/01/2013

טלי שלום

אכן אבחנה של אסטמה נעשית גם לפי התגובה לטיפול באינהלציות בתנאי כמובן שהטיפול נעשה בדרך יעילה.
    אם זאת, האינטרנט אינו תחליף להערכה רפואית מסודרת אשר כוללת נטילת סיפור מחלה מדוקדק, בדיקת הילד ומעבר על כלל הבדיקות ולכן לא ניתן לקבוע אבחנה דרך האינטנט

מציע לחזור לרופא הריאות שבדק אתכם להשלמת ההערכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת רעלים מריסוס ביתי אצל תינוקת
    מירי
    15/01/2013

שלום רב,
    בתי בת השנה וחצי נמצאת בפעוטון. לפני כשבוע הופיעו נמלים על הקיר במעון בו היא נמצאת, והוחלט ע"י הנהלת המעון לרסס את החדר בו נמצאים הקטנטנים בריסוס K600 נגד נמלים. לצורך זה אחת המטפלות רוקנה מיכל שלם של הריסוס, והזיזה את הילדים (כ-20 תינוקות) לחדר סמוך, לא ממש אטום. כעבור שעה או פחות הכניסו אותם בחזרה. כשהגעתי למעון הרחתי ריח חריף של ריסוס, שמיד זיהיתי את מקורו. התינוקות ישנו את שנת הצהריים בחדר הזה, ונשארו כל היום בחדר הזה עד אחה"צ. ידוע לי שריסוסים ביתיים כגון אלה מסוכנים עד פי 100 לתינוקות לעומת מבוגרים, בשל חוסר היכולת של גופם "לנקות" רעלים. נזק עלול להיגרם גם למערכת העצבית של התינוקות ולעיכובים בהתפחות תקינה של המח, ההשלכות של שאיפת החומר המסוכן עלולות להתגלות רק בגיל 3. אני קוראת מאמרים רבים ויודעת הרבה על הנזקים של חומרי ההדברה (מה שלא ברור לי הוא - כיצד מנהלת הגן הפגינה בורות כה חמורה).
    שאלתי היא - עכשיו, כשאין לי מה לעשות בנדון, כי התינוקת שלי כבר שאפה את החומרים הללו - כיצד אוכל לבדוק את התינוקת שלי מבחינת הרעל שנכנס לגופה, האם אפשר לפנות לרופא לאבחון? האם ניתן לעזור לגוף לנטרל את זה? אנא תשובתכם המפורטת. העניין מדיר שינה מעיני כבר שבוע שלם. תודה רבה, ממתינה לתשובתכם. אנא הפנו אותי אל הגורמים המתאימים לצורך זה.

הוספת תגובה

• שאיפת רעלים מריסוס ביתי אצל תינוקת - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    17/01/2013

אני מניח שכבר אין שריד לחומר בגופה, אין השפעות ארוכות טווח ואין סיבה לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכונה בה יש מדורות על בסיס קבוע
    עידן
    13/01/2013

שלום רב
    אנו גרים בשכונה בה יש לא מעט אתרי בניה. בחלקם לנים פועלים שככל הנראה מדליקים מדורות להתחמם . האמת שהמדורות לא נמצאות באתרים שלידנו כי אני חיפשתי באתרים אלו אז ככל הנראה במרחקים של 200 מטר ומעלה

בכל מקרה לא מדובר על לג בעומר אלא על כמה מדורות בודדות ( יתכן אפילו שבאחת שתים אבל אני לא יודע לומר כי לא רואים אותן ) שמחממות אדם אחד עד כמה בודדים.

הריח מורגש באויר.

האם מדובר על סיכון בריאותי לתושבים ? או שזה בטל בשישים לאור המרחקים ועוצמתן הקטנה של המדורות?

השכונה היא של זוגות צעירים ויש בה אלפי ילדים (זאת לא הגזמה)

תודה רבה

הוספת תגובה

• הסקת בתים עם קמין עץ

ד``ר גיא שטויר
    17/01/2013

עשן שריפת עצים נחשב למזהם אוויר. למעשה אח פתוח ותנורי עצים נחשבים לאמצעי חימום הבית המזהמים ביותר.
    יש לזכור שהסקת בתים עם קמיני עץ נפוצה בארץ וזיהום האוויר עם ריח חריף של שריפת עצים בשל קמיני עץ הוא ממצא רגיל בשכונות מבוססות ולבטח סיבה נפוצה פי כמה מאשר ריח שמגיע מאש פתוחה.
    עד כמה שידוע לי לא ניתן לאסור הסקה בעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול נוראי
    לי
    12/01/2013

שלום
    בתי בת שנה ו 3 חודשים משתעלת כבר חודשיים רצופים עם עליות וירידות. זה התחיל מהתקף קוצר נשימה(נשימה כבדה וצפצופים) וקיבלה דנלון 3 ימים + אינהלציות ונטולין. לאחר מכן המשכנו עם אינהלציות ונטולין כי השיעול לא פסק. לאחר כחודש מאותו התקף שוב צפצופים,חרחורים וחום ליממה אחת - קיבלה אנטיביוטיקה מוקסיפן ל 7 ימים + אינהלציות עם בודיקורט 1 מ"ל+ונטולין 0.4+מים 1 מ"ל. הרופאה החליטה שבגלל 2 ההתקפים הללו והשיעול שלא מספיק נקבל בודיקורט במינון נמוך 0.5 מ"ל+מים 1.5מ"ל. התחלנו עם הטיפול המונע כי השיעול הפסיק ולאחר 3 ימים שוב חזר שיעול חזק. ב 5 ימים האחרונים מתעוררת בלילה עם שיעול מאוד חזק שנשמע ממש לא טוב ולוקח זמן עד שהיא מפסיקה להשתעל והיא בוכה תוך כדי - יש לציין שזה לא קרה בעבר והיא הייתה ישנה טוב בלילה גם כשהייתה משתעלת.המזרון שלא מוגבהה בצד של הראש כדי להפחית שיעול. במשך היום בימים האחרונים לא משתעלת המון, נשימה טיפה כבדה.
    בנוסף-אני הולכת איתה לדיקור סיני פעם בשבוע כדי לטפל בשיעול ובדלקות אוזניים חוזרות שהיו לה בעבר.
    הרופאה נתנה הפניה לצילום חזה ורופא ריאות. אני נורא חוששת בגיל כזה לעשות לה צילום - האם זה הכרחי? עד שנגיע לרופא ריאות - האם עד כה הטיפול היה בסדר? מה דעתך על טיפול מניעתי בסטירואידים? מה יכול לגום לשיעול המטריד הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול נוראי

הוספת תגובה

• שיעול נוראי - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    16/01/2013

לי שלום
    הפורום האינטרנטי לא יכול להחליף ייעוץ מסודר על ידי רופא ריאות ילדים.
    לאור הסיפור של תגובה טובה לטיפול מניעתי אני מציע להתמיד בטיפול עד להערכה על ידי רופא הריאות.
    עוצמת הקרינה בצילום חזה מגיעה לכמות הקרינה שבלאו הכי אנו נחשפים לה מהשמש ביום ממוצע בצל או תחת מחסה.
    צילום חזה באיכות גבוהה הוא כלי חשוב עבור רופא הריאות.
    מאחר ומדובר בכמות קרינה זניחה ולא הייתי מהסס לבצע את הצילום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה - ברונוכיוליטיס
    צביקה
    10/01/2013

שלום רב,
    רקע: תינוק בריא שנולד בלידה רגילה במשקל תקין עם רקע של אבא אסטמתי עד גיל 14. כבר כ-3 חודשים התינוק שלנו מחרחר קצת בנשימה, רופאת ילדים שלחה אותנו לצילום חזה שנראה תקין והילד אובחן כחולה ברונכוליטיס.כאמור כיום הוא בן חצי שנה וסובל כבר 3 חודשים. לא היינו שקטים אז הלכנו לרופא ריאות לילדים שאמר שכנראה שמדובר במחלה הנ"ל או בדרכי נשימה צרות או רכות וסחוסיות ושזה משהו שעובר עם הגיל???.ניתן לנו לנסיון משאפי ונטולין ופלקסיטייד שלא עשו כלום אז הפסקנו להשתמש. לפני כחודשיים היינו במיון של שניידר עקב קושי בנשימה, שאמרו שזה כלום ושיחררו אותנו הביתה עם המלצה לבצע ברונכוסקופיה (ויתרנו על זה כי זה בדיקה קשה מאוד לילד כזה קטן). ביומיים האחרונים הילד עם נזלת ושיעול קשה וקצרי נשימה, רופאת הילדים אמרה בבדיקת סטטוסקופ שזה נשמע כמו התקף ברונכוליטיס. ניתן לו כדור מומס מסוג בטנזול 0.5MG לפי כדור ליום למשך 4 ימים. כאמור עברו יומיים ואין שום שיפור הילד מתעורר משינה כל חצי שעה בשיעול עמוק ובכי. יש לי מספר שאלות:
    1) מה תקופת ההחלמה מהברונכווליטיס? האם זה לוקח מספר חודשים?
    2) חוץ משימוש באדים קרים איך אפשר עוד להקל עליו?
    3) האם כדאי לנו לגשת לעוד חוות דעת אצל רופא ריאות לילדים נוסף?

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה - ברונוכיוליטיס - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    17/01/2013

התסמין של דרכי אוויר רכים = מלציה הוא של נשימה מחרחרת שמתגברת בערנות.
    מדובר בתופעה נפוצה מאוד
    מהסיפור נראה שיש מעט בילבול וחוסר הבנה לגבי הטיפול אותו צריך לתת במצבים שכאלו.
    לגבי תסמיני הברונכיוליטיס. קיימת אפשרות לחלות במחלה פעמים אך הסבירות נמוכה.
    מכל הטעמים הללו מציע לחזור לרופא הריאות ילדים שהעריך אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה