מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן איסטמי ברחםא01/02/2012
שלום רב. אני בת 30. אני בשבוע 14+5 להריון. בסקירת מערכות מוקדמת התגלה שרירן איסטמי קדמי אשר מגיע עד צוואר הרחם וגודלו 3 ס"מ. מדובר בהריון שני. (לידה ראשונה היתה בניתוח קיסרי מכיוון שהעובר נכנס למצוקה ). הייתי רוצה לדעת מה זה שרירן איסטמי קדמי? אין הדבר יכל להשפיע על ההריון? האם זה מסוכן? האם דורש בירור מעמיק יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן איסטמי ברחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר01/02/2012שרירן איסטמי, משמעותו הגדרת המיקום בחלק התחתון של הרחם הנוטה לכוו צואר הרחם. מדובר בשרירן קטן יחסית וסביר להניח שהריונך יעבור ללא בעיה בהקשר זה, גם אם יהיו מידי פעם כאבים עליהם תצטרכי להוועץ ברופא/ת הנשים המלווה אותך. לאור הניתוח הקיסרי בעבר, ולאור מיקומו הנמוך של השרירן (לכוון תעלת הלידה) והסיכוי הסביר שיגדל במהלך ההריון, יהיה עליך להערך לנתוח קיסרי במועד מתוכנן היטב. אל דאגה. עם לווי רפואי טוב אין לך מה לדאוג.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח לפקרוסקופי להסרת שרירןאילת31/01/2012
אני בת 39. לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח לפרסקופי להוצאת שרירן. וכך היה כתוב בסיכום: "בגישה לפרסקופית בוצעה כריתת מיומה 8 ס"מ חלקה נקרוטית מקיר קדמי. ללא חדירה לחלל. בסיום רחם טפולות בטן ואגן תקינים".
אתמול הייתי אצל רופא הנשים לביקורת ובסיכום שלו היה כתוב:
"רחם אחורי, אורך עד 72 מ"מ ורוחב עד 65 מ"מ. רירית עד 14 מ"מ בקיר קדמי של הרחם. במקום בו היה ממוקם שרירן גדול במימדיו, הודגם גוש היפודנסי בהשוואה לרקמת הרחם עצמה, גודל 35.3 מ"מ *33.2 מ"מ* 28.5 מ"מ. מרוחק כ- 2.5 ס"מ מחלל הרחם עצמו. שחלות הודגמו תקינות במיקום, גודל ומרקם. אין נוזל חופשי בדוגלס".
שאלותי הן:
1. מהו אותו גוש היפודנסי? משהו שצריך להדאיג אותי או שזה מעין צלקת שנשארה אחרי הסרת השרירן?
2. כזה זמן אני צריכה לחכות לפני ניסיון להרות אחרי ניתוח מסוג זה שעברתי?
3. מה הסיכוי להרות אחרי ניתוח כזה? הבנתי שבכל מקרה במידה ואכן אכנס להריון זה יסתיים בניתוח קיסרי.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי ניתוח לפקרוסקופי להסרת שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר31/01/2012שאלות שקשורות לתוצאות שלאחר נתוח עליך להפנות לרופ המנתח או למחלקה בה נותחת. מגוון התשובות רחב ומתבסס במידה רבה על מהלך הניתוח.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמאיה24/01/2012
אני בת 41 עם שרירן בגודל 4 ס"מ ברחם.
לפני שנה בדיקת פאפ ואולטרה סאונד תקינים.
מחזור אחרון ארך כשבועיים , לאחר מכן היתה הפסקה של 6 שבועות (איחור במחזור) עם הפרשות רגילות . ואז התחילה הפרשה דמית ולאחר מכן הפרשות חומות ל-4 ימים.
ניגשתי לרופא בזמן ההפרשות החומות שהפנה אותי לבדיקות הריון ודם ,הריון שלילי ובדיקות דם תקינות, כמו כן הפנה אותי לאולטרה סאונד -התור שבוע הבא. הרופא לא בדק אותי.
לאחר מכן חזרו הפרשות רגילות ל-3 ימים ולאחר 3 ימים הכתמות ורודות שלאחריהן הפרשות שקופות עם דם שנמשכות יומיים. עדיין אין מחזור
ממה זה יכול לנבוע אני מאד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום - תגובה
פרופ' יונה תדיר24/01/2012ניתן לחוות דיעה רק לאחר בדיקת האולטרה-סאונד וחשוב שתהיה מפורטת כגון גודל השרירן, מיקומו, והאם הוא יחיד?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דניתדנית18/01/2012
נבדקתי מספר פעמים בבדיקת אולטראסאונד וגינלי ובכל הפעמים נאמר לי שיש לי מיומה בגודל 32 מ"מ*24 מ"מ בקיר אחורי אינטראמורלי ולעומת זאת ב2 פעמים יחידות, ביום שני לווסת מיד לאחר IVF כושל, נאמר לי שהמיומה דוחקת רירית.
השאלות שלי-
1.האם העובדה שהמיומה דחקה רירית אחרי IVF זה צירוף מיקרים?
2.האם יכול להיות שהרמיומה פעם תדחק רירית ופעם לא?
3.האם זה עלול לפגוע בהשרשה?
4.האם כדאי להוריד את המיומה ולשפר סיכויי השרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דנית - תגובה
פרופ' יונה תדיר19/01/2012אין סיבה מדוע יש סטיה בין הבדיקות כמתואר. מיומה דוחקת רירית אינה חייבת אך עלולה להיות מעורבת בתהליך השתרשות העובר. אם אכן בגודל זה דוחקת רירית לא צריך להיות קושי בהוצאתה בהיסטרוסקופיה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן החלמה נדרש לפני חזרה לטיפו
דנית22/01/2012אני מטופלת בהפריה חוץ גופית. בהנחה שאוציא אותה, כמה זמן הפסקה בין טיפולים ייררש?
2. האם כדאי לעשות היסטרוקופיה אבחנתית ואח"כ ניתוחית או ישר ניתוחית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמה זמן החלמה נדרש לפני חזרה לטיפו - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/01/2012מקובל לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית תחילה, במיוחד על בסיס חוסר העקביות (כפי שתיארת) בממצאי האולטרהסאונד. במקרים מסויימים אנו מדלגים על האבחנתית, אך זאת רק על בסיס בדיקת אולטרהסאונר איכותית אשר אינה מותירה מקום לספק באשר למיקום וגודל הממצא. משך ההמתנה לאחר כריתת מיומה בדרך זו תלוי בסוג הפעולה שבוצעה, כלומר גודל ומיקום השרירן שהוצא.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכונים בהוצאת המיומה
גילי23/01/2012במהלך הפעולה ולאחריה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה הסיכונים בהוצאת המיומה - תגובה
פרופ' יונה תדיר23/01/2012הדבר תלוי בגודלה ובמיקומה של המיומה, ונראה לי שאת מתחילה להכנס לחרדות מבלי לדעת כלל על מה מודבר במקרה הספציפי שלך. הכללות כגון אלה לא תעזורנה לך להבין או להתקדם.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת המיומה או טיפול באולטראסאונד
דנית24/01/2012ממוקד?
הבנתי שיש שתי אפשרויות טיפול במקרה שלי. איזו שיטה עדיפה?
אני מעדיפה אולטראסאונד ממוקד כי היא לא פולשנית,לא תגרום לצלקת ברחם ולניתוח קיסרי בשל היחלשות הרחם במקרה של הוצאה בהיסטרוקופיה ניתוחית.
מה דעתך על פי הנתונים שמסרתי קודם למעלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כריתת המיומה או טיפול באולטראסאונד - תגובה
פרופ' יונה תדיר24/01/2012כפי שציינתי, ועכשיו בבטחון מלא, התכתבות זו אשר מיצתה את עצמה מביאה אותך למחוזות בלתי רלוונטיים. אולטרהסאונד ממוקד אינו מתאים למקרה כמו שלך כאשר הממצא שנראה באולטרהסאונד דוחק (או לא דוחק?) את הרירית, בגודל כזה, ובמהלך טיפולי פוריות!!!
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנית25/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה על קולי לא מתאים לי, אשמח לדעת
רווית27/01/2012במחשבה שניה, אשמח לדעת למה על קולי לא מתאים לי.
האם זה בגלל שזה רק מקטין את המיומה?
האם זה בגלל המיקום של המיומה, גודלה?
האם זה בגלל שזה יגרור טיפולים חוזרים?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עדיפה כריתה באמצעות
רווית28/01/2012לולאה חשמלית או לייזר מבחינת פגיעה קטנה יותר אם בכלל בדופן הרחם/רחם וקצב ההחלמה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם עדיפה כריתה באמצעות - תגובה
פרופ' יונה תדיר28/01/2012התכתבות זו מיצתה את עצמה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באולטראסאונד תלת מימד, התגלה שרירן אינטראמורלי בדופן אחוריפרופ` יונה תדיר09/01/2012
שלום,
באולטראסאונד תלת מימד, התגלה ברחמי שרירן אינטראמורלי בקיר אחורי , בגודל 22 מ"מ , שאינו דוחק את חלל הרחם. מזה כארבעה חודשים אני מנסה להרות (פעם אחת, היה לי "הריון כימי"- בדיקת הריון הראתה בטה נמוכה ואחרי כשבוע, דימום חזק שסיים את ההריון).המחזור שלי סדיר וגם הביוץ אחריו אני עוקבת באמצעות בדיקת ביוץ ביתית.
האם יש קשר בין המיומה המתוארת לבין העובדה שלא הצלחתי עד כה להיכנס להריון? האם יש צורך בטיפול? אציין שאני בת 30.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן אינטראמורלי בדופן אחורי - תגובה
פרופ' יונה תדיר09/01/2012קושי להרות מוגדר כשנה של נסיון ללא הריון (אף כי בישראל נשים רצות לטיפול ללא הצדקה, פעמים רבות, הרבה קודם). שרירן בגודל זה ובמיקום זה לא צריך להפריע לכניסה להריון. בהצלחה. פרופ. תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים וכולסטרולשרה08/01/2012
אני אשה ממוצעת אוכלת מעט אך יש לי כולסרול גבוה 360 קיבלתי כדורים להורדת ליפידים וכולסרול שאלתי היא האם שרירנים יכולים לגרום לכולסרול גבוה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים וכולסטרול - תגובה
פרופ' יונה תדיר19/01/2012לא. אין כל קשר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים גדוליםשרה08/01/2012
שלום לך יש לי שרירנים גדולים ברחם שמוגדר כרחם רחב אני חיה איתם במשך כ10 שנים תחת מעקב רופא לאחרונה אני חשה שהם גדלו וכאבים ברחם והזרמת כאב לרגל שמאל ולגב חולשה ועייפות הומלץ לי על ניתוח להסרה אך מצד שני הרופא שלי אומר שבגלל שאני בת 49 שאחכה לגיל המעבר וכשהווסת תפסיק הם יעלמו או יקטנו מה היית מציע לי לעשות ? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר
שרה08/01/2012מעבר לזה לא סבלתי מהם במיוחד חוץ מווסת מוגברת אך אין לי דימומים בזמן אחר או תופעות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך קצר - תגובה
פרופ' יונה תדיר08/01/2012לא ניתן להשיב על שאלתך מבלי לדעת פרטים על גודלם ומיקומם של השרירנים. המילה גדול או קטן שייכת לעידן אחר ולא לעידן של היום בו יש בדיקות אולטרהסאונד מדויקות. מה שגדול לאשה אחד קטן לשניה. לכן צריך לדעת במה מדובר, מה הגודל, מה המיקום, מה קצב הגידול, ומה רבת ההמוגלובין (אנמיה)?
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןמיקי04/01/2012
השאלה היא אם יש דרכים להוציא את המיומות לא דרך ניתוח הו א לקבל כדורים שזה לא יגדל ? האם בגיל כזה זה עדיין גדל ? לאיזה רופא לפנות בקשר להריונות ? האם יש מצב להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר08/01/2012אין דרך להוציא שרירן אלא רק בניתוח. סוג הניתוח הוא פועל יוצא של מיקום השרירן וגודלו. כל שיטות הטיפול האחרות רק מקטינות את השרירן במידה זו או אחרת, לפרק זמן קצר, ומשפרות לעיתים את הסימפטומים מהם סובלת האישה. התאמת סוג הטיפול לכל אישה תלויה בגורמים רבים. שרירן קטן בהריון מטופל בדרך כלל על ידי כל רופא העוקב אחרי הריונות. במקרים מורכבים יותר יש להעזר ברופא/ה העוסק/ת בהריונות בסיכון גבוה.
פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןמיקי04/01/2012
לשאלתך אני ב"ה לא סובלת אבל יש גוף זר השאלה אם זה יגדל עוד כי בשנה האחרונה זה גדל האמת שאני פוחדת מניתוח אין דרך אחרת?.
שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר04/01/2012שרירן אינו גוף זר ובהעדר סימפטומים ספק אם יש צורך לטפל. עליך להיות במעקב רפואי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן או פוליפשרון03/01/2012
ערב טוב
אני בת 28 ללא ילדים נשואה שנתיים
עשיתי צילום רחם שבו החצוצרות היו עם מעבר תקין
והיתה חסימה קטנה ברחם.. בעיקבות זה נשלחתי להיסטרוסקופיה
היסטרוסקופיה אבחנתית:תעלת צואר תקינה רחם תקין בסמוך לקרן ימין מבנה דמוי שרירן בקוטר 0.5*1ס"מ דבוק לקיר הקידמי ואינו חוסם את הפיה ואת פיות החצוצרה.
היום עשיתי מעקב זקיקים יום מחזור 14 ונצפה בחלל הרחם פוליפ בקוטר 10 מ"מ
1.שאלתי היא אם במעקב זקיקים הכוונה הייתה לשרירן????
כי הטכנאית לא ראתה כביכול 2 ממצאים רק אחד
2. האם מומלץ במצבי לא להיכנס להריון עד להוצאת השרירן??
שרירן או פוליפ - תגובה
פרופ' יונה תדיר04/01/2012אין לדעם מתאור זה למה התכוונה הטכנאית. את זה צריך לשאות אותה. שרירן בגודל המתואר קטן, אך לא ברור מה מיקומו. אם נראה בהיסטרוסקופיה יש לשקות הוצאתו בהוסטרוסקופיה, אך זאת יש לברר עם הרופא שתיאר אותו.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןמיקי02/01/2012
בהמשךלשאלותיך אני בגיל 50 רווקה ללא ילדים כן הייתי רוצה לנסות להורות האם זה אפשרי עם המיומה או לאחר הסרתם .
גובה 153 משקל 63 אין דימוס היה מעט ופסק מיקומם אחד 44 מ"מ צוואר הרחם אחורי סובסורזי והשני ימין פונדוס סובסרוזי האם יש אפשרות להוציאם ללא ניתוח או האם הם יצטמקו . מצב בריאותי סביר ב"ה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר04/01/2012ספק מה מידת סיכוייך להרות בגיל זה (עם או בלי שרירן), מה שממחיש עד כמה ראויות היו שאלותי. השאלה אם להוציאו היא פועל יותא של התלונות מהן את סובלת, אם סובלת?!
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהמיקי01/01/2012
שלום
נמצאו 2 מיומות אחת גדולה 44 מ"מ ואחת יותר קטנה האם אפשר להוציא אותם לא בניתוח ולהשאיר את הרחם מה הסיכונים בהשארתם או בהוצאתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה - תגובה
פרופ' יונה תדיר01/01/2012WOW
כמה חבל שהרפואה לא כל כך פשוטה. ההחלטה אם לטפל? וכיצד לטפל? היא פועל יוצא של מרכיבים רבים אשר אף לא אחד מהם מצוי בשאלתך. לדוגמא: אני מניח שאת בת 23 עם 3 ילדים ואינך מעוניינת להרות עוד. הלא כן? או אלוי את בת 44 ללא ילדים ומעוניינת מאד "עדיין" להרות. אני מניח שהמיומות גדלו מאד בחודש האחרון, ואולי לא? ומה מיקומן? והאם הן גורמות לדימומים? ומה מצבך הבריאותי, והאם את רזה או בעלת משקל עודף? והאם עברת או שלא עברת ניתוחים בעבר? ופרט לכך, לנתון היחיד שישנו בשאלתך: מיומה של 44 מ"מ זה לא כל כך גדולה, וכיוב... :-)
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת מיומההילה01/01/2012
שלום רב,
אני בת 32, ילדתי לפני חודשים, לידה שניה. ברחמי מיומה במידות של 14X12X13 ס"מ בדופן אחורי ימני של הרחם. אני לקראת בדיקות להסרת המיומה וקראתי על שיטה חדשה של הסרת המיומה באמצעות גלי אולטרסאונד ממוקד MRI. ברצוני לדעת האם שיטה זו יכולה להתאים לי על אף גודל המיומה שברחמי או ששיטה זו מתאימה לגדלים קטנים יותר של מיומות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת מיומה - תגובה
פרופ' יונה תדיר01/01/2012על התאמתך או אי התאמתך לשיטה זו או אחרת לא ניתן לאמר בדרך זו, רק בדיקות נוספות, כגון בדיקת MRI הנדרשת לפני השימוש באמצעות גלי על-קול יכולה להבהיר שאלה זו. חשוב רק להבין שהסרת מיומה, בכל גודל, אפשרית רק בניתוח. כל השיטות האחרות רק מקטינות במידה קלה, זו או אחרת, את גודל המיומה, אך אינן מסירות אותה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כתוצאה מהשרירן?mikey01/01/2012
שלום
אני נמצאת במעקב זקיקים אחרי טיפול של איקוקלמין ופריגנובה
היום עשיתיח מעקב זקיקים שזה מה שהיה רשום בהערות
בהערות עצמן רשום: רחם קידמי, בדופן האחורי של הצוואר ממצא לא סדיר סמיסולידי 21*15 מ"מ
בבפונדוס אזור קדמי מעט בולט עם זרימת דם עשירה
רציתי לדעת האם מה שרשום שבבפונדוס אזור קדמי מעט בולט עם זרימת דם עשירה
נובע מהשרירן?
עד היום בכל מעקב שעשיתי לא היה את זה
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם כתוצאה מהשרירן? - תגובה
פרופ' יונה תדיר01/01/2012לא ניתן לאמר זאת על בסיס פרטים אלה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותשואלת28/12/2011
יש קשר בין שחלות פוליציסטיות להופעת מיומה?
שחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ' יונה תדיר28/12/2011אין שום קשר ישיר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)