מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירןמולי21/12/2011
יש לי שרירן מחוץ לרחם האם זה בעיה להיכנס להריון באופן טיבעי?
ומה ההבדל בין שרירן ברחם לשרירן מחוץ לרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר21/12/2011אין אפילו קצה חוט כדי להשיב לשאלתך. כל שרירן הוא חלק מהרחם, השאלה היא מה מיקומו ומה גודל החיבור שלו לרחם. התאור שאת מתארת אין בו די.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בהריון לאחר 2 הפלותלילך15/12/2011
בוקר טוב,
היום הייתי בבדיקה אצל רופאת נשים ,ואני בהריון בשבוע השביעי .לצערי עוד לא ילדתי.
בנוסף להריון ניראה שרירן (לא ידוע לי מה הגודל) אני די בהיסטריה
משום שאני רוצה את הריון , בעבר עברתי 2 הפלות ,אחד מרצוני ושני הריון שלא התפתח כראוי הפסיק הדופק בשבוע ה8- . הרופאה הייתה המומה מכך שלא ידעתי כי קיים אצלי שרירן( אני חייבת לציין שעברתי בדיקות לא מעטות, ואף רופא לא טרח ליידע אותי) פשוט מחדל!
עכשיו אני תוהה אם הריון השני לא התפתח עקב השרירן .. האם זה הגיוני?\
ואם כן מה אני יכולה לעשות הפעם? אני ממש לא רוצה לעבור הפלה שוב, חוויה טראומטית
עבורי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בהריון לאחר 2 הפלות - תגובה
פרופ' יונה תדיר15/12/2011לילך,
אין סיבה או טעם לחפש כשלים בעבר, כי באותה מידה, העובדה שאינך יודעץ (עדיין) מה גודלו ומיקומו של השרירן הוא בעיה לא יותר קטנה. כי ההבדל בין הבדלי גדלים ומיקומים שונים הם בעלי חשיבות רבה לשאלתך. לעניין הקשר שבין השרירן (שהיה או לא היה בעבר?) אף מומחה לא יוכל לתת לך תשובה. כ 15-40% מכלל ההריונות מסתיימים בהפלה טבעית, גם בלי קשר לשרירן רחם, ותלוי גם בגיל האישה, וגם את זה לא ציינת בשאלתך.
לפיכך יש תחילה להגדיר במדויק את מיקומו וגודלו, והאם מדובר רק בשרירן אחד? ורק אז להמליץ מה כדאי או אפשר לעשות.
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בדופן הרחם וטיפולים אפשרייםענת11/12/2011
שלום רב,
יש לי מיומה בקוטר של כ-7 ס"מ בדופן הרחם.
הרופאה המליצה לי על הסרתה.
אני לא רוצה לעבור ניתוח כירורגי פולשני.
לאחרונה שמעתי על שיטה חדשה יחסית להסרת מיומות באמצעות radiosurgery.
1. האם מבצעים זאת בארץ והיכן?
2. מה סיכויי ההצלחה?
3. מה הסיכונים?
4. האם זה ממומן ע"י ביטוחים משלימים של קופ"ח?
5. האם ישנן שיטות נוספות לא פולשניות?
תודה על תשובתכם,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה בדופן הרחם וטיפולים אפשריים - תגובה
פרופ' יונה תדיר11/12/2011המילה radiosurgery אינה אומרת דבר וחצי דבר על שיטה חדשה. מינוח זה מתייחס לטופן חיתוך בסכין חשמלי. כוונתך אולי לשימוש בגלי על קול ממוקדים ( Focused Ultrasound ) או שיטה של חסימת כלי הדם של השרירן ( Artery Embolizatio - UAE) ועוד שיטות חדשות אשר התאמתן שונה מאישה לאישה על פי הגיל, תכניות הילודה, מיקום השרירנים, גודלם , התלונות (כגון דימומים או כאבים) קצב גידולם, וכיוב'.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיומה
ענת11/12/2011תודה על מיקוד השאלה, אבל עדיין לא קבלתי תשובה:
1. האם מבצעים זאת בארץ והיכן?
2. מה סיכויי ההצלחה?
3. מה הסיכונים?
4. האם זה ממומן ע"י ביטוחים משלימים של קופ"ח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיומה - תגובה
פרופ' יונה תדיר11/12/2011האם מבצעים מה? שהרי שאלותיך בטעות יסודן. מה זו הצלחה? להוציא את המיומה? להרות לאחר מכן? ופרט לכך בארץ מבצעים הכל.
פרופ. תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שרירן יכול לייצר כאבי בטן חזקיםגיתית05/12/2011
אני בהריון בסיכון...תחת מעקב משבוע 26 וכרגע אני בשבוע 33.
הגעתי למיון בפעם הראשונה בשל כאבים עזים בבטני וגילו לי מיומה הפונה כלפי חלל הבטן. (סיבת האשפוז והכניסה למעקב לא הייתה המיומה אלא דינמיקה צווארית)
האם המיומה היא מקור לכאבים כה חזקים? האם היא יכולה לגרום ללידה מוקדמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם שרירן יכול לייצר כאבי בטן חזקים - תגובה
פרופ' יונה תדיר05/12/2011אחת התופעות האפייניות לשרירן בהריון זה כאבים עזים בבטן. הנחיות של רופא/ה מלווה עשויות להבחין בין כאבים אלה לבין כאבים אחרים. בד"כ זה לא מוביל ללידה מוקדמת אך מעקב רפואי חשוב במקרים כאלה. אין בשאלתך פרטים על גודל השרירן, או על קצב גידולו או מיקומו. לפיכך יש לראות מענה זה ככללי בלבד.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוני השרירן ברחם
רווית06/12/2011שלום רב,
לפני כמה חודשים גיליתי אצלי ברחם שרירן, עקב כאבי מחזור קשים ודימום כבד.
הייתי אצל רופא אחד אשר המליץ לי להסיר את השרירן באמצעות ניתוח, אך הייתי רוצה
חוות דעת נוספת ברשותך. שמי רווית, אני בת 26, רווקה.
אפרט לך את נתוני סקירת האגן:
הרחם אחורי, צורתו שרירנית, אין קו אמצע וברירית הרחם נראה מעט נוזל בחלל.
מידות: 81 X מ"מ 68 Y מ"מ 71 Z מ"מ נפח מחושב- 204.53 מ"מ
מיקום השרירנים ברחם - 1) ימין, סובסרוזי, קדמי 66 X מ"מ 59 Y מ"מ
2) קדמי, אינטרמורלי 22 X מ"מ 18 Y מ"מ
שחלה ימנית 26 X מ"מ
19 Y מ"מ
שחלה שמאלית 22 X מ"מ
20 Y מ"מ
הערות: רירית דקה, הצטברות נוזל בחלל, עובי החלל כ-6 מ"מ
בצמוד לנרתק משמאל ממצא היפאקוגני מאורך בגודל 17X38 מ"מ. מכיל נוזל עכור.
ברשותך אשמח לדעת האם עלי לעבור ניתוח, או ביכולתי לעבור לסקרופיה?
האם זה מחייב אותי בעתיד ללדת בניתוח קיסרי?
האם חובה עלי להוציא את השרירנים? הבנתי שבזמן ההריון השרירן גדל ויכול לגרום לסיבוכים, האם זה ודאי?
תודה רבה על עזרתך מראש
רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נתוני השרירן ברחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר06/12/2011משום מה התחברה שאלתך לשאלה קודמת. נראה כטעות. שאלתך מורכבת, אישית מאד, וספק אם היא מתאימה לאתר אינטרנט אשר נועד למתן תשובות בהכללה ולא כתחליף לייעוץ אישי. חוששני שמקרה כגון זה שאת מתארת מחייב התייחסות יותר מעמיקה, עם השלמת פרטים כגון הגדרת מדוייקת יותר של מיקום השרירנים, וכיוב'. ההחלטות אם ניתוח, או לא? ואם גישה לפרוסקופית או לא? היא פועל יוצא של מידע החסר בשאלתך. הדבר נכון במיוחד לאור גילך הצעיר ועתיד הפוריות שלך. לנשים צעירות כמוך יש סיכויי הישנות (הופעה מחודשת) של שרירני רחם וגם זה צריך להילקח בחשבון. שימור הרחם הוא פועל יוצא של טיפול זהיר במועדו, לא מוקדם מידי, אבל לא לדחות יותר מידי. במימדים שרירנים גדולים עלול להגרם נזק גדול יותר לרחם.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים ברחם זה גנטי?נאווה04/12/2011
אם אמי עברה כריתת רחם בגלל שרירנים ברחם, האם גם אני נמצאת בסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים ברחם זה גנטי? - תגובה
פרופ' יונה תדיר04/12/2011אכן כן. הסיכוי לנוכחות שרירנים גבוה משמעותית. אבל מה העניין? עושים בדיקת אולטרהסאונד ויודעים. יש או אין? פשוט מאד.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרפלזיהמירי21/11/2011
שלום,
האם אפשר לקבל הסבר לתוצאה של בדיקה היסטולוגית :
בדגימה נצפה מוקד של התרבות יתר של תאי הבלוטות - עדות ראשונה לשלב המוקדם.
בסטרומה של האנדומטריום ישנם מוקדים יותר גדולים לדגנרציה.
האבחון: היפרפלזיה מקומית של בלוטות בשלב המוקדם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היפרפלזיה - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/11/2011תשובת בדיקה זו מעידה על מוקדי שגשוג יתר של הרירית. התוצאה חייבת להבחן על בסיס הממצאים והסיבות אשר הובילו לביצועה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא צלול בשחלה לאחר ניתוחחוה16/11/2011
בס"ד. שלום וברכה ד"ר. לפני כשנה התגלתה אצלי מיומה ברחם בגודל 9 ס"מ.( יש לציין שאני רווקה, בתולה ואני מתכוונת להרות בעתיד הקרוב מאוד) עברתי ניתוח מיומקטומיה (פתיחת בטן). השבוע עשיתי בדיקת אולטרא סאונד (למעקב) התוצאה היא: שחלה ימנית בגודל 20*36 מ"מ מבנה השחלה יכול להתאים לשחלה פוליצסטית. שחלה שמאלית הודגמה בגודל 31*37 מ"מ מבנה השחלה יכול להתאים לשחלה פוליצסטית בתוכה- ממצא צלול בגודל 26*20 מ"מ.התור שלי לרופא עוד למעלה מחודש ואני חוששת מאוד. שאלתי אליך ד"ר: 1. מהי שחלה פוליצסטית? 2. כיצד ניתן להעלים או להקטין את הממצא? 3.כיצד היה לנהוג בעתיד למניעת ממצאים אלו? אני בלחץ ופחד גדול. אשמח לכל עיצה/עזרה בענין בעייתי. תודה רבה ד"ר ורק בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא צלול בשחלה לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/11/2011ממצאים אלה אינם נקשרים לפורום שרירני רחם. כללית ייאמר שתסמונת השחלה הפוליציסטית היא תסמונת בעלת רקע אנדוקריני (הורמונלי) ומאפיינים מורפולוגיים בשחלות. מדובר בריבוי ציסטות קטנות ומיעוט ביוצים. יש למצב זה תפרונות טיפוליים טובים ועלייך להגיע לטיפול אצל מומחה פוריות .
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לא סדירים 3 חדשים אחרי לידהjosi16/11/2011
שלום רב,
אני בת 31, אני נמצאת כעת 3 חדשים לאחר לידת בני הראשון.
המיומה אצלי ממוקמת בדופן האחורי של הרחם מעל הפונדוס. המיומה כאמור גדלה רבות בהריון זה..הגיעה לגודל שיא של ל-14X13 ס"מ. האם ייתכן שהדימום הבלתי נפסק הוא כתוצאה מהתכווצות המיומה בהנחה שהיא אינה גדלה כעת?מעולם לא סבלתי מדימומים וכאבים במחזור.
כמה פרטים על ההריון והלידה אצלי:
לפני ההריון היה גודלה כ-4 ס"מ..כמו כן עברתי הריון בסיכון גבוה בשל צירים מוקדמים ומחיקת צוואר מלאה בשבוע 24!ילדתי בסוף מיוחל בסוף שבוע 37 בלידה רגילה תינוק בריא ושלם. נאמר לי שהסיבוך בהריון כנראה נבע מעצם גדילתה,המהירה, הפרשות דלקתיות ממנה וכן גודלה של המיומה אך יחד עם זאת, זוהי איננה הסיבה הוודאית לכך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימומים לא סדירים 3 חדשים אחרי לידה - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/11/2011בשלב הנוכחי יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד כדי לדעת מה המידות של המיומה עכשיו. בנסיבות אלה של גדילתה בהריון יש הצדקה לשקול טיפול למניעת הישנות התופעה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת נוכחות שרירן על הריון ולידהמיכל16/11/2011
בת 29, הריון ראשון, בריאה בדר"כ.
כרגע בהריון בשבוע 13.
במהלך שקיפות עורפית נמצאה מיומה בקוטר 2.2*2.5 ס"מ, בדופן הקדמי של הרחם, נמוך.
הרופא שביצע את השקיפות התריעה כי יש להמשיך ולעקוב אחר המיומה כיוון שהיא עלולה להוות חסימה בתעלת הלידה.
בע"פ הסביר הרופא כי במידה והמיומה תישאר נמוכה יהיה צורך בניתוח קיסרי, כיוון שראשו של העובר לא יוכל לעבור בתעלת הלידה.
לפיכך שאלותי הן אלו:
1. האם ניתן או מומלץ לטפל בשרירן במהלך ההריון?
2. האם ישנה דרך לגרום לשרירן לעלות (מעוניינת בלידה רגילה ולא קיסרית)?
3. במידה ואאלץ לעבור ניתוח קיסרי, האם ניתן "לנצל" את הרחם הפתוח ולהוציא את השרירן?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת נוכחות שרירן על הריון ולידה - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/11/2011לא ניתן לטפל בשרירן במהלך הריון וגם לא במהלך ניתוח קיסרי. מדובר בשלב זה בשרירן קטן יחסית ולא ניתן בשלב זה לאמר אם עד כמה יגדל ועד כמה יפריע למהלך לידה רגילה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאוד מודאגת מאודבר15/11/2011
שלום.
אני בת 49. מזה שנה יש מחזור סדיר אבל עם דימומים רבים ומספר ימי המחזור ארוכים. יש חודשים שהמחזור רגיל
[ 7 ימים} ויש חודשים שהמחזור אפילו 15 יום בתחילה דימומים רבים ולאחר מכן דימום קל אבל לא מסתיים מהר. אני ייחסתי זאת לגיל המעבר.
בבדיקות מעבדה תקופתיות שאני מבצעת אחת לשנה נמצא לויקוציטים בשתן 500. בתרבית השתן יצא שלילי. פניתי לבדיקה אצל רופא נשים.
בבדיקת US התוצאות:
גוף רחם: אמצעי אחורי 60*43*51 מ"מ
עובי רירית 9 מ"מ בתוכה ממצא הטרוגני 16*19 מ"מ שרירן סובסרוזי.? סימן השאלה נכתב על ידי הרופאה שביצעה את האולטרסאונד.
שחלה ימין: 17*18 מ"מ
שחלה שמאל: 22*19 מ"מ
דוגלאס: מעט נוזל.
הערות: בצוואר הרחם מספר ממצאים הפואקוגוניים קטנים וממצא נוסף לא צלול עם אזורים הפואקוגונים בוהקים בגודל כולל של 12*13 מ"מ
.
יש לי כמה שאלות:
האם הדימומים נובעים מהתוצאות של הבדיקה?
האים זה מצב שיכול להיות חלילה גידול סרטני? אני מאוד דואגת.
האים יש טיפול בבעיה זו. מה הטיפול?
האים הלויקוציטים בשתן זה בגלל הבעייה הזו?
אודה לך אם תענה לשאלותי בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשוב מאוד מודאגת מאוד - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/11/2011מדובר בשרירן קטן יחסית. יתכן והוא הגורם לדימומים אך אין הכרח בזה. יש לשלול סיבות נוספות לדימום ורק אז להחליט אם יש צורך לעשות דבר מה נוסף.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהתמי14/11/2011
בבדיקה פתולוגית שנלקחה התקבלה התשובה הבאה
אבחנה ופרטים קליניים - dimple gch
חומר לבדיקה - pipelle
תיאור מאקרוסקופי - חומר גרידה בנפח 1.2 סמק
תיאור מיקרוסקופי ואבחנה-
secretory endometrium corresponding to day 21-22 of cycle
רציתי לדעת מה הכוונה והאם הבדיקה תקינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביופסיה - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/11/2011תוצאות של בדיקה יש לברר עם הרופא/ה אשר המליץ/ה על ביצועה. כללית לא נראה כמצב מדאיג אך בדיקה אינה מנותקת מסיפור כללי של המצב המוביל לבדיקה זו.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן והזרעותשרון13/11/2011
שלום רב
אני בת 28 שוקלת 62 ק"ג נשואה שנתיים ובטיפולי פוריות. הזרע של בעלי תקין וגם אצלי תקין חוץ ממה שאני אציין בהמשך...
עשיתי 2 הזרעות עם איקוקלומין ובינהם היה לי הריון כימי ללא טיפולים
עשיתי צילום רחם: חצצורות תקינות רחם תקין מלבד פגם מילוי בקרן ימין
שהתברר בהיסטרוסקופיה : תעלת צואר רחם תקינה מבנה רחם תקין בסמוך לקרן ימין מבנה דמוי שרירן בקוטר 0.5*1 ס"מ דבוק לקיר הקידמי ואינו חוסם את הפיה ואת פיות החצוצרה. הרופא שעשה לי את ההיסטרו כתב שברגע זה הוא אינו ממליץ להתערב כירוגית והרופא בבית חולים שבו אני עושה טיפולים הפנה אותי לניתוח בהיסטרו..
שאלתי: 1.היא מה הסיכוי שאני יקלט להריון ללא ניתוח?השרירן הוא עד כדי כך מפריע?
אני כרגע מזריקה לעצמי גונאל f
2. השרירן גודל בעקבות ההורמונים?
תודה רבה
* ופירטטתי הכל כדי שהמצב יהייה ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן והזרעות - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/11/2011לא נכון לייעץ על מה נכון לעשות ומה הסיכוי להרות בהעדר פרטים חשובים. המלצות הרופא שלך נראות לי כנכוטנות וכדאי להמשיך ולהאזין לעצותיו.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן והתקןלואיז01/11/2011
שלום,
בבדיקת דופלר אגן תלת מימד התגלה אצלי שרירן תוך דופני , קיר אחורי, בגודל 25 מ"מ. בנוסף - ההתקן (מירנה) נמצא בתוך הרחם באופן עקום. כתף ימני - לא פתוח . שמאלי נכנס כ-2 מ"מ לתוך דופן הרחם.
מיום התקנת המירנה (1/9/11 ) אני לא מפסיקה לדמם, לסבול מתופעות קדם וסתיות, וכאבי מחזור גם אם אין דימום חזק.
שאלותי הן: 1) האם להוציא את ההתקן? 2) האם להוציא את השרירן בניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן והתקן - תגובה
פרופ' יונה תדיר02/11/2011שאלות כגון אלה עליך לברר עם הרופא/ה המטפל/ת. כללית ניתן רק לאמור שיש אכן מקום לשקול הוצאת ההתקן ולאצר מכן להמתין ולראות אם ימשכו הדימומים ו/או הכאבים ואז להחליט מה צריך או ניתן לעשות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו... עוד שאלה
לואיז03/11/2011האם הוצאת ההתקן במצבו הנוכחי (כשצד אחד שלו בתוך דופן הרחם) צריכה להיעשות בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ו... עוד שאלה - תגובה
פרופ' יונה תדיר04/11/2011לא ניתן לתת מענה על בסיס מידע זה. השאלה אינה מה מיקומו ברחם אלא האם נותר קצה חוט באופן זמין הבולט (כנדרש) בצואר הרחם. אם נותר אין בד"כ בעיה להוציאו.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושבת שלום
לואיז11/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהדנה27/10/2011
שלום רב ,
בת 43 , הובנו לפנ 3 שנים מיומה בגודל של 10 ס"מ .(במשך שלוש שנים המדדים לא השתנו אלא מעט מאוד ) . בבדיקה האחרונה מלפני כ-4 חודשים לא הובחן משהו חריג למעט הגודל.
בדרך כלל אין לי הפרעות או כאבים רק בנגיעה חשה כאב חלש ..
לפעמים אני לא בטוחה אם זה הכבד או המיומה מפני שהיא ממוקמת בצד ימין .
היום קיבלתי ווסת והכאבים היו חזקים בעת הליכה או לחיצה באזור.
ברור לי שאין אפשרות לאבחן בצורה מדוייקת ללא בדיקה , אך בכל זאת אבקש התייחסות :
1. האם בעת ווסת האזור אמור לי יותר מודלק והכאבים יותר חזקים?!
2. האם מומלץ להתחיל טיפול ב- US (לא זוכרת את השם המדוייק) שמתצע ברמב"ם ומוריד את גודל המיומה ?!
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה - תגובה
פרופ' יונה תדיר28/10/2011אכן, הצדק איתך. לא ניתן לטפל בדרך זו. ניתן רק לאמר כי בגודל זה, ועם התסמינים שאת מתארת, חשוב לטפל. אשר לשאלתך על האולטרהסאונד הממוקד. מדובר בטיפולהעשוי להתאים לעיתים לשרירנים במיקום אותו ניתן להגדיר רק לאחר בדיקת MRI.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה והפלותשיר25/10/2011
שלום,
עברתי בשנים האחרונות טיפולי פוריות ו-IVF , אשר הריתי 3 פעמים בטיפולי IVF.
כל ההיריונות הפסיקו להתפתח בין שבועות 6 ל-8, ובכולן בוצעה גרידה בשבוע 9.
במהלך ההיריונות, ואח"כ גם ביניהם, התגלה לי שיש לי מיומה (אין לי את נתוני הגודל, מעולם לא קיבלתי מסמך שזה צויין בו, אבל כשהראו לי אותה, היה נראה שהיא מכמה חלקים), ועד כמה שזכור לי היא תוך דופנית (לא זוכרת את הכינוי הלועזי כרגע).
האם יכול להיות והמיומה גרמה לי להפלות?
האם הצירוף של מיומה ו-VF LEIDEN - מגביר את גדילתה, או אולי מעודד מיומות נוספות? אם כן, הכיצד?
אם יש צורך שאדע יותר פרטים (כבר לא מטופלת במקום בו טופלתי, כרגע מחשפת מקום חדש, ולמיטב הבנתי זה גם לא נכתב בתיק) - לאיזה רופא ספציפי אני צריכה לפנות? האם כל גניקולוג?
ומי נותן את ההפניה? - האם רופא המשפחה או גניקולוג.
בתודה מראש
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה והפלות - תגובה
פרופ' יונה תדיר25/10/2011תם עידן הרפואה בו פרטים על מיומה, או על כל מצב רפואי אחר מסתכמים במילים כגון: אין לי מידע, על גודל, או מיקום, או כל מידע רלוונטי אחר״. על כך ניתן לתת רק תשובה אחת: ״אין לי תשובה לשאלת חסרת מידע״.
ובהקשר להפלות באופן כללי ניתן לאמר שהפלות יכולות להיות קשורות לגיל (בשאלתך לא נכתב אם את בת 23 או אולי בת 43?) או למצבים אחרים, ואין הכרח שיהיה קשור למיומה. עליך להגיע לייעוץ רפואי מסודר אצל רופא/ת נשים העוסקת בתחום ההפלות תוך ייעוץ נוסף לנושא שרירני הרחם.
בהצלחה, פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)