מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הכוונה באוורור יתר ומלאות רסטרוטרנלית?ד``ר גיא שטויר25/08/2013
צילום חזה שבוצע עקב נשימה רעשנית (ללא חום)
אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות.
רצויה השוואה לצילום קודם והמשך בירור בהתאם ב - CT.
מה הכוונה באוורור יתר ומלאות רסטרוטרנלית ויישור מדיאסטינום ?
ומה המשמעות של כל זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה - תגובה
ד``ר גיא שטויר26/08/2013אורי שלום
לא ניתן לפרש צילום מעבר למה שכבר פורש בלי לקבל היסטוריה מכוונת, בדיקה גופנית ובלי לראות את הצילום המקורי!
אתן דוגמא אחת מרבות. עצם הגיל משנה באופן עצום את הסיבות האפשריות לממצא הרנטגני.
ממה שכן ניתן לומר הוא שהרנטגנולוג התרשם שיש באזור מרכז החזה משמאל, מאחורי עצם החזה משהו נוסף שאינו רגיל. הרנטגנולוג הציע מספר אפשרויות שסבירות בעיניו.
אוורור יתר עשוי לנבוע מנשימה עמוקה בזמן הצילום או אחת ממספר מחלות שיש בהן עיכוב של הוצאת האוויר מהריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי שיעול אצל ילדצחי13/08/2013
שלום
יש לי ילד בן 7.5 בריא שאף פעם לא סבל מבעיות נשימה או דלקות ריאות שהיה קטן יותר
לפני כחצי שנה החלו אצלו התקפי שיעול עם ליחה רבה מלווה לפעמים בנזלת , התקפי השיעול נפסקים שהוא ישן ולא מופעים בזמן מאמץ גופני. ביצענו צילום ריאות שנמצא תקין . בבדיקת רופא
ריאות לא אובחנה אסטמה (לאחר שהרופא האזין לריאות ) אלה הרופא טען שמדובר בנזלת אלרגית
הוא נתן אנטביטיקה ל 10 ימים ותרסיס לאף (למניעת נזלת אלרגית)
המצב טיפה השתפר אבל עדין מופעים התקפי שיעול עם ליחה (ההתקפים מופעים בפתאומיות בבוקר או בערב לפעמים בצהרים בתדירות של אחת לכמה יימים ללא ציפצופים או חירחורים) השיעולים מתגברים במצב שכיבה
החלטתי לתת לו אנהלציה עם ונטולין (0.5סס) למשך 15 דקות ושמתי לב שאכן השיעול עובר מיד לאחר האנהלציה (לפחות בשני מקרים ). האם מדובר באסטמה ? איך אפשר למנוע את התקפי השיעול ? מה כדאי לעשות לציין שהשיעול שמתרחש מפריע לילד וגם לסביבה
תודה וסליחה על האריכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי שיעול אצל ילד - תגובה
ד``ר גיא שטויר13/08/2013צחי שלום
אקדים ואומר שלא ניתן לבצע אבחון של אסטמה דרך האינטרנט
אכן אחת מהדרכים לאבחן אסטמה היא שאינהלציה של וונטולין עוזרת
אם זאת קיימת אבחנה מבדלת
כדוגמא אתן שיעול מנזלת. מאחר ונזלת עשויה להיות מושפעת מאינהלציה של מי מלח אשר מהוים מרכיב מלווה לוונטולין קשה לעיתים לשים את הנקודה על הסיבה "האמתית" לשיפור.
מאחר ומדובר בתסמין ממושך למדי מציע להשלים את ההערכה בביקורת אצל מומחה ברפואת ריאות ילדים
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מעל שבועיים וחצישירה30/07/2013
שלום לרופאים.בתי בת 10.שבה לפני כשבועיים וחצי ממחנה קיץ בתנועת הנוער עם חולשה וחום בין 38-39 ושיעול רטוב עם ליחה צמיגית בצבע ירוק-צהוב.החום ירד לאחר 4 ימים וחזר שוב לאחר שבוע.הילדה קיבלה בעקבות כך אנטיביוטיקה (מוקסיפן) למרות שנבדקה פעמיים ובהן לא היה לכאורה ממצא בריאות. החום ירד עם תחילת הטיפול והרגשתה השתפרה אולם השעול ממשיך בכל שעות היום וגם הליחה הרבה הירוקה.מה עצתכם להמשך מעקב וטיפול? (יש לנו עוד 4 ימים לטיפול האנטיביוטי)תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול מעל שבועיים וחצי - תגובה
ד``ר גיא שטויר30/07/2013יעל שלום
התסמינים שתארת יכולים להתאים למספר מחלות כדוגמת סינוסיטיס או דלקת ריאה.
מאחר וקיימים סוגים שוים של דלקות ריאה בגיל זה ולהם טיפול מתאים שונה במידה וחשד לדלקת ריאה היה נכון לעשות צילום חזה קודם לתחילת הטיפול האנטיביוטי.
בכל מקרה לא ברור מה הייתה הסיבה למתן הטיפול האנטיביוטי. מה הייתה אבחנת העבודה? וללא אבחנה ברור שלא ניתן להמליץ על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם טיפול טבעי?
הדר31/07/2013לי בבית תמיד יש סירופ שמורכב מתמציות צמחי מרפא. תמיד עוזר לי ולילדים בבעיות שיעול, נשימה, צינון ליחה ותשישות. חשוב גם בקיץ להחשף פחות למזגנים ולאוורר את הבית כמה שיותר. שתרגיש טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם טיפול טבעי? - תגובה
ד``ר גיא שטויר01/08/2013זה לא רציני להציע טיפול בלי לדעת מה המחלה
אתן לדוגמה חשיפה לקור.
לא אמור להשפיע לרעה על ילדים רגילים אך גורם להחמרה של תסמינים באוכלוסיה ספציפית, בעיקרם ילדים עם נזלת אלרגית ואסטמתים. מצד שני קור יכול לעזור מאוד לשיעול שמקורו בדלקת של הלרינקס.
כדוגמה נוספת אתן שיעול משנית לריפלוקס אשר עלול להחמיר במידה ונטפל בטיפולים אנטי אסטמתים.
למעט האפקט של פלסבו ברור שלמחלות שונות יש טיפולים שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות ריאות חוזרות בתינוקדורית23/07/2013
נכדי בן 10 חודשים בריא עד היום. אושפז 5 פעמים במשך 3 חודשים עקב דלקות ריאות חוזרות (פעמיים בבי״ח העמק ועכשיו ברמבם).
במהלך התקופה טופל בזינת ואינהלציות וכל פעם שהופסק הטיפול האנטיביוטי חזר חום גבוה עם קוצר נשימה.
בבדיקת ברונכוסקופיה גמישה לא נמצא גוף זר. נמצא חיידק שהגיב לזינת. בדיקות דם למערכת חיסונית, בדיקת זיעה ווירוסים תקינים. בדיקת CT ללא ממצא מובהק, נראית הצללה קלה כמו שאריות של דלקת ריאות. התחיל אתמול טיפול ברוצפין דרך הוריד למשך 5 ימים, המשך טיפול אנטיביוטי בבית ובדיקת ברונכוסקופיה חוזרת.
האם צריך לעשות ברונכוסקופיה נוקשה ? למה לא מוצאים סיבת הדלקת 3 חודשים? האם מקבל את הטיפול הנכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ריאות חוזרות בתינוק - תגובה
ד``ר גיא שטויר23/07/2013דורית שלום
על ילדך לעבור הערכה מסודרת ומעקב צמוד על ידי מומחה ברפואת ריאות ילדים
במסגרת הערכה זו ברונכוסקופיה היא רק אחת מני בדיקות רבות שיש לבצע
לא ברור לי מה הסיבה שבשלה התבקשתם לבצע ברונכוסקופיה חוזרת ואני מציע לדיין זאת כמו גם לדיין את ממצאי שאר הבדיקות, שאני בטוח שנלקחו, עם רופא הריאות שבדק את ילדך.
אין לעשות ברונכוסקופיה קשיחה במקרה שכזה. ברונכוסקופיה גמישה היא כלי אבחוני טוב פי כמה והתפקיד היחידי של ברונכוסקופיה קשיחה הוא לטפל בממצא שנמצא קודם לכן על ידי הברונכוסקופיה הגמישה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נשימהארטיום22/07/2013
שלום אני ארטיום יורקביץ. בזמן האחרון אני הרגשתי כשאי נשימה קלים אבל התעלמתי מהם. אם זה בהו חרחורים קלים וקצריי הנשימה. כמו כן אני הרגשתי עוד כמה סיפתומים.
1)דופק מוגזם שבא בפרצים ומפריעה לי לישון אל אף שביומיים האחרונים הוא כמעם נאלם
2) תחושת צמא מוגזמת על אף שאני שותה יותר.
3) תחושת חולשה וחוסר אנרגיה כללית.
4) עקצוצים חזקים באצבעות, וחלשים בפנים, ובכרכת.
תודה, אני רוצה לדעת אם ללכת לעוד רופה ומה לעסות בכללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נשימה - תגובה
ד``ר גיא שטויר23/07/2013ארטיום שלום
הסבירות שכלל התסמינים שאתה מתאר קשורה למחלה מבודדת של דרכי נשימה נמוכה יחסית
מציע ללכת לרופא המטפל להשלמת בירור שיכלול כמינימום נטילת היסטוריה מפורטת, בדיקה גופנית, בדיקות דם ושתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית חזה חביתירונית15/07/2013
רציתי לשאול מה אומר המונח הרפואי בית חזה חביתי ואיך זה מטבטא אצל הילד(הרגשה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית חזה חביתי - תגובה
ד``ר גיא שטויר15/07/2013מונח בבדיקה גופנית שמתאר בית חזה שבמבט מלמעלה אינו נראה שטוח (באופן נורמאלי המרחק מהגב לחזה קצר מהמרחק מכתף ימין לשמאל) אלא עגול כחבית. במבט מהצד ניתן לפרקים להבחין בהתפתחות של כיפוף של החלק הגבי העליון לכיון הראש שנראה כ"גיבנת".
זהו אחד מהסימנים לכך שלאוויר "קשה לצאת מהריאות" תופעה נפוצה במספר מחלות והנפוצה שבהן אסטמה
בהקשר הזה ילדים עם אסטמה שאיננה מטופלת עלולים אכן לפתח בית חזה חביתי דבר שפוגע במכניקה של הנשימה ומשנית לכך מקשה מאוד על הנשימה הטבעית. הפגיעה במכניקת הנשימה מחייבת את הילד להשתמש בשרירים נוספים שאינם שרירי נשימה רגילים על מנת לנשום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית נשימה מתסכלתבאסה10/07/2013
קצת מביך ומטופש, אבל...מכירים את זה שלפעמים חושבים יותר מדי/נעשים מודעים לתהליכים אוטומטיים, כמו נשימה נניח, ואז מרוב שחושבים על זה, קשה להמשיך לנשום בצורה אוטומטית? בדרך כלל זה עובר אחרי דקות, נכון? אבל אני איכשהו תקועה במצב הזה כבר שבוע כמעט.
אני מוצאת את עצמי לא מצליחה לנשום באופן לא מודע.
נשמע כמו בעיה שולית, אבל בפועל זה מעיק ומטריד מאוד, כי בניגוד לנשימה אוטומטית, רוב הזמן אני מתקשה לשמור על קצב נשימה סדיר, ומרגישה סחרחורות או מחנק חלק ניכר מהזמן.
ניסיתי הכל: להתעסק בדברים אחרים ולהסיח את דעתי, לנשום נשימות איטיות ועמוקות, לנשום לתוך שקית...אבל אני פשוט לא מצליחה להתנער מזה. גם כשהנשימה שלי חוזרת לפעול על אוטומט לכמה דקות, אני שמה לב לזה (לא מצליחה להמנע מכך!) ואז מעצם זה ששמתי לב אני שוב נעשית מודעת...והכל מתחיל מהתחלה.
ברור לי לחלוטין שזה פסיכולוגי בלבד (בזמן שינה וכמה דקות אחרי שאני מתעוררת הנשימה שלי בסדר גמור) וגם ברור לי שלא מדובר בחרדה או משהו דומה - אלא פשוט ב"לא לחשוב על פיל ורוד" (אתם יודעים. כמו שאומרים לכם לא לחשוב על פיל ורוד ואז אתם לא יכולים לא לחשוב עליו.)
רציתי לדעת אם יש לכם עצות, אולי תרגילי הרפיה או נשימה כלשהם שתוכלו להציע לי ושיוציאו אותי מהמצב הדפוק הזה?
אני מודעת לכמה מטומטם המצב שלי נשמע, אבל לאחר מספר ימים שבהם קיוויתי שזה יעבור וזה לא עבר, ועדיין מציק לי ממש, אני מתחילה להבין שאני כנראה צריכה עזרה=(
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית נשימה מתסכלת - תגובה
ד``ר גיא שטויר10/07/2013ניתן קבל מספר תרגילי הרפיה פשוטים אצל כל פסיכולוג
אם זאת, נשמת יתר יכולה להיות עדות עדינה לשינוי ברמת החומציות או המטבוליזם של הגוף ולכן מציע להיבדק על ידי רופא ולקחת תפקודי כליות, כבד, מלחים, ספירה, שקיעה ותפקודי תריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקות בת שנה וארבעקארין07/07/2013
שלום, ביתי בת השנה וארבע משתעלת בלילה כבר כמה שבועות היינו אצל הרופא היום והוא איבחן שיש לה ליחה וציפצופים בריאות ונתן טיפול של 2 משאפים וינטולין וfixotide שלוש פעמים ביום.
לפני כשלושה חודשים היינו באותו המצב וטיפלנו באותה דרך ועכשיו זה שוב חזר. יש לציין שאבא שלה הוא אסמטי מילדות.
זה שזה חזר שוב אחרי 3 חודשים בלבד זה אומר שהיא תמשיך לסבול מזה שוב ושוב?
האם הטיפול שהרופאה נתנה הוא יעיל?
יש דרך שלביתי לא יהיה אסטמה למרות הנטייה הגנטית?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקות בת שנה וארבע - תגובה
ד``ר גיא שטויר07/07/2013קארין שלום
למרות שלא ניתן לקבוע אבחנה דרך האינטרנט אירועים חוזרים של שיעול וצפצופים עם תגובה טובה לוונטולין תומכים באפשרות של אסטמה של הינקות. מדובר בתופעה שכיחה מאוד אך לרוב חולפת. חישוב הסבירות להשארות של המחלה לאחר הגיל 6 שנים תלוי במידה רבה בנטייה הגנטית.
בכל גיל הדרך היעילה ביותר למנוע התקפים נוספים היא לטפל בסיבה ולא בתסמינים. זאת אחת הסיבות לכך שבמידה ואירועים חוזרים נוספים מומלץ יעוץ של רופא ריאות ילדים
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין07/07/2013אז לפי דעתך להמשיך בטיפול שניתן על ידי הריאות הוא נחשב טיפול בסיבה או בתסמינים?
כדאי כבר עכשיו לגשת לייעוץ רופא ריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר גיא שטויר07/07/2013אין כאן תשובה חד משמעית
טיפול מניעתי מתחת לגיל 3 שנים וארועים חוזרים של שיעול וצפצופים מצדיקים ייעוץ רופא ריאות ילדים. ההחלטה על התזמון תלויה לעתים קרובות בגישה של הרופא המטפל ובדרישות המטופל
אם זאת במידה ויש גורמי סיכון נוספים כדוגמת עלייה איטית במשקל, נחירות לילה, נזלת כרונית, דלקות ריאה, קושי במתן הטיפול, תופעות לואי....מוצדק גם לאחר פעמים ספורות לגשת לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לראשונה- נשימה כבדה ושיעול נבחנימיכל29/06/2013
ד"ר שלום רב
בתי השלישית בת שנה וחצי. פעוטה בריאה בעל משקל תקין והתפתחות תקינה,אינה נמצאת עדיין במסגרת של גן (איתי בבית).
לפני מס' ימים, לראשונה בחייה, ללא חום או נזלת,התעוררה משנת הצהריים בבית עם נשימה כבדה והחלה להשתעל בחוזקה. מיהרתי איתה לקופ"ח ושם בהוראת רופאת הילדים החלה לקבל אינהלציה עם אדרנלין (אולי גם בודיקורט) ובנוסף 2 כדורי בטנזול.
משם פוננו למיון.
במיון אובחנה עם נשימה מאוד רועשת.בהאזנה -צפצופים אינספירטוריים ואקספירטורים ללא פקעים,כניסת אויר טובה דו"צ. לב-קולות סדירים ללא אוושות,בטן רכה,אוזניים-במ"פ,לוע-שקדים מוגדלים אודם ללא תפליט.
ניתן טיפול באינהלציות (3 פעמים עם חומרים שונים -איני יודעת שם רפואי).צילום ראות קדמי היה תקין.
סיכום :לאחר אינהלציות עדיין מתנשמת אך בשיפור מבחינת האזנה-אקספיריום מעט מאורך ללא ציפצופים.
נשלחנו הביתה להמשך אינהלציות 3 פעמים ביום עם בודיקורט עם הוראה שבמקרה של החמרה יש לתת בטנזול.
כמה שאלות:
א. מה הסיבה שפעוטה בריאה תסבול מהתקף קוצר נשימה?
ב.לאחר יום ראינו שיפור,השיעול כמעט ופסק.היום,לאחר 4 ימים (לאחר שאתמול קיבלה אינהליציה רק פעם אחת) שוב שמנו לב לנשימה מעט כבדה.שיעול נבחני הודגם כפעמיים.האם להמשיך עם האינהלציות??
נשמח להתייחסות.אנו מאוד מודאגים.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראשונה- נשימה כבדה ושיעול נבחני - תגובה
ד``ר גיא שטויר30/06/2013מיכל שלום
יש סיבות רבות לקוצר נשימה
הסיפור מתאים אם זאת למחלה בשם Croup או סטרידור
הסיבה הנפוצה לבעיה זו היא מחלה ויראלית אך מאחר ויש סיבות נוספות ומאחר ולא ניתן לבצע הערכה אינטרנטית למחלה נשימתית וכמובן שלא ניתן לקבוע טיפול קודם לקביעת אבחנה אני מציע להשלים את החסר על ידי ביקור אצל הרופאה המטפלת
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כרוני עם ליחה בגרון ועם קוצר
דיאנה16/05/2015אני דיאנה כבר מאוקטובר סובלת משיעולים ודלקות ריאות חוזרות ורופאת המשפחה שלי בקופ"ח במכבי לא נתנה לי שום טיפול מה לעשות בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כרוני עם ליחה בגרון ועם קוצר - תגובה
ד``ר גיא שטויר17/05/2015מציע לקבוע לרופא ריאות באזור מגורייך
או לשלוח לי מייל ואמליץ לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץזוהר16/06/2013
לנערה בת 15
ברקע אספרגילוזיס שעבר אין יותר צמיחה בכיח
2 דלקות ריאה בהפרש של חצי שנה עם אישפוז ואנטיביוטיקה דרך הוריד ללא ירידת סיטורציה
חיחורים ןשיעולים רוב היום
תפקודי ריאות FEV1 63%
לפני שבועיים בדיקת מאמץ והסיטורציה ירדה ל77 אחרי 2 וחצי דקות ריצה רציתי לדעת מה אומרות התוצאות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
פרופ' אריה אוגרטן16/06/2013לא ברור האם ערכי ה FEV1 היו לפני תחילת המאמץ או לאחריו, ומה היה הערכים לאחר השאפת ונטולין.
בכל מקרה ירידה משמעותית של הסטורציה לאחר 2.5 דקות מאמץ מלמדת כי יש בעייה המחייבת בירור אצל רופא ראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מאמץ
זוהר24/06/2013עשינו שוב בדיקת מאמץ והסטורציה ירדה הפעם ל94 והתפקודי ריאות לפני הבדיקה היו 100 וירדו עד 82 אחרי הבדיקה יכול להיות שהסטורציה ירדה יותר פעם שעברה בגלל שהיו חירחורים והפעם לא היו ורציתי לדעת בכל זאת מה אומרת התוצאה הנ"ל
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות מהירותעינת16/06/2013
שלום רב , בני בן שבעה חודשיים נולד בניתוח קיסרי בחודש האחרון התחיל להיות לו נשימות מהירות והקפצה של הבטן בצורה מחשידה . הגענו למרפאה שלו מספר פעמיים התחילו לו טיפול במשאף ונטולין + פלקסוטייד. לאחר בדיקה במיון החליטו לאשפזו להשגחה בלילה ולמדוד סיטורציה שנע בין 94 ל 97 ואחרי אינלאציה בלילה אף הגיע 92 והחליטו לתת חמצן . יש לציין שהתינוק ביצע אקו לב תקין , תצלום ריאות ראו אוויר בריאות בגלל הנשימות ושאיפות ארוכות , תבחין זיעה תקין , צואה תקינה , בדיקת דם לגזים תקין , וירוסים משטח אף תקין . לאחר השיחרור הדריכו אותנו להמשיך בטיפול מונע משאף כתום ןסטרויאדים חמישה ימים (סיימנו) וונטולין בשעת הצורך . יש לציין שעדיין יש נשימות מהירות וקפיצות בבטן למרות שיש שיפור קליל , אני עדיין מודאגת . כמו כן כבר שלושה ימים עברנו לחלב צמחי . אני ממש בחרדות אם אפשר הרגעה ו/או הכוונה . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות מהירות - תגובה
ד``ר גיא שטויר16/06/2013עינת שלום
רמת הסטורציה הנמוכה והנשמת עשויים אכן להצביע על מחלת ריאה.
על מנת למצוא את הסיבה לקוצר הנשימה של בנך יש לבצע הערכה מסודרת על ידי מומחה ברפואת ריאות ילדים. להערכה זו עלייך להביא את כלל מכתבי הסיכום/שחרור שקיבלתם , את בדיקות המעבדה, הצילומים וכמובן שאת ילדך. לאחר נטילת סיפור מדוקדק מכם ההורים , בחינת תוצאות המעבדה ובדיקת הילד ניתן יהיה לקבוע אבחנת עבודה ולהחליט על טיפול.
עלי לציין בנוסף שאחת מההתוויות לשליחה לייעוץ רופא ילדים היא צורך בטיפול מניעתי בילד שגילו קטן מ3 שנים (ראי פירוט בשאלות קבועות- התוויות להפניה למומחה ברפואת ילדים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות של מקוניום בלידה על הריאותאדי02/06/2013
בננו בן 4 וחווה בחייו כבר 2 דלקות ריאה קשות, כשמהאחרונה לקח לו זמן רב להתאושש ולמעשה עדיין מקבל אנטיביוטיקה במשך כמה חודשים.
אנו נמצאים בברור מול מומחה ריאות וגם מול אימונולוג, אבל במקביל מנסים לעשות עבודת מחקר משלנו - הוא נולד בניתוח קיסרי לאחר מצוקה עוברית ומים מקוניאליים, אך לאחר שאיבתם התאושש לחלוטין וללא בעיות מיוחדות. את הדלקת הראשונה חווה בגיל שנתיים - האם נזק לריאות כתוצאה משאיפת המקוניום יכול לבוא לידי ביטוי רק שנתיים אחרי הלידה ולא באופן מיידי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות של מקוניום בלידה על הריאות - תגובה
ד``ר גיא שטויר12/06/2013מים מקוניאלים בלידה הם ממצא שכיח. קל להאשים את המים המקוניאלים אולם גם במידה ויש מים מקוניאלים ויש קוצר נשימה לאחר הלידה, נזק כרוני משני למים מקוניאלים הוא ממצא נדיר.
במקרה של בנך יש לחפש סיבה אחרת לדלקות הריאה החוזרות והערכה על ידי רופא ריאות ילדים מוצדקת בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות קשה אצל ילדה בת 9מיטל29/05/2013
שלום רב,ביתי בת ה9 מאושפזת כבר 3שבועות בבית החולים לאחר שאובחנה אצלה דלקת ריאות קשה ומספר כדוריות לבנות מסחרר(33אלף),דם וחלבון בשתן וחום גבוה שמלווה את הכל.שוחררנו הביתה עם אנטיביוטיקה(מוקסיפן 1500מג ביום)וחזרנו לבית החולים עם חום גבוה ותפליט פלוראלי חדש..אשופזנו שוב עם זינצף לוריד והיום אחרי 21יום אין שום שיפור בצילום ואולי אפילו להפך..כיוון שגם אין יותר ורידים בנמצא חזרנו למוקסיפן בבית החולים ושאלתי היא האם יש או ידוע על גוף שאינו מגיב לסוג מסוים של אנטיביוטיקה?האם נהוג לנסות סוג אחר תוך.כדי טיפול?אנחנו כבר מיואשים ומודאגים ואשמח מאוד לעזרתכם תודה רבה מראש..מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות קשה אצל ילדה בת 9 - תגובה
ד``ר גיא שטויר02/06/2013מיטל שלום
התגובה לטיפול תלויה
1. ברגישות החיידק לתרופה (האם גדל בתרביות חיידק שרגיש למוקסיפן?)
2. באפשרות של האנטיביוטיקה להגיע לאיזור ההשפעה. אנטיביוטיקה לא יכולה להגיע באופן יעיל לדלקת חיידית שמחוץ לקרום הריאה, קרי תפליט פליאוראלי ולכן במקרים שכאלו מקובל לעיתים לבצע ניקוז בעזרת אנדוסקופיה או נקז בין חזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות לא טיפוסיתאדי25/05/2013
שלום,
האם דלקת ריאות קשה בילד בן 3.5, שחד וחלק לא זוהתה בבדיקת נשימה על ידי רופאים שונים אלא רק בצילום חזה, יחד עם עליה לא משמעותית בכלל של ליקוציטים, יכולה לרמז על חיידק לא טיפוסי שתקף, ומכאן על בעיה חיסונית כלשהי?
אנא תנו תשובה מנסיונכם ומתוך הידע שלכם - כמובן שאנחנו נמצאים בייעוץ מתמשך אצל מומחים רבים ושונים אבל הרבה פעמים דברים יכולים להתפספס ואנחנו כהורים מנסים למצוא למידע גם בדרכים נוספות וללכת לפי תחושות הבטן שלנו.
תודה מראש,
הורים מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות לא טיפוסית - תגובה
ד``ר גיא שטויר03/06/2013דלקת ריאה "לא טיפוסית" היא דלקת הריאה הנפוצה לאחר גיל 4 שנים
גם קודם לגיל 4 שנים עדיין החיידקים "הלא טיפוסיים" נפוצים למדי כך שהסבירות לחסר חיסוני בילד שהייתה לו דלקת ריאה לא טיפוסית אחת נמוכה מאוד
מאידך, במידה ויש 2 דלקות ריאה/דלקת ריאה חוזרת או לחילפין דלקת ריאה קשה או שהסתבכה מקובל להפנות להערכה של מומחה ברפואת ריאות ילדים על מנת שישלול אפשרויות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותליאת23/05/2013
שלום,
בתי בת שנה ושבעה חודשים סובלת מחזרה של תופעות נזלת חמורה שבדרך כלל מלווה בחום ומתפתח לדלקת ריאות.
בשנה האחרונה היא חלתה כבר 3-4 פעמים בדלקת ריאות, בכל פעם זה מתחיל בנזלת נוראית ושיעול. אנחנו בדרך כלל מצליחים למנוע התפתחות לדלקת ריאות.
בפעמים שהרופא זיהה דלקת ריאות היא קיבלה אזניל.
איך ניתן להימנע ממצב כזה? יש תחושה שבכל פעם שהיא טיפה מצוננת ישר יש אסקלציה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות - תגובה
ד``ר גיא שטויר23/05/2013ליאת שלום
אני מציע לגשת להערכה מסודרת אצל מומחה ברפואת ריאות ילדים.
דלקת ריאה חוזרת נחשבת לסיבה מצוינת להפנות להערכה של רופא ריאות ילדים (כלל הסיבות מפורטות במיקום שאלות נפוצות)
בריאות שלמה
דר גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)